Dodaj do ulubionych

Bilans dokonań Donalda Tuska

15.02.06, 20:04
Donald Tusek urodzony 22 kwietnia 1957 roku w Gdańsku. Zdobył wykształcenie
wyższe. Jak sam o sobie mówi - magister. Po studiach pracuje jako robotnik
fizyczny w spółdzielni założonej przez Macieja Płażyńskiego. Od roku 1991 do
dnia dzisiejszego poseł na sejm. Działając w KLD a póżniej w UW skutecznie
blokuje wszelkie próby reformowania państwa. Jako prezes i wiceprezes
doprowadza do upadku kolejno KLD a potem UW.

W życiorysie Donalda Tuska widać duże doświadczenie legislacyjne i
przygotowanie do pracy ustawodawczej. Widać również smykałkę do rozbijania
wszelkich pozytywnych inicjatyw.

Podsumowując uważam donka za typowego przedstawiciela salonu III RP.
Zadufanego w sobie arogancika wpatrzonego w czubek własnego nosa.
Obserwuj wątek
    • wiewiorzasta Coś się szykuje ciekawego, 15.02.06, 20:06
      skoro zaczynają się posty PiSiaków o "podrzędnym polityku Donaldzie Tusku" :))

Czego się tak boicie? Przecież on podobno skończony?
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Coś się szykuje ciekawego, 15.02.06, 20:09
        Radio Zet szykuje prowokacje :)
        • wiewiorzasta Re: Coś się szykuje ciekawego, 15.02.06, 20:11
          przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Radio Zet szykuje prowokacje :)

Olejnik w kamasze za karę pójdzie? ;)
      • andrze_n a ty ruda jestes nie wstyd ci? 15.02.06, 20:10
        • wiewiorzasta Re: a ty ruda jestes nie wstyd ci? 15.02.06, 20:13
          Wstyd podobno to konie kraść i z baby spaść. Czego się Andrze-n wstydzisz?
          • andrze_n Re: a ty ruda jestes nie wstyd ci? 15.02.06, 20:22
            chcialem wiedziec jak zareagujesz na przykladowe chamstwo w stosunku do siebie,
            zebys poczula na sobie to, co ciagle "pieski" na uslugach gw stosuja w stos.
            do "niepoprawnych". Sama dolaczasz do tej grupy przez swe pogardliwe "PiSiaki".
            Obrazasz w locie, bo chyba czujesz sie pod "kloszem" na forum...
            • mr_perfekt Posty "wywłóczastej" to przykład tego... 15.02.06, 20:25
              Posty "wywłóczastej" to przykład tego o czym należy na forum pisać. Wywieszane
              jako wzorcowe... Nie grozi jej cenzura tak jak nam...
              • kropek_oxford Re: Posty "wywłóczastej" to przykład tego... 15.02.06, 20:28

• kropek_oxford Macie PIERWSZA okazje w zyciu, by "cierpiec za 15.02.06, 20:30
                przekonania" - skorzystajcie z niej, byscie mogli "konspire" udawac:)))
                • mr_perfekt Masz racje. Precz z cenzurą! 15.02.06, 20:33
                  Domagam się zaprzestania cenzurowania krytyki Donalda i Rockiego!
                  Nie jest to bowiem krytyka bezpodstawna...
              • wiewiorzasta Pokaz kultury w dyskusji - i jak dobrze myśleć 15.02.06, 20:59
                o PiSiakach?

mr_perfekt napisał:

> Posty "wywłóczastej" to przykład tego o czym należy na forum pisać. Wywieszane
                > jako wzorcowe... Nie grozi jej cenzura tak jak nam...

Nie masz innych argumentów poza personalnymi przytykami? I dziwisz się, że
                jesteś cenzurowany?

Jeśli przeszkadza ci mój post, to obok jest czerwony koszyk, a jak nie zadziała
                napisz do adminów i się poskarż.
                • mr_perfekt A jaki mam ci podać argument na "Pisiaków"? 15.02.06, 21:02
                  Spróbuj tak dla zabawy napisać cos krytycznego o PO...
                  Zobacz jak dlugo watek bedzie na forum... pol godziny?
                  • wiewiorzasta Re: A jaki mam ci podać argument na "Pisiaków"? 15.02.06, 21:09
                    mr_perfekt napisał:

> Spróbuj tak dla zabawy napisać cos krytycznego o PO...
                    > Zobacz jak dlugo watek bedzie na forum... pol godziny?

A po co mam pisać jakieś wątki krytyczne wątki o PO - ani się nie próbuję
                    dowartościować czyimś kosztem, ani się PO nie boję. Ale ty widocznie masz jakiś
                    problem z podrzędną podobno partyjką i skończonym Tuskiem.

Za psychoterapeutkę robić nie mam zamiaru, więc EOT.
                    • mr_perfekt Mam problem. Skrajnej nieodpowiedzialnosci. 15.02.06, 21:15
                      Mam problem. Skrajnej nieodpowiedzialnosci przedstawicieli PO. Ktorzy wypięli
                      się na swoich wyborców (m.in. mnie - Boże przebacz - już nigdy na nich nie
                      zagłosuję) i zrezygnowali z reformowania państwa w zamian za popieranie
                      istniejących układów i salonów...
                      • kropek_oxford A CO powiedziec o PiSiakach, co se wlasnie z PZPR 15.02.06, 21:27
                        Ministra Skarbu wzieli? No co? Przy tym czerwonym pajaku, to salon "whiter than
                        white" :)
                        biznes.onet.pl/0,1261779,wiadomosci.html
                      • wiewiorzasta Re: Mam problem. Skrajnej nieodpowiedzialnosci. 15.02.06, 21:37
                        mr_perfekt napisał:

> Mam problem. Skrajnej nieodpowiedzialnosci przedstawicieli PO. Ktorzy wypięli
                        > się na swoich wyborców (m.in. mnie - Boże przebacz - już nigdy na nich nie
                        > zagłosuję) i zrezygnowali z reformowania państwa w zamian za popieranie
                        > istniejących układów i salonów...

A możesz powiedzieć w jaki sposób PO broni 'istniejące układy i salony' będąc w
                        opozycji? Przecież łatwiej by im było w rządzie?
                        • mr_perfekt PO broni istniejące układy blokując działania PIS 15.02.06, 22:08
                          i wspierając w tym SLD.
                          Wszystko dobre co przeciw PIS. W tym zamieszaniu, w tej mętnej wodzie grube
                          ryby unikną odpowiedzialności...

PO neguje nawet swój własny program ekonomiczny ktory realizuje nasza Wspaniała
                          Pani Minister Finansów.
                          • wiewiorzasta Re: PO broni istniejące układy blokując działania 15.02.06, 22:13
                            mr_perfekt napisał:

> i wspierając w tym SLD.
                            > Wszystko dobre co przeciw PIS. W tym zamieszaniu, w tej mętnej wodzie grube
                            > ryby unikną odpowiedzialności...

Ale jak może PO cokolwiek blokować będąc w absolutnej mniejszości nawet z SLD?
                            Możesz podać jakieś przykłady czy tak będziesz sobie pukał w klawisze z
                            nadzieją, że w końcu coś wyjdzie?

> PO neguje nawet swój własny program ekonomiczny ktory realizuje nasza Wspaniała
                            >
                            > Pani Minister Finansów.

Ale za to wspiera partię rządzącą. Też źle? Może czas się zdecydować?
                            • palnick Re: PO broni istniejące układy blokując działania 17.02.06, 01:37
                              ruda i głupia ?
                              • wiewiorzasta Re: PO broni istniejące układy blokując działania 17.02.06, 02:10
                                palnick napisał:

> ruda i głupia ?

A ty co? Wypalony? Tak wcześnie?
            • wiewiorzasta Re: a ty ruda jestes nie wstyd ci? 15.02.06, 20:57
              andrze_n napisał:

> chcialem wiedziec jak zareagujesz na przykladowe chamstwo w stosunku do siebie,
              >
              > zebys poczula na sobie to, co ciagle "pieski" na uslugach gw stosuja w stos.
              > do "niepoprawnych". Sama dolaczasz do tej grupy przez swe pogardliwe "PiSiaki".

A skąd wiesz, że czuję pogardę dla PiSiaków?

I czy nie równie 'pogardliwe' jest pisanie o POkrakach na przykład?

A jeśli PiSiaki się wstydzą (wstydzicie) swojej działalności na forum, to niech
              przestaną się zachowywać karykaturalnie.

> Obrazasz w locie, bo chyba czujesz sie pod "kloszem" na forum...

A możesz to wyjaśnić? Bo nie bardzo rozumiem.
      • kropek_oxford Cos w tym jest: ten etatowy tez juz dziala: 15.02.06, 20:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36877789
        • kropek_oxford Ten tez: czepia sie jak pijany plotu: 15.02.06, 20:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36878035
        • kropek_oxford Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby dobrze 15.02.06, 20:14
          przygotowany:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36877559&a=36878097
          • wiewiorzasta Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 20:17
            Machają tymi linkami od września :)

Ale jak im podrzucić link o Ziobrze co to się hartowało - to się brzydzą nagle
            "Nie" :))))
            • andrze_n Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 20:26
              to ja tylko "macham" tym linkiem (bo za amlo znany), nikt inny, nie jestem az
              tak straszny, tylko w 1 osobie...
              • wiewiorzasta Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 21:01
                andrze_n napisał:

> to ja tylko "macham" tym linkiem (bo za amlo znany), nikt inny, nie jestem az
                > tak straszny, tylko w 1 osobie...

A to przepraszam - widocznie taka mnogość tego była, że aż mi się rozmnożyłeś w
                oczach.

O Ziobrze w "Nie" ci się podobało?
                • andrze_n Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 21:21
                  nie czytam, bo domyslam sie co napisza. Ale przyznaje, ze smieje sie czasem z
                  tego co przeciw PiS tam pisza do rozpuku, zachowuje niektore numery...Zreszta
                  gdzie dobrze o takim "samograju" wogole pisza? Nigdzie. Wszedzie "tanie
                  granie", a im chodzi o idealy, ktorych "mlode szczury" z dziennikarskiego stada
                  nie rozumieja. Placa im, za wczucie sie w mysli/intencje szefostwa i jako
                  mlodzi i sprawni pisza, fotografuja zapominajac o "misji". Kasa i utrzymanie
                  sie na czele peletonu oto ich ambicja. Za prawdziwe idee trzeba sie
                  nadstawic/po jednym razie wykopsaja...
                  • wiewiorzasta Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 21:42
                    andrze_n napisał:

> nie czytam, bo domyslam sie co napisza.

Mógłbyś się zdziwić :)))

> Ale przyznaje, ze smieje sie czasem z
                    > tego co przeciw PiS tam pisza do rozpuku, zachowuje niektore numery...Zreszta
                    > gdzie dobrze o takim "samograju" wogole pisza? Nigdzie. Wszedzie "tanie
                    > granie", a im chodzi o idealy, ktorych "mlode szczury" z dziennikarskiego stada
                    >
                    > nie rozumieja. Placa im, za wczucie sie w mysli/intencje szefostwa i jako
                    > mlodzi i sprawni pisza, fotografuja zapominajac o "misji". Kasa i utrzymanie
                    > sie na czele peletonu oto ich ambicja. Za prawdziwe idee trzeba sie
                    > nadstawic/po jednym razie wykopsaja...

Ja akurat "Nie" czytuję bardzo rzadko, mimo że pracuje tam moja znajoma, a i
                    Urbana w sumie lubię. Ale jakoś sobie nie przypominam, żeby został oskarżony o
                    wypisywanie kłamstw o politykach (np. Ziobro mu procesu nie wytoczył), ale może
                    się mylę.
                    To tak w kwestii ideałów "młodych szczurów" - czasami nie forma się liczy.
                    • andrze_n Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 15.02.06, 21:51
                      Zle sie wyrazilem: "niektore nr NIE sobie zostawiam", raczej powinienem:
                      niektore nry specjalnie KUPUJE. I nie mam pretesji do szczurow z NIE. Zadnych,
                      bo oni sa szczerzy w tym co przekazuja (i z humorem "czyszcza" mozg
                      czytelnika), do pasji doprowadzaja mnie bystrzy "manipulanci", a ci glownie sa
                      z GW. Naginaja wszystko i konsekwentnie w jedna "poprawna" strone. Jak gazety
                      za PRL.
                      • palnick Re: Wlasnie i tu nadlecial. I to jak do sluzby do 20.02.06, 00:20
                        andrze_n napisał:

> Zle sie wyrazilem: "niektore nr NIE sobie zostawiam", raczej powinienem:
                        > niektore nry specjalnie KUPUJE. I nie mam pretesji do szczurow z NIE.
                        Zadnych, bo oni sa szczerzy w tym co przekazuja (i z humorem "czyszcza" mozg
                        > czytelnika), do pasji doprowadzaja mnie bystrzy "manipulanci", a ci glownie
                        sa z GW. Naginaja wszystko i konsekwentnie w jedna "poprawna" strone. Jak
                        gazety za PRL.
                        ---------
                        Jestem identycznego zdania o NIE. Przy okazji - holocaust był
                        efektem "poprawności politycznej" wymuszanej w Trzeciej Rzeszy :(
        • wiewiorzasta Re: Cos w tym jest: ten etatowy tez juz dziala: 15.02.06, 20:15
          Może nowy sondaż nadbiega i Bielan kazał sztabowcom wziąć się ostro do roboty?

Ale chyba kasy nie dostali jeszcze za wybory, bo nie stać ich na dobrych
          prowokatorów - takie miernoty przysyłają... Wstyd.
          • mr_perfekt Wiewiórcze jajo... 15.02.06, 20:23
            A coż to za wiewiórcze zwyczaje? Lizanie pod rudymi ogonkami i w kropke?
            Ponizej Bielana nie odpowiadacie? A może coś zacytujecie z platformerskiej
            karteczki schetyny "Paszkwile na dziś"? Może coś o słabnącej gospodarce? To
            pewnie odwróci uwagę od sedna sprawy. A sedno takie ze donald to miernota
            straszna... I sepleni. Do logopedy Panie donald!
            • wiewiorzasta Re: Wiewiórcze jajo... 15.02.06, 21:08
              mr_perfekt napisał:

> A coż to za wiewiórcze zwyczaje? Lizanie pod rudymi ogonkami i w kropke?
              > Ponizej Bielana nie odpowiadacie? A może coś zacytujecie z platformerskiej
              > karteczki schetyny "Paszkwile na dziś"? Może coś o słabnącej gospodarce?

Nie wrzucaj mnie do worka pt. PO, bo się ośmieszasz.

O PiSie i rządzie wystarcza pisać jedynie na podstawie ich działań - materiału
              aż nadto.

> To
              > pewnie odwróci uwagę od sedna sprawy. A sedno takie ze donald to miernota
              > straszna... I sepleni. Do logopedy Panie donald!

To jest wg ciebie sedno?
              Pomyliłam się - zajmujesz się 'taką miernotą', bo chcesz się dowartościować. Smutne.
      • jacekm22 Re: Coś się szykuje ciekawego, 15.02.06, 21:05
        No wlasnie wyglada na to ze glowna przeszkoda w osiagnieciu tak wymarzonej
        pisowskiej narodowo socjalistyczno klerykalnej nirwany jest D.Tusk !!!
        Tak by wynikalo z wysokiej liczby watkow anty Tusk , popelnionych przez
        agitatorow PIS z Kataryna na czele...
        • kropek_oxford A o Ministrze Skarbu z PZPR rodem PiSiaki milcza:) 15.02.06, 21:25
          biznes.onet.pl/0,1261779,wiadomosci.html
          Cielawe, kiedy GW swoja RM poprawi i PELEN zyciorys tego komucha nam
          udostepni:)))
    • przyladek.dobrej.nadziei Zapomniales o sluzbie wojskowej 15.02.06, 20:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36808648
      • mr_perfekt Nie zapomniałem... 15.02.06, 20:12
        Nie udało mi sie tej białej plamy życiorysu odkryć a nie chciałem wprowadzać
        nikogo w błąd.

:-)))
        Chociaż mógłbym dodać w tej sprawie tak:
        Nie potwierdziły się pogłoski jakoby Donald Tusk unikał służby w wojsku polskim.
        • a.adas Re: Nie zapomniałem... 15.02.06, 20:30
          Rocznik 57, kiedy miał trafić do wojska? po studiach, w wieku 24 lat? Tak, to by
          odbył służbę w najlepszym okresie POLSKIEGO orędzia w dziejach;)))

Nie wiesz jak to wygladało na Wydziale [komunistycznego] Prawa i Administracji
          Uniswersytetu Warszawskiego pod koniec lat 60 tych? Tzw. studium wojskowe i
          grało się w brydżyka z młodymi działaczami PZPR?
        • po1rt Re: Nie zapomniałem... 16.02.06, 09:32
          mr_perfekt napisał:

> Nie udało mi sie tej białej plamy życiorysu odkryć a nie chciałem wprowadzać
          > nikogo w błąd.

no wlasnie :(
    • tematyk Szykuja sie wybory?. Woluntariusze PiSU powracaja 15.02.06, 20:08
      na FK.
      • palnick POkraki toną?. Wolontariusze PO nabierają wody w 16.02.06, 08:01
        usta :)
    • ukos Stworzył miejsce pracy 15.02.06, 20:09
      Dla Kur..skiego.
    • andrze_n [...] 15.02.06, 20:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mr_perfekt Dzięki... ciekawe... 15.02.06, 20:16
        Dzięki... ciekawe...
        To wyjaśnia kilka spraw...
        • hrabia.m.c Re: tusk mąci ,a Kaczorek stabilizuje:) 15.02.06, 20:28
          www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=-1&layout=0&fpage=Threads
          • palnick Re: tusk mąci ,a Kaczorek stabilizuje:) 18.02.06, 09:44
            Głupota jest bardziej niebezpiecznym wrogiem dobra niż przewrotność.
            Dietrich Bonhoeffer
    • palnick Re: Bilans dokonań Donalda Tuska - fundacje. 15.02.06, 20:27
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30304806&s=0
      • andrze_n fotka Tuska 15.02.06, 20:45
        img109.imageshack.us/img109/5905/tuskziewa5qa.jpg
        • hrabia.m.c Re: fotka Tuska 15.02.06, 20:53
          tolerancja.net/img/mblur.jpg
    • palnick Celne podsumowanie dokonań Donalda Tuska 16.02.06, 08:15
      :)))))))))))))

bi.gazeta.pl/im/3/3165/m3165613.mp3
      • andrze_n dobre te 30 sec.Leppera)) 16.02.06, 08:32
        dobre jest tez to, ale juz wylacznie o Wielkim, Pieknym Tusku:
        Tusk klamie o swej martylologii
        www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6317
        Tusk – prawda o haslach wyborczych
        www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6295
        Tusk smakowitosci z zyciorysu
        www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293
        • palnick To może być sukces :) 16.02.06, 11:30
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36900106
          • palnick To jest sukces !!! 20.02.06, 12:32
            Tusk ma swojego kapciowego donosi nowy dziennik Agory.

- Jest dla Tuska jak Mietek Wachowski dla Wałęsy - mówi się w PO.

Bo Schetyna dba o komfort lidera.
            - Gdy Donald chce zapalić kubańskie cygaro, to wyciąga je z kieszeni
            Schetyna. Gdy ma ochotę na lampkę włoskiego wina, przynosi je Grzesiek.
            Szykuje mu teksty przemówień, ustala strategię - opowiada jeden z polityków
            PO. Spędzają razem dużo czasu. - Planują działania i oglądają mecze -
            opowiada jeden z działaczy. - Nazywam ich "frakcją sportową" - precyzuje
            poseł PO.

niedoszły prezydent, kogo nam przypomina? Strusia?

"Po tym, jak wezwał do obywatelskiego nieposłuszeństwa wobec PiS, spakował
            się i pojechał na narty, nie czekając na dyskusje i występy w roli czujnego
            wodza opozycji."

jedność partii:

Jeśli przewrót się nie powiedzie, będzie walka o detronizację Schetyny.
            Tu PO-wcy liczą na Jana Rokitę. Bo o ile nie jest zainteresowany rozgrywkami
            o przywództwo w partii, to ze Schetyną ma na pieńku. - Schetyna był motorem
            wycinania ludzi Janka z list wyborczych. Tusk obiecał odsunąć go po wyborach,
            ale się z tego nie wywiązał - mówi jeden z działaczy.

www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3172865.html
            PO i Tusk to był tylko półśrodek, restauracja układu.
      • palnick Kolejna klęska PO. Nie znają ojczystego języka :) 21.02.06, 19:40
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37229497
        To juz jest patologiczna seria porażek :)
        • zirby Re: Kolejna klęska PO. Nie znają ojczystego język 21.02.06, 19:43
          O kurcze, odezwał się arbiter elegantum języka, słynacy w wysokiej kultury
          wypowiedzi! Coż za imponujacy wytrysk intelektu towarzysza palnicka:)
          I jakiz wielki sukces pis. Wspolnie zdołali napisac jedno dyktando, no no. W
          najblizszym przyznawaniu nobla sa pewniakiem w dziedzinie literatury :)
        • alistair-p Re: Kolejna klęska PO. Nie znają ojczystego język 21.02.06, 20:05
          Mnie wystarcza że mówią z sensem,znają obce języki i prasuja przed wystąpieniami
          publicznymi garnitury.Może na radzie stabilizacyjnej Lepper powie im jak się to
          robi ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka