rafal_wwa 07.11.02, 00:03 Co sądzicie o tej rozgłośni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AdamM (nie zalogow Jest w porzadku i potrzebna. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:11 A tobie przydaloby sie troche odwagi! Jak zaczynasz wątek to przedstaw swoj punkt widzenia. Nikt ci krzywdy nie zrobi. Albo napisz: "nie mam punktu widzenia/zdania, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czego bać IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:18 A teraz jescze naucz się samodzielnie myśleć. Zrób rzecz nastepującą: włącz radioodbiornik, znajdź RM i posluchaj troche z nudow po kilkanascie minut w ciagu dnia i powiedz co ci sie najbardziej kojarzy z sektą. Dzisiaj jadac w samochodzie sluchalem jak jakis profesor mowil o odplywie podatkow placonych przez Polakow do kieszeni zaborcow (gdy Polska byla pod zaborami). Dalej nie sluchalem. Mowil ciekawie i z sensem. TVP moze mu lizac buty. Tak myślę. Nic sektowego w tym nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
knor Re: podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czeg 07.11.02, 00:25 Słucham RM od około 2 lat i doskonale poznałem sposoby działania tej organizaji i jej wpływ na ludzi. Myśle, że i Ty powinienneś posłuchać jej dłuzej i wyrobić sobie własne zdanie. Myśl, że wtedy wyciągniesz wnioski podobne do moich. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow wydaje mi się, ze wiem co masz na mysli - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:31 oddzialywanie na wierzacych przez wiare dla osiagniecia celow politycznych? Ale te cele sa teraz dla nas wszystkich ważne. RM mowi o rzeczach, o ktorych poprawne politycznie media nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG. Re: podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czeg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 17:44 Uwielbiam to Radio i od dwóch lat jestem stałym słuchaczem . Jego fenomen polega na tym, że jest to meduim czysto propagandowe. Tam prawie nie ma treści, a jedynie w sposób mantryczny powtarzane hasła antyliberalne, antyeuropejskie etc., co jako żywo przypomina komunistyczne agitki z czasów PRL (gdzież zresztą ojciec Rydzyk mógłby się tego nauczyć?!). Cyklicznie, po seansach nienawiści następują modły (rodzaj ekspijacji?)- czyli judzą(podjudzają dzwoniących) - modlą się - judzą itd. To właśnie tak mnie zachwyca, bo czyni z tego radia coś nawet bardziej obrzydliwego niż 'Nie'Urbana. Ale na prawdę genialne są monologi samego ojca Rydzyka. To prawdziwy popis nieskoordynowanego bełkotu, kogoś, za przeproszeniem, o inteligencji znacznie niższej od innego naszego geniusza A. Leppera. Tak więc zaprawdę nieskończonym podziwem wypełnia mnie zręczność z jaką ten człowiek wyciąga pieniądze od tych biednych wdów i wdowców (to wg. badań najbardziej typowi słuchcze radia). I na koniec coś juś zupełnie niewiarygodnego: w tym radiu, i to regularnie, mówi.... ryba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM (nie zalogow a co myślisz o tej sekcie? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:20 Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa nie chce ujawnić, jakie kwalifikacje mają zatrudnieni w niej specjaliści, także na kierowniczych stanowiskach, łamiąc tym samym ustawę o dostępie do informacji publicznej. Tymczasem Małgorzata Siemiątkowska, żona posła Zbigniewa Siemiątkowskiego, z zawodu i wykształcenia lekarz stomatolog z prywatną praktyką, jest kierownikiem sekcji ds. analiz umów i robót budowlanych. W centrali agencji pracują także żony posłów SKL Zbigniewa Chrzanowskiego i Marka Zagórskiego; kwalifikacje tych pań też są objęte ścisłą tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethanol Re: RADIO MARYJA IP: proxy / 151.112.27.* 07.11.02, 02:47 Mnie tam "wywody" Rydzyka to nudza strasznie, ale faktem jest, ze duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec sluchajac tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: RADIO MARYJA IP: 62.88.128.* 07.11.02, 12:14 rafal_wwa napisał(a): > Co sądzicie o tej rozgłośni? --------------------------------------------- .....Rownie wiarygodne co i NIE Urbana....a takze Samoobrona, LPR i inne pokrewne "pierdoly" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: RADIO MARYJA IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 21:09 Uwazam ze, jest szkodliwa poprzez mieszanie modlitwy z indoktrynacjia polityczna .Wiekszosc ludzi tego nie dostrzega i nie rozroznia ,przez co rozglosnia poprzez modlitwe wplywa na postawy polityczne duzej grupy spoleczenstwa.Rozglosnia charakteryzuje sie postawa fundamentalistyczna ,co uniemozliwia jakikolwiek dialog badz dyskusje oraz antysemityzmem-co jest wyrazem nienawisci do innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Nic dobrego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.02, 21:21 Temat był już wałkowany wiele razy i zawsze kończyło sie obelgami. Teraz też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethanol Re: RADIO MARYJA IP: proxy / 151.112.27.* 07.11.02, 21:58 Marek - podaj przyklady tego antysemityzmu Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Faszysci 07.11.02, 22:52 A sam Rydzyk to specjalista od oprozniania portfeli emerytow. Odpowiedz Link Zgłoś