Dodaj do ulubionych

"rekonstrukcja"

04.05.06, 23:21
No i mamy nowa "filipinke" Edgara. Numer z rekonstrukcja to bedzie chyba hit
miesiaca, choc ten dopiero sie zaczal. Ciekawe co Edgar jutro powie "w tym
zakresie", zeby wyjasnic kwestie. I pomyslec, ze takie cos odpowiada za
negocjacje majace doprowadzic do powstania koalicji rzadzacej tym krajem ...
Tak zwany pRezydent powinien byl powiedziec, ze JEDYNA przyczna aliansu z
Lepperem jest Edgar. Mniej by sklamal niz udalo mu sie w rzeczywistoci.
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:30
      bryt.bryt napisał:

> No i mamy nowa "filipinke" Edgara. Numer z rekonstrukcja to bedzie chyba hit
      > miesiaca, choc ten dopiero sie zaczal. Ciekawe co Edgar jutro powie "w tym
      > zakresie", zeby wyjasnic kwestie. I pomyslec, ze takie cos odpowiada za
      > negocjacje majace doprowadzic do powstania koalicji rzadzacej tym krajem ...
      > Tak zwany pRezydent powinien byl powiedziec, ze JEDYNA przyczna aliansu z
      > Lepperem jest Edgar. Mniej by sklamal niz udalo mu sie w rzeczywistoci.

Gdzie pokazali ten numer z "rekonstrukcją"?

W "Wiadomościach" Durczok dał felietonik o tym co się działo na obrzeżach
      wczorajszych uroczystości. Pośmiałam się a potem doszłam do wniosku, że to
      jest chamstwo - celowe ośmieszanie otoczenia prezydenta.
      Czytałam wczorajsze zarzuty, że Durczok zlekceważył wczoraj święto za to dzisiaj
      sobie użył na Kaczyńskim (pośrednio). Jak tak dalej będzie to powinien pożegnać
      się z robotą. W głowie się facetowi przewróciło!
      • elfhelm Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:32
        w Szkle pokazali 3 zdania z briefingu (nowe modne słowo) Edgara, gdy tłumaczył
        coś o rekonstrukcji.
        Za chwilę Edgar idzie z asystentem i mówi do niego "Dowiedz się dla mnie co z tą
        rekonstrukcją, co ot ta rekonstrukcja jest." :)))
        • bryt.bryt Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:39
          elfhelm napisał:

> w Szkle pokazali 3 zdania z briefingu (nowe modne słowo) Edgara, gdy tłumaczył
          > coś o rekonstrukcji. Za chwilę Edgar idzie z asystentem i mówi do
          > niego "Dowiedz się dla mnie co z tą rekonstrukcją, co ot ta rekonstrukcja
          > jest." :)))

Dokladny cytat z Edgara "O co chodzi z ta rekosntrucja, co to ta rekonstrukcja
          jest?". Pokazali to kilka razy, mozna bylo sie nacieszyc ogromem autorytetu
          naszych wladcow. Miecugow obiecal odszukac slynnego juz asystenta posla Edgara
          i zadac kilka pytan.
          Swoja droga - byc moze niesprwiedliwie zarzucamy Edgarowi oblude? Moze on
          naprawde niewiele wie i jak mu jakis zlosliwy lze-dziennikarz zada jakies
          trudniejsze pytanie to Edgarowi tak same z glowy wychodza te brednie, i moze
          dlatego wydaje sie, ze on kreci i zamula?
          • elfhelm Hitem była przecież ta konferencja 04.05.06, 23:43
            gdzie w trzech zdania w zasadzie powiedział "wszystko i nic".
            Dzisiaj Szkło naprawdę pełne mocnych filipinek :)))
            • wikul Re: Hitem była przecież ta konferencja 05.05.06, 00:45
              elfhelm napisał:

> gdzie w trzech zdania w zasadzie powiedział "wszystko i nic".
              > Dzisiaj Szkło naprawdę pełne mocnych filipinek :)))

Dobry był również fragment zapowiedzi ze wchodzi prezydent Polski z malżonką.
              Za chwilę wszedł L.Kaczyńskia a za nim wsuneła sie jakaś staruszka.
              Kaczyński cos wymamrotał po angielsku ale nie wiem czy zdołał wytłumaczyc
              że jest tam bez żony.
              • andrzej.sawa Re: Hitem była przecież ta konferencja 05.05.06, 00:50
                Po co zajmujecie się swego rodzaju egzegezą bzdurnych wypowiedzi,bzdurnego
                polityka,bzdurnej koalicji,bzdurnego rządu?
                Nie macie prawdziwych zmartwień?
                A może lepiej potraktować to jako kabaret.Idąc na występ płacimy za bilet,za te
                ich "wysiłki" też płacimy podatki.
                I jaka różnica?
                Tylko taka,że bilety są tańsze.
                • bryt.bryt Re: Hitem była przecież ta konferencja 05.05.06, 09:10
                  andrzej.sawa napisał:

> Po co zajmujecie się swego rodzaju egzegezą bzdurnych wypowiedzi,bzdurnego
                  > polityka,bzdurnej koalicji,bzdurnego rządu?
                  > Nie macie prawdziwych zmartwień?
                  (...)

Mamy. Wlasnie Giertych wchodzi do rzadu, byc moze za sprawa Edgara. Zachodzi
                  mozliwosc, ze Edgar Giertycha poddal restrukturyzacji. Nie wiadoo tylko, co to
                  oznacza.
      • plopli Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:33
        basia.basia napisała:

> W "Wiadomościach" Durczok dał felietonik (...)

Jak Durczok to w Faktach, jak rozumiem... :-)
        • basia.basia Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:36
          plopli napisał:

> basia.basia napisała:
          >
          >
          > > W "Wiadomościach" Durczok dał felietonik (...)
          >
          > Jak Durczok to w Faktach, jak rozumiem... :-)
          >
          >

Jasne:)
      • bryt.bryt Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:42
        basia.basia napisała:

(...)
        > W "Wiadomościach" Durczok dał felietonik o tym co się działo na obrzeżach
        > wczorajszych uroczystości. Pośmiałam się a potem doszłam do wniosku, że to
        > jest chamstwo - celowe ośmieszanie otoczenia prezydenta.
        (...)

Nie wiedzialem dzisiaj "Faktow", ale chyba powtorza na TVN24, wiec sobie
        popatrze. I nie mam jakos odruchu wspolczucia wobec ludzi, ktorzy uwazaja, ze
        moga nas wychowywac, a sami sa mali i ograniczeni. Czyli wobec PiS.
      • elfhelm Re: "rekonstrukcja" 04.05.06, 23:45
        > Durczok dał felietonik o tym co się działo na obrzeżach

Eee tam nie demonizowałbym. Niech się politycy uczą. Jeszcze potem Urbański
        będzie zasypiał u królowej Elżbiety, a Kaczyński pocałuje ją w łapkę i da kwiaty
        łodygami do góry. A Maria Kaczyńska - jak wczoraj - znowu będzie klaskała tym
        razem przy hymnie narodowym.
        Trzeba temu zapobiegać :)
        • basia.basia Dłubanie w uchu.... 05.05.06, 00:10
          tudzież w zębach, drzemka na stojąco itp. nie wydają mi się ciekawymi newsami
          w głównym dzienniku stacji telewizyjnej. Owszem, to się doskonale nada w
          programie np. TVstyle jako ilustracja fatalnych manier naszych polityków. Na
          dodatek jeszcze
          spraw wydaje się być złożliwą zagrywką samego Durczoka.

Przydałby się poważny program z udziałem np. jakiegoś znawcy savoire-vivre`u
          dyplomatycznego jako instruktaż dla tych panów.

elfhelm napisał:
          >
          > Eee tam nie demonizowałbym. Niech się politycy uczą.
      • iza.bella.iza Re: "rekonstrukcja" 05.05.06, 00:05
        basia.basia napisała:

> W "Wiadomościach" Durczok dał felietonik o tym co się działo na obrzeżach

Basia, coś Ty? Jakie celowe? To Durszlok kazał Mellerowi skórki obgryzać, albo
        Ziobrze kazał sie śmiać podczas przemówienia? Kaczyński przemawiał bardzo
        krótko i chyba panowie mogli wytrzymać w spokoju tych kilka chwil. A żona
        prezydenta też mogła powstrzymac się od przeżuwania na trybunie honorowej,
        czego litościwie Durszlok nie pokazał. Poszli Kaczyńscy na wojne z mediami to
        teraz mają, co chcieli. A TVP pod kruczymi skrzydłami będzie im kadzić i
        równoważyć to, co pokażą prywatne stacje.

p.s.Żeby było jasne - Durszloka nie cierpię i mnie jego gęba w Faktach wcale
        nie cieszy. Porządny program informacyjny przerabia na sieczkę w stylu
        papierowego Faktu.

• basia.basia Re: "rekonstrukcja" 05.05.06, 00:12
          iza.bella.iza napisała:

>
          > p.s.Żeby było jasne - Durszloka nie cierpię i mnie jego gęba w Faktach wcale
          > nie cieszy. Porządny program informacyjny przerabia na sieczkę w stylu
          > papierowego Faktu.
          >

Otóż to! Oni nie są (już) z mojej bajki ale to nie znaczy, że się wszyscy mamy
          stosować do tego stylu!!! Mam na myśli zamienianie programu informacyjnego w
          magiel!!!
    • bratek4 "restytucja rzadu" 05.05.06, 09:14
      bryt.bryt napisał:

> Tak zwany pRezydent powinien byl powiedziec, ze JEDYNA przyczna aliansu z
      > Lepperem jest Edgar.

Chcieli pokazac, ze to nie w PiS jest najglupszy polityk w Polsce? To muszą
      dalej szukac.
      p.s. Zgaduje, ze nastepnym powiedzonkiem Edgara bedzie "restytucja rzadu"
      • kunce Re: "restytucja rzadu" 05.05.06, 09:30
        bratek4 napisał:

> bryt.bryt napisał:
        Zgaduje, ze nastepnym powiedzonkiem Edgara bedzie "restytucja rzadu"<

będzie mósiał wypytać wicepremiera Leppera, czy można zgwałcic restytutkę?
        • bratek4 Re: "restytucja rzadu" 05.05.06, 10:05
          kunce napisała:

> bratek4 napisał:
          >
          > > bryt.bryt napisał:
          > Zgaduje, ze nastepnym powiedzonkiem Edgara bedzie "restytucja rzadu"<
          >
          > będzie mósiał wypytać wicepremiera Leppera, czy można zgwałcic restytutkę?

:)) Dogadają sie chlopaki, w tej materii i w kazdej innej.
          • atak.spawacza Media-Markt nie dla Edgara ! 05.05.06, 10:21
            Biedny pogibaniec i mózg PiS-u.
            • vaab Rekonstrukcja 05.05.06, 10:55
              A nie zastanawialiście się przypadkiem czy aby na pewno termin "rekonstrukcja"
              jest właściewie używany w odniesieniu do tworzenia nowego gabinetu? Faktem jest,
              że pozostaje premier i większośc ministrów, a częśc ministrów zostaje zastąpiona
              innymi, koalicyjnymi. Niemniej "rekonstrukcja" oznacza coś zupełnie innego. Po
              zajrzeniu do słownika okazuje się, że jest to "odtworzenie czegoś na podstawie
              dochowanych fragmentów, szczątków, przekazów, form pochodnych itp.. zwłaszcza
              odbudowanie, odtworzenie na takich podstawach zniszczonych, częsćiowo lub
              całkowicie, budynków albo dzieł sztuki". Jak widać jest to odtworzenie, na co
              wskazuje już sam termin <<re-konstrukcja>>. Dlatego wydaje mi się, że przypadku
              tworzenia nowego gabinetu nie można mówić o rekonstrukcji, bo nie ma tutaj
              odtworzenia, tylko wymianę części składu.
              • 9119511tu Re: Media-Markt nie dla Edgara ! 05.05.06, 12:08
                Tacy jak to nami rządzą ?!!!
                • bryt.bryt Re: Media-Markt nie dla Edgara ! 05.05.06, 13:06
                  9119511tu napisał:

> Tacy jak to nami rządzą ?!!!

W "Szkle kontaktowym" trafil sie telefon od goscia, ktory proponowal szefostwu
                  Media Markt, zeby jednak wspuscili Edgara na zakupy. Miecugow byl
                  skonsternowany, ale widac bylo, ze chetnie by sie posmial z tego zartu. A moze
                  to nie byl zart?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka