Dodaj do ulubionych

OBOP: PO - 33%, PiS - 32%

13.02.06, 17:41
Jeśli prezydent rozwiąże parlament to Platforma powinna się chyba cieszyć bo
według sondażu OBOPu ma aż 33% a do wyborów na pewno jej urośnie, być może
sporo bo będzie miała wsparcie wszystkich mediów poza niszową rozgłośnią
Rydzyka o śladowej słuchalności. To dla Rokity ostatnia szansa na
premierostwo, po majowych wyborach w PO dużo mogłoby się zmienić, poza tym z
czasem postkomuchy odzyskałyby poparcie kosztem PO. Wybory teraz to prezent
dla Platformy.

wiadomosci.onet.pl/1259865,11,item.html
Obserwuj wątek
    • przyladek.dobrej.nadziei Mam nadzieje, ze tym razem sie nie myla :) nt 13.02.06, 17:42
      • b-beagle Re: Mam nadzieje, ze tym razem sie nie myla :) nt 13.02.06, 17:47
        ja tez mam taką nadzieje )))
      • homosovieticus Kochać nieprzyjaciół (politycznych) obowiązkiem 13.02.06, 17:53
        kazdego chrzescijanina. Nic wiec dziwnego ,że Prezydent daje, oczekiwany i tak
        korzystny dla PO, dowód beziteresownej miłości, w postaci przyśpieszonych
        wyborów.
        Pewnie Bush, ten nie z wody lecz z Waszyngtonu, szepnął Lechowi na ucho,że CIA
        podzieli się mikrofilmami kupionymi od Rosjan.
        Putin całkiem niedawno, ni z gruszki , ni z pietruszki wspomniał coś o
        słowiańskiej rodzinie i słowiańskich obowiazkach.
        Czyżby miał nadchodzić, powoli ale nieodwołalnie, koniec rządów "puławian" w
        Polsce?
    • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:47
      Czy zauwazyłaś że tutejsi wrzucili godzinę temu na pierwsza stronę
      wyniki "sympatyczności" partii i tam PiS zdecydowanie przeważał - bo w razie
      ogłoszenia wyborów wersja obowiązującą polskie media będzie: ponieważ mieli
      wysokie sondaże rozwiązali parlament za wczesnie by przejąc pełnie władzy zanim
      naród zauważył brak wyników (przy takim sondażu jak w/w jasne jest ryzyko tej
      decyzji, a zatem również jej bezinteresowne podłoże, patriotyczne zapewne)
      • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:48
        loppe napisał:

> Czy zauwazyłaś że tutejsi wrzucili godzinę temu na pierwsza stronę
        > wyniki "sympatyczności" partii i tam PiS zdecydowanie przeważał - bo w razie
        > ogłoszenia wyborów wersja obowiązującą polskie media będzie: ponieważ mieli
        > wysokie sondaże rozwiązali parlament za wczesnie by przejąc pełnie władzy
        zanim
        >
        > naród zauważył brak wyników (przy takim sondażu jak w/w jasne jest ryzyko tej
        > decyzji, a zatem również jej bezinteresowne podłoże, patriotyczne zapewne)

Zauważyłam. Sondaże się bardzo przydają.
      • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:49
        ps. o dziwo tych wynikow które cytujesz na pierwszej stronie nie ma, a tamte sa

to ilustruje linie propagandową
        • elfhelm teoria spisku? 13.02.06, 17:52
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,3161459.html Wyniki są sprzed
          godziny, podane przez jedną z kilku sondażowni. Sondaż na pierwszej stroniue
          portalu dotyczy nie preferencji wyborczych, a sympatii politycznych.
      • ukos Nie pieprz, Pietrze 13.02.06, 18:05
        loppe napisał:

> (...) w razie
        > ogłoszenia wyborów wersja obowiązującą polskie media będzie: ponieważ mieli
        > wysokie sondaże rozwiązali parlament za wczesnie by przejąc pełnie władzy
        zanim
        >
        > naród zauważył brak wyników (...)

Nie, no skąd, na pewno wybrali moment możliwie najniższych notowań, w którym
        naród stał się szczególnie krytyczny.
    • bush_w_wodzie Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:49

martwi bezprawnosc ewnetualnego rozwiazania sejmu ale cieszy to ze nastepne
      wybory po wygra.

jestem jednak za normalna i legalna droga.
      dymisja rzadu. brak nowego.
      a dopiero potem wtedy wybory.
      • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:50
        Niech Tusk stanie do wyborów (nie ulega watpliwości że w Sejmie nie dzieje się
        dobrze) a opowiada o ...nieposluszeństwie jesli będą demokratyczne wybory.
        • echo_o Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:57
          loppe napisał:

> Niech Tusk stanie do wyborów (nie ulega watpliwości że w Sejmie nie dzieje
          się
          > dobrze) a opowiada o ...nieposluszeństwie jesli będą demokratyczne wybory.

```````````````````````````````

Tusk mówiąc eufemistycznie nie należy do tych odważnych i zdecydowanych.
          Gdyby był dogadałby się z Jarkiem co do wyborów skoro rządzić z nim nie chciał.
          Tak na marginesie, jak patrzyłam na Lecha w Waszyngtonie, wyobraziłam sobie,
          że zamiast niego siedzi tam Tusk. I że Bush dostaje CV Tuska przed spotkaniem,
          a nie bio Kaczyńskiego. Kolosalna różnica formatu, mimo że Lech
          taki 'prowincjonalny' i taki 'nieobyty'. Podobno Bush (opowiadał Bartosz
          Węglarczyk) był pod dużym wrażeniem biografii Lecha.

Fajnie dziś Ryba to skwitował:

'zawsze można westchnąć z ubolewaniem, że prezydent nie zna języków. A nam
          potrzebny jest koniecznie poliglota. To trzeba było zrobić prezydentem
          Iwińskiego, który podobno zna wszystkie języki, albo Zygmunta Broniarka, o
          którym jeszcze założyciel Czytelnika i brat Różańskiego, Borejsza, powiedział -
          zna 12 języków, ale w żadnym nie ma nic do powiedzenia. W każdym razie
          informacje, że wobec trudności porozumienia się z Kaczyńskim Bush zaczyna uczyć
          się polskiego, są przesadzone. Bush czeka, aż po polsku nauczą się mówić
          Polacy.'

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060213/publicystyka/publicystyka_a_5.html

• bush_w_wodzie Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:05
            echo_o napisała:

> Tak na marginesie, jak patrzyłam na Lecha w Waszyngtonie, wyobraziłam sobie,
            > że zamiast niego siedzi tam Tusk. I że Bush dostaje CV Tuska przed spotkaniem,
            > a nie bio Kaczyńskiego. Kolosalna różnica formatu, mimo że Lech
            > taki 'prowincjonalny' i taki 'nieobyty'. Podobno Bush (opowiadał Bartosz
            > Węglarczyk) był pod dużym wrażeniem biografii Lecha.

mam tylko nadzieje ze go nie pomylil z walesa.

przy okazji: czy piszesz o tym samym bushu ktory ta duzo i czesto mowil o
            przjacielu kwasniewskim?

na serio. jedynym zyskiem dla polski z tej wizyty jest deklaracja bezwarunkowego
            pozostawania naszej armii w iraku. rozumiem ze o offsecie tez mozemy zapomniec
          • x2468 Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 22:46
            Tusk wie jedno.Lepiej z madrym zgubic nie z glupcem znalezc.Prawda stara jak
            swiat.Tym bardziej glupiec dodatkowo jest obludnikiem , kretaczem i niszczycielem.
        • wiewiorzasta Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:01
          loppe napisał:

> Niech Tusk stanie do wyborów (nie ulega watpliwości że w Sejmie nie dzieje się
          > dobrze) a opowiada o ...nieposluszeństwie jesli będą demokratyczne wybory.

A możesz zacytować tę wypowiedź Tuska?
          • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:03
            chyba żartujesz, co ja jestem bibiloteka
            • wiewiorzasta Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:07
              loppe napisał:

> chyba żartujesz, co ja jestem bibiloteka

To ja za bibliotekę porobię :))

"Donald Tusk: Gdyby na podstawie fałszywej interpretacji konstytucji miało dojść
              do wyborów, oznacza to kryzys polityczny, jakiego ostatnie 15-lecie nie znało.
              Nie mogę wykluczyć, że my tej decyzji nie zaakceptujemy. Nie mamy możliwości, by
              usunąć prezydenta z urzędu. Trzeba by wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo."

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3134878.html
              Czyli pisząc "Niech Tusk stanie do wyborów (...) a opowiada o
              ..._nieposluszeństwie_jesli_będą_demokratyczne_wybory_." albo nie zrozumiałeś,
              albo źle zapamiętałeś, albo celowo zmanipulowałeś.

PS. Podkreślenie moje.
              • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:11
                Świetnie że zacytowałas - jako POwoman masz bibliteczkę cytatów z Tuska,
                logiczne:). Otóż istnieje bardzo wyraźne zagrożenie że Tusk chce być
                ostatecznym sędzia w sprawie Konstytucji RP i niuansowa sprawe już wygrywa, nie
                czekając na werdykt Trybunału Stanu. Tak, to PO destabilizuje Polskę
                • wiewiorzasta Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 19:01
                  loppe napisał:

> Świetnie że zacytowałas - jako POwoman masz bibliteczkę cytatów z Tuska,
                  > logiczne:).

Mało logiczne - nie jestem wyborczynią ani Tuska, ani PO - po prostu umiem
                  korzystać z wyszukiwarki :)))

> Otóż istnieje bardzo wyraźne zagrożenie że Tusk chce być
                  > ostatecznym sędzia w sprawie Konstytucji RP i niuansowa sprawe już wygrywa, nie
                  >
                  > czekając na werdykt Trybunału Stanu. Tak, to PO destabilizuje Polskę

Heh :))) Ładne. Wiesz zapewne lepiej co siedzi w głowie Tuska niż on sam.

Skąd wiesz, że Tusk nie czekałby na werdykt Trybunału Konstytucyjnego (nie
                  Stanu) w sprawie zgodności działań prezydenta z konstytucją? Bo tak ci dusza
                  podpowiada?
            • wiewiorzasta Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:09
              Tu jeszcze jeden kawałek: "Natomiast prezydent, który pozwoliłby sobie na
              złamanie konstytucji po to, żeby jego partia wygrała wybory, stawiałby Platformę
              w sytuacji, w której trzeba by wypowiedzieć obywatelskie posłuszeństwo takim
              decyzjom."
              • loppe Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:12
                I niestety bardzo wielu powców oleje wszystkie opinie odmienne od opinii Rokity
                i Tuska oraz redaktorów:)
                • wiewiorzasta Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 19:03
                  loppe napisał:

> I niestety bardzo wielu powców oleje wszystkie opinie odmienne od opinii Rokity
                  >
                  > i Tuska oraz redaktorów:)

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi :(
                  To a propos powyższego cytatu? Mógłbys jaśniej?

I nie traktuj mnie jak POwca - bład w założeniu, który chyba zaburza ci percepcję.
    • indris Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 17:51
      ...a wiadomo kto nim jest. Nawet jeżeli Platforma "zwycięży", to nie uzyska
      bezwzględnej większości. Kaczor może więc desygnować drugiego Kaczora, który
      zmontuje większość dla poparcia wotum zaufania dla rządu.
      • kataryna.kataryna Re: Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 17:52
        indris napisał:

> ...a wiadomo kto nim jest. Nawet jeżeli Platforma "zwycięży", to nie uzyska
        > bezwzględnej większości. Kaczor może więc desygnować drugiego Kaczora, który
        > zmontuje większość dla poparcia wotum zaufania dla rządu.

Rządzić będzie ten kto zmontuje większość sejmową. Tym razem Platforma będzie
        mieć o wiele łatwiej.
        • indris Re: Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 18:08
          Ani SO ani LPR nie wejdą sojusz rządowy z PO, ani PO z nimi. Natomiast SLD
          przeciw PiS pójdzie z każdym.
      • trevik Re: Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 17:54
        Tyle, ze wtedy moze sie okazac, ze rozklad glosow jest taki, ze wiekszosc bedzie
        miala kazda kombinacja dwoch z trzech partii: PO, PiS i SLD. A te dwie partie z
        checia Kaczynskiemu pokaza pazura,

T.
        • kataryna.kataryna Re: Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 17:55
          trevik napisał:

> Tyle, ze wtedy moze sie okazac, ze rozklad glosow jest taki, ze wiekszosc
          bedzi
          > e
          > miala kazda kombinacja dwoch z trzech partii: PO, PiS i SLD. A te dwie partie
          z
          > checia Kaczynskiemu pokaza pazura,

No i w czym problem?
          • trevik Re: Premiera desygnuje prezydent... 13.02.06, 18:09
            Zakladajac, ze stanie sie to, co napisalem problemow moze byc kilka i to w
            zaleznosci od tego, jak bedzie zachowywalo sie PO i PiS (SLD sie nie liczy -
            jest tylko elementem przeszkadzajacym w tej ukladance).

1) Kaczynski wyciagnie odpowiednia ilosc poslow z PO, aby jednak miec wiekszosc
            - PO mysle, ze jednak sie przeciwko temu odpowiednio zabezpieczy i w ten sposob
            JK nic nie wskora a jesli nawet, to moze byc to bardzo niekomfortowa wiekszosc i
            trzeba bedzie non-stop pilnowac frekwencji, aby opozycja nie wycinala brzydkich
            numerow. Trudna sprawa a rzady mniej efektywne niz moglyby byc przez np.
            nastepny rok-dwa z obecnym ukladem.

2) Kaczynski nic znaczacego nie wyciagnie a PO zaspiewa w nastepnych rozmowach
            koalicyjnych cene bardzo wysoka - znacznie wyzsza niz podawalo ostatnio, bo PiS
            juz nie bedzie mial ani koalicyjnej alternatywy w innych partiach ani mozliwosci
            pozwolenia sobie na wczesniejsze wybory (PO bedzie chcialo za poparcie w
            reformach systemu sprawiedliwosci i sluzb kompletna kontrole nad gospodarka i
            redystrybucja pieniedzy, co bedzie dla PiS nie do przyjecia, bo ich zwiazkowy
            elektorat tego nie zniesie).

Partia znajdzie sie w sytuacji bardzo zlej - gdy Kaczynscy juz w drugim ukladzie
            sejmowym sie nie dogadaja to nastepne wybory jak sadze beda dla PiS klapa (a do
            takich niejako "od niechcenia" moze dazyc PO i podkreslac, ze Kaczynscy w zadnym
            ukladzie Sejmowym nie potrafia sie z nikim dogadac, bo chca wszystkiego),

T.
    • trevik Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 17:52
      Czy wybory teraz to dla kogokolwiek bedzie prezent to sie dopiero po ogloszeniu
      wynikow okaze (ja stawiam tylko na wylot PSL - Giertych mysle, ze przezyje, SO
      bedzie uszczuplone).

Ale gdy PiS po tych wyborach nie bedzie mial wiekszosci w Sejmie to beda
      prawdziwe jaja (jakich do tej pory jeszcze nie bylo): bedziemy widziec juz nie
      polityczne zbojectwo i notoryczne lamanie ustalen a polityczna gangsterke z
      polityczna korupcja: Kaczynski bedzie wyciagal na wszystkie sposoby poslow z
      innych klubow z podziwu godna zacietoscia, bo jego sytuacja bedzie tak oplakana
      a partie nie wystawia na dobre pozycje na listach nikogo, kogo podejrzewaja o
      nielojalnosc. Czekam na ten moment, bo robi sie ciekawie a Kaczynski gra na
      wszystko, albo nic,

T.
    • create wszystko w granicach błędu. 13.02.06, 17:53
      statystycznego.
      Ale napewno ten sondaż jest lepszy od sondażu Pentorowskiego z początku tygodnia
      dla newsweeka czy wprost, zgodnie z ktorym niby tylko po i pis by weszly do
      parlamentu. tamten sondaż był telefoniczny, bład przy sondazach tel. wynosi o
      wiele wiecej niz 2%
    • ukos PO nie może dać się wpuścić w krzaki 13.02.06, 17:58
      Już raz takie sondaże uśpiły i zdemobilizowały Platformę. Trzeba do tego
      podchodzić strasznie nieufnie. Przede wszystkim przypomnieć sobie, że elektorat
      radiomaryjny często z wilkim wyrachowaniem wprowadza w błąd sondażownie. Ojciec
      Dyrektor mruga oczkiem - no wiecie, rozumiecie, te sondażownie są
      niewiarygodne - i owieczki już wiedzą, że sondażownie MAJĄ BYĆ NIEWIARYGODNE,
      więc mówią, że popierają tego, kogo Ojciec Dyrektor akurat chce zatopić. To
      powoduje z jednej strony niedoszacowanie zwolenników Ojca Dyrektora, a z
      drugiej demobilizację zwalczanych przez niego ugrupowań. Wyniki takiego
      postępowania są godne uwagi. Wystarczy przypomnieć 2-3-krotne zaniżenie
      przewidywanego wyniku najpierw ZChN a później LPR, których zwalczanie, jako
      ugrupowań niewielkich (nawet mimo końcowego sukcesu), nie mogło przecież być
      dla nikogo priorytetowym zadaniem, w każdym razie nie kosztem psucia opinii
      jakichś sondażowni - korzyści z tego nikt żadnej mieć nie mógł.

To zjawisko trzeba mieć na uwadze i nie przejmować się wynikami żadnych
      sondaży, tylko prowadzić kampanię do upadłego, nawet gdyby sondaże wykazywały
      100% poparcia.
    • ksiundz Przed kilku dniami PO spadło 7% w OBOP - tylko 13.02.06, 17:58
      Rzepa petitem to podała, albo ja tylko w Rzepie zauważyłem :)))
      Nie wierz OBOP-woi to najbardziej skompromitowana firma. Wybory - teraz !!! :)))
      • ksiundz Boszz w CBOS czy jakoś tak PO spadło :))) 13.02.06, 18:04

• dandelion Nie róbcie wyborów bo my PO prowadzimy w sondażu:) 13.02.06, 17:58
      ach śmieszne to. To wskazuje jak duże poparcie ma PO ze strony mediów,którzy za
      wszelka cenę manipuluja jak się da.W innym sondazu PiS ma 41% poparcie, a PO
      32%. No to zróbmy te wybory i sie przkonajmy, bo sama jestem ciekawa.
    • pandada za wikipedią 13.02.06, 17:59
      "Według różnych szacunków liczba radiosłuchaczy Radia Maryja waha się między 0,5 a 4,5 milionów.

Wielu słuchaczy identyfikuje się z poglądami prezentowanymi przez tę rozgłośnię. Od roku 1993 corocznie w drugą niedzielę lipca odbywają się pielgrzymki Rodziny Radia Maryja (słuchaczy "Radia Maryja") na Jasną Górę. Na XIII Pielgrzymce Rodziny Radia Maryja 9-10 lipca 2005 roku na Jasną Górę przybyło ok. 500 tysięcy wiernych identyfikujących się z Rodziną Radia Maryja."

Nie należy zapominać, że media Rydzyka to poza RM, także ND i TRWAM
      Do przyjaciół kaczek należy też dodać
      Newsweek, Fakt oraz kilka niszowych pism, których dziennikarze bywają jednak w TVP.

W TVP jest przecież Pospieszalski i Skowroński. A kto wie jakie ruchy w TVP podejmie jeszcze PiS.
    • my.uczennice.vii.liceum Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:00
      kataryna.kataryna napisała:
      > (...) To dla Rokity ostatnia szansa na premierostwo,

Naprawde sadzisz, ze PO daloby Rokicie fotel premiera?
      Pan Jasiu, jaki jest, kazdy juz widzi, ale dla kierownictwa
      i do zadan PO chyba nadal za nadto samodzielny, niesterowalny
      i nieprzewidywalny.
      Ostatnia maskotka PO?
      • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 20:37
        my.uczennice.vii.liceum napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
        > > (...) To dla Rokity ostatnia szansa na premierostwo,
        >
        > Naprawde sadzisz, ze PO daloby Rokicie fotel premiera?

Nie wiem czy PO dałaby Rokicie fotel premiera, moim zdaniem bardziej realny
        jest premier Komorowski, zwłaszcza jeżeli byłaby to koalicja z SLD a nie z
        PiSem (a uważam, że koalicja z SLD jest dużo bardziej prawdopodobna niż z
        PiSem) bo SLD nie zaakceptuje premiera Rokity. Myślę, że Rokita wie, że po
        zmianie władz PO, jak już Komorowski zastąpi Tuska, to on premierem nigdy nie
        zostanie.
        • my.uczennice.vii.liceum Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 14.02.06, 00:08

> Nie wiem czy PO dałaby Rokicie fotel premiera, moim zdaniem bardziej realny
          > jest premier Komorowski, (...) byłaby to koalicja z SLD a nie z
          > PiSem

Z tym zgadzamy sie w zupelnosci, tez typujemy Komorowskiego, ten intelekt,
          ta osobowosc.
          No i oczywiscie bedziemy zachwycone kampania pod haslem "Premier z drzwiami
          od stodoly".
          "Premier z Krakowa" bylo za malo dynamiczne.
      • franciszekszwajcarski Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 21:10
        my.uczennice.vii.liceum napisała:

> Naprawde sadzisz, ze PO daloby Rokicie fotel premiera?

Fotel premiera rozdaje prezydent. Jeśli PO wygra wybory, to pierwsza ostra
        kłótnia z Kaczyńskim będzie o to, że Kaczyński nie będzie chciał zgłosić na
        kandydata na premiera kogoś wskazanego przez PO. PO powie "Komorowski", a
        Kaczyński powie " a nie, bo Chlebowski", albo na odwrót.
    • tad9 Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:04

Wybory teraz to prezent
      > dla Platformy.

A niech będą te wybory! W przeciwieństwie do wielu tutejszych sympatyków PO
      nerwy mam najwyraźniej mocniejsze, i zwycięstwa PO za koniec świata bym nie
      uznał, aczkolwiek jej zachowanie w Sejmie daje mocno do myślenia. Byle SLD się
      nie upasło.
    • loppe Re: OBOP: PO - 33% W ONECIE to jest drugi news 13.02.06, 18:47
      dla gazety.pl nagle wazniejsze sa newsy o popularności sondazowej PiSu, po raz
      pierwszy w historii
    • andrzejg Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 18:52
      > być może
      > sporo bo będzie miała wsparcie wszystkich mediów poza niszową rozgłośnią
      > Rydzyka o śladowej słuchalności.

Jak teraz oceniasz zagranie J. Kaczyńskiego z RM i TV Trwam przy parafowaniu
      paktu stabilizacyjnego nastawiające, wrogo do PiS wszystkie media poza wspomnianymi?

A.
      • my.uczennice.vii.liceum Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 19:00
        andrzejg napisał:
        > Jak teraz oceniasz zagranie J. Kaczyńskiego z RM i TV Trwam przy parafowaniu
        > paktu stabilizacyjnego nastawiające, wrogo do PiS wszystkie media poza wspomnia
        > nymi?

Aaaaa, to wtedy wlasnie mediom sie odmienilo,
        a my niedoinformowane bylysmy zaskoczone naglym zwrotem.

--
        Lewackie betony łączcie sie w monolit!
        Jedno GWno, Jeden Adam, Jeden Smród.
      • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 20:30
        andrzejg napisał:

> > być może
        > > sporo bo będzie miała wsparcie wszystkich mediów poza niszową rozgłośnią
        > > Rydzyka o śladowej słuchalności.
        >
        > Jak teraz oceniasz zagranie J. Kaczyńskiego z RM i TV Trwam przy parafowaniu
        > paktu stabilizacyjnego nastawiające, wrogo do PiS wszystkie media poza
        wspomnia
        > nymi?

A jaki to ma związek? Według mnie żadnego.
    • ayran Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 20:36
      Właśnie m.in. dlatego nie rozwiąże (20:34). OBOP - jak wiadomo - niewiarygodny,
      postkomunistyczny itp., ale niepewność pozostaje.
      Zresztą osobiście uważam, że metoda OBOP-u sprawdzałaby się przy dużej
      frekwencji, a więc w sytuacji innej niż spodziewana.
    • bryt.bryt Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 20:47

> Jeśli prezydent rozwiąże parlament to Platforma powinna się chyba cieszyć bo
      > według sondażu (...)

Przestanmy sie ekscytowac tymi sondazami. Mamy wystarczajaco duzo calkiem
      niedawnych doswiadczen, zeby miec dystans do badan. A juz najwiecej powinni
      miec (maja) politycy PO.
    • franciszekszwajcarski Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 21:07
      To, że komuchy mogą sie odrodzić kosztem PO to prawda. To, że w maju na
      kongresie PO mogą sie zmienić jej władze to bzdury. No chyba, że PO znowu
      przegra wybory. Wtedy to mozliwe. Ale bez wyborów żadnych zmian nie będzie, bo
      nie ma takiej potrzeby.
      • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 21:10
        franciszekszwajcarski napisał:

> To, że komuchy mogą sie odrodzić kosztem PO to prawda. To, że w maju na
        > kongresie PO mogą sie zmienić jej władze to bzdury. No chyba, że PO znowu
        > przegra wybory. Wtedy to mozliwe. Ale bez wyborów żadnych zmian nie będzie,
        bo
        > nie ma takiej potrzeby.

Może się założymy? Ja obstawiam, że Tusk zostanie wymieniony przy najbliższych
        wyborach do władz PO, czyli w maju. Chyba, że Platforma odniesie jakiś
        spektakularny sukces wyborczy.
        • bryt.bryt Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 21:11

(...)
          > Może się założymy? Ja obstawiam, że Tusk zostanie wymieniony przy
          najbliższych
          > wyborach do władz PO, czyli w maju. Chyba, że Platforma odniesie jakiś
          > spektakularny sukces wyborczy.

PO odnosi sukcesy codziennie, w miare robienia z siebie blazna przez Jarka K.
          • x2468 Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 23:01
            Powiem wiecej.Jarek z Lesiem prcuja cala moca na rzecz PO.Pracuja dzien i noc na
            dwa kanaly.
            Powtorne wybory to tragedia dla PiS.Nawet gdyby wygrali.najprawdopodobniej,czego
            nikt tu nie bierze pod uwage,LPR zniknie z Sejmu.Jesli tak sie stanie to koniec
            z Kaczym kmiecym cwaniactwem.Nie bedzie innej mozliwosci tylko koalicja z
            Lepperem.A tentym razem nie sprzeda sie tak tanio.Bedzie jedyny,wiec bezcenny
            dla pis.Do tego bedzie chcial odreagowac dzisiejsze upokorzenie(pkt IVa paktu).A
            wtedy hulaj dusza.A jest bezwzgledny.Przkonal sie o tym Miller,keidy prosil
            "Jedrek ratuj".
        • franciszekszwajcarski Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 21:11
          możemy sie założyć. :) Tusk może być zdjęty tylko jeśli drugi raz przegra. A i
          to nie będzie przesądzone.
          • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 22:31

> możemy sie założyć. :) Tusk może być zdjęty tylko jeśli drugi raz przegra. A
            i
            > to nie będzie przesądzone.

Stoi! O co się zakładamy?

Zapraszamy świadków zakładu.
            • franciszekszwajcarski Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 22:34
              Jak przegrasz, to będziesz przez tydzień przekonywać wszystkich na forum, że PO
              jest najlepsza na świecie. Jak ja przegram, to będe przez tydzień przekonywać
              wszystkich na forum, że PiS jest najlepsze na świecie. Przegrany będzie to
              musiał robić merytorycznie i w sposób przekonywujący. :))
              • kataryna.kataryna Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 22:43

> Jak przegrasz, to będziesz przez tydzień przekonywać wszystkich na forum, że
                PO
                >
                > jest najlepsza na świecie. Jak ja przegram, to będe przez tydzień przekonywać
                > wszystkich na forum, że PiS jest najlepsze na świecie. Przegrany będzie to
                > musiał robić merytorycznie i w sposób przekonywujący. :))

OK, niech będzie :)
                • franciszekszwajcarski Re: OBOP: PO - 33%, PiS - 32% 13.02.06, 22:47
                  Przyszło mi jeszcze do głowy, że ewentualnie ten kto przegra mógłby
                  przekonywać, że Aleksander Kwaśniewski był najlepszym prezydentem w historii
                  Polski i Europy. Ale nie wiem czy to nie będzie już przegięcie. :)
    • adam81w To jest zly sondaz bo pis nie wygrywa . 13.02.06, 21:12
    • goniacy.pielegniarz do Kataryny 13.02.06, 23:34

> Nie wiem czy PO dałaby Rokicie fotel premiera, moim zdaniem bardziej realny
      > jest premier Komorowski, zwłaszcza jeżeli byłaby to koalicja z SLD a nie z
      > PiSem (a uważam, że koalicja z SLD jest dużo bardziej prawdopodobna niż z
      > PiSem) bo SLD nie zaakceptuje premiera Rokity.

Dlaczego uważasz, że Komorowski byłby lepszy pod kątem SLD niż Rokita? Bo
      rozumiem, że ostrość krytyki PiSu nie jest chyba jedynym wyznacznikiem?
      • kataryna.kataryna Re: do Kataryny 13.02.06, 23:40
        goniacy.pielegniarz napisał:

>
        >
        > > Nie wiem czy PO dałaby Rokicie fotel premiera, moim zdaniem bardziej real
        > ny
        > > jest premier Komorowski, zwłaszcza jeżeli byłaby to koalicja z SLD a nie
        > z
        > > PiSem (a uważam, że koalicja z SLD jest dużo bardziej prawdopodobna niż z
        > > PiSem) bo SLD nie zaakceptuje premiera Rokity.
        >
        >
        > Dlaczego uważasz, że Komorowski byłby lepszy pod kątem SLD niż Rokita? Bo
        > rozumiem, że ostrość krytyki PiSu nie jest chyba jedynym wyznacznikiem?

1. Komorowskiemu będzie łatwiej łyknąć SLD niż Rokicie.
        2. SLD będzie łatwiej łyknąć Komorowskiego niż Rokitę.
        • goniacy.pielegniarz Re: do Kataryny 13.02.06, 23:47

> 1. Komorowskiemu będzie łatwiej łyknąć SLD niż Rokicie.

A na jakiej podstawie tak sądzisz? Mówił coś na ten temat?

> 2. SLD będzie łatwiej łyknąć Komorowskiego niż Rokitę.

Myślę, że SLD, w takiej sytuacji, w jakiej jest, byłoby gotowe łyknąć każdego z
          PO, jeśli oznaczałoby to możliwość wypłynięcia dla tej partii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka