Gość: Liberał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:03 Motłoch chciał kapitalizmu no to go nareszcie ma ! A z motłochem trzeba krótko; za mordę i do ziemi. Precz z komuną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oszołom z RM Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest świę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:12 Ten sam liberał bedzie agitował za UE gdzie od socjalistycznych rozwiązań aż sie roi!!! a skoro tak to też kuypie soie GW jej drukarnie a potem sobie ją zamknę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Wyjasnijmy cos ! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 29.11.02, 11:17 Wlasnosc prywatna nie jest swieta ,np. kradziez samochodu to nie swietokractwo. JEST NIE NARUSZALNA. A to roznica slowna i prawna...... ps. ciekawe ile kabli i innych rzeczy na wlasna reke wyniesli robola z Orzarowa ? Kamieniami i bojkami z policja w Kapitalizmie roboty nie dostaniecie durni zwiazkowcy i inni lewicowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest święt 29.11.02, 11:31 Ja sam zwolniłem się z dużej fabryki. Nie czekałem, aż ci wypasieni złodzieje - działacze "Solidarności" do ostatniej chwili będą bronili swoich stołków. Założyłem swoją firmę i od 7 lat olewam takie bydło jak w Ożarowie. Zatrudniam 5 osób. Całe wyposażenie warsztatu kupiłem za swoje pieniądze lub za kredyt (własnie go spłaciłem.) Jeżeli moja działalność zacznie przynosić straty lub odechce mi się dalej "babrać" w warsztacie - to go poprostu zamknę, wyposażenie sprzedam, ludziom zapłacę to co im się należy i wypierdolę ich na ulicę. Dlatego popieram Liberała. Brawo Cupiał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_pizdziec Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest świę IP: proxy / 195.94.206.* 29.11.02, 16:42 w ozarowie byla inna sytuacja. taka mianowicie, jakby obok ciebie wyrosl konkurent. poniewaz mial wiecej kasy, wykupil twoja firme, ciebie puscil z torbami a twoich ludzi wyjebal na pysk, nie wspominajac o zasranym wyposarzeniu. dzieki tym manewrom zostal na rynku sam, a ty zakrzykniesz: brawo ten pan!!! pojebany jestes??? Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest świę 29.11.02, 13:33 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > Ten sam liberał bedzie agitował za UE gdzie od socjalistycznych rozwiązań aż > sie roi!!! a skoro tak to też kuypie soie GW jej drukarnie a potem sobie ją > zamknę przecież wy jesteście socjalistami więc pierwsi na kolanach powinniście do UE wchodzić... a co do drukarni GW - jeżeli masz tyle pieniędzy to sobie ją kupuj... jak już będziesz jej właścicielem to możesz sobie tam nawet kościół zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest świę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:26 Gość portalu: Liberał napisał(a): > Motłoch chciał kapitalizmu no to go nareszcie ma ! > A z motłochem trzeba krótko; za mordę i do ziemi. > Precz z komuną. - motłoch chciał socjalizmu z ludzką twarzą...a potem chcial porotu do II RP tam był kapitalizm ale z silnym solidaryzmem społecznym i narodowym z koropracjonizmem przemysłowym Odpowiedz Link Zgłoś
indris Fałszywa świętość 29.11.02, 11:32 Preawo własności jest ograniczone we wszystkich cywwilizowanych krajach. Np. przez ustawodawstwo antymonopolowe, ekologiczne, ustawodawstwo pracy, itp. A wrogie przejęcia i likwidacje dochodowych zakładów powinny być prawnie ograniczone. W przeciwnym razie będzie je ograniczać polska mutacja Czerwonych Brygad, a tego lepiej uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dopowiedzenie 29.11.02, 11:37 Oto post z forum warszawskiego Autor: Gość: sacon IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl Data: 29-11-2002 11:20 -------------------------------------------------------------------------------- Wiadomości na temat Ożarowa sa wczorajsze.Moze jest ktos na Forum z Ożarowa i powie co sie dzieje now. U nas na Suwalszczyznie juz ostrzą kosy i stawiaja je na sztorc. Jakub Szela sie kłania. Jak nic pójdziem na dwory panów. A bój to bedzie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest święte !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 11:41 I nic tu nie zmienią pokrzykiwania lumpenproletariatu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 29.11.02, 11:42 A gdzie ty czerwony durniu masz np. czerwone Brygady w USA,Kanadzie itp. pro- liberalnych gospodarkach ? ))))) Zafajdany XX wiek ,wiek lewusow sie skonczyl. Czerwone Brygady to bylo "dobre "jak ZSRR dawal tym pajacom forse...))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 11:57 1.Z pewnością Cupiał kłamał gdy przejmował Ożarów i mówił, że nie zwolni ludzi. Gdyby wtedy dał do zrozumienia co zamierza być może ludzie nie liczyliby na pracę w fabryce 2. Z pewnością było to wrogie przejęcie. Jeśli poważny bisnesman przejmuje fabrykę i parę miesięcy potem oświadcza, że przynosi straty (wykorzystanie mocy w 6%) to nie wierzę, że przejmując tą fabryke w czasie gdy już koniunktura była kiepska chciał ją uzdrowić i postawić na nogi. MUSIAŁ znać kondycję firmy i jej przyszłość. NIe kupuje się czegoś co się nie zwróci Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: 29.11.02, 13:42 nie musiał nigdzie kłamać bo kupował fabrykę nie od państwa tylko od Elektrimu, który ma spore problemy finansowe. żadne deklaracje nie były potrzebne. pretensji nie można mieć do niego tylko ew. do urzędu antymonopolowego, że wydał na to zgodę. on jako już właściciel może sobie zrobić z tym co chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 14:12 elojka napisała: > nie musiał nigdzie kłamać bo kupował fabrykę nie od państwa tylko od Elektrimu, > > który ma spore problemy finansowe. żadne deklaracje nie były potrzebne. > pretensji nie można mieć do niego tylko ew. do urzędu antymonopolowego, że > wydał na to zgodę. on jako już właściciel może sobie zrobić z tym co chce... no właśnie nie musiał kłamać a kłamał. Deklaracje nie były potrzebne - zgadza się szczególnie kłamliwe deklaracje. Za kłamstwa dotyczące wycofania się z giełdy facet ma kłópoty z KPW. Nie chodzi o to, że prywatyzacja jest zła. Przeciwnie jestem za potęgą rodzimych firm. Ale to ,że niektórzy cieszą się z tego, że ich rodacy stracili pracę jest bardzo przykre. Rzeczywiście przysłowiowa zawiść wzajemna jest w Polsce cechą narodową. Podobnie jak tzw katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: 29.11.02, 16:07 chyba się nie zrozumieliśmy. napisałam, że likwidując tę firmę jej właściciel nie zrobił nic niezgodnego z prawem - jego firma - niechc robi z nią co chce... a co do zawiści - czego mam niby zazdrościć tym ludziom??? tego, że od 7 miesięcy strajkują bez sensu zamiast zabrać się do roboty?! czemu nie skorzystali z oferty pracy w Bydgoszczy czy w innej fabryce tej firmy??? to nie praca ma przyjść do nich tylko oni powinni podążać za pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Informacja dla zadufanego znawcy 29.11.02, 13:18 W TYM ROKU, czyli 11 lat po rozpadzie ZSRR, został we Włoszech zastrzelony doradca rządowy, który opracował projekt zmian włoskiego kodeksu pracy. Do zamachu przyznała się organizacja powołująca się na Czerwone Brygady. Włoskie związki zawodowe a także włoska lewica potępiły zamach. Ale tam nawet Berlusconi bardziej liczy się ze światem pracy, niż u nas tzw. "lewica". A rozmiar ruchów protestacyjnych we Francji i Włoszech, a ostatnio nawet w Szwajcarii, dowodzi, że "wiek lewusów" jeszcze się nie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Brawo B. Cupiał ! Precz z komuną ! ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
indris Logika cara Mikołaja 29.11.02, 13:43 Car Mkołaj II też się tak trzymał swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Logika indrisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 15:43 indris napisał: > Car Mkołaj II też się tak trzymał swojego zdania. To jest już ostatni argument szmaciarzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niestety... 29.11.02, 15:50 Niestety, to NIE jest ostatni argument. Ostatni jest taki, że obyśmy nie musieli być jego świadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza Re: Niestety... 29.11.02, 15:54 indris napisał: > Niestety, to NIE jest ostatni argument. Ostatni jest taki, że obyśmy nie > musieli być jego świadkami. Wal się komuchu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał indris to komuszek z Solidarności ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.02, 15:55 atak.spawacza napisał: > indris napisał: > > > Niestety, to NIE jest ostatni argument. Ostatni jest taki, że obyśmy nie > > musieli być jego świadkami. > > Wal się komuchu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi_pizdziec Re: IP: proxy / 195.94.206.* 29.11.02, 16:47 Gość portalu: znawca napisał(a): > A gdzie ty czerwony durniu masz np. czerwone Brygady w USA,Kanadzie itp. pro- > liberalnych gospodarkach ? ))))) > Zafajdany XX wiek ,wiek lewusow sie skonczyl. > Czerwone Brygady to bylo "dobre "jak ZSRR dawal tym pajacom forse...))))) nie pierdol - usa i wlk. brytania zbudowaly swoje potegi na czarnych i czerwonych plerach a potem byl dziki zachod. my nie jestesmy, mam nadzieje, pierdolonymi dzikusami i nie musimy sie na nich wzorowac. ja wolalbym sie wzorowac na skandynawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest święt IP: proxy / 213.77.7.* 29.11.02, 15:58 Socjaliści, faszyści, chuligani - oto ci co łamią przykazanie NIE KRADNIJ!!! Panie Cupiał ma pan pelne poparcie liberałów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafarafa Re: Brawo B. Cupiał !!! Prawo własności jest świę IP: *.chello.pl 02.12.02, 20:52 Gość portalu: Xionc napisał(a): > Socjaliści, faszyści, chuligani - oto ci co łamią przykazanie NIE KRADNIJ!!! > Panie Cupiał ma pan pelne poparcie liberałów!!! > I dlaczego jest tak drogo w "Arielu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek precz ? Cupiał to uwłaszczony komuch IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 23:06 Gość portalu: Liberał napisał(a): > Motłoch chciał kapitalizmu no to go nareszcie ma ! > A z motłochem trzeba krótko; za mordę i do ziemi. > Precz z komuną. J: jak ktoś zna życiorys Cupiała to wie że wywodzi się z komuszej familii ,jego stary to był twardogłowy komuch w Olkuszu. a sam cupiał swój skok na kasę zawdzięcza koneksjom w SLD , dotacjom z państwowej kasy. i licznym zwolnieniom podatkowym ( zakład pracy chronionej ) Odpowiedz Link Zgłoś