Dodaj do ulubionych

pieniactwo moherowego bereta

13.04.06, 23:02
Marianna Olczyk ma 73 lata. Mieszka w podczęstochowskiej wsi - w jednym domu
z synem i synową. Od lat są ze sobą w konflikcie. Kobieta wypełnia sobie
wolny czas, słuchając Radia Maryja. (..)W czerwcu ubiegłego roku
audycja "Rozmowy niedokończone" stała się przyczyną kolejnej rodzinnej
awantury. Było po godz. 22. Dźwięki z radia przeszkadzały spać synowi i
synowej. Mężczyzna przed godz. 23 wezwał policję. W efekcie emerytka trzy
miesiące później stanęła przed sądem grodzkim obwiniona o zakłócanie ciszy
nocnej. Nie pomogło tłumaczenie, że mimo interesującej debaty przysnęła i
dlatego nie ściszyła radioodbiornika. Została skazana na 50-złotową grzywnę. -
Dla sądu to może mało, ale dla mnie - bardzo dużo pieniędzy - narzeka.
Twierdzi, że uznano ją za winną z przyczyn politycznych.Pani Marianna
poprosiła o pomoc adwokata i za jego pośrednictwem odwołała się od decyzji
sądu. Jednak Sąd Okręgowy w Częstochowie podtrzymał orzeczenie sądu
grodzkiego. W uzasadnieniu stwierdził, że "prośby obwinionej nadania sprawie
wymiaru religijnego czy politycznego z tego powodu, że słuchała Radia Maryja,
nie są przekonujące". Sędzia uznał także, że kobieta nie potrafi umiejętnie
uregulować sobie wielu spraw w życiu codziennym i z tego powodu pojawiają się
konflikty z mieszkającymi za ścianą członkami rodziny.Pani Marianna nie daje
za wygraną. Zamierza dotrzeć do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro i
poprosić, by zbadał jej sprawę. Ma nadzieję, że wniesie on z urzędu kasację
do Sądu Najwyższego.
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3268208.html
Rydzyk znarowil sekciarki i sklocil je z rodzinami. Moze zapewni im opieke na
starosc, bo wiele z nich obrzydlo rodzinom i sasiadom na zawsze?
Obserwuj wątek
    • chmplski Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:05
      jak sie ma takie dzieci co kablują na matke to tylko jej te radio zostało.
      • skinhead.polski pieniactwo wyrodnych dzieci moherowego bereta 13.04.06, 23:07
        • rolf4 wyrodne,bo nie daly sie maltretowac starej k.. ? 13.04.06, 23:08
      • rolf4 Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:07
        Mieli staruche zabic za zaklocanie spokoju ?
      • chmplski Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:08
        ta sytuacja jest jakims przyczynkiem do analizy kultu rydza. starzy juz sa na
        marginesie, to nie ich polska, mlodzi maja ich w dupie. no to teraz starzy maja
        w dupie mlodych i zaserwowali rydza z lepperem, a mlodzi teraz moga sobie z
        polski wyjechac.
        • rolf4 Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:13
          starzy sluchacze RM dzialaja jak typowi sekciarze. Sekciarzy leczy sie
          psychiatrycznie. Rydzyk to typowy przyklad guru zniewalajacego umysly. Na jego
          rozkaz te durne baby popelnilyby nawet samobojstwo..
      • x2468 Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:17
        Widac odebrali wzorowe katolickie wychowanie.
    • logo.vlad Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:19
      Niepełnosprytna jaka czy co? Czy może początki Alzheimera?

Jak ją jeszcze kosztami tych wszystkich instancji obarczą, to będzie kobita
      miała przekichane. Zakłocenie ciszy nocnej - zdaje się że prawo nie robi tu
      rozróżnienia między zakłócaniem przy pomocy "Tłok FM" i "Radyja z twarzą".
      Nasuwa się co prawda pytanie, czy rodzinka nie mogła inaczej rozwiązywać swoich
      problemów z mamuśką, bo policja do takiej sprawy to wydaje się "lekka" przesada.

P.S. A największa paranoja w tym wszystkim, to robienie z takiej popierdółki
      sprawy dla ogólnopolskich gazet... i to nie w rubryczkach humorystycznych ;)

• rolf4 Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:28
        Stosunki rodzinne po tej awanturze napewno sie nie poprawia. Baba zostanie sama
        jak palec w nosie.
        • logo.vlad Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:34
          To akurat pewne, jak i jej wymóżdżenie - ale nie byłbym już tak pewien czy
          części winy nie ma i po drugiej stronie...
      • kropek_oxford Wystarczylo wykrecic i schowac "korki" :))) Ja 13.04.06, 23:37
        tak robie z dzieciakami, gdy mi po nocach czytaja czy TV ogladaja, a wiec mozna
        i z babcia-chuliganka:)))
    • pan.nikt Re: pieniactwo moherowego bereta 13.04.06, 23:46
      Wielki "bohater"??
      Zwykły sqrwiel.

Siedzi u mamusi i policję na nią nasyła??
      Niech dureń kupi sobie mieszkanie, niech na nie zarobi, a nie zawraca tyłek
      wymiarowi sprawiedliwości.

Cham niemyty i tyle
      • rolf4 Re: pieniactwo moherowego bereta 14.04.06, 00:38
        Syn ma napewno takie samo prawo do czesci tego domu jak matka po ojcu.Jezeli
        babsko mowi,ze 50zl grzywny to dla niej duzo wyglada na to,ze syn lozy na
        utrzymanie domu i oprocz tego zajmuje sie remontami, a jego zona pewnie
        utrzymaniem czystosci.Starucha chyba nic nie robi i slucha po calych dniach RM.
        • chmplski Re: pieniactwo moherowego bereta 14.04.06, 00:44
          i skad to wszystko wiesz? z artykulu wywnioskowales? szkoda ze jeszcze nie
          wywnioskowales, ze pewnie zawsze ja do lekarza podwozi samochodem i pranie w
          domu robi.

jego zona pewnie
          > utrzymaniem czystosci

a nie przepraszam, to tez wywnioskowales.

tak, kolego 50 zl to duzo dla emeryta w tym kraju, ktory z z regoly sam sie
          utrzymuje i zastanawia sie czy kupic lek czy jedzenie.
          • eryk2 Za DUŻO?! 14.04.06, 00:59
            Być może ta nieszczęśliwa kobieta ma stosunkowo niskie apanaże w naszym
            cudownym kraju węgla i stali (gdzie te podwyżki dla emerytów i rencistów ze
            strony półrocznego, aryjskiego rządu?), ale też można założyć z dużym
            prawdopodobieństwem, że co miesiąc wysyła 100-200 zł na Radyjo-Ma-Ryło. Kilka
            takich dzwoniło na antenę i się przyznawało, że nie mają na leki, ale na
            ojczulków wysyłają regularnie, a i ja znam osobiście ludzi (przeważnie są to
            właśnie emerytki) dotkniętych szałem rydzomanii... Smutne to i żałosne...
            • pan.nikt Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:02
              skąd wiesz, że wysyła??

Wiesz ilu starszych ludzi jest poniwieranych przez dzieci po
              przepisaniu "majątku", jaki by on nie był??
              I wcale nie za RM, bo nie RM jest tu problemem.
              Probleme jest to, że babcia jeszcze nie "zdechła", albo, że nie chce dołożyć do
              przysłowiowej "połówki"
              Problemem jest chamstwo spadkobierców
              • eryk2 Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:05
                Bo gdyby nie wysyłała, to by nie twierdziła, że nie ma 50 zł na grzywnę...
                QED
                • pan.nikt Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:07
                  Ciekawe wnioski??
                  Wyssane z Twojego "brudnego palucha", czy z "aksamitnego kapelusza"??

Sorry Eryku, ale chyba nie masz pojęcia o prawdziwym życiu milionów obywateli
                  tego kraju
                  • eryk2 Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:10
                    Nie wiem, co ty ssiesz na dobranoc, ale ja słucham przez 2-3 godziny Radia-Z-
                    Twarzą, więc doskonale orientuję się w poziomie umysłowym i finansowym
                    wyznawców grzybowego ojczulka, a co do poziomu życia emerytów: wszyscy moi
                    krewni są już na emeryturze (matki, ciotki, wujki itd.).
                    • pan.nikt Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:16
                      Jeżeli znasz życie na podstawie radia, to współczuję (niezależnie czy Z-etki,
                      czy RM).
                      Trzeba poznać życie prawdziwe w realu.

A co do emerytur??
                      Są różne.
                      Wielu chcialoby zarabuiać tyle ile emerytury odbierają np SB-ecy.
                      Ale nie tylko oni.
                      Są grupy dobrze kiedyś zarabiających ludzi, którzy jeszce na skutek jakiś
                      zbiegó okoliczności maja te emerytury przyzwoite.
                      Niestety większośc to emeryturki niestarczające na życie.
                      600, 700, czy 800 zł/mc.
                      Jeszcze przy dwóch takich emeryturkach, jakośidzie, ale kiedy jeden z małżonkó
                      umiera i zostaje jeden z tymi 700, czy 800 zł to już czarna rozpacz.
                      • eryk2 Re: Za DUŻO?! 14.04.06, 01:27
                        Ale wiesz, że to jest taka specjalna metoda polemiki, żeby zamiast słuchać
                        (czytać), co mówi adwersarz, robić z niego wariata?

> Jeżeli znasz życie na podstawie radia, to współczuję (niezależnie czy Z-etki,
                        > czy RM).
                        > Trzeba poznać życie prawdziwe w realu.

Słuchając kobiet dzwoniących do Radyja dowiaduję się, że istnieją faktycznie
                        ludzie, którzy przy zarobkach 700-900 zł wysyłają nierobom do Torunia po stówie
                        co miesiąc (a oni grają tą forsą na giełdzie i Bóg wiec, co jeszcze z nią
                        wyrabiają).

> Jeżeli znasz życie na podstawie radia, to współczuję (niezależnie czy Z-etki,
                        > czy RM).
                        > Trzeba poznać życie prawdziwe w realu.

Napisałem, że znam egzystencję emeryta polskiego z obserwacji W REALU moich
                        krewnych. Dlaczego robisz z siebie durnia, który nie umie czytać? Jeden
                        przykład: wdowa po moim chrzestnym ma ok. 900 zł (swojej emerytury miałaby
                        mniej, ale on był geodetą, starszym od niej, o długim stazu pracy, więc jego
                        emerytura była korzystniejsza). Musi utrzymać sypiący sie poniemiecki dom na
                        Ziemiach Wyzyskanych, w którym mieszka z prawie czterdziestoletnim synem,
                        zarabiającym ok. 1000 zł. Dom jest piętrowy, z garażem. Właśnie sprzedali
                        dwudziestoletniego Fiata 126p... za 200 zł, kupili Opla za 7 tys. kredytu. Ona
                        wysyła co miesiąc 100 zł złodziejowi z ul. Żwirki i Wigury w Torunia. Poniał,
                        czy mam napisać większymi literami?
                  • rolf4 jakim prawerm starucha terroryzuje RM innych ? 14.04.06, 01:19
                    Niech sobie kupi sluchawki za 5 zlotych i przestanie zaklocaj spokoj rydzykowym
                    belkotem rodzinie.
                    • pan.nikt Re: jakim prawerm starucha terroryzuje RM innych 14.04.06, 01:22
                      1. Po co wyzywasz starszą kobietę??
                      2. Gdyby syn był mądry, a nie głupi cham, już dawno zamiast latać i zawracać
                      głowę policji, kupiłby matce słuchawki.
                      Ale on cham niemyty i bardziej zależy mu na tym, żeby przypie..ć matce niż
                      na spokoju.
                      • rolf4 starucha dziala jak wy.Wciskacie na sile kit innym 14.04.06, 01:39
                        Wy z RM dzialacie jak swiadkowie Jehowy. Wyrzuca sie was jednymi
                        drzwiami,wchodzicie innymi. Rydzyk,ktory tak nienawidzi GW wysyla na jej fora
                        wciaz cale hordy propagandzistow, prawdopodobnie studdentow szkoly medialnej.
                    • po_godzinach dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:23
                      staruszka na wsi mieszka i pewnie to radio to jej jedyna rozrywka

a ze zasnęła przy radiu?

toz trzeba było ją obudzić i radio wyłaczyć - to, że syn o to matkę do sądu
                      podaje - to dopiero jest demoralizacja

jakiekolwiek by nie były stosunki między nimi

• rolf4 Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:33
                        Napewno robi to regularnie i syn nie mial na nia innego sposobu. To,ze zasnela
                        przy radiu moze byc zwyklym klamstwek o co mozna podejrzewac spryciule,ktora
                        sobie wymyslila przesladowania religijne i pisze do ministra jak ofiara
                        stalinowskiego rezimu. Zauwaz,ze ona tez dziala przeciw wlasnemu synowi i to w
                        podly sposob.To znowu typowy pzrejaw zniewolenia umyslowego przez sekte.
                        Sekciarze czesto zrywaja z najblizszymi w interesie sekty.Dla nich nic sie nie
                        liczy oprocz slow guru i jemu oddaliby wszystkie pieniadze. Wyciaganie
                        pieniedzy przez sekty, w tym RM jest typowe dla tych organizacji zarzadzanych
                        przez cwaniakow i oszustow korzystajacych z ludzkiehj glupoty.
                        • po_godzinach Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:36
                          postąpiłbyś tak z własną matką (gdyby, oczywiście, była słuchaczką RM)?
                          • rolf4 Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:43
                            Na szczescie moja matka nienawidzi Rydzyka i w ogole nie mieszkam z nia.Co do
                            mnie nie znioslbym tego radia u siebie w domu. Gdyby ktos go jednak sluchal
                            musialby to tak robic aby nie docieral do mnie ani jeden jego dzwiek.
                            • po_godzinach Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:47
                              OK - ale pofantazjujmy. Oddałbyś ją pod sąd za słuchanie radia, czy jednak
                              kupił jej słuchawki?
                              • chmplski Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 01:49
                                jakby jeden dzwiek uslyszal, to udusilby suke kablem od radia
                              • rolf4 Re: dziwne rzeczy piszecie 14.04.06, 02:20
                                Nie musialbym nawet kupowac. Mam ich kilka. Wybralbym dla niej
                                najwygodniejsza.Takie dywagacje sa dla mnie zupelna abstrakcja.Wierze,ze facet
                                podal ja do sadu,bo gowk.. przez dluzszy czas podobnie jak jego zone i byla
                                uparta jak koziol.Musial ja za to znienawidzic podobnie jak jego zona. To radio
                                niestety ruinuje stosunki rodzinne. Slyszalem o tym od kilku moich znajomych.
          • rolf4 skad wiem ? To oczywiste 14.04.06, 01:25
            Zapytaj ludzi,ktorzy mieszkaja ze starymi rodzicami. Czy ty myslisz,ze te babe
            stac na wynajmowanie firmy do robienia remontow czy drobnych chociazby napraw ?
            Czy myslisz,ze ta baba myje sama okna czy sprzata wspolne czesci domu ?
            • pan.nikt Re: skad wiem ? To oczywiste 14.04.06, 01:28
              Pewnei babc nie stać na remont.
              Ale to wcale nie znaczy, ze synuś robi jakieś remonty.
              Skąd czerpiesz wiedze, że robi???
              • rolf4 Re: skad wiem ? To oczywiste 14.04.06, 01:35
                To normalne,ze tym sie zajmuje jako jedyny mezczyzna w tym domu.
    • chmplski Przyszli do mnie o 5 nad ranem........... 14.04.06, 01:38
      ..........wyrwałem sie z łozka, jeszcze we śnie omotany, serce bije szalanie,
      strach za gardło ściska, przerazliwy glos mowi : TU KATOLICKI GŁOS ........o
      boże! już nie żyje - pomyślałem. nie wiem co bardziej mna wstrzasnelo, ze nie
      zyje czy ze bog istnieje, cialo moje drzalo..Lecz nagle czuje dłon, głaszcze
      mnie po włosach, oczy otwieram niesmiało........a to moja babcia ....odwiedzila
      wnuka! i dzień tradycyjnie rozpoczeła nastawiając radio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka