Dodaj do ulubionych

Czabanski w Trojce

03.07.06, 11:29
Nowy szef radia, w radio (Trojka):

"(...)media z natury rzeczy, ponieważ się zajmują sprawami publicznymi, nie
mogą być apolityczne(...)"

calosc:
www.polskieradio.pl/trojka/salon/
Obserwuj wątek
    • eboshi Starał się odpowiadać uczcwie i szczerze 03.07.06, 11:36
      Więc powiedział to co wszyscy wiedzą, że publiczne media podobnie jak spółki z
      udziałem skarbu państwa to łup polityczny i źródło synekur dla aktualnie rządzących.

Generalnie odniosłem pozytywne wrażenie. Albo dobrze się maskował albo
      rzeczywiście nie ma zamiaru za wszelką cenę zrobić z radia tuby propagandowej
      PiS. Tyle, że jeszcze nie wiemy kogo koalicjanci zechcą wsadzić do zarządu. W
      końcu Farfał pewno wyleci z TV, a i w Samoobronie sporo orłów bez przydziału :)
      • bryt.bryt Re: Starał się odpowiadać uczcwie i szczerze 03.07.06, 11:40
        eboshi napisał:

(...)
        > Tyle, że jeszcze nie wiemy kogo koalicjanci zechcą wsadzić do zarządu. W
        > końcu Farfał pewno wyleci z TV, a i w Samoobronie sporo orłów bez przydziału :)

Moze i Czabanski bedzie sie staral, moze Wildstein sie stara, ale praktyka
        pokazuje, ze mamy ciag dalszy politycznych gierek w mediach publicznych. I
        cytowana przeze mnie deklaracja Czabanskiego jest - jak sadze - przyzwoleniem na to.
        • eboshi Nihil novi sub sole 03.07.06, 11:49
          bryt.bryt napisał:

> eboshi napisał:
          >
          > (...)
          > > Tyle, że jeszcze nie wiemy kogo koalicjanci zechcą wsadzić do zarządu. W
          > > końcu Farfał pewno wyleci z TV, a i w Samoobronie sporo orłów bez przydzi
          > ału :)
          >
          > Moze i Czabanski bedzie sie staral, moze Wildstein sie stara, ale praktyka
          > pokazuje, ze mamy ciag dalszy politycznych gierek w mediach publicznych. I
          > cytowana przeze mnie deklaracja Czabanskiego jest - jak sadze - przyzwoleniem
          > na to.

To wiadomo nie od dziś.
          Chodzi tylko o natężenie nacisków.

Jeśli powsadzają swoich pociotków i dadzą im (za nasze pieniądze) pobawić się
          mikrofonem to pół biedy. Gorzej jeśli zaczną kneblować usta innym.

Ja póki co jestem dobrej myśli - zbyt daleko odeszliśmy od PRL'u. Zbyt wiele
          komercyjnych stacji do których dobrzy dziennikarze mogą odejść :)
          • rydzyk_fizyk Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 12:08
            tylko że stacje komercyjne mogą uważać że zajmowanie się polityką im szkodzi.
          • bryt.bryt Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 12:09
            eboshi napisał:

(...)
            > Ja póki co jestem dobrej myśli - zbyt daleko odeszliśmy od PRL'u. Zbyt wiele
            > komercyjnych stacji do których dobrzy dziennikarze mogą odejść :)

Smetna to mysl, nie dobra.
          • jarecky.jarecky Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 12:38
            Wymien te dobre 'prywatne' stacje. Kiedys podobala mi sie niezaleznosc RMF ale
            okazalo sie to tylko walka frakcyjna miedzy Millerowcami a Kwasniewskimi.
            Dzisiaj RMF jest tak antyPiSowski ze przebija w propagandzie Trybune Ludu.

Zenujaco brzmia dziennikarki trojki ich maniera przesluchiwania ludzi,
            zarzucania im nagorszego, przy czym im ktos jest bardziej uczciwy tym wiecej
            mozna mu zarzucic, niech sie tlumaczy. Wg mnie one powinny odejsc w publicznym
            radio powinna byc spokojna rozmowa nie powinno sie judzic przeciwko innym
            pogladom, ludziom.
            • eboshi Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 12:45
              jarecky.jarecky napisał:

> Wymien te dobre 'prywatne' stacje. Kiedys podobala mi sie niezaleznosc RMF ale
              > okazalo sie to tylko walka frakcyjna miedzy Millerowcami a Kwasniewskimi.
              > Dzisiaj RMF jest tak antyPiSowski ze przebija w propagandzie Trybune Ludu.

Nie wiem - nie słucham - dla mnie zbyt chałaśliwe :)

> Zenujaco brzmia dziennikarki trojki ich maniera przesluchiwania ludzi,
              > zarzucania im nagorszego, przy czym im ktos jest bardziej uczciwy tym wiecej
              > mozna mu zarzucic, niech sie tlumaczy. Wg mnie one powinny odejsc w publicznym
              > radio powinna byc spokojna rozmowa nie powinno sie judzic przeciwko innym
              > pogladom, ludziom.

Przełącz się na RM - tam możesz usłyszeć tylko jedne poglądy - nikt z nikim nie
              dyskutuje, nikt z nikim się nie kłóci - sielanka z o.Dyrektorem w tle :)
              • jarecky.jarecky Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 12:51
                RM. Tam kazdy moze zadzwonic i powiedziec co mysli, nie wiem byc moze robia
                jakas selekcje ale gdy pare razy ogladalem 'Rozmowy niedokonczone', (tak dobrze
                przeczytales/as) to ludzie ktorzy dzwonili mogli przez ok minute swoje pytania
                zadawac. Jezeli ludzie gadaja czasem glupoty, trudno tacy jestesmy. Ale
                przynajmniej nie ma zarzutu ze sa sterowalni.
                • eboshi Re: Nihil novi sub sole 03.07.06, 13:00
                  jarecky.jarecky napisał:

> RM. Tam kazdy moze zadzwonic i powiedziec co mysli,

Żadna łaska - większość stacji radiowych ma takie audycje

> nie wiem byc moze robia jakas selekcje

To się dowiedz, że robią. Możesz nawet sobie poczytać jak jest to technicznie
                  realizowane - było już kilka publikacji na ten temat.

> ale gdy pare razy ogladalem 'Rozmowy niedokonczone', (tak dobrze
                  > przeczytales/as) to ludzie ktorzy dzwonili mogli przez ok minute swoje pytania
                  > zadawac. Jezeli ludzie gadaja czasem glupoty, trudno tacy jestesmy. Ale
                  > przynajmniej nie ma zarzutu ze sa sterowalni.

Ci co zostali puszczeni na antene gadają co chcą - ale co z tymi którzy nie
                  przeszli selekcji ?

W RM stosują cenzure prewencyjną więc nie muszą roztrząsać niewygodnych dla
                  siebie tematów - ot i cała tajemnica :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka