Dodaj do ulubionych

CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką?

• trzeci_blizniak a jaki jest procent kryminalizacji PiS? 17.02.06, 14:12
      oczywiście wraz z rodzinami i znajomymi - stosując logikę posła gosiewskiego
    • vertigo.seb insynuacje PiS 17.02.06, 14:18
      nie wiem, komu ma służyć całkowite dyskredytowanie organów sprawiedliwości,
      chyba tylko temu, aby PiS - niby miało być "prawo i sprawiedliwość"?! - nie
      wypadło aż tak źle, kiedy za pół roku skończą rządy i na światło dzienne wyjdą
      afery z ich udziałem
      • mmmmoderator3 re: nazgul7 17.02.06, 14:24
        Zawiadamia się, że treść zamieszczonych postów w sposób bezprawny narusza
        granicę dopuszczalnej krytyki której ramy zakreślone są dobrymi obyczajami i
        obowiazującym prawem.
        W związku z powyższym IP jak i dane adresowe komputera zostały zabezpieczone,
        celem zweryfikowania autora postu.
        • vertigo.seb zapomniałem o straszeniu, to też typowe dla PiS 17.02.06, 14:33
          mmmmoderator3 napisał:

> Zawiadamia się, że treść zamieszczonych postów w sposób bezprawny narusza
          > granicę dopuszczalnej krytyki której ramy zakreślone są dobrymi obyczajami i
          > obowiazującym prawem.
          > W związku z powyższym IP jak i dane adresowe komputera zostały zabezpieczone,
          > celem zweryfikowania autora postu.
    • truten.zenobi Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 14:36
      > pewne przeswietlenie adwokatury jest slusznym rozwiazaniem z tym ze obawiam
      > sie ze przeswietlanie w wykonaniu ludzi z PiS ktorzy [..]

przez ponad 20 lat korporacje prawnicze zapracowały sobie na to że teraz pewnie
      nikt z nimi nie związany nie stanie w ich obronie.
      Czy to upadek niezawisłości i niezalezności? pewnie nie! korupcja, nepotyzm,
      biurokracja już dawno sprawiły że te instytucje takie nie są. tak więc
      jakkolwiek nie podobają mi sie działania pisu to nie ma sensu rozdzierać
      szat....
      • michal.krupa CBA niech sie zajmie Gosiewskim i SKOK 17.02.06, 14:48
        Najpierw wział kredyt w SKOK a potem lobbował na
        rzecz SKOK w Sejmie. Czy to nie jest podejrzenie
        korupcji ?
        • vertigo.seb Re: CBA niech sie zajmie Gosiewskim i SKOK 17.02.06, 14:56
          jest, takiej odpowiedzi udzielił nowy Prokurator Generalny PiS, tylko, że wtedy
          nie wiedział, że chodzi o Gosiewskiego ;)))
          a teraz CBA, zajmie się zacieraniem śladów.....;)))
    • yancio Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 14:56
      "Korupcja w NRA to sprawy incydentalne"-Jak to przeczytałem to omało nie
      dostałem czkawki ze śmiechu.Proszę spytać i sprawdzić kto za starego układu
      dostawał się na aplikację-dzieci radców i adwokatów oraz ich znajomkowie-95% Nie
      jestem fanem PiS-u ale trzeba oddać im honor,że wreszcie oddali szacunek
      ludziom,którzy kończyli 5 lat cięzkich studiów prawniczych a potem szli na
      bezrobocie bo nie mieli żadnych formalnych uprawnień do wykonywania
      zawodu.Wypowiedzi ludzi z NRA to jak dla mnie nic innego jak strach o własne
      tłuste dupska.
      • truten.zenobi Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 15:11
        Wypowiedzi ludzi z NRA to jak dla mnie nic innego jak strach o własne
        > tłuste dupska.
        Oj tak!
    • neiden Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 15:02
      jak jest w usa? tu mozna obrazic prokuratora bez problemu ale nie
      sedziego.faktem jest ze musi byc balans w sadownictwie.jest duzo nieuczciwych
      adwokatow,sedziow,prokuratoruw na calym swieci, nie tylko w rp.rzad powinien
      skracac im wladze.
    • asdf61 Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 15:11
      Adwokat każdemu klientowi mówi,że bierze wynagrodzenie dla siebie, sędziego i
      prokuratora do których "dotrze", dlatego tak dużo bierze, co jest sposobem na
      wyciągnięcie kasy,poczym wchodzi na sale i rozmawia o pogodzie, gdyby chciał
      zaproponować korzyśc to byłby krótko mecenasem, ale klient wierzy mu i
      opowiada, że sąd i prokurator wziął.
      • punter Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 15:30
        Ciekawe, że ci co bronią korporacji adwokackiej jako niepokalanego źródła
        prawdy i piękna zapewne zgodzą się ze zdaniem, że sądownictwo jako takie jest
        skorumpowane.

No a niby jak przestępcy docierają do sędziów ? Przez byłych kolegów sędziów ze
        studiów albo z korporacji (część adwokatów to byli sędziowie), czy po prostu
        dzwonią do sędziego i pytają się czy nie wziąłby łapówki ???

Pomijam już fakt, że adwokata który przyjmuje 100.000 za obronę gołodupca
        oskarżonego o napad rabunkowy (a takich przypadków z gwiazdami palestry w roli
        głównej jest mnóstwo) oskarżyłbym conajmniej o paserstwo a przynajmniej
        spytałbym publicznie czy papuga może bronić klienta w zamian za część łupu z
        napadu.
    • maj49 Nasz adwokatura to stajnia Augiasza. 17.02.06, 15:21
      • wet3 Naczelna Rada Adwokacka jest bajzel-mama 17.02.06, 15:36
        bajzlu sadowniczego w Polsce! Zabrac sie im do skory - i to koniecznie jak
        najszybciej!
    • alexfryd1 Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 16:10
      Rzecznik dyscyplinarny samorządu adwokackiego w Warszawie (ok. 1300 czynnych
      adwokatów) mec. Krzysztof Stępiński ujawnia: - W ostatnich 20 miesiącach
      złożyłem blisko 170 wniosków o wszczęcie postępowań dyscyplinarnych, jeden w
      sprawie korupcyjnej. Wiem o dwóch postępowaniach tego typu prowadzonych wobec
      adwokatów w prokuraturze, bez konsekwencji, zostały umorzone.

Niezależnie od ww faktów zawsze wierzyłem w to co mówi Pan Ziobro, Pan
      Gosiewski. Jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Jestem przekonany że NRA - to
      towarzystwo wzajemnej adoracji. To sitwa korupcyjna.
      • wet3 do alexfryd1 17.02.06, 17:17
        alexfryd1 napisał:

> Rzecznik dyscyplinarny samorządu adwokackiego w Warszawie (ok. 1300 czynnych
        > adwokatów) mec. Krzysztof Stępiński ujawnia: - W ostatnich 20 miesiącach
        > złożyłem blisko 170 wniosków o wszczęcie postępowań dyscyplinarnych, jeden w
        > sprawie korupcyjnej. Wiem o dwóch postępowaniach tego typu prowadzonych wobec
        > adwokatów w prokuraturze, bez konsekwencji, zostały umorzone.
        >
        > Niezależnie od ww faktów zawsze wierzyłem w to co mówi Pan Ziobro, Pan
        > Gosiewski. Jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Jestem przekonany że NRA - to
        > towarzystwo wzajemnej adoracji. To sitwa korupcyjna.

NRA jest sitwa, ktora mozna porownac tylko do bajzel-mamy! Pozdrawiam.
    • lodzermensz I BARDZO DOBRZE ! 17.02.06, 16:35
      Gosiewski czasem takie pierdoły wygaduje, że aż wstyd. Ale czasem wali prawdą
      po oczach, aż się widno robi. Więc nie ma się co krygować, ze ta prawda jest
      prawdziwa, bo ją powiedział dziennikarz, a tamta nieprawdziwa bo powiedział
      Gosiewski.
      To, że łapówkę można wręczyć sądowi, czy prokuratorowi wyłącznie przez adwokata
      jest tajemnicą poliszynela. Wiedzą to wszyscy przestępcy i tysięcy obywateli na
      których chwilowo w ministerstwie sprawiedliwości albo finansów nie znaleziono
      akurat paragrafu.
      Należy panie Wróblewski dyskredytować środowisko ile wlezie, bo jest
      rozbestwione jak dziadowski bicz. Marny adwokacina bierze za kilkuminutowe
      wystąpienie przed sądem grodzkim ćwierć miesięcznego średniego łódzkiego
      uposażenia i jest wściekły, kiedy zażąda się faktury VAT za usługę. A gdzie
      kasy fiskalne dla adwokatów, którzy zgarniają szmalec bez opamiętania i żadnej
      księgowości ? Bo np. fryzjer i fotograf taką kasę muszą posiadać, chociaż mają
      trzech klientów dziennie po 30 złotych od łebka.
      We mnie żadne ataki na środowisko prawnicze nie budzą sprzeciwu, nawet ze
      strony kaczystów. Ktoś się musi wreszcie za nich zabrać, jeśli to zrobią
      komuniści, to będę na nich głosować, jeśli kaczyści, to na nich.
      Stara amerykańska anegdota mówi:
      Co to jest: tysiąc adwokatów przykutych do dna morza? - Niezły początek !!
      • aaaa171 Re: I BARDZO DOBRZE ! 17.02.06, 16:48
        Masz rację, ale tu nie o tym. Formalne i nieformalne zawodowe korporacje w
        Polsce to kryminał. Ale chlapanie ozorem, że się wszystkich do pierdla powsadza
        to krok do tyłu. To jak z seksem, rzeczywista aktywność jest odwrotnie
        proporcjonalna do werbalnej.
        • mosessex A CO Z SĘDZIAMI I PROKURATORAMI!!!!!!!!!!????????? 17.02.06, 20:17
          te zgormadzenia zostawią w spokoju , niech dalej nie ponosza odpowiedzialności
          za to co robią???
          • cienias-esbol Re: A CO Z SĘDZIAMI I PROKURATORAMI !!!!!!!!!!???? 17.02.06, 23:11
            mosessex napisała:

> te zgormadzenia zostawią w spokoju , niech dalej nie ponosza odpowiedzialności
            > za to co robią???

80 procent z nich można spokojnie wysłać na Guantanamo !
            bez popełnienia większego błędu :)
            a z pewnością zwiększając
            współczynnik sprawiedliwości w państwie :)
    • uosia A kto się zajmie... 17.02.06, 17:58
      kłamstewkiem niepokalanego Prezydenta i Prezydentowej?
      Oto z oficjalnej strony PiSu:
      "Podczas studiów poznała Lecha Kaczyńskiego, "bardzo miłego asystenta z
      wydziału prawa" - wspomina Maria Kaczyńska w "Przekroju".
      W innym miejscu na stronie PiSu:
      "Zakochali się w sobie w roku 1976, a małżeństwem są od 1978 r. Dwa lata temu
      państwo Maria (55 l.) i Lech Kaczyńscy (56 l.) zostali dziadkami."
      A tu sprawa się rypła! Maria K. nie o rok młodsza od prezia, ale co najmniej o
      6 lat starsza!!! Co zresztą doskonale widać! Na co ona liczyła???
      Prezydencie! Czy żona Pana oszukała, czy tylko nas, za Pana aprobatą?!
      Jak ktoś kłamie w sprawach małych, to... wiadomo co dalej.
    • cy24 Jak to autokratyzm PiS buduje 17.02.06, 18:03
      Niech mówią, co chcą ale system autokratyczny coraz bliżej. Napewno nie jest to
      system z lat dwudziestych XX wieku ale posiadać zaczyna takie same cechy.
    • dzakarta Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 20:19
      Gosiewski jak Kaczyński: jak się pomyli, to powie prawdę.
    • afik42 Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 20:26
      Interesujace w tym jest, to tak 'a pro pos' ponadpartyjnosci instytucji, ze
      jeszcze wprawdzie Biuro nie powstalo, ale juz wiadomo kim sie bedzie zajmowac.

• chuck.norris1 Jam jest Prawo i Sprawiedliwośc 17.02.06, 20:27
    • olwies Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 21:43
      Ten cały Gosiewski to chyba ma za krótkie łapki,żeby tak daleko sięgać!
    • 1309alek Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 17.02.06, 22:20
      Gosiewski jak za Panem nie przepadam tak w tym wypadku ma Pan racje,trzeba
      walczyc z patologia wszelkimi korporacjami,bo to sa zalazki mafi.Zycze
      powodzenia i trzymam kciuki za rozbicie klau
      sedziow ,prokuratorow ,adwokatow,lekarzy przez Pana Minista Ziobro,jemu wierze
      i jestem przekonany jak wielu polakow,ze tylko Pan Ziobro moze sie ztym
      problemem uporac.Lekarze,adwokaci tacy biedni,nie maja na zycie ,ale najwieksze
      wille,najlepsze samochody i zycie ponad stan to jest widoczne przez wszystkich.
    • zetp CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką! 17.02.06, 23:49
      "To ostatnia organizacja korporacyjna,(NRA) która powinna czuć się
      predysponowana do tego, aby mieć wpływ na walkę z korupcją. To działania
      Naczelnej Rady Adwokackiej mogłyby być przedmiotem zainteresowania CBA." Od lat
      co i raz czytelnik dowiaduje sie o stopniu zdemoralizowania prawnikow i lekarzy
      polskich i to wszystkich specjalnosci, do sedziow wlacznie! Korporacje, ktore za
      jedno ze swych glownych zadan maja dbalosc o morale srodowiska same sa do cna
      przezarte nepotyzmem, wzajemnymi powiazaniami, dzialaniami zwiekszajacymi
      dochody ich czlonkow i degradyjacymi zawod prawnika czy lekarza. Po
      przeprowadzonych w roku ubieglym badaniach stwierdzono, ze ponad 65% osob, ktore
      dostaly sie na aplikacje to czlonkowie rodzin prawnikow! Na lewo w tym
      srodowisku zalatwia sie wszystko, wlacznie z egzaminami na studia i wyrokami w
      sprawach karnych! Kiedys wreszcie trzeba polozyc temu tame! Wrzask podniosl sie
      juz dawno! Swietojebliwi mezowie z profesorskimi tytulami opluwaja rowno Ziobre
      i reszte PiS-u liczac na to, ze ludzie nadal beda wierzyc w ich dobre intencje.
      Wtoruje temu "wolna prasa" broniaca starego, zdegenerowanego ukladu jak lwica
      lewicy! Sadze, ze jednak ludzie maja juz tak dosc szerzacego sie bezkarnie
      dranstwa i zlodziejstwa ze kopna tych panow w 4 litery i bedzie spokoj!
    • arian3 Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 22.02.06, 14:27

Jak to jest możliwe,że Ministerstwo Sprawiedliwości nie gromadzi danych na temat
      korupcji w najbardziej korupcjogennych zawodach i korporacjach.Taka sytuacja to
      wprost zaproszenie do złodziejstwa,a zwłaszcza prawników,którym znajomość prawa
      do unikania odpowiedzialności bardzo pomaga.arian3
    • arian3 Re: CBA zajmie się Naczelną Radą Adwokacką? 27.02.06, 15:54
      Środowisko, a właściwie korporacja prawnicza,była dla mnie zawsze korupcjogenna
      i nigdy w PRL-u do prawników nie miałem zaufania w całej pełni.Przecieź jednym
      z najwaz
      niejszych zadań prawnika w PRLu i nie tylko, jest omijania
      prawa.Np.Falandyzacja prawa.Ci wielcy mądrale z tytułami profesorskimi
      uzyskanymi w czasach totalitarnych,kiedy uzyskanie tytułu Budowniczego PRL-u
      wiązało się awansami,nagrodami w róźnych formach.Podobnie bylo z tytułem
      profesorskim.Ci ludzie chcą aby ich poważać,aby traktowac poważnie ich
      wypowiedzi.Czas tych ludzi dawno minął i sporo tych ludzi powinno odpowiadac za
      przestępstwa wobec Polski.Daj Boże aby tym złoczyńcom działającym w imieniu
      prawa dobrano się do skóry arian3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka