Dodaj do ulubionych

Wrocławskie pospolite ruszenie :-)

13.02.06, 13:48
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3160253.html
"- To bezcenne dzieło, dlatego po rozmowach z dyrektorem muzeum miejskiego dr. Łagiewskim podjąłem decyzję o poparciu jego zakupu - mówił Ujazdowski. - Pierwszy raz widziałem, żeby mieszkańcy miasta z takim zaangażowaniem, a na dodatek z własnej kieszeni, wykładali pieniądze na zakup pucharu. Czuję się w obowiązku specjalnie im podziękować - mówił minister."
Zapewniam Pana Ministra, że jeszcze wielu rzeczy nie widział.

Dla ludzi dobrej woli podaję poraz kolejny nr specjalnego konta.
Bank Zachodni WBK S.A. I Oddział Wrocław
60 1090 2398 0000 0001 0482 5432
z dopiskiem: Skarb dla Wrocławia
www.mmw.pl/wystawy/wystawy_czasowe.php?wys=66
Obserwuj wątek
    • malaszaramysz Pan minister się pomylił 13.02.06, 13:56
      Pieniądze wpłacają i pomagają (m.in. w naciskaniu na ministra) ludzie z całej
      Polski.
      • hummer Re: Pan minister się pomylił 13.02.06, 14:02
        malaszaramysz napisała:

> Pieniądze wpłacają i pomagają (m.in. w naciskaniu na ministra) ludzie z całej
        > Polski.

Wiem i wszystkim dziękuję. Ponoć Rysio Czarnecki przymierza się do zostania Prezydentem Wrocławia. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3160245.html
        Ale marne szanse. Czy może być ktoś gospodarzem "domu" ktoś kto o ten dom nie dba? Jakoś nie słyszałem, by Rysio zrobił coś by wspomóc odzyskanie skarbu. A pieniążków chyba po zakupie całego biurowca we Wrocławiu za 15 mln złotych mu nie brakuje.
        • malaszaramysz Re: Pan minister się pomylił 13.02.06, 14:08
          Rysio zostanie prezydentem Wrocławia jak ja zacznę tańczyć w balecie Balszoj.
          Za kogo się bierzemy? Polifarb?
          • hummer Re: Pan minister się pomylił 13.02.06, 14:16
            malaszaramysz napisała:

> Rysio zostanie prezydentem Wrocławia jak ja zacznę tańczyć w balecie Balszoj.
            > Za kogo się bierzemy? Polifarb?

Może być. Dodatkowo VOLVO, SIEMENS, LG, HYDRAL, ABB, Bombardier, WirePool, Polar, KGHM, Hutmen, Lukas Bank, Euro Bank, BZWBK. Na obcych też przyjdzie czas (Orlen, Prokom). Ziarnko do ziarnka zbierze się mierka.
          • mariner4 Jezioro łabędzie? 13.02.06, 16:16
            Żartuję oczywiście. Ja wiem, że na Dolnym Śląsku SO, LPR i PiS raczej szans nie ma.
            Odkupienie zabytków wrocławskich, to sprawa całej Polski. Pamietaqm jak Wrocek
            walczył o pawęże, a Szczecin o pomnik kondotiera. To cementuje spoleczność
            lokalna lepiej niz propagandowe bzdety.
            Rysio Czarnecki nadal jest "cudownym dzieckiem prawicy" choć siwizna i brzuszek
            już mocno widoczne. I mam nadzieje, że tym "cudownym dzieckiem" pozostanie.
            Z niego polityk jak z ch.... pocisk. Gdyby przewidział jaką karierę zrobia jego
            kumple z ZChN! A ten (-----
            • hummer Trafiłaś w sedno sprawy. I to jest piękne. 13.02.06, 16:35
              mariner4 napisał:

> Żartuję oczywiście. Ja wiem, że na Dolnym Śląsku SO, LPR i PiS raczej szans nie
              > ma.
              > Odkupienie zabytków wrocławskich, to sprawa całej Polski. Pamietaqm jak Wrocek
              > walczył o pawęże, a Szczecin o pomnik kondotiera. To cementuje spoleczność
              > lokalna lepiej niz propagandowe bzdety.

Jest to nowa forma postawy obywatelskiej. Jeden z nielicznych przykładów, na cementowanie społeczności nie wobec jakiego zagrożenia ale by osiągnąć cel. Liczy się cel bez znaczenia na przekonania polityczne czy religijne ludzi o niego walczących. I to jest piękne. W tym przypadku wszyscy jesteśmy równi chociaż tak inni.

> Rysio Czarnecki nadal jest "cudownym dzieckiem prawicy" choć siwizna i brzuszek
              > już mocno widoczne. I mam nadzieje, że tym "cudownym dzieckiem" pozostanie.
              > Z niego polityk jak z ch.... pocisk. Gdyby przewidział jaką karierę zrobia jego
              > kumple z ZChN! A ten (-----
          • hummer Lukas Bank zakupił kolejny skarb!! 14.02.06, 18:24
            malaszaramysz napisała:

> Rysio zostanie prezydentem Wrocławia jak ja zacznę tańczyć w balecie Balszoj.
            > Za kogo się bierzemy? Polifarb?

Pora na BZWBK.
            • ave_duce Re: Lukas Bank zakupił kolejny skarb!! HURRRA! 14.02.06, 18:25
              hummer napisał:

> malaszaramysz napisała:
              >
              > > Rysio zostanie prezydentem Wrocławia jak ja zacznę tańczyć w balecie Bals
              > zoj.
              > > Za kogo się bierzemy? Polifarb?
              >
              > Pora na BZWBK.
              >

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • hummer A kiedy bank z polskim kapitałem zrobi podobnie? 14.02.06, 19:03
                PKO BP nie spać.
            • malaszaramysz Dobrze idzie:-) 14.02.06, 19:16
              Uda się na pewno. Poprawiłeś list?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka