Dodaj do ulubionych

Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK; ...

• antyhanys [...] 28.01.06, 21:53
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • leon992 [...] 28.01.06, 21:56
        • mirgiz Re: antyhanys ty nienormalny jesteś-powinni ci ne 28.01.06, 22:01
          Ludzie opamiętajcie sę .Tam umierają dziesiątki ofiar a wy
          ubliżaćie sobie jak w chlewie.Co komu przeszkadza modlitwa
          człowieka zrozpaczonego.wIĘCEJ GODNOŚCI.Pochylcie głowy w obliczu
          śmierci
        • betsaida za dużo śmierci 28.01.06, 22:03
          to naprawdę straszne co się stało, naprawdę boli kiedy ludzie giną przez głupotę
          innych ludzi...
          faktycznie serwis BBC jest lepszy, polecam, a ja czytając artykuły powiązane
          doszłam do jeszcze gorszych wniosków: w Rosjii zginęło ponad 100 osób, w
          Niemczech koło 8 a u nas prawie 200! straszne, po prostu wstyd dla nas
          wszystkich...dla mnie, dla ciebie, dla kazdego
          (')
        • antyhanys [...] 28.01.06, 22:49
      • gorby [...] 28.01.06, 22:02
      • wojzekz Re: To kara Boska dla hanysow.... 28.01.06, 22:12
        To przede wszystkim nie byl market... poza tym bylo tam duzo ludzi spoza slazka
        (z warszawy pewnie tez choc mozy wy nie znacie takich ptakow...) Z Twojej
        wypowiedzi wynika ze to warszawa chce odlaczyc się od Polski, i moze i dobrze...
        I jeszcze jedno: koncepcja kary za grzechy to naprawde średniowiecze... A
        bluzgamy na goroli z warszawy bo ciagle nas chcą okraść i są stolicocentrycznymi
        chamami, co zresztą udowodniłeś....
        • antyhanys glupis.... Boze... Oni nawet nie potrafia... 28.01.06, 22:34
          zaakceptowac Twoich wyrokow...
          A ja nie jestem z Warszawy i prywatnie nie lubie tego miasta...ale tak sie stalo
          ze jest to miasto Nasza - Polski stolica - Wy hanysy w kolko mowicie o tym jak
          Was okradano ale dlaczego nie mowicie jak okradacie innych... nie mowicie o swej
          dwulicowej "tozsamosci" - Slask i Polska to jedna a jak wam sie nie podoba to
          wypindalac do heimatu...
          • wojzekz Re: glupis.... Boze... Oni nawet nie potrafia... 28.01.06, 22:51
            czy twoj bog potrafi pomódz tym ludziom? tak samo my jestesmy polscy jak i wy.
            nie słuchaj rydzyka tylko poczytaj coś z historii. Jeżeli chodzi o rdzenna
            ludność slaska to jest juz jej niewiele, głównie to przyjezdni, z warszawy też.
            a wypin.. to ty se mozesz po mrozie. przeczysty warszawiaczku. a kogo my niby
            okradamy? skad miliony zmarznietych warszawiaczkow ma chleb na slasku? z takiej
            samej pracy jak inni...
          • xpander Re: glupis.... Boze... Oni nawet nie potrafia... 29.01.06, 01:30
            czlowieku, w latach 70tych woj. katowickie produkowalo 70procent polskiego PKB. Bylo to jedno z 49 woj, wiec srednia wypadalaby po ok. 2%. Wiec jednak troche ten Slask byl okradany, bo jestem tam czasem i widac, ze wyglada gorzej niz powinien.
          • wilhelm4 Re: glupis.... Boze... Oni nawet nie potrafia... 29.01.06, 01:55
            Suchej gupi bajtel :
            1) WaWa, to nie miasto - ino bazar z taniego marmuru
            2) napewno nie moja stolica
            3) co to wogóle dzisiej znaczy "stolica" ? (oprócz centr.administracji)
            4) Slask "okradal innych" - z czego ........?
            5) > Slask i Polska to jedna ---> wlasnie ze nie, bajka
            6) > a jak wam sie nie podoba,to..... ---> nawet nie wiesz, co to "hajmat"

--------> gorolski ba_ra_nek jestes - i szlus i basta!

------------------

A teraz nareszcie nt. tragedii w Chorzowie:
            wielkie wyrazy wspólczucia, smutno mi, smutno, b.smutno.........
    • isia_50 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 21:56
      32 lata mieszkam w Siemianowicach i hale zawsze były, są i będą w Katowicach.
      • wilhelm4 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 01:43
        Niemieckie radio "Kontra" najpierw podalo, ze centrum handlowe w Katowicach,
        a potem SKORYGOWALO sie - ze hala targowo-wystawowa w Chorzowie.

Raczej wierzylbym Niemcom, znaja sie, maja jeszcze
        swietne mapy, znaja nosnosc kazdego mostu w okolicy......

Chorzowianin
    • elena_aldana Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:00
      All our support from Spain.
      • sasanka2411 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:13
        penzer6-niby nie czas na zlosliwosci ale dlaczego zalezy Ci co zrobi czy jak sie
        zachowa prezydent
        Pomysl o tych ktorzy cierpia,placza i czekaja .....
        Zgadzam sie z 2560a
        • szmaciana Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:31
          On liczy na to, ze w czasie tej tragedii prezydent zrobi jakis blad, lub zachowa
          sie niewlasciwie. Zreszta ta wiadomnosc zostala pewnie wstawiona przez GW, ktora
          nie zmarnuje zadnej "okazji". Za pare dni te wstretne komuchy beda mialy
          pretensje, ze prezydent nie zjawil sie 10 min. przed zawaleniem hali i nie
          ewakulowal wszystkich.
    • wawawaw Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:07
      Powywieszac na Rynku w Katowicach tych ktorzy wiedzxieli ze dach plaski i
      mnostwo sniegu mokrego, ciezkiego na nim lezy. Moze to Prezydent ktory
      zaniedbal; moze to ktos z Wydzialu Urzedu Miejskiego d/s kryzysowych. Znalesc
      sku..syna/pizde i powiesic !!! Natychmiast!!! Byly juz znaki ostrzegawcze gdy
      zawalaly sie dachy wczesniej!!!!
      • pawloz10 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:11
        Pewnie wlasciciel czekal na sprowadzenie chinczykow ktorzy by to odsnierzyli za
        miske ryzu.
        • sasanka2411 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:29
          Bardzo mnie zastanawia gdzie polscy dziennikarze uczyli sie "fachu'
          Zadawadnie glupich pytan ekipom ratownikow
          Ile osob moglo zostac- po kilku godzinach od wypadku?
          Nie wiem co o tym myslec?
          Niedouczeni!!!!!!
      • adso_z_melku Tragedia i smutek 28.01.06, 22:14
        smutne jak wielu ludzi ma serca z kamienia, którzy wypisuja takie brednie jak
        np. antyhanys :( skąd sie tacy biorą...

wyrazy wspólczucia dla Slazaków i innych bioracych udział w tej tragedii! :(
      • signal Zarządzanie kryzysowe w Polsce to lipa 28.01.06, 22:19
        wszystko opiera się na nierealnych zasadach i papierowych planach
    • wiolka172 Re: zamiast klepac paciorki pomoz potrzebujacym ! 28.01.06, 22:10
      a co ty zrobiles!
      • gorby Re: zamiast klepac paciorki pomoz potrzebujacym ! 28.01.06, 22:22
        Nic. Dowiedzialem sie o katastrofie przed chwila; Nie mieszkam od dawna w
        Pomrocznej, w ktorej nie ma komu zajac sie przeciazonymi od sniegu dachami, a
        wladza nie bierze za d.. winnych niechlujstwa. Twoje paciorki na g.. sie
        zdadza. Zadaj lepiej od wladzy ddpowiednich przepisow i nadzoru.
    • swam 12 ofiar - informację podało RMF FM 28.01.06, 22:13
      gazeta.pl podaje ją jak własną...
    • mmkkll Wyrazy współczucia dla rodzin ofiar... 28.01.06, 22:17
    • bergman1 a w tvp1 zabawa,to skandal,ludzie umierają 28.01.06, 22:18
      a wy się bawicie w eurowizję.wstyd i ...... szkoda dalej pisać.
      • isia_50 Re: a w tvp1 zabawa,to skandal,ludzie umierają 28.01.06, 22:20
        Nawet CNN informacje z Polski podaje przed informacjami z Davos i Iranu, a
        zaraz po wiadomościach z Palestyny.
    • white.falcon Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:26
      Przerażające - [i]. :-(

Współczuję ogromnie tym ludziom i burzy się we mnie coś, bo przyznaje rację
      tym, którzy wyrażają na forum opinię, by zająć się odszukaniem i ukaraniem
      winnych tej tragedii, łącznie z tymi (o ile to prawda o tym nieodgarniętym
      śniegu), którzy mieli ten śnieg z dachu odgarnąć, a nie zrobili tego. Powinni
      odpowiadać za to i powinien to być proces publiczny, a nie prowadzony za
      zamkniętymi drzwiami. Ludzie powinni widzieć tych winnych. Nie interesują mnie
      teczki, czy sądy 24-godzinne, czy inne durne pomysły - tylko taki normalny
      proces winnych - inwestorów i wykonawców, by dobzi adwokaci ich nie wybronili i
      by im się nie upiekło. :-(
      • sarna_z_pola Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:29
        Proszę zdejmijcie te usmiechnięte buzie z telewizji TVP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        --
      • x2468 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:40
        Przykro mowic,lecz to wina rzadu a szczegolnie ministra spraw
        wewnetrznych.Powinien natychmiast po zawaleniu sie hal w Niemczech i Rosji wydac
        to zerzadzenie ktore wydal dzisiaj.Zamiast szukac kwitow,powinni zajac sie tym
        co do nich nalezy.
        • sajuz33 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:43
          zostały wydane takie zarządzenia. Trzeba czytać to i owo, a nie tylko GW.
    • luas Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:28
      Informacja napisana tak jakby każdy już wiedział co gdzie i kiedy się stało.
      Nawet godziny nie ma.
    • receiver wdzięczny za głęboką empatię 28.01.06, 22:31
      dzięki wszystkim solidaryzującym się z tą tragedią, tu nie tylko ludzie z katowic zostali uwięzieni w pułapce, to również wystawcy i zwiedzający z różnych zakątków polski jak i krajów zagranicznych. dzięki wielkie władzom katowic za szybko podjętą akcję ratunkową, premierowi za głębokie zainteresowanie oraz finansowe wsparcie kancelarii prezydenta polski i kancelarii sejmu za przekazanie po 1 mln złotych na rzecz pomocy ofiarom. nie skaczcie sobie do gardeł, dość ofiar!
      • wilhelm4 Re: wdzięczny za głęboką empatię 29.01.06, 02:09
        > premierowi za głębokie zainteresowanie

o tak, gynau ! dzieki ci, o Kazik........
    • swam Gazeto, obudź się.... 28.01.06, 22:32
      Czyżby redaktor dyżyrny zasnął?
      ------

Pomorze: Służby wojewody poleciły sprawdzenie dachów m.in. dużych obiektów
      handlowych

Policjanci i funkcjonariusze Straży Miejskiej będą w nocy z soboty na niedzielę
      sprawdzać, czy na dachach, szczególnie dużych obiektów handlowych i hal
      widowiskowych na Pomorzu nie ma śniegu. »
      PAP, MD /22:10
    • cool_boomi Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:33
      Trwa kampania wyborcza, więc politycy mogą się bardzo zainteresować tą katastrofą.
      Tylko żeby nie zrobili kiełbasy wyborczej z cudzej tragedii.
      • receiver Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:43
        kampania wyborcza! powiadasz? czy aby prezydent kaczyński gdzieś kandyduje? czy ludzie dobrej woli muszą mieć twoje pozwolenie? a pamietasz co niegdys niejaki włodek cimoszewicz odpowiedział "powodzianom" gdy zalało pół polski? -"nie będą wypłacane odszkodowania, mogliście się ubezpieczyć!" a teraz zawiścisz gdy również polityk chce pomóc? pięknych ludzi możesz teraz na tvp1 oglądać, a premier na złamanie karku gna do katowic!
    • skin.pl Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:36
      to nie pierwszy tego typu przypadek zawaleniasię dachu od naporem
      śniegu..pytanie dlaczego nikt nie pomyślał by chwycić w łapy szufle i po prostu
      zgarnąć śnieg z dachu? czy to tak ciężko na to wpaść i to zrobić ?
      ja jak tylko przestały padać śniegi to powiedziałem dozorcy że nalezy też
      odgarniać śnieg i w razie czego jestem do dyspozycji (dozorca to starszy
      człowiek) przyjął moją propozycję i snieg na dachu mego bloku już nie zalega
    • antyhanys [...] 28.01.06, 22:39
    • gorby Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:42
      Nie badz prozny. Nie mysl,ze im na twojej lub mojej pamieci zalezy.
    • tadeusz_ja Zobaczcie! i przeczytajcie! 28.01.06, 22:42
      /www.tagesschau.de/
    • signal Generał mówi 28.01.06, 22:47
      Grooset ekspert straży pożarnej w TVN 24 mówi, że tej tragedi nie można było
      przewidzieć !.
    • grzegorz.gajowniczek [...] 28.01.06, 22:50
      • wojzekz Re: To kara Boska dla hanysow.... 28.01.06, 22:53
        nawet o tym nie pomyslales ciemnoto, a niedouczonych to sobie znajdz w rodzinie...
        • grzegorz.gajowniczek [...] 28.01.06, 22:56
          • wilhelm4 Re: To kara Boska dla hanysow.... 29.01.06, 01:46
            Warszawa, to rusy,
            widac to nawet po ich twarzach,
            nie mówiac o mentalnosci......
    • imag Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 22:52
      Jestem ciągle na TVN, i na gorąco, poprzednio jakiś generał ocenia akcję jako
      profesjonalną, ja jako szary obywatel oceniam akcję jako nieskoordynowaną.
      Uzasadniam, brak osoby, która dowodzi całą akvją!!!
      Jedynie TVN to koordynuje, ale robi to nie zawodowo!!!ale skutecznie w pewnym
      wymiarze czyli "po" tak jak teraz mówi arcybiskup Zimoń

• m824 Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:02
        nie mów, bo nie wiesz co się tam dzieje. jezeli ktos koordynuje to jest na
        miejscu a nie szczerzy zeby przed kamerami!
      • xpander Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 29.01.06, 01:38
        A skad Ty czlowieku mozesz wiedziec co sie tam dzieje? jestes na miejscu tej akcji?

Co dla Ciebie znaczy nieskoordynowana? Ze straznicy i ratownicy nie chodza w jeden za drugim krokiem paradnym?

Myslalem, ze Polacy sie znaja najlepiej na medycynie i pilce noznej, ale na ratownictwie widocznie tez;/
    • antyhanys Myslisz sie hanysowy rodaku... 28.01.06, 22:56
      Lepeij idz do kosciola i pomodl sie za dusze Tych ktorzy umarli i zaakceptuj
      wyroki Dobrego Boga
    • wj_2000 Re: To kara Boska dla hanysow.... 28.01.06, 23:00
      wojzekz napisał:
      > Ludzie jesteście ciemni jak noc polarna

Nie słyszałem takiego określenia. I wątpię by to był dobry symbol ciemnej nocy.
      Nawet gdy nie ma Księżyca (a w środku zimy polarnej, Księżyc w pełni jest
      najwyżej), gdy nie świeci Zorza Polarna, to i tak Słońce jest dość płytko pod
      horyzontem rozświetlając niebo z lekka.
      • wy Re: Noc polarna nie byla dobrym przykladem.... 29.01.06, 04:03
        Smog na Slasku ma zly wplyw na logiczne myslenie
    • madlaine Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:04
      czy nasz narod nie potrafi wyciagac wnioskow z tragedii inyych???? Wystarczyło
      popatrzeć parę tygodni temu co było w Niemczech jak dach lodowiska zawalil sie
      pod cięzaru sniegu???
      Czy organizatorzy targow w katowicach nie mogli pomyslec o oczyszczeniu
      dachów???
      Ale nie, w naszym kraju akcja oczyszczania ze sniegu jest przeciez cholernie
      kosztowna, w stolicy 200 zł kosztuje kurs 1 ciężarówki pelnej sniegu, więc
      lepiej niech giną niewinni ludzie kogo to obchodzi rzad, sluzby porządkowe?????
    • antyhanys [...] 28.01.06, 23:09
      • aleksej.kwasniewski Re: A tym bym sie nie przejmowal - my tez spolszc 29.01.06, 02:16
        Ja w Polsce nie mialem z hanysami doczynienia. Tak naprawde poznalem ich dopiero
        za granica. Moge potwierdzic ich wrogosc do Polski, ktora poza granicami kraju
        dopiero z nich wylazi. Mowia ze nie sa z Polski, tylko ze slaska i trzymaja sie
        w grupach jak Turki. Polak jesli nie jest ze slaska, to goral i ich najwiekszy
        wrog. Nieraz z kolega mielismy ubaw i nie wiedzielismy, czy sie smiac czy
        plakac, stawiajac hanysom specjalnie "trudne" dla nich pytania. Uwazam jednak,
        ze to wyszystko mieli wpajane od urodzenia i tak naprawde (ci ciemniejsi z nich)
        nic za to nie moga.

Mimo tego Polacy musza byc czujni, bo to bomba ktora tyka we wlasnym kraju.
      • wilhelm4 Re: A tym bym sie nie przejmowal - my tez spolszc 29.01.06, 02:16
        nie wiesz, nie rozumiesz, nie znasz sie:
        "hajmat", "media", "autonomia", niem.nazwy miejscowosci

nie masz pojecia o sytuacji na Slonsku, w Niemczech tez nie

zdaje sie, wyraznie widac - jes zes GOROLSKI GUPOLSKI GUPTOK !!!
      • welcometopoland Bojowy antyhans :) Postrzelać by się chciało ? 29.01.06, 03:46
        ostrogi i szabelka w dłoń na "be" sąsiadów zamiast wyciąć debilnych urzędników i
        polityków !?! :)
        Zajefajna Polska...
    • sloggi Re: Katastrofa w Katowicach: Zawalił się dach MTK 28.01.06, 23:09
      Mam nadzieję, że osoby uwięzione przeżyją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka