Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie?

13.02.06, 00:35
Czy ktoś z forumowiczów żałuje, że oddał głos na tę lub inną partię w wyborach
parlamentarnych lub osobę w wyborach prezydenckich i dzisiaj zagłosowałby inaczej?
Tylko proszę bez kiepskich podszywek, mających potwierdzić masowe odchodzenie
od tej czy innej partii.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 00:39
      goniacy.pielegniarz napisał:

> Czy ktoś z forumowiczów żałuje, że oddał głos na tę lub inną partię w wyborach
      > parlamentarnych lub osobę w wyborach prezydenckich i dzisiaj zagłosowałby inacz
      > ej?
      > Tylko proszę bez kiepskich podszywek, mających potwierdzić masowe odchodzenie
      > od tej czy innej partii.

Głosowałam na Legutkę i ... mam rozterki ... ciągle jeszcze mam nadzieję,
      że się ocknie:)
      • x2468 Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 00:43
        Lejgutek ma sie ocknac?To tak jak uwierzyc w nawrocenie Giertycha lub powrot do
        zdrowia Szarona.
      • humbak Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 01:05
        No proszę... nie tylko ja mam ten problem:) Było mi umkło w pierwszej chwili że
        do senatu głosowałżem również na tego oto pana.
        • czyste.dobro Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 10:11
          humbak napisał:

> No proszę... nie tylko ja mam ten problem:)

ja też. Boronia tak bardzo nie żałuję, bo jakoś o nim cicho, a ponadto to
          absolwent i nauczyciel VLO w Krakowie, więc ma u mnie większy kredyt zaufania
    • x2468 Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 00:41

> Czy ktoś z forumowiczów żałuje, że oddał głos na tę lub inną partię w wyborach
      > parlamentarnych lub osobę w wyborach prezydenckich i dzisiaj zagłosowałby inacz
      > ej?
      > Tylko proszę bez kiepskich podszywek, mających potwierdzić masowe odchodzenie
      > od tej czy innej partii.
      W pierwszej turze glosowalem na Bochniarz.Wiedzialem ze jest bez szans,lecz
      jedynie ona przedstawila spojny program wyborczy.W drugiej na Tuska.Co prawda
      wachalem sie czy nie glosowac na Kaczora,lecz Kur..ski przekonal mnie ze
      moralnosc Kaczora jest porownywalna z ta Leppera.Z tym ze Lepper tak nisko nie
      upadl aby siegac do dziadkow konkurenta,podobno brata.
    • leszek.sopot Nie 13.02.06, 00:44
      Dalej uważam, że PD było najlepszą partią, dalej uważam, że Kaczyński jest
      lepszy od Tuska, a kandydaci na senatorów na których oddałem głos są dziś
      marszałkiem i wicemarszałkiem senatu.
      Poza tym uważam, że w jest beznadziejnie.
      • freemason Re: Nie 13.02.06, 00:47
        leszek.sopot napisał:
        a kandydaci na senatorów na których oddałem głos są dziś
        > marszałkiem i wicemarszałkiem senatu.
        Co w sumie jest skandalem...
      • pandada Lech Kaczyński lepszy od Tuska? 14.02.06, 03:09
        Obaj niesamodzielni, tyle, że Lech ma przewodnika.

Ja głosowałem na Borowskiego (w II turze głos nieważny), PPP, do Senatu niezależny i SLD.

Nie żałuję. Wszyscy moi wybrańcy przegrali. Dziś jeden krzyżyk do Senatu inaczej bym postawił.
    • najblizsze.otoczenie Głosowalismy na PiS i na Kaczora Młodszego 13.02.06, 00:45
      Całą rodziną. Ja, żona, córka z mężem i syn.
      Zdania nie zmieniłem. Cieszę się z dokonanego wyboru. Uważam, że polskie sprawy
      idą raczej w dobrym kierunku.
      :-)
      • ubek-kubek Kaczyński , Wasserman.Legutko i Boroń 13.02.06, 00:58
        Pierwszy raz od lat nie wybierałem "mniejszego zła", a ludzie którym zaufałem
        wybory wygrali.
    • elfhelm Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 00:46

> ej?

Głosowałem z pewną niechęcią na demokratów.pl - projekt w pierwszym założeniu
      nie był głupi, jego wykonanie fatalne. W PO denerwował mnie uległy stosunek
      wobec PiS i brak reakcji ataki ze strony "przyjaciół" w kampanii wyborczej.
      Obecnie najprawdopodobniej bym głosował na PO - na jednego z posłów gdyńskich
      lub na kandydatkę, której niewiele zabrakło do mandatu.
      W prezydenckich w obu głosowałem na Tuska - innego wyboru moim zdaniem nie było.
    • kropek_oxford Nie mam prawa glosu w Polsce, ale gdybym glosowal, 13.02.06, 00:47
      to w wyborach prezydenckich wszystkich kandydatow bym sobie odpuscil - nie
      widzialem wsrod nich zadnego na ten stolek (sam bym typowal Plazynskiego, gdyby
      startowal - dla mnie to nieslusznie niedoceniany w Polsce polityk). A z partii
      gdybym musial to - z braku laku - bylaby to PO; PiS bolszewia smierdzial i
      smierdzi. I ciagnie za soba wszelakie polityczne gawno...
    • nielubiegazety2 Zdania nie zmieniłem. Także tego, że mojej partii 13.02.06, 00:51
      jeszcze nie ma i muszę kombinować (bez specjalnych dylematów).
    • freemason Nie. 13.02.06, 00:53

• humbak A bo ja wiem? 13.02.06, 01:04
      Ciężko stwiedzić. Przez pewien czas żałowałem głosu na przedstawiciela PO, ale
      teraz nie jestem pewny:)
    • nowytor Głosowałem na PO i Tuska i to był błąd, 13.02.06, 01:05
      wprawdzie miałem wiele wątpliwości, co do tego wyboru, jednak na nich zagłosowałem.
      Wtedy od głosowania na PiS odwiedli mnie poseł Cymański jak również jeden z
      Kaczyńskich oraz pani senator Kurska. A co bym dzisiaj zrobił? Wobec obecnych i
      przewidywanych wydarzeń, jednak zagłosowałbym właśnie na PiS.
      Do takiego wyboru przekonali mnie dzisiaj, może nie tyle PiSiaki, co ich
      przeciwnicy. W pierwszym rzędzie zaliczyłbym do nich Gazetę Wyborczą oraz "cały
      prawniczy 'półświatek' Polski" i jeszcze paru polityków w tym polityków PO oraz
      przede wszystkim z SLD-SB. Dobrze byłoby raz a dobrze przetrzepać skórę
      wymienionym, bo wobec swych "osiągnięć", zamiast kiedy jest okazja, zrobić
      porządek w swoich szeregach, kolesie próbują jakąś koszmarną kaszanę ukręcić na
      walce z PiSem.
      A jest przecież namacalny dowód, że trzeba z tymi kolesiami zrobić w końcu
      porządek, tym dowodem jest stan Polski do którego wymienieni doprowadzili.

Niestety w PO jest zbyt wielu ludzi, którzy działając w nikczemnych układach
      wcale nie mają zamiaru wyrwać Polski z szamba, tylko ładnie te gówienka uklepać
      i coś z tego uklepać dla siebie. Znam zbyt wielu polityków PO, mniejszego i
      większego formatu, którzy tak a nie inaczej kształtują moje preferencje polityczne.
    • kaczy.pisiorek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 01:10
      Nie. Głosowałem przeciw Kaczyńskim, Ziobrom, Gosiewskim i Cymańskim i widać, że
      była to słuszna decyzja. Niczego dobrego po PiS się nie spodziewałem, więc i
      rozczarowania nie ma. Jedno, co mnie nieco zdziwiło, to bratanie się Kaczyńskich
      z post pzprowskimi kryminalistami.
    • bryt.bryt nie 13.02.06, 01:31
      Ja sie utwierdzilem w slusznosci wyboru.
    • ave_duce Re: Nie n/t b/t b/o 13.02.06, 01:33

• haen1950 Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 01:33
      Głosowałem na Romaszewskiego w nadziei /już sceptycznej/na koalicję. Liczyłem,
      że Tusk wygra, to była ostatnia szansa koalicyjna. Później wszystko przebiegło
      zgodnie z moimi pesymistycznymi prognozami.
      Ale uważam, że bardzo dobrze się stało jak się stało. Ludziska muszą sobie
      popatrzeć na tę czarnosecinną hołotę u władzy i jej posmakować. Inaczej by się
      nie wyleczyli.
    • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 10:03
      Ja w parlamentarnych głosowałem na PO a w prezydenckich na Kaczyńskiego.
      Tej drugiej decyzji bym nie zmienił.
    • bush_w_wodzie ja 13.02.06, 10:06
      pol roku temu uwazalempis za partie halasliwa ale zasadniczo odgrywajaca
      pozytywna role. pol toku temu chcialem glosowac na kaczynskiego. przed wyborami
      sie ocknalem ale i tak wstyd.
      • scoutek a ja 13.02.06, 10:11
        glosowalam na PD
        w pierwszej turze na Bochniarz
        w drugiej na Tuska
        ale nie dlatego, ze byl moim kandydatem.... glosowalam przeciw Kaczynskiemu....
        • scoutek aaaa 13.02.06, 10:11
          i nie zaluje...
          wiedzialam, ze pis to kleska
          a kserokopia to wstyd....
          • scoutek Re: aaaa 13.02.06, 10:32
            przybicie gwozdziem tematu powoduje zastoj....
            "moim" senatorem byl Kutz.... nie zaluje....
      • hopp podwójne pudło 13.02.06, 10:12
        Głosowałam na SLD i Tuska. Przepraszam.

PiS jest bardzo dalekie od moich marzeń, ale na pewno lepsze od liberałów (SLD,
        PO i PD).
        • hopp sorry, to miało być na głownym wątku n/t 13.02.06, 11:20
    • frau_blada NIe. Z rozsadku glosowalabym na PiS 13.02.06, 10:13
      Bo moje partyjki dwie ulubione nie maja szans raczej na wejscie do Sejmu.
      Przynajmniej w tym roku. :)
      Na liste senatorow glosowalbym tak samo.
      • pandada Re: NIe. Z rozsadku glosowalabym na PiS 14.02.06, 03:16
        No widzisz. A potem Pospieszalki gada, że w Polsce nie ma antysemityzmu, bo partie jawnie go głoszące dostały ledwie 0,5%.
    • ayran Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 10:36
      Mój głos w wyborach do Senatu dostał Zbigniew Romaszewski. W sumie zaznaczyłem
      trzy nazwiska z czterech, które zaznaczyć mogłem - jakoś nie mogłem się przemóc
      i oddac głosu na Ewę Tomaszewską. Teraz zaznaczyłbym tylko dwóch kandydatów.
    • andrzejg nie 13.02.06, 10:43
      ponadt utwierdzam sie w słusznosci swojego wyboru
    • jaerk Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 10:49

Nie, ależ absolutnie nie. Nawet do głowy by mi nie przyszło. A fe - zmieniać zdanie po wyborach:). pozdr
    • pralinka.pralinka Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 11:10
      Głosowałam na PiS i Kaczorka i nie żałuję :) Rozczarowałam się co do PO, Tuska i
      Rokity - myślałam, że to dorośli ludzie.
    • wartburg4 Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 11:14
      Podoba mi sie pomysł goniącego pielęgniarza. Czy ktoś zmienił zdanie? Niestety
      takie wpisy są tutaj w mniejszości. Zdecydowana wiekszość uczestników dyskusji
      chełpi się niczym Jerzy Turek w "Misiu", że zdania nie zmieniła i że jej wybór
      był właściwy.

Świadczy to... No właśnie. O czym to świadczy?
    • elfhelm Głosowałem na Dom Ojczysty i mam wiceministra 13.02.06, 11:22
      który proponuje budowę kutrów z opłat parkingowycych - toż on lepszy niż Pol! I
      cegiełki na Stocznię zbierał wspólnie z Al-Rydzyją...

• jak.babcie.kocham Ja nie 13.02.06, 12:07
        Głosowałam na PD i na Bochniarz. Nadal uważam mój wybór za najlepszy z możliwych.
        Tylko co z tego.
    • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 13:32
      Nie wiem, czy żałuję. Ale dziś raczej zagłosowałbym na PO, niż na PD.
      • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 13:49
        I to ten jeden brakujący głos!:))
        • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 13:52
          O nie nie, ja nie widzę jeszcze stanowiska Kataryny i Izy. Choć obydwu się domyślam. W przypadku
          Kataryny - chciałbym się mylić :)
          • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 13:56
            zalogowany.franek napisał:

> O nie nie, ja nie widzę jeszcze stanowiska Kataryny i Izy. Choć obydwu się domy
            > ślam. W przypadku
            > Kataryny - chciałbym się mylić :)

Moim zdaniem jest tak:
            Obie głosowały na PO, ale jedna żałuje.
            Jedna głosowała na Kaczora a druga na Donka. I obie w tej kwestii zdanie nie
            zmieniły.
            Takie tam moje przypuszczenia.
            • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 13:59

> Moim zdaniem jest tak:
              > Obie głosowały na PO, ale jedna żałuje.
              > Jedna głosowała na Kaczora a druga na Donka. I obie w tej kwestii zdanie nie
              > zmieniły.
              > Takie tam moje przypuszczenia.

Pewnie Cię nie zaskoczę, jeśli powiem, że moje są identyczne :)
              • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:03
                To w związku z czym chciałbyś się mylić w przypadku Kataryny?
                • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:08
                  Co do Kaczora nie mam złudzeń, Kataryna wielokrotnie na forum dawała do zrozumienia, że jest z niego
                  zadowolona. Ale może chociaż PO? Może, mimo wszystko, zagłosowałaby na nich znowu? Ciężko wyczuć.
                  Ale może dajmy już spokój, głupio tak o kimś debatować, w dodatku publicznie :)
                  • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:14

> Co do Kaczora nie mam złudzeń, Kataryna wielokrotnie na forum dawała do zrozumi
                    > enia, że jest z niego
                    > zadowolona. Ale może chociaż PO? Może, mimo wszystko, zagłosowałaby na nich zno
                    > wu? Ciężko wyczuć.

Gdybym Cię nazwał niepoprawnym optymistą, to byłoby to chyba zbyt łagodne
                    określenie:)

> Ale może dajmy już spokój, głupio tak o kimś debatować, w dodatku publicznie :)

OK. Fakt.
                    • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 15:05

> Gdybym Cię nazwał niepoprawnym optymistą, to byłoby to chyba zbyt łagodne
                      > określenie:)

Ja wiem... Powiedziałbym, że bardziej niepoprawna jest wiara w to, że uda mi się skądś skołować bilety na
                      mecz Polska-Niemcy :)
                      Jedziesz na mistrzostwa?
                      • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 00:21

> Ja wiem... Powiedziałbym, że bardziej niepoprawna jest wiara w to, że uda mi si
                        > ę skądś skołować bilety na
                        > mecz Polska-Niemcy :)

Rozprowadzanie biletów to jeden wielki skandal. A najlepsze jest to, że... takie
                        są też zalecenia FIFA.
                        Co za bagno.

> Jedziesz na mistrzostwa?

Nie wiem. W końcu mam właściwie o rzut beretem w porównaniu z tym, że zwykle są
                        dużo dalej. Szkoda że nie grają w Berlinie. Nawet nie wiem, po ile są bilety i
                        czy będzie szansa na ich zdobycie. Zresztą już mnie tu cisną o ten wyjazd. Niech
                        więc kombinują bilety i całą resztę, a ja wtedy doskoczę:)

• zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 09:09

> Rozprowadzanie biletów to jeden wielki skandal. A najlepsze jest to, że... taki
                          > e
                          > są też zalecenia FIFA.
                          > Co za bagno.

Pewnie, że skandal. Zdaje się, że więcej biletów mają dostać jacyś zdziadziali koleżkowie z wąsem,
                          brzuszkiem i czarną teczką z kanapkami. Prezesi, cholera.

> Nie wiem. W końcu mam właściwie o rzut beretem w porównaniu z tym, że zwykle są
                          > dużo dalej.

A no właśnie. Następny raz w Europie mogą być i za kilkanaście lat.

Szkoda że nie grają w Berlinie. Nawet nie wiem, po ile są bilety i
                          > czy będzie szansa na ich zdobycie. Zresztą już mnie tu cisną o ten wyjazd. Niec
                          > h
                          > więc kombinują bilety i całą resztę, a ja wtedy doskoczę:)

Cwaniak :) Z biletami coś marnie, niby są jakieś losowania, ale szanse, żeby coś ustrzelić - mizerne. I tu
                          PZPN dał ciała, stworzył furtkę dla koników - i teraz taki typek bardzo chętnie Ci odsprzeda. Na
                          przykład za 5000. Aż tak jeszcze nie oszalałem.
                          • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 10:33

> Pewnie, że skandal. Zdaje się, że więcej biletów mają dostać jacyś zdziadziali
                            > koleżkowie z wąsem,

serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3078197.html
                            > brzuszkiem i czarną teczką z kanapkami. Prezesi, cholera.

Tak,tak. To są tak zwani działacze. Nie wiem, dlaczego oni się tytułują
                            "działaczami". Przecież to straszna obelga kogoś tak nazwać. A gdybym chciał
                            popatrzeć na działaczy sportowych, to włączyłbym sobie jakieś stare polskie
                            komedie. To całe PZPNowskie buractwo i działacze klubowi nie ma za grosz wstydu.

> Cwaniak :) Z biletami coś marnie, niby są jakieś losowania, ale szanse, żeby co
                            > ś ustrzelić - mizerne.

Zawsze można spróbować kupić w Niemczech, tylko że co to za radość siedzieć z
                            innymi kibicami.

> I tu
                            > PZPN dał ciała, stworzył furtkę dla koników - i teraz taki typek bardzo chętnie
                            > Ci odsprzeda. Na
                            > przykład za 5000. Aż tak jeszcze nie oszalałem.

Widać u nas i działacze muszą dorabiać:

sport.gazeta.pl/pilka/1,65029,3117846.html
                            • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 10:44
                              Ja do tej pory nie wiem, o co chodzi. Wróciłem wczoraj dopiero późnym wieczorem.
                              Spotkałem w międzyczasie znajomego, a ten do mnie:
                              - Wiesz, co się dzieje!? Kaczor będzie rozwiązywał parlament! Zwołał już
                              konferencję na godz.21.00, wszystko już oświetlone, dziennikarze czekają! Lepper
                              powiedział, że już się właściwie zgadza na wszystko, co Kaczor zechce.
                              - Dobrze - myślę sobie - nowy parlament, może trochę planktonu odpadnie.
                              Wpadam do domu i widzę, że Kaczor narobił szumu, żeby ogłosić, że... nie będzie
                              wyborów. Do tej pory nie wiem, o co chodz, ale w końcu nie wszystko człowiek
                              musi rozumieć. Wprawdzie nie czytałem ani żadnych wypowiedzi komentatorów ani
                              polityków, a także żadnych relacji z wczorajszego dnia i nawet nie mam takiego
                              zamiaru. Spuśćmy na to zasłonę milczenia.
                              • goniacy.pielegniarz To miało być do Basi. n/t 14.02.06, 10:45
                            • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 11:00

> Tak,tak. To są tak zwani działacze. Nie wiem, dlaczego oni się tytułują
                              > "działaczami". Przecież to straszna obelga kogoś tak nazwać. A gdybym chciał
                              > popatrzeć na działaczy sportowych, to włączyłbym sobie jakieś stare polskie
                              > komedie. To całe PZPNowskie buractwo i działacze klubowi nie ma za grosz wstydu

Buraki z PZPN to jest tylko część tych cwaniaków. Obok nich na meczach siedzieć będzie na przykład
                              taki Janusz Zaorski, który - po nakręceniu badziewnego filmu "Piłkarski Poker" - dostaje od PZPN bilety
                              na wszystkie piłkarskie imprezki. Od tamtego czasu nie opuścił jeszcze żadnego (!) finału mistrzostw
                              świata czy Europy. Kto by nie grał. Cwaniaki.

> Zawsze można spróbować kupić w Niemczech, tylko że co to za radość siedzieć z
                              > innymi kibicami.
                              >

Myślisz, że da się, ot tak, przed meczem podejść do kasy i kupić bilet? Nie sądzę, są też jakieś
                              losowania FIFA i tam chyba sprzedają wszystkie te bilety, których nie dostały krajowe federacje.
                    • zalogowany.franek Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 16:03

> Gdybym Cię nazwał niepoprawnym optymistą, to byłoby to chyba zbyt łagodne
                      > określenie:)

Ech, to właśnie straciłem wiarę.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36729984&a=36732385
            • basia.basia Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:11

> Moim zdaniem jest tak:
              > Obie głosowały na PO, ale jedna żałuje.
              > Jedna głosowała na Kaczora a druga na Donka. I obie w tej kwestii zdanie nie
              > zmieniły.
              > Takie tam moje przypuszczenia.

Ja głosowałam na PO x 2 ale mam nadzieję, że Lech będzie dobrym prezydentem
              mimo tego, że na razie jest prezydentem PiS.
              • goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:18
                basia.basia napisała:

> Ja głosowałam na PO x 2 ale mam nadzieję, że Lech będzie dobrym prezydentem
                > mimo tego, że na razie jest prezydentem PiS.

W sumie to raczej nie ma się co dziwić. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby dopuścił
                się publicznego kwestionowania decyzji i zachowania własnego brata.
                • blanka_lock Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 14:48
                  Nie byłam na głosowaniu ( lenistwo albo brak wiary w prężny rząd ),ale gdybym
                  poszła -to głos poszedłby na PO.
                  Na myśl mi nie przyszło ,że Kaczki wygrają.
                  Niestety -nie przypuszczałam ,że mohairy z rydzykiem mieli taką siłę przebicia.
                  • elfhelm Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 13.02.06, 16:09
                    Trzeba chodzić na wybory :) Chociażby w ramach popołudniowego spaceru po dobrym
                    obiadku. Albo przed wieczornym wypadem do kina.
                    Przy okazji przeszkodzi się różnej maści populistom.
                • basia.basia Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 01:17

>
                  > W sumie to raczej nie ma się co dziwić. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby dopuści
                  > ł
                  > się publicznego kwestionowania decyzji i zachowania własnego brata.

W razie sporu sprawy powinny być załatwiane tak, żebyśmy się o ewentualnym
                  sporze nie dowiadywali. Dzisiaj spór był, to dla mnie nie ulega kwestii.
                  To dzisiejsze wystąpienie było idiotyczne, niepotrzebne i w ogóle głupawe
                  - niestety:( Jedyne wytłumaczenie to fakt, że miał skrócić kadencję ale
                  został od tego odwiedziony, przesunął czas o godzinę (pracowali nad nim)
                  i potem jakby to wyglądało gdyby powiedział, że nie ma nic do powiedzenia?

Zawiódł mnie dzisiaj bardzo. A to wystąpienie! Sztywny i nabzdyczony! Co za
                  styl! Rodacy!

Cały tekst:

Szanowni Państwo, Obywatelki i Obywatele Rzeczypospolitej Polskiej

Dziś o północy mija termin, w którym prezydent Rzeczypospolitej ma prawo dokonać
                  skrócenia kadencji parlamentu. Zgodnie z art. 225 Ustawy Zasadniczej, jeżeli w
                  ciągu czterech miesięcy od złożenia przez rząd projektu ustawy budżetowej nie
                  zostanie ona przedstawiona prezydentowi, prezydent w ciągu 14 dni może, ale nie
                  musi dokonać skrócenia kadencji Sejmu.

Szanowni Państwo, wybory wrześniowe 2005 r. pokazały, że społeczeństwo chce
                  zmian. Większość Polaków oczekiwała koalicja między zwycięskim PiS a niewiele
                  słabszą Platformą Obywatelską. Do koalicji tej, jak wiemy, nie doszło.

To, że Polską rządzi dzisiaj rząd mniejszościowy, obciąża tę partię, która do
                  rządu wejść nie chciała.

Rząd PiS cieszył się popularnością, łączyły się z nim wielkie nadzieje. Nadzieje
                  te mogły się jednak okazać płonne, co pokazały wydarzenia grudnia i stycznia. W
                  tej sytuacji podjąłem rozmowę z liderami wszystkich ugrupowań politycznych, przy
                  czym z liderami Platformy Obywatelskiej spotykałem się trzykrotnie. Preferowana
                  przez Polaków koalicja i tym razem okazała się niemożliwa. W tej sytuacji
                  zawarty został tzw. pakt stabilizacyjny gwarantujący rządowi większość.

W warunkach, gdy pakt taki został zawarty, nie widzę przesłanek do skorzystania
                  z artykułu 225 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej i skrócenia kadencji
                  parlamentu.

Pozytywnie oceniam sto dni działań rządu PiS. Jestem przekonany, że w warunkach,
                  gdy będzie miał on stabilną większość, będzie działał jeszcze lepiej, jeszcze
                  szybciej, jeszcze skuteczniej. W ciągu najbliższego tygodnia zwołam radę
                  gabinetową, która będzie, jak sądzę, impulsem dla przyspieszenia działań.

Panie i Panowie, drodzy Rodacy

Pakt stabilizacyjny nakłada szczególne obowiązki na ugrupowania, które ten pakt
                  zawarły, a w szczególności na te ugrupowania, które w skład rządu bezpośrednio
                  nie wchodzą. Chciałbym wyrazić nadzieję, że ugrupowania te egzamin
                  odpowiedzialności za Polskę, egzamin poważnych, liczących się sił politycznych
                  zdadzą na ocenę co najmniej dobrą lub bardzo dobrą.

• goniacy.pielegniarz Re: Czy ktoś z forumowiczów zmienił zdanie? 14.02.06, 10:46
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36699255&a=36776713

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka