Dodaj do ulubionych

Normalnie musiałem założyć ten wątek...

28.06.06, 12:52
mam takie pytanie do ludzi, którzy się teraz dziwią, że PiS robi dokładnie to
samo co SLD, tylko w jeszcze większej skali i jeszcze bezczelniej - czy Wy
naprawdę nie śledziliście polskiej sceny politycznej przez ostatnie
kilkanaście lat? nie widzieliście, że kaczyńscy mają jakieś powazne problemy,
wszędzie widzą wrogów, układy, mafie, gangi, boją się każdego i wszystkiego..
niszczą wszystko co sami najpierw stworzą..
wystarczy słowo na nich powiedzieć, żeby się zapienili - w takich sytuacjach
przypominają mi sie niedawno zasłyszane słowa: obrażają się tylko ludzie
słabi. ktoś taki nie powinien stać nawet na czele firmy, nie mówiąc o całym
kraju..
no to macie kochani dokładnie to, czego chcieliście. a ju zwłaszcza ci, którym
się nie chciało zada ruszyć na kilkunastominutowy spacer na głosowanie..
brawo, Polacy! fajnie byc pośmiewiskiem europy.. zaraz się odezwą ci, którzy w
europie widza układ chcący nas zniszczyć - otóz kochani nie, jakby chcieli nas
zniszczyć, to po prostu przestaliby z nami gadac, i w rok byśmy sie zawinęli.
tam po prostu żyją światli ludzie, z otwartymi umysłami, którym się chce coś
robić. a tu pozostaje nam tylko się przyglądać jak może być gdzie indziej
normalnie.
wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 12:53
      Polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=44313014
      • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 12:57
        doczytałem tylko do połowy, więcej mi się nie chciało.. widzisz, to własnie jest
        ta przypisywanie sobie jedynego prawa do głoszenia prawdy.
        a teraz trochę z innej beczki - jak widzisz na ulicy paradę gejów, to od razu
        masz ochotę zmienić drużynę?
        • t-800 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:02
          2paco napisał:

> doczytałem tylko do połowy, więcej mi się nie chciało..

Żałuj. Druga połowa jest najlepsza.
    • joella.r no ale u nas jest pełno takich ludzi 28.06.06, 12:55
      którym wystarczy byle drobiazg, żeby poczuli się śmiertelnie urażeni
      więc głosowali na bratnie dusze
      • karbat Re: kacza destrukcja Polski 28.06.06, 13:01
        podjeli sie lustracji polskiego spoleczenstwa ,dziela dla nastepnych kaczych
        pokolen .

wszystko mozna robic ,wiele rzeczy trzeba robic ale trzeba wiedziec jak !

kaczynscy i Pis uary sa gwarantem ,populizmu ,dyletantyzmu ,izolacji
        i ostatniego miejsca POlski w Europie .

• mariner4 Nic dodać, nic ująć 28.06.06, 13:00
      Szkoda, że tak niewielu to rozumie.
      M.
      • scoutek Re: Nic dodać, nic ująć 28.06.06, 13:08
        mariner4 napisał:

> Szkoda, że tak niewielu to rozumie.
        > M.

szkoda
        jestem jednak optymistka
        mam ciagle nadzieje, ze sie obudza i wreszcie pojma.....
        • 2paco Re: Nic dodać, nic ująć 30.08.06, 18:18
          ciekawe czy coś takiego da komukolwiek do myślenia:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3583732.html
    • dr.szfajcner Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:02
      2paco napisał:

> - czy Wy
      > naprawdę nie śledziliście polskiej sceny politycznej przez ostatnie
      > kilkanaście lat? nie widzieliście, że kaczyńscy mają jakieś powazne problemy,
      > wszędzie widzą wrogów, układy, mafie, gangi, boją się każdego i wszystkiego..
      > niszczą wszystko co sami najpierw stworzą..
      > wystarczy słowo na nich powiedzieć, żeby się zapienili

Sledzimy, widzimy i potwierdzamy.

Dodam tylko jeszcze jedno - o czym sie wogole nie mowi.
      Otoż 15 letnie ciagle oskarzanie UOP, ze iwigiluje parte Kaczynskich,
      doprowadzilo do wzrostu przestepczosci gospodarczej.
      Po prostu UOP i inne jednostk9i, aby nie narazic sie na zarzuty
      inwigilacji partii politycznych, zaprzestawal sledztw gospodarczych,
      gdy ich slady prowadzilu do partii, jakiejkolwiek.
      Stad ten nagly wzrost przekretow najpierw w AWS, a potem SLD.
    • marcin24pl Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:11
      to chyba nie jest tylko przywara (w)piz*u, ale znacznej wiekszości partii politycznych... do polityki powinni zabierać się ludzie ktorzy na polu zawodowym osiągnęli juz wszystko, pozycję, majątek itp. ktorzy chcą dla ojczyzny jak najlepiej. DLA OJCZYZNY a nie dla siebie i swoich pociotków... tylko czy to nie jest w naszych realiach utopia?...

pozdrawiam
      M.
      • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:18
        no właśnie, to jest chyba podstawa naszych problemów. buraki dochodzą do władzy,
        dzikusy z dżungli.. poznałem członka amerykańskiej rodziny z czołówki sceny
        politycznej, do tego jeszcze byłem z nim w okolicach naszego sejmu.. to się
        nawet nie da porównać, klasy tamtych ludzi, i beznadziei naszych przedstawicieli..
        co ta Unia Wolności zrobiła, zadając się z takim barachłem jak AWS.. tylu ludzi
        na poziomie zniknęło z naszej sceny politycznej, jak się ludzie nimi
        rozczarowali.. dżizas..
        • haen1950 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:31
          Och, nie ma co się dziwić, ta socjotechnika była precyzyjna. Ja też dałem się
          tym sku..elom nabrać, do czasu jak nie wyszło szydło z worka. Jeszcze przed
          wyborami. To dobry sprawdzian dla narodu i demokracji, przegrywają kłamcy,
          oszczercy i zwyczajni złodzieje.
          Potraktuj to jak lekcję, kosztowną wprawdzie i bolesną, ale tylko lekcję. Wolne
          społeczeństwo, wolne media, wolna gospodarka zdają ją bez zarzutu. PiS, Lepper
          i Giertych to ostatni oddech i zemsta komuny, to zwyczajna swołocz, którą naród
          odrzuci w następnych wyborach. Polski do końca nie rozkradną, nie pozwolimy im
          na to.
      • pies_na_czarnych Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 13:33
        marcin24pl napisał:

> to chyba nie jest tylko przywara (w)piz*u, ale znacznej wiekszości partii
        polit
        > ycznych...

Kilka lat temu czytalem prace na temat polskiego wyborcy. Konkluzja byla mniej
        wiecej taka:
        Polski wyborca nie glosuje na madrych politykow. Glosuje na tych, ktorym
        sie "powiodlo".
        Niestety, ci ktorym sie powiodlo to przewaznie ci, ktorzy swoj pierszy milion
        ukradli! :o((
    • gosc.z.korony Racja ,,2paco'', niestety taka jest prawda 28.06.06, 13:28
    • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:22
      Przekonanie spoleczenstwa, ze "PiS robi to samo co inni" jest celem "ukladu".
      Nabieraja sie na to ludzie leniwi, ktorzy polityka interesuja sie
      powierzchownie i nie widza istoty rzeczy. Przed PiS-em nikt nie proponowal
      szerokiej lustracji, nie czyscil policji i sluzb specjalnych z esbekow, nie
      probowal reformowac wymiaru sprawiedliwosci ani nie probowal odkryc publicznie
      kulisow przeksztalcen wlasnosciowych. To wszystko budzi zrozumialy opor osob
      obawiajacych sie utraty wplywow, kompromitacji badz odpowiedzialnosci karnej.
      • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:23
        michal00 napisał:

> Przekonanie spoleczenstwa, ze "PiS robi to samo co inni" jest celem "ukladu".

sam to wymysliles? czy widziales sie z prezesem?
        • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:29
          przeciez to oczywiste nawet dla dzieci w piaskownicy.
          • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:33
            michal00 napisał:

> przeciez to oczywiste nawet dla dzieci w piaskownicy.

to, ze widziales sie z prezesem? rzeczywiscie, jasne
      • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:28
        wiesz, jak ktos jest łątwy do zmanipulowania, to mu się każdy bzdet wmówi. ja
        akurat wnioski wyciągam sam, nikt inny nie jest mi do tego potrzebny. układ to,
        układ tamto, układ sramto - a PiS jest święty, tak?
        no ale przecież wszystko to wina PO, to że Kaczyński grzmiał z trybuny sejmowej,
        że od początku nie chciał koalicji z PO, to też wina PO..
        • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:42
          PiS oczywiscie nie jest swiety, ale jezeli porownamy dzisiejsze dete "afery" w
          rodzaju afery hejnalowej i afery sznurowkowej z dzialalnoscia poprzednich
          rzadow to wyraznie widac, kto jest uczciwszy.

Odnosnie "ukladu" - mozna uzywac innych slow - kliki, grupy interesow czy co
          tam chcesz, ale nie ma watpliwosci, ze zmiany zapoczatkowane przez PiS o
          ktorych napisalem nie podobaja sie wielu wplywowym ludziom i ze ludzie ci
          staraja sie wmowic publicznosci, ze panstwo dzialalo dobrze, a szalency z PiS
          je psuja - to jest metoda pierwsza. Ta metoda dziala dobrze na "elektorat
          swietego spokoju" - tj. osoby bojace sie zmian, zadowolonych w zasadzie z tego
          co jest. Druga metoda jest tworzenie wrazenia, ze PiS "jest taki sam jak
          wszyscy" - ten argument przeznaczony jest dla "elektoratu kontestacyjnego".

Na koniec - PiS nie grzmial z trybunu sejmowej, ze nie chce koalicji z PO - to
          tzw. fakt medialny.
          • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:49
            poprawka - "afery hymnowej" - powinno byc.
        • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:05
          Ale to ty jesteś zmanipulowany przez media, najśmieszniejsze.
          • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:06
            a skąd wiesz, że ty nie jesteś?
    • jola_iza Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:28
      Te cytaty mi pasują :
      Czarnosecinna, ksenofobiczna, skrobankowo-przemytnicza Polska, cette pauvre Pologne, leniwa na dodatek, pełna żalu i pretensji do świata, nie stanie się niczym innym, jak przerażeniem narodów, jak kiedyś chciała być ich natchnieniem (...) czarnosecinna, skołtuniona, kabaretowa prawica polska nie należy do wspólnoty ludzi przyzwoitych.
      Źródło: Po prostu, 7 czerwiec 1990r.
      Prawica dotychczas składała się w dużej mierze z różnego rodzaju oszołomów (...) Wzywałem do tego (...) żeby słowo "prawica" przestało kojarzyć się z chorobą psychiczną.
      Źródło: Obserwator Wielkopolski, 15 lipca 1990r.
      U nas panoszący się Polak Wieczny Dureń, postać przerażająca karykaturalnym sposobem patrzenia na otaczający go świat, węsząca wszędzie działanie tajemniczych sił i spisków, łasząca się do kleru (...) Wieczny Dureń powiewa najchętniej narodowym sztandarem i pisze na nim Bóg, Honor i Ojczyzna.
      Żródło: Życie Warszawy, 28 września 1992r.
      • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:31
        Gdy wieczorne zgasną zorze,
        zanim głowę do snu złożę,
        modlitwę moją zanoszę,
        Bogu Ojcu i Synowi - dopie..ie sąsiadowi!
        Dla siebie o nic nie proszę,
        tylko mu dosrajcie proszę.
        Kto ja jestem - Polak mały,
        mały, zawistny i podły.
        Jaki znak mój - krwawe gały.
        Oto wznoszę swoje modły,
        do Boga, Marii i Syna - zniszcie tego sku..syna.
        Mojego rodaka sąsiada,
        tego wroga, tego gada.
        Żeby mu okradli garaż,
        żeby go zdradzała stara,
        żeby mu spalili sklep,
        żeby cegłą dostał w łeb.
        żeby mu się córka z czarnym,
        i wogóle żeby miał marnie.
        Żeby miał AIDSa i Raka,
        Oto modlitwa Polaka.

nie muszę dodawać z jakiego to filmu.. własnie takie siły są teraz u władzy.
        • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:34
          GW przepaliła ci zwoje mózgowe, też widziałam ten film, on jest o III RP
          • karbat Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:45
            kika113 napisała:

> GW przepaliła ci zwoje mózgowe, też widziałam ten film, on jest o III RP

mozdzku zwany kika113

a co to jest II ,III czy IV RP ,hm ,no co ??
            RP bez wzgledu na numer (smieszny) to sa ludzie

ludzie sie zmienili ,wymieniono ich miedzy III i IV RP :o
            • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:50
              Ale o co tobie chodzi, czy ludzie w Polsce sa wyjątkowo głupi według ciebie,
              jezeli tak to za dużo czytasz wyborczej, która to właśnie lansuje taką teorię o
              ciemnym ludzie i mądrej "elicie" czyli GW. Geremek też stwierdził, że Polacy
              nie dorośli do demokracji, a może poprostu chcą innej Polski, nie takiej
              Geremkowej, czy jest demokracja czy nie? Mam prawo nie myśleć tak jak mi
              dyktuje Geremek, bez bluzgania na mnie.
              • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:52
                kika113 napisała:

> Mam prawo nie myśleć tak jak mi
                > dyktuje Geremek, bez bluzgania na mnie.

ale np. ja już nie mam prawa myślec inaczej niz ty, bez definiowania jakie mam
                problemy ze zwojami.. jakie to prawicowe..
                • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:54
                  Ale to ty lejesz pomyje na wszystkich dokładnie, bo postępują nie po twojej
                  myśli. Twoja teza: Wszyscy Polacy to idioci, debile, ciemny lud. Pozwolę sobie
                  się z Toba nie zgodzić. I co, jestem kretynką, prawda?
                  • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:56
                    kika, a gdzie to 2paco napisal???? ze WSZYSCY Polacy to idioci????
                    • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:57
                      No oczywiście z tą małą eLitą czytajacą GW
                      • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:59
                        kika113 napisała:

> No oczywiście z tą małą eLitą czytajacą GW

to kwestia upałów, czy masz tak na codzień?
                    • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:58
                      scoutek napisała:

> kika, a gdzie to 2paco napisal???? ze WSZYSCY Polacy to idioci????
                      dzięki, oszczędziłaś mi pisania ;)
                      • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:59
                        proszki, sama chcialabym to zobaczyc
                        ;))
                        • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:02
                          wiesz, to jest takie strasznie intrygujące, ze niektórzy lepiej wiedzą co
                          myślimy niż my sami :DDD
                          • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:03
                            prorok czy co?
                            ;)))
                            • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:08
                              Najważniejsze to mieć "Trendy Poglądy" takie najmodniejsze w TV
                              • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:16
                                Jak Majewski się nabija to znaczy, że tak trzeba myśleć o innych i my mamy
                                rację. TVN24 nam podpowie co jest teraz modne w poglądach politycznych. A jak
                                Kuba Wojewódzki też tak mówi, ooo to my jesteśmy strasznie już oblatani w
                                polityce, nie to co te ciemne wapniaki, zacofańcy jedni, nie myślą tak jak
                                Wojewódzki i Majewski, najfajniejsi goście w TV.
                                • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:17
                                  a widzisz, akurat ich nie ogladam. ani sekielskiego, ani morozowskiego, ani
                                  lisa. wystarczy mi że wiem co się w kraju dzieje, nikt mi jeszcze do tego nie
                                  musi tłumaczyć jak mam to rozumieć.
                                  • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:18
                                    Akurat, taki "trendy" kolo jak ty?
                                    • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:20
                                      Ty, Kika, ogladasz ich po to by wiedziec jak masz NIE myslec?
                                      • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:55
                                        Wiesz, jakoś reaguję alergią na taką propagandę.
                              • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:16
                                kika113 napisała:

> Najważniejsze to mieć "Trendy Poglądy" takie najmodniejsze w TV

hmm, jakoś mam wrażenie że najmodniejsze jest teraz być zwolennikiem PiSu, bo
                                gdzie człowiek nie spojrzy, to ich usmiechnięte gęby spozierają na widza. koń
                                który mówi, gnojorozrzut-przestępca (oba stwory wicepremiery), premier, który
                                nie dośc że wyglada i mowi jak ksiądz, to jeszcze uwielbia robić z siebie durnia..
                                ze wszystkich moich znajomych, którzy zażarcie popierali PiS i jego program,
                                nikt już za nimi nie obstaje. co zrobiono przez ostatnie 8 miesięcy dla kraju?
                                no kto powie, kto?
                                • kika113 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:23
                                  Jak taki fajny gościu jak ty popierałby tych zacofańców, przypominam że
                                  koalicja jest skutkiem wyborów, i powinieneś sobie zdawć sprawę z takich
                                  mechanizmów. Modni ludzie to czytają GW, uważają się za Europejczyków, bycie
                                  Polakiem to skansen i wiocha.
                                  • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 16:40
                                    kika113 napisała:

> Jak taki fajny gościu jak ty popierałby tych zacofańców, przypominam że
                                    > koalicja jest skutkiem wyborów, i powinieneś sobie zdawć sprawę z takich
                                    > mechanizmów. Modni ludzie to czytają GW, uważają się za Europejczyków, bycie
                                    > Polakiem to skansen i wiocha.

po raz kolejny wtłaczasz mi niemoje poglądy, no ale to dla mnie żadna nowość.
                                    zdaję sobie sprawę z mechniazmów demokracji, tak samo wiem że im mniejsza
                                    frekwencja, tym większą władze zdobywają tak populistyczne partie jak PiS, LPR
                                    i Samoobrona. przypomnij sobie frekwencję - wiekszośc ludzi ma w gdzieś kto
                                    nimi rządzi, i to w dużej mierze im "zawdzięczamy" to co jest teraz.
                                    poza tym nie uważam się za elitę, a ci którzy innym takie coś wmawiają
                                    najwyraźniej mają jakieś konkretne kompleksy.
                                  • etta2 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 04.07.06, 18:44
                                    kika113 napisała:

> przypominam że koalicja jest skutkiem wyborów

Naprawdę????? Samoobrona i LPR - ile miały głosów???? Kto ich WYBRAŁ do
                                    koalicji? Wiemy, że weszli jako zapchajdziury Jarka K. i są potrzebni do
                                    przegłosowywania ustaw, a nie do rządzenia krajem.
                                    Skutkiem wyboróow powinna być koalicja PO-PiS, ale PiS nie chciał się władzą
                                    dzielić.
          • 2paco Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:51
            kika113 napisała:

> GW przepaliła ci zwoje mózgowe, też widziałam ten film, on jest o III RP

to chyba nie ja powinienem się martwić o swoje zwoje mózgowe. nie potrzebny mi
            ani dzień swira, ani GW, żeby widziec jak podli są z reguły ludzie. nawet jak
            ktos latami cięzkiej pracy dojdzie do czegoś, to czesto mu sie łatkę przykleja,
            że musiał nakraść.. to też lezy u podstaw nieszczęść tego kraju - ta
            bezgraniczna zawiśc, równac w dół.
        • jola_iza Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:39
          A mój sąsiad, staruszek z alzheimerem mówi tak:

jak był Smigły Rydz- żyd nie robił nic
          przyszedł Hitler złoty- nauczył mośków roboty
          • kika113 jola_iza 28.06.06, 14:45
            Jesteś wyjątkiem, który potwierdza regułę :)
            • kika113 Re: jola_iza 28.06.06, 14:46
              Głupota nie zwalnia od myślenia
              Jerzy Stanisław Lec

> Jesteś wyjątkiem, który potwierdza regułę :)
            • jola_iza Re: jola_iza 28.06.06, 14:48
              Moje wnusie jak nie mają NIC do powiedzenia też krzyczą: głupi, głupi i tupią nóżkami .
          • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:48
            a baby na bazarze gadaja, ze Kiszczak jest czlowiekiem honoru. skad im to
            przyszlo do glowy?
            • scoutek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:49
              ty, Michal, na ktorym bazarze bywasz? bo na moim nie plota takich bzdur
              • michal00 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 14:51
                jest taki bazar we wroclawiu - niedaleko redakcji gw.
                • lucyperek2 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:35
                  > jest taki bazar we wroclawiu - niedaleko redakcji gw.

Tos ty Wrocławiak i taki dureń... Daj se luz bo mi podważasz mój wielki
                  sentyment do Wrocławia.
                • oszust1 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 28.06.06, 15:55
                  michal00 napisał:

> jest taki bazar we wroclawiu - niedaleko redakcji gw.

Chyba wiem, gdzie michal00 bywa!
                  Wejście na ten bazar jest chyba na Placu Solnym, naprzeciwko redakcji GW, razem
                  z wejściem do metra (wszyscy wrocławiacy wiedzą, gdzie jest wejście do metra na
                  Pl. Solnym).
                  Następnym razem uważaj w trakcie debat politycznych na tym bazarze, bo możesz z
                  nich wrócić nie całkiem suchy.
                  • niezapowiedziany sorry, ale w centrum Wroclawia nie ma bazarow 30.06.06, 19:07
                    pomijam jeden kolo Grunwaldzkiego, ktory tez jest wlasnie przenoszony na osiedle mieszkaniowe przy Prusa.
    • nonno1 Re: Tego tylko zupełnie ślepi ludzie mogli 28.06.06, 14:48
      nie widzieć, jak powiedziałby Wielki Analityk.

No cóż, widocznie ludzi oślepia nienawiść, bo co innego?
    • 2paco tu nawer szkoda komentarza.. 30.06.06, 18:51
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3452061.html
      dziwne, ale mnie to nie dziwi..
      • 2paco ----> 1normalnyczlowiek.. 02.07.06, 16:54
        ..tego nie raczysz skomentować?
      • 2paco ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 04.07.06, 18:26
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3460352.html
        tego też nie skomentujesz?
        • 1normalnyczlowiek Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 04.07.06, 20:53
          Problem niedługo też będzie mnie dotyczył, ale spróbuję obiektywnie skomentować.
          Jedna ze zmian dotyczyć będzie mieszkań nabytych po 1 stycznia 2007 r. - a więc
          pierwsze skutki jako posiadacze mieszkań ponad 5 lat, odczują przyszli kupujący
          w 2012 roku. Kupienie mieszkania nie będzie już tylko traktowane jako
          zaspokojenie niezbędnej potrzeby życiowej, ale również jak lokata kapitału -
          19%-owy podatek od różnicy cen zakupu i sprzedaży będzie zwykłym podatkiem od
          zysku. Jeśli dla kogoś mieszkanie nie będzie towarem rynkowym, to go nie
          sprzeda i nie zapłaci podatku.
          Podobnie traktowani będą sprzedający mieszkania przed upływem 5-ciu lat od daty
          zakupu. Z tym że więcej skorzystają właściciele drogich mieszkań, bo im większa
          będzie wartość mieszkania a mniejszy procentowo skok cen, to zapłacenie 19- to
          procentowego podatku od różnicy wartości będzie dla nich korzystniejsze niż
          płacenie 10% od całej wartości. Z drugiej strony, pozbawienie możliwości
          odliczania kosztów zakupu kolejnego mieszkania wskazuje, że ci, którzy handlują
          mieszkaniami powinni płacić normalne podatki a ci, którzy często zmieniają
          mieszkania z innych powodów też zapłacą, bo stać ich na częste zmiany więc mogą
          to wkalkulować w wydatki. Nie widzę w tych rozwiązaniach nic nadzwyczajnego lub
          krzywdzącego. Jest to krok w kierunku równego traktowania tych, którzy zarabiają
          na handlu różnymi rzeczami, także mieszkaniami.
          • 2paco Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 04.07.06, 21:42
            a gdzie najważniejsze hasło pisu? 3 mln mieszkań.. <śmiech na sali>
            • 1normalnyczlowiek Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 04.07.06, 21:57
              2paco napisał:
              > a gdzie najważniejsze hasło pisu? 3 mln mieszkań.. <śmiech na sali>

---> 3 mln? A mówili, że osobiście, własnymi rękami to zrobią? Jak zrezygnujesz,
              to będzie o jedno mniej.
              • 2paco Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 05.07.06, 01:07
                przez 8 miesięcy nie zrobili NIC, by chociaż jedno mieszkanie więcej oddano do
                użytku. to było ich najwazniejsze hasło, i ludzie teraz mają.
                poza tym masz jakąs obsesję na punkcie ganiania złodziei - mi wmawiasz że chcę
                ich chronić (chore), w kółko o tym piszesz, a wcale nie o tym był mój wątek.
                wystarczy ze zrozumeiniem czytac.
                nadal się zastanawiam, kiedy mi wkleisz jakiś mój post, w którym bronię
                złodziei. dasz mi tę radość?
                • 1normalnyczlowiek Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 05.07.06, 10:34
                  2paco napisał:
                  > poza tym masz jakąs obsesję na punkcie ganiania złodziei
                  ---> To nie jest obsesja, lecz przekonanie, że jak nie wiadomo o co chodzi to
                  chodzi o pieniądze. Zauważ, że zdecydowana większość wszelkich działań dotyka
                  spraw materialnych. Ponieważ niektóre środowiska próbowały i nadal próbują z
                  oszustw i przekrętów zrobić, w odczuciu społecznym, zwykłe normalne działanie,
                  nazywając je zapobiegliwością i przedsiębiorczością, to ja przy każdej okazji
                  nazywam te sprawy po imieniu - nie tylko inni mają prawo do mantry. Dlatego
                  powtarzam ciągle, że nie ma "wyprowadzania" pieniędzy, nie ma "wyprowadzania"
                  majątku - jest po prostu zwykłe złodziejstwo. Popieram demokrację, wolny rynek,
                  wolną konkurencję i biznesmenów - także tych najbogatszych, dlatego pisząc o
                  ludziach z inicjatywą, nazywam ich przedsiębiorcami lub przedsiębiorczymi ludźmi
                  a czasami biznesmenami. Natomiast tych, którzy stosują własne prawa i metody
                  niezgodne z prawem lub zasadami sprawiedliwości i uczciwości, nazywam
                  pseudobiznesmenami (w domyśle - złodziejami).

> a wcale nie o tym był mój wątek.
                  > wystarczy ze zrozumeiniem czytac.
                  ---> Bezzasadne i nieustanne ataki na tych, którzy chcą wprowadzić normalność w
                  życiu gospodarczym i społecznym pomagają przede wszystkim pseudobiznesmenom, o
                  których wspomniałem wyżej - dlatego również w tym wątku mogłem "wrzucić"
                  problem złodziejstwa.

> nadal się zastanawiam, kiedy mi wkleisz jakiś mój post, w którym bronię
                  > złodziei. dasz mi tę radość?
                  ---> Dam. Jak będę miał więcej czasu.
                  • 2paco Re: ---> ponownie do 1normalnyczlowiek 05.07.06, 14:39
                    1normalnyczlowiek napisał:

> ---> To nie jest obsesja, lecz przekonanie, że jak nie wiadomo o co chodzi
                    > to
                    > chodzi o pieniądze. Zauważ, że zdecydowana większość wszelkich działań dotyka
                    > spraw materialnych. Ponieważ niektóre środowiska próbowały i nadal próbują z
                    > oszustw i przekrętów zrobić, w odczuciu społecznym, zwykłe normalne działanie,
                    > nazywając je zapobiegliwością i przedsiębiorczością, to ja przy każdej okazji
                    > nazywam te sprawy po imieniu - nie tylko inni mają prawo do mantry. Dlatego
                    > powtarzam ciągle, że nie ma "wyprowadzania" pieniędzy, nie ma "wyprowadzania"
                    > majątku - jest po prostu zwykłe złodziejstwo. Popieram demokrację, wolny rynek,
                    > wolną konkurencję i biznesmenów - także tych najbogatszych, dlatego pisząc o
                    > ludziach z inicjatywą, nazywam ich przedsiębiorcami lub przedsiębiorczymi ludźm
                    > i
                    > a czasami biznesmenami. Natomiast tych, którzy stosują własne prawa i metody
                    > niezgodne z prawem lub zasadami sprawiedliwości i uczciwości, nazywam
                    > pseudobiznesmenami (w domyśle - złodziejami).

napisałem o obsesji, bo zarzuciłeś mi stawanie w obronie złodziei, podczas gdy w
                    tej kwestii mamy chyba identyczne poglądy ;)

> ---> Bezzasadne i nieustanne ataki na tych, którzy chcą wprowadzić normalno
                    > ść w
                    > życiu gospodarczym i społecznym pomagają przede wszystkim pseudobiznesmenom, o
                    > których wspomniałem wyżej - dlatego również w tym wątku mogłem "wrzucić"
                    > problem złodziejstwa.

problem w tym, że oni tej normalności nie wprowadzają, i kolejne miesiące nam
                    uciekają :/

> ---> Dam. Jak będę miał więcej czasu.

czekam z niecierpliwością ;)
                    pzdr!
    • 1normalnyczlowiek Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymiotny 30.06.06, 22:40
      2paco napisał:
      > nie widzieliście, że kaczyńscy mają jakieś powazne problemy,

---> Jak się połyka bez zastanowienia takie porcje spreparowanej i jedynie
      poprawnej propagandy z domieszką jadu, to musi się odbić nie tylko czkawką.
      Oni "wszędzie widzą wrogów, układy, mafie, gangi" - wy (mówię o podobnie
      myślących do Ciebie) nie widzieliście tego przez 16 lat. Nic w przyrodzie nie
      ginie. Jeśli państwu brakowało pieniędzy na wypełnianie podstawowych funkcji, to
      oznacza, że ktoś te pieniądze zawłaszczał a raczej kradł. Powoli dowiadujemy się
      kto. Jeśli do Twojej wyobraźni nie docierają informacje o dziesiątkach miliardów
      strat tylko z powodu działalności mafii paliwowej, to o czym można z Tobą
      rozmawiać. Te pieniądze nie zniknęły. Mają je ci, którzy każą siebie nazywać
      elitą i biznesmenami. Łatwo odróżnić tych pseudobiznesmenów od uczciwych
      przedsiębiorców, którzy doszli do majątku własnym rozumem i zdolnościami a nie
      dzięki znajomościom, układom i kablowaniu. Uogólnianie, że podobnie do mnie
      oceniający sytuację ludzie uważają, że "każdy biznesmen to złodziej" jest tylko
      i wyłącznie przejawem frustracj, prymitywizmu i strachu przed ujawnieniem i
      ukaraniem zwykłych złodziei. Skończyły się czasy, w których "szanowane" gazety
      lansowały stwierdzenia, że "znany biznesmen wyprowadził pieniądze". Teraz będzie
      się mówiło, że złodziej okradł firmę i pracowników. I Wy takim ludziom chcecie
      oddać resztę tego, czego nie zdążyli jeszcze rozkraść.
      Właściwie szkoda gadać. Tematy wałkowane tyle razy a Wy dalej macie klapki na
      oczach.
      Posłuchaj sobie choćby dzisiejszych wiadomości, w których podano na razie
      wstępnie, że "działalność" kilku ważnych osób (jeden nawet dyrektor z GUS-u to
      strata 800 mln - a oni nie kradną przecież dopiero od paru miesięcy.
      Wystarczyłoby np. na ustawę 203 ?

Może nie Kaczyńscy, lecz Ty masz "poważny problem".
      • 2paco Re: Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymio 01.07.06, 01:12
        wskaż mi chociaż jeden post, który wyprodukowałem, i w którym pisałem że nie
        było FOZZ, Orlenu, i setek innych afer. pokaż mi gdzie ja bronię tych
        przestępców, a potem wytaczaj takie armaty, dobrze?
        • 1normalnyczlowiek Re: Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymio 02.07.06, 00:20
          2paco napisał:
          > pokaż mi gdzie ja bronię tych przestępców, a potem wytaczaj takie armaty, >dobrze?

---> To nie armaty lecz zaledwie strzały z procy - przecież nic nie mówiłem o
          Biotonie, LFC, ZUS-ie, PZU, mafii węglowej, złomowej, przetargach, autostradach,
          sędziach, komornikach, biegłych, menadżerach, prawodawstwie, ...

"a tu pozostaje nam tylko się przyglądać jak może być gdzie indziej normalnie.
          wielkie dzięki!"

---> Ci, których wyśmiewasz, nie przyglądają się. Nie wiadomo co z tego wyjdzie,
          ale przyzwoitość wymaga, by dać im trochę czasu a nie od początku atakować i
          przeszkadzać.
          • 2paco Re: Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymio 02.07.06, 10:22
            przecież oni przez 8 (słownie: osiem) nic pożytecznego nie zrobili dla kraju.
            nie wystarczy mówić że ten i ten jest fe, tylko że tak jest najłatwiej.
            po raz kolejny najwazniejsze reformy finansów publicznych są odkładane ad hoc, i
            to sieodbije temu krajowi taką czkawką ze dziękuję bardzo..
            ale co z tego, skoro wiery elektorat PiS woli żyć WYŁĄCZNIE przeszłością.
            • 1normalnyczlowiek Re: Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymio 02.07.06, 12:05
              2paco napisał:
              > nie wystarczy mówić że ten i ten jest fe, tylko że tak jest najłatwiej.

---> Uparcie twierdzisz, że złodziei należy pozostawić w spokoju i oddać im
              resztę niesprywatyzowanego majątku.
              Nie można naprawiać rękami tych co świadomie psują.
              • 2paco Re: Chyba naprawdę-musiałeś-normalny odruch wymio 02.07.06, 16:53

> ---> Uparcie twierdzisz, że złodziei należy pozostawić w spokoju i oddać im
                > resztę niesprywatyzowanego majątku.

postaram się przypomnieć sobie czy znam jakiegoś dobrego lekarza od dyńki -
                znajdź mi jeden post, w którym tak napisałem, a stanę nago na placu zamkowym i
                przyczepię sobie ośle uszy.. dżizas..
    • james_bond007 Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 02.07.06, 00:37
      > mam takie pytanie do ludzi, którzy się teraz dziwią, że PiS robi dokładnie to
      > samo co SLD, tylko w jeszcze większej skali i jeszcze bezczelniej - czy Wy
      > naprawdę nie śledziliście polskiej sceny politycznej przez ostatnie
      > kilkanaście lat? nie widzieliście, że kaczyńscy mają jakieś powazne problemy,

Krótka pamięc to przypadłość sporej części obywateli naszego kraju. Ilu pamięta
      np. o przekrętach Kaczyńskich z początku lat 90-tych? Wysdtarcyło, by zaczęli
      opowiadać głodne kawałki o odnowie, by "ciemny lud" zaczął na nich głosować,
      niepomny ich draństw sprzed kilku lat.
      Co więc tu mówić o Romanie G. - przedstwicielu i kontynuatorze linii politycnej
      swoich przodków - jednych z najbardziej obrzydliwych postaci zycia publicznego
      swoich czasów (to tak, jakby w Niemcech ministrem został szef neofaszystów wnuk
      Goebbelsa).
      W 1993 r. wybory wygrała lewica - spadokbiercy PZPR, która kedwie 4 lata
      wcześniej została odsunięta od władzy po ponad 40 latach sprawowania
      autorytarnej władzy.
      Zatem wniosek - rób co chcesz, za parę lat nie będzie pamiętał o twoich
      drańtwach, i znów triumfalnie wrócisz na stołek.
      • 1normalnyczlowiek Re: Normalnie musiałem założyć ten wątek... 02.07.06, 00:48
        james_bond007 napisał:
        > Krótka pamięc to przypadłość sporej części obywateli naszego kraju. Ilu pamięta
        > np. o przekrętach Kaczyńskich z początku lat 90-tych?

---> James. Może choć jeden przekręt przytoczysz - tylko proszę, bez Telegrafu.
        Co do krótkiej pamięci masz rację, ale w nieco innym kontekscie.
    • zapijaczonyryj Ta zasada topo pierwsze Przypie..ć 02.07.06, 13:30
      po drugie przypie..ć, potrzecie przypie..ć, i po dwudzieste pierwsze też
      przypie..ć.Nie wazne jak komu , zaco i dlaczego, wazne zeby przypie..ć.
      Takę filozofię wyznj dwaj najwięksi bracia w Polsce
      • joannabarska Wybraliscie to macie 02.07.06, 15:20
        Wybraliscie, to macie. Ja jestem na emigracji wewnetrznej. Przeczekam idiotyzmy.
    • bolek-i-lolek No ale chyba lepsze to od SLD, UW, PO? 04.07.06, 19:36
      Trzeba korzystać z tego, co sie aktualnie posiada.
      Na pewno PiS robi pozytywne zmiany i dlatego jest najlepsza opcja na ten czas.
      • 2paco Re: No ale chyba lepsze to od SLD, UW, PO? 04.07.06, 20:19
        bolek-i-lolek napisał:

> Trzeba korzystać z tego, co sie aktualnie posiada.
        > Na pewno PiS robi pozytywne zmiany i dlatego jest najlepsza opcja na ten czas.

wymień proszę co robi pozytywnego, bo jak na razie to tylko jadaczkami ujadają..
        • bolek-i-lolek Re: No ale chyba lepsze to od SLD, UW, PO? 05.07.06, 16:51
          > wymień proszę co robi pozytywnego, bo jak na razie to tylko jadaczkami ujadają.

Chocby powołanie nowej śłuzby antykorupcyjnej.
          Zmiany w systemie sprawiedliwosci (tutaj TK stanał im na drodze).
          To jest milowy krok.
          Zmiana w polityce zagranicznej, od uległosci totalnej, do mniejszej zaleznosci.
          • synu Re: No ale chyba lepsze to od SLD, UW, PO? 18.08.06, 19:30
            > Chocby powołanie nowej śłuzby antykorupcyjnej.

Powolanie Ci wystarczy? Nie czekasz nawet na efekty?

> Zmiany w systemie sprawiedliwosci (tutaj TK stanał im na drodze).

j.w

> Zmiana w polityce zagranicznej, od uległosci totalnej, do mniejszej
            zaleznosci.

Raczej do totalnej izolacji.
      • ave.duce Jakie to "pozytywne zmiany"? Konkretnie, please... 05.07.06, 06:41
        bolek-i-lolek napisał:

> Trzeba korzystać z tego, co sie aktualnie posiada.
        > Na pewno PiS robi pozytywne zmiany i dlatego jest najlepsza opcja na ten czas.

;)
    • premier_pacynka kiedys kaczory mialy ksywe kaczory rozwalacze 04.07.06, 21:44
      czy jakos podobnnie - czego sie nie dotknely to niszczyly chora i urazona
      ambicja malych grubasow
      • 1normalnyczlowiek Najczęściej dotykali czerwonych złodziei 04.07.06, 21:54
        premier_pacynka napisał:
        > czego sie nie dotknely to niszczyly chora i urazona
        > ambicja malych grubasow

---> Pożyteczna ambicja.
        Przystojny złodziej to nadal złodziej.
        • ave.duce Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 06:44

> premier_pacynka napisał:
          > > czego sie nie dotknely to niszczyly chora i urazona
          > > ambicja malych grubasow
          >
          > ---> Pożyteczna ambicja.

Wyjaśnij mi tę "pożyteczną ambicję"...

> Przystojny złodziej to nadal złodziej.

Fakt!

;)
          • rodzynka.sardynka Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:10
            Precz ze stereotypem.
            Na to zjawisko nawet żaba wierzgnie kopytem,
            gdy ją kowal podkuje gdy nogę postawia.

Niech żyje ogon pawia.
            Tylko piór z tego ogona proszę nie kolekcjonować,
            by pecha i niefart od siebie daleko zachować.

Dzieńdoberek Ave
            • ave.duce Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:14
              rodzynka.sardynka napisała:

> Precz ze stereotypem.
              > Na to zjawisko nawet żaba wierzgnie kopytem,
              > gdy ją kowal podkuje gdy nogę postawia.
              >
              > Niech żyje ogon pawia.
              > Tylko piór z tego ogona proszę nie kolekcjonować,
              > by pecha i niefart od siebie daleko zachować.
              >
              > Dzieńdoberek Ave

Witaj, Zapuszkowana!
              Znałaś? znasz? jakiegoś kowala, co by nie odróżniał konia od żaby?

Dzieńdoberek! eh...

;)
            • ave.duce Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:16
              Sorry, Myszak wysłał...

> Niech żyje ogon pawia.
              > Tylko piór z tego ogona proszę nie kolekcjonować,
              > by pecha i niefart od siebie daleko zachować.

Nie lubię pawi, pod żadną postacią...

;)))
              • rodzynka.sardynka Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:21
                No wiesz,
                ubarwiają Łazienki.
                A i każdy rosyjski nuworysz
                co perłami handluje
                w swych parkach je hoduje.
                • ave.duce Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:24

> No wiesz,
                  > ubarwiają Łazienki.
                  > A i każdy rosyjski nuworysz
                  > co perłami handluje
                  > w swych parkach je hoduje.

Łazienki... byłam tam nidawno i lubię, zwłaszcza w miłym towarzystwie - choć jak
                  na mnie, nieco za dużo ludzi... Wolę rude...
                  Nuworyszką (zwłaszcza rosyjską) nie byłam, nie jestem i nie bedę...
                  Sorry, pawie!

;)
              • rodzynka.sardynka Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 08:25
                Gdy w Polskę po przygodę wyruszałam,
                pewnie niejednego na dworcu spotkałam.
                Tam byli ludzie ś w i a t a.
                Teraz, gdy w swym światku się kiszę,
                to tu na tym Forum paletę ludzi poznaję,
                niektórych nawet zaczepiam
                i do nich piszę.
                Odpowiedzi nie dostaję.
                • ave.duce Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 22.08.06, 04:43

> Gdy w Polskę po przygodę wyruszałam,
                  > pewnie niejednego na dworcu spotkałam.
                  > Tam byli ludzie ś w i a t a.
                  > Teraz, gdy w swym światku się kiszę,
                  > to tu na tym Forum paletę ludzi poznaję,
                  > niektórych nawet zaczepiam
                  > i do nich piszę.
                  > Odpowiedzi nie dostaję.

I'm sorry, so sorry, I'm late !
                  Ale cóż znaczy miesiąc z hakiem wobec wieTRZności?
                  Na fk trudno jest "poznać" ludzi, choć bywają wyjątki, wiem from ikspirjens!

;)
          • 1normalnyczlowiek Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 10:12
            ave.duce napisała:
            > Wyjaśnij mi tę "pożyteczną ambicję"...

---> Ambicja jest cechą pozytywną, jest często motorem pracy nad sobą i nad
            sukcesem zawodowym. "Chorej ambicji" przeciwstawiłem ambicję "pożyteczną". Skoro
            ktoś tłumaczy działania braci K. "chorą ambicją", to ja z kolei mogę nazwać ich
            ambicję pożyteczną, bo przynosi w efekcie dobre skutki dla normalnych ludzi: dla
            normalnych obywateli, normalnych biznesmenów, normalnych urzędników, ... Akurat
            z chorymi i urażonymi ambicjami mieliśmy (i mamy dotąd) do czynienia po
            przegranych wyborach. Mimo że niewielką różnicą, ale jednak przegrały określone
            środowiska, określeni ludzie i określone poglądy. Jedną z cech ludzi z chorymi
            ambicjami jest to, że nie umieją nigdy pogodzić się z przegraną. Ta chorobliwa
            żądza, także żądza władzy, skutukuje później nieracjonalnymi zachowaniami.
            • 2paco Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 14:41

> przynosi w efekcie dobre skutki dla normalnych ludzi: dla normalnych
              obywateli, normalnych biznesmenów, normalnych urzędników

jakoś tych skutków nie widać, i o to mi chodziło jak zakłądałem wątek, że mówi
              się dużo, a nie robi nic.
              • 1normalnyczlowiek Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 15:08
                2paco napisał:
                > jakoś tych skutków nie widać, i o to mi chodziło jak zakłądałem wątek, że mówi
                > się dużo, a nie robi nic.

---> Prawdopodobnie zgadzamy sie co do tego, że im mniej państwa w gospodarce,
                tym lepiej. Państwo powinno tylko zadbać o równe warunki rozwoju dla wszystkich.
                W tym najważniejsze jest zapewnienie warunków wolnej konkurencji. Uważam, że nie
                tylko się mówi ale się i robi - ich działania mają na celu "oczyszczenie
                przedpola". Podobnie jak saperzy muszą najpierw oczyścić pole z min (jeśli jest
                takie podejrzenie), zanim ktoś zacznie coś na tym polu budować, to oni muszą
                oczyścić gospodarkę (przy okazji inne sfery życia) z wpływu nieuczciwych ludzi
                lub środowisk. To cały czas się dzieje - kolejne "wojny" medialne to potwierdzają.
                • teen69 Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 05.07.06, 16:56
                  Czy u nas sami kretyni. Taki np . Kazimierz. W telewizorze objasnial, że
                  stypendia dla studentow z Bialorusi , ale z rozpedu zacząl z Ukr.. , Bialorusi.
                  Widac, że facet nie wie gdzie jest i o co chodzi. Uczy sie tekstow ale
                  orientację ma jak Bush z TeXas.
                  • adam228 Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 21.08.06, 15:04
                    Kaczyńscy z honorem potrafili wygrać wybory jesienne
                    a Wy i TY z PO nawet przegrać z honorem nie potrafiliście.
                    Nic po Was.

Kaczyńscy są jedyną nadzieją dla dzisiejszej Polski.
                    • arubato Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 21.08.06, 15:06
                      Tak jest. Same narzekania, żadnej pracy dla Polski.
                    • zirby Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 21.08.06, 15:07
                      adam228 napisał:

> Kaczyńscy są jedyną nadzieją dla dzisiejszej Polski.

A wiec decyzja kaczek o wyniesieniu do władzy ubecji i kryminalistów z
                      samoobrony jest wyrazem nadzei? Chyba nie chce wiedzieć na co to
                      nadzieja... :)))
                      • adam228 Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 21.08.06, 15:54
                        A Kwaśniewski był pijany w Charkowie. I co ?...takie głupie pieprzenie.
                        • 2paco Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 22.08.06, 00:28
                          przepraszam bardzo, a co ma upicie się KWasniewskiego w charkowie do wyniesienia
                          prawdziwego motłochu do władzy, hę? :>
                    • 2paco Re: Złodzieje krzyczący "łapaj złodzieja"... 22.08.06, 00:33
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3563964.html
                      to nazywasz nadzieją? takie bezczelne grzebanie przy ordynacji? na coś tak
                      ordynarnego to żadna z dotychczasowych ekip nawet nie próbowała robić.
                      zresztą, dotychczasowy najwiekszy manewr z ordynacją zrobiła aws, więc w sumie
                      na to samo wychodzi, nie zapomnieli..
    • 2paco Pytanie do moderatora 23.08.06, 18:27
      dlaczego usunięto kilka moich wpisów z linkami do artykułów z gazety.pl na
      temat stylu rządzenia PiS? to wszystko doskonale pasowało do dyskusji którą
      wywołałem tym wątkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka