Dodaj do ulubionych

za zdrade ojczyzny kula w leb

02.04.06, 09:51
chetnie poslucham argumentow przeciw karze smierci za zdrade ojczyzny
albowiem
sam ich nie znalazlem
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 02.04.06, 09:54
      W czasie wojny? Oczywiście ale w czasie pokoju? Hmmm... mam poważne
      wątpliwości. No chyba tylko w przypadku gdyby działalność zdrajcy doprowadziła
      by do śmierci naszych agentów.
      • n0str0m0 w czasie pokoju PO wojnie zdrada spowodowanej 02.04.06, 09:55
        to jak?
    • rycho7 0,5 miliona emigrantow ostatnio zdradzilo ojczyzne 02.04.06, 09:55
      "Zdradzanie" ojczyzny to zbyt koniunkturale pojecie aby karac smiercia. Wsadz
      glowe do zimnej wody.
      • n0str0m0 naprawde zdradzilo? 02.04.06, 09:57
        zdefiniuj zdrade...

sprzedali informacje dotyczace obronnosci kraju?
        prosili obce mocarstwa o anekt?
        wydali tajemne rozkazy mordowania polakow w kraju?
        • billy.the.kid Re: naprawde zdradzilo? 02.04.06, 10:09
          chetnie posłucham argumentów ZA KARĄ ŚMIERCI Za zdradę ojczyzny.
          • n0str0m0 tsk, tsk, tsk... 02.04.06, 10:13
            ja bylem pierwszy

ale ze jestem wyrozumialy dla wszystkich
            nawet niekulturnych
            to odpowiem

pur onkurarze lez otres
            oczywiscie
            • p.smerf Re: tsk, tsk, tsk... 02.04.06, 10:22
              Chciałbym Ci powiedzieć, że pod tym światłym hasłem, tylko w najnowszej historii
              wymordowano parędziesiąt tysięcy ludzi w 90 proc. niewinnych.
              Były jeszcz hasła "racji stanu", "w obronie społeczeństwa, ustroju, zasad,
              religii (niepotrzebne skreślić). Również niezwykle poręczne w pozbywainiu się
              niewygodnych.
              • n0str0m0 a to ciekawe 02.04.06, 10:25
                czy sugerujesz abolicje kodeksu karnego W OGOLE?
                • p.smerf Re: a to ciekawe 02.04.06, 10:32
                  > czy sugerujesz abolicje kodeksu karnego W OGOLE?

Nie. Ale kara śmierci jest jedyną nieodwracalną. Iluż to "zdrajców" skazano u
                  nas na śmierć lub wieloletnie więzienie, i iluż potem reahabilitowano? Niestety
                  rahabilitacja zabitych, to tylko gest.
                  • n0str0m0 indolencja czy nagminnosc dyletanctwa sadow 02.04.06, 10:38
                    nie powoduje redukcji percepcji winy
                    surowosci kary
                    czy potrzeby zadoscuczynienia

zdrada ojczyzny jest zbrodnia najwyzsza
                    i jako taka musi byc osadzona
                    • p.smerf Re: indolencja czy nagminnosc dyletanctwa sadow 02.04.06, 10:42
                      > zdrada ojczyzny jest zbrodnia najwyzsza
                      > i jako taka musi byc osadzona

A przez kogo? Skąd chcesz wytrzasnąć tych sprawiedliwych sędziów? Podobno jest
                      tylko jeden, ale on ziemskich wyroków nie wydaje. Ileż to razy bohaterowie
                      okazywali się zdrajcami a zdrajcy bohaterami.
                      • n0str0m0 Skąd wytrzasnąć tych sprawiedliwych sędziów? 02.04.06, 10:44
                        argument jako obrazliwy i bez znaczenia
                        wykreslam z protokolu
                        • absurdello Jaki jest sens zabijania zdrajcy ? 04.04.06, 03:51
                          Przecież nie będzie on miał okazji do przemyślenia swych czynów, po prostu
                          przestanie istnieć a inni, jak to zwykle bywa i tak nie wyciągną z jego śmierci
                          wniosków (a nuż się uda, i jeszcze forsa z tego będzie).

Ja tam optuję za długoletnim więzieniem !
                          • n0str0m0 byc moze 04.04.06, 04:23
                            dla mnie
                            kulka jest tansza a efekt edukacyjny - spektakularniejszy
        • rycho7 w tym jest sedno 02.04.06, 13:11
          n0str0m0 napisał:

> zdefiniuj zdrade...

To Ty zapoczatkowales watek. I Ty uzyles nieostrego pojecia. Za niejasna zdrade
          domagasz sie kary smierci. Taka to Twoja konsekwencja.

Definicja prawna znajduje sie w kodeksie karnym. Ale niestety ostatnio w ramach
          Rewolucji Moralnej definicje prawne sa lekcewazone. Interesujece byloby wiec
          abys to Ty zdefiniowal za co chcesz karac smiercia. Czy za brak pracy w
          ojczyznie czy tez za brak zgodnosci pogladow z ojcem dyrektorow.
          • n0str0m0 ani ani 02.04.06, 13:23
            za brak definicji przepraszam
            ta mozna znalezc w kodeksie karnym

w watku skrystalizowala sie jako dzialania przeciw krajowi
            w wyniku ktorych obywatele kraju tego sa mordowani
            wiec mozesz byc spokojny
            twoj wyjazd z kraju nie kwlaifikowal sie do definicji owej

dopisuje:

spiski i dzialania majace na celu oslabienie,
            ubezwlasnowolnienie, zaprzedanie
            podporzadkowanie lub zaglade narodu

naprawde lepszy opis znajdziesz w KK
            • kropek_oxford A w jakim kodeksie karnym masz taka definicje? 03.04.06, 10:27
              A poza tym to podaj paragraf i artykul:)
        • snajper55 Re: naprawde zdradzilo? 03.04.06, 14:01
          n0str0m0 napisał:

> zdefiniuj zdrade...
          >
          > sprzedali informacje dotyczace obronnosci kraju?
          > prosili obce mocarstwa o anekt?
          > wydali tajemne rozkazy mordowania polakow w kraju?

Pracują za pieniądze na rzecz obcych mocarstw.

S.
          • n0str0m0 a to jest gorsze od pracy dla obcych mocarstw... 04.04.06, 05:43
            za darmo?

"Pracują za pieniądze na rzecz obcych mocarstw."
            • snajper55 Uważasz, że mamona jest tak samo dobrym powodem... 04.04.06, 09:37
              ... jak idea ???

S.
              • n0str0m0 nie o uwazaniu moim a o twierdzeniu twoim bylo 04.04.06, 11:46
                wiec jak - zdrada dla zdrady to nie zdrada?
                • snajper55 Re: nie o uwazaniu moim a o twierdzeniu twoim byl 04.04.06, 12:50
                  n0str0m0 napisał:

> wiec jak - zdrada dla zdrady to nie zdrada?

Moje stwierdzenie jest prawdziwe. A rozmawiamy właśnie o Twoim postulacie
                  karania śmiercią za zdradę.

Więc jak, praca za pieniądze na rzecz obcych mocarstw kosztem dobra własnego
                  państwa jest zdradą, czy nie jest ? Kulka w łeb dla pracujących za granicą ?

S.
                  • n0str0m0 czekam niecierpliwie na twe kolejne posty 04.04.06, 13:18
                    bo wielkim zwolennikiem absurdu jestem
                    strzelabys do 2000000 polakow za granica?

wiedzialem, zes polakozerca...
    • oczywistosc jesli ta zdrada powodowala smierc rodakow 02.04.06, 10:15
      to nalezy sie kula w leb.
      • n0str0m0 spowodowala 02.04.06, 10:17
        ale mialo byc o argumentach przeciw kulce w leb...
        • oczywistosc nie ma arfumentow przeciw 02.04.06, 10:24
          za umyslna smierc wielu ludzi, jaka jest zdrada, nalezy sie smierc
          • n0str0m0 sprostowanie 02.04.06, 10:27
            spowodowanie UMYSLNE smierci NAWET JEDNEGO rodaka
            dalej bez korekt...
            • kropek_oxford A jesli ofiara tej zdrady padl cudzoziemiec to juz 03.04.06, 10:29
              karac nie nalezy? Jestes niekonsekwentny:))) A twoje plemienne myslenie jest
              irytujace - z wlasnym czasem zes sie rozminal? Zreszta ja mam w
              nosie "patriotow" na emigracji - FALSZEM MI TO JEDZIE!
              • n0str0m0 [...] 03.04.06, 10:38
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • n0str0m0 a kto to jest cudzoziemiec? 04.04.06, 13:00
                bo ty gabrysiu masz kwalifikacje watpliwe do oceny
                nie dosc ze sie polskosci WYPIERASZ, hermafrodytko
                to jeszcze o jej brak mnie oskarzasz...

na dodatek kazdy post obNazajacy ta kretynke cenzor z uporem maniaka - zdejma
    • reakcjonista1 Zdrada moze byc róznego typu 02.04.06, 10:19
      np donoszenie na Polskę przez merdialnych manipulatorów, jawne klamstwa
      powtarzane potem przez najwieksze dzienniki Europy to takze zdrada - no ale nie
      na KS.
      • n0str0m0 patrz post powyzej 02.04.06, 10:23
        jesli spowodowala BEZPOSREDINO SMIERC rodaka
        etc...
        • janbezziemi Zdrada małzenska tak! 02.04.06, 10:59
          Zdrada małzenska - kara smierci po uprzednim obcięciu narędzia...Zyjecie
          jeszcze?
        • rycho7 to wspoludzial w morderstwie 02.04.06, 13:17
          n0str0m0 napisał:

> jesli spowodowala BEZPOSREDINO SMIERC rodaka

Sa rozne formy: pomocnictwo, poplecznictwo itp. Nie trzeba wlasnymi rencamy. Do
          morderstwa nie potrzeba artykulu o zdradzie.

Zdrada to naduzycie bezwzglednej lojalnosci wobec suwerena. Przykladowo knucie
          w celu budowy spoleczenstawa obywatelskiego. Kto to widzial w kosciele
          katolickim rzady ludu?
          • n0str0m0 patriotyzm samorzadny i niezalezny jest 02.04.06, 18:25
            od systemu sprawowania wladzy
    • jorge.martinez Na wstępie 2 pytania 02.04.06, 11:01
      Co to jest ojczyzna?

Co to jest zdrada?
      • n0str0m0 partiotycznie uposledzonych 02.04.06, 11:07
        odsylam do kodeksu karnego
        • p.smerf Re: partiotycznie uposledzonych 02.04.06, 11:11
          > odsylam do kodeksu karnego

Którego, bo to się nieustannie zmienia.

"argument jako obrazliwy i bez znaczenia
          wykreslam z protokolu" i baw się dalej sam.
    • szczuczka tak jest!!! 02.04.06, 11:47
      jest problem
      Kukliński juz nie żyje

A.
      • james_bond007 Re: tak jest!!! 02.04.06, 13:43
        Kaczyńscy jeszcze żyją...
      • n0str0m0 kuklinski zdradzil... 02.04.06, 18:37
        zdrajcow ojczyzny

podwojna negacja...
        ilu polakow zginelo w bezposrednim wyniku jego zdrady?
        • szczuczka o nie bratku 03.04.06, 07:20
          Kukliński zdradził Polaków wystawiając ich na precyzyjny cel NATO

i gdzie w poście wprowadzającym pisałeś o tracących zycie w bezpośrednim wyniku zdrady?

Na własne potrzeby zmienia sie warunki?
          • n0str0m0 o tak! 03.04.06, 08:16
            masz konkretna informacje o PRZEPROGRAMOWANIU celow ataku nuklearnego NATO
            na polske
            (z celow... na polske, ktore zaprogramowano dekady wczesniej)

bardzo mnie ta informacja zainteresowala
            szczegoly?

p.s. nie jestem zwolennikiem walenrodyzmu, pudlo. gra pan dalej?
            • p.smerf Re: o tak! 03.04.06, 18:39
              masz konkretna informacje o PRZEPROGRAMOWANIU celow ataku nuklearnego NATO
              > na polske
              > (z celow... na polske, ktore zaprogramowano dekady wczesniej)
              >
              > bardzo mnie ta informacja zainteresowala
              > szczegoly?

Ależ oczywiście, przecież końcówka komputerów Pentagonu znajduje się u mnie w
              piwnicy. Podaj dokładnie o jakie namiary Ci chodzi. Zaraz obok w schowku na
              węgiel mam bezpośrednie połącznie Łubianką i Centrum Sterowania Rakietami
              Stratgicznymi Rosji. Zamawiaj co chcesz. Dla mnie to drobiazg. Nasz klient, nasz
              pan. Mogę Ci nawet podesłać mapę Europy z zaznaczonymi rzekami i pasmami górskimi.
              • n0str0m0 wspanialy post 04.04.06, 05:44
                potraktuj go jako odpowiedz do swojego pytania o kwity
    • oczywistosc Jesli tu mowa o Jaruzelskim, to jego postepowania 02.04.06, 13:55
      nie mozan uznac za zdrade. On raczej dzialal zgodnie ze swa intuicja i
      informacjami,jakie posiadal. Zdrada jest wowczas, gdy czlowiek swiadomie dziala
      na szkode swego narodu. Jaruzelski wierzyl, ze on Polske ratuje przed
      prawdopodobna radziecka inwazja. Uwazam, ze trzeba go zostawic w spokoju. Nie
      wierze, ze on bylby zdolny do zdrady. Zdrady natomiast dopuscilo sie wielu
      polskich politykow, ktorzy zezwolili na grabiez polskiego majatku i zniszcenie
      polskiej przedsiebiorczosci, ktorzy sami przy tym sie ubogacili. W wyniku tej
      zdrady z nedzy zmarly tysiace Polakow i setki tysiecy zostaly wypedzone z
      Polski. To jest prawdziwa zdrada!
      • n0str0m0 nie bylo o Jaruzelskim ale skoro go bronisz 02.04.06, 16:39
        to rob to w sposob poinformowany

"Jaruzelski wierzyl, ze Polske ratuje przed prawdopodobna radziecka inwazja."

BZDURA

Jaruzelski WIEDZIAL doskonale ze rosjanie nie wkrocza
        POMIMO jego LISTOW BLAGALNYCH o interwencje
        • p.smerf Re: nie bylo o Jaruzelskim ale skoro go bronisz 02.04.06, 16:49
          > BZDURA
          > Jaruzelski WIEDZIAL doskonale ze rosjanie nie wkrocza
          > POMIMO jego LISTOW BLAGALNYCH o interwencje

Przepraszam bardzo, proszę Księdza. Czy Ksiądz był może spowienikiem pana genrała?
          • n0str0m0 fakt 02.04.06, 18:33
            sa na to kwity
            poszukaj
            i nie kompromituj sie
            • p.smerf Re: fakt 02.04.06, 21:45
              > sa na to kwity

Gdyby prokuratura miała takie kwity, to jużby dawno siedział.
              Jeżleli Ty je masz, to powinny się one natychmiast znaleźć w prokuraturze.
              Przygotuj sobie również jakąś wymówkę, dlaczego je przetrzymywałeś.
              Ukrywanie dowodów przestępstwa jest w Polsce karalne.
              Czekamy z niecierpliwością.
              • n0str0m0 kto kwity ma? 03.04.06, 08:26
                sowieci:

29 października 1981 roku Andropow przekonywał: Towarzysze polscy wspominają o
                pomocy wojskowej ze strony bratnich krajów. My jednak powinniśmy trwać
                zdecydowanie przy naszej decyzji o niewprowadzaniu wojsk do Polski. Wtórował mu
                minister obrony Dimitrij Ustinow: W ogóle należy powiedzieć, że naszych wojsk
                wprowadzać do Polski nie wolno (4/566).

Na posiedzeniu Politbiura w dniu 10 grudnia 1981 roku w Moskwie Andropow jeszcze
                raz przypomniał, że Jaruzelski chce pomocy wojskowej, choć nie mówi tego wprost
                i potwierdził: Nie zamierzamy wprowadzać wojsk do Polski... Jeżeli tow. Kulikow
                rzeczywiście mówił o wprowadzeniu wojsk, to ja uważam, że postąpił niesłusznie.
                Nie możemy ryzykować. Nie mamy zamiaru wprowadzać wojsk do Polski... nawet jeśli
                Polska dostanie się pod władzę "Solidarności", to będzie to tylko tyle. Jeśli
                zaś przeciw ZSRR zwrócą się kraje kapitalistyczne ... będzie to dla nas bardzo
                niebezpieczne. Musimy troszczyć się o nasz kraj... Identyczne stanowisko zajął
                odpowiedzialny za politykę zagraniczną Andriej Gromyko: będziemy zmuszeni
                postarać się jakoś rozwiać złudzenia Jaruzelskiego ... w sprawie wysłania tam
                wojsk. Wprowadzać wojsk do Polski nie można w żadnym razie. Moskwa nie uratuje
                jego władzy, komuniści muszą ratować się sami. Tę "smuną" dla Jaruzelskiego
                wiadmość miał mu zakomunikować ambasador ZSRS w Warszawie (4/570-571).
                Odpowiedzialny za ideologię i uważany za "twardogłowego komunistę" Michaił
                Susłow także nie okazał się jastrzębiem: Jeżeli wojska wkroczą, nastąpi
                katastrofa imperium Sowieckiego. Ten pogląd podzielali wszyscy członkowie
                Politbiura KPZS (4/573).
                • n0str0m0 i polacy 03.04.06, 08:32
                  Dekret został przyjęty wbrew prawu. Trwała sesja Sejmu, a Konstytucja nie
                  zezwalała na wydawanie dekretów w czasie trwania sesji sejmu (art. 31, ust. 1):

„W okresach między sesjami Sejmu Rada Państwa wydaje dekrety z mocą ustawy. Rada
                  Państwa przedstawia dekrety Sejmowi na najbliższej sesji do zatwierdzenia.”

Wprowadzenia stanu wojennego zażądała Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego (WRON)
                  pod przewodnictwem gen. Wojciecha Jaruzelskiego.

Powstanie WRON i dekret o stanie wojennym zatwierdziło 13 z 14 członków Rady
                  Państwa, której przewodniczył Henryk Jabłoński. Przeciwko był tylko jeden
                  członek Rady Państwa - Ryszard Reiff. Rada Państwa przyjęła dekret we wczesnych
                  godzinach rannych 13 grudnia, gdy postanowienia stanu wojennego były już
                  realizowane, stając się tym samym marionetką w rękach wojskowej junty.

Przemówienia Jaruzelskiego były nadawane przez pierwsze programy radia i
                  telewizji od 6 rano.

Stan wojenny oficjalnie uzasadniany był załamaniem gospodarczym kraju, groźbą
                  zamachu stanu i przejęcia władzy przez Solidarność (zobacz: fragment proklamacji
                  Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego).

W latach 90. gen. Jaruzelski stwierdził, że stan wojenny musiał być wprowadzony
                  jako obrona polskiej racji stanu, ze względu na naciski władz ZSRR i zagrożenie
                  interwencją wojsk Układu Warszawskiego. Przygotowania do wprowadzenia stanu
                  wojennego trwały od sierpnia 1980 r.
                  • n0str0m0 o ile nie zjadl ich pies to kwity sa tu: 03.04.06, 08:37
                    "W świetle dokumentów przekazanych mi przez Władymira Bukowskiego
                    usprawiedliwienie wprowadzenia stanu wojennego wyborem „mniejszego zła” nie
                    odpowiada prawdzie. Dokumenty te znajdują się w Sejmie RP, są przetłumaczone na
                    zlecenie Kancelarii Sejmu, a ich kopie przesłałem prezydentowi Kwaśniewskiemu."

Jerzy Gwiżdż
                    • p.smerf Re: o ile nie zjadl ich pies to kwity sa tu: 03.04.06, 10:13
                      Chciałbym Ci tylko przypomnieć, że wybitny specjalista p. Bukowski znany jest
                      tylko sobie samemu i premierowi Buzkowi, któremu te rewelacje przywiózł
                      osobiście już przetłumaczone. Został odebrany z lotniska samochodem premiera i
                      uroczyście powitany w jego Kancelarii w świetle reflektorów i w obecności kamer.
                      Osoby, które zapoznały się z tymi rewelacjami, jeszcze przez długi czas
                      cierpiały na kolkę śmiechową.
                    • p.smerf Re: o ile nie zjadl ich pies to kwity sa tu: 03.04.06, 10:20
                      I jeszcze drobny dodatek;

"26 marca w auli Instytutu Matematyki Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach odbyło
                      się spotkanie z panem Władimirem Bukowskim - rosyjskim pisarzem urodzonym w 1942
                      r. i jednym z pierwszych organizatorów opozycji demokratycznej w ZSSR (Związku
                      Socjalistycznych Sowieckich Republik), który spędził 12 lat w łagrach,
                      więzieniach i szpitalach psychiatrycznych; po podpisaniu układu
                      Pinochet-Breżniew wymienionym na genseka kompartii Chile Luisa Corvalana.
                      Wcześniej w sali EMPiK przy Rynku w Katowicach odbyła się konferencja prasowa z
                      udziałem około 10 (tylko) dziennikarzy. Natomiast po spotkaniu miał miejsce
                      bankiet z udziałem pisarza w klubie "Marchołt". Organizatorami wizyty p.
                      Bukowskiego w Polsce były Oficyna Wydawnicza "Volumen", gazeta "Życie" i Liga
                      Republikańska".

Jak więc widać, to kto jak kto, ale ten pan na pewno był posiadaczem
                      niezliczonych materiałów źródłowych z obrad moskiewskiego Politbiura.
                  • p.smerf Re: i polacy 03.04.06, 10:09
                    > Dekret został przyjęty wbrew prawu

Prawda. A więc trzeba to było zrobić zgodnie z prawem. Zwołać Sejm, przedstawić
                    propozycję wprowadzenia stanu wojennego, przedstawić Sejmowi listę proponowanych
                    internowanych, zawiadomić o planowanym przejęciu stacji radiowych i
                    telwizyjnych, zamknięciu wszystkich redakcji, i wysłaniu do wszystkich zakładów
                    pracy komisarzy wojskowych, zablokowanie wszystkich urządzeń powielających,
                    (również w biurach projektowych). Zamknięcie granic, wprowadznie godziny
                    policyjnej i przepustek dla chcących się przemieścić z jednej miejscowości do
                    drugiej. itd.
                    Czy o to Ci chodzi?
                    Czy według Ciebie byloby to objawem demokracji czy skretynienia?
                • p.smerf Re: kto kwity ma? 03.04.06, 10:03
                  No to jedziemy:
                  Mógłbyś powiedzieć co to za tajemnicze źródło (4/556, 4/573). Czy to są numery
                  Twoich zbiorów archiwalnych?
                  • n0str0m0 masz kopie CCCP rozkazow wkroczenia do polski? 03.04.06, 10:51
                    daty, kierunki natarcia, transport zaopatrzeniowy, punkty zbiorcze
                    cokolwiek...

czy tylko slowo "czlowieka honoru"?
                    • p.smerf Re: masz kopie CCCP rozkazow wkroczenia do polski 03.04.06, 11:30
                      Cytacik I
                      BZDURA

Jaruzelski WIEDZIAL doskonale ze rosjanie nie wkrocza
                      POMIMO jego LISTOW BLAGALNYCH o interwencje

Cytacik II

sa na to kwity

Czy zawsze, jak strzelisz jakąś głupotę to szukasz winnych?
                      Niestety, jestem zmuszony Cię odfiltrować,
                      • n0str0m0 wiedzial i sa 03.04.06, 11:34
                        co ty o tym sadzisz nie ma znaczenia
                        filtruj sie
                        • p.smerf Re: wiedzial i sa 03.04.06, 16:51
                          > co ty o tym sadzisz nie ma znaczenia
                          > filtruj sie

Nie mam nic przeciwko Tobie. Ł-ży(e)j długo i szczęśliwie.
                          • n0str0m0 cacanki... 03.04.06, 16:58
                            udowodnij mi klamstwo
                            lub nie lam obietnic
                            filtruj
                            i nie kompromituj sie
    • lysy_w_beemce O, do licha! 02.04.06, 13:57
      Moze argumentem niech bedzie to, ze duzo takich osob by bylo.
      • n0str0m0 niekoniecznie 02.04.06, 16:42
        argument michniikowskiej propagandy
        ze kazdy polak to szmata, pijak i donosiciel
        nie ma sie nijak do omawianego problemu

jest to tylko sciema prrzemawiajaca do tych ktorym za przynaleznosc do PZPR wstyd
        o wartosci propagandowej komunistycznych szczekaczek
        sprzed stanu wojenngo

"solydarnosc miala was wszystkiech wyriezac, kredom znaczky na drzwiach mazaly"
    • krollear Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 02.04.06, 15:56
      Gdyby wprowadzić karę śmierci od teraz, to z braku posłów (tych rozstrzelanych)
      trzebaby było zrobić przedterminowe wybory w maju;)

lear.blox.pl/html
      • n0str0m0 ciekawy plan 02.04.06, 16:44
        lecz ja sie boje

czesc z nich glosowalalby za rozwiazaniem
        (LSD)
        wyglada to raczej to podcinanie galezi na ktorej sie siedzi...
    • jola_iza Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 02.04.06, 16:47
      Kukliński ??
    • obraza.uczuc.religijnych Ale przecież Wojyła juz nie żyje. 02.04.06, 21:46
      Zostaw go w spokoju.
    • dwiekaczki Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 02.04.06, 21:47
      Kule w łeb, ale najpierw medal i mlaszcząco-sapiące orędzie kwk.t35.com
    • wild_stein Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 09:38
      Karać śmiercią za to że przełozyłem kapelusz z jednego miejsca na drugie? Tak,
      tak... moja ojczyzna jest tam gdzie w tej chwili lezy mój kapelusz. A swoją
      drogą ktośc zbyt mocno dał ognia na Prima Aprilis, a nastepnego dnia na dużym
      kacu jeszcze załozył taki wątek... Ufff
      • n0str0m0 kolejny patriotycznie uposledzony 03.04.06, 10:39
        z pelnymi gaciami rozumu
    • don.kichote Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 10:49
      To jest tak oczywiste, jak dzień po nocy!
      Nie wiem tylko, za co Woińską ścigają!?
      • gorny8 Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 11:00
        Tak napisał don.kichote
        „Od dawna smrod sie roznosi po kraju, to swmrod z PISuaru. Jak przekroczy punkt
        krytyczny to NAROD spusi wode.” i całe gó...o tzn PO z otoczką popłynie na
        szerokie wody.
    • abe.abe Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 10:55
      n0str0m0 napisał:

> chetnie poslucham argumentow przeciw karze smierci za zdrade ojczyzny
      > albowiem
      > sam ich nie znalazlem

Mam tylko jeden: Kukliński.
      Prawo zmienia się trudniej niz ekipy rządzące.

Pozdrawiam Cię Nostromo :)
      • n0str0m0 fakt 03.04.06, 11:37
        z kuklinskim mam duzy klopot od dawna :)
        pozdrawiam
        n.
        • nurni matka noc 03.04.06, 21:14
          n0str0m0 napisał:

> z kuklinskim mam duzy klopot od dawna :)

I to wam chyba nie minie.
          Pozdrawiam was, juz zrezygnowany :)
          • n0str0m0 kajamy sie w prochu i pyle 04.04.06, 04:09
            jednego aspektu nie rozpatrywalem wczesniej
            alternatywy
            braklo
    • indris Argumenty przeciw są dość oczywiste 03.04.06, 11:40
      Po pierwsze, są to ogólne argumenty przeciw karze śmierci.
      Po drugie, nawet zwolennicy kary śmierci domagaja się jej na ogół TYLKO za
      morderstwo z premedytacją. Pojęcie "zdrady ojczyzny" jest tak mgławicowe, że
      można by z tej okazji skazać niemal każdego przeciwnika politycznego, na co
      dowodów z historii dawnej i bliższej jest aż nadto.
      • n0str0m0 indrisie 03.04.06, 12:52
        cafe pod minoga:
        "po wojnie hitera w klatce bedziem obwozili zeby kuzden napluc mu mogl"
        czy norymberga?
        • indris To chyba inny temat 03.04.06, 14:03
          Podsądni w Norymberdze NIE byli sądzeni za żadną "zdradę ojczyzny".
          • n0str0m0 nie do konca 03.04.06, 17:23
            gdy sie przyjmie
            ze komunisci byli agentami obcego mocarstwa
            okupujac polske
            by proxy

za okupacje
            czasem laskawsza
            czasem KRWAWA
            nalezy im sie NORYMBERGA
            jak szkopom za czasem laskawa
            czasem krwawa
            okupacje europy
    • grzegorzlubomirski Zdrada ojczyzny nie powinna byc nawet uznana 03.04.06, 13:09
      za przestepstwo gdyz nim nie jest. Ojczyzna nie jest osoba i nie moze cierpiec
      ani byc poszkodowana. Tylko jednostki mozna krzywdzic i czynic im
      niesprawiedliwosc. Masz kolektywna i komusza mentalnosc.
      • n0str0m0 z tego co pamietam 03.04.06, 13:35
        internacjonalizm byl zaprzeczeniem ojczyzny
        a to wymysl sowiecki byl...

strasznie ci sie wszystko pokrecilo, komuchu
        --
        n0str0m0
        • indris Z tego co ja pamiętam... 03.04.06, 14:06
          ...to internacjonalizm był pojęciem wprowadzonym przez Marksa i Engelsa -
          słynne hasła "proletariusze wszystkich krajów łączcie się" i "proletariusze nie
          mają ojczyzny".
        • grzegorzlubomirski Najciezsze kary za zdrade ojczyzny byly w ZSRR 03.04.06, 14:51
          Zdradzic mozna tylko siebie lub pojedynczego czlowieka. Zdrada kraju, klasy,
          czy innej grupy spolecznej nie istnieje. Komusza mentalnosc tkwi w was glebiej
          niz myslicie.
          • p.smerf Re: Najciezsze kary za zdrade ojczyzny byly w ZSR 03.04.06, 16:59
            O tym, czy ktoś jest zdrajcą czy bochaterem często nie zależy od samego delikwenta.
            Najlepszy przykład (dla tych co pamiętają lub wiedzą) to ostatnia wojna
            światowa. Polscy żołnierze walczyli z Nimecami na różnych frontach. Ale o tym
            czy można ich nazwać bochaterami czy nie koniecznie, decydowali (przemiennie)
            ludzie, którzy w życiu prochu nie wąchali. Sprawą żołnierza jest walczyć, ginąć,
            gnić w okopach, zostawać inwalidą; a sprawą paru spasionych koneserów dobrych
            tudnków i cygar, jest orzekać, kto był zdrajcą a kto hochaterem.
            • p.smerf Re: Najciezsze kary za zdrade ojczyzny byly w ZSR 03.04.06, 17:02
              Cholera, ale narobiłem byków. Przepraszam wszystkich bohaterów.
            • n0str0m0 smerfie 03.04.06, 17:19
              tu ci pan podpowiada
              ze zdrada ojczyzny nie jest grzechem ni zbrodnia
              a ty jak kto gupi
              "zdrada, zdrada"
              (no i hochaterowie, ale to juz inna chistoria)

a powiedz
              z ciekawosci sie pytam
              co ma bohater na tych z aureolami?

"całą prawdę [...] bardzo
              przykra i gorzka dla wielu osób".

no...?
              • p.smerf Re: smerfie 03.04.06, 17:32
                Jeśli jestem w stanie pojąć głębię Twoich metafor, to powiem Ci tak, Bohater
                robi to co robi, ponieważ uważa że taki jest jego obowiązek (wobec słabych,
                ojczyzny, rodziny) a potem (w zależności od zupełnie innych ludzi, którzy często
                nie są w stanie pojąć co zrobił), jest mu przykro lub się cieszy. Chyba że ktoś
                wcześniej wpadł na pomysł, by go zabić. A po kilku latach ktoś zupełnie inny go
                rehabilituje, a jeszcze ktoś inny wygłosi na jego grobie przepiękną i
                wzruszającą mowę.
                • n0str0m0 konkretniej wiec 03.04.06, 17:39
                  jaruzelski grozi wyciagnieciem kwitow na...
                  ludzi z aureolami

co o tym sadzisz?
                  • p.smerf Re: konkretniej wiec 03.04.06, 17:54
                    Napisałem to w innym wątku. Gentelman`s agreement jest tak długo ważny, jak
                    długo po obydwu stronach są jeszcze dżentelmeni. Gdy jeden z dżentelmenów
                    postanawia być prostakiem, to drugiego już żadna umowa nie obowiązuje.
                    • n0str0m0 to znaczy wierzysz w duchy 04.04.06, 03:02
                      czyli kwity jaruzelskiego
                      ktorych nikt nie widzial
                      a kwity wetkniete ci w nos
                      odrzucasz jako niewygodn... nieprawdziwe

pisalem wczesniej
                      nie kompromituj sie
    • dr.szfajcner Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 17:43
      Oczywiscie wypowiedz w rodzaju "Kaczynski ty ch..u",
      jest zdrada ojczyzny?
      • n0str0m0 [...] 04.04.06, 04:27
      • n0str0m0 pi.. cenzorska wyciela mi dwa kulturalne posty 04.04.06, 12:17
        a przeciez ja ani razu nie napisalem CH..
    • peacock79 Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 03.04.06, 18:49
      Jo na szczynście zawsze deklarowoł narodowość śloonsko,moje łojce urodzili sie
      w Niemcach i patrzonc na waszo ojczyzna ino sie moga pośmioć, pajacyki.
    • karlospes Re: za zdrade ojczyzny kula w leb 04.04.06, 04:28

• n0str0m0 "palnij sobie" 04.04.06, 05:17
        a czemu?
    • kropek_oxford Gazeta mi nie placi - placi mi amerykanski wydawca 04.04.06, 05:16
      I tym sie roznimy, autorze bezuzytecznych blogow:)
      • n0str0m0 "placi mi amerykanski wydawca" 04.04.06, 05:23
        znasz roznice pomiedzy prostytucja a paramurem?
        • kropek_oxford [...] 04.04.06, 05:24
    • n0str0m0 [...] 04.04.06, 05:27
    • earthman A czy praca dla obcej gospodarki to zdrada? 04.04.06, 12:44
      • n0str0m0 a czy gru, kgb, mossad albo cia to gospodarka? 04.04.06, 13:27
        wyzej wymienione agencje przepraszam za spostponowanie
        ale gazetowych cenzorow poyebalo i nie POZWALAJA na wielkie litery

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka