Dodaj do ulubionych

Kto był Rzecznikiem Praw Obywatelskich 11.12.2001?

05.02.06, 13:09
Obserwuj wątek
    • elfhelm Zoll 05.02.06, 13:11
      • elfhelm a co się wtedy stało? 05.02.06, 13:26
      • a.adas Re: Zoll 05.02.06, 13:31
        Tak myślałem
        Przeglądam Pakt Stabilizacyjny. To dla mnie zbyt trudne. Zaskakuje mnie, ze w
        wielu sprawach to tylko nagłówki, szczególnie w bardzo waznym jak by się
        wydawało dziale III. FINANSE PUBLICZNE. Oczywiście mocno rozbudowane działy XVI.
        SPRAWIEDLIWOŚĆ. i XIII. ROLNICTWO i ROZWÓJ WSI.

Część jest, ze tak określę "słuszna", ale niewykonalna i co gorsza - na razie to
        tylko frazesy. Zaskakuje mnie ilość ustwa dostosowujących nasze prawo do
        unijnego - ciekawe jak SO i LPR będą nad nimi głosować??? I niestety jest ciag
        ustaw, które w zamierzeniu mają (potencjalnie mogą) wzmacniać kontrolę państwa w
        różnych dziedzinach życia. Ale osławionego Centrum ds. Mediów" nie potrafię
        znaleźć. Ślepota?

Dwie rzeczy, które nawet mnie rozśmieszyły
        "Straz Ochrony Kolei powinna dzialac na podstawie odrebnej ustawy pragmatycznej,
        o której to powolanie postulowal Rzecznik Praw Obywatelskich do Ministra
        Infrastruktury (pismo RPO/371539/01/IX/WK z dnia 11.12.2001 r.)."
        no to co, wspieramy działalność antypaństwową?

"8. Reforma wieziennictwa, w tym zmiana ustawy o sluzbie wieziennej.

Cel: zwiekszenie liczby miejsc zakwaterowania dla skazanych; racjonalizacja
        wykorzystania miejsc w zakladach karnych; zlikwidowanie zjawiska przeludnienia
        wystepujacego w zakladach karnych i aresztach sledczych"

Bełkot państwowy czy wyborczy?

www.rzeczpospolita.pl/pakt.html#2
        • elfhelm Re: Zoll 05.02.06, 13:33
          hahahaha no z tą Strażą Ochrony Kolei to wymiękłem...

Ja się w ogóle już gubię z oceną czy Zoll to antypaństwowiec czy nie. W sumie na
          Zolla w głosowaniu na RPO głosowało kilkunastu co najmniej obecnych posłów PiS :)
          • rydzyk_fizyk Re: Zoll 05.02.06, 13:37
            Generalnie chodzi o kolejne posadki i kolejną zamkniętą korporację - więc warto podeprzeć sie Zollem.

Przyda się później jako przechowalnia.

elfhelm napisał:

> hahahaha no z tą Strażą Ochrony Kolei to wymiękłem...
        • rydzyk_fizyk Re: Zoll 05.02.06, 13:35
          Ch... wie co może się znaleźć w tych ustawach. Ich tytuły są podobnie jasne jak postulowana przez Rokitę ustawa o naprawie państwa czy jakoś tak.

A Instytut Monitoringu Mediów to niezłe kuriozum, nie sądzę że to przejdzie dopóki nie zmienią TK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka