Dodaj do ulubionych

Wielki dzień Artura Zawiszy

29.05.06, 14:53
Pokazał sie w pełnej krasie ten b.lublinianin,psycholog chyba po KUL-u
(sprawdzę)jako szef sejmowej komisji bankowej czy jak tam jej. Członkowie
komisji,eksperci,ekspertyzy i czort wie co - kupa szmalu pójdzie na to,
wiadomo z jakiej puli. Kiedy patrzę na Zawiszę,na jego uroczy wąsik, kiedy go
słucham, mysle sobie: i ten facet ma przesłuchiwac Balcerowicza? Swiat sie
przewraca do góry nogami!
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 14:56
      janbezziemi napisał:

(...)Kiedy patrzę na Zawiszę,na jego uroczy wąsik, kiedy go
      > słucham, mysle sobie: i ten facet ma przesłuchiwac Balcerowicza? Swiat sie
      > przewraca do góry nogami!

Nie tylko Balcerowicz przerasta obywatela Zawisze w zagadnieniach merytorycznych
      odnosnie bankowosci. Jesli komisja sie nie przestraszy, to wezwie cala galerie
      osobow, ktore jedna po drugiej beda udowadniac Zawiszy jego niekompetencje i
      politykierstwo szkodliwe dla gospodarki. Bedzie z tego niezla zabawa.
      • rootboy Myślę, że to będzie żenujące, a nie zabawne... 29.05.06, 15:05
        Pamiętaj Leppera. Wystarczy, że Zawisza się zapyta: "Czy Pan(i) jest
        złodziejem?", "Czy Pan(i) działał(a) na niekorzyść polskiego systemu
        bankowego?". I co? Takie osoby bedą godzinami próbować udowadniać że nie są końmi :)

Pamiętaj, że wiekszość ludzi nie zna się na tamatach, które ta komisja bedzię
        poruszać. Większość ludzi bedzię odbierać ją emocjonalnie a nie racjionalnie. I
        w tej płaszczyźnie Wąsik bardzo dobrze wypada.

• bu2m Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 15:02
      Zawisza to kolejna marionetka w rękach "wielkiego stratega".
    • krystian71 wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:02
      pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Bronis%C5%82aw_Komorowski_%28polityk%29.jpg
      • bu2m Re: wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:04
        Te przynajmniej wygląda jak wąs.
        A ten u Zawiszy to taki ni młodzieńczy, ni nijaki.
        • krystian71 Re: wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:13
          de gustibus, spytam zony jak przyjdzie, ale sie boje ,ze spojrzy na mnie jak na
          idiote i zapyta co to ma do rzeczy przy ocenianiu ludzi.
          Bo ja rozumiem,ze to z powodu wasa nazwales powyzej Zawisze jeszcze jedna
          marionetka,innego uzasadnienia nie widze
          • bu2m Re: wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:15
            Marionetka z tego powodu, że będzie grał jak Jarosław mu zagra. Chyba nie zaprzeczysz że człowiek ten nie ma żadnego przygotowania merytorycznego.
            • krystian71 Re: wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:21
              popatrz w wikipedii, tam jest o nim duzo, mi sie nie chce, wklejalem te dane,
              gdy pisalem o przyczynach domniemanych choroby psychicznej Niesiolowskiego, na
              gruncie zazdrosci z powodu zajmowanych stanowisk przez innych , o wiele
              mlodszych od niego kolegow.
              Bo sa kolegami z ZChN-u
              Marionetka-uwielbiam to slowo,( wyciagniete z komunistycznego lamusa) ostatnio
              pisano tak o Marcinkiewiczu, na zmiane.W tej samej GW, jedni pisali,ze jest
              marionetka Jarka, drudzy , ze sa miedzy nimi powazne rozbieznosci.
              Na moje oko jedno z drugim sie kloci, ale ciezko wymagac logiki od autorow i
              zwolennikow GW.
              • bryt.bryt marionetka chce wolnosci 29.05.06, 15:23
                krystian71 napisała:

(...)
                > W tej samej GW, jedni pisali,ze jest
                > marionetka Jarka, drudzy , ze sa miedzy nimi powazne rozbieznosci.
                > Na moje oko jedno z drugim sie kloci, ale ciezko wymagac logiki od autorow i
                > zwolennikow GW.

Rozbieznosci biora sie z tego, ze Kaziu nie chce byc marionetka. Jedno z drugim
                sie laczy, a nie sobie zaprzecza.
                • krystian71 poruszasz sie w sferze intencji ,w ktorej o dowody 29.05.06, 15:32
                  trudno.To wszystko to tylko goloslowne deklaracje i spekulacje.
                  Mozna by ew.pisac o tragizmie jego polozenia, he,he.
                  MARIONETKI jak sama nazwa wskazuje , nie maja wlasnych uczuc i planow, dlatego
                  sa marionetkami, he,he

• bryt.bryt Re: poruszasz sie w sferze intencji ,w ktorej o d 29.05.06, 15:53
                    krystian71 napisała:

> trudno.To wszystko to tylko goloslowne deklaracje i spekulacje.
                    > Mozna by ew.pisac o tragizmie jego polozenia, he,he.
                    > MARIONETKI jak sama nazwa wskazuje , nie maja wlasnych uczuc i planow, dlatego
                    >
                    > sa marionetkami, he,he

Strasznie zabawne. Nie zwyklem sie powolywac na Czlowieka-Buraka, ale tym razem
                    sie powolam. Jako najwazniejszy i naswietniejszy z pisowskich Koalicjantow
                    zauwazyl bez zenady (co u niego jest norma), ze Kaziu jest sterowany z tylnego
                    siedzenia i nie jest to zadna tajemnica. A konflikty Kazia z zapleczem
                    uwidocznily sie juz kilka razy, ostatnio w zwiazku z Religa, czy tez prywatyzacja.
            • krystian71 Re: wolisz taki wasik? 29.05.06, 15:25
              ja napisalem,ze nie uzasadniles dlaczego nazywasz Zawisze marionetka.
              Jak sie o kims wyraza zdanie, trzeba miec na podoredziu dowod na to co sie
              mowi, a nie tylko spekulacje na temat tego,co ewentualnie w przyszlosci sie
              zdarzy
              > Marionetka z tego powodu, że będzie grał jak Jarosław mu zagra.
      • kropek_oxford Krystian, kremlowski TW - daj se spokoj:) 29.05.06, 15:54

• citisus Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 15:23

> i ten facet ma przesłuchiwac Balcerowicza? Swiat sie
      > przewraca do góry nogami!

Masz rację Balcerowicza powinien przesłuchiwać taki Różańki, Humer czy Światło.
      Sam by śpiewał ....
    • joncio12 Re: Wielki dzień SKOK-ów i Artura Zawiszy. 29.05.06, 15:26
      Wielki dzień, chyba dla SKOK-ów, że mają swojego człowieka, który będzie
      pilnował, aby ani jedno pytanie nie padło na "dziwne" powiazania polityków z
      PiSu ze SKOK-ami.
      • krystian71 SKOK-i to bardzo rozpowszechniona na Zachodzie 29.05.06, 15:36
        forma samopomocy kredytowo-oszczednosciowej, o tradycjach co najmniej
        stuletnich.Na tej samej zasadzie dzialaly kasy w wielkim x.Poznanski,
        Jako,ze odbiera klientow wielkim bankom, nastawionym na lichwe, przez wielki
        kapital jest szczegolnie znienawidzona.
        GW rozpoczela sterowana nagonke na SKOK-i duzo wczesniej niz komus sie o
        rzadach PIS-u snilo
        • kropek_oxford Taaak? A jak sie "tradycja" na Zachodzie nazywa? 29.05.06, 15:57

• kasan1512 Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 15:28
      No ich przygotowanie merytoryczne zwala z nóg... przecież tych głupot nie da się
      słuchać... gdybym nie studiował tej ekonomii to może by mnie tak nie raziło...???

Mam czasami wrażenie, że może lepiej byłoby być niewykształconym głupkiem...
      świat byłby dla mnie prostszy...
    • bu2m Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 15:28
      A czy ja napisałem że jest?
      Napisałem że jako przewodniczący komisji "będzie".
      Czy PiS nie miał lepszego kandydata?
    • kasan1512 Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 15:30
      Aha. Jeszcze jak oni mają pracować - dajcie nam dokumenty (od wielu lat i tak
      już dostępne dla każdego) a my już coś znajdziemy (w domyśle na Balcerowicza i
      Gronkiewicz - Walc) - przecież to KPINA!!!
      • haen1950 Re: Wielki dzień Artura Zawiszy 29.05.06, 16:00
        Mowę trzymał wielką. Starannie odrobił lekcję. TV tylko raz puściła kamerę na
        salę, kompletnie pusta była.
        Dochodzę powoli, że te igrzyska pisiorom nie wypalą. Są za głupi, materia ich
        przerosnie. Na poczatek wagon dokumentów źródlowych i analiz, kto to przetrawi.
        Później będą sie dowiadywać o bardzo ciekawych sprawkach samych swoich i
        koalicjantów.
        Jedyne zaskoczenie - ten facet z Samoobrony na razie mądrzej od pisiorków się
        prezentuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka