Gość: tug Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.chello.pl 09.12.02, 07:24 Dlaczego nic się nie mówi o fundacji joli kwasowej.Ona to robi przekręty Rydzyk to małe miki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prodi Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 09.12.02, 08:24 A chceszbycantysemita? Gość portalu: tug napisał(a): > Dlaczego nic się nie mówi o fundacji joli kwasowej.Ona to robi > przekręty Rydzyk to małe miki Odpowiedz Link Zgłoś
shanti "TV Trwam z ruskimi razem gram" : o. T. Rydzyk 09.12.02, 08:41 <Uroczystą mszę świętą poprzedził w kościele koncert Zespołu Tańca na Rurze "Go- go-Śląsk", który m.in. zaśpiewał - na prośbę ojca dyrektora - "Lubię dzieweczkę co robi laseczkę". > Dac mu zgodę i patrzec na ręce!!!Urzędasy i politycy przestańcie trzęśc doopą przed rydzykami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek 1959 Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: WAWPRX* / *.nestle.pl 09.12.02, 08:58 Dlaczego nie , widać że ktoś bardzo sie boi tego radia jak święconej wody.Rzekome"Imperium" Ojca Rydzyka jest niczym wobec imperium polskiej masonerii,jeśli media są takie dociekliwe to niech zajrzą do kieszeni i źródeł finansowania mocarzy którzą trzęsą rynkiem gazowym w Polsce, władają telewizją,prywatyzują- czytaj sprzeniewierzaja majątek narodowy-podobno dla dobra Polski.Ojciec Rydzyk ma wady ale któż ich nie ma , napewno bije na głowę całą armię dorobkiewiczów spod znaku kolesiów w umiejętnościach managerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Tadeusz Rydzyk WAM = TRWAM IP: *.bielsko.msk.pl 09.12.02, 09:09 Niezłe! Bezczelność tego megalomana nie liczącego się z niczym i nikim zaczyna przekraczać wszelkie granice. To niemożliwe, żeby hierarhowie Kościoła katolickiego nie mieli na niego wpływu, Kościół to zbyt potężna instytucja aby można było w to uwierzyć. No ale jeżeli rzeczywiście Rydzyk wyrwał się spod kontroli Rzymu, to biada nam wszystkim. Chrystus przestrzegał przed fałszywymi prorokami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remont Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.02, 09:36 Przyznam, ze spodziewalem sie kolejnego kroku pana Rydzyka. Cos jakby: daj dlon a cala reke wezme. Nikt mu pazurow nie przypilowal przez 11 lat, to i obrosl w piorka. Sluchalem dzisiaj w TVP1 rozmowy z ksiedzem (nazwiska nie pomne) na temat tego pomyslu. Zdecydowanie powiedzial, ze nie jest to dzielo zgodne z duchem katolickim (nie chce wchodzic w dywagacje co do okreslenia sedna wyrazenia "duch katolicki", bo to osobny temat). Pytanie laika: komu, do jasnej ch...y zalezy na tym w polskich wladzach, zeby taki ksenofobiczny twor funkcjonowal bezkarnie? Smiesza mnie wypowiedzi na temat roznych kontroli skarbowych w Radiu Maryja. Pewien jestem, ze albo sprawy proceduralne beda sie latami ciagnac, albo okaze sie, ze Dziewica znowu zwyciezyla (czytaj: nic na nas nie macie!). Radyjka nie slucham. TV, jesli bedzie (a bedzie!!!), rowniez, stosownie do przekonan, omine w rozkladzie jazdy. Drazni mnie jedynie, jako obywatela tego kraju, ze sa "rowni i rowniejsi" - pamietam to doskonale z "minionej dekady" z racji "kilku" wiosenek na karku. Polska, to "ciekawa kraja" jakby powiedzial jeden z satyrykow. Mnie ta "kraja" przestaje sie podobac. Drze na mysl o starosci, bo jezeli mam zostac takim "czyms" jak przecietni radiomaryjcy, to wole sobie w leb palnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawkop PROGRAM TV TRWAM IP: 217.153.88.* 09.12.02, 09:44 6:00 - 7:00 - PORANNE CZUWANIE NA KOLANIE 7:00 - 7:15 - WIADOMOŚCI PARAFIALNE 7:15 - 7:30 - SPOWIADANIE NA EKRANIE 7:30 - 8:00 - KAWA CZY RÓŻANIEC 8:00 - 9:00 - "TYDZIEN NA DZIALCE" - PROGRAM DLA NARKOMANOW 9:00 - 10:00 - "CUD W OZAROWIE - MATKA BOSKA OD KABLI" - REPORTAZ Z CYKLU OBJAWIENIA MARYJNE W POLSCE I NA SWIECIE 10:00 - 11:00 - BEZPOŚREDNIA RELACJA Z III SANECZKOWEJ PIELGRZYMKI DO CZĘSTOCHOWY 11:00 - 12:00 - OD PRZEDSZKOLA DO WATYKANU - PROGRAM DLA NAJMLODSZYCH 12:00 - 12:30 - JAK PRZEWIEZDZ BRYKE PRZEZ GRANICE BEZ CLA - GAWEDA KSIEDZA RYDZYKA 12:30 - 13:00 - GOTOWANIE NA EKRANIE - "OPLATEK" 13:00 - 13:30 - ZROB TO SAM - "MODEL HOSTII Z XVIIw." 13:30 - 14:00 - SERIAL "PLEBANIA" ODC. 645 14:00 - 14:30 - SERIAL "PLEBANIA" ODC. 645 POWT. 14:30 - 15:00 - ŚW. TOMASZ Z AKWINU - BIOGRAFIA 15:00 - 15:45 - TELETURNIEJ - "MILIARD W PARAFII" 15:45 - 16:30 - Z CYKLU KOŚCIOLY W POLSCE - PARAFIA W PLESZEWIE 16:30 - 17:00 - ROZANIEC POPOLUDNIOWY 17:00 - 17:15 - TELEKATOL - WIADOMOŚCI 17:15 - 18:00 - RYDZYKMANIA - PROGRAM/SHOW DLA MLODZIEŻY 18:00 - 18:30 - WYWIAD Z ANIOLEM - GOŚĆ SPECJALNY ARCBP. J.GLEMP 18:30 - 19:00 - KONCERT ARKI NOEGO - LIVE FROM LAS VEGAS 19:00 - 19:30 - DOBRANOCKA - RYDZYK NA POLSKICH DROGACH 19:30 - 20:00 - FUCKTY 20:00 - 20:30 - KRZYŻYK NAD I 20:00 - 21:00 - BEZP. RELACJA Z MSZY Z NIEPOKALANOWA - W PROGRAMIE ORĘDZIE NUNCJUSZA PAPIESKIEGO ORAZ HOMILIA KS. JANKOWSKIEGO 21:00 - 22:00 - RORATY 22:00 - 22:30 - RÓŻANIEC NA DOBRANOC 22:30 - 23:00 - HORAŁ GREGORIAŃSKI - WYKONUJE CANTATA VARSOVIENSIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEKS Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 09.12.02, 10:01 Moze wypowiedza się złotouści obrońcy wolności słowa... (Michnik,Kuron,Gieremek,Kwasniewski) ...ale nie wypowiedzą się . Bo wolność ma być – ale tylko dla tych, co mówią podobnie jak oni! Może to i słuszne... Ale, w takim razie, niech nie wmawiają nam, że kochają Wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RITZ Re: No i ... Radio Maryja złożyło wniosek o T IP: 141.78.132.* 09.12.02, 10:02 ten kraj jest pojebany. i my do europy. kurwa jego mac. polacy, wezcie sie do roboty. co to kurwa za narod. co za mentalnosc.bo tu kurwa chodzi o pewne cechy, ktore jakies plemie ma albo ich nie ma.bo kurwa nastroje spoleczne sa zle. he he. niech kurwa w tym kraju kazdy o swoja dupe zacznie dbac. potem jeszcze tylko mala szczypta myslenia zbiorowego. no zeby ludzie poczucie mieli, ze tutaj chodzi o to zeby nam sie wszystkim dobrze zylo. i bedzie ok. he he.ja pierdole. a w sumie to wam powiem, ze mam duzo wspolnego z andrzejem l. i z tadkiem r. jestem wiesniak i dlugo przebywalem w niemczech. niedlugo sie okaze, czy moj pobyt u naszych sasiadow przyniesie takie plony jak w przypadku tadka. tez chcialbym zbudowac jakies imperium. no wlasnie powiedzmy sobie wszyscy jutro zaraz po przebudzeniu: kurwa, ja zbuduje imperium. sorry za tyle przecinkow. bill cosby nie przeklina, ale w koncu kazdy jest inny. ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzgu Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: 212.244.221.* 09.12.02, 10:06 Czyż to nie wspaniałe że naszym wspaniałym krajem żądzi 15 tysięcy trzęsących się dewotek którym z braku zajęć ubyło szarych komórek i zdolności myślenia zredukowały się tylko do bezmyślnego powtarzania cytatów ludzi którzy którym ciągle mało. Teraz czuję się znacznie pewniej i wiem że dzięki tym ludziom będe miał zapewnioną przyszłość i ciely karton na schodach kościoła oczywiście tylko do czasu aż ojciec pełen miłosierdzia zbije mnie pała bejzbolową, zadzwoni po policje i oskarży o próbe włamania. Hej jaki ten kraj jest cudowny. Zyjmy w głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał wniosek o TV IP: *.sprint.com.pl 09.12.02, 10:11 R.M ma do tego świete prawo.To czy sie nam podoba czy nie nie ma żadnego znaczenia.Wydaje mi się że np.programy historyczne mogą być ciekawe,niezależne. Decyzje co do oglądania tv Radia Maryja będziemy mogli zawsze podjąć polotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nex Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.centrala.kbsa / 173.1.0.* 09.12.02, 10:13 Nie słucham radia maryja i w związku z tym chciałbym wiedzić czy Ci co słuchają, uważają mnie za swego przeciwnika czy też jestem im obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metix Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.master.pl / *.master.pl 09.12.02, 10:14 Czytam opinie w tym portalu i jestem zażenowany poziomem czytelników portalu GW. Zawsze myślałem, że ta gazeta trafia do ludzi otwartych i liberalnych, to znaczy szanujących poglądy ludzi inaczej myślących. A tu mamy do czynienia z szowinizmem, zaściankowością i nienawiścią do inaczej myślących. Niech o. Rydzyk zakłada sobie telewizję. Nie jest to z państwowej kasy - to co komu do tego. Uważam, że powinno być miejsce w eterze dla tv o. Rydzyka i kanału Playboy. Jak komuś się nie podoba, może nie oglądać. To jest prawdziwa wolność wyboru. I tak wszystkie pomysły zweryfikuje rynek i ludzie głosujący pilotami. Strach pomyśleć cobybyło, gdyby swoją stację chciała założyć np. organizacja muzułmańska. Daleko nam jeszcze do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: 81.15.164.* 09.12.02, 10:19 telewizja katolicka? zgoda!!! Tylko po co tyle fanatyzmu? Czy dobry katolik musi byc fanatykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lampart Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 11:03 Gość portalu: sceptyk napisał(a): > telewizja katolicka? zgoda!!! Tylko po co tyle fanatyzmu? Czy > dobry katolik musi byc fanatykiem? Moglbys podaj jakis przyklad fanatyzmu katolickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izrael Kalmanowicz Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 11:00 Towarzysz Dzierżyński by do tego nigdy nie dopuścił! Zwłoki Lenina oprzewracają się w urnie! Uj - będzie z tego wielki kłopot dla Naszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crash RADIO MA RYJA ,RASISTOWSKIEGO RYJA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 11:00 JAK POKAZYWALI TE WSZYSTKIE DEWOTY W TV TO MI SIĘ SAM TELEWIZOR PRZEŁĄCZYŁ NA INNY KANAŁ.A JUŻ MYŚLAŁEM ŻE NIE MA BOGA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Krew w Toruniu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 11:09 Wczoraj rano pojechalem do Torunia wiezdzam do miasta z samego rana a tam krew na ulicach plynie, ja sie patrze a to ranna msza w kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK MASZ COŚ Z DEKLEM ?! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 11:39 Człowieku! Opanuj się! Co ty tu wygadujesz? Jaka krew?! Jakimi ulicami? Masz coś nie tak z deklem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HELIODORUS Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 11:20 Nazwa Trwam oznacza rownież Sram na wszystkich tych co mysla inaczej niż Ojciec Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petroniusz Wborcza wdaje się w propagandowe manipulacje IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 11:23 Wiadomo zatem jaka była przyczyna nagonki na ojca Rydzyka i Radio Maryja. Złożenie dokumentów o koncesję telewizyjną przez Rydzyka, uprzedziliście paszkwilem paradokumentalnym? Jestem zdegustowany filmem "Imperium ojca Rydzyka", który w swej formie i treści jest czystą agitką z czasów minionych, ale widać nie tak bardzo minionych. To, że Gazeta Wyborcza wraz z Rzeczpospolitą uczestniczy w tym przedsięwzięciu, jest po prostu żenujące. Nie jestem słuchaczem Radia Maryja, ani zwolennikiem księdza Rydzyka. Jednak to co zaprezentowała Wyborcza jest nietolerancją. Wolno mi nie akceptować pewnych postaw - to jest moje prawo, ale tolerancja, jest moim obowiązkiem. A z tą wartością niestety minęliście się. Dołączyliście do poziomu obywatela Urbana. Mam dość już troski o mnie, ze strony mojego Państwa i Rządu i Pana Prezydenta i Pani Prezydentowej i Gazety Wyborczej i Rzeczpospolitej i TVP i TVN i Episkopatu i Uni Europejskiej, etc. etc. Jeśli 5 mln słuchaczy radia ma ochotę finansować swoją stację telewizyjną i spełnione są wymogi formalno-prawne do nadawania, to proszę wykonać tylko to co w państwie prawa i państwie obywatelskim należy wykonać, tzn. podpisać koncesję. Troskę o obywateli zostawcie obywatelom. Nie jesteśmy głupsi od was. Jako czytelnik, między innymi Wyborczej, oświadczam, że umiem obsługiwać pilota i wiem do czego służy czerwony guziczek. Odnoszę wrażenie, że w dzisiejszej Polsce wielu ludzi chciałoby mieć mojego pilota telewizyjnego u siebie na biurku, i póki co tą osobą wcale nie jest ksiądz Rydzyk. Proszę, bo tylko tyle mogę, aby media, które jeszcze mają wpływ na opinię publiczną, nie traciły swojego autorytetu na propagandowe i haniebne manipulacje rodem z czasów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Wborcza wdaje się w propagandowe manipulacje IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 09.12.02, 11:46 Gość portalu: petroniusz napisał(a): > Wiadomo zatem jaka była przyczyna nagonki na ojca Rydzyka i > Radio Maryja. Złożenie dokumentów o koncesję telewizyjną przez > Rydzyka, uprzedziliście paszkwilem paradokumentalnym? Jestem > zdegustowany filmem "Imperium ojca Rydzyka", który w swej formie > i treści jest czystą agitką z czasów minionych, ale widać nie > tak bardzo minionych. To, że Gazeta Wyborcza wraz z > Rzeczpospolitą uczestniczy w tym przedsięwzięciu, jest po prostu > żenujące. > Nie jestem słuchaczem Radia Maryja, ani zwolennikiem księdza > Rydzyka. Jednak to co zaprezentowała Wyborcza jest > nietolerancją. Wolno mi nie akceptować pewnych postaw - to jest > moje prawo, ale tolerancja, jest moim obowiązkiem. A z tą > wartością niestety minęliście się. Dołączyliście do poziomu > obywatela Urbana. > Mam dość już troski o mnie, ze strony mojego Państwa i Rządu i > Pana Prezydenta i Pani Prezydentowej i Gazety Wyborczej i > Rzeczpospolitej i TVP i TVN i Episkopatu i Uni Europejskiej, > etc. etc. > Jeśli 5 mln słuchaczy radia ma ochotę finansować swoją stację > telewizyjną i spełnione są wymogi formalno-prawne do nadawania, > to proszę wykonać tylko to co w państwie prawa i państwie > obywatelskim należy wykonać, tzn. podpisać koncesję. Troskę o > obywateli zostawcie obywatelom. Nie jesteśmy głupsi od was. Jako > czytelnik, między innymi Wyborczej, oświadczam, że umiem > obsługiwać pilota i wiem do czego służy czerwony guziczek. > Odnoszę wrażenie, że w dzisiejszej Polsce wielu ludzi chciałoby > mieć mojego pilota telewizyjnego u siebie na biurku, i póki co > tą osobą wcale nie jest ksiądz Rydzyk. > Proszę, bo tylko tyle mogę, aby media, które jeszcze mają wpływ > na opinię publiczną, nie traciły swojego autorytetu na > propagandowe i haniebne manipulacje rodem z czasów PRL. Świetny tekst, gratuluję. Ciekawe, czy Wyborczej starczy odwagi, aby go opublikować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK BRAWO, BRAWO, BRAWO! WRESZCIE DOBRY TEKST! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 12:03 Nic dodać, nic ująć. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek b. dobrze powiedziane Petroniuszu!!! IP: *.escom.net.pl 09.12.02, 12:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stone Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 11:59 ...jak długo ma to Trwać - Trwa Mać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK DO KOŃCA ŚWIATA I JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 12:06 ILE TO JESZCZE BĘDZIE TRWAŁO? DO KOŃCA ŚWIATA I JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ! NIE PODOBA SIĘ? - TO WON NA WSCHODNI BRZEG JORDANU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Tr-WAM ale nie NAM....dyr.Rydzyk IP: 62.88.128.* 09.12.02, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
p_21 strach zagoscil w moich oczach 09.12.02, 13:08 boje sie i to nie jest zart po przeczytaniu tych slow i kazan i po wyobrazeniu sobei tych wszystkich starych ludzi (zwlaszcza starszych pan ktore kojarza mi sie z walka o miejca w tanwaju o godz 8:00 gdy to one jada na rynek na zakupy)> niedlugo bedzie tak ze jezeli nei bedziesz chodzil do koscila to ci sie moze krzywda stac a tak w ogole to z tego artykulu wynika ze jezeli ktos nie slucha radia maryja i nie chodzi codziennie do kosciola i sie nie modli caly zcas to terrorysta fajnie co a co dopiero ludze inej wuary az starch pomyslec Polska kraj o znany niegdyc z tolerancyjnosci w calej europie karj w ktorym nie bylo przesladowania i wojen religinych UPADA Pozdrawiam mame tate i psa "kubusia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rawicz Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 09.12.02, 13:48 Znaczek z przekreśloną Unią to znakomity pomysł. Od razy rozpoznasz kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Radio Maryja złożyło wniosek o TV IP: *.ipt.aol.com 09.12.02, 15:12 Jeszcze biskup nie przestal "grzmiec", a juz "Wyborcza" wystrzelila z kolubryny...Medrcy z "chlewu Michnika" zazdroszcza politykom ze "stajni Ojca Rydzyka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolność słowa O co ta wrzawa? Chce? Dać Mu koncesję! I lesbijkom też IP: *.satkabel.com.pl 09.12.02, 15:23 Jestem za wolnością słowa i wypowiedzi, bez oczywiście jakiś wulgaryzmów itp. a o takie akurat o. Rydzyka nie podejrzewam. Złożył wniosek o koncesję? Spełnia warunki? Ok. Dać Mu szansę. Ktoś posłucha, jakaś babina umrze szczęśliwsza, a kto nie chce, niech nie ogląda. Inteligentni ludzie umieją obsługiwać piloty i przeskakiwać programy. Że już o takim zaprogramowaniu odbiornika, żeby nie było tam tej stacji nie wspomnę. I nie wiem o co ten krzyk. Moim zdaniem powinna być wolność wypowiedzi. I dla ojca Rydzyka i dla innych. Choćby SLD-owcóe, czy osób o odmiennej orientacji seksualnej Odpowiedz Link Zgłoś