erjot49 15.01.06, 23:52 W radiu słyszałem że maja być wprowadzone matury z religii.Tego chyba nie ma nigdzie na swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Re: Matury z religii !!!!! 15.01.06, 23:53 Przynajmniej studenci nie będą głosować na PO ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Matury z religii !! Zamiast dobrobytu, katech 16.01.06, 00:00 Jeżeli zostanie wprowadzona matura z myślenia,to jest pewne-Wy jej nie zdacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7111 Re: Matury z religii !!!!! 16.01.06, 00:01 jaki stopien z religii na maturze potrzebny by dostac prace w Anglii przy czyszceniu klopow lub w robocie w polu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Matury z religii !!!!! 16.01.06, 00:27 Matury z myślenia nie zdałeś. Kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.antyfaszysta Przeciez Opus Dei rzadzi Pomroczna ! 16.01.06, 00:29 Sami tego chcieliscie olewacze wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Przeciez Opus Dei rzadzi Pomroczna ! 16.01.06, 00:39 A może wyjaśnisz o co Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.antyfaszysta nie wiesz co to Opus Dei,czy o co Ci chodzi ? 16.01.06, 00:42 Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nieobowiązkowo, może być ! 16.01.06, 00:58 Ciekawe jaką wiedzę trzeba by posiąść ? Może pisma św. Jana Chryzostoma w orginale ? Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Bardzo dobry pomysł 16.01.06, 01:05 ... bo wiedza Polaków z zakresu religii (nie tylko innych, ale nawet własnej, chrześcijańskiej) pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście zaraz odezwie się forumowy ciemnogród, ale póki religia jest na maturze przedmiotem opcjonalnym to ja nie widzę problemu (zresztą gdyby była nawet obowiązkowa - też, pod warunkiem, że program ustalać będzie kuratorium a nie kościół). Nadmiar wiedzy (niezależnie na jaki temat) nikomu jeszcze nie zaszkodził. Gorzej z jej brakiem - co widać nie tylko na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Bardzo dobry pomysł 16.01.06, 01:10 freemason napisał: > maturze przedmiotem opcjonalnym to ja nie widzę problemu (zresztą gdyby była > nawet obowiązkowa - też, pod warunkiem, że program ustalać będzie kuratorium a > nie kościół). zarty sobie stroisz? obowiazkowa religia na maturze??? nie wiem czy wiesz ze religia to nie wiedza o religii ale takze praktyki. a warunek zeby program religii w polsce mialo ustalac kuratorium a nie kosciol rozbawil mnie setnie Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Bardzo dobry pomysł 16.01.06, 01:10 tak ale nie z religii a religioznawstwa Odpowiedz Link Zgłoś