Dodaj do ulubionych

Balcerowicz złamał prawo bo:

12.03.06, 11:01
- kazano mu - jeśli tak to kto?
- jest tak zadufany w sobie,że myślał że jest ponad prawem
Przy tym myślał,że umknie to opinii społecznej?
Obserwuj wątek
    • idiotyzmy-kacze [...] 12.03.06, 11:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • remekk Po tym "stylu" mozna rozpozanć przeciwników .... 12.03.06, 11:07
        ...obecnego rządu .
        Jestem wielkim zwolennikiem porządkó robionych przez ta ekipę - o wiele
        mniejszym zwolennikiem powiązań PiSu z USA - ale "argumenytacja" zwolenników
        platfusów pomimo tego nawet mnie zmusiała do zabrania głosu w tej sprawie ... .
        • idiotyzmy-kacze Czy ty nie powinieneś teraz montować bomby, 12.03.06, 11:08
          arabie ?
          • smok5 Popisz sobie -net jest cierpliwy 12.03.06, 11:13
            a twoje posty utwierdzają mnie tylko w tym ze wybrałem dobrą droge :)
            • idiotyzmy-kacze Re: Popisz sobie -net jest cierpliwy 12.03.06, 11:45
              czyli bramka nr 3
          • remekk Oprócz idiotyzmu kaczego - mania przesladowcza 12.03.06, 11:16
            idiotyzmy-kacze napisał:

> arabie ?
            >
            wszędzie widzi "Arabów" .
            Nie bój się tak - w Polsce pomimo usilnych prób rozwlekania tego konfliktu -
            - w mniejszym stopniu również przez Arabów - nie ma jeszcze tak wielkeigi
            zagrożenia jak w okupowanej Palestynie ... .
            • idiotyzmy-kacze Re: Oprócz idiotyzmu kaczego - mania przesladowcz 12.03.06, 11:42
              dlaczego myślisz, że boję się arabów? Po prostu dziwię się, że zamiast ćwiczyć jazdę na wielbłądzie albo sztukę owijania łba ręcznikiem marnujesz czas zaśmiecając to forum
    • jola_iza Re: Smiało stawiasz tezę 12.03.06, 11:06
      najpierw udowodnij ,że złamał coby twierdzenie było prawdziwe.Potem zastanowimy
      się nad przyczynami.W przeciwnym wypadku będziemy mieli do czynienia z
      pomówieniem!Za to można siedzieć:)
      • smok5 Trybunał Stanu to udowodni 12.03.06, 11:11
        słuchałaś tego sniadania u milicjantki? Zyta Gilowska przyjechała do
        balcerowicza, a ten miał ją w nosie. Gdyby zaproponował inną osobę za Mecha,
        było by to w mirę logiczne - a on nie chciał NIKOGO z rzadu.. A po drugie
        dlaczego nie wykluczył Kwaśniaka? Jego żona jest prokurentem w BPH!. Masz
        jeszcze jakieś wątpliwości
        • jola_iza Re: Trybunał Stanu to udowodni 12.03.06, 11:16
          Trybunał Stanu niczego nie udowodni tego jestem pewna,nawet jeśli uda się
          postawić Balcerowicza przed nim w co wątpię.Jeśli chodzi o Kwaśniaka odpowiem w
          tym samym stylu a dlaczego Mech nie poinformował Zyty przełożonej ,że dostał
          propozycję na piśmie o samowykluczeniu?
          • smok5 to nie ma znaczeniw dla tej sprawy 12.03.06, 11:20
            Zyta pojechała do sejmu - i balcerowicz nie chciał innego przedstawiciela rządu
            za Mecha. Rozumiesz to ? Sam Mech nic tu nie ma do rzeczy. Następny
            przedstawiciel też by dostał propozycje od świętej krowy do "samowykluczenia"
            -na piśmie chacha. Balcerowiczowi poprostu nie podoba się rząd:)
            • franck Re: to nie ma znaczeniw dla tej sprawy 12.03.06, 11:58
              Przecież Gilowska brała udział w posiedzeniu KNB. Chodziło o wykluczenie tej
              konkretnej osoby tj. Mecha, która nie byla powściągliwa w swoich wypowiedziach
              na temat fuzji.(w przeciwieństwie do Gilowskiej i Balcerowicza).
        • piesek.leszek masz rację, Trybunał to oceni 12.03.06, 11:19
          Tak samo, jak ocenić mógłby ,że słońce wstaje na wschodzie a zachodzi na
          zachodzie.Nawet PiS nie chce postawienia Balcerowicza przed Trybunałem ,bo wie,
          że Trybunał zarzuty odrzuci.

A co do Kwaśniaka, to dlaczego nikt z mózgów rządowych wcześniej nie zgłosił
          tego faktu ?
          • smok5 Nie zgłoszono sprawy kwaśniaka 12.03.06, 11:23
            bo KNB nie jest sądem -zasiadają tam rózne osoby na mocy USTAWY i nikomu nic do
            tego.Ten Kwaśnoiak może tam byc! Kwaśniakiem wykazano tylko głupotę i
            niekosekwencję balcerowicza?
        • piesek.leszek i jeszcze jednno, prymitywie 12.03.06, 11:20
          Dlaczego na Olejnik mówisz milicjantką ?
          • smok5 Inteligentny człowieku: 12.03.06, 11:26
            monisia milicjantka miała tatusia oficera MO -komunistycznej policji politycznej
            - ona jako jego córka jest monisia córka milicjanta - net wymaga skrótów dlatego
            używam -monisia milicjantka. Jasne?
            • piesek.leszek nie rozumiem nadal 12.03.06, 11:34
              Wiem,że jej ojciec był milicjantem.Ale nie mogę pojąć dlaczego ją nazywasz
              milicjantką?
        • franck Re: Trybunał Stanu to udowodni 12.03.06, 11:55
          Nikt nie złożył wniosku o jego wykluczenie. (pomijam tutaj wniosek Pelca o
          wykluczenie Balcerowicza i Kwaśniaka, który sam Pelc wycofał)Proste?!
        • mariner4 Trybunał stanu udowodni wszystko 12.03.06, 12:15
          co PiS chce. Nawet to, że ziemia jest płaska.
          M.
    • jola_iza Re: kodeks postępowania administracyjnego 12.03.06, 11:33
      . Bezpośredni przełożony pracownika jest obowiązany na jego żądanie lub na
      żądanie strony albo z urzędu wyłączyć go od udziału w postępowaniu, jeżeli
      zostanie uprawdopodobnione istnienie okoliczności nie wymienionych w § 1, które
      mogą wywołać wątpliwość co do bezstronności pracownika
      • smok5 Ja nie mogę. KPA dla Mecha chacha 12.03.06, 11:37
        Bezpośrednim przełożonym Mecha jest Zyta nie balcerowicz -nie możesz tego pojąć?
        Blacerowiczowi nic do mecha. Jest tylko przewodniczącym komisji. Czy w komisji
        śledzczej Aumuller mógłby ukarac za bezstronnośc Rokitę? Oświecony elektorat
        jest jak widać niebardzo oświecony.
        • jola_iza Re: Ja nie mogę. KPA dla Mecha chacha 12.03.06, 11:50
          chyba lepiej oświecony od ciebie Art. 1. [Zakres regulacji] Kodeks postępowania
          administracyjnego normuje postępowanie:

1) przed organami administracji publicznej w należących do właściwości tych
          organów sprawach indywidualnych rozstrzyganych w drodze decyzji
          administracyjnych,

2) przed innymi organami państwowymi oraz przed innymi podmiotami, gdy są one
          powołane z mocy prawa lub na podstawie porozumień do załatwiania spraw
          określonych w pkt.1,

3) w sprawach rozstrzygania sporów o właściwość między organami jednostek
          samorządu terytorialnego i organami administracji rządowej oraz między organami
          i podmiotami, o których mowa w pkt 2, a także między tymi organami a sądami,
          • smok5 Nie ośmieszaj się 12.03.06, 12:26
            Niezalezność NBP polega na tym ,że nic jej do rządu i rządowi do niej -
            członkowie KNB są niezależni -przewodniczy im prezes NBP ale tylko przewodniczy
            w zakresie zadań komisji! Przewodniczący NBP mydeł butów roboczych i kar nie
            wydaje innym członkom KNB
            Poczytaj sobie ustawę o NBP:
            www.nbp.pl/aktyprawne/dwn/ustawa_nbp.pdf
      • michal00 Re: kodeks postępowania administracyjnego 12.03.06, 11:38
        to nie ten artykul. Mech nie jest pracownikiem. Istota sporu polega na tym, ze
        zdaniem rzadu KPA nie ma w tym przypadku zastosowania.

tu jest stanowisko ministerstwa
        www.mofnet.gov.pl/dokument.php?dzial=153&id=52807
        a tu NBP:

www.nbp.gov.pl
    • abstrakt2003 Nie żartuj 12.03.06, 11:37
      kto Balcerowiczowi może coś kazać!? :DDD

Zadufany w sobie jest buc Jarek oraz buc Kurski. Balcerowicz zna swoją wartość
      ale daleko mu do obu wymionionych przeze mnie panuwó (swoja droga to oni są
      strasznie zakompleksieni)
    • klarek_i Balcerek szuka roboty i jest odwazny. Jego 12.03.06, 11:41
      stronnicza argumentacja o stronach jest zabawna.
    • bebe255 Pis nie jest pewny, czy zlamano prawo, 12.03.06, 12:07
      a Ty juz wiesz?
      • sierota.po.ud Lejb Fogelman uważa,że Balcerowicz ma rację. 12.03.06, 12:17
      • smok5 PIS sporządza oficjalne stanowisko 12.03.06, 12:29
        to wymaga czasu -FK jest forem gorącym i my potrzebujemy mniej czasu :) A
        myślisz jaka będzie decyzja PISu?:)
        • bebe255 Re: PIS sporządza oficjalne stanowisko 12.03.06, 12:30
          Na razie wiem, ze nie sa pewni mimo, ze w piatek krzyczeli z mownicy sejmowej,
          ze zlamanie prawa bylo, oszukali znowu spoleczenstwo.
          • smok5 Ja rozumiem dlaczego przegrywacie wybory 12.03.06, 12:37
            to ,że złamał prawo to jest faktem -wystarczy krótka analiza dlatego partie nie
            krępowały się w zarzynaniu tej świętej krowy. Jednak dla uzasadnienia wniosku
            potrzeba argumentów pisanych -i na to potrzeba trochę czasu. Balcerowicz
            zakończył karierę czy chcecie czy nie chcecie -no chyba ,że wspomniana Gruzja go
            przyjmie, ale gruzionom dobrze życzę i myślę ,że zapomnieli już o tym "fachofcu :)"
            • bebe255 Tak sobie tłumacz:) 12.03.06, 12:49
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka