rzewuski1 24.05.06, 13:56 jest nas niewielu ale mamy racje Benedykt powinien zostac w Rzymie wszak jest biskupem tego miasta a tak tylko zamieszanie,korki,itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grom3 Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 13:58 Ja jestem za a nawet przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 i ciężka kasa...... 24.05.06, 13:59 z naszej kieszeni. Ciekawe czy jakiś umny poda faktyczny koszt tej "pielgrzymki" Odpowiedz Link Zgłoś
indris A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 13:59 Chyba większość Polaków. A w sprawach decyzji powinna decydować większość. To prawdy nie można przegłosować, ale decyzje można i należy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:03 byłbym ostrożny z tą większością.atmosfere nagrzewa histeria środków masowego przekazu. czy nie wolałbyś żeby pojechał do Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:06 do Iraku tez nie powinien bo to muzułmanski kraj powinien siedziec w Rzymie Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:11 A niech sobie tam przyjedzie i powspomina dobre czasy Gietrych juz umie Hail Benedykt XVI,a teraz bedzie pozdrowienie wdrazal w szkolach przeciez dzieci musza jakos pozdrowic Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:13 a świeta misja nawracania? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:15 Pokazemy jemu na lotnisku Da Vince Code,i spytamy sie jego czy zna lepsza bajke z bibli my uczennice szkoly podstawowej w Wachocku. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:16 venus99 napisał: > a świeta misja nawracania? no w zasadzie niech pojedzie tam nawracac zobaczymy jak mu tam pójdzie a potem bedzie nowe konklawe Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 14:37 Nie byłabym taka pewna tej większości. Sądzę, że większości to będzie mniej lub bardziej obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A kto sobie życzy wizyty papieża w Polsce? 24.05.06, 19:05 Zapyta po kazaniu Polakow o czym bylo kazanie. 99% niema pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 14:26 W zaplanowanej formie - ja. Niech sobie przyjeżdża, ani mnie to ziębi ani grzeje, w imię solidarności społecznej nawet jakoś przeżyję hałas i problemy komunikacyjne. Ale absurdalne zakazy (prohibicja czy obostrzenia w stosunku do nieszczęśników mieszkających na trasach przejazdów), medialna szopka plus spore wydatki z państwowej kasy powodują niesmak i wzbudzają we mnie sprzeciw przeciwko temu cyrkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 17:08 W pełni się z xtrin zgadzam. Sam przyjazd mnie ani ziębi ani grzeje, ale przesadą są zakazy, to co będzie się działo w mediach (nie trzeba być prorokiem by przewidzieć) oraz wydatki które wszyscy poniesiemy (jakby nie było ważniejszych rzeczy). Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 14:32 Szczerze mówiąc jako wierzacy ale sceptycznie nastawiony do Jego ziemskiej reprezentacji to mam już dość tej katolickiej hucpy. Mam nadzieję, że dadza nam trochę spokoju po tej wizycie. Może Bronek też wyczuje moje nastroje. Na TVP oprócz filmów i Moniki już nic nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 14:56 ja! dla mnie jest to przekreslenie Hołdu Pruskiego! to upokorzenie dla narodu polskiego! ja żadnych hołdów niemieckiemu papiezowi składać nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson No co ty, skin, przecież katolstwo to wasi 24.05.06, 15:05 najwięksi ziomale, jak możesz szkalować waszego papieża? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 20:21 Skin czytając wypowiedzi np rzewuskiego,xtrina czy innych mogę się z nimi nie zgadzać,ale przynajmniej piszą do rzeczy i potrafią rozsądnie wyłuszczyć swoje poglądy. Jak czytam twoje "wypasione" teksty to za każdym razem zastanawiam się gdzie zostawiłeś rozum. Narodowość papieża nie ma znaczenia(chociaż dla niektórych tzw katolików jest to ważne). Pomódl się do swego światowida,pokłoń się w cztery strony świata i proś o dostarczenie szarych komórek do mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 14:58 rzewuski1 napisał: > jest nas niewielu ale mamy racje > Benedykt powinien zostac w Rzymie wszak jest biskupem tego miasta > a tak tylko zamieszanie,korki,itp ===============================Jestem za wizytą, ale to, co się wyprawia w Polsce juz teraz ,przeraża. Rozumiem:igrzyska, ale nie cała Polska ma poglady Marka Jurka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
olek.komsomolec Co się dzieje w Lublinie towarzyszko Joanno? 24.05.06, 17:13 Bo w Krakowie spokój jak na rybach. joannabarska napisała: > ===============================Jestem za wizytą, ale to, co się wyprawia w > Polsce juz teraz ,przeraża. Rozumiem:igrzyska, ale nie cała Polska ma poglady > Marka Jurka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ja jestem przeciwny, no chyba że Watykan 24.05.06, 15:04 zapłaciłby Polsce za tą wizytę, która jest jedną wielką reklamą katolickiej ideologii. A za reklamę wszędzie w cywilizowanym świecie się płaci. Przy czym zapłata powinna obejmować nie tylko pokrycie wszelkich kosztów i strat moralnych czy finansowych obywateli związanych z totalnym zakorkowaniem nawiedzonych przez panzer-papę miast, ale też coś ponad to, jako zysk dla kraju za reklamę kato-ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Ja jestem przeciwny, no chyba że Watykan 24.05.06, 15:55 a pedały ile płacą za promowanie w mediach poblicznych swego zboczenia jako atrakcyjnego i modnego stylu zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ja jestem przeciwny, no chyba że Watykan 24.05.06, 15:59 nic nie płaca bo finansuje te reklamy LPR MW PiS i KK Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Człowieku homo czy hetero to żadna ideologia, 24.05.06, 16:28 to poprostu rodzaj popędu seksualnego z jakim rodzi się człowiek i nic się na to nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
blyskawica11 Re: Człowieku homo czy hetero to żadna ideologia, 24.05.06, 16:38 Zobacz Pawel VI dupczyl jak najety a czy placil za pedalska reklame a powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ja jestem przeciwny, no chyba że Watykan 24.05.06, 20:33 Torson towarzyszu piewco stalinowskiej ideologii uważaj bo się kiedyś zadławisz z nienawiści,albo udusisz śliną,którą opluwasz katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Ja nie jestem przeciwny przyjazdowi, ale szopce 24.05.06, 16:42 cyrkowi jaki towarzyszy tej wizycie. Wazne zeby juz wiecej nie przyjezdzal. Wystarczy raz na cala kadencje by przyjechal. Tyle kasy co na to idzie to zenada. nawet dzien wolny zrobiono. Co za szczescie ze Watykanu nie chca przeniesc do Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
blyskawica11 Re: Ja nie jestem przeciwny przyjazdowi, ale szop 24.05.06, 16:56 Dostales dzien wolny zebyc pokiwal Papie i cieszyl sie ze raczyl ciebie odwiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Pape Benedykta widzialem juz ok. 10x w slonecznej 24.05.06, 18:37 Italii, tak samo jak pape Karola. W kraju na szopki nie chodze bo z zalozenia sa dla mnie upolitycznione, wiec po co potem maja czarni mowic ze miliony byly na ulicach i 99% spoleczenstwa to katolicy. Tak o jednego mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz ksieza i politycy zbijaja na tym swoj kapital..... 24.05.06, 16:59 wiec po co glupie pytania, zrobia tak, zeby im bylo dobrze, Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Niech przyjezdza bylebym nie musial za niego placi 24.05.06, 17:19 Odpowiednia oprawa wizyty nalezy sie Benkowi, jako glowie obcego panstwa, tu watpliwosci nie mam, ze zaplacic musze. Za wizyte arcykaplana jednej z wielu religii udajacego sie na spotkania z wiernymi, jako osoba niewyznajaca Boga, placic nie powinienem. rzewuski1 napisał: > jest nas niewielu ale mamy racje > Benedykt powinien zostac w Rzymie wszak jest biskupem tego miasta > a tak tylko zamieszanie,korki,itp Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Niech przyjezdza bylebym nie musial za niego 24.05.06, 18:34 marouder napisał: > Odpowiednia oprawa wizyty nalezy sie Benkowi, jako glowie obcego panstwa, tu wa > tpliwosci nie mam, ze zaplacic musze. > Za wizyte arcykaplana jednej z wielu religii udajacego sie na spotkania z wiernymi, jako osoba niewyznajaca Boga, placic nie powinienem. > ------- Też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 17:24 Masz rację,was idiotów jest mniej i mam nadzieję,że wyprowadzicie się z Polski w miarę szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Benek nr 16 może wizytować Polskę co tydzień... 24.05.06, 17:38 andrzej.sawa napisał: > Masz rację,was idiotów jest mniej i mam nadzieję,że wyprowadzicie się z Polski w miarę szybko. ------- Andrzej, faszystowska menda, sawa dał głos. Przypominam ci padalcu, że wizytę dziadka w białej spódnicy fundują ci WSZYSCY obywatele z budżetu. Kosztuje nas twoja fanaberia 34 mln PLN - zdecydowanie za drogo w stosunku do wartości tego nędznego spektaklu, Niech twój idol przyjeżdża kiedy chce ale zapłać ty i twoja śmieszna sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Benek nr 16 może wizytować Polskę co tydzień. 24.05.06, 17:44 Smarkaczu dorwałeś się do klawiatury i piszesz jak małpa,spadaj lewacki głupku. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Benek nr 16 może wizytować Polskę co tydzień. 24.05.06, 17:51 andrzej.sawa napisał: > Smarkaczu dorwałeś się do klawiatury i piszesz jak małpa,spadaj lewacki głupku. ------- Pocałuj mnie w dupę faszystowski katolu. Najpierw umyj kły. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 sawo jondrusiu.... 24.05.06, 20:49 debilu z chełma - stulił byś już durną paszczę Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 17:42 no jasne , katolikow w Polsce jest ca 100 % (ochrzczonych bo nikt ! ich nie pytal o zdanie ) jak klechy zaczynaja liczyc po kosciolach to sie doliczyc nie moga ,co rok mniej Katoliku zaplac dobrowolny podatek na swoj kosciol to zobaczysz ilu was jest, Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Ja 24.05.06, 17:49 a to dlatego, że niestety niczego ona nie wniesie do zycia publicznego, tak jak wszytskie inne poprzednie, tak jak okres narodowej histerii - żałoby po JPII, to będzie tylko kolejne religijne przedstawienie. (co nie znaczy, że mam cos przeciwko obecnemu papiezowi, sympatyczny człowiek, jak pogoni kota co niektorym biskupom, zaprowadzi porzadek w KK, to polubię go jeszcze bardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 20:41 Ochrzczonych jest ok. 90-95%. Praktykujących (a wedle księdza, co mnie religii nauczał tylko praktykujący katolik to prawdziwy katolik) - wedle ostatniego liczenia owieczek - 47%. Czyli mniejszość :). Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Ludzie którym się wydaje że w "demokracji" 1% ma 24.05.06, 17:51 mówić 99% co mają myśleć, robć i mówić, pod pretekstem "ochrony mniejszości". Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Ludzie którym się wydaje że w "demokracji" 1% 24.05.06, 17:53 lortea napisał: > mówić 99% co mają myśleć, robć i mówić, pod pretekstem "ochrony mniejszości". ------- Płać a potem wymagaj :-) Przypominam ci, że wizytę dziadka w białej spódnicy fundują ci WSZYSCY obywatele z budżetu. Kosztuje nas twoja fanaberia 34 mln PLN - zdecydowanie za drogo w stosunku do mizernej wartości tego nędznego spektaklu, Niech twój idol przyjeżdża kiedy chce ale zapłać ty i twoja śmieszna sekta. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Homoseksualną orgię też finasowało ministerstwo 24.05.06, 18:02 edukacji, czyli wszyscy. Poza tym powtarzam, jako ateista, Polska to kraj katolicki w swej masie. Jedna żaba nie bedzie więc rozkazywać całemu jezioru, że skoro ona nie potrafi wytrzymać ciągle pod wodą, to wszystkie ryby też mają wyjść na ląd. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Plac wiec podatki na KK..jako ateista:)) 24.05.06, 18:03 lortea napisał: > edukacji, czyli wszyscy. > Poza tym powtarzam, jako ateista, Polska to kraj katolicki w swej masie. Jedna > żaba nie bedzie więc rozkazywać całemu jezioru, że skoro ona nie potrafi > wytrzymać ciągle pod wodą, to wszystkie ryby też mają wyjść na ląd. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Lortea bardzo jestem ciekawy skad ty wziales ten 24.05.06, 18:00 ...1%? Katolikow stale praktykujacych i stosujacych sie do Credo jest twoim zdaniem 99%? ...a nawet gdyby bylo,jak piszesz, to co mnie, ktory jej nie wyznaje, do twojej religii i wizytacji wiernych przez jej arcykaplana? Plac podatki na swoj kosciol i baw pana Ratzingera:) lortea napisał: > mówić 99% co mają myśleć, robć i mówić, pod pretekstem "ochrony mniejszości". Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Moim zdaniem papiez powinien 24.05.06, 18:14 odwiedzac nasz kraj raz na kwartal , jak byloby pieknie i cudownie ale TYLKO i WYLACZNIE za kase katolikow ,na ich koszt Odpowiedz Link Zgłoś
blyskawica11 Re: Moim zdaniem papiez powinien 24.05.06, 18:23 Bardzo zle sie stalo ze Rydzyk wyparowal do Paragwaju bo by z cegielek ufundowal polowe wizyty,a tak to kaczki sa w problemie jak tu skubnac z budgetu wiecej forsy bo przeciez trzeba dla Papieza jakis dar ufundowac.Mysle ze mozna jemu ofiarowac radio Maryja i Telewizje Trwam nie wspomne juz o Naszym dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ludzie którym się wydaje że w "demokracji" 1% 24.05.06, 20:50 Jaki 1%? Praktykujących katolików mamy w kraju góra 47% (dane kościelnego instytutu statystyk, więc nie sposób ich uznać za sfałszowane na niekorzyść KK), czyli jakby nie patrzeć to "mniejsza połowa". A choćby ich było kilka procent to oczywiście pewne wydatki na wizytę państwo ponieść powinno, jak przy każdej wizycie głowy obcego państwa czy kościoła (jak przyjedzie ważny rabin czy inny hierarcha to też będzie za pieniądze podatników ochraniany), ale to co się z okazji Papy robi to jest lekka kpina. Kolosalne wydatki na ołtarze, przejazdy, organizację spędów i ochronę, do tego bzdurne zakazy (prohibicja!), wwalanie się policji ludziom do mieszkań, bo mają pecha mieszkać na trasie przejazdu (ktoś ich pytał o to, czy mają ochotę mieć cyrk pod oknami?), publiczna telewizja w całości prawie pochłonięta "wydarzeniem", pozamykane urzędy, etc. Jedno z czym się - paradoksalnie - zgadzam, to dzień wolny w szkołach, ale powinien się on tyczyć wyłącznie szkół w województwie w którym Papa w dzień szkolny występuje. Z prostej przyczyny - przy naszej "tolerancyjnej" religijności, gdyby dzieciaki na występ poszły za zwolnieniem rodziców, to te co do szkoły w ten dzień przyszły byłyby później obiektem podejrzliwych spojrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 jestem cholernie cikaw..... 24.05.06, 20:54 czy gdyby ogłosili że trzeba zrobić ściepę na tę wizytę o tych pożal się Boże "wierny" ile by uciułali. Bo katabasy , założę się, nie dołożyli by. Jak do światyni opaCZności w warszawce Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Lepiej nie, bo by wyszlo, ze Polacy, to nie tylko 24.05.06, 21:00 ...hipokryci zapewniajacy w oczy o swoim oddaniu, by poza oczami miec papie za zle jego pochodzenie etniczne chociazby, ale i ciemniaki ekonomiczne, ktore sadza, ze jak panstwo daje na obsluge wizyty, to nie oni te wizyte (wizytacje:) funduja. nabucco4 napisał: > czy gdyby ogłosili że trzeba zrobić ściepę na tę wizytę o tych pożal się > Boże "wierny" ile by uciułali. Bo katabasy , założę się, nie dołożyli by. Jak > do światyni opaCZności w warszawce Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.68 Re: Kto jest przeciwny wizycie papieza w Polsce? 24.05.06, 21:52 a ty rzyguski mozesz tylko pokrzyczec w swojej gminie aj waj aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 wesołku 24.05.06, 22:03 ty to pewnie meches (przechrzta) i dlatego tak chronicznie nienawidzisz swoich pobratymców. Odpowiedz Link Zgłoś