Dodaj do ulubionych

RADIO MARYJA

07.11.02, 00:03
Co sądzicie o tej rozgłośni?
Obserwuj wątek
    • Gość: AdamM (nie zalogow Jest w porzadku i potrzebna. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:11
      A tobie przydaloby sie troche odwagi! Jak zaczynasz wątek to przedstaw swoj
      punkt widzenia. Nikt ci krzywdy nie zrobi. Albo napisz: "nie mam punktu
      widzenia/zdania, etc.
    • rafal_wwa Re: RADIO MARYJA 07.11.02, 00:14
      Myślę że to jest sekta!
      • Gość: AdamM (nie zalogow podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czego bać IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:18
        A teraz jescze naucz się samodzielnie myśleć. Zrób rzecz nastepującą: włącz
        radioodbiornik, znajdź RM i posluchaj troche z nudow po kilkanascie minut w
        ciagu dnia i powiedz co ci sie najbardziej kojarzy z sektą. Dzisiaj jadac w
        samochodzie sluchalem jak jakis profesor mowil o odplywie podatkow placonych
        przez Polakow do kieszeni zaborcow (gdy Polska byla pod zaborami). Dalej nie
        sluchalem. Mowil ciekawie i z sensem. TVP moze mu lizac buty. Tak myślę. Nic
        sektowego w tym nie bylo.
        • knor Re: podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czeg 07.11.02, 00:25
          Słucham RM od około 2 lat i doskonale poznałem sposoby działania tej organizaji
          i jej wpływ na ludzi. Myśle, że i Ty powinienneś posłuchać jej dłuzej i wyrobić
          sobie własne zdanie. Myśl, że wtedy wyciągniesz wnioski podobne do moich.
          Pozdrawiam.
          • Gość: AdamM (nie zalogow wydaje mi się, ze wiem co masz na mysli - IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:31
            oddzialywanie na wierzacych przez wiare dla osiagniecia celow politycznych? Ale
            te cele sa teraz dla nas wszystkich ważne. RM mowi o rzeczach, o ktorych
            poprawne politycznie media nie powiedzą.
        • Gość: WG. Re: podoba mi się twoja reakcja - nie ma sie czeg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 17:44
          Uwielbiam to Radio i od dwóch lat jestem stałym słuchaczem . Jego fenomen
          polega na tym, że jest to meduim czysto propagandowe. Tam prawie nie ma treści,
          a jedynie w sposób mantryczny powtarzane hasła antyliberalne, antyeuropejskie
          etc., co jako żywo przypomina komunistyczne agitki z czasów PRL (gdzież zresztą
          ojciec Rydzyk mógłby się tego nauczyć?!). Cyklicznie, po seansach nienawiści
          następują modły (rodzaj ekspijacji?)- czyli judzą(podjudzają dzwoniących) -
          modlą się - judzą itd. To właśnie tak mnie zachwyca, bo czyni z tego radia coś
          nawet bardziej obrzydliwego niż 'Nie'Urbana. Ale na prawdę genialne są
          monologi samego ojca Rydzyka. To prawdziwy popis nieskoordynowanego bełkotu,
          kogoś, za przeproszeniem, o inteligencji znacznie niższej od innego naszego
          geniusza A. Leppera. Tak więc zaprawdę nieskończonym podziwem wypełnia mnie
          zręczność z jaką ten człowiek wyciąga pieniądze od tych biednych wdów i wdowców
          (to wg. badań najbardziej typowi słuchcze radia). I na koniec coś juś zupełnie
          niewiarygodnego: w tym radiu, i to regularnie, mówi.... ryba!!!!
      • Gość: AdamM (nie zalogow a co myślisz o tej sekcie? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.11.02, 00:20
        Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa nie chce
        ujawnić, jakie kwalifikacje mają zatrudnieni w niej specjaliści, także na
        kierowniczych stanowiskach, łamiąc tym samym ustawę o dostępie do informacji
        publicznej.
        Tymczasem Małgorzata Siemiątkowska, żona posła Zbigniewa Siemiątkowskiego,
        z zawodu i wykształcenia lekarz stomatolog z prywatną praktyką, jest
        kierownikiem sekcji ds. analiz umów i robót budowlanych. W centrali agencji
        pracują także żony posłów SKL Zbigniewa Chrzanowskiego i Marka Zagórskiego;
        kwalifikacje tych pań też są objęte ścisłą tajemnicą.

• Gość: Ethanol Re: RADIO MARYJA IP: proxy / 151.112.27.* 07.11.02, 02:47
      Mnie tam "wywody" Rydzyka to nudza strasznie,
      ale faktem jest, ze duzo ciekawych rzeczy mozna sie
      dowiedziec sluchajac tego radia.
    • Gość: bernard Re: RADIO MARYJA IP: 62.88.128.* 07.11.02, 12:14
      rafal_wwa napisał(a):

> Co sądzicie o tej rozgłośni?

---------------------------------------------
      .....Rownie wiarygodne co i NIE Urbana....a takze Samoobrona, LPR i inne
      pokrewne "pierdoly"
    • Gość: Marek Re: RADIO MARYJA IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 21:09
      Uwazam ze, jest szkodliwa poprzez mieszanie modlitwy z
      indoktrynacjia polityczna .Wiekszosc ludzi tego nie
      dostrzega i nie rozroznia ,przez co rozglosnia poprzez
      modlitwe wplywa na postawy polityczne duzej grupy
      spoleczenstwa.Rozglosnia charakteryzuje sie postawa
      fundamentalistyczna ,co uniemozliwia jakikolwiek dialog
      badz dyskusje oraz antysemityzmem-co jest wyrazem
      nienawisci do innych ludzi.
    • Gość: Paweł Nic dobrego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.02, 21:21
      Temat był już wałkowany wiele razy i zawsze kończyło sie obelgami. Teraz też
      tak będzie.
    • Gość: Ethanol Re: RADIO MARYJA IP: proxy / 151.112.27.* 07.11.02, 21:58
      Marek - podaj przyklady tego antysemityzmu
    • balzer Faszysci 07.11.02, 22:52
      A sam Rydzyk to specjalista od oprozniania portfeli emerytow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka