profesor.wilczur 03.06.06, 10:18 przecież tak żyję zdecydowana większość społeczeństwa którymi oni nieudolnie rządzili. Myślę,jako profesor,że to by było sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sklerotycznylud Bez jaj ! Chcesz im podarowac nagromadzony 03.06.06, 10:20 w czasie III Rzeczpospolitej majatek ? Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur jaki majątek? 03.06.06, 10:23 czy oni żyli z pracy własnych rąk czy umysłu? Oni żyli z pracy innych ludzi. Ludzi którymi tak naprawdę teraz gardzą. A sami uważają się za ponadprzeciętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sklerotycznylud Re: jaki majątek? 03.06.06, 10:24 Jak to jaki ? Wykupili polowe Polski za symboliczna zlotowke. Odebrac im wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Brawo, Wilku! Mowa jak na prawdziwego bolszewika 03.06.06, 11:15 przystalo: Precz z tyranami, precz z zdziercami! Niech ginie stary, podły świat! My nowe życie stworzym sami i nowy zaprowadzim ład. Dalej więc dalej, dalej więc, wznieśmy śpiew. Nasz sztandar płynie ponad trony, niesie on zemsty grom, ludu gniew, wolności zwiastując siew. A kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Kiedy Lepper przechodzi na emeryturę? 03.06.06, 10:22 niech zabierze ze sobą Wassermana, Kryżego i Jasińskiego żeby pozostać tylko na poziomie postkomunistycznych ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Komuchów wysłać na emerytury za 800 zł brutto 03.06.06, 11:01 > Myślę,jako profesor,że to by było sprawiedliwe. Oczywiście, że sprawiedliwe. Tak zrobiono w 1917 r. w bratnim kraju i było super! Zmniejszyć emerytury: aktorom, pisarzom, kopozytorom, konstruktorem, wynazalzcom, lekarzom, strażakom, ratownikom, sprotowcom, nauczycielom, górnikom, marynarzom. nawet tym ,którzy osiągnęli międzynarodową sławę i uznanie. Wystarczy, że byli komuchowaci. A zaoszczędzone pieniądze poświęcić na ... Odpowiedz Link Zgłoś
kawonar1 Re: Komuchów wysłać na emerytury za 800 zł brutto 03.06.06, 11:08 I tak za dużo zaproponowałeś. Skandalem jest, że pani Walentynowicz nie ma na lekarstwa a generałowie (Jaruzelski, Kiszczak), aparatczycy (Kania i reszta) mają tysięczne emerytury, Odpowiedz Link Zgłoś
stary_user Hmm, nie dałeś definicji komucha 03.06.06, 11:11 profesor.wilczur napisał: > przecież tak żyję zdecydowana większość społeczeństwa którymi oni nieudolnie > rządzili. > Myślę,jako profesor,że to by było sprawiedliwe. ----------------------------------------------------------- Pojawia się dylemat terminologiczny. Profestor, muszisz najpierw sprecyzować kogo uważasz za komucha - kler, rodzinę Rydza, jakąś inną sektę, czy jeszcze kogoś innego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A male duszyczki ciagle zawistne o pieniadze... 03.06.06, 11:13 Jest to tak obrzydliwe, ze chce mi sie pawia puscic, bo sam bym komuchow po prostu wsadzal. Jesli JEST ZA CO:))) A "prawdziwy Polak"? "Prawdziwy Polak" jest szczesliwy, gdy inny Polak bedzie mial gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: profesorek nie zna sprawozan ZUS u hehehehe 03.06.06, 11:52 profesorku doczekasz sie takiej emerytury (800 zl brutto),masz duze szanse ,wszystko man najlepszej drodze !! ,wierz mi I emeryture tez dostaniesz w wieku 67 lat ,ZUS jest bankrutem wiec go zreformuja ;) sorry to bedzie dla ciebie ca 220 euro brutto , Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur Czy Niemiec albo Brytyjczyk ma 200 EUR brutto? 03.06.06, 12:01 Nie ma ! bo to głodowe! ale na skutek nieudolnych rządów Jaruzelskiego,Gierka,Rakowskiego,Millera,Urbana,Belki,Kwaśniewskiego,Sobotki jest tak,że w Polsce żyje się gorzej niż we wschodnich Landach Niemiec, gorzej niż w Czechach, gorzej niż na Słowacji i Węgrzech,nawet Rumunia ma mniejsze zadłużenie niż Polska. Oto owoc ich rządów 100 mld eur zadłużnia. I głodowe emerytury dla uczciwych obywateli. A niemiecki emeryt ma wakacje 2 razy w roku. W ciepłych krajach! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ale i za zarcie placi 5 razy wiecej. I inne rzeczy 03.06.06, 12:03 niezbedne do zycia i przezycia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Zadłuzenie 03.06.06, 12:04 Gierek zadłuzyl Polske mniej niz rządy po" rewolcie" 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: Nie kazdy niemiecki emeryt ma wakacje w 03.06.06, 12:04 cieplych krajach 2 razy w roku. Istnieja takze polscy emeryci, ktorych na podobne wakacje stac - co za naiwny czlowiek z ciebie. I mitoman:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Profesor - dawny docent marcowy? 03.06.06, 12:01 Profesorze Wilczur- Ty jestes z tych "docentów marcowych"? Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur Ty nieuku! 03.06.06, 12:08 www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=298 o mnie już Dołęga-Mostowicz pisał! dlatego nie wyjeżdżaj mi z marcem! lepiej zapytaj Kwaśniewskiej czy było przyjemnie na obronie pracy magisterskiej Olka :)))))) pewnie było super;) Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Złodziej Wilczur 03.06.06, 12:11 profesor.wilczur napisał: > www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=298 > o mnie już Dołęga-Mostowicz pisał! > dlatego nie wyjeżdżaj mi z marcem! > lepiej zapytaj Kwaśniewskiej czy było przyjemnie na obronie pracy magisterskiej > > Olka :)))))) > pewnie było super;) ======================================Dołęga nie pisał o nienarodzonych . Zachowujesz sie jak Nikodem Dyzma. I jestes złodziejem, bo okradłeś prof. Wilczura z nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt.z.mojrzeszowa Re: Profesor - dawny docent marcowy? 03.06.06, 12:10 popieram...profesora Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: 5 raszy wiecej ... ?????? 03.06.06, 12:27 kropek_oxford napisał: Ale i za zarcie placi 5 razy wiecej. I inne rzeczy > niezbedne do zycia i przezycia:))) niektore produkty zywnosciow z nizszej polki sa niewiele drozsze np w Holandii czy Niemczech niz w Polsce albo iak samo drogie . Roznice niewielkie ,benzyna podobnie. Max roznice to 20 % a nie 5 razy Sprzet techniczny itp jest tanszy .Auta chyba tez - uzywane ,nikt by nie siagal masy aut do POlski ! itd itp . Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: 5 raszy wiecej ... ?????? 03.06.06, 12:40 karbat napisał: > Max roznice to 20 % a nie 5 razy Ok. Dołóż do tej wyliczanki, średnie zarobki Polaka w Polsce, Anglika w Anglii, Niemca w Niemczech, skonfrontuj te zarobki ze sobą i zobacz co Ci wyjdzie. Następnie przeproś kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Komuchów wysłać na emerytury za 800 zł brutto 03.06.06, 12:23 A Twoich dziadków i rodziców też??? Tak tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur moi muszą życ za 800 brutto 03.06.06, 13:24 mimo że są zdolnymi i uczciwymi ludźmi. Niestety dotyczy to aparatczyków systemu :( dobrze wiesz o tym kto żyje za 800 brutto a kto kłaniając się w pas bolszewikim poszedł na ich chleb Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: moi muszą życ za 800 brutto 03.06.06, 17:35 Jak "twoi" moją emeryture mniejsza od niejednej osoby mniej niz srednio uposazonej, to musieli niewiele robic... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Podziękuj liberalnym i bogo-ojczyźnianym 03.06.06, 17:55 pseudoreformatorom którzy stworzyli takie właśnie państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_user Profesor od siedmiu boleści.... 03.06.06, 20:35 ......masz to na co zasłużyłeś. I za PRL-u dawałem sobie radę, i teraz też. Myślenie nie boli. :) A ty Praofesor zamiast pracować tracisz czas na politykierstwo. Ja w politykę się nie bawiłem, się jhnie bawię i się nie będę bawił, a czas jedynie tracę na solidną pracę. I nie narzekam, jest mi dobrze. Moim najbliższym też, ale oni się nie lenią, tylko rzetelnie przez całe życie pracują. Nie zajmują się tez komentowaniem rozterek Rydza, problemów PiS, czy PO oraz pieniędzmi z pożyczki moskiewskiej, jak również innymi rynsztokowymi dyskusjami. Pilnują własnego nosa i ciężko, ale rzetelnie pracują przez całe życie. Mają wszystko - no może prawie wszystko, co im jest potrzebne do życia. Profesor zmień styl zycia, porzuć palenie, alkohol i lenistwo, udaj się do psychiatry, albo w ostateczności do psychoterapeuty. Jak nie pomiże to się powieś. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur prawdziwy profesor nie ulega takiej demagogii 03.06.06, 20:54 podobno myślenie nie boli to skąd u ciebie taki ból? przeszywający ból z każdego zdania. Jednak cieszę się,że uważasz branie pieniędzy z Moskwy jako moralny rynsztok. I proszę cię, używaj jednak mózgu do empatii wobec ludzi których skrzywdził Jaruzelski Kiszczak Gierek PZPR UB SB KGB NKWD KPZR Odpowiedz Link Zgłoś
stary_user Ponoć podstawowym prawem przyrody jest.... 03.06.06, 21:36 Hahahaaaaaaaaaa, to ja tutaj zajmuję się biadoleniem ? To ja założyłem ten bezsensowny, nic konstruktywnego nie wnoszący temat ? To ja jestem przyczyną sprawczą twojej sytuacji ? Masz kłopoty, to jest Twoja sprawa ? Ponoć podstawowym prawem przyrody jest walka o byt, więc walcz o swoje i nie trać czasu na narzekanie. Padlina też mnie nie interesuje bez względu na to, z której strony pochodzi. Głowa do góry i do przodu. A myślenie faktycznie nie boli - radzę sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur User ale aksjologicznie 03.06.06, 21:42 user ale aksjologicznie patrząc to rację mają ci których gnębiono. Oprawcy i sprawcy mają tysięczne emerytury,a Anna Walentynowicz jest biedaczką. Takich są setki tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Społeczeństwo zyje w takiej nędzy właśnie dlatego 03.06.06, 17:53 że komuny niema już od 17 lat, by nie powiedzieć że od 26, bo przecież początek lat 80-ych to rządy motłochu "S", a potem zmarnowane lata na odbudowę tego co z powodu tej rewolty straciliśmy. profesor.wilczur napisał: > przecież tak żyję zdecydowana większość społeczeństwa którymi oni nieudolnie > rządzili. > Myślę,jako profesor,że to by było sprawiedliwe. To może sobie zdaj sprawę, profesorku, że gdyby nie Polska Ludowa której zawdzięczasz wykształcenie, to dziś byłbyś pewnie bosym pastuchem cudzego bydła, albo robolem zapieprzającym 16godzin na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś