Dodaj do ulubionych

Polskie drogi

25.03.06, 06:46
Nie interesują mnie idiotyzmy wygadywane z trybuny sejmowej. Zdaje się że
odcinek pt. wybór rzecznika prawa dziecka był wyjątkowo pikantny...
Interesuje mnie stan polskich dróg. Po tej wyjątkowo pieknej i długiej zimie
jest on wyjatkowo zły. Właściwie polskie drogi sa w strzępach. Felgi,
resory i łożyska mojego samochodu też są w strzępach.
Najgorsze są pobocza. Nie można tych dziur omijać bo z naprzeciwka jedzie
sznur samochodów.
Panie premierze sytuacja jest nadzwyczajna. Nie wiem czy nie powinien być
wprowadzony stan wyjątkowy. Wojewodowie powinni stanąć do wiosennego apelu.
I zaraz po apelu wziąć się do roboty.
Sejm nie powinien debatować o bzdetach... posłowie powinni szukać
dodatkowych pieniędzy na remonty. Natychmiast! Jest strasznie. Szczególnie
na Mazowszu. Szczególnie na drogach dojazdowych do stolicy.
Obserwuj wątek
    • smok5 Przyłączam się do apelu 25.03.06, 06:55
      Z czego oni robili te drogi? W lecie płyną, w zimie powstają wyrwy na pół metra
      - w Afryce drogi nierzadko sa lepsze. Problem papieru toaletowego rozwiązany,
      sznurek do snopowiązałek jest ale dziurska zostały.
    • kaczysta Re: Polskie drogi 25.03.06, 06:59
      Po tej wyjątkowo pieknej i długiej zimie
      > jest on wyjatkowo zły. Właściwie polskie drogi sa w strzępach. Felgi,
      > resory i łożyska mojego samochodu też są w strzępach.

Droga sawo, kupsobie terenowke.
      Np. Audi Q7, piekna furka.

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.audiworld.com/news/05/frankfurt/q7/q7debut015.jpg&imgrefurl=http://www.audiworld.com/news/05/frankfurt/q7/content.shtml&h=890&w=1200&sz=115&tbnid=OT6O_Y1SVQFskM:&tbnh=111&tbnw=150&hl=de&start=16&prev=/images%3Fq%3Daudi%2Bq7%26svnum%3D10%26hl%3Dde%26lr%3Dlang_de%26client%3Dopera%26rls%3Dde%26sa%3DN
      • kaczysta Re: Polskie drogi 25.03.06, 07:01
        Jeny jaki straszny link mi wyszedl.
        • smok5 W terenówce tez wyrywa koło przy 150 km/h 25.03.06, 07:05
          w dziurze o głebokości 30 cm. Nawet w Audi A7.
          • kaczysta Re: W terenówce tez wyrywa koło przy 150 km/h 25.03.06, 07:09
            Q7
            Pozatym po polskich stepach wystarczy 100.
            Ja szybciej nie jezdze.
            • andrzej.sawa Re: W terenówce tez wyrywa koło przy 150 km/h 25.03.06, 07:45
              Ale przecież nie o to chodzi.Chodzi o to,że gospodarcze elementy są psute przez
              ideologiczne wygłupy.Ideologiczne i populistyczne głupoty zabrały 70
              miliardów/emerytury górnicze/.
              Żeby nie było tak prosto,to powiem,że nie jestem przeciwnikiem ideologii,bo
              państwo zorganizowane jest jakąś ideologią.Jednak to co się teraz dzieje ta
              prostacka ideologia zamiast lub wbrew gospodarce.
              A drogi?Drogi jakie są każdy widzi.

Balcerowicz musi być.
      • sawa.com Re: Polskie drogi 25.03.06, 07:08
        kaczysta napisał:

> Po tej wyjątkowo pieknej i długiej zimie
        > > jest on wyjatkowo zły. Właściwie polskie drogi sa w strzępach. Felgi,
        > > resory i łożyska mojego samochodu też są w strzępach.
        >
        > Droga sawo, kupsobie terenowke.
        > Np. Audi Q7, piekna furka.
        >
        > images.google.com/imgres?
        imgurl=www.audiworld.com/news/05/frankfu
        >
        rt/q7/q7debut015.jpg&imgrefurl=www.audiworld.com/news/05/frankfurt/q7/co
        >
        ntent.shtml&h=890&w=1200&sz=115&tbnid=OT6O_Y1SVQFskM:&tbnh=111&tbnw=150&hl=de&s
        > tart=16&prev=/images%3Fq%3Daudi%2Bq7%26svnum%3D10%26hl%3Dde%26lr%3Dlang_de%
        26cl
        > ient%3Dopera%26rls%3Dde%26sa%3DN

Strasznie długi ten link. Obawiam się, ze mnie na to cacko nie stać. Chyba będę
        musiała pomysleć o jakimś demobilu. Czy w wojsku trwa jeszcze wysprzedaż?

Polskie drogi mają jeszcze jeden defekt. Wysokie krawężniki. Większośc marek
        samochodowych natomiast ma niskie zawieszenia.
        Ja zawsze wpadam w popłoch i w konsternację kiedy słyszę sygnał "R" spieszącej
        na ratunek człowiekowi w zagrożeniu zycia - i nie mam gdzie ustąpić.

Czy nasi drogowcy nie mają wyobraźni? Dlaczego między chodnikiem a powierzchnią
        jezdni jest uskok tektoniczny?
        • kropek_oxford Kup sobie demobil: to audi to zabawka dla 25.03.06, 07:52
          podstarzalego rahitycznego Rambo, albo ...proteza, sama wiesz czego u macho bez
          jaj;) Na polskich drogach sprawdza sie tylko pojazdy wojskowe: land rover,
          jeep, ruski laz, w ostatecznosci stary mercedesowy G wagon:)
        • kropek_oxford PS. A normalne audi jest OK - za rozsadny szmal, 25.03.06, 07:55
          bo juz nie nowka - sprawdz sobie w niemieckim DAZ (dwutygodnik, katalog
          samochodow z drugiej reki, dostepny w Polsce), po ile chodzi zwykly audi saloon
          z napedem na cztery kola A8 (8 cylindrow, bardzo szybki i bardzo stabilny,
          uzywany niegdys przez ochroniarzy Miloszewicza i gangsterow, a wiec napewno
          PRAKTYCZNY).
        • sawa.com Polskie drogi a afera paliwowa 25.03.06, 08:00
          Skarb Państwa został rąbnięty na 10 miliardów złotych. Chyba taka suma jest
          wymieniana przez prokuratorów? Ile za to mozna by bylo kilometrów dróg
          wyremontować? Marzenia marzenia...
          Na marginesie afery paliwowej nie sposób nie wspomnieć o tajemniczej dymisji
          prokuratora Wełny. I nie sposób nie skojarzyć sobie, że w aferę paliwową jest
          umoczony generał Paulinów z Jasnej Góry. Serce truchleje ze zgrozy jak sie na
          to wszystko patrzy.

Skarb Państwa nie jest chroniony przez tych, których wybraliśmy do takiej
          ochrony i rozumnego gospodarowania.
          Poseł ugrupowania które jest sygnatariuszem paktu stabilizacyjnego wyłudzał
          pieniądze za bezynę której nigdy nie wykorzystywał do jazdy do wybroców. Możemy
          się domyślać, ze nie on jeden. Nawiasem mówiąc za to jest odpowiedzialny
          marszałek. I to nie Jurek ale ten z SLD. Kto był w przedostatniej kadencji
          marszałkim? Czy to nie czystoręki Cimoszewicz?
          • andrzej.sawa Re: Polskie drogi a afera paliwowa 25.03.06, 08:11
            Sawa.com.Masz rację ale nie psuj humoru przypominaniem rozmaitych cimoszek.Ich w
            znacznej części należy albo posadzić,albo spuścić za nimi wodę w muszli
            klozetowej naszej historii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka