Dodaj do ulubionych

Rokita przestań mleć ozorem

09.01.06, 11:39

nie przścigniesz pieniacza Niesiołowskiego w zacietrzewieniu, Komorowskiego w
głupocie, Glonkiewicz w słowotoku bezmyślnym z oczami w słup wzniesionymi do
nieba, Schetyny w uibóstwie wszelakim, Tuska wciąż zszokowanego
zdezorientowanego.

Masz ostatnią szansę - budżet. Ostatni tramawaj odjedzie wraz z budżetem i
wraz z tymi którzy go poprą. PO to nie twoja partia.

Potem urażona ambicja ci to uniemożliwi i miłość samego siebie.

Rokita przestać mleć ozorem i zacznij robić coś konstruktywnego.
Kurtyka już jest z PiSem. Gilowska też.

Obserwuj wątek
    • andrzejg ależ wam tęskno 09.01.06, 11:42
      alez wam brakuje fachowców
      alez wam się marzy wiekszość w Sejmie

chłopcy - zróbcie cos własnymi siłami
      obiecanki,cacanki , a głupiemu radość
      a potem płacz i zgrzytanie zębami

A.
      • rekontra prawie niczego nie zrozumiałeś 09.01.06, 14:20
        andrzejg napisał:

> alez wam brakuje fachowców

nasłuchałeś się Leppera czy Komorowskiego?

> alez wam się marzy wiekszość w Sejmie

zrozumiałeś co napisałem? Miejsce cieniasów z PO jest na śmietniku politycznym,
        ich czas minął. Jedyna osoba ze ścisłego kierownictwa z której coś można
        uczynić to Rokita. I jego największa zaleta to ta, że jest antykomunistą.
        Fachowicem to może jest dla cieniasów z PO, ten premier z Krakowa, ale on mnie
        ma kwalifikacji.
        On jest silny w gębie, jak większość oszołomów z tego forum popierających
        Tuska. Poprzednio popierali Millera, Leppera i Frasyniuka.

> chłopcy - zróbcie cos własnymi siłami
        > obiecanki,cacanki , a głupiemu radość
        > a potem płacz i zgrzytanie zębami

ile porazek zaliczyliści chłopcy z PO? bez przerwy leżycie na ringu, potykacie
        się o włąsne nogi. Zrób sobire spis dotkliwych porażek.

sejm - przerżnęliście
        senat - przerżnęliście
        prezydenta - przerżnęliście
        rząd wyłoniony - przerżnęliście
        ustawa o mediach - przerźnęliście
        Religa ministrem - szok
        Gilowska poparła PiS - szok
        benzyna po ile? rynki jakie? kurs euro? kurs dolara?

jesteście cieniasy polityczne, nie wiecie co się dzieje. Czas wyjść z szoku.
        wymień jeden wasz sukces?
        aha becikowe przegłosowane wspólnie z Lepperem i Giertychem. Gratuluję
        liberałom. żenada

Dużo osób pyszczy, tokuje, ale żadnych konkretów. Wychyl się i napisz swoje
        przewidywania.
        Ja mogę napisać - wyborów nie będzie wcześniej niż za rok - trzeba wyczyścić tę
        stajnię Augiasza. Jeżeli będą wybory, to PiS będzie miał co najmniej o 10%
        większe poparcie niż PO.

• sierzant_nowak bredzisz :] 09.01.06, 14:26
          Wybralem PO. I zadowolony jestem z ich decyzji. Przy postawie PiSu koalicja nie powinna sie zdarzyc. Niech realizuja swoje obiecanki... Ale widac nie realizuja ich, ale ow niebezpieczny "eksperyment liberalny" (jednym z glownych autorow programu gosp. PO byla Gilowska) i "zdrowie nie tylko dla bogatych" (architektem programu zdrowia byl Religa). Budzet PO powinno uwalic - ciekawe jak przy przyspieszonych wyborach (marzec? kwiecien?) PiS bedzie sie bronil :D Bedzie dalej napieprzal na liberalow i zdrowie dla bogatych - to jak sie wytlumaczy ze to realizowal przez pare miesiecy? Nie bedzie, przejmie zalozenia programowe PO w tych dziedzinach - jak bedzie mial w planie utrzymac wyborcow, ktorych dostal w spadku od LPR i SO :D
          • ayran Re: bredzisz :] 09.01.06, 14:35
            sierzant_nowak napisał:

To nie do końca tak.
            W skłądzie rządu, który umyślił sobie Rokita, nie było miejsca dla Gilowskiej.
            Tak że w rządzie PiS-u pozycja Zyty może być znacznie silniejsza, niż w
            niedoszłym do skutku rządzie Rokity. A przynajmniej taką nadzieję Zyta zdaje
            się mieć. Religa z kolei nie był architektem programu zdrowotnego PO, PO miała
            swój własny projekt polegający na czymś innym niż plan Religi, choć oczywiście
            mniej odeń odległy, niż obłędny pomysł PiS-u. Nawiasem mówiąc, projekt Religi
            jest na drugim końcu projektu PiS-u, podczas gdy projekt PO był mniej więcej
            pośrodku. Szkopuł w tym, że projekt Religi nie ma szans na realizację,
            natomiast dla Gilowskiej ważniejsze wydaje się spełnienie osobistych ambicji
            niż wdrażanie radykalnych pomysłów podatkowych. Ale oboje z pewnością zaszkodzą
            mniej, niż zaszkodziliby PiS-owcy na ich miejscach (Lubińska czy też Mech a w
            zdrowiu Piecha).
          • rekontra zadowolenie przejdzie 09.01.06, 15:38
            sierzant_nowak napisał:

> Wybralem PO. I zadowolony jestem z ich decyzji.

gdy Tusk zatopi platformę, a jest na jak najlepszej drodze :)
            • sierzant_nowak Re: zadowolenie przejdzie 09.01.06, 15:50
              jakos nie zauwazylem, zeby ludzie ktorzy popierali PO (a takze dzialacze PO)masowo przechodzili na strone pisiorow. Tak wiec tego zatapiania cos nie widac i nie widac...
        • sierzant_nowak i jeszcze jedno 09.01.06, 14:27
          > sejm - przerżnęliście
          > senat - przerżnęliście
          > prezydenta - przerżnęliście
          > rząd wyłoniony - przerżnęliście
          > ustawa o mediach - przerźnęliście

PO przegralo. Ale bardziej niz ona - to przerznelismy my, obywatele tego zascianka, ktorym odebrano szanse na powtorzenie sukcesu Irlandii czy Aznarowskiej Hiszpanii. Ale rozumiem ze fakty do ciebie nie docieraja :D
          • s.najfeld Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 14:38
            > Ale bardziej niz ona - to przerznelismy my, obywatele tego zascia
            > nka, ktorym odebrano szanse na powtorzenie sukcesu Irlandii czy Aznarowskiej
            Hi
            > szpanii. Ale rozumiem ze fakty do ciebie nie docieraja :D

..a po czym wnioskujesz, ze byłby suckes?
            ..i dlaczego dziwisz sie, ze ludzie po prostu nie chcieli głosować na partie,
            ktora startuje w wyborach bez programu?
            • ayran Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 14:58
              s.najfeld napisał:

> ..i dlaczego dziwisz sie, ze ludzie po prostu nie chcieli głosować na partie,
              > ktora startuje w wyborach bez programu?

Prawda jest trochę inna. Otóż 76% (z tych co poszli na wybory) nie chciało
              głosować na partię startującą (jak mówisz) bez programu, natomiast 73% nie
              chciało z kolei głosowac na partię startującą z programem na 144 stronach.
              • s.najfeld Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:06
                ..licza sie osiągniete cele, a to Pis wyszlo z wyborow zwycieskie. a skoro ten
                domniemany plan byl taki genialny to dlaczego go nie ujawniono? ja slyszalem
                tylko 3x15, a samym uproszczeniem podatkow (bo trudno to nazwac obnizka, nie
                rozumiem tez co tu jest liberalnego) gospodarki sie nie poprawi.
                • ayran Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:17
                  s.najfeld napisał:

> ..licza sie osiągniete cele, a to Pis wyszlo z wyborow zwycieskie. a skoro
                  ten
                  > domniemany plan byl taki genialny to dlaczego go nie ujawniono? ja slyszalem
                  > tylko 3x15, a samym uproszczeniem podatkow (bo trudno to nazwac obnizka, nie
                  > rozumiem tez co tu jest liberalnego) gospodarki sie nie poprawi.

Po pierwsze ja nie miałem żadnego problemu z zapoznaniem się z tym, co było
                  programem PO, a z faktu że ty słyszałeś tylko o jednym elemencie nie wynika, że
                  innych nie było. Tak samo jak z faktu że nie rozumiesz co jest liberalnego w
                  podatku liniowym nie wynika, że nie jest to projekt liberalny.
                  Po drugie - zgoda PiS wygrało wybory na tyle, że wystarczyło to do obsadzenia
                  wszystkich najważniejszych funkcji w państwie. Jak to się ma do realizacji tego
                  co zapisano na 144 stronach, to zupełnie inna sprawa.
                  • s.najfeld Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:22
                    ayran napisał:

> Po pierwsze ja nie miałem żadnego problemu z zapoznaniem się z tym, co było
                    > programem PO, a z faktu że ty słyszałeś tylko o jednym elemencie nie wynika,
                    że
                    >
                    > innych nie było.

..czy ten program byl publicznie dostepny?

> Tak samo jak z faktu że nie rozumiesz co jest liberalnego w
                    > podatku liniowym nie wynika, że nie jest to projekt liberalny.

..to moze mi wytlumaczysz?

> Po drugie - zgoda PiS wygrało wybory na tyle, że wystarczyło to do
                    obsadzenia
                    > wszystkich najważniejszych funkcji w państwie. Jak to się ma do realizacji
                    tego
                    >
                    > co zapisano na 144 stronach, to zupełnie inna sprawa.

..przekonamy sie - ja na nich nie glosowalem i tez jestem ciekaw co z tego
                    wyniknie..
                    • ayran Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:29
                      s.najfeld napisał:

> ..czy ten program byl publicznie dostepny?

Co przez to rozumiesz? Jeśli dostępność programu weryfikuje się poprzez
                      istnienie jednej, zwartej publikacji zatytułowanej "Program wyborczy
                      partii...", której objętość wynosi co nejmniej 100 stron - to nie.
                      >
                      > > Tak samo jak z faktu że nie rozumiesz co jest liberalnego w
                      > > podatku liniowym nie wynika, że nie jest to projekt liberalny.
                      >
                      > ..to moze mi wytlumaczysz?

Może pytaniem na pytanie: czy bardziej liberalny wydaje ci się podatek
                      progesywny z systemem ulg i odliczeń, czy podatek liniowy?

• s.najfeld Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:36
                        ayran napisał:

> s.najfeld napisał:
                        >
                        > > ..czy ten program byl publicznie dostepny?
                        >
                        > Co przez to rozumiesz? Jeśli dostępność programu weryfikuje się poprzez
                        > istnienie jednej, zwartej publikacji zatytułowanej "Program wyborczy
                        > partii...", której objętość wynosi co nejmniej 100 stron - to nie.
                        > >
                        > > > Tak samo jak z faktu że nie rozumiesz co jest liberalnego w
                        > > > podatku liniowym nie wynika, że nie jest to projekt liberalny.
                        > >
                        > > ..to moze mi wytlumaczysz?
                        >
                        > Może pytaniem na pytanie: czy bardziej liberalny wydaje ci się podatek
                        > progesywny z systemem ulg i odliczeń, czy podatek liniowy?

...na tak zadane pytanie: zalezy od wysokosci. ale oba te podatki nie mozna
                        nazwac liberalnymi, bo bazuja na zalozeniu ze od bogatszych wezmiemy wiecej, a
                        od biedniejszych mniej.
                        • sierzant_nowak Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:52
                          > ...na tak zadane pytanie: zalezy od wysokosci. ale oba te podatki nie mozna
                          > nazwac liberalnymi, bo bazuja na zalozeniu ze od bogatszych wezmiemy wiecej, a
                          > od biedniejszych mniej.

w mysl tej zasady jedynie podatek poglowny zaslugiwalby na miano rozwiazania liberalnego? :D
                          • ayran Re: i jeszcze jedno 09.01.06, 15:55
                            sierzant_nowak napisał:

> w mysl tej zasady jedynie podatek poglowny zaslugiwalby na miano rozwiazania
                            li
                            > beralnego? :D
                            >

Zgadza się - tak twierdzi Janusz Korwin - Mikke, który jak wiadomo jest
                            depozytariuszem dorobku myśli liberalnej w skali światowej.
          • 9111951u Re: i jeszcze jedno 10.01.06, 07:17
            całkowicie się zgadzam, sierżant ludowego wojska przerźnał ze swym wyborem, to
            jedyna mądra rzecz, która się zdarzyła sierżantowi.
        • andrzejg ależ zrozumiałem doskonale 10.01.06, 08:16
          skowyczesz za koalicja z przynajmniej częścia PO,
          bo zdajesz sobie sprawe z mizeroty kadrowej PiS,
          no i...umiesz liczyć.
          Samoobrona i LPR już uwierają?Zaczynaja podnosić głowę?

A.
          • rekontra jesteś ignorantem i pleciesz trzy po trzy 10.01.06, 08:35
            andrzejg napisał:

> skowyczesz za koalicja z przynajmniej częścia PO,

skowyczesz? język dysputy typowy dla meneli spod budki z piwem, ale przejdę nad
            tym do porządku dziennego. Zapytam tylko, jakieś kompleksy?

Ale cóż to za nowotwór językowy - "koalicja z częścią" ?
            Piszesz żeby pisać? Pleciesz po to by pleść?

> bo zdajesz sobie sprawe z mizeroty kadrowej PiS,
            > no i...umiesz liczyć.
            > Samoobrona i LPR już uwierają?Zaczynaja podnosić głowę?

Podobno nie lubisz odpowiadać na pytania. Więc pytanie jest retoryczne:
            Kiedy spostrzegłeś, że Samoobronba i LPR podnoszą głowę (cokolwiek ten
            bezsensowny zwrot w tym kontekście miałby oznaczać) ?
            Jakież to są oznaki biedaku?
            Cóż nowego powiedział Giertych, cóż nowego powiedział Lepper, że uznałeś nazwać
            to "podnoszeniem głowy".
            ponieważ pytanie jest retoryczne więc uprzedzajac brak konkretnej odpowiedzi
            napiszę że bredzisz.

Zanim pospieszysz ze swoimi pomysłami weź gazetę do ręki, chociażby miała nię
            być wyborcza.
            • andrzejg Re: jesteś ignorantem i pleciesz trzy po trzy 10.01.06, 08:38
              rekontra napisał:

> andrzejg napisał:
              >
              > > skowyczesz za koalicja z przynajmniej częścia PO,
              >
              > skowyczesz? język dysputy typowy dla meneli spod budki z piwem, ale przejdę nad tym do porządku dziennego. Zapytam tylko, jakieś kompleksy?
              >

Biedaku.
              Mój styl wynikł bezpośrednio z twojego.
              Te wszystkie cechy przypisz sobie , bo skowyt, czy mielenie ozorem
              sa sobie równoważne.

Po za tym widze ,że brak ci argumentów, skoro retorycznie się pytasz.

Cóz to?Skąd taka złość od samego rana?

niedoszły koalicjancie

A.
              • rekontra w końcu zrozumiałeś 10.01.06, 09:13
                andrzejg napisał:

> Te wszystkie cechy przypisz sobie , bo skowyt, czy mielenie ozorem
                > sa sobie równoważne.

masz rację pisząc że mielenie ozorem i skowyt są róznoważne. Są równoważne na
                miarę twoich możliwości intelektualnych.

> Po za tym widze ,że brak ci argumentów, skoro retorycznie się pytasz.

Rónież skoro uważasz, że zadanie pytania retorycznego jest równoważne brakowi
                argumentów, pozostaje mi się z tobą zgodzić. Na miarę twoich możliwości
                intelektualnych zadanie pytania retorycznego jest dowodem na brak argumentów.
                Gratulacje dla twojego niezwykłego intelektu.
                >
                > Cóz to?Skąd taka złość od samego rana?

złość? poczytaj niezależnych dziennikarzy, zobaczysz kto ma powody do złości.
                Popatrz jak sięzmienił Tusk, to nie ten człowiek sprzed wyborów. Popatrz na
                Komorowskiego i Niesiołowksiego. Popatrz na swoją panią Hanię kochaną. Bo na
                Schetynę nie ma co patrzeć, ale jak się słucha to IQ na poziomie Siwaka czy
                Zofii Grzyb.

> niedoszły koalicjancie

w PO jest wielu świetnych ludzi, rónież w sejmie i senacie, ale z takim
                aktywem nie widzę dla nich przyszłości. Czas na zmiany. Czas ponieść
                odpowiedzialność polityczną.
                • andrzejg Re: w końcu zrozumiałeś 10.01.06, 09:17
                  rekontra napisał:

>
                  > w PO jest wielu świetnych ludzi, rónież w sejmie i senacie, ale z takim
                  > aktywem nie widzę dla nich przyszłości. Czas na zmiany. Czas ponieść
                  > odpowiedzialność polityczną.

no i właśnie do tego odnosił się mój pierwszy wpis

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34654447&a=34654620
                  Mówiąc krótko - 'mało was do pieczenia chleba '

A.
                  • rekontra wszystko ci się równoważy 10.01.06, 09:28
                    andrzejg napisał:

> rekontra napisał:
                    >
                    > >
                    > > w PO jest wielu świetnych ludzi, rónież w sejmie i senacie, ale z takim
                    > > aktywem nie widzę dla nich przyszłości. Czas na zmiany. Czas ponieść
                    > > odpowiedzialność polityczną.
                    >
                    > no i właśnie do tego odnosił się mój pierwszy wpis

> Mówiąc krótko - 'mało was do pieczenia chleba '

czyli moja pochwała ludzi z PO i uwaga, że należy wymienić kierownictwo PO
                    dla ciebie jest równoważne z tym, że napisałeś "alez wam brakuje fachowców"?

każdy zna się na polityce i ale tylko wybranym wszystko się równoważy.

• andrzejg zapominasz co napisałeś 10.01.06, 09:45
                      rekontra napisał:

>
                      > czyli moja pochwała ludzi z PO i uwaga, że należy wymienić kierownictwo PO
                      > dla ciebie jest równoważne z tym, że napisałeś "alez wam brakuje fachowców"?
                      >
                      > każdy zna się na polityce i ale tylko wybranym wszystko się równoważy.
                      >
                      >

a na pisałeś:
                      "Rokita przestać mleć ozorem i zacznij robić coś konstruktywnego.
                      Kurtyka już jest z PiSem. Gilowska też."

Wszystko co napiałem równowazy się.
                      Apelujesz do Rokity , aby przestał gadać bzdury i wziął los w swoje ręce
                      i wszedł w koalicję z PiS.Przeciez doskonale zdajesz sobie sprawę,że całe
                      PO nie pójdzie za Rokitą, tylko jej część.

W odpowiedzi napisałem :
                      "alez wam brakuje fachowców
                      alez wam się marzy wiekszość w Sejmie"

Wszystko się zgadza.
                      Wymienienii przez Ciebie Kurtyka i Gilowska to wspomniani przeze mnie fachowcy,
                      a Rokita z popierającą go częścia PO, to ta większość w Sejmie.

Rozbicie PO jest jak najbardziej na rękę dla PiSu, bo
                      -albo da sie utworzyć stabilna wiekszośc w Sejmie
                      -jezeli nie, to rozbita PO nie będzie konkurencją w wyborach do Sejmu

Tylko ,czy Rokita pójdzie za głosem Kaczyńskiego i innych?
                      Osobiscie nie widzę ku temu powodu.

A.
                    • ayran Re: wszystko ci się równoważy 10.01.06, 10:05
                      Ależ po co PiS-owi wymiana kierownictwa PO? Przecież podobno w Sejmie prawie
                      wszyscy posłowie to ludzie Schetyny? A to chyba o głosy w Sejmie chodzi?
      • rekontra do fana PO - jego "brak fachowców" ośmieszył PO 10.01.06, 07:14
        andrzejg napisał:

> alez wam brakuje fachowców
        > alez wam się marzy wiekszość w Sejmie

"Objęcie przez Zytę Gilowską stanowiska wicepremiera i ministra finansów według
        wielu polityków i ekspertów ośmieszyło PO"

rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060110/kraj/kraj_a_3.html
        Czy jesteś forumowiczem dwa kroki wprzód krok wstecz bez sprecyzowanych
        poglądów? zadałem pytanie - jaki rozwój sytuacji przewidujesz. wymiękłeś :)?

• andrzejg Re: do fana PO - jego "brak fachowców" ośmieszył 10.01.06, 08:22
          rekontra napisał:

> Czy jesteś forumowiczem dwa kroki wprzód krok wstecz bez sprecyzowanych
          > poglądów? zadałem pytanie - jaki rozwój sytuacji przewidujesz. wymiękłeś :)?
          >
          >

ba!
          Zadałes pytanie.To dobrze.NIe oczekuj ,ze będe na kazde zawołanie
          Typowy PiSiak,no nie mogę.

Co przewiduję?
          Udławicie sie Zytą.Nie Marcinkiewicz, ale ta część elektoratu, która
          liczyła na solidarna Polske, którą rozumiała wręcz jako pomoc socjalną.
          Naobiecywaliście cudów i gdy trzeba rządzic to larum.
          Gdy trwoga to do Boga ----->gdy trwoga, to do Zyty i Rokity

Dzidziuś jestes pisząc,ze chodzi tylko o Rokitę.
          A cóz wam da ten jeden Rokita.Chodzi wam o posłów z PO,
          bo tylko w ten sposób mozna uzyskac bezpieczną i stabilną wiekszość w Sejmie.
          A wyborcy?Olewacie ich totalnie, bo przeciez w nastepnych wyborach znów
          naobiecujecie gruszek na wierzbie, a naród ciemny to kupi.

A.
          • rekontra Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiewicza 10.01.06, 09:01
            andrzejg napisał:

> ba!
            > Zadałes pytanie.To dobrze.NIe oczekuj ,ze będe na kazde zawołanie
            > Typowy PiSiak,no nie mogę.

nie na każde zawołanie, ale czasmi mógłbyś napisać coś merytorycznego.
            Bawisz się w pisanie na forum, to odpowiadaj za to co piszesz. Prezentujesz się
            jako typ forumowicza, bez własnych poglądów , zarażony poprawnością polityczną,
            powtarzający to co przeczyta, co nijak się nie chce połączyć w całość.
            >
            > Co przewiduję?
            > Udławicie sie Zytą.Nie Marcinkiewicz, ale ta część elektoratu, która
            > liczyła na solidarna Polske, którą rozumiała wręcz jako pomoc socjalną.

To pomyślna wiadomość dla ciebie, że ktokolwiek się udławi.
            Natomiast muszę stwierdzić, że nie masz bladego pojęcia kim jest Zyta Gilowska,
            kim jest Jarosław Kaczyński i co ich łączy.
            Jak te chorągiewski dziennikarskie, jak ci medialni politolodzy od siedmiu
            boleści, co chwilę zmieniający diagnozy i prognozy, tak i ty kompletnie bez
            koncepcji, jak pijany od ściany do ściany kłócisz się sam ze ze swoimim
            zdaniem.

> Naobiecywaliście cudów i gdy trzeba rządzic to larum.
            > Gdy trwoga to do Boga ----->gdy trwoga, to do Zyty i Rokity

jaka trwoga? czytałeś artykuł w Rzepie? PiS ośmieszył PO, a ty powtarzasz swoją
            mantrę.

> Dzidziuś jestes pisząc,ze chodzi tylko o Rokitę.
            > A cóz wam da ten jeden Rokita.Chodzi wam o posłów z PO,
            > bo tylko w ten sposób mozna uzyskac bezpieczną i stabilną wiekszość w Sejmie.

Co da Rokita, nie rozumiesz co piszę?. Rokita się zapętlił i trzeba mu pomóc
            (zresztą to samo powiedział Urbański). Niech odejdzie od Schetyny, gdyż
            i tak wycięli mu do spółki z Tuskiem połowę ludz. Niebawem naopowiada takich
            bzdur, że odwrót będzie niemożliwy.

> A wyborcy?Olewacie ich totalnie, bo przeciez w nastepnych wyborach znów
            > naobiecujecie gruszek na wierzbie, a naród ciemny to kupi.

ty jesteś wyborca? mów za siebie i swoją partię. Pewnie SLD, a PO jest tylko
            przykrywką dla lewackich poglądów.

Rokita jest z Krakowa, i szkoda Krakowa który wyznacza dzisiaj standardy
            postępowania. Weź gazetę do ręki, nie czytaj samego siebie.

ps. Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiewicza. Przecież wam nic nie
            wychodzi. Od prażki do porażki, a ty od ściany do ściany.
            • andrzejg Re: Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiew 10.01.06, 09:22
              rekontra napisał:

> andrzejg napisał:
              >
              >
              > > ba!
              > > Zadałes pytanie.To dobrze.NIe oczekuj ,ze będe na kazde zawołanie
              > > Typowy PiSiak,no nie mogę.
              >
              > nie na każde zawołanie, ale czasmi mógłbyś napisać coś merytorycznego.
              > Bawisz się w pisanie na forum, to odpowiadaj za to co piszesz. Prezentujesz się jako typ forumowicza, bez własnych poglądów , zarażony poprawnością polityczną, powtarzający to co przeczyta, co nijak się nie chce połączyć w całość.

hehe
              W obecnym czasie politpoprawnościa jest popieranie PiSu

>
              > ty jesteś wyborca? mów za siebie i swoją partię. Pewnie SLD, a PO jest tylko
              > przykrywką dla lewackich poglądów.
              >
              > Rokita jest z Krakowa, i szkoda Krakowa który wyznacza dzisiaj standardy
              > postępowania. Weź gazetę do ręki, nie czytaj samego siebie.
              >
              > ps. Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiewicza. Przecież wam nic nie
              > wychodzi. Od prażki do porażki, a ty od ściany do ściany.

O mnie chłopcze się nie martw, a PiS dopiero wygrał bitwę
              i jak sam przyznajesz przywołując Rokitę, jest na razie za słaby
              do skutecznego rzadzenia.

Ośmieszenie?

Spokojnie.

Martw się o swoich radiomaryjnych współtowarzyszy.Moga Ci uciec.

A.
            • ayran Re: Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiew 10.01.06, 09:34
              rekontra napisał:

> ps. Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiewicza.

Czytam z pewnym zainteresowaniem, ale tego akurat nie rozumiem: Rokita
              wieeszczył w kwietniu, czy wieszczył, że w kwietniu nastąpi upadek.

> Przecież wam nic nie
              > wychodzi. Od prażki do porażki, a ty od ściany do ściany.

Tak, tak. Jest piętnasta minuta meczu, PiS prowadzi 3:0, z czego jedną bramkę
              strzelił ręką, jedną ze spalonego, a jedną była wkopana w miarę uczciwie, bo
              udało się sprowokować bramkarza robiąc miny.
              • andrzejg Re: Rokita wieszczył w kwietniu upadek Marcinkiew 10.01.06, 09:48
                ayran napisał:

> a jedną była wkopana w miarę uczciwie, bo
                > udało się sprowokować bramkarza robiąc miny.

ja bym to okreslił inaczej - starał sie nasladowac Dudka w pajacowych podskokach
                i zapomniał ,ze to nie jego styl

:)

A.
    • idiotyzmy-kacze Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 14:22
      PiSuar go poparł bo nie miał wyjścia
      • x2468 Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 14:34
        A nekrofile z PiS czatuja przy POwskim smietniku i wyrywaja co sie da.Zanim taki
        smiec upadnie,a juz jest ministrem u Kaczynskich.Lapia ich w locie niczym glodny
        pies ochlapy.Tak sie jakos sklada ze smiecie z PO sa dla kaczystow bardziej
        wartosciowe od smietanki pisuarowej.
        • bryt.bryt Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:04
          x2468 napisał:

(...) smiecie z PO sa dla kaczystow bardziej
          > wartosciowe od smietanki pisuarowej.

Mocno powiedziane, ale generalnie trafnie.
        • kataryna.kataryna Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:11
          x2468 napisał:

> A nekrofile z PiS czatuja przy POwskim smietniku i wyrywaja co sie da.Zanim
          tak
          > i
          > smiec upadnie,a juz jest ministrem u Kaczynskich.Lapia ich w locie niczym
          glodn
          > y
          > pies ochlapy.Tak sie jakos sklada ze smiecie z PO sa dla kaczystow bardziej
          > wartosciowe od smietanki pisuarowej.

Zyta Gilowska śmieciem? Co za klasa.
          • s.najfeld Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:20
            "śmieć", "padlina" - takie okreslenie mozna tu znalezc pod adresem pani ZG ze
            strony zwolennikow PO. jak niewiele trzeba aby ta podobno światlejsza i
            europejska czesc spoleczenstwa przeobrazila sie w zalosna grupe szambianych
            opluwaczy :(
            • franciszekszwajcarski Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:22
              prosze nie uogólniać. dla większości sympatyków PO Zyta nie jest "śmieciem", co
              najwyżej "rozczarowaniem".
              • s.najfeld Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:26
                franciszekszwajcarski napisał:

> prosze nie uogólniać. dla większości sympatyków PO Zyta nie jest "śmieciem",
                co
                >
                > najwyżej "rozczarowaniem".

..przepraszam, zapedzilem sie, ale juz po raz wtory spotykam sie tutaj z takimi
                epitetami. tyle dobrze, ze to forum (mam nadzieje) nie jest reprezenatywne dla
                elektoratu PO, ale tez i innych partii.
                • franciszekszwajcarski Re: Kurtyka to człowiek PO jakbyś nie wiedział 09.01.06, 15:27
                  to forum to generalnie niezły trening psychologiczny niezależnie od opcji
                  politycznej.
      • rekontra PO owocach poznacie skąd jest Kurtyka 09.01.06, 15:35
        idiotyzmy-kacze napisał:

> PiSuar go poparł bo nie miał wyjścia

.

wpisz do wyszikiwarki rekontra w polu nick, i Kurtyka w polu treść - i wówczas
        mnie poinformuj czyj to człoiwiek :))

jesteś mało zorientowany, to że PO go wysunęło, nie oznacza że to ich człowiek
        a co Rokita robi w PO Tuska, to ja nie wiem. PO to taka sobie przystań, z braku
        laku. W najbliższym czasie się zorientujesz, czy to jest człowiek bliższy
        ideowo PiSowi, czy PO. Bardzo szybko się przekonasz, dlatego tak wściekle go
        atakowała wyborcza. Kurtyka to jest gość!!
    • daimona Naczelnym pieniaczem jest Wasserman 09.01.06, 14:30
      Sprawdź co oznacza słowo pieniacz :-))
      • rekontra pieniacz 09.01.06, 15:31
        daimona napisała:

> Sprawdź co oznacza słowo pieniacz :-))

i wspomaniła o Wassermanie :))))))))))))

zajrzyj tutaj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=34146297
        a jeżeli chodzi o pieniacza słownikowego, to nie jesteś oczytana :))

zajrzyj do słownika co znacza zwrot "pienić się" a potem mnie poczytaj :))

• karlin Zdrowe ciele ozorem miele /nt 09.01.06, 15:23
      • p.smerf Re: Zdrowe ciele ozorem miele /nt 09.01.06, 15:40
        Zdrowe ciele to ma zdrowy duch :-)
    • czarls_bronson Re: Rokita przestań mleć ozorem 09.01.06, 15:59
      rekontra napisał:

> Ostatni tramawaj odjedzie wraz z budżetem

Jemu ten tramwaj już odjechał.......
      Rokita jest skończony żadnego stanowiska nie dostanie
      Bo tak naprawdę czy on się na czymkolwiek zna - poza socjotechniką?
      To za mało - w PISie tez się znaja nie gorzej od niego :)))

• cimoszenka [...] 10.01.06, 08:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka