Dodaj do ulubionych

Audi A3 na koszt państwa ma przepasć czy nie?

11.07.06, 12:07
czekam na poruszenie na forum podobne do tego jakie zapanowało, po
przyłapaniu na jeżdzie po pijaku jakiegoś nikomu nie znanego przydupasa z PiS
albo biskupa z Elbląga.
A tu nic - cisza, zrozumienie dla dramatu b. posłanki SLD.

A moze rowerzysta był wyborcą PiS? Nie uważacie, ze niesprawdzenie tego
istotnego szczegółu jest przeoczeniem?

No i na koniec:
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060711/kraj/kraj_a_11.html
Obserwuj wątek
    • splkm aaa no to wszystko jasne.... 11.07.06, 12:11
      Jakubowska zgodziła się promować akcję "Piłeś - nie jedź".
      No i proszę..wczoraj w większości serwisów informacyjnych o niej mówili.
      Ciekawe jaka gaża.
      • asienka32 Twoja sygnaturka :))) 11.07.06, 12:13
        • incognitto pijana matka (p)olka 11.07.06, 12:22

'wypuszczona do domu ze wzg na sytuacje rodzinną'
          podobno ma niepełnosprawne dziecko i męża w więzieniu(?)

durny babsztyl, zawsze była bezczelna i arogancka
          • asienka32 Re: pijana matka (p)olka 11.07.06, 12:26
            A na cholerę taką trzymać w wiezieniu na koszt państwa?
            Wyrok skazujący, miotłę w dłoń i niech przez pół roku popołudniami zamiata
            główne skrzyżowanie w Opolu.

Faktem jest, że ma niepełnosprawnego syna i męża w wiezieniu.
          • haen1950 Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:29
            Ciszej nad tą trumną. Dla mnie nawet Ziobro zachował sie przyzwoicie
            wypuszczając ją. To już zniszczona kobieta i rodzina. To że pracowała ciężko na
            swój los nie ma znaczenia. Ale jezeli pisiorków usatysfakcjonuje dodatkowo
            fizyczna likwidacja tej rodziny to niech im będzie, po katolicku i rydzykowemu.
            • asienka32 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:33
              haen1950 napisał:

> Ciszej nad tą trumną.

O! Czyżby pani Jakubowska mogła wziac do ręki siekierę i zarąbać Michnika
              bezkarnie za aferę Rywina, bo...

> To już zniszczona kobieta i rodzina

A egzekwowanie sprawiedliwości będzie to:

> dodatkowo fizyczna likwidacja tej rodziny

przez PiSiorków oczywiście, bo instytucja sądu i kodeksu karnego to wymysl
              pisiorków...

Ech!
              • haen1950 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:39
                Ech, te pisiorki.
                Chcę tylko zaznaczyć, że tzw. sprawiedliwość w tym kraju nie istnieje. Bo
                sprawiedliwość to jest wina, szybki proces, kara i nowe rozdanie. PiSowska
                sprawiedliwość niszczy całe rodziny bez możliwości odbudowy życia.
                • asienka32 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:44
                  Jakby mnie dupneli na jeździe po pijaku nikt nie przejmowałby się moimi
                  dziećmi, moją rodziną i pracą, którą utracę za wyrok z winy umyślnej.
                  Temida jest ślepa.

• gniewko_syn_ryba Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:28
                  haen1950 napisał:

> Ech, te pisiorki.
                  > Chcę tylko zaznaczyć, że tzw. sprawiedliwość w tym kraju nie istnieje. Bo
                  > sprawiedliwość to jest wina, szybki proces, kara i nowe rozdanie. PiSowska
                  > sprawiedliwość niszczy całe rodziny bez możliwości odbudowy życia.

Czyżbyś uważał red. Czuchnowskiego za trybik tej "pisowskiej sprawiedliwości" ???...
                • 1normalnyczlowiek Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:42
                  haen1950 napisał:
                  > Ech, te pisiorki.
                  > PiSowska sprawiedliwość niszczy całe rodziny bez możliwości odbudowy życia.

---> Ta sprawiedliwość dotyczy złodziei i ich rodzin. Dotyczy również kapusi i
                  esbeków. Jeśli ci ludzie chcieliby odbudować swoje życie, to już dawno
                  przyznaliby się do swoich błędów i oddali wszystko to, co ukradli. Tylko wtedy
                  można poważnie przyjąć do wiadomości, że chcą oni poprawić swoje życie a nie
                  kontynuować budowanie własnego życia na ludzkiej krzywdzie. Tych których złapano
                  na gorącym uczynku, którym udowodniono kłamstwa, nie niszczy "pisowska
                  sprawiedliwość" - oni sami siebie zniszczyli.
                  Wasza naczelna maksyma : Idź i kradnij dalej - już jest nieaktualna.
            • kubala11 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:34
              haen1950 napisał:

> Ale jezeli pisiorków usatysfakcjonuje dodatkowo
              > fizyczna likwidacja tej rodziny to niech im będzie, po katolicku i
              rydzykowemu.

Co ma piernik do wiatraka? Czy ktoś próbuje ją zabić? Czy wiesz coś czego ja
              nie wiem?
              • haen1950 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:42
                kubala11 napisał:

> haen1950 napisał:
                >
                > > Ale jezeli pisiorków usatysfakcjonuje dodatkowo
                > > fizyczna likwidacja tej rodziny to niech im będzie, po katolicku i
                > rydzykowemu.

Niekoniecznie. Po prostu ta rodzina juz nigdy nie odbuduje sie do normalnego
                życia. To jak fizyczna likwidacja. Nikt tego nie wytrzyma i ci prokuratorzy
                dobrze o tym wiedza i z upodobaniem stosują.
                > Co ma piernik do wiatraka? Czy ktoś próbuje ją zabić? Czy wiesz coś czego ja
                > nie wiem?
                • kubala11 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 12:45
                  haen1950 napisał:

> kubala11 napisał:
                  >
                  > > haen1950 napisał:
                  > >
                  > > > Ale jezeli pisiorków usatysfakcjonuje dodatkowo
                  > > > fizyczna likwidacja tej rodziny to niech im będzie, po katolicku i
                  > > rydzykowemu.
                  >
                  > Niekoniecznie. Po prostu ta rodzina juz nigdy nie odbuduje sie do normalnego
                  > życia. To jak fizyczna likwidacja. Nikt tego nie wytrzyma i ci prokuratorzy
                  > dobrze o tym wiedza i z upodobaniem stosują.

No dobra ale czy to wina PiS-u, Rydzyka czy Jakubowskiej i jej meża?
                  • haen1950 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 13:09
                    Jeżeli ta baba w taki upał wsiadła w Audi po pijaku to tylko w jednym celu: nie
                    była w stanie dojść do sklepu po alkohol. Na wypadek nie miała wpływu ani ona
                    ani alkohol. Prawdopodobnie jest już alkoholiczką, to naturalna ucieczka od
                    nieszczęscia. Poza tym działa nieuchronne prawo serii.
                    Ja chcę tylko zwrócić uwagę, że tzw. ślepota Temidy niszczy ludzi, rodziny bez
                    możliwości reanimowania. Wykańcza ludzi po prostu. Długotrwałość postepowań ma
                    kluczową rolę.
                    • kubala11 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 13:23
                      haen1950 napisał:

> Jeżeli ta baba w taki upał wsiadła w Audi po pijaku to tylko w jednym celu:
                      nie
                      >
                      > była w stanie dojść do sklepu po alkohol. Na wypadek nie miała wpływu ani ona
                      > ani alkohol. Prawdopodobnie jest już alkoholiczką, to naturalna ucieczka od
                      > nieszczęscia. Poza tym działa nieuchronne prawo serii.
                      > Ja chcę tylko zwrócić uwagę, że tzw. ślepota Temidy niszczy ludzi, rodziny
                      bez
                      > możliwości reanimowania. Wykańcza ludzi po prostu. Długotrwałość postepowań
                      ma
                      > kluczową rolę.

Jestem w stanie to zrozumieć. Polemika z Tobą wzięła się stąd, że w niewątpliwe
                      nieszczęście tej kobiety wplatałaś/eś/ PiS, Rydzyka, Katolików. Po co?
                    • 1normalnyczlowiek Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:52
                      haen1950 napisał:
                      > Długotrwałość postepowań ma kluczową rolę.

---> Kluczowe jest zmanipulowane prawo chroniące przestępców, którego
                      współautorką jest ona i pozostali jej kumple od przekrętów. Jeśli długotrwałość
                      postępowania będzie dodatkową dolegliwością, to wpadnie zasłużenie we własne sidła.
                • my.uczennice.vii.liceum Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 13:08
                  haen1950 napisał:
                  > życia.

Fuj praleczko, niesmaczna sugestia, ze ta rodzina kiedykolwiek wczesniej
                  byla normalna.
                  To byl zawsze zlodziejski, patologiczny margines spoleczny.

A moze sadzisz, ze bolszewicki margines jest czyms szlachetniejszym?
                  • haen1950 Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 13:12
                    To mi sie podoba. Prawdziwie bolszewickie podejście do problemu. Rozwiązuje
                    wszystkie inteligenckie watpliwości.
                    • gniewko_syn_ryba Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:33
                      A i owszem. Bo takich ludzi, którym Temida łamie życie (a także ich rodzinom) są
                      w Polsce rocznie dziesiątki tysięcy i zastanawia mnie dlaczego akurat biedna
                      pani Ola wzbudziła twoje współczucie... ?
                    • 1normalnyczlowiek Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:58
                      haen1950 napisał:
                      > To mi sie podoba. Prawdziwie bolszewickie podejście do problemu. Rozwiązuje
                      > wszystkie inteligenckie watpliwości.

---> Te pseudointeligenckie wątpliwości mają tylko ci, którzy nigdy nie
                      zastanowili się nad losem ludzi i ich rodzin oszukanych przez takie męty. Ci
                      ludzie naiwnie szukali sprawiedliwości w sądach. Przewlekłe procesy z reguły
                      doprowadzały do ruiny uczciwych ludzi, utraty dorobku calego życia i do innych
                      tragedii życiowych. Ale jakie to może mieć znaczenie "skoro to nie nasi".
                • 1normalnyczlowiek Re: Działa coś na zasadzie: 11.07.06, 22:47
                  haen1950 napisał:
                  > życia. To jak fizyczna likwidacja. Nikt tego nie wytrzyma i ci prokuratorzy
                  > dobrze o tym wiedza i z upodobaniem stosują.

---> Skąd wziąłeś model nieszczęśliwej polskiej rodziny, mającej na utrzymaniu
                  niepełnosprawne dziecko a ojca w więzieniu? Wzorcem jest nieszczęśliwa,
                  zabiegana i zapracowana matka - Aleksandra J. ?
                  Nie tak wygląda prawdziwe życie. Pochyl się nad tym prawdziwym.
    • obraza.uczuc.religijnych Jakubowska nie pieprzyła o rewolucji moralnej 11.07.06, 12:23
      albo etyce chrześcijańskiej.
      • asienka32 Co ma etyka chrześcijańska do jazdy po pijaku? 11.07.06, 12:26
        • obraza.uczuc.religijnych Mówię o tym proboszczu z Elbląga którego wymieniła 11.07.06, 12:29
          ś.
          • asienka32 Możesz sobie mówić co ci slina na język przyniesie 11.07.06, 12:34
            a ja mówie, ze wszyscy wobec prawa są równi.
            • obraza.uczuc.religijnych Ależ pewnie że tak. 11.07.06, 12:38
              Ale pytałaś też dlaczego reakcja ludzi jest inna.
      • zirby znaczy po pijaku mozna jezdzic jakes ateista??? 11.07.06, 12:27
        mnie jest tamn głeboko wszystko jedno czy ten co mnie na pasach rozjedzie był
        na..y jak dzwonek z pobudek światopogladowych czy zachlał u "śfagra na
        ymeninach". Za jazde po pijaku powinni karać, karać i jeszcze raz karać. I to
        tak, zeby bolało.
        • obraza.uczuc.religijnych Czy ja mówię że może? 11.07.06, 12:31
          Odpowiadam na pytanie dlaczego nie robi się takiego rejwachu. Jak ktoś gada o
          moralności, podpisuje się pod takimi projektami, to niech się nie spodziewa że
          będzie potraktowany ulgowo.
      • 1normalnyczlowiek Re: Jakubowska nie pieprzyła o rewolucji moralnej 11.07.06, 23:26
        obraza.uczuc.religijnych napisał:
        > albo etyce chrześcijańskiej.

---> To dlaczego przysięgała: "Mój mąż jest krystalicznie czystym człowiekiem".
        To jest właśnie moralność i etyka postkomunistów.
        Idź i kradnij więcej.
        Jak cię złapią podczas kradzieży za rękę mów, że to nie twoja ręka.
        Postkomunista nigdy nie kradnie w sadzie jabłek - on je wiesza.
        Odbieranie majątku pochodzącego z przestępstwa-zamach na święte prawo własności.
        Ściganie przestępców to polowanie na czarownice.
    • karlin A dlaczego ona jeszcze nie jeździ 11.07.06, 12:29
      wózkiem widłowym po więziennych magazynach?
    • hummer Re: Audi A3 na koszt państwa ma przepasć czy nie? 11.07.06, 12:36
      asienka32 napisała:

Jeśli tako rzecze kodeks drogowy czemu nie :-)
      • asienka32 Pytanie za 100 pkt do inteligentnego lewicowca 11.07.06, 12:38
        hummer napisał:

> asienka32 napisała:
        >
        > Jeśli tako rzecze kodeks drogowy czemu nie :-)

Czym się rózni kodeks drogowy od kodeksu karnego i kodeksu postępowania karnego?

:)))
        • wirwieder Wielkie hallo 11.07.06, 12:47
          Wina rowerzysty,wypadł z bocznej ulicy. Jesli Jakubowska nie miala przewinien
          drogowych, to trzeba jej odpuscic. Ma tyle zmartwien, ze wystarczyłoby tych
          nieszczęsc na wszystkich pisowcow w rządzie. I co to za sensacja? Byle dokopac
          SLD,ale ona chyba nie jest czlonkiem tej partii.
        • hummer Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii :-) 11.07.06, 12:48
          asienka32 napisała:

> Czym się rózni kodeks drogowy od kodeksu karnego i kodeksu postępowania karnego
          > ?
          >
          > :)))

Kodeks drogowy posiada kary za przestępstwa drogowe. Kodeks karny czy kodeks postępowania karnego nie zabraniają pić. Jak chcesz ścigać kogoś za przestępstwo, którego nie ma w danym kodeksie?
          • asienka32 Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 12:59
            Kodeks karny czy kodeks po
            > stępowania karnego nie zabraniają pić.

Ha ha ha
            O tym, czy czyn jest przestepstwem decyduje kodeks karny. A jeden z paragrafów
            tegoż mówi własnie o jeżdzie "pod wpływem"
            W kodeksie drogowym regulowane są troszkę inne kwestie.
            • hummer Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:07
              asienka32 napisała:
              > O tym, czy czyn jest przestepstwem decyduje kodeks karny. A jeden z paragrafów
              > tegoż mówi własnie o jeżdzie "pod wpływem"
              > W kodeksie drogowym regulowane są troszkę inne kwestie.

Kodeks karny
              www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0553.htm
              Wskażesz mi gdzie jest napisane o przepadku Audi :-)
              • asienka32 Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:11
                Najprawdopodobniej tutaj:

prawo.interia.pl/kodeksy?aid=8355
                Niestety nie jestem w pracy i nie mam lexa z wyszukiwarką. ale jeśli bardzo
                chcesz w sierpniu odszukam Ci stosowny artykuł.
                • hummer Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:17
                  asienka32 napisała:

Art. 44. § 1. Sąd orzeka przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio z przestępstwa, chyba że podlegają zwrotowi pokrzywdzonemu lub innemu podmiotowi.
                  § 2. Sąd może orzec przepadek przedmiotów stanowiących mienie ruchome, które służyły lub były przeznaczone do popełnienia przestępstwa, chyba że podlegają zwrotowi innemu podmiotowi.
                  § 3. Przepadku określonego w § 2 nie stosuje się, jeżeli jego orzeczenie byłoby niewspółmierne do wagi popełnionego czynu; sąd może wówczas orzec nawiązkę na rzecz Skarbu Państwa.

Paragraf 3.
                  • asienka32 Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:20
                    Tyle, że tutaj nie mówimy o przepadku przedmiotów na rzecz Skarbu Państwa tylko
                    zabezpieczeniu ich na poczet przyszlych roszczeń.

Ps. Zajrzyj na inne forum.
                    • hummer Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:27
                      asienka32 napisała:

> Ps. Zajrzyj na inne forum.

Aż tyle czasu Ci to zajęło? Zabezpieczą i oddadzą. To nawet lepsze bo tak autko stoi sobie bezpiecznie na strzeżonym parkingu na koszt Skarbu Państwa. Pani Jakubowska w przeciwieństwie do Dorna czy Kaczyńskiego nie jest tak rozrzutna i posiada majątek.
                      • asienka32 Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:29
                        hummer napisał:

> Aż tyle czasu Ci to zajęło?

Co???
                        • hummer Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:31
                          asienka32 napisała:

> hummer napisał:
                          >
                          > > Aż tyle czasu Ci to zajęło?
                          >
                          > Co???

Myślenie.
                          • asienka32 Re: Kodeksy. Powinnaś być fachowcem w tej materii 11.07.06, 13:32
                            > Myślenie.

Nad czym?
                            • konex2 Re: Prawo ma być prawem dla Jakubowskiej i... 11.07.06, 14:21
                              rzeczonego Kowalskiego czy Nowaka,n/t
      • cics Re: Audi A3 na koszt państwa ma przepasć czy nie? 11.07.06, 12:45
        "Byłej posłance zostało zabrane prawo jazdy. We wtorek zdecydowano także o
        tymczasowym zajęciu jej samochodu - audi A3 - na poczet przyszłych kar"
    • pandada to nie byl przydupas z PiS 11.07.06, 14:15
      tylko OBECNY posel RP o nazwisku Kaczynski.

Jakubowska juæ w SLD nie jest, wiec ta partia ma tyle samo do niej, co PO do
      Gilowskiej.
    • mysz_polna5 Policja? 11.07.06, 14:35
      W tej calej sprawie, mnie natomiast interesuje, w jaki sposob policja ustalila
      i oglosila to publicznie, ze rowerzysta zajechal droge Jakubowskiej i on byl
      sprawca wypadku.
      Przeciez rowerzysta mial powazne obrazenia glowy i czegos tam jeszcze, i zostal
      zawieziony do szpitala.
      Czy w takim stanie policja go przesluchala? Czy tez dala wiare Jakubowskiej?
      Przeciez przed takim skrzyzowaniem z droga podporzadkowana, na drodze
      podporzadkowanej powinien byc znak drogowy oraz kazdy uzytkownik tej drogi
      powinien zwolnic jazde. To samo dotyczy uzytkownikow drogi z pierwszenstwem
      przejazdu.

Bo z dotychczasowej relacji wypadku wynika, ze: Jakubowska jechala po pijaku,
      potracila czlowieka, ktory odniosl powazne obrazenia, ale nie ona spowodowala
      wypadek. Jezeli tak, to dlaczego zabezpiwczono jej samochod na poczet kar, i
      zatrzymano prawo jazdy? Nie rozumiem tego. Coz jestem tylko mysz_polna5
      • gniewko_syn_ryba Re: Policja? 11.07.06, 22:48
        mysz_polna5 napisała:

> W tej calej sprawie, mnie natomiast interesuje, w jaki sposob policja ustalila
        > i oglosila to publicznie, ze rowerzysta zajechal droge Jakubowskiej i on byl
        > sprawca wypadku.
        > Przeciez rowerzysta mial powazne obrazenia glowy i czegos tam jeszcze, i zostal
        >
        > zawieziony do szpitala.
        > Czy w takim stanie policja go przesluchala? Czy tez dala wiare Jakubowskiej?

Policja i delikatność, to jak ogień i woda !!! ;) Byłem kiedyś w izbie przyjęć
        pewnego szpitala, gdy przywieziono mocno poturbowanego gościa z wypadku, który
        "ledwie zipał". Chwilę później przyszedł policjant i zapytał: "Przyjmuje pan
        mandat karny za spowodowanie wypadku, czy kierujemy sprawę do sądu grodzkiego ?"
        Biorąc to pod uwagę jestem w stanie uwierzyć, że policja potrafi przesłuchać
        nawet nieboszczyka...

> Bo z dotychczasowej relacji wypadku wynika, ze: Jakubowska jechala po pijaku,
        > potracila czlowieka, ktory odniosl powazne obrazenia, ale nie ona spowodowala
        > wypadek. Jezeli tak, to dlaczego zabezpiwczono jej samochod na poczet kar, i
        > zatrzymano prawo jazdy? Nie rozumiem tego.

Oj, myszko, myszko... Sama jazda po pijaku jest przestępstwem (niezależnie od
        winy za spowodowanie wypadku) i dlatego zatrzymano prawo jazdy oraz
        zabezpieczono samochód. Nawet gdyby do tego wypadku nie doszło, a panią Olę
        złapano, konsekwencje powinny być takie same.
        • mysz_polna5 Re: Policja? 11.07.06, 22:56
          gniewko_syn_ryba napisał:

> mysz_polna5 napisała:

> > W tej calej sprawie, mnie natomiast interesuje, w jaki sposob policja ust
          > alila
          > > i oglosila to publicznie, ze rowerzysta zajechal droge Jakubowskiej i on
          > byl
          > > sprawca wypadku.
          > > Przeciez rowerzysta mial powazne obrazenia glowy i czegos tam jeszcze, i
          > zostal

> > zawieziony do szpitala.
          > > Czy w takim stanie policja go przesluchala? Czy tez dala wiare Jakubowski
          > ej?

> Policja i delikatność, to jak ogień i woda !!! ;) Byłem kiedyś w izbie przyjęć
          > pewnego szpitala, gdy przywieziono mocno poturbowanego gościa z wypadku, który
          > "ledwie zipał". Chwilę później przyszedł policjant i zapytał: "Przyjmuje pan
          > mandat karny za spowodowanie wypadku, czy kierujemy sprawę do sądu
          grodzkiego ?
          > "
          > Biorąc to pod uwagę jestem w stanie uwierzyć, że policja potrafi przesłuchać
          > nawet nieboszczyka...

> > Bo z dotychczasowej relacji wypadku wynika, ze: Jakubowska jechala po pij
          > aku,
          > > potracila czlowieka, ktory odniosl powazne obrazenia, ale nie ona spowodo
          > wala
          > > wypadek. Jezeli tak, to dlaczego zabezpiwczono jej samochod na poczet kar
          > , i
          > > zatrzymano prawo jazdy? Nie rozumiem tego.

> Oj, myszko, myszko... Sama jazda po pijaku jest przestępstwem (niezależnie od
          > winy za spowodowanie wypadku) i dlatego zatrzymano prawo jazdy oraz
          > zabezpieczono samochód. Nawet gdyby do tego wypadku nie doszło, a panią Olę
          > złapano, konsekwencje powinny być takie same.
          ****************************************************************************

Dzieki. Rozsmieszyles mnie swoja odpowiedzia zawarta w akapicie
          pierwszym:))))))))))
          W drugim, masz racje. Chyba dotalam rozpedu, i nie zastanowilam sie nad tym, co
          pisze. Tez mnie sie zdarza! A co? :)))))))))))))
          Ale razem, raz jeszcze dzieki. :))))))))))))))
          • gniewko_syn_ryba Re: Policja? 11.07.06, 23:31
            mysz_polna5 napisała:

> Dzieki. Rozsmieszyles mnie swoja odpowiedzia zawarta w akapicie
            > pierwszym:))))))))))

Autentyk !!! :)

> W drugim, masz racje. Chyba dotalam rozpedu, i nie zastanowilam sie nad tym,
            co pisze. Tez mnie sie zdarza! A co? :)))))))))))))

Nie dziwię się - znam parę kobiet... ;)))

> Ale razem, raz jeszcze dzieki. :))))))))))))))

Nie maz za co :)
    • iothe Re: Audi A3 na koszt państwa ma przepasć czy nie? 11.07.06, 14:38
      Rzadko zdarza mi sie zgadzać z panią Asieńką, ale w tej akurat kwestii również uważam, ze obojętnie z której partii byłby poseł (senator/członek-excuse moi-rządu/ etc., niepotrzebne skreślić), powinien zostać ukarany tak samo albo surowiej niż zwykły obywatel. Dla przykładu.
      I faktycznie Temida powinna być ślepa, bo w przypadku zwykłego obywatela tzw. organy mają głęboko w poważaniu tegoż obywatela kłopoty rodzinne, zawodowe i wszelkie inne. I słusznie - jazda po pijaku to wybór jeżdżącego i jako umyślne złamanie przepisów powinno być karane z całą surowością.
    • douglasmclloyd Re: Audi A3 na koszt państwa ma przepasć czy nie? 11.07.06, 22:31
      Obawiam sie, ze przepadnie rower.
      • gniewko_syn_ryba Rowerzysta też był pijany ???!!! 11.07.06, 22:50
        • douglasmclloyd Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 11.07.06, 22:55
          Ola twierdzi, ze to jego wina, wiec z rowerem moze sie pozegnac.
          • gniewko_syn_ryba Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 11.07.06, 23:32
            douglasmclloyd napisał:

> Ola twierdzi, ze to jego wina, wiec z rowerem moze sie pozegnac.
            >
            Jego wina, że Ola była pijana i w takim stanie jechała samochodem ???
            • mysz_polna5 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 11.07.06, 23:37
              Niemozliwe!
              Juz dawno bysmy o tym wiedzieli!
              • x2468 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 12.07.06, 00:04
                Pisuarowe wydmuszki.Ola wam sie trafila niczym znaleziona padlina do
                zzarcia.Napiszecie lepiej co z dochodzeniem w sprawie nielegalnego finansowania
                kampani Tuska.Kacza prokuratura przesluchal ponad 80(osiemdziesieciu)"swiadkow"
                i zaden z nich nie potwierdzil rewelacji kur..skiego.Na jego miejscu (i waszym)
                utopilbym sie w szambie.W szambie poniewaz to wasze naturalne srodowisko.
                Ola wypila cos kolo jednego piwa.I z cala pewnoscia nie byla pijana.Jak podaly
                media miala 0,4 promila alkoholu.Czyli jedno piwo i natychmiast za kierownice.W
                wiekszosci panstw europejskich granica jest 0,5 promila.Wiec modlcie sie aby was
                cos takiego nie spotkalo.Szczegolnie ksiezy po mszy.Po homili maja wiecej.
                Wiem ze nienawisc zaslepia,a od wyborcy uranalu nie mozna oczekiwac uczciwosci i
                bezstronnosci.To sie zwyczajnie nieda pogodzic.
                Tu macie link i sprawdzcie ile ksiadz ma po mszy.Lub ile wy macie sami.
                Nigdy nie bylem fanem Jakubowskiej.Wiecej.Byla dla mnie zawsze obrzydliwa.Lecz
                tu bronir jej.Poniewaz nigdy nie bylo w zwyczaju moim i mojej rodziny klamstwo i
                kopanie lezacego.Lecz wy ,przyslowiowi azjaci nigdy tego nie zrozumiecie.I
                dlatego jestescie jeszcze bardziej obrzydliwi od Jakubowskiej.
                • x2468 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 12.07.06, 00:16
                  Tu mozecie urynalowe wydmuszki sprawdzic ile wypila Jakubowska i ile ma wasz
                  pleban po homili.Wreszcie ile macie sami po jednym piwie(bez slomki
                  wydmuszki.Bez slomki.
                  www.alkomaty.biz/testery/wirtualny.html
                • mysz_polna5 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 12.07.06, 00:27
                  x2468 napisał:

> Ola wypila cos kolo jednego piwa.I z cala pewnoscia nie byla pijana.Jak podaly
                  > media miala 0,4 promila alkoholu.Czyli jedno piwo i natychmiast za
                  kierownice.W
                  > wiekszosci panstw europejskich granica jest 0,5 promila.Wiec modlcie sie aby
                  wa
                  > s
                  > cos takiego nie spotkalo.Szczegolnie ksiezy po mszy.Po homili maja wiecej.
                  > Wiem ze nienawisc zaslepia,a od wyborcy uranalu nie mozna oczekiwac
                  uczciwosci
                  > i
                  > bezstronnosci.To sie zwyczajnie nieda pogodzic.

Nienawisc, to raczej ciebie zaslepia.
                  Ola /jak ja familiarnie nazywasz/, wychlala wiecej niz jedno piwo. O czym sama
                  mowila, a widomosci onet to podaly. Mowila, ze pila, bo ogladal mecz Wlochy -
                  Francja, i kibicowala Francji.
                  Mowila tez, ze nie pila, tuz przed jazda.

Wiec, ile musial wychlac, jeli po kilku godzinach od spozycia, mila jeszcze
                  znaczna ilosc alkoholu w 'wydmuchu'. Bo we krwi, pewnie znacznie wiecej. Takie
                  sa fakty! No i na dokladke pocharatany czlowiek!
                  • x2468 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 12.07.06, 00:33
                    Mozesz mnie nazywac jak chcesz.I tak jestes zerem.Podalemn link do alkomatu,i
                    ten dowodzi ze przy 0,4 promila nie ma mowy o "znacznej ilosci" .
                    Sam sie sobie dziwie ze odpowiadam na post wydmuszki unurzanej w urynale.
                    • mysz_polna5 Re: Rowerzysta też był pijany ???!!! 12.07.06, 02:22
                      x2468 napisał:

> Mozesz mnie nazywac jak chcesz.I tak jestes zerem.Podalemn link do alkomatu,i
                      > ten dowodzi ze przy 0,4 promila nie ma mowy o "znacznej ilosci" .
                      > Sam sie sobie dziwie ze odpowiadam na post wydmuszki unurzanej w urynale.

Nie musisz chamie i klamco mnie odpowiadac, ale skoro zaczales, to powiem ci,
                      ze wg wiadomosci onet, alkomat wykazal 1% alkoholu.
                      I nie zaklinaj prostacki chamie rzeczywistosci, nic z tego nie bedzie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka