przyladek.dobrej.nadziei 13.02.06, 15:10 Nie jestem zwolennikiem PiSu ale plus musze mu dac za realna obietnice zmian w policji. Wiecej policjantow na ulicach nikomu nie zaszkodzi. Zeby tylko udalo im sie obietnicy dotrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Re: Musze PiSowi dac jeden plus 13.02.06, 15:16 W Warszawie jest poprawa - patrole wyborcze nadal chodzą, a nawet jeżdżą komunikacją miejską w tym autobusami nocnymi - dobry pomysł. Szkoda że w mniej propogandowych dziedzinach Kaczor się w Warszawie nie udzielał. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Musze PiSowi dac jeden plus 13.02.06, 15:22 Tak, tak - chodzą. Któregoś dnia wracałam do domu i na samym przejściu stał zaparkowany samochód. Nie mogłam dostać się do swojego domu, bo wszędzie zwalone pryzmy śniegu (tak mniej więcej na pół metra). Szedł akurat partrol, zwróciłam im na to uwagę. Nie mogę powiedzieć - postali, pooglądali dłuższą chwilę i poszli sobie. A przejścia jak nie było tak i nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Musze PiSowi dac jeden plus 13.02.06, 17:17 bardu napisała: > Tak, tak - chodzą. Któregoś dnia wracałam do domu i na samym przejściu stał > zaparkowany samochód. Nie mogłam dostać się do swojego domu, bo wszędzie > zwalone pryzmy śniegu (tak mniej więcej na pół metra). Szedł akurat partrol, > zwróciłam im na to uwagę. Nie mogę powiedzieć - postali, pooglądali dłuższą > chwilę i poszli sobie. A przejścia jak nie było tak i nie było. Mieli przepchnac? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Musze PiSowi dac minus 13.02.06, 18:32 > > Mieli przepchnac? > Ściągnąć lawetę i odholować na parking policyjny. Oglądałem w TV informację o ulicznych patrolach antyterrorystów... że kogoś poje**** to za mało powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak wiecej policji niewiele da... 13.02.06, 15:17 potrzebne sa zmiany w KK i KPK. Ale nie takie, ktore zwiekszaja kare za morderstwo o 10 lat, ale takie, ktore dadza skuteczna metode karania gownazerii, ktora teraz jest glownym powodem do poczucia zagrozenia wsrod obywateli. Jakby pojawily sie - wzorem amerykanskim - solidne grzywny dla rodzicow niepelnoletnich chuliganow i np. 10-dniowe areszty w izolatkach dla chuliganstwa pelnoletniego to byloby zupelnie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: wiecej policji niewiele da... 13.02.06, 15:21 Policja na ulicach i prewencja jest równie ważna jak sądy ale obie te części muszą się uzupełniać. Wnioski popieram, IMO lepsza krótka "aresztowa" kara pozbawienia wolności (do 30 dni) niż 2 lata w zawieszeniu. Plus jakiś pomysł na przestępczość małolatów ale nie polegający na wsadzaniu ich na 10 lat do pierdla. sierzant_nowak napisał: > potrzebne sa zmiany w KK i KPK. Ale nie takie, ktore zwiekszaja kare za morders > two o 10 lat, ale takie, ktore dadza skuteczna metode karania gownazerii, ktora > teraz jest glownym powodem do poczucia zagrozenia wsrod obywateli. Jakby pojaw > ily sie - wzorem amerykanskim - solidne grzywny dla rodzicow niepelnoletnich ch > uliganow i np. 10-dniowe areszty w izolatkach dla chuliganstwa pelnoletniego to > byloby zupelnie inaczej... > Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm wystarczające są zmiany niewielkie ale DOBRE 13.02.06, 15:31 - upowszechnienie trybu "stadionowego" na inne wykroczenia czy drobne przestępstwa chuligański - wzmocnić kuratorów sądowych i ich co tu dużo mówić dofinansować - poprawić jakość pracy policjantów w zakresie zbierania dowodów i przygotowywania aktów oskarżenia - poprawić pracę komorników - zwłaszcza egzekucję grzywien. Kary pieniężne są najlepszą sankcją w tym dla budżetu - przekazać do referendarzy sądowych sprawy nadawania klauzul czy rozstrzygania zbiegów egzekucji - co do wykonywania kary pozb. wolności zastanowić się nad systemem mieszanym (do 60 dni aresztu plus reszta kary w zawieszeniu), chociaż podobny system jest i obecnie, gdy na p. w. zamienia się grzywnę - urealnić ograniczenie wolności - kolejna świetna w założeniach kara I tyle. Sprawy karne drobne od nowelizacja z 2003 r. w sądach idą już całkiem sprawnie. Gorzej jest na linii policja-prokuratura. To tak z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Drugi plus za propozyjce zmian w sadownictwie 13.02.06, 15:39 Opor bedzie silny ale trzymam kciuki za Ziobre. Przywileje swietych krow musza sie skonczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Drugi plus za propozyjce zmian w sadownictwie 13.02.06, 18:35 buhahahahahahahahahahahahahaha Niestety "z pustego i Salomon nie naleje" - ja bym tam nie liczył na pomysły Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś