Dodaj do ulubionych

Pamiętam krzyk, gdy Kaczyński nie został premierem

10.07.06, 11:14
W związku z tym nasuwają się dwa wnioski.
Pierwszy dla Kaczorów: nie przejmujcie się tym zgiełkiem, bo jest
nieunikniony. I tak będą was atakować, cokolwiek zrobicie.
Drugi dla mediów i opozycji: wasz nieustanny histeryczny jazgot sprawia, że
nie sposób z ujadania wyłowić rzeczowej krytyki, a efekt jest taki, że obiekt
krytyki skutecznie sie na nią uodparnia.
Obserwuj wątek
    • biedronka24 Fakt 10.07.06, 11:17
      choc pamietam ze to byl ´krzyk niezaleznych mediow sowicie zjednoczonych z PO´ ;)
      • haen1950 Re: Fakt 10.07.06, 11:26
        Presja była wywierana w momencie, kiedy ten rezydent jeszcze nie wygrał
        wyborów. To raz.
        Teraz już zabrakło ostatniego filtra na głupotę i fobie Kaczorów. Ale myślę, że
        jego szanse na premierowanie maleją z kazdą godziną. Za duzo ludzi zdaje sobie
        sprawę z patologii tych osobników i pozostawienie ich bez kontroli lekarskiej.
        • ab_extra A jak powstrzymasz, sierotko, Kaczora przed 10.07.06, 11:30
          zostaniem premierem? Nasikasz pod wiatr?
    • ab_extra Ujadające ratlerki nie biorą pod uwagę charakteru 10.07.06, 11:25
      Polaków, który ujawnił się w najbardziej wyrazisty sposób za komuny: im
      głośniej biły propagandowe tam-tamy, tym bardziej społeczeństwo dystansowało
      się do przekazu, a z czasem zaczęły odczytywać każdy przekaz propagandowy na
      opak. Właściwie to dobrze, że PiS nie ma żadnej mocnej tuby medialnej w głównym
      nurcie i mam nadzieję, że Wildstein nie zamieni TVP w takową, bo skutek może
      być przeciwny do przewidywanego.
      Po sondażach widać, że nie należy lekceważyć wrodzonej przekory Polaków.
      • forum-i-ja Re: Ujadające ratlerki nie biorą pod uwagę charak 10.07.06, 11:30
        ty przyjacielu bedziesz wolal brawo nawet gdy w odpowiedzi na totalna krytyke
        PiS zamknie znowu granice.Chocby po to ,by nie uciekali mlodzi przed wojskiem.
        To nowy masochizm.Im bardziej ograniczaja wolnosc ,im mniej swobody ,im mniej
        spokoju,tym glosniejsze brawa dla Wodza.
        Obudzicie sie,jak zawsze,gdy juz bedzie za pozno.
        • ab_extra To jest właśnie najpopularniejszy objaw ujadania: 10.07.06, 11:39
          krytkuje się przypisywane Kaczorom intencje, w dodatku intencje nie przez
          Kaczorów formułowane, a wzięte z imaginacji krytykującego. "PiS chce, intencją
          PiSu jest, PiS dąży do..." a wszystko to tak oczywiste, jakby komentatorzy
          mieli swobodny dostęp do głowy każdego członka PiS w każdej chwili. Co, jeżeli
          fakty nie potwierdzają tych imaginacji? To tym gorzej dla faktów!
          • forum-i-ja Re: To jest właśnie najpopularniejszy objaw ujada 10.07.06, 11:44
            gdy Wodz przejal wladze w Niemczech,wszyscy logicznie myslacy,normalni ludzie
            wyjechali,wiedzac czym to sie zakonczy.
            teraz wyjezdzaja z Polski.Na logike powinno byc przeciez odwrotnie;mamy
            wreszcie najlepsza partie i najlepszych przywodcow i wszystko w jednej
            rece /pardon,czterech/
            Wiec dlaczego po kazdej kolejnej deklaracji piS ta fala emigracji sie nasila???
            Poniewaz ludzie chca wolnosci.A tu coraz bardziej smierdzi kruchta koscielna i
            stechlizna.
            • ab_extra Trzeba nie mieć wszystkich klepek, by wyjazdy do 10.07.06, 11:52
              zmywaków i na budowy uważać za emigrację polityczną. Wyjazdy za chlebem to
              polska codzienność, a nasiliły się wraz z otwieraniem kolejnych zagranicznych
              rynków pracy dla cudzoziemców.
      • reakcjonista1 Kazda krytyka PiSu w merdiach 10.07.06, 12:48
        jest dla mnie tumultem (powered by Rokita). Mam swoj rozum by wiedziec co jest
        dobre a co złe. Za to merdia jak sądzę uważają ze wiekszość ludzi rozumu nie
        używa (i mają rację!) stąd niekiedy wsciekłe, niekiedy nieuprawnione, niekiedy
        idiotycznie smieszne ataki na PiS. O co chodzi mainstreamowym mediom zauwazyłem
        na przykładzie kursów walutowych. Juz w pańdzierniku okazało sie ze za kazdy
        spadek złotowki odpowiada PiS i co gorsza równiez za wzrosty! A co za tym idzie
        odpowiednio do sytuacji tracili eksporterzy i pożyczający w obcych walutach :)
        Była to tak żałosnie mała manipulacja ze mnie sie z tego tylko smiac chcialo
        ale dzieki temu i nnym akcjom wiem co lezy na sercu merdiom. Z drugiej strony
        była to manipulacja niezwykle bezczelna - w odstepie nieco ponad tygodnia :)
    • eboshi Ja też mam dobrą pamięć. 10.07.06, 11:29
      ab_extra napisał:

Pamiętam tłumaczenia, dlaczego premierem nie może zostać J.Kaczyński.
      Pamiętam argumentacje dlaczego A.Lepper NIGDY nie zostanie koalicjantem PiS.
      Pamiętam zapewnienia, że Marcinkiewicz jest premierem na 4 lata.
      Pamiętam wiele takich krętactw które potem były deptane.
      Dlatego mało kto już wierzy w jakiekolwiek zapewnienia Kaczyńskich.

> Drugi dla mediów i opozycji: wasz nieustanny histeryczny jazgot sprawia, że
      > nie sposób z ujadania wyłowić rzeczowej krytyki, a efekt jest taki, że obiekt
      > krytyki skutecznie sie na nią uodparnia.

Co prawda to prawda - PiS jest całkowicie impregnowany na jakąkolwiek krytykę -
      obowiązuje betonowa zasada - dobro partii dobrem narodu - a wiadomo, że jedynym
      dobrem partii jest J.Kaczyński. Reszta się nie liczy.
      • asienka32 Re: Ja też mam dobrą pamięć. 10.07.06, 11:31
        eboshi napisał:

> ab_extra napisał:
        >
        > Pamiętam tłumaczenia, dlaczego premierem nie może zostać J.Kaczyński.

Może dal się przekonać mądrym radom Tuska i Rokity :)
        • karlin Otóz to 10.07.06, 11:34
          asienka32 napisała:

> Może dal się przekonać mądrym radom Tuska i Rokity :)
          --------------------------------------------------------------

A oni się łudzili, że tak ich nie lubi, iż nie zauważy że mówią wbrew swoim
          interesom i postąpi na odwrót.

:)
        • eboshi Re: Ja też mam dobrą pamięć. 10.07.06, 11:51
          > Pamiętam tłumaczenia, dlaczego premierem nie może zostać J.Kaczyński.
          >
          > Może dal się przekonać mądrym radom Tuska i Rokity :)

Najpierw sie zdecyduj czy Tusk z Rokitą domagali się aby Kaczyński premierem
          został, czy radzili Kaczyńskiemu aby premierem nie został.

Obu rzeczy na raz robic nie mogli - jeśli oczywiści logoka PiSowska nie wyparła
          jeszcze do cna boolanowskiej :)
      • forum-i-ja Re: Ja też mam dobrą pamięć. 10.07.06, 11:32
        stara zasada,najtrudniej sie zeszmacic pierwszy raz.Potem juz leci.
        Nigdy J. nie domyje rak po wprowadzeniu do rzadu LPR i SO
        • eboshi Cóż za porównanie :) 10.07.06, 11:53
          forum-i-ja napisała:

> stara zasada,najtrudniej sie zeszmacic pierwszy raz.Potem juz leci.
          > Nigdy J. nie domyje rak po wprowadzeniu do rzadu LPR i SO

Lady Mackbet nie mogła domyć śladów krwi.
          Kaczyński ma na rekach gnojowice.

To nie dramat - to tragikomedia :)
          • biedronka24 Znalazl sie reprezentant high society 10.07.06, 12:02
            uzywajacy slow pt. ´syf´.
            Kon by sie usmial...
            Z mozgiem w malym palcu w dodatku. Cale szczescie ze to nie elektorat PiSu.
            Obronca mlodziezy dewastujacej hotele, ktoremu przeszkadza zwykly smietnik po
            wycieczkach religijnych???????

Jakas wtyka ubecka czy co????????
            • eboshi Zastanów się zanim zaczniesz kogoś obrażać 10.07.06, 12:12
              biedronka24 napisała:

> uzywajacy slow pt. ´syf´.

Znajdź post w którym użyłem takiego słowa.

Czekam....

> Jakas wtyka ubecka czy co????????

Jak zwykle gdy brakuje argumentów pozostaje oskarżenie o współprace z UB. Dodaj
              jeszcze postkomucha, rózowy salon, żyda i homoseksualiste.

Gdy żartowałem sobie z twojej ewidentnej głupoty robiłem to delikatnie.
              O twojej żałosnej znajomości języka ojczystego wogóle milczałem.
              Ale widzę, że dobre wychowanie w rozmowie z przekupką zda się na nic.
              Mam więc za swoje :)
              • biedronka24 ´chlew´ pasuje do high society lepiej? 10.07.06, 12:43
                to przepraszam prostuje. Poniewaz high society takowego pokroju na tym portalu
                juz spotykalam wiec - poproszona zamieszczam cytat (ow z ta super ortografia)
                pomimo mozliwosci stosowania znakow diaktrycznych- hi, i.
                ´Widziałąś chlew jaki zostawili po sobie katolicy po wizycie papieża ?
                Jakie z tego wyciągnęłabyś wnioski ?´
                • biedronka24 Ja tylko poproszona wyciagam wnioski 10.07.06, 12:48
                  Niestety mam problem z wlasciwym zrozumieniem motywow osoby ktora interesuje sie
                  wycieczkami katolikow, broni interesow lobuzow demolujacych hotele, a procz tego
                  wypowiada sie ogolnie na temat poziomu kultury danej formacji politycznej...i
                  poucza forumowiczow na temat ortografii- zreszta bez konkretow o ktore w takiej
                  dyskusji latwo- wystarczy cytat i podanie konkretnych bledow- poprawienie ich....
                  To bardzo interesujace polaczenie.
                  Czy mozesz mi - dla zaspokojenia czystej ciekawosci - po czesci zawodowej jakimi
                  motywami sie kierujesz? Czy zajmujesz sie sprzataniem nieczystosci po imprezach
                  a jednoczesnie korekta ortografii? Bo jakos nie moge tych motywow logicznie
                  polaczyc...
                  Pomoz laskawco....
                  • eboshi Nieproszona manipulujesz ogólnikami i stereotypami 10.07.06, 13:06
                    i za nic masz logike i uczciwość w dyskusji.

W dodatku przenosisz rozmowuy między wątkami - o wycieczkach jest inny wątek -
                    ten jest o Giertychu.

biedronka24 napisała:

> Pomoz laskawco....

Tobie pomóc nie sposób.
                    Musisz z tym sobie poradzić sama :)
                    • biedronka24 o dzieki za pomoc 10.07.06, 13:15
                      eboshi napisał:

> W dodatku przenosisz rozmowuy między wątkami - o wycieczkach jest inny wątek -
                      > ten jest o Giertychu.
                      To rozumiem znow przyklad nienagannej ortografi. Tak dla przykladu ;)....
                • eboshi Do ciedbie pasuje tylko słowo 'głupota' 10.07.06, 13:03
                  Chlew nie jest wulgaryzmem.
                  Nie jest również określeniem slangowym.

Jeśli dla ciebie słowo chlew jest obraźliwe to kiepsko to świadczy o twojej
                  znajomości języka ojczystego. Wprost nie mogę uwierzyć jak osoba pisząca tak
                  niechlujnie jak ty może szczycić się swoją Polskością. Dzieci również
                  wychowujesz byle jak ?

PS. Nie używanie polskich znaków diaktrycznych świadczy ponadto o lenistwie i
                  nieznajomosci netykiety. Sporo przywar jak na osobę uwielbiającą ganić innych :)
                  • biedronka24 wybacz dygresje, tu rowniez bede zmuszona 10.07.06, 13:20
                    przejsc do konkretow
                    eboshi napisał:

Wprost nie mogę uwierzyć jak osoba pisząca tak
                    > niechlujnie jak ty może szczycić się swoją Polskością. Dzieci również
                    > wychowujesz byle jak ?
                    Moje dzieci ucze ze polskosc w tym przypadku piszemy z malej litery...
                    To blad? Czy interesujesz sie rowniez pedagogika oprocz tego potwierdzonego
                    zainteresowania uprzataniem nieczystosci i obrona chuliganerii?

Taka wszechstronnosc zainteresowan najbardziej kojarzy mi sie akurat wlasnie z
                    oficerami UB. Czy to ciebie tak drazni? Bardzo mi przykro, ze mam takie
                    doswiadczenia, ale takie wlasnie mam :)))))))))
    • asienka32 To jest tak samo jak z krzykiem o tym, że PiS 10.07.06, 11:30
      nie jest w stanie samodzielnie rzadzić... po czym ci sami krzykacze, tyle, ze
      już ciszej, zagłosowali przeciwko samorozwiazaniu sejmu.
      • biedronka24 Ekonomia ma sie niezle 10.07.06, 11:49
        chociaz soccer byl nie u nas przeciez...
        I nikt nie chcial uwierzyc ze wystarczy zatrzasc troche gebami ktore chca
        lapowek za to ze siedza na stanowiskach.
        Krzycza bo krzycza. A ja wracam pracowac na chlebek.
        Pijaczysko ktore tylko cale dnie w barze siedzi i zyje z zasilku mam tu w
        Niemczech pietro nizej. Moze wreszcie w kraju bedzie mozna po ludzku pracowac i
        tylko na to czekam. Bo nie ma to jak dom i przyjaciele, ktorych sie ma od lat,
        ktorzy sie za byle centa nie sprzedadza.
    • t-800 Re: Pamiętam krzyk, gdy Kaczyński nie został prem 10.07.06, 12:40
      ab_extra napisał:

> W związku z tym nasuwają się dwa wnioski.
      > Pierwszy dla Kaczorów: nie przejmujcie się tym zgiełkiem, bo jest
      > nieunikniony. I tak będą was atakować, cokolwiek zrobicie.

Ano...
      • nautilus.pompilius Re: Pamiętam krzyk, gdy Kaczyński nie został prem 10.07.06, 12:40
        > ab_extra napisał:
        >
        > > W związku z tym nasuwają się dwa wnioski.
        > > Pierwszy dla Kaczorów: nie przejmujcie się tym zgiełkiem, bo jest
        > > nieunikniony. I tak będą was atakować, cokolwiek zrobicie.

I słusznie, ponieważ Kaczyńscy od czasu udziału w filmie niczego dobrego nie
        zrobili.
        • ab_extra Widzisz, a przekorny Polak na takie dictum bez 10.07.06, 12:49
          uzasadnienia powie: ściema. Skoro Kaczory tak tych buców rozjuszają, to musi
          być coś na rzeczy. Idę głosować na PiS! I zagłosuje :))) Nie poprzestanie na
          mamrotaniu w fotelu przed telewizorem jak typowy zwolennik PO :)
          • cat8 Re: Widzisz, a przekorny Polak na takie dictum be 10.07.06, 12:50
            to straszne, mieli bronić a oni mu zardzewiały nóż w plecy wbili.
          • nautilus.pompilius Re: Widzisz, a przekorny Polak na takie dictum be 10.07.06, 13:15
            ab_extra napisał:

> uzasadnienia powie: ściema. Skoro Kaczory tak tych buców rozjuszają, to musi
            > być coś na rzeczy. Idę głosować na PiS! I zagłosuje :))) Nie poprzestanie na
            > mamrotaniu w fotelu przed telewizorem jak typowy zwolennik PO :)

Większość Polaków chciałaby dokopać tym, którym powodzi się lepiej. Wyborcy pisu
            to w znacznej części sfrustrowana biedota, w gruncie rzeczy ten sam elektorat,
            który głosował na eseldowców. Ciekawe, ilu dało się nabrać na sam ideologiczny
            bełkot, a ilu oddało głos na tych, co obiecali rozdawnictwo.
            • ab_extra Ciekawe kiedy wybory wygra partia, używająca wobec 10.07.06, 13:25
              wyborców inwektyw? Jakiś rewolucyjny PR PO zastosowało. To ma :)
              • nautilus.pompilius Re: Ciekawe kiedy wybory wygra partia, używająca 10.07.06, 13:35
                ab_extra napisał:

> wyborców inwektyw? Jakiś rewolucyjny PR PO zastosowało. To ma :)

Oczywiście racja. PO przyjęło nieprawidłowe założenie, że w Polsce więcej do
                powiedzenia mają ludzie myślący. Życie pokazało, że do urn idzie więcej
                sfrustrowanych i otumanionych, niż myślących. Dlatego Polska nie nadaje się do
                demokracji.
                • ab_extra Dlatego demokraci właśnie poszukują innego 11.07.06, 09:53
                  społeczeństwa do rządzenia :))))
    • elfhelm Ale o co chodzi? 10.07.06, 13:04
      dobrze że Kaczyński zostaje premierem - będzie co najmniej równie zabawnie.

Problem w tym, że JK i KM łgali od 8 miesięcy jak bure suki.
      Jeden że KM jest premierem na 4 lata, drugi że jest premierem samodzielnym.
      • michal00 Re: Ale o co chodzi? 10.07.06, 13:16

> Problem w tym, że JK i KM łgali od 8 miesięcy jak bure suki. Jeden że KM jest
        premierem na 4 lata,

To nie bylo klamstwo. Nigdy nie wiadomo, ile bedzie urzedowal premier. KM byl
        przewidziany na koalicje z PO. Okolicznosci zmienily sie radykalnie.

> drugi że jest premierem samodzielnym.

m.in. z powodu zbytniej samodzielnosci stracil posade.
        • elfhelm Re: Ale o co chodzi? 10.07.06, 13:18

> KM byl przewidziany na koalicje z PO. Okolicznosci zmienily sie radykalnie.

No cóż. Jakoś nie przebąkiwano o zmianie premiera przy okazji zawiązania
          koalicji z przestępczo-komunistyczną SO i brunatną Ligą przyjaciół Romana.

> m.in. z powodu zbytniej samodzielnosci stracil posade.

a wcześniej samodzielnie powołał np. Fotygę i Jasińskiego do rządu :)
          • michal00 Re: Ale o co chodzi? 10.07.06, 13:22

> No cóż. Jakoś nie przebąkiwano o zmianie premiera przy okazji zawiązania
            > koalicji z przestępczo-komunistyczną SO i brunatną Ligą przyjaciół Romana.
            >

Przebakiwano. Lepper wrecz sie tego domagal. Wtedy jednak nie bylo powodow do
            zmiany.

> m.in. z powodu zbytniej samodzielnosci stracil posade.
            >
            > a wcześniej samodzielnie powołał np. Fotygę i Jasińskiego do rządu :)

Nie istnieje w przyrodzie cos takiego jak pelna samodzielnosc premiera, o czym
            powinienes wiedziec.
            • elfhelm Re: Ale o co chodzi? 11.07.06, 09:46
              > Nie istnieje w przyrodzie cos takiego jak pelna samodzielnosc premiera, o czym
              > powinienes wiedziec.

Istnieje minimum samodzielności. Polegające np. na tym, że minister skarbu
              informuje premiera o nominacji przed nominacją.
    • a.adas Re: Pamiętam krzyk, gdy Kaczyński nie został prem 10.07.06, 13:10
      Tyle, ze wtedy sie wydawało, że Jarek to polityk z jakąś tam klasą. Teraz
      (przynajmniej) ja wiem - Prezes się nie nadaje na zadne stanowisko wymagające
      pewnej giętkości, zdolności do kompromisu, umiejętnosci administrowania i
      częstych wyjazdów za granicę.
      • ab_extra Wszystkich, którzy się nadawali, juz mieliśmy. 10.07.06, 13:13
        I wszyscy okazali się być do dupy. Nie ma wyjścia, pora na takich, co się nie
        nadają :)
        • a.adas Re: Wszystkich, którzy się nadawali, juz mieliśmy 10.07.06, 13:17
          Marcinkiewicz też do dupy? Tylko czyjej...;)

Trzymam się swojej wersji - łyknąłbym (ba, uznałbym to za najlepsze wyjście)
          Jarosława jesienią, dziś - mogę się tylko bać.
          • ab_extra Re: Wszystkich, którzy się nadawali, juz mieliśmy 10.07.06, 13:22
            Stany lękowe można leczyć :))
            • a.adas Re: Wszystkich, którzy się nadawali, juz mieliśmy 10.07.06, 13:27
              Szkoda, że Jarosławowi nikt nie odważył się nawet o tym wspomnieć... choćby w
              dzieciństwie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka