Gość: Student IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.10.02, 19:35 Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego PO i PiS popierają usunięcie Borowskiego. Do tej pory myślałem że to rozsądne partie. A PiS tak zawsze bronił prawa i co?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolek1 Re: Co sie dzieje 17.10.02, 19:37 Cala ta sytuacja moze wydawac sie smieszna ale tak naprawde powinna przerazac. Bowiem okazuje sie ze jesli tylko grupa poslow (mniejszosc) bedzie chciala przerwac obrady Sejmu to moze to bez najmniejszego problemu zrobic! Wiadomo, ze chodzi tu o kampanie. I tak jak jeszcze Pan Janowski byc moze rzeczywyiscie mysli o Stoenie ( choc calkowicie go nie popieram!) tak cala Samoobrona wykorzystala ta sytuacje tylko po to by pozyskac nowa rzesze wyborcow( wedlug najnowszych sondazy Samooborna ma tylko 11% poparcia). Cos trzeba z tym zrobic. Tak dalej byc nie moze! Najgorszym by jednak bylo gdyby odwolano Marszalka Borowskiego! SLD nie jest partia z ktora sympatyzuje, ale tu nie chodzi o poglady polityczne. Jesli by bowiem teraz Marszalek Borowski zostal odowlany oznaczalo by to nic innego jak zwyciestwo populistow, zwyciestwo warcholstwa, zwyciestwo LPR, Samoobrony i niektorych poslow PSL. Wiec apeluje do zdrowej opozycji, do Platformy Obywatelskiej i do Prawa i Sprawiedliwosci, Panowie i Panie poslowie, zapomnijcie na chwile o przeslankach politycznych i pokazcie , ze anarchi w polskim Sejmie nie bedzie! Udowodniojcie ze lezy wam na sercu przede wszystkim demokracja i przestrzeganie prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Re: Co sie dzieje IP: *.imgw.pl 17.10.02, 21:07 W pełni popieram Wolka1. To okropne jak dawne warcholstwo (liberum veto, zrywanie sejmów) znów się odradza! Może powinniśmy zrobić masowe demonstracje przeciw anarchizowaniu państwa? Tylko, czy będzie dość chętnych, bo na ogół są chętni tylko do demonstracji roszczeniowych, ale nie w obronie naszego wspólnego dobra - Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba DZIEJE SIĘ KAMPANIA WYBORCZA IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 19:39 Gość portalu: Student napisał(a): > Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego PO i PiS popierają usunięcie > Borowskiego. Do tej pory myślałem że to rozsądne partie. A PiS tak zawsze > bronił prawa i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Co sie dzieje IP: proxy / 213.25.179.* 17.10.02, 19:51 otóż twoja ocena pewnych partii politycznych była całkowicie błędna.Dziwne,że taka była poniewaz od samego początku były to partie oparte na krętactwie i demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcik.sz Re: Co sie dzieje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 20:12 Też tak myślałam, ale wszystko wskazuje na to, że warcholstwo jest zaraźliwe. Zastanawiam sie jaki jest sens udziału w wyborach skoro nawet partie, które uważaja się za elitę klasy politycznej zaczynają przynajmniej pośrednio popierać działania takich kretynów jak Janowski czy Lepper. Nie rozumiem jaka różnicę czyni pani prof. Gilowskiej godzina usunięcia Janowskiego z sali sejmowej. Na Boga dobrze że w ogóle to zrobił!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Co sie dzieje IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 20:23 Gość portalu: Student napisał(a): > Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego PO i PiS popierają usunięcie > Borowskiego. Do tej pory myślałem że to rozsądne partie. A PiS tak zawsze > bronił prawa i co?? Prawo, to nie tylko nakazy i zakazy. Prawem jest rowniez prawo do informacji. I tego broni PiS. Polacy maja prawo wiedziec, co sie dzieje z ich wspolnym dobrem. Po cichaczu Miller i Kaczmarek moga sprzedac jedynie swoje obsrane majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Co sie dzieje IP: *.ces.clemson.edu 17.10.02, 20:58 Gość portalu: Karol napisał(a): > Gość portalu: Student napisał(a): > > > Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego PO i PiS popierają usunięcie > > Borowskiego. Do tej pory myślałem że to rozsądne partie. A PiS tak zawsze > > bronił prawa i co?? > Prawo, to nie tylko nakazy i zakazy. Prawem jest rowniez prawo do informacji. I > > tego broni PiS. Polacy maja prawo wiedziec, co sie dzieje z ich wspolnym > dobrem. > Po cichaczu Miller i Kaczmarek moga sprzedac jedynie swoje obsrane majtki. oczywiście, jeśli są wiarygodne podejrzenia rządu o jakieś oszustwa to niech Sejm powoła komisję dochodzeniową i już, ale niech najpierw odstawią Gabryjela i jemu podobnych do Tworek, żeby Sejm mógł normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Co sie dzieje z PiS? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 02:25 Gość portalu: Karol napisał(a): > Prawem jest rowniez prawo do informacji. I tego broni PiS. Polacy maja prawo > wiedziec, co sie dzieje z ich wspolnym dobrem. > Po cichaczu Miller i Kaczmarek moga sprzedac jedynie swoje obsrane majtki. Hmmmm. Ciekawe. To co z tymi informacjami o FOZ? Jeżeli tak bronią prawa dostępu do informacji, to dla czego posiadając informacje w tych sprawach tak znacząco nabierają wody w usta? O reszcie tych tam jakiś przymiotnikowych majątków nie będę wspominał. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Co sie dzieje IP: *.eng.fsu.edu 17.10.02, 20:24 Gość portalu: Student napisał(a): > Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego PO i PiS popierają usunięcie > Borowskiego. Do tej pory myślałem że to rozsądne partie. A PiS tak zawsze > bronił prawa i co?? To nie są rozsądne partie. Koniukturaliści nigdy nie są rozsądni... Zaś PiS bronił prawa tylko wtedy, gdy na tej obronie mógł cos zyskać. Wszystko to razem przykre i żałosne. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Co sie dzieje IP: *.pl 17.10.02, 21:11 Skoro poszczególne partie roboą to co robią jedynie dla poklasków wyborców, to znaczy, że wiedzą czego wyborcy oczekują. I wiedzą jaki maja elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś