Dodaj do ulubionych

Wielkie święto moherowych beretów

• piotr.pustelnik Zjazd mocherów. 08.12.05, 08:41
      Co by było gdyby ktoś zakazał gromadzenia się słuchaczom radia Maryja tok jak zakazują marszów równości. Każdy nawet Rydzykowcy mają prawo do manifestowania swojego poparcia choć nie zrozumiałego dla innych. I to właśnie jest tolerancja. Skoro wolno jednym to i wolno drugim, a cel jest nie ważny.
    • zasmucony1 Światowy zlot moherowych beretów 08.12.05, 08:54
      A mnie sie podoba to, ze Wy dalej nic z tego wszystkiego nie rozumiecie:))))))))
      Co do wyjazdów, to popieram. Idzcie za gwiazdą cywilizacji ,byle dalej od polskich oszołomów. Pa pa!:))))))))))))))
    • yamaha34 kto mówi prawdę? 08.12.05, 08:56
      W Wyborczej jest napisane:
      "W procesji darów ofiarnych podczas mszy studenci Wyższej Szkoły Kultury
      Społecznej i Medialnej ojca Rydzyka złożyli kilkadziesiąt kartonów z wycinkami
      prasowymi "wyprodukowanymi przeciw Radiu Maryja, jego słuchaczom i posługującym
      przez ten środek Bogu i ludziom". - Od czasu kiedy zaczęliśmy te materiały
      zbierać, wyprodukowano miliardy egzemplarzy prasy, w których je zamieszczano -
      powiedział o. Rydzyk. - Przynosimy więc miliardy kłamstw, oszczerstw, trucizny,
      kamieni rzuconych w Radio Maryja i ludzi, których ono jednoczy."

a na Onecie czytamy:
      "Tradycyjną już w czasie uroczystości z okazji rocznic istnienia Radia Maryja
      procesję z darami otworzyli studenci działającej przy rozgłośni Wyższej Szkoły
      Kultury Społecznej i Medialnej. Przed ołtarz przynieśli kartony z wycinkami
      prasowymi publikacji nieprzyjaznymi toruńskiej rozgłośni.
      "Składamy na tym ołtarzu w 14. rocznicę powstania pierwszego w historii wolnego
      i katolickiego głosu - Radia Maryja - niespotykany w historii Polski dowód
      zmasowanego ataku kłamstwa i ciągle dokonywanych w mediach manipulacji" -
      powiedział dyrektor stacji o. Tadeusz Rydzyk. Jak dodał, od czerwca 1997 r.
      zgromadzono ponad 20 tysięcy takich wycinków."

Gdzie jest więc prawda?
      • daavid Re: kto mówi prawdę? 08.12.05, 09:29
        prawda jest taka, ze Rydzyk szuka wszędzie wrogów bo mu z nimi dobrze. Te 20 tyś
        wycinków mają udowadniać ogolną zmowę wszystkich złych na wielebnego ojca Tadka.

dziadostwo.blox.pl
    • bereciara A ja czekam jak na zmilowanie 08.12.05, 09:09
      Czekam na ptasia grype bo tylko ona uzdrowi ta chora sytuacje w Toruniu bo na
      wylew Wisly nie ma co liczyc.
      • bardzomilywlasciciel Re: A ja czekam jak na zmilowanie 08.12.05, 09:16
        A kto to jest wogóle Ojciec Dyrektor ?? Czyj Ojciec ? Mój ? Twój ? A może Ojciec
        najwiekszej sekty w Polsce ?? I jeszcze do tego PISuary i reszta koalicjantów
        świetuje razem z 1 samodzielną brygadą moherowych beretów. Dżizes , ja sie boje
        jak bedzie żyło moje dziecko......
    • hiszpanska.mucha Ciekawe w jakich beretach chodzą wasze babcie 08.12.05, 09:14
      i matki?
      • soulworm w beretach Kangola 08.12.05, 09:58
        jak samuel l. jackson, buehehehehe
    • pethate "wPolsce wolnosc krzyzami sie mierzy" 08.12.05, 09:21
      Jestem katolikiem gleboko wierzacym.W kazdym badz razie znam diesiec przykazan
      Bozych.W zadnym z nich nie ma slowa otym, zeby nienawidzic bliznich.Radio pana
      Rydzyka bez zadnej zenady nawoluje do ostracyzmu ludzi, ktorzy nie sa
      sluchaczami jego rozglosni.Pluje na Zydow, atakuje ludzi o innej orientacji
      seksualnej;jak mu wyjda pedaly zabierze sie za innowiercow, ewanglikow,
      ortodoksyjnych a na koncu po prostu za ludzi, ktorzy nie zgadzaja sie z
      pogladami pana Rydzyka, za niemoherowych Polakow.Taka jest logika powstawania
      fundamentalizmow i faszyzmu.Niemieccy zolnierze mieli na pasach wygrawerowane
      haslo"Gott mit uns" Bog jest po naszej stronie.Kiedy ktos rzuca w tlum podobnie
      brzmiace hasla powinnismy reagowac. Reagowac w imie wolnosci, ktora dla nas
      jest wartoscia najwieksza, za ktora tyle pokolen Polakow przelewalo krew.Krzyz
      i wolnosc nigdy sie nie wykluczaja.Trzeba protestowac przeciw faszystom, nawet
      wowczas kiedy nosza sutanne.
      • waldiwaldi Hardcore 08.12.05, 09:28
        Hardcorowy zjazd w Toruniu;]...Chyba zaczne słuchać Radia M. i oglądać
        Telewizję T;]..Może dostane za to jakiś gadżet ;)
      • bardzomilywlasciciel Re: "wPolsce wolnosc krzyzami sie mierzy" 08.12.05, 09:36
        Racja , ale jak ??? Przeciez tam nasze partie rzadzące chwalą tego neofaszyste ??
    • hanys.monachijski TVN i TVP MOGłY POPATRZEĆ PRZEZ DZIURĘ W PŁOCIE!! 08.12.05, 09:34
      I co warto było być chamskim medium? Jak świadczy tytuł i treść tego artykułu
      Wyborcza jest tak sfrustrowana tym radiem i miłością do niego słuchaczy stała
      się medium tak NIETOLERANCYJNYM wobec ludzi inaczej myslących od jej redaktorów
      i części czytelników( a nie będących przy tym homoseksualistami), że w
      wymyslaniu bredni sięgnęła już zenitu.Skutek jest taki, że o Radiu Maryja i jego
      słuchaczach stale powtarza wyswiechtane brednie,które stają się nudne bo i z
      wyświechtania przestały już nawet smieszyc.
    • siciliano SEKTA RULEZ !!! 08.12.05, 09:37
      • jolunia55 Re: SEKTA RULEZ !!! 08.12.05, 09:41
        I to jest obraz swoistego prania mózgów prowadzonego przez Radio Maryja!Nie
        ominęło ono naszych polityków,którzy zamiast siedzieć w Sejmie i ustalać budżet
        jadą ściskać ojczulka Rydzyka.A to już skandal.Nie po to zostali wybrani!!!
        • hanys.monachijski [...] 08.12.05, 09:45
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • fobia15 ja nie pojechalam, bo mi sie beret sfilcowal 08.12.05, 09:44
      a na nowy mnie nie stac.
    • shygay Show must go on 08.12.05, 09:45
      "10 tys. sympatyków Radia Maryja z trudem mieściło się w kościele i dwóch ogromnych namiotach, które wyrosły koło świątyni. Widok o. Rydzyka za każdym razem wywoływał burzę oklasków. Emocje sięgnęły zenitu, kiedy duchowny pojawił się na scenie"
      "Czy mógłby mi pan zrobić zdjęcie z Ojcem Świętym... przepraszam, ojcem Rydzykiem? - pytała naszego reportera właścicielka różowego nakrycia głowy."

Powyższe świadczy o sekciarskim charakterze Imperium ojca Rydzyka. Wielki góru ruchu "prawdziwych Polaków i katolików", zasługuje już na miano Ojca Świętego, następnym krokiem będzie pewnie... Maryja? Bo przecież nie Jezus Chrystus, którego nikt nie dostrzega.

"Około godz. 16, prosto z Sejmu, na uroczystości do Torunia zjechało kilkudziesięciu polityków. Wśród nich m.in. przedstawiciele • PiS: marszałek Sejmu Marek Jurek, minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro, minister i koordynator służb specjalnych Zbigniew Wassermann; • Samoobrony: wicemarszałek Sejmu Andrzej Lepper i poseł Stanisław Łyżwiński; • LPR: lider partii Roman Giertych, szef klubu parlamentarnego Marek Kotlinowski i posłanka Anna Sobecka. Byli też senatorowie i eurodeputowani."

Rozdział Kościoła od Państwa w wersji polskiej. Śmiać się czy płakać?

"- Jak znowu podejdą, niech ich pani pogoni parasolką - radziła druga. - Bije pani po kostkach, a później w aparat! - i pokazała, jak się to powinno zrobić."

Prawdziwe oblicze "chrześcijańskiej" miłości bliźniego.

"W obu namiotach ustawiono wielkie telebimy. W jednym odbywały się tańce i koncerty folklorystyczne. W drugim znalazły się stoiska fundacji Nasza Przyszłość z książkami, płytami, kasetami, kalendarzami i świętymi obrazkami. Wśród pozycji - płyta DVD z filmem "O dwóch takich, co ukradli księżyc" z braćmi Kaczyńskimi w rolach głównych. Ci, którzy chcieli ofiarować datki na ukochaną rozgłośnię, mogli to zrobić w specjalnie zaadaptowanym punkcie, do którego kierowały napisy - Biuro Radia Maryja. Tu na pielgrzymów czekały druki do przelewów i osoby, które pomagały w ich wypełnianiu.
      Wielkie zamieszanie panowało przy ciężarówce, z której sprzedawano zestawy satelitarne do odbioru TV Trwam. Cena - 410 zł. Niektórzy kupowali nawet po trzy talerze."

Biznes musi się kręcić, ku chwale Ojczyzny.

"Podczas mszy homilię wygłosił biskup Józef Zawitkowski. Duchowny stanął w obronie słuchaczy Radia Maryja. - Nie naigrywajcie się panowie z naszych moherowych koalicji i beretów. Na inne nas nie stać - mówił. Wzywał do modlitwy za cały kraj. - Modlimy się za Bolka i Lolka, za Kaczory i Smerfy, za Ważniaków, Ślicznotki, Ciamajdy i Gargamela. I za cały ten polski Disneyland! Trzeba religią uleczyć chore serca. Trzeba Polskę reperować. Od belki do belki."

Żenada, dziecinada... :/
      Skoro mowa o belce, to niechaj najpierw wyjmą ją ze swoich oczu, a później poszukują pyłku w oczach innych ludzi.

"W Polsce "wolność krzyżami się mierzy"!"

Czyli co? W zestawieniu z obecnością czołówki polskich narodowych socjalistów, stanowi to zapowiedź budowy państwa wyznaniowego?

"Duchowny oznajmił, że przynosi także przebaczenie wszystkim "oszczercom i kłamiącym", prosząc Matkę Boską, by przemieniła to zło w dobro."

Dlaczego nie proszą Chrystusa? Wszak On jest tym który Jest.
      • rerana Re: Show must go on 08.12.05, 10:19
        Shygay jakoś ci nie przeszkadzało że przez ostatnie 15 lat jechali do synagogi???
        • shygay Re: Show must go on 08.12.05, 10:28
          Jakoś nie wierzę w światowy spisek Żydów...
          Wyjaśnisz mi o co w tym chodzi?
          • davidmors Re: GW must get down ! 08.12.05, 10:36
            • shygay LOL x 2 08.12.05, 10:38

• agat355 14 lat Radia Maryja 08.12.05, 09:53
      Ludzie w jakim my żyjemy kraju ,trzeba się tylko wstydzić jaki mamy zacofany
      kraj .Moherowe berety narzekają ,że nie mają za co żyć ,nie starcza im na
      codzienne potrzeby,ale ciekawi mnie skąd w takim razie ojciec Rydzyk ma 26 mln
      rocznie na utrzymanie swojego imperium.Czekam z niecierpliwością kiedy minister
      finansów rozliczy w końcu to"cudo" finansowe.
      • hanys.monachijski Re: 14 lat Radia Maryja 08.12.05, 09:56
        agat355 napisała:

> Ludzie w jakim my żyjemy kraju ,trzeba się tylko wstydzić jaki mamy zacofany
        > kraj .Moherowe berety narzekają ,że nie mają za co żyć ,nie starcza im na
        > codzienne potrzeby,ale ciekawi mnie skąd w takim razie ojciec Rydzyk ma 26 mln
        > rocznie na utrzymanie swojego imperium.Czekam z niecierpliwością kiedy minister
        >
        > finansów rozliczy w końcu to"cudo" finansowe.

Zajrzyj do swojego portfela i to skomentuj.Twoje zainteresowania portfelami
        bliźnich swiadczy,że jesteć Homo Sovieticus.
        • shygay Re: 14 lat Radia Maryja 08.12.05, 10:36
          "Homo sovieticus" są Ci, którzy dali się omamić sekcie toruńskiej.
      • w2711 Re: 14 lat Radia Maryja 08.12.05, 09:56
        Oczywiście masz na myśli - ze względów oczywistych - ministra finansów w
        następnym rządzie
      • rerana Re: 14 lat Radia Maryja 08.12.05, 10:20
        agat355 napisała:

> Ludzie w jakim my żyjemy kraju ,trzeba się tylko wstydzić jaki mamy zacofany
        > kraj .Moherowe berety narzekają ,że nie mają za co żyć ,nie starcza im na
        > codzienne potrzeby,ale ciekawi mnie skąd w takim razie ojciec Rydzyk ma 26 mln
        > rocznie na utrzymanie swojego imperium.Czekam z niecierpliwością kiedy minister
        >
        > finansów rozliczy w końcu to"cudo" finansowe.
        > A ile ukradli twoi z SLD,PO ,UW???
    • dupaasi WYBORCZA PROWOKUJE WAŚNIE RELIGIJNE UCZESTNIKÓW! 08.12.05, 10:09
      Już w tytule pobrzmiewa prowokacją a może lżeniem? W imię tolerancji i dobrego
      obyczaju powinno się zamknąć to forum, które jest jawną prowokacją uczestników
      do takich zachowań jakich nie toleruje się u słuchaczy Radia Maryja.Postawa
      Gazety Wyborczej jest dosłownie taka sama jak RM.
      • dupaasi ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRZYDLIWE! 08.12.05, 10:21
        Już w tytule pobrzmiewa prowokacją a może lżeniem? W imię tolerancji i dobrego
        obyczaju powinno się zamknąć to forum, które jest jawną prowokacją uczestników
        do takich zachowań jakich nie toleruje się u słuchaczy Radia Maryja.Postawa
        Gazety Wyborczej jest dosłownie taka sama jak RM.
        • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBŻYDLI 08.12.05, 10:33
          Gazeta Wyborcza sięgnęła dna i na dnie pozostanie. Ciągnie ją tam sfora
          michnicza, która jest intelektualnym i kulturalnym zerem.
          • daavid Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBŻYDLI 08.12.05, 10:35
            davidmors napisał:

> Gazeta Wyborcza sięgnęła dna i na dnie pozostanie. Ciągnie ją tam sfora
            > michnicza, która jest intelektualnym i kulturalnym zerem.

Wobec tego spadaj się odchamić do Naszego Dziennika

dziadostwo.blox.pl
            • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBŻYDLI 08.12.05, 10:41
              To ty spadaj! Skąd tu się wziąłeś?
              Ja w Gazecie Wyborczej jestem od jej początku. A była gazetą "Solidarności I",
              zanim ją Michnik zawłaszczył przy pomocy Wałęsy i Jaruzalskiego.
              • daavid Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBŻYDLI 08.12.05, 10:45
                ta, Żydzi z Masonami się zgadaji i zabrali Moherom gazetę

dziadostwo.blox.pl
        • grunio Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRZYDLI 08.12.05, 10:47
          dupaasi napisał:

> Już w tytule pobrzmiewa prowokacją a może lżeniem? W imię tolerancji i dobrego
          > obyczaju powinno się zamknąć to forum, które jest jawną prowokacją uczestników
          > do takich zachowań jakich nie toleruje się u słuchaczy Radia Maryja.Postawa
          > Gazety Wyborczej jest dosłownie taka sama jak RM.

Jest znacznie gorsza, bo teksty tam zamieszczane (w GW) muszą być wcześniej
          uzgadniane z forum mędrców niebieskiej gwiazdy.
          • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:01
            Połączone siły przeżytków żydokomuny, zboczeńców, ateistów, sekt i niektórych
            mniejszości prowadzą zmasowany i nienawistny atak na polskie Radio Maryja.
            • daavid Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:08
              davidmors napisał:

> Połączone siły przeżytków żydokomuny, zboczeńców, ateistów, sekt i niektórych
              > mniejszości prowadzą zmasowany i nienawistny atak na polskie Radio Maryja.

proponuję kolego wizytę u psychiatry

dziadostwo.blox.pl
              • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:13
                daavid napisał:
                >
                > Połączone siły przeżytków żydokomuny, zboczeńców, ateistów, sekt
                > i niektórych mniejszości prowadzą zmasowany i nienawistny atak na
                > polskie Radio Maryja.
                >
                Pokaż mi chociaż jednego wściekle atakującego Radio Maryja, który nie
                należy do jednej ze wskazanych wyżej grup.
                • daavid Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:27
                  davidmors napisał:

> daavid napisał:
                  > >
                  > > Połączone siły przeżytków żydokomuny, zboczeńców, ateistów, sekt
                  > > i niektórych mniejszości prowadzą zmasowany i nienawistny atak na
                  > > polskie Radio Maryja.
                  > >
                  > Pokaż mi chociaż jednego wściekle atakującego Radio Maryja, który nie
                  > należy do jednej ze wskazanych wyżej grup.

nie implikuj mi słów których nie wypowiedziałem.
                  Wszędzie wokół widzisz Żydów. Jak rozumiem,wg Ciebie kazdy dziennikarz Wyborczej
                  to Żyd.
                  To jest jóż Twój problem natury intelektualno-zdrowotnej

dziadostwo.blox.pl/
                  • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:38
                    Nie każdy dziennikarz. Są jeszcze tzw. szabes-goje. To znaczy na służbie
                    u Żyda za wynagrodzeniem.
                    • daavid Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:42
                      davidmors napisał:

> Nie każdy dziennikarz. Są jeszcze tzw. szabes-goje. To znaczy na służbie
                      > u Żyda za wynagrodzeniem.

Chyba wiesz to od takiego tuza myśli intelektualnej jakim jest Polak, Leszek Bubel

dziadostwo.blox.pl/html
                      • davidmors Re: ZAMKNIJCIE JUZ TO FORUM,BO STAJE SIĘ OBRŻYDLI 08.12.05, 11:55
                        Podejrzewam, że sam Leszek Bubel jest szabes-gojem na służbie u Żyda.

Polacy jednak czytają Bubla z taką samą nieufnością jak Gazetę Wyborczą.
                        Historyczne doświadczenie nauczyło Polaków czytać między wierszami.
                        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Wolę Żyda niż polaczka 08.12.05, 14:08
                          i geja od polaczka również.
                          • davidmors Re: Zabierz go (Żyda) sobie, może nawet dopłacimy 08.12.05, 15:58
                            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Zabierz go (Żyda) sobie, może nawet dopłacimy 08.12.05, 19:06
                              Dzięki. Za bezwartościowego jak zwykle polaka nie dostałbym pewnie złamanego
                              grosza.
      • hanys.monachijski Re: WYBORCZA PROWOKUJE WAŚNIE RELIGIJNE UCZESTNIK 08.12.05, 16:04
        dupaasi napisał:

> Już w tytule pobrzmiewa prowokacją a może lżeniem? W imię tolerancji i dobrego
        > obyczaju powinno się zamknąć to forum, które jest jawną prowokacją uczestników
        > do takich zachowań jakich nie toleruje się u słuchaczy Radia Maryja.Postawa
        > Gazety Wyborczej jest dosłownie taka sama jak RM.
        AGORA NIE DOŚĆ,ŻE UŻYWA PROWOKACJI INSPIRUJĄC I PODPUSZCZAJąC INTERNAUTóW DO
        ŻENUJĄCYCH WYPOWIEDZI,WZBUDZAJĄC WAŚNIE OBYCZAJOWO-RELIGIJNE,TO JESZCZE
        BEZCZELNIE SIĘ ZASTRZEGA ŻE NIE ODPOWIADA ZA TREŚCI NA ADEMINISTROWANYM PRZEZ
        NIĄ FORUM (Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności
        za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby
        zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób
        trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. )
        CZYNI PO STOKROĆ GORZEJ NIŻ RADIO MARYJA O CO JE CIĄGLE OSKARŻA NA ŁAMACH GAZETY
        WYBORCZEJ I JEJ PORTALU.
    • tomek693 Same staruchy, a mlodych ani na lekarstwo 08.12.05, 10:11
      • shygay Re: Same staruchy, a mlodych ani na lekarstwo 08.12.05, 10:33
        Młodzi się "kształcą" w szkole Dyrektora.
        Tylko jakoś ich mało :p LOL
      • grunio Re: Same staruchy, a mlodych ani na lekarstwo 08.12.05, 10:44
        Niestety, nie mogłem pojechać (obowiązki zawodowe). Mam nadzieję, że Rodzice
        będą mnie godnie reprezentować.
        • shygay Re: Same staruchy, a mlodych ani na lekarstwo 08.12.05, 10:46
          Nom! Ta "zaraza" przenosi się z pokolenia na pokolenie :(
          A właśnie! Ciekaw jestem czy św. Tadeusz od Radyja wyznaczył już swojego następcę na toruńskim tronie?
          • grunio Re: Same staruchy, a mlodych ani na lekarstwo 08.12.05, 10:49
            shygay napisał:

> Nom! Ta "zaraza" przenosi się z pokolenia na pokolenie :(
            > A właśnie! Ciekaw jestem czy św. Tadeusz od Radyja wyznaczył już swojego
            następ
            > cę na toruńskim tronie

Jest wielu redemptorystów, którzy mogą przejąć misję kierowania naszym Radiem
            (np. Ojciec Andrukiewicz).
    • tomek693 a ten Rydzyk jaki TLUSTY!!! 08.12.05, 10:13
      obżarstwo to grzecg główny!poza tym trące pedałwm na kilometr
      • grunio Re: a ten Rydzyk jaki TLUSTY!!! 08.12.05, 10:53
        tomek693 napisał:

> obżarstwo to grzecg główny!poza tym trące pedałwm na kilometr

Czy możesz wyjasnić, co w Twoim "lingłidżu" znaczy "grzecg" albo "pedałwm".
        Dobra rada - pij Hellenkę (czerwoną lub białą) - piwo jest dobre, ale w
        umiarkowanych ilościach!
    • tomek693 Rydzyk trąca pedałem na kilometr 08.12.05, 10:14
      • davidmors Re: Ty trącasz chamstwem (i czosnkiem) na 100km ! 08.12.05, 10:30
        Do "Tomek693": Ty po prostu jesteś obżydliwy !!!
        • shygay LOL 08.12.05, 10:32

• grunio Re: Rydzyk trąca pedałem na kilometr 08.12.05, 10:54
        Tomek - trącasz nadmiarem piwka na dwa kilometry!!!!!!!
    • padliniarz [...] 08.12.05, 10:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • jarosz-fan UNITED COLOURS OF BERETTON 08.12.05, 10:46
      Czy ktoś na was dziady krzyczał:
      "Zrobimy z wami to co Hitler zrobił z Żydami" ?
      Tym się od was różnimy.
      Siema berety, do zobaczenia na Woodstock :).
    • kiczkis Re: Wielkie święto moherowych beretów 08.12.05, 10:46
      Tak to bywa..
      Pewne "operacje" wydaja niezamierzone skutki.. Zamiast wyprodukowania
      "obywateli III-ciej kategorii" i wytworzenia poczucia obnizonej godnosci i
      wartosci, obudziliscie polgloweczki lewackie cos bardzo waznego w
      spoleczenstwie. Poczucie SOLIDARNOSCI i jeszcze wazniejsze - poczucie
      przynaleznosci do okreslonej spolecznosci.. Ci ludzie przestali sie bac
      (i przestaja sie bac w coraz szerszym zakresie) tego wszechobecnego TERRORU
      lewacko-pedalskiego..
      Juz nie czuja sie samotni, juz przestali myslec ze sa pojedynczymi,
      wysmiewanymi, pogardzanymi i opluwanymi przedstawicielami "ciemnogrodu"
      i "zacofania" w morzu lewackiej i pedalowatej holoty..
      Pomogliscie im zobaczyc i zrozumiec ze jest ich MNOSTWO, o wiele wiele wiecej
      niz sami przypuszczali, a obelzywe w zamysle miano "moherowe berety" moze byc
      haslem i symbolem jednoczacym, dajacym poczucie bezpieczenstwa i bycia jednym z
      wielu "moherowych beretow" i poczucie przynaleznosci do jeszcze NORMALNEGO
      swiata. - Podobnie jak bylo to z mianem "oszoloma", ktore z okreslenia
      obelzywego, stalo sie wyrazeniem nobilitujacym i "plakietka identyfikujaca" i
      odrozniajaca od prostackiego, wynaturzonego i zdegenerowanego lewaka wszelakiej
      masci.
      Co ludzie mysla i jak czuja, mogl uslyszec wasz (boc lewactwo "murem" za nim
      stanelo, grzebiac go w ten sposob doszczetnie) Donald Tusk, kiedy zwyczajna
      kobieta w Olsztynie powiedziala mu publicznie i prosto w twarz co mysli o
      ponizaniu zwyklych ludzi i przyznala sie publicznie i poczuwa sie do
      przynaleznosci do tychze pogardliwie okreslanych "mmoherowych beretow".
      Nie bylo to dawno, ale juz zmienilo sie bardzo wiele w ciagu tego krotkiego
      czasu i w efekcie.. - z jednej strony macie wsrod tych pedalow w teczowych
      majtkach i np. lokaja Nalecza i Jaruge-Nowacka.. Senyszyn i nowych pedalow
      Chojeckiego i Kostka Geberta w jarmulce zydowskiej wrzeszczacego do zboczencow
      i pedalow:
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      - "... jestem gotów napisać sobie na czole: jestem gejem, kiedy geje są
      prześladowani. - Jestem też gotów napisać: jestem lesbijką, cyklistą. Mój Boże,
      jestem nawet skłonny napisać: jestem Żydem!"
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      - i stosunkowo nieliczna "kompanie" im podobnych "reanimatorow" pedalskiej
      demo-kreacji spod znaku teczowych stringow czy biustonoszy i ich godnych
      im "Zielonych" kompanow..
      - A z drugiej strony JUZ macie zjezdzajacych sie z calej Polski, czy juz - jak
      ma to kpiaco i obelzywie wygladac - "z calego swiata" (jesli "Wybiorcza" pisze
      ze 10 tys, to nalezy skorygowac" in plus" ta liczbe) - 10 tys. w "moherowych
      beretach" - nie w jarmulkch tym razem - i zamiast fallusow dzierzacych obrazy
      Matki Boskiej..

Jesli cos wam sie udawalo, to rozbijac i atomizowac spoleczenstwo, wrzaskiem..
      agresja i terrorem (bo "media" byly glownie waszych lapkach), pacyfikujac i
      unicestwiajac bez trudu pojedyncze przypadki postaw "wrogich postempowi" i
      calemu "obozowi postempu" wprowadzajac oficjalny zamordyzm i terror, akurat
      dokladna antyteze liberalizmu, "demokracji" i "tolerancji" - czego mieliscie
      dla odmiany pelne geby..
      - To wam sie udawalo.. az udalo sie wreszcie.. i w koncu.. - zrobic cos
      dokladnie przeciwnego: - obudzic poczucie SOLIDARNOSCI spolecznej, rozpocząc
      proces odbudowy WIEZI spolecznych i proces JEDNOCZENIA SIE tego
      rozczlonkowanego, poszatkowanego i zatomizowanego poleczenstwa pod wspolnym
      symbolem "moherowego beretu".

- I nie wazne ze ten symbol ("moherowy beret") straci wczesniej czy pozniej
      znaczenie a jego miejsce zajmie inna nazwa lub symbol.. Wazne ze proces sie
      rozpoczal..

Owszem.. jeszcze mozecie "wyciac" ilus tam myslacych i piszacych
      "nieprawomyslnie" i nazywajacych pedalow "pedalami"(jak to robi pedalowaty i
      glupkowaty "admin" z forum "Wiadomosci"), jeszcze mozecie wyciac i mnie i pare
      innych glosow, ale juz lawiny nie zatrzymacie..
      I Bortnowskie nie pomoga.. i Pacewicze.. ani Lizuty ani Marty Jermaczek ani
      dziesiatki "dyzurnych" teksciarzy GW..

• shygay NIe mogłeś zwięźlej? 08.12.05, 10:49
        Nie chce mi się czytać tak długich tekstów, zwłaszcza jeśli zioną nienawiścią.
    • silesius.monachijski Newsy GW a odruch Pawlowa 08.12.05, 10:48
      Wydaje mi sie, ze redakcja gw prowadzi taki pawlowowski eksperyment na swoich
      czytelnikach, szczegolnie tych najbardziej "oswieconych", "yntelygentnych",
      niosacych kaganek "politycznej poprawnosci" w odemty ciemnogrodu. Otoz: gw
      tak "nakrecila" juz atmosfere wokol RM i o. rydzyka, ze wystarczy
      slowko "mohery", atu juz slina cieknie, a tu juz klawiatura kompa stuka
      nastepny stek obelg pod adresem tegoz rydzyka; podziwiac gazetowa "inzynierie
      dusz"; od razu widac (i czuc) prowieniencje gazetowych "macherow" (nie mylic z
      poczciwymi moherami)
      • taziuta Re: Prześladowanie gejów też nas odpala :-) 08.12.05, 11:23
        silesius.monachijski napisał:
        Re: Newsy GW a odruch Pawlowa
        > Wydaje mi sie, ze redakcja gw prowadzi taki pawlowowski eksperyment na swoich
        > czytelnikach, szczegolnie tych najbardziej "oswieconych", "yntelygentnych",
        > niosacych kaganek "politycznej poprawnosci" w odemty ciemnogrodu. Otoz: gw
        > tak "nakrecila" juz atmosfere wokol RM i o. rydzyka, ze wystarczy
        > slowko "mohery", atu juz slina cieknie, a tu juz klawiatura kompa stuka
        > nastepny stek obelg pod adresem tegoz rydzyka; podziwiac gazetowa "inzynierie
        > dusz"; od razu widac (i czuc) prowieniencje gazetowych "macherow" (nie mylic
        z
        > poczciwymi moherami)
        • silesius.monachijski Uderz w stol....i przyznales mi racje 08.12.05, 11:32
          pokaz mi to rzeczywiste "przesladowanie gejow"; chcesz mi wmowic, ze Polska to
          kraj, w ktorym geje sa bici, ponizani, zamykani? chyba nie; ale: wystarczy, ze
          gw jakiegos takiego sprytnego "newsa" wyprodukuje, i juz krzyk na
          forum; "odruch Pawlowa"; jako zywo
          .
          c.b.d.u (co bylo do udowodnienia)

taziuta napisał:

> silesius.monachijski napisał:
          > Re: Newsy GW a odruch Pawlowa
          > > Wydaje mi sie, ze redakcja gw prowadzi taki pawlowowski eksperyment na sw
          > oich
          > > czytelnikach, szczegolnie tych najbardziej "oswieconych", "yntelygentnych
          > ",
          > > niosacych kaganek "politycznej poprawnosci" w odemty ciemnogrodu. Otoz: g
          > w
          > > tak "nakrecila" juz atmosfere wokol RM i o. rydzyka, ze wystarczy
          > > slowko "mohery", atu juz slina cieknie, a tu juz klawiatura kompa stuka
          > > nastepny stek obelg pod adresem tegoz rydzyka; podziwiac gazetowa "inzyni
          > erie
          > > dusz"; od razu widac (i czuc) prowieniencje gazetowych "macherow" (nie my
          > lic
          > z
          > > poczciwymi moherami)
          • taziuta Re: Uderz w stol....i przyznales mi racje 08.12.05, 11:56
            Jaką rację? Przyznaję jeno, że oburza nas co innego niż Ciebie!
            A co do gejów, to nie chcę się znowu przerzucać na argumenty, boś na nie
            impregnowany (i nie jest to żaden argument ad personam, bo takim byłby - zakuty
            łeb :-)

> pokaz mi to rzeczywiste "przesladowanie gejow"; chcesz mi wmowic, ze Polska
            > to kraj, w ktorym geje sa bici, ponizani, zamykani? chyba nie; ale:
            > wystarczy, ze gw jakiegos takiego sprytnego "newsa" wyprodukuje, i juz krzyk
            > na forum; "odruch Pawlowa"; jako zywo.
            > c.b.d.u (co bylo do udowodnienia)
            >
            > taziuta napisał:
            > Re: Prześladowanie gejów też nas odpala :-)
    • greg958 zgoda, zgoda, a Bóg reke poda.... 08.12.05, 10:54
      a świstak siedzi w moherowym berecie w Moskwie i ODWIJA te sreberka......
      • grunio Re: zgoda, zgoda, a Bóg reke poda.... 08.12.05, 10:56
        greg958 napisał:

> a świstak siedzi w moherowym berecie w Moskwie i ODWIJA te sreberka......

Nieźle, widać znasz spiskową teorię dziejów - zbadaj, gdzie siedzi towarzystwo
        spod znaku kilni, cyrkla i fartucha.
      • silesius.monachijski Re: zgoda, zgoda, a Bóg reke poda.... 08.12.05, 11:00
        a jakac, tez sie jaka
        ? to chyba weim o kogo chodzi
        greg958 napisał:

> a świstak siedzi w moherowym berecie w Moskwie i ODWIJA te sreberka......
        • grunio Re: zgoda, zgoda, a Bóg reke poda.... 08.12.05, 11:04

> a jakac, tez sie jaka
          > ? to chyba weim o kogo chodzi
          > greg958 napisał:
          >
          > > a świstak siedzi w moherowym berecie w Moskwie i ODWIJA te sreberka......

Silesius (w dodatku monachijski) - jesteś równy gościu!
          • awersja Parada tolerancji - ciąg dalszy 08.12.05, 11:27
            A tu nic się nie zmienia...
            Po jednej stronie Polacy-Katolicy z monopolem na Prawdę, która daleka jest od
            Słowa.
            Po drugiej stronie masoneria, która daje się prowokować zaczepkami najniższych
            lotów i ripostuje w równie przydenny sposób.
            Rzucane na oślep słowa, które nagle zatracają swoją wartość, epitety,
            wulgaryzmy. Co ciekawe - najczęściej padające ze strony adoratorów pana
            Rydzyka. A wszystko to na tle biało-czerwonej - na niej spoczywa Słowo dane nam
            przez Stwórcę. A ze Słowa wykreślono niewygodne akapity, np. "Bogu co boskie,
            cesarzowi co cesarskie". Jednak zapomniano przy tym o przesłaniu Jana Pawła II,
            który swój pontyfikat poświęcił na budowanie mostów między kulturami,
            światopogladami, religiami. Czyż to nie jest znamienne...? - Osobę na ołtarze,
            jej myśli w zapomnienie....

Jeśli mogę radzić:
            dla zwolenników - poczytajcie Słowo o Złotym Cielcu i zastanówcie się nad tym,
            czy imperium medialne pana Rydzyka nie jest takim na miarę XXI wieku...
            dla przeciwników - okażcie zrozumienie dla Rodziny Radia Maryja tak samo, jak
            okazujecie dla parady lesbijek i gejów...

• realista1000 MICHNIKOWSZCZYZNA SIĘ WŚCIEKA! A gdzie wasza toler 08.12.05, 10:56
      ancja, kochane pismaczki? W Polsce zrobiło się wam za ciasno (zresztą dla was
      zawsze tak było), co? A gdzie uszanowanie dla odmiennych poglądów? Lepsi geje
      od mocherowych beretów? A to dlaczego? Sumienie was męczy, kochani? Nie dziwcie
      się, bo wasza pokrętna logika obróciła się przeciwko wam samym. Ludzie
      przestają was czytać, wpływy ze sprzedaży maleją, bankructwo tuż, tuż... i co?
      Strach i trwoga was ogarnia, bo mimo waszych "autorytatywnych" wypowiedzi
      ludzie robią coś zupełnie odwrotnego! Do Europy, bracia, do Europy! Na
      truskawki do Hiszpanii, na winobranie do Francji, do sprzątania w Niemczech, na
      jagody do Szwecji i Norwegii (ale uwaga!: praca na akord, cieniasy!).
      • grunio Re: MICHNIKOWSZCZYZNA SIĘ WŚCIEKA! A gdzie wasza 08.12.05, 10:59
        realista1000 napisał:

> ancja, kochane pismaczki? W Polsce zrobiło się wam za ciasno (zresztą dla was
        > zawsze tak było), co? A gdzie uszanowanie dla odmiennych poglądów? Lepsi geje
        > od mocherowych beretów? A to dlaczego? Sumienie was męczy, kochani? Nie
        dziwcie
        >
        > się, bo wasza pokrętna logika obróciła się przeciwko wam samym. Ludzie
        > przestają was czytać, wpływy ze sprzedaży maleją, bankructwo tuż, tuż... i
        co?
        > Strach i trwoga was ogarnia, bo mimo waszych "autorytatywnych" wypowiedzi
        > ludzie robią coś zupełnie odwrotnego! Do Europy, bracia, do Europy! Na
        > truskawki do Hiszpanii, na winobranie do Francji, do sprzątania w Niemczech,
        na
        >
        > jagody do Szwecji i Norwegii (ale uwaga!: praca na akord, cieniasy!).

Ich tolerancja kończy się tam, gdzie kończy się ich imperium kłamstwa
        i "mózgojebatielstwa". Jak się nie podporządkujesz, to zostaniesz negatywnie
        opisany i wykończony przez "warszawkę".
        • realista1000 ---- UWAGA! "GW" PLAJTUJE, MICHNIK WYKOŃCZONY 08.12.05, 11:03
          Ostatni taniec chochoła!
          • bernard46 Re: zwyciestwo: GLUPOTY 08.12.05, 13:45
      • bernard46 UWAGA: TALIBANIZM POLSKI 08.12.05, 13:46
    • shygay Służby Wassermana na tropie nie-sekciarzy 08.12.05, 10:59
      Uważajmy wszyscy, służby specjalne Wassermana już pukają do administracji forum z żądaniem wydania adresów IP oraz danych osobowych wszystkich przeciwników św. Tadeusza od Radyja.
      • grunio Re: Służby Wassermana na tropie nie-sekciarzy 08.12.05, 11:02
        shygay napisał:

> Uważajmy wszyscy, służby specjalne Wassermana już pukają do administracji
        forum
        > z żądaniem wydania adresów IP oraz danych osobowych wszystkich przeciwników
        św
        > . Tadeusza od Radyja.

Nie pukają i nie muszą pukać - każdy zna adres na ulicy Czerskiej!!!!!!!!
        >
      • davidmors Radio Maryja odkrywa PRAWDĘ i za to jest atakowane 08.12.05, 11:04
        W antypolskim środowisku Gazety Wyborczej prawda nie istnieje.
        • grunio Re: Radio Maryja odkrywa PRAWDĘ i za to jest atak 08.12.05, 11:08
          davidmors napisał:

> W antypolskim środowisku Gazety Wyborczej prawda nie istnieje.

Pewnie jednak istnieje, tylko według klasyfikacji Ojca
          Tischnera: "prawda", "tyz prawda", "gó.. prawda"!!! Pozdrawiam wszystkich
          zgorzknialców.
          • davidmors Re: Radio Maryja odkrywa PRAWDĘ i za to jest atak 08.12.05, 11:25
            grunio napisał:

>
            > W antypolskim środowisku Gazety Wyborczej prawda nie istnieje.
            >
            W Gazecie Wyborczej wszystko jest inaczej, wiec też "prawda inaczej."
    • orzeszek2508 spidermany na płotach 08.12.05, 11:02
      Bez spacjalnych strojów, zazwoleń - jak to zawsze bohaterowie, z kamerą w ręku,
      zdobywają nieznana dla siebie rzeczywistość! progi?- zbyt wielkie na ich
      nogi... za to płoty niższe!!
      tak! mowa o TVN-ie i ich herosach, którzy w fantastyczny sposób wdrapywali się
      na płoty przed Radiem!
      -"zimno! nie chcą wpuścić co?" - pyta student dziennikarza TVN-u
      - "myśmy nawet nie próbowali wchodzić"- mówi i odwraca sie na pięcie chowając
      sprzęt do jednego z trzech samochodów tej telewizji, bo już skończył swoje
      nagranie,.... bo już zszedł z płotu...
      • shygay Sekty mają to do siebie 08.12.05, 11:04
        że izolują się od świata zewnętrznego.
        • davidmors Re: Sekty izolują się od świata zewn. w synagogach 08.12.05, 11:07
          Radio Maryja nadaje na cały świat i wszędzie ma licznych słuchaczy.
          • dziecina.betlejemska Re: Sekty izolują się od świata zewn. w synagogac 08.12.05, 12:14
            davidmors napisał:

> Radio Maryja nadaje na cały świat i wszędzie ma licznych słuchaczy.

Czyli wielki sukces KGB. Za pieniądze polskiego ciemnogrodu jeszcze bardziej skłocać i otumaniać polskie społeczeństwo.
            Wyśmienita robota, Rydzyk na medal w Moskwie zasłużył.
        • neofita_bm Owsiak jak Rydzyk? 08.12.05, 11:08
          Owsiak też nie wpuszcza na Woodstok niezaakceptowanych przez siebie mediów
          • shygay Re: Owsiak jak Rydzyk? 08.12.05, 11:10
            Owsiak nie uprawia pseudo-religijnej hucpy.
        • grunio Re: Sekty mają to do siebie 08.12.05, 11:19
          shygay napisał:

> że izolują się od świata zewnętrznego.

I Ty też musisz się leczyć? DLACZEGO!!!!!!!???

• grunio Re: spidermany na płotach 08.12.05, 11:11
        orzeszek2508 napisała:

> Bez spacjalnych strojów, zazwoleń - jak to zawsze bohaterowie, z kamerą w
        ręku,
        >
        > zdobywają nieznana dla siebie rzeczywistość! progi?- zbyt wielkie na ich
        > nogi... za to płoty niższe!!
        > tak! mowa o TVN-ie i ich herosach, którzy w fantastyczny sposób wdrapywali
        się
        > na płoty przed Radiem!
        > -"zimno! nie chcą wpuścić co?" - pyta student dziennikarza TVN-u
        > - "myśmy nawet nie próbowali wchodzić"- mówi i odwraca sie na pięcie
        chowając
        >
        > sprzęt do jednego z trzech samochodów tej telewizji, bo już skończył swoje
        > nagranie,.... bo już zszedł z płotu...

Zarobił, biedaczyna na swoją dniówkę - gratulacje!!!!!1
        • orzeszek2508 Re: spidermany na płotach 08.12.05, 11:26
          wszystkim z radia patrzą na ręce... jak Rydzyk piernie to ten syf wyłapuje...
          TVN.... itp! dopisz co chcesz!!każdy ma swoja dniówke!! ja miałam zadanie
          ichnie wpuszczać do radia!!a i tak chamy sie były....
    • overshoe Radio Maryja z słoń ma trąbe !! 08.12.05, 11:07
      • moniak7 Na szczescie ciagle sa w mniejszosci. 08.12.05, 11:32
        Nie ma sie co przerazac. ciagle na szczescie te dyszace nienawiscia babcie-
        zwolenniczki tej sekty sa w mniejszosci i oscyluja od dluzszego czasu wokolo
        tej samej liczby sluchaczy. rowniez nietolerancyjni, antysemiccy "pseudo-
        polacy" sa w mniejszosci. Dlatego uwazam, ze jednak zaglada jako spoleczenstwu
        nam nie grozi, bo sekta nigdy nie ogarnie wiekszosci narodu, taka strasznma
        nienawisci wobec ludzi o innych pogladach tez raczej nie ogarnie polowy Polski.
        Im bedzie w kraju lepiej gospodarczo tym mniejsze bedzie poparcie dla
        radykalow. Dlatego tez niektorym srodowiskom zalezy na utrzymaniu niskiego
        poziomu zycia, bo daje im to wieksza wladze nad zdesperowanym motlochem. A wiec
        troche wiecej rozsadku i dystansu. Pozdrawiam wszystkich. Mon
    • smooker Rydzyk dzieli.... 08.12.05, 11:15
      Metody działania Rydzyka są takie same jak wszystkich innych przywódców sekt na
      całym świecie. W internecie, w księgarniach, a nawet w osiedlowych bibliotekach
      jest wiele niezależnych, czyli wydawanych bez udziału Kościoła publikacji
      dotyczących sekt. Polecem tego typu lekturę. Jest dla Polski wielkim wstydem w
      oczach całego świata ta uległość społeczeństwa i niektórych polityków wobec
      zwyczajnego guru podejrzanego o liczne przestępstwa. Czekam z niecierpliwością
      na odważną osobę, która dysponując mocnymi dowodami złoży do prokuratury
      publiczne doniesienie o popełnieniu przez Rydzyka przestępstwa. To jedyny sposób
      usunięcia go z życia publicznego. Jego wyznawcy są poddawani tak silnemu praniu
      mózgu, że żadne programy telewizyjne i artykuły prasowe nie są w stanie im
      uświadomić ofiarami czego się stali. Jakakolwiek próba logicznej krytyki wobec
      Rydzyka jest przez jego wyznawców blokowana. Znam osoby, które zamykają uszy i
      zaczynają mruczeć coś w rodzaju mantry zagłuszającej niepodważalne przecież
      argumenty. Jest to typowe zachowanie ofiar sekt... Cały świat to obserwuje,
      szkody dla Polski są ogromne, dlatego apeluję do osób dysponujących dowodami -
      złóżcie doniesienie do prokuratury, ale zwołajcie jednocześnie konferencję prasową.
      • davidmors Re: Gazeta Wyborcza "jednoczy inaczej" 08.12.05, 11:22
        Czekamy na opis metody działania sekty Michnika.
        Wszyscy tam noszą jarmułki - to już wiemy.
        Każdy tam jest bez napletka, jak spiewa warszawska ulica:

"Gazetka, eh Gazetka,
        tam wszyscy bez napletka."
        • lks17 Re: Gazeta Wyborcza "jednoczy inaczej" 08.12.05, 13:02
          Wolę bez napletka niż bez głowy. Twój problem - brak narządu do noszenia
          jarmułki. Bóg jest sprawiedliwy - rydzykawy gamoniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka