sigact1 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 14:24 I znów muszę przyznać Ci rację (nawiasem) czy gdybym o Cymańskim napisał "idiota" to mógłby mnie pozwać do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Abp Gocłowski jest co najmniej kontrowersyjny 02.02.06, 14:32 Kościół bez zainteresowania problemami społecznymi jest pusty, jak to wyraźnie widać w Europie zachodniej. Kościół tłustych hierarchów jak to widać z relacji telewizyjnych z posiedzenia Episkopatu budzi grozę . To jest relacji z konkursu na tłuste i wykwintne podbródki. Odnosi się wrażenie , że oni tylko myślą o dobrym żarciu. Czas na zmiany w podejściu kościoła do problemów 20 procentowego bezrobocia w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia to jest pewnie właściwy adres www.gazet.pl 02.02.06, 14:39 michnik & czarne owce kościoła w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 14:40 powolutku zaczynam stawać się fanem Cymańskiego. Wprawdzie wymaga jeszcze sporej ogłady ale ciut ,ciut , i sięgnie wyżyn Konstantego Miodowicza , mistrza dywagacji . Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuchicago Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 14:50 A gdzie maja chodzicic KLECHO jak Twoje ugrupowania zwace sie PO i SLD zawladnely mas mediami i co chca to mowia i co chca to wypisuja masz przyklad Panie Polityku biskupie na Wybiurczej ,oni cytuja tylko takich pojebow jak Pieronek i Zycinski falszerzy histori. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Palestrina "Nie chodźcie do Wyborczej" 02.02.06, 14:52 Apeluję do politykow aby nie wypowiadali się w Gazecie Wyborczej. Niech straci już całkowicie na znaczeniu niech ją zniszczy "Fakt" i inne szmatławce. Bo Gazeta dryfuje w kierunku szmatławca, a Michnik coraz bardziej pluje nienawiścią do wszystkich ktorzy robią coś nie po jego myśli. Może kiedyś kasa i myślenie ekonomiczne zwycięży i wywalą go z funkcji naczelnego. Coraz bardziej na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 michnik to mit ,rządzą już inni-aj ,waj 02.02.06, 14:55 palestrina2005 napisał: > Apeluję do politykow aby nie wypowiadali się w Gazecie Wyborczej. > Niech straci już całkowicie na znaczeniu niech ją zniszczy "Fakt" i inne > szmatławce. > Bo Gazeta dryfuje w kierunku szmatławca, a Michnik coraz bardziej pluje > nienawiścią do wszystkich ktorzy robią coś nie po jego myśli. > Może kiedyś kasa i myślenie ekonomiczne zwycięży i wywalą go z funkcji > naczelnego. Coraz bardziej na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Palestrina "Nie chodźcie do Wyborczej" 02.02.06, 15:26 palestrina2005 napisał: > Apeluję do politykow aby nie wypowiadali się w Gazecie Wyborczej. > Niech straci już całkowicie na znaczeniu niech ją zniszczy "Fakt" i inne > szmatławce. > Bo Gazeta dryfuje w kierunku szmatławca, a Michnik coraz bardziej pluje > nienawiścią do wszystkich ktorzy robią coś nie po jego myśli. > Może kiedyś kasa i myślenie ekonomiczne zwycięży i wywalą go z funkcji > naczelnego. Coraz bardziej na to zasługuje. Jak ty to wymyśliłeś???? Tatuńcio Rydzowaty pomagał???? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie potrzebuję pomocy ... 02.02.06, 15:31 bo jestem inteligentniejszy od Ciebie i sam potrafię formułować posty. Rozumiem że prolewicowym forumowiczom pomagają w wymyślaniu postów fachowcy z SB od socjotechniki, Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie potrzebuję pomocy ... 02.02.06, 16:15 palestrina2005 napisał: > bo jestem inteligentniejszy od Ciebie i sam potrafię formułować posty. > > Rozumiem że prolewicowym forumowiczom pomagają w wymyślaniu postów fachowcy z > SB od socjotechniki, Jedyna odpowiedź na tumaństwo: No More Comments - No Respons Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Abp Gocłowski moze sie narazic ojcu Rydzykowi 02.02.06, 14:57 I co wtedy? Ojciec-dyrektor moze byc surowy dla arcybiskupa. Jeszcze go skarci jak szczeniaka publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A Abp Gocłowskiego łatwo skarcić...(Stella Maris) 02.02.06, 15:42 Wystarczy wspomnieć i nagłośnić ponownie sprawę Stella Maris. Jak się ktoś wkurzy to Gocłowskiemu zrobi taki czarny PR, że ten się nie pozbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kiedy lustracja i dekomunizacja kościoła????! 02.02.06, 15:28 Juz sobie sami lutracje zrobili te skromne 2 tys nazwisk ksiezy kapusi poznal gubernator Glemp juz w 1990 roku Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: kiedy lustracja i dekomunizacja kościoła????! 02.02.06, 16:25 publiczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kiedy lustracja i dekomunizacja kościoła????! 02.02.06, 16:26 Akta spalone ,wiec niebedzie jak to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: kiedy lustracja i dekomunizacja kościoła????! 02.02.06, 16:29 oops! to jednak działaja dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 15:40 Panie pośłe Cymański!!! Kiedy wreszcie przestanie pan sie zasłąniać i wycierać swoja twarz włąśną matka. Ile pan ma lat? Czy pańska matka zasłuzyłą na to, żeby teraz pan się wysługiwał jej osobą i imieniem tylko dlatego, że nie potrafi pan wybrac pomiędzy Bogiem a Mamoną? Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Polscy krolowie i kosciol 02.02.06, 15:59 nie byli slepo poddani Watykanowi, jak widac z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Polscy krolowie i kosciol 02.02.06, 16:05 Jednemu biskupowi Polski krol leb uciol ,to kler mu po zlosci uczynil z tego biskupa swietym i do tego chyba nawet patronem polski ,tak kler szanuje wladze!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:18 Niech lepiej zajmie sie swoja Stella Maris! A swoja droga, to czekamy na pozostalych czlonkow postepowej i politycznie poprawnej "elyty" tego choru: Abpa Zycinskiego, bpa Pieronka, ks.ks. Bonieckiego i Czajkowskiego oraz paru innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:21 A moze w tym biskupim bagnie oni jako jedyni nie brali lapowek od Tadka z Torunia ,moze oni maja choc troche pokory w sercu ,a nie sieja jad katolickiej milosci do blizniego jak to u Tadka bywa?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:27 kolter napisał: > A moze w tym biskupim bagnie oni jako jedyni nie brali lapowek od Tadka z > Torunia ,moze oni maja choc troche pokory w sercu ,a nie sieja jad katolickiej > milosci do blizniego jak to u Tadka bywa?? Bo z Tadkiem już tak jest" ma ryja i ma radio... no to ma Radio co Ma Ryja... I czegóż się spodziewać przy takim obrocie .. ryjów??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:30 Musisz uwarzac bo jest tu kilku dobrych chrzescijan co z piana na pysku (miloscia blizniego)szukaja jak takich jak my wyslac do pierdla,mi to wisi bo jestem daleko,niewiem jak ty !! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:43 kolter napisał: > Musisz uwarzac bo jest tu kilku dobrych chrzescijan co z piana na pysku > (miloscia blizniego)szukaja jak takich jak my wyslac do pierdla,mi to wisi bo > jestem daleko,niewiem jak ty !! Póki co jest "wolność słowa"... a że prawdziwa PiSiorowa cnota krytyk się nie boi... to sobie poujeżdżam... A jak już przyjdzie "czwarta" i mnie zamkną, to poroszę gdzie o azyl... powodów "oni" mi dostarczą.. tak ze setkę.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:46 moze na bialorus bo tam choc kler nie warczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:52 kolter napisał: > moze na bialorus bo tam choc kler nie warczy!! mam zupełnie inne wyobrażenia o świecie... wolnym... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Blazen i rozbijaka KK! 02.02.06, 16:55 no tak tu tez mamy lukaszenake tyle ze jest nizszy Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Blazen i rozbijaka KK! 03.02.06, 00:22 kolter napisał: > moze na bialorus bo tam choc kler nie warczy!! Dobrze, że Polska w Unii. Zawsze zostaje tolerancyjna Hiszpania, która wk... polskich biskupów i grzyba. ________________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kolter 02.02.06, 16:32 kolter napisał: > A moze w tym biskupim bagnie oni jako jedyni nie brali lapowek od Tadka z > Torunia ,moze oni maja choc troche pokory w sercu ,a nie sieja jad katolickiej > milosci do blizniego jak to u Tadka bywa?? O.Rydzyk (w sposob bardzo ryrazny!)oraz WIEKSZOSC biskupow (w sposob raczej ogledny) nie praktykuje poprawnosci politycznej. - I chwala im za to! Kilku jednak (wymienilem ich w moim poprzednim poscie) praktykuja poprawnosc polityczna w sposob bardzo namietny. W ten sposob moga doprowadzic do rozbicia KK w Polsce - na czym im pewnie bardzo zalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: do kolter 02.02.06, 16:39 krolestwo moje nie jest z tego swiata !!!!,co boskie oddaj Bogu co cesarskie cesarzowi te slowa wypowiedzial Jezus Chrystus Glowa i zalozyciel chrzescijanstwa , one jednoznacznie wskazuja miejsce kleru ktory smie nazywac sie uczniami Jezusa miejsce kleru jest wsrod wiernych a nie na forum politycznym ,ale to wasz pierwszy papiez poganin cesarz rzymu Konstantyn kler wciagna do polityki Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: do kolter 03.02.06, 00:24 kolter napisał: > krolestwo moje nie jest z tego swiata !!!!,co boskie oddaj Bogu co cesarskie > cesarzowi te slowa wypowiedzial Jezus Chrystus Glowa i zalozyciel > chrzescijanstwa A czemu ja, żyd i cyklista, mam się kierować autorytetem J. Ch? ____________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
m15 lewactwo broni eminencję biskupa-ale jaja 02.02.06, 16:40 chłopaki -za to z bojówek lewackich was wywalą ,a na manify to bedziecie chodzić w przebraniu,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: lewactwo broni eminencję biskupa-ale jaja 02.02.06, 16:42 wywala z lewackich ale ponoc sa zapisy do Giertychjungen ??tam pojdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: lewactwo broni eminencję biskupa-ale jaja 02.02.06, 16:52 kolter napisał: > wywala z lewackich ale ponoc sa zapisy do Giertychjungen ??tam pojdziemy a -to już wasza sprawa oraz pięknego romana idą,idą-maszerują Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Niestety Kotler plami swoimi postami nazwisko... 02.02.06, 16:53 wybitnego teoretyka marketingu. Na pewno prawdziwy Kotler gdyby przeczytał jego posty to ... byłby zażenowany... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 philip to wyrozumiały gość 02.02.06, 16:56 palestrina2005 napisał: > wybitnego teoretyka marketingu. > Na pewno prawdziwy Kotler gdyby przeczytał jego posty to ... byłby zażenowany.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Niestety Kotler plami swoimi postami nazwisko 02.02.06, 17:00 Mowisz ze jak ktos nie daje sie dymac ksiedzom jest zenujacy ?? to masz na mysli?? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 [...] 02.02.06, 17:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 16:54 schizma i co w tym strasznego ? jedni będą słuchali radia a inni pozostaną katolikami Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 16:57 kipasku napisał: > schizma > i co w tym strasznego ? > jedni będą słuchali radia > a inni pozostaną katolikami kościoła łagiewnickiego pod wezwaniem "tuska nawróconego" Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 17:55 m15 napisał: > kipasku napisał: ....... "Zdrastwuj" m15. Widzę, że ganiasz po tematach jak rosyjski samolot Mig M-15 [one były "słabiutkie"] cytujesz całą treść, przywalasz tematem [2 do 5 wyrazów] i dalej! Już na początku swoich lat idziesz w ilość zamiast jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
markmig [...] 02.02.06, 17:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gapulek Czy Abp Gocłowski z równym animuszem 02.02.06, 17:29 zakaże chodzić do TVP,TVN,TVN24? Dziwny apel ,jak na duchownego ,ktory powinien wystrzegac sie mieszania do polityki.Ten apel nie jest niczym innym ,jak mieszaniem sie do polityki.To niestety starcie dwoch nurtow w kosciele: liberalnego i tradycyjnego. Księża Goclowski,Pieronek,Boniecki czesto pokazuja po czyjej sa stronie w tym konflikcie ,tak nie mozna ! Panowie zalatwiajcie swoje problemy "za murem" nie wciagajcie w to ludzi i tak mocno osamotnionych w swoich problemach.Nie odbierajcie im resztek nadziei . Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 02.02.06, 17:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas0 Nie "panie", tylko księże arcybiskupie!!! 02.02.06, 17:50 W fundacji arcybiskupowi podległej były defraudacje... Czy wojewoda odpowiada osobiście za wszystkie przekręty w swoim województwie???!!! SWoją droga PiS niegdy nie zrezygnuje z wystepów w TV Trwam i Radiu Maryja, bo dzięki temu zwiększa się im poparcie... Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Nie "panie", tylko księże arcybiskupie!!! 02.02.06, 18:40 "po pierwsze primo", oczywiście że odpowiada, o ile jest człowiekiem honoru po prostu podaje się do dymisji. Tylko tyle i, jak dla Pana Gocłowskiego, aż tyle. Nie słyszałem o choćby jednym, publicznym słowie skruchy, słyszałem natomiast o brutalnych naciskach "Arcybiskupa" na podległe mu parafie diecezjalne i wymuszanie tzw "dobrowolnej" zrzutki na rzecz długów diecezji. "po drugie primo" gwarantuję Ci, że PIS pójdzie jeszcze dziś do każdej stacji TV, która wpóści go na antenę na parę godzin. Sam słucham tych audycji i jest to dla mnie właśnie fenomen polskiej demokracji, dotychczas załganej, że Ty wyborca możesz posłuchać premiera, ministra przez parę godzin, dowiedzieć się co oni myślą, w końcu możesz do nich zadzwonić i pogadać na antenie. W innych stacjach na straży "wolności wypowiedzi" stoi zawsze funkcjonariusz "merdiów", strasznie lubię to określenie za jego trafność, taki np Durczok czy Olejnik i pilnuje mikrofonu, zawsze wyłączy fonię gdy polityk powie coś za dużo. Czy nie zastanawia Cię gdzie podziewają się te kilometry nagranych taśm z różnego rodzaju konferencji prasowych, wywiadów na korytarzach sejmowych. Do nas trafia ułamek informacji, resztą już zajmą się "inżynierowie dusz", różni Pacewiczowie, Lizuty, Lisowie, Olejniki. No i na koniec co z tym arcybiskupem. Jestem katolikiem, wiernym synem Kościoła, ale wszystko ma swoją granicę. Nawet ślepe posłuszeństwo. Hierarcha, nawet najwyższego sortu, który nie raz, nie dwa ale stale wykorzystuje jawnie antykościelną i antypolską gazetę do polemik, do których ma oczywiście prawo, i zwalczania inaczej myślących swych braci w wierze traci mój szacunek, stawie się, oczywiście dla mnie, poza nawiasem mojego Kościoła. Jeszcze krok i Panowie Gocłowski, Pieronek (biskup kieszonkowy, bo ukrywa krzyż w kieszonce surduta) i im podobni zaczną zwalczać Ojca Rydzyka w urbanowym NIE. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej kaczory totalnie zadrwiły sobie z abp Gocłowskiego 02.02.06, 18:01 skoro nie kazał im chodzić do radia Maryja więc zaczęli zapraszać media Rydzyka do siebie do budynków rządowych i sejmowych...to sa kpiny..brak słow.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: To już jest !!!!!!!!!!! 02.02.06, 18:05 Tak pisałem o godz. 11:18: >Jeszcze dzień, tydzień lub miesiąc! Wszystko będzie zgodnie z zaleceniami >biskupa Gocłowskiego. Komitet telewizji jest już w komplecie, trwaja zmiany >organizacyjne i ideowe. Filia studia toruńskiego bedzie w TVP Warszawa. Poseł >Cymański i jego mama będą zadowoleni. My też. Naród chyba też? TVP 3, godz. 17:30, relacja z podpisania PAKTU 3 i konferencji prasowej w Sejmie. Wcześniej było to samo,lecz przed kamerami TRWAM. Dziennikarze opuścili konferencję i stali na korytarzu! Czyli Sejm opanowany a TVP za dzień lub dwa! Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: To już jest !!!!!!!!!!! 02.02.06, 18:07 to się odbyło wbrew woli abp Gocłowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
henryk1924 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 18:06 Przełożony Radia Maryja jest człowiekiem chorym i dlatego nie potrafi odróżnić dobrego u siebie od zła, którym jest wprowadzenie do"swojego kościoła'POLITYKI. Szanowny Ekselęcjo Abp Gocłowski-mali ludzie tam będą chodzili, bo potrzebują choćby wątpliwego wsparcia[szkodliwego bardzo dla kościoła],którego nie potrafią wypracować w miejscach przypisanym im w wyborach.Wolą kupczyć w dojnych ławach poselskich i trwać,dlatego będą chodzić i dzielić ludzi i kościół,tymbardziej że są wspierani przez wielu biskupów.Niejestem jasnowidzem, ale diabeł w zachrystii może zadzwonić. Chichot już słychać, a komuna się cieszy-WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.krupa Koalicja szkodników załatwiła arcybiskupa 02.02.06, 18:14 Radzem z Rydzykiem wystawili Episkopat do wiatru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 18:20 Jeszcze raz należy sobie uświadomić fakt: ten grzybkowy facet jest sterowany przez określone środowiska, którym zależy na rozbiciu i osłabieniu roli kościoła katolickiego w Polsce. Widzę to wyraźnie, może dlatego, że jestem innego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 18:45 To chyba Ty i wszyscy innowiercy a w szczególności ateiści powinniście Ojcu Rydzykowi pomagać w tym "rozbijaniu Kościoła katolickiego", najlepiej stałymi datkami. A przy okazji mam dobrą radę, posłuchaj choć raz a się ździwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 19:22 Dokladnie! RM traktuje jako sprzymierzenca. Tylko ono jest w obecnej chwili zmarginalizowac kosciol katolicki w Polsce, obecnie najwiekszy hamulec postepu w naszym kraju. Do boju RM! Wbijaj dalej klina w kk! Samo i tak umrzesz smiercia naturalna... Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 03.02.06, 00:53 O jakim postępie mówisz? Tym w gospodarce, co powoli sie dzieje, czy tym w w budowaniu nowego, wspaniałego swiata? Tu rzeczywiście jesteśmy daleko w tyle. Przez zacofanie i ciemnotę Polaczków i katoli nie mamy jeszcze eutanazji, gejowskiego terroru i przestepstwa mysli, itd.itd. Ja sie wstydzę za mój kraj. Ale głowa do góry, i nam zaświeci tęcza... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 03.02.06, 00:30 talking_head napisał: > Ty i wszyscy innowiercy Innowiercy - ha mógłby ktoś powiedzerć, że innowiercy to chrześcijanie, bo nie stanowią większości na świecie. Z tym innowierstwem bym uważał. Teraz się liczą tylko PiSowiercy ___________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Brawo ABP GOCLOWSKI 02.02.06, 18:46 To chyba jedyny biskup ktory widzi zlo Radia MAryja i ma odwage powiedziec to wprost. Moze jest to alternatywa na niemote Glempa i watpliwych walorow intelektualnych Dziwisza. Brawo PRymasie Goclowski!!!!! Tak trzymac z jednym rozrabiakom arcybiskup sobie sietnie poradzil pora na drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Brawo ABP GOCLOWSKI 02.02.06, 18:56 alterpars napisał: > To chyba jedyny biskup ktory widzi zlo Radia MAryja i ma odwage powiedziec to > wprost. Moze jest to alternatywa na niemote Glempa i watpliwych walorow szkoda tylko ,ze zla ktore on wyrzadzil nie widzi .... Biskup Stela Mars coraz bardziej mi sie podobaja ci szamani kasa ,kasa ,kasa ,jeden zgarnia drugi defrauduje podatnik zapieprza i jeczy, Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Brawo ABP GOCLOWSKI 02.02.06, 18:59 Moze Rydz nie dal biskupowi troche kasy na splacenie dlugow wiec stad ta niechec do Tadka Torunskiego Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars naprawde sadzicie ze dla nich sie tylko kasa liczy 02.02.06, 19:08 ?????? ;-))))))))))))))))))) nie no co wy. Przecez Bog umilowanie blizniego. Widzialem wczoraj fajny film pt Siostry MAgdalenki. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: naprawde sadzicie ze dla nich sie tylko kasa 03.02.06, 00:33 alterpars napisał: > ?????? ;-))))))))))))))))))) > nie no co wy. Przecez Bog umilowanie blizniego. Widzialem wczoraj fajny film pt > Siostry MAgdalenki. Polecam Eeeee tam, taki film. A o Krwawym Tadku było? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 18:59 A gdzie chodzi Gocłowski i kto przychodzi do niego ? -bo ma napewno "przyjacół" którzy służa mu radą i którym on udziela swojego duchowego wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
44i Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 19:19 To wielki skandal.Wstyd być Polakiem w takiej rzeczywistości.Ale nadejdzie chwila prawdy i rozliczenia obecnie rządzących za zaprzepaszczenie obietnic wyborczych.Już lepsza była komuna i wtedy kościół był oparciem dla wiernych. Teraz kościół to wielki skandal.Nadal wierzę,ale w zaciszu własnego domu.Może kiedyś wrócę,ale nie do kościoła pana Rydzyka,to już nie kapłan !! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 19:30 44i napisała: > To wielki skandal.Wstyd być Polakiem w takiej rzeczywistości.Ale nadejdzie > chwila prawdy i rozliczenia obecnie rządzących za zaprzepaszczenie obietnic > wyborczych.Już lepsza była komuna i wtedy kościół był oparciem dla wiernych. > Teraz kościół to wielki skandal.Nadal wierzę,ale w zaciszu własnego domu.Może > kiedyś wrócę,ale nie do kościoła pana Rydzyka,to już nie kapłan !! - Oto super belkot miesiaca! Nalezy sie tobie 1-sza nagroda! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Rydzyk, tak trzymaj! 02.02.06, 19:28 Naprawde juz sie balem, ze tej hydry, kosciolowi w Polsce, nikt nie utnie glowy. Teraz spie spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 A WIĘC SCHIZMA w KOŚCIELE KATOLICKIM !!!!! 02.02.06, 19:29 Kiedy przyjdzie do was ksiądz po kolędzi zapytajcie: ksiądz jest od Glempa czy od Rydzyka? To bardzo ważne, to trzeba wiedzieć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: A WIĘC SCHIZMA w KOŚCIELE KATOLICKIM !!!!! 02.02.06, 19:43 Jeżeli zakonnicy z Radia Maryja nie mają prawa wypowiadać się w kwestiach życia publicznego, to ks. abp. Gocłowski także nie ma prawa udzielać komentarzy dla Gazety Wyborczej. Norma musi być równa dla całego duchowieństwa. (Pomijam już, jak w świetle słów abp. Gocłowskiego wyglądają Prymas Tysiąclecia i JPII). Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 RÓWNOWAGA SWOJĄ DROGĄ-ALE SCHIZMA TO FAKT !!! 02.02.06, 19:49 JP2 przewraca się w grobie. Chociaz nie zrobił nic by ukręcić łeb Rydzykowi. No to teraz ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: A WIĘC SCHIZMA w KOŚCIELE KATOLICKIM !!!!! 03.02.06, 00:38 domk1 napisał: > Kiedy przyjdzie do was ksiądz po kolędzi zapytajcie: ksiądz jest od Glempa czy > od Rydzyka? > To bardzo ważne, to trzeba wiedzieć. :) Nie! Pytać czy od Gocłowskiego, bo wtedy na pewno żyd-cyklista. Dzieci chować do szafy (tylko nie po pijaku, bo zapomnicie, gdzie są i zdechną z głodu. _____________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 19:45 Arcybiskup gdański Tadeusz Gocłowski jako jeden z niewielu potrafi spojrzeć prawdzie w oczy i przeciwstawić się tak strasznej rozgłośni jaką jest Radio Maryja. Mimo, że wiele wysoko postawionych osób w kościele nie chce zdawać sobie sprawy, że RM i Trwam to gwoździe do trumny polskiego kościoła to tak włąśnie jest. Oczywiście kościół nie padnie, ale jego wplywy i szacunek społeczeństwa do niego będzie o wiele, wiele mniejszy. Kościół zmniejszy się do takiego jaki jest w europie zachodniej. Problem będzie tylko z podatkami na kościół, bo mało kto będzie miał ochotę na deklarowanie jakiś stałych kwot. Jeśli znajdzie sie więcej takich ludzi jak Abp Gocłowski i odsuną RM i Trwam od ludzi oraz skończą z ich nachalną mentalnoscią to jest jakaś szansa na odbudowę autorytetu kościoła. Spadek już widać, ale teraz trzeba się przyglądać. Zwłaszcza, że świeccy proponują bardzo dobre spojrzenie na otaczający nas świat nie pozbawiony oddania dla innych i skromności. To nawet widać było w tej tragedii w katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 19:59 -to co jest wiadomo opinii publicznej o wyczynach szamanow to wierzcholek gory lodowej -nie ma szefa w rozwydrzonej mafii szamanow (wczesniej mieli respekt przed Watykanem) ,glemp to starzec wymozdzony on ma w glowie tylko swa ruine betonowa -w przyszlowsci Ludzie beda swiadkami wiekszych jaj -chowanie czlowieka niezgodnie z jego wola,testamentem , -20 000 000 na beton ze skarbu panstwa -afery jasnogorskie -afery stella mars -kradziez pieniedzy na stocznie to nic w porownaniu z tym cyrkiem jaki nastapi ....i nie trzeba byc prorokiem Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 03.02.06, 01:03 karbat - ty chyba masz jakieś osobiste porachunki z Kościolem, a moze i z Panem Bogiem? Nic, tylko wyzwiska, epitety. Pal licho o.Rydzyka, ale nie miarkujesz się i czasami bluźnisz. W tym zalewie kalumni nie potrafię znaleźć merytorycznej treści, a to bardzo utrudnia czytanie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze.... 02.02.06, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze 02.02.06, 20:28 jakby ci to powiedziec . Silisz sie na yntelektualiste a w rzeczywistosci jestes prosty wsior. Taki piszac z polska alleswiser. Wiesz kto to? wladas zjuz niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze 02.02.06, 21:07 widzisz, znow dales sie latwo sprowokowac; ty wyzywasz rydzyka i rm i pis (i Bog jeden raczy wiedziec, kogo jeszcze) od najgorszych, zas na moja zlosliwostke pod adresem hierarchy, ktory ostatnio byl zamieszany w wiele roznych spraw, zas w sprawie RM chce odrywac role katona, reagujesz wybuchem agresji alterpars napisał: > jakby ci to powiedziec . Silisz sie na yntelektualiste a w rzeczywistosci jeste > s > prosty wsior. Taki piszac z polska alleswiser. Wiesz kto to? wladas zjuz > niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze 02.02.06, 21:16 za to twoj topic: "W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze" to absolutnie nie jest zlosliwosc... wiesz co jestes niepowazny!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze 02.02.06, 21:26 a czy abp Goclowski zachowuje sie powaznie? brak kontroli nad Stella Maris, potem przepychanki z x. Jankowskim, ktore tak na dobra sprawe nie wygral, a duzo stracil; no i wreszcie ta neipowazna decyzja, zeby "patronowac" rozmowom PiS-u i PO: w ten sposob sam wmieszal sie (i to bardzo jednoznacznie) do polityki, wiec dlaczego krytykuje RM? niketas napisał: > za to twoj topic: "W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze" > to absolutnie nie jest zlosliwosc... > > wiesz co jestes niepowazny!! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: W kapeluszu wyglada jak ojciec Rokity; a moze 02.02.06, 22:37 Silesiusie czy uwazasz ze zapanowanie nad podwladnym Jankowskim to cytuje przepychanki na ktorych stracil. Moim zdaniem duzo zyskal. ale masz racje ja akurat reprezentuje poglad ze takie dranstwojak X Rydzyk i RM oraz PiS nalezy zwalczac wszystkimi mozliwymi sposobami. Rowniez wzorem PiS nie do konca czystymi. Zdradzis zmi wreszcie czy tym filozofem zostales dzinnie czy lykendowo? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 nie wierzę że abp.G. nie słucha Radia Maryja... 02.02.06, 20:17 może nie słuchał ale teraz zacznie...każdy jest ciekaw opinii o sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mandig Re: Abp Gocłowski: nie chodźcie do Radia Maryja 02.02.06, 20:23 to jest paranoja. radio gdansk nie jest katolickie, a Goclowski nie jest politykiem. i nie agituje tylko ostrzega. a tak swoja droga ciekawe skad u was - chrzescijan tyle nienawiscy i zolci ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś