Dodaj do ulubionych

TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚP

08.01.06, 20:18
przed chwilą włączyłem zobaczyłem i oniemiałem z przerażenia... najwiecej
było mowy o nieścisłościach w statucie WOŚP ze w we władzach fundacji i w
organach kontrolujących zasiadają te same osoby.. no i skupili sie na
atakowaniu przystanku Woodstock ...a potem podali ile to zebrała
Caritas ..dla kontrastu...szczyt manipulacji obłudy i bezczelności...
no i nnajpiękniejsze że powodzenie akcji Owsiaka to wył medialny zabieg
propagandowy wrażych miedów... tak jak by to WOŚP wypracował swą pozycję nie
dzieki czynom a wył zabiegom marketingowym...aha i ta rzekoma obłuda że pod
pozorem pomocy dzieciom deprawuje młodziez...ręce opadają
Obserwuj wątek
    • po_godzinach Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:24
      Niech ujadają - to nie ma i tak większego znaczenia :)
    • bebe255 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:25
      Nie martw sie, Rydzyk i tak skonczy w piekle.
      • gregorak Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:41
        bebe255 napisała:
        > Nie martw sie, Rydzyk i tak skonczy w piekle.

Czy będzie z tego transmisja w TV TRWAM?
        • bebe255 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:43
          A jak myslisz?
          • gregorak Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 22:00
            bebe255 napisała:

> A jak myslisz?

Powinna. Wysoka oglądalnośc zapewniona ;-)
        • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 22:07
          gregorak napisał:

> bebe255 napisała:
          > > Nie martw sie, Rydzyk i tak skonczy w piekle.
          >
          > Czy będzie z tego transmisja w TV TRWAM?

Spoko, przemontują, coś zwolnią, coś przyspieszą, dodadzą parę efektów
          specjalnych, chóry anielskie plus oczywiście odpowiedni komentarz i na ekranie
          zobaczysz Tadzia witającego się czule ze świętym Piotrem, który mu bramę na
          ościerz otworzy.
    • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:26
      Młode pokolenie jest dla Rydzyka stracone :)))
      I to jest pozytywna wiadomośc!
    • mlot.na.lewactwo Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:37
      najwiecej
      > było mowy o nieścisłościach w statucie WOŚP

Nie tylko TRWAM o tym mowiła

no i skupili sie na
      > atakowaniu przystanku Woodstock

jak konkretnie?

a potem podali ile to zebrała
      > Caritas ..dla kontrastu...szczyt manipulacji obłudy i bezczelności

szczyt manipulacji to to nie jest ;-))

powodzenie akcji Owsiaka to wył medialny zabieg
      > propagandowy wrażych miedów

trzeba przyznac obiektywnie ze media publiczne bardzo mocno wspierają Wośp czego
      nie wartosciuję ujemnie ani dodatnio :))

• asienka32 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:38
      fajnie masz, ze ogładasz takie g... jak TV Trwam
      • bebe255 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:43
        W takim g... co drugi dzien wystepuje jakis minister:))))))))
        • nabukko też....... 08.01.06, 22:33
          gó..any
      • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:44
        asienka32 napisała:

> fajnie masz, ze ogładasz takie g... jak TV Trwam

A skąd wiesz, że g... skoro (podobno) nie oglądasz? ;)))
        • hulaj_dusza Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:45
          Trawestując poetę: logika, logika, tkliwa dynamika...

Pozdrowienia!:)))
          • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:00
            hulaj_dusza napisał:

> Trawestując poetę: logika, logika, tkliwa dynamika...

Heh :) Fakt. Z Asieńką coraz lepiej, a tak dobrze się zapowiadała :(

> Pozdrowienia!:)))

:))))
        • asienka32 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:47
          Właśnie dlatego nie oglądam, ze g....
          • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 20:57
            asienka32 napisała:

> Właśnie dlatego nie oglądam, ze g....

Nie jem szpinaku, bo nie lubię, a nie lubię, bo nigdy nie jadłam...
            • asienka32 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:04
              Parę razy posłuchałam RM i mi wystarczy.

Chyba nie namawiasz mnie do oglądania TRWAM????
              • wiewiorzasta Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:35
                asienka32 napisała:

> Parę razy posłuchałam RM i mi wystarczy.
                >
                > Chyba nie namawiasz mnie do oglądania TRWAM????

Telewizję rządową trzeba oglądac! Wstyd! Wstyd! Wstyd!

(jak to dobrze, że ja nie mam telewizora...)
                • bebe255 Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:38
                  A ja zachecam do ogladania Tv Trwam:) Trzeba byc swiadomym tych oszustw i
                  manipulacji Rydzykowych.
                  • hulaj_dusza Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:41
                    A ja uważam, że najlepiej NIE OGLĄDAĆ, NIE SŁUCHAĆ, ale ZABIERAĆ głos n/t...
                    bez zbędnych obciążeń...
    • hulaj_dusza Re: A co Ojciec Dyrektora na to, że Pan Premier 08.01.06, 20:41
      Kazimierz Marcin Kiewicz oddał swojego KOTA na licytacje na rzecz WOŚP???!!!
      • 0rmowiec Ksiądz Rydzyk przebrał się za towarzysza Owsiaka? 08.01.06, 20:44
        • joannabarska Re: Ksiądz Rydzyk przebrał się za towarzysza Owsi 08.01.06, 20:53
          Wyjątkowo szmatława telewizja. Piąta kolumna!
          • aferal.z.partii.demokratycznej WOŚP contra Caritas? 08.01.06, 21:04
            i pomyslec że jest to teraz telewizja rządowa..zauważcie że ani premier ani
            nawet ich niedawny nabytek Zyta Gilowska w ogóle nie noszą owsiakowych serduszek
            a gdzieś w regionalnej widziałem lokalnego polityka PiSu ze znaczkiem w klapie
            z logo Caritasu..widać że u nas nawet dobroczynność nie jest bezinteresowna i
            jest instrumentalnie wykorzystywania w celach politycznych...
            • w11mil To przeraząjące! 08.01.06, 21:12
              aferal.z.partii.demokratycznej napisał:

>ani premier Zyta Gilowska w ogóle nie noszą owsiakowych serduszek
              To się, kochaniutka, w głowie nie mieści!

> a gdzieś w regionalnej widziałem lokalnego polityka PiSu ze znaczkiem w klapie
              > z logo Caritasu.
              No nie! Ten to już przegiął! I nikogo nie było w pobliżu kto przywołałby go do
              porządku?

>dobroczynność nie jest bezinteresowna i jest instrumentalnie wykorzystywania w
              >celach politycznych
              To stwierdzenie jest za bardzo wieloznaczne. Napisz czyja dobroczynność nie
              jest bezinteresowna, bo niewyrobiony czytelnik może dojść do niewłaściwych
              wniosków

• kum.z.antalowki Mamy być solidarni z rządem, a nie z chorymi dzieć 08.01.06, 21:29

Czy to sprzeczne z wartościami katolicko-narodowymi dobrowolnie dawać pieniadze
              na zakup sprzetu potrzebnego do leczenia narodzonych dzieci!

Czy prawdziwemu katolikowi wolno kochać i chronić tylko nienarodzone? A jak sie
              juz urodzi - to mamusi becikowe (na koszta chrztu?), a smarkowi (lub smarkuli)
              kopa w tyłek?
              • w11mil Jako katolik odpowiem na Twoje pytania 08.01.06, 21:40
                kum.z.antalowki napisał:

> Czy to sprzeczne z wartościami katolicko-narodowymi dobrowolnie dawać
                >pieniadze na zakup sprzetu potrzebnego do leczenia narodzonych dzieci!
                Odpowieź brzmi - nie!
                PS. określenie katolicyzm-narodowy jest absurdem (katholikos - powszechny);

> Czy prawdziwemu katolikowi wolno kochać i chronić tylko nienarodzone? A jak
                >sie juz urodzi - to mamusi becikowe (na koszta chrztu?), a smarkowi (lub
                >smarkuli) kopa w tyłek?

Wręcz przeciwnie - fundamentem naszej religii jest miłość bliźniego
          • piotr7777 Re: to nic nadzwyczajnego - TV Trwam 08.01.06, 21:05
            ...to medialna hiena wszechczasów, medium, którego konsekwentnie olewa wszelkie
            zasady etyki dziennikarskie i dla którego manipulacja to chleb powszedni.
            Jeśli ludzie związani z Rydzykiem przejmą wpływy w TVP (a nie jest to wcale
            wykluczone) telewizyjna obsługa przyszłorocznego finału WOŚP(który i tak się
            odbędzie, co do tego nie ma wątpliwości) może stanąć pod znakiem zapytania. Do
            tej pory to, że w drugą niedzielę stycznia ramówkę robi się pod Owsiaka było
            czymś oczywistym dla kolejnych władz telewizji, ale na naszych oczach nie takie
            już oczywistości obalano w ostatnich czasach.
            • gniewko_syn_ryba Re: to nic nadzwyczajnego - TV Trwam 08.01.06, 22:32
              piotr7777 napisał:

> ...to medialna hiena wszechczasów, medium, którego konsekwentnie olewa wszelkie
              > zasady etyki dziennikarskie i dla którego manipulacja to chleb powszedni.

Jakbym czytał o... GW i jej największej nadziei - red. Czuchnowskim... ;)))
    • gilbertt Minister Religa dziękował WOŚP 08.01.06, 21:12
      Minister Religa musi się liczyć z dymisją, która może nadejść w tym tygodniu.
      Dziś dziękował WOŚP i Jurkowi O. za to co robi. Rydzyk już pewnie wydał
      stosowną bullę, w której wzywa do natychmiastowego usunięcia Religi z rządu.
      Jedyną nadzieję dla Religi jest przywdzianie wora pokutnego i udanie się pod
      mury toruńskiej rozgłośni w celu zdobycia rozgrzeszenia . . .
      • nat.ka Re: Minister Religa dziękował WOŚP 08.01.06, 21:39
        bullę :)))))))))))))
        wór pokutny :)))))))))
        • hulaj_dusza Re: Minister Religa dziękował WOŚP- pręgierz! b/t 08.01.06, 21:42

• incognitto Re: Minister Religa zapomniał jaki urząd sprawuje 08.01.06, 22:21
        gilbertt napisał:

> Minister Religa musi się liczyć z dymisją, która może nadejść w tym tygodniu.
        > Dziś dziękował WOŚP i Jurkowi O. za to co robi. Rydzyk już pewnie wydał
        > stosowną bullę, w której wzywa do natychmiastowego usunięcia Religi z rządu.
        > Jedyną nadzieję dla Religi jest przywdzianie wora pokutnego i udanie się pod
        > mury toruńskiej rozgłośni w celu zdobycia rozgrzeszenia . . .

powinien przede wszytskim obstrzyc sobie te tłuste, przerzedzone włosy żeby wygladac schludnie - to po pierwsze.

po drugie - pan ma zarządzac powierzonymi skladkami potracanymi milionom osob, a nie zajmować się, promowac żebranine jako zródło finansowanian służby zdrowia

słyszalam dzis w radio, ze sprawe ratownictwa medycznego ministerstwo ma powierzyć organizacjopm pozarządowym w tym takim fundacjopm jak WOSP
        wydaje m sie, ze pan religa pownien udac się na zasłuzoną emeryturę, ewentualnie zajac się praca chrytatywna.
        • nabukko [...] 08.01.06, 22:39
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nat.ka Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:45
      w sumie to sie dziwię, że Cię coś jeszcze przeraża, bo już nie powinno :))))
    • dr3xhab Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 21:51
      aferał.z.partii.demokratycznej napisał:
      "najwiecej było mowy o nieścisłościach w statucie WOŚP ze w we władzach
      fundacji i w organach kontrolujących zasiadają te same osoby..."

Brawo Radio Maryja, TV Trwam i Rydzyk!
      Teraz już oczywiście i RMi TV Trwam podają do powszechnej wiadomości swe
      statuty, władze fundacji, skład organów kontrolujących i wszelkie rozliczenia
      finansowe.
      Wtedy oczywiście nikt nie będzie mógł stosować takich argumentów przeciwko Wam
      jakie stosujecie wobec Orkiestry!
      Napewno spróbujecie odrobinę uczciwej jawności!
      I znów będę krzyczał BRAWO!
      • w11mil Re: TV TRWAM zmontowała tendencyjną relację o WOŚ 08.01.06, 22:05

> TV Trwam podają do powszechnej wiadomości swe statuty, władze fundacji,
        Tv Trwam jest fundacją?

Ale ta argumentacja jest niejasna: uważasz, że jeśli Rydzyk nie ujawnia
        swoich finansów to usprawiedliwia to nieprawidłowości u kogoś innego?
    • leszab Ja popieram akcję Owsiaka, ale naiwny nie jestem 08.01.06, 22:04
      Ja popieram akcję Owsiaka, ale naiwny nie jestem na, tyle aby wierzyć w to, że
      wśród 120 tyś wolontariuszy wszyscy są uczciwi.
      Wiem o przypadkach wyciągania pieniędzy z puszek.
      Czytałem kiedyś o mechanizmach w tej fundacji i nie wszystkie są przejrzyste.
      Nie mam dowodów, ale nie jest możliwe, aby tam nie znalazło się trochę świń
      żerujących na sercach ofiarodawców i tych dzieciach na leczenie, których te
      pieniądze idą. Akcja jest ogólnopolska i zaangażowanych jest w niej mnóstwo
      ludzi. Część z nich a mam nadzieję, że nie wielu zaangażowała się tam w
      niecnych celach na pewno. Z tym niestety trzeba się pogodzić, bo nie może to
      być powodem, aby takich akcji nie robić.
      • wiewiorzasta Re: Ja popieram akcję Owsiaka, ale naiwny nie jes 08.01.06, 22:09
        O Bogini! Leszabek, chyba na 5 minut się u mnie zrehabilitowałeś :)))

Dzielny chłopczyk :)
      • x2468 Re: Ja popieram akcję Owsiaka, ale naiwny nie jes 08.01.06, 22:12
        Moze i troche swin tam jest.Jednak to nawet nie jeden% tego co zeruej w
        telewizji trwam na moherowach beretach.
        Telewizna Trwam Czerwonym Sztandarem IV rp.
        • incognitto a prezes TVP z dumą 08.01.06, 22:25

opowiedzial o skali dzisiejszego przedsięwzięcia, o czterech stacja TVP zaangazowanych w WOSP, 10 wozach transmisyjnych itd

szkoda, ze nie wymienił ile milionow to wszytsko kosztuje
          mielibyśmy pełny obraz tego co Jurek Owsiak robi dla ratowania zycia dzieci.
          • nabukko ale koszty te..... 08.01.06, 22:43
            płacone są z moich podatków. I nie mam nic na przeciw - przeznaczone są na
            szczytny cel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka