Dodaj do ulubionych

Rodzice "Janka Wisniewskiego" chca kary dla winnyc

18.12.05, 14:38
"Rodzice zabitego w grudniu 1970 roku Zbyszka Godlewskiego chcą ukarania
winnych. Zbyszek Godlewski zginął w Gdyni. Jego ciało robotnicy nieśli na
drzwiach ulicą Świętojańską i to on jest bohaterem "Ballady o Janku
Wisniewskim. Przyznają, że coraz słabiej wierzą w to, że odpowiedzialni za
śmierć ich syna i innych zabitych wówczas osób poniosą karę, ale ciągle mają
na to nadzieję. Jak mówią - liczą na pomoc nowego prezydenta, Lecha
Kaczyńskiego, który miał obiecywać, że szczególnie zajmie się sprawą Grudnia
70."
Obserwuj wątek
    • free.mind Prośba do kataryny.kataryny 18.12.05, 14:43
      Pzepraszam, że off-topic, ale prosiłem Cię wczoraj o komentarz do
      pewnego tematu, licząc na Twoją powszechnie znaną uczciwość, rzetelność i
      bezkompromisowość. Oto i ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33619410
      Ponawiam więc moją prośbę o parę słów komentarza.
      • henryk.log Re:Prośba do kataryny.kataryny..na puszczy..hehe.. 18.12.05, 14:55
        :-)
      • abc12323 Re: Prośba do kataryny.kataryny 18.12.05, 14:57
        A może przy okazji kataryna.kataryna znana z niewybiórczej bezkompromisowości
        skomentowałaby i ten przypadek . Rodzice pokrzywdzonych dzieci również czekają
        na sprawiedliwość :
        wiadomosci.onet.pl/1,15,10,8598711,25716234,80395,0,forum.html
        • henryk.log do kataryny.kataryny,niewybiórczej bezkompromistki 18.12.05, 15:00
          ???
          ..dobre..hehe..
      • asienka32 Re: Prośba do kataryny.kataryny 18.12.05, 14:58
        Można się odnieść do konkretnego przypadku, ale nie na podstawie jednego
        dziennikarskiego tekstu z FiM.

Bulwersująca sprawa ułaskawienia, którego co prawda jeszcze nie ma, ale zdaniem
        jakiegoś redaktorzyny jest formalnością.
        A warunkowe zwolnienie nie ma zbyt wiele wspólnego z ułaskawieniem, tylko jest
        jedną z procedur przewidzianych w KKW.
        • free.mind Kwaśniewski nie ułaskawił Sobotki??? 18.12.05, 15:15
          > A warunkowe zwolnienie nie ma zbyt wiele wspólnego z ułaskawieniem, tylko
          > jest jedną z procedur przewidzianych w KKW.

No to sensacja! Czemu w takim razie wszyscy mówią o ułaskawieniu Sobotki, skoro
          prezydent jedynie zastosował jedną z procedur przewidzianych w KKW i złagodził
          mu "karę pozbawienia wolności do jednego roku z jednoczesnym warunkowym
          zawieszeniem jej wykonania na okres dwóch lat. Utrzymany został orzeczony przez
          sąd zakaz zajmowania stanowisk w administracji publicznej związanych z dostępem
          do tajemnicy państwowej i służbowej na okres 5 lat" (GW)
          -
          Dołącz do normalnych
          • asienka32 Re: Kwaśniewski nie ułaskawił Sobotki??? 18.12.05, 19:27
            To było o warunkowym zwolnieniu dla księdza.
            • free.mind Kali wiecznie żywy 18.12.05, 19:38
              Wszystko jasne, Asienko32: jeśli prezio zwalniać warunkowo księdza, to go nie
              ułaskawiać, a jeśli prezio zmniejszać karę eseldowcowi, to go ułaskawiać.
              Nie mam więcej pytań.
              -
              Dołącz do normalnych
              • abc12323 Re: Kali wiecznie żywy 18.12.05, 19:51
                Widzisz Asieńko jakaś naiwna i nielogiczna. Jak dziecko.
        • elfhelm pudło Asienko 18.12.05, 15:24
          w ramach ułaskawienia można zastosować warunkowe zwolnienie
          • asienka32 Re: pudło Asienko 18.12.05, 19:30
            Nie przeczę, ze tak nie jest. Jakieś źródło???
            • mn7 Re: pudło Asienko 18.12.05, 20:52
              dowolny podręcznik postępowania karnego
        • mn7 Re: Prośba do kataryny.kataryny 18.12.05, 20:53
          asienka32 napisała:

> A warunkowe zwolnienie nie ma zbyt wiele wspólnego z ułaskawieniem,

???

> tylko jest
          > jedną z procedur przewidzianych w KKW.

Jest przede wszystkim jednym ze środków probacyjnych przewidzianych w k.k.
      • maksimum Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTEPSTWO 18.12.05, 18:17
        free.mind napisał:

> Pzepraszam, że off-topic, ale prosiłem Cię wczoraj o komentarz do
        > pewnego tematu, licząc na Twoją powszechnie znaną uczciwość, rzetelność i
        > bezkompromisowość. Oto i ten wątek:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33619410
        > Ponawiam więc moją prośbę o parę słów komentarza.

Przede wszystkim powinienes zrozumiec roznice miedzy wypadkiem,a umyslnym
        dzialaniem przeciw wymiarom scigania.
        Popros o skazanie Slawka Walese za zrobienie kobiety inwalidka w czasie wypadku
        spowodowanego przez niego oraz rozmyslnego obrazania policjantow.
        Jeden z najbardziej znanych adwokatow polskich spowodowalsmierc osoby w czasie
        wypadku drogowego i obylo sie bez kary wiezienia.
        A jaka bedzie kara dla Otylii za spowodowanie smierci brata w czasie wypadku?
        Sobotka dzialal z pelna swiadomoscia i rozmyslnie i za takie przestepstwa nie
        powinno sie ulaskawiac.
        Co innego jest rozmyslne przestepstwo a co innego wypadek.
        • abc12323 Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:22
          A zobacz jak w tym przypadku ROZMYSLNY PRZESTEPCA śmieje się z ludzi :
          wiadomosci.onet.pl/1,15,10,8598711,25716234,80395,0,forum.html
          I co powiesz ? Tylko przeczytaj txt do końca.
          • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:39
            abc12323 napisała:

> A zobacz jak w tym przypadku ROZMYSLNY PRZESTEPCA śmieje się z ludzi :
            > wiadomosci.onet.pl/1,15,10,8598711,25716234,80395,0,forum.htmla
            > I co powiesz ? Tylko przeczytaj txt do końca.
            --------------------------------------------------------------------------------
            -Jednym z nich jest właśnie Michał M. Urodzony na wsi niedaleko Rzeszowa,
            wstąpił do seminarium w okresie, gdy kapłaństwo było dla takich jak on
            właściwie jedyną drogą społecznego awansu poza systemem komunistycznej
            hierarchii. Od przyjazdu do Tylawy rzeczywiście zrobił dla miejscowych wiele:
            budował i remontował kościoły, pomagał biednym. Sam się nie wzbogacił. Maria
            Bąk, pracująca jako listonoszka, żarliwa obrończyni księdza M., mówi o jego
            samochodzie, który ma już 27 lat (ciekawe, jak ludzie tu pamiętają i liczą
            lata...) i jest bez przerwy naprawiany.

Ksiądz M. przecież nikogo nie zgwałcił... - można tu czasem usłyszeć. - A że
            czasem lubi sobie pomacać'? Cóż, przecież to mężczyzna...
            --------------------------------------------------------------------------------
            Na czym to molestowanie polegalo?
            Moja 8-letnia corka czasami lubi usiasc mnie na kolanach i ja ja wtedy obejmuje
            i zaczynam sie zastanawiac,kiedy zaczyna sie molestowanie?
            • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:51
              A do Dukli na msze sam bym chetnie pojechal,bo tak malowniczo polozonej
              miejscowosci dawno nie widzialem.
              • abc12323 Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:56
                maksimum napisał:

> A do Dukli na msze sam bym chetnie pojechal,bo tak malowniczo polozonej
                > miejscowosci dawno nie widzialem.
                ------------
                Tylko uważaj aby tobie jakiś nie chciał brzuszka masować albo i co gorsza nie
                chciał kąpać. W tamtych okolicach tacy grasują :)
                • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 19:00
                  abc12323 napisała:

> maksimum napisał:
                  >
                  > > A do Dukli na msze sam bym chetnie pojechal,bo tak malowniczo polozonej
                  > > miejscowosci dawno nie widzialem.
                  > ------------
                  > Tylko uważaj aby tobie jakiś nie chciał brzuszka masować albo i co gorsza
                  >nie chciał kąpać. W tamtych okolicach tacy grasują :)

Teraz probujesz zwalic sprawe na lokalny mikroklimat?
            • abc12323 Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:52
              Tylko se proboszcz pomacał , he.
              Niech sobie kury maca , przytula, kąpie i masuje brzuszki jak mu kogut pozwoli.
              • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 18:57
                abc12323 napisała:

> Tylko se proboszcz pomacał , he.
                > Niech sobie kury maca , przytula, kąpie i masuje brzuszki jak mu kogut
                >pozwoli.

Nie musisz az tak sie denerwowac,jak Ci sie nie udalo ksiedza do wiezienia
                wsadzic.
                Przyznam szczerze,ze tez sporo dziewczyn niepelnoletnich w zyciu macalem i
                jakos zadnej nie przyszlo do glowy mnie sadzic.
                • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 19:25
                  > Nie musisz az tak sie denerwowac,jak Ci sie nie udalo ksiedza do wiezienia
                  > wsadzic.
                  > Przyznam szczerze,ze tez sporo dziewczyn niepelnoletnich w zyciu macalem i
                  > jakos zadnej nie przyszlo do glowy mnie sadzic.

Z tego co pamietam,to najbardziej obrazaly sie i protestowaly te
                  dziewczyny,ktorych nie chcialem macac.
                  Pewno tak samo jest i w tym przypadku.
            • wiewiorzasta Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 20.12.05, 03:19
              maksimum napisał:

> Na czym to molestowanie polegalo?
              > Moja 8-letnia corka czasami lubi usiasc mnie na kolanach i ja ja wtedy obejmuje
              >
              > i zaczynam sie zastanawiac,kiedy zaczyna sie molestowanie?

Posadź córkę na kolanach obcego faceta, a najlepiej zostaw ją u niego w domu na
              noc, pozwól wykąpać, położyć się z nią do łóżka... I opowiedz swoje wrażenia.
              Koniecznie.
        • free.mind Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 19:07
          > Przede wszystkim powinienes zrozumiec roznice miedzy wypadkiem,a umyslnym
          > dzialaniem przeciw wymiarom scigania.

Jasne, biję się w piersi. Ksiadz Marek Sobański nie tylko nie działał przeciwko
          organom ścigania, ale wręcz sam domagał się, żeby go zamknąć w więzieniu
          Stosowny fragment:

"Sprawca tragedii długo zwodził włocławski sąd i robił wszystko, by uniknąć
          sprawiedliwości – między innymi symulował chorobę. W końcu został wezwany do
          odbycia kary. Gdy nie pojawił się w zakładzie karnym, w czerwcu 2003 roku
          (ponad rok po uprawomocnieniu się wyroku skazującego na 5 lat pozbawienia
          wolności) zatrzymany został przez pabianickich policjantów. ... Duchowny nigdy
          nie przeprosił rodzin tak wielu ofiar".

Trzeba być więc wyjątkowo złośliwym i nieobiektywnym, żeby źle oceniać
          prezydenckie ułaskawienie. A właśnie, czyli chwalisz prezia za to ułaskawienie,
          dobry prezio, tak?
          -
          Dołącz do normalnych
        • don.kichote Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 19:09
          maksimum napisał:

> Przede wszystkim powinienes zrozumiec roznice miedzy wypadkiem,a umyslnym
          > dzialaniem przeciw wymiarom scigania.
          ...
          > Sobotka dzialal z pelna swiadomoscia i rozmyslnie i za takie przestepstwa nie
          > powinno sie ulaskawiac.

A masz moze coś, na potwierdzenie tych słów?

> Co innego jest rozmyslne przestepstwo a co innego wypadek.

szczególnie dokonany przez księdza po pianemu!
        • mn7 Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 20:57
          maksimum napisał:

> Popros o skazanie Slawka Walese za zrobienie kobiety inwalidka w czasie
          wypadku
          > spowodowanego przez niego oraz rozmyslnego obrazania policjantow.

Czyżby nie był skazany???

> A jaka bedzie kara dla Otylii za spowodowanie smierci brata w czasie wypadku?

Zapewne taka, jak zazwyczaj w takich przypadkach. A myślałeś, że jaka?

> Sobotka dzialal z pelna swiadomoscia i rozmyslnie i za takie przestepstwa nie
          > powinno sie ulaskawiac.

Nie rozumiesz instytucji ułaskawienia. W tym konkretnym przypadku ułaskawienie
          jest oczywiście skandalem, generalnie jednak rzecz ujmująć to, za jakie
          przestestwo ktoś został skazany nie ma NIC do rzeczy. Ułaskawia się z powodu
          okoliczności, które pojawiły się PO skazaniu. Tak przynajmjiej powinno być.

• maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 18.12.05, 23:25
            mn7 napisała:

> maksimum napisał:
            >
            > > Popros o skazanie Slawka Walese za zrobienie kobiety inwalidka w czasie
            > wypadku spowodowanego przez niego oraz rozmyslnego obrazania policjantow.
            >
            > Czyżby nie był skazany???

Z tego co wiem,to jest skazany na bycie poslem.Nawet sie nie dziwie,bo pochodzi
            ze znanej rodziny intelektualistow gdanskich.
            A ile w wiezieniu odsiedzial?

> > A jaka bedzie kara dla Otylii za spowodowanie smierci brata w czasie wypa
            > dku?
            >
            > Zapewne taka, jak zazwyczaj w takich przypadkach. A myślałeś, że jaka?

Taka sama jak w przypadku ksiedza.

> > Sobotka dzialal z pelna swiadomoscia i rozmyslnie i za takie przestepstwa
            > nie powinno sie ulaskawiac.
            >
            > Nie rozumiesz instytucji ułaskawienia.

Jestem pewien,ze jeden z nas instytucje ulaskawienia rozumie i to wlasnie ja.
            Ty bys chcial mnie jej nauczyc na twoj sposob nierozumienia jej,ale ja odmawiam
            takich nauk.

> W tym konkretnym przypadku ułaskawienie
            > jest oczywiście skandalem, generalnie jednak rzecz ujmująć to, za jakie
            > przestestwo ktoś został skazany nie ma NIC do rzeczy.

Kto Cie uczyl takich bzdur?
            Dla niektorych przestepstw,jak np handel narkotykami sa wyznaczone minimalne
            wyroki i nie ma znaczenia czy zrobiles to po raz pierwszy i bylo to 3 dkg a nie
            3 kg po raz piaty.
            Okolicznosci w ktorych zostalo popelnione przestepstwo,brane sa pod uwage oraz
            ocena srodowiska.

> Ułaskawia się z powodu okoliczności, które pojawiły się PO skazaniu.

Jesli sa to okolicznosci znaczace dla sprawy,to zawsze mozna wniesc rewizje.

> Tak przynajmjiej powinno być.

Wg Ciebie okolicznoscia lagodzaca dla kolegi Kwasniewskiego byloby to,ze
            cierpialby on w wiezieniu,tak jakby Kwasniewski ani Sobotko nie wiedzieli po co
            sa wiezienia i ze to nie powinna byc Riviera.
            • wiewiorzasta Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 20.12.05, 03:24
              maksimum napisał:

> Z tego co wiem,to jest skazany na bycie poslem.Nawet sie nie dziwie,bo pochodzi
              > ze znanej rodziny intelektualistow gdanskich.
              > A ile w wiezieniu odsiedzial?

To nie ten Wałęsa.

> Taka sama jak w przypadku ksiedza.

I myślisz, że z równą 'ochotą' podda się karze? A prezydent Kaczyński ją
              ułaskawi? Chociaż w jej przypadku by to było bardziej racjonalne.

> Jestem pewien,ze jeden z nas instytucje ulaskawienia rozumie i to wlasnie ja.
              > Ty bys chcial mnie jej nauczyc na twoj sposob nierozumienia jej,ale ja odmawiam
              >
              > takich nauk.

A ja mogę poprosić o małą lekcję? Jeśli tak samo rozumiesz instytucję
              ułaskawienia, jak działanie pedofilskie i rozróżnianie młodych Wałęsów, to może
              być nawet ciekawe...

> Kto Cie uczyl takich bzdur?
              > Dla niektorych przestepstw,jak np handel narkotykami sa wyznaczone minimalne
              > wyroki i nie ma znaczenia czy zrobiles to po raz pierwszy i bylo to 3 dkg a nie
              >
              > 3 kg po raz piaty.
              > Okolicznosci w ktorych zostalo popelnione przestepstwo,brane sa pod uwage oraz
              > ocena srodowiska.

Jest zdaje się mowa o ułaskawieniu, a nie sądzeniu...

Ułaskawiony został również Sławomir Sikora. Może to spróbuj porównać do Sobotki
              i pana w sutannie?

> Jesli sa to okolicznosci znaczace dla sprawy,to zawsze mozna wniesc rewizje.

Po coś instytucja ułaskawienia jest.
              • maksimum Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 20.12.05, 05:07
                > A ja mogę poprosić o małą lekcję? Jeśli tak samo rozumiesz instytucję
                > ułaskawienia, jak działanie pedofilskie i rozróżnianie młodych Wałęsów,

To oni rzeczywiscie sie czyms roznia?

> to może być nawet ciekawe...
                >
                > > Kto Cie uczyl takich bzdur?
                > > Dla niektorych przestepstw,jak np handel narkotykami sa wyznaczone minima
                > lne
                > > wyroki i nie ma znaczenia czy zrobiles to po raz pierwszy i bylo to 3 dkg
                > a nie 3 kg po raz piaty.
                > > Okolicznosci w ktorych zostalo popelnione przestepstwo,brane sa pod uwage
                > oraz ocena srodowiska.
                >
                > Jest zdaje się mowa o ułaskawieniu, a nie sądzeniu...

Przy handlu narkotykami sedzia nie ma wyboru i musi dac przynajmniej kare
                minimalna.

> > Jesli sa to okolicznosci znaczace dla sprawy,to zawsze mozna wniesc rewiz
                > je.
                >
                > Po coś instytucja ułaskawienia jest.

Ulaskawia sie w wyjatkowych i specjalnych przypadkach,a nie masowo jak to robi
                Kwasniewski czy robil Walesa.
                W ciagu 8 lat tak Clinton jak i Reagan ulaskawili po 400 wiezniow przy 4.000
                ulaskawionych przez Kwasniewskiego.I w USA jest co najmnie 10 X wiecej wiezniow
                niz w Polsce,czyli w Polsce wieziem ma 100 X wieksza szanse na uniewinnienie
                niz w USA.
                To co robi Kwasniewski,to jest podwazanie wymiaru sprawiedliwosci i nasmiewanie
                sie z praworzadnosci.
                On praktycznie wszystkich kolesiow partyjnych od soltysa w gore uniewinnil.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16342662&a=32934874
                • wiewiorzasta Re: Prośba do kataryny.kataryny ROZMYSLNE PRZESTE 20.12.05, 13:28
                  maksimum napisał:

> > A ja mogę poprosić o małą lekcję? Jeśli tak samo rozumiesz instytucję
                  > > ułaskawienia, jak działanie pedofilskie i rozróżnianie młodych Wałęsów,
                  >
                  > To oni rzeczywiscie sie czyms roznia?

Taaa... Jeden ma na imię Sławomir, drugi Jarosław, pierwszy spowodował wypadek
                  po pijaku (albo nawet i dwa), drugi w tym czasie pilnie się uczył ze swej
                  czytanki...

> > Jest zdaje się mowa o ułaskawieniu, a nie sądzeniu...
                  >
                  > Przy handlu narkotykami sedzia nie ma wyboru i musi dac przynajmniej kare
                  > minimalna.

Jest mowa o _ułaskawieniu_, a nie o sądzeniu. Mógłbyś na temat?

> Ulaskawia sie w wyjatkowych i specjalnych przypadkach,a nie masowo jak to robi
                  > Kwasniewski czy robil Walesa.
                  > W ciagu 8 lat tak Clinton jak i Reagan ulaskawili po 400 wiezniow przy 4.000
                  > ulaskawionych przez Kwasniewskiego.I w USA jest co najmnie 10 X wiecej wiezniow
                  >
                  > niz w Polsce,czyli w Polsce wieziem ma 100 X wieksza szanse na uniewinnienie
                  > niz w USA.
                  > To co robi Kwasniewski,to jest podwazanie wymiaru sprawiedliwosci i nasmiewanie
                  >
                  > sie z praworzadnosci.

Ułaskawia się, bo się ma taką możliwość. Powołujesz się poza tym na USA, a nie
                  jest przypadkiem tak, że nie tylko prezydent ma takie prawo? Nie wiem, jak to
                  wygląda, więc mnie może oświecisz - czy gubernator też ma prawo łaski?

No i przy okazji, właśnie trafiłam na dość ciekawy wątek na FŚ, a w nim post o
                  Clintonie - na kilka godzin przed 'zdaniem' urzędu ułaskawił 140 osób - samych
                  kolesi i koleżanki... Możesz to jakoś zweryfikować albocuś?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=33733717&a=33737249
                  I żeby nie było (bo żeby sobie ułatwić życie pójdziesz na łatwiznę, żeby nie
                  musieć myśleć i wrzucisz mnie do worka z etykietką "czerwona") - nie podoba mi
                  się działanie Kwaśniewskiego w sprawie Sobotki, kolesiów czy księży, ale - facet
                  ma takie prawo, bo obywatele mu je przyznali - najpierw na niego głosując w '95,
                  a potem przyjmując konstytucję taką a nie inna. Zresztą chyba w każdym
                  cywilizowanym świecie jest taki zapis, więc się nie burz, tylko wytłumacz w
                  końcu, jak _ty_ rozumiesz instytucję ułaskawienia. Jakaś komisja "prawych i
                  sprawiedliwych" czy co?
    • t-800 Re: Rodzice "Janka Wisniewskiego" chca kary dla w 18.12.05, 14:44
      Kary dla winnych? Jak to tak? Czas skończyć z tą nienawiścią!
      • kubala11 Re: Rodzice "Janka Wisniewskiego" chca kary dla w 18.12.05, 15:11
        t-800 napisał:

> Kary dla winnych? Jak to tak? Czas skończyć z tą nienawiścią!

...i zoologicznym antykomunizmem, jak również z ksenofobią, rasizmem, homofobią
        i wszystkim tym co każe GW-no czas skończyć! Odpieprzcie się od generała. Co
        złe to nie on. Chciał dobrze ten człowiek honoru. Zapomnijmy.
    • mysz_polna5 Re: Rodzice "Janka Wisniewskiego" chca kary dla w 18.12.05, 20:09
      Moze przed tym powinni przestudiowac artykul pana Michnika,
      "Wscieklosc i wstyd, smutek i duma", a zwlaszcza jego zakonczenie, konczece sie
      apelem do prezydenta Rzeczpospolitej Lecha Kaczynskiego:

[...] 'Zwracam sie don z tego miejsca: Niech Pan skonczy, Panie Prezydencie,
      ten smutny spektakl sledztw i procesow odwetowych /? moj znak zdziwienia/.
      Niech pan wystapi z aktem abolycyjnym, ktory sprawi, ze Polska bedzie godna
      swej wielkiej tradycji - panstwa bez stosow, bez procesow politycznycj, panstwa
      tolerancji i kompromisu. Niechaj taki bedzie znak rozpoznawczy Panskiej
      prezydentury'.

Tiiiia. To zamiast mojego komentarza, nad 'dzielem' pana Adama Michnika!
      • maksimum KTO BYL WROGIEM KOMUNY:MICHNIK CZY J.PAWLOWSKI 18.12.05, 23:47
        mysz_polna5 napisała:

> Moze przed tym powinni przestudiowac artykul pana Michnika,
        > "Wscieklosc i wstyd, smutek i duma", a zwlaszcza jego zakonczenie, konczece
        >sie apelem do prezydenta Rzeczpospolitej Lecha Kaczynskiego:
        >
        > [...] 'Zwracam sie don z tego miejsca: Niech Pan skonczy, Panie Prezydencie,
        > ten smutny spektakl sledztw i procesow odwetowych /? moj znak zdziwienia/.
        > Niech pan wystapi z aktem abolycyjnym, ktory sprawi, ze Polska bedzie godna
        > swej wielkiej tradycji - panstwa bez stosow, bez procesow politycznycj,
        panstwa tolerancji i kompromisu. Niechaj taki bedzie znak rozpoznawczy Panskiej
        > prezydentury'.

Adas sie boi,ze wreszcie ktos mu sie do doopy dobierze,bo jak to mozliwe,ze
        taka niemota lewacka jak on,dostawal 3x po 3 lata a odsiedzial w sumie kilka
        miesiecy,a J.Pawlowski jak dostal 25 lat ,to odsiedzial od gwizdka do gwizdka.
        To ,kto tu panie Michnik byl wrogiem komuny:Michnik czy Pawlowski?
        Komuna z gnoja i jakaly zrobila wielkiego czlowieka,a wielkiego czlowieka jak
        Pawlowski zgnoila.

> Tiiiia. To zamiast mojego komentarza, nad 'dzielem' pana Adama Michnika!

Wooda mu juz przezarla szera komorki i broni sie jak moze od zapomnienia.
    • nabukko do free mind 18.12.05, 20:50
      coś podwójna kaśka się nie kwapi z odpowiedzią.Zgodnie z przewidywaniami. Ta
      baba umie tylko szczuć.
    • gieroy_asfalta ojciec zabitego sam słuzył reżimowi 18.12.05, 21:45
      w LWP
      • kropek_oxford Fakt. Kto wie, czy nie jego podwladny do chlopaka 18.12.05, 21:50
        strzelil?
    • bloczek4 A to odwetowcy jedni! 18.12.05, 23:50
    • bladatwarz Nadredakto nikogo nie starcil to serce ma wielkie 19.12.05, 01:37
      Na pohybel komuchom i zdrajcom!
      • kropek_oxford A ty KOGOS stracila? Nikogo. O co zaklad? Wiem, 19.12.05, 03:03
        bo zaloba NIE POZWALA MORDA BRECHAC. I tyle.
        • bladatwarz Dobranoc 19.12.05, 03:14
          Takie piekne niebo, taki piekany snieg, taka piekna zima..........
          Jakie to szczescie, ze nie ma nade mna nieba nad Tel-Avivem!!!!!!!!!!!

Boze dziekuje Ci, ze nie musze przechodzic gehenny z narodem wybranym!!!!!
          ROFTL
          • kropek_oxford Zaluj,ze nie ma nad taba dzisiejszego nieba Anglii 19.12.05, 03:16
            Przynajmniej bys nie musiala o sandaczu marzyc - mialabys turbota. Lub lososia
            atlantyckiego, zwanego tu irlandzkim :)))
    • bladatwarz Do pierdla mordercow! 19.12.05, 02:59

• maksimum BEDZIESZ MUSIALA SIE POSLUZYW WLASNA WYOBRAZNIA. 20.12.05, 06:05
        wiewiorzasta napisała:

> maksimum napisał:
        >
        > > Na czym to molestowanie polegalo?
        > > Moja 8-letnia corka czasami lubi usiasc mnie na kolanach i ja ja wtedy ob
        > ejmuje i zaczynam sie zastanawiac,kiedy zaczyna sie molestowanie?
        >
        > Posadź córkę na kolanach obcego faceta,

A niby dlaczego mialbym to zrobic?
        Moja corka mimo ze ma 8 lat,jest dosc energiczna i przy wzroscie 140 cm jak jej
        sie cos nie podoba,to potrafi przylozyc.

> a najlepiej zostaw ją u niego w domu na
        > noc, pozwól wykąpać, położyć się z nią do łóżka...

Nie widze powodu dlaczego mialbym to zrobic,ale jak tak ludzie robia,to musza
        miec jakies powody.Nie wiesz przypadkiem,co nimi kieruje?

> I opowiedz swoje wrażenia.

Czyli nie winilabys rodzicow,za to co robia ze swoimi niepelnoletnimi dziecmi?
        Opowiedz mnie swoja motywacje,co kieruje toba,ze namawiasz mnie do zostawienia
        corki z obcymi ludzmi na noc?

> Koniecznie.

No wlasnie ,koniecznie!

• wiewiorzasta Rozumiem, że to do mnie? 20.12.05, 13:16
          maksimum napisał:

> A niby dlaczego mialbym to zrobic?

Posłuż się wyobraźnią. I poczytaj sobie o sprawie 'księdza z Tylawy'. Postaraj
          się postawić w sytuacji rodziców dziewczynek...

> Moja corka mimo ze ma 8 lat,jest dosc energiczna i przy wzroscie 140 cm jak jej
          > sie cos nie podoba,to potrafi przylozyc.

Pod warunkiem, że została nauczona co to jest 'zły dotyk', i że obcy facet nie
          powinien jej 'masować brzuszka'. Została nauczona?

> Nie widze powodu dlaczego mialbym to zrobic,ale jak tak ludzie robia,to musza
          > miec jakies powody.Nie wiesz przypadkiem,co nimi kieruje?

Niewiedza? Ignoracja?

> Czyli nie winilabys rodzicow,za to co robia ze swoimi niepelnoletnimi dziecmi?
          > Opowiedz mnie swoja motywacje,co kieruje toba,ze namawiasz mnie do zostawienia
          > corki z obcymi ludzmi na noc?

Ja cię namawiam? Próbuję cię zmusić do myślenia.
          • maksimum Re: Rozumiem, że to do mnie? 20.12.05, 14:27
            wiewiorzasta napisała:

> maksimum napisał:
            >
            > > A niby dlaczego mialbym to zrobic?
            >
            > Posłuż się wyobraźnią. I poczytaj sobie o sprawie 'księdza z Tylawy'. Postaraj
            > się postawić w sytuacji rodziców dziewczynek...

Znowu ktos mnie chce zamienic miejscami z jakimis ludzmi z Tylawy.Ciekawe jak
            oni by sie na moim miejscu sprawdzili?
            Nie uwazasz,ze jakbym chcial tam byc,to bym tam pojechal.

> > Moja corka mimo ze ma 8 lat,jest dosc energiczna i przy wzroscie 140 cm j
            > ak jej sie cos nie podoba,to potrafi przylozyc.
            >
            > Pod warunkiem, że została nauczona co to jest 'zły dotyk', i że obcy facet nie
            > powinien jej 'masować brzuszka'. Została nauczona?

Chcialabys jej osobiscie przeprowadzic egzamin?

> > Nie widze powodu dlaczego mialbym to zrobic,ale jak tak ludzie robia,to m
            > usza miec jakies powody.Nie wiesz przypadkiem,co nimi kieruje?
            >
            > Niewiedza? Ignoracja?

I chcesz zamieniac mnie z nimi miejscami?

> > Czyli nie winilabys rodzicow,za to co robia ze swoimi niepelnoletnimi dzi
            > ecmi?
            > > Opowiedz mnie swoja motywacje,co kieruje toba,ze namawiasz mnie do zostaw
            > ienia corki z obcymi ludzmi na noc?
            >
            > Ja cię namawiam? Próbuję cię zmusić do myślenia.

Chyba tym razem sie Ci opre.
    • ratatatam "Odp*dolcie sie od generala ! " Adam Michnik 20.12.05, 13:31
      !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka