forum-i-ja Re: der Kartoffelkrieg 11.07.06, 14:40 Wir werden weiter marschieren,bis alles zu Aschen faellt....... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: der Kartoffelkrieg 11.07.06, 14:41 Claus-Chrisitan Malzahn, czołowy komentator "Spiegla" o katastrofie, w jaką chcą wciągnąć Polskę bracia Kaczyńscy. www.spiegel.de/politik/debatte/0,1518,426159,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: der Kartoffelkrieg 11.07.06, 15:04 Wynika z tego, ze Byrt juz dostal wymowienie. Kaczor wazniejszy powinien swa dyplomacje skonczyc na mediacjach miedzy suwnicowa aprowadzaca tramwaj. I trafnie Malzahn ocenia ze powstala groteska we wzajemnych kontaktach to mieszanka tragedi i farsy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus aczkolwiek nie ma butter 11.07.06, 14:43 ale jest kannonenfutter ale kononenfutter zaczyna żądać butter… j. tuwim Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: der Kartoffelkrieg 11.07.06, 14:51 Spiegel recenzuje także wypowiedź ambasadora Byrta, ktory dzisiaj zaatakowal Kaczyńskiego w niemieckim Radio Berlin Brandenburg. www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,426114,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re:znow powod do sraczki kaczki 11.07.06, 15:03 Niemcy pisza tak jak nas widza .....na szczescie polski narod jest madrzejszy niz ich rzad . Kaczynscy doszli do wladzy poniewaz korupcaja w Polsce jest tak rozpowszechniona jak malaria w niektorych krajach afrykanskich . Jesli Polacy zauwaza ,ze Kaczynscy walcza nie z mafia lecz beda zwalczac wolnosc i liberalizm europejski - wyladuja na smietniku historii ,jak nie jeden wczesniejszy rzad . Polska jest jednym z najbardziej otwartych i kosmopolitycznych narodow w europie .Polacy wiedza dokladnie ,ze przyszlosc Polski lezy w europie . znowu powod do sraczki kaczki :o Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re:znow powod do sraczki kaczki 11.07.06, 15:10 od 33 lat jezdze do Niemiec i nigdy nie mialem zadnych problemow.Wrecz odwrotnie.Gdyby nie nasza kretynska,latami ciagnieta polityka,juz dawno mozna by zrobic cos w rodzaju federacji z nimi.Tak,jak bez trudu dzieje sie np. w miastach nadgranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re:znow powod do sraczki kaczki 11.07.06, 15:22 Federacja to za duzo powiedziane. Ale szybsza zmiana wlasnych wzajemnych negatywnych wizerunkow ciagnacych sie od lat bylaby mozliwa. Bo wlasciwie do tego sie to sprowadza. Ale wybieramy swiadomie wariant historyczny "udowodniony": nigdy niemiec nie bedzie plul nam w rwarz i ngdy niemiec nie bedzie naszym bratankiem. Glupie to ale ale swiadomy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 sprzedawczyku 11.07.06, 15:09 jak ci sie takie brednie podobaja? Jeder noch so alberne Vorwand wird von den Kaczynskis genutzt, um in den alten, verstaubten Nationalstaat zurück zu marschieren, in dem selbst die Jungfrau Maria einen polnischen Pass besitzt und historisch gewachsene Mythen noch immer wichtiger sind als historische Wissenschaft. Musisz byc zachwycony... Czy jestes w ekstazie? Zdradz mi to. Bardzo dobrze ze bajzlarze Niemcy ktorzy dlugo po 1 maja nie wiedzieli jakie prawodawstwo europejskie Polakow obowiazuje bredza. Bardzo dobrze, ze ci bajzlarze - ktorzy maja naprawde rasistow u siebie wszystko mierza swoja miarka. Wobec tego postaram sie by wiecej osob dowiedzialo sie o operacjach DB w Polsce... Hi, hi. A co do tej zalosnej marionetki w ambasadzie niemieckiej w Polsce, sterowanej przez dwie paniusie - to brak slow. Ten pan powinien postarac sie o to by podatnicy, ktorzy u niego glosuja mieli zapewniona informacje dla siebie. Bo raz jeszcze przypominam. Ambasada w Niemczech w czasie wyborow jest placowka dla polskich podatnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re: sprzedawczyku 11.07.06, 15:14 calymi latami uczono w szkolach,ze nie nalezy wykonywac glupich polecen wladzy,jesli szkodza krajowi.To wlasnie robia nasi dyplomaci. Ty oczywiscie mozesz klaskac z zachwytu do oporu,na tym polega tolerancja.Natomiast glupota twoich tekstow jest niewybaczalna.I polityczna slepota. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Poknij sie w czolko 11.07.06, 15:19 historia nie ma nic wspolnego z poleceniami wladzy. Tym sobie Niemcy to tlumacza. Ale jak sie dluzej tu jest to swietnie widac, ze to kraj ktory potrafi schrzanic sobie wszystko. Od wiary po rodzine. Ja mam gdzies ich problemy, niech biegaja na go przed swoimi dziecmi, niech umieraja na serce z przetuczenia, tylko niech sie odczepia od mojego kraju. Musze przyznac ze naprawde ciesze sie z calego serca ze paru naszych profesorow w roznych dziedzinach wspolpracujacych z USA wypielo sie na nich. Najlepiej dowodza jakie sa tluki pancerne. A za monopol DB w gazach przemyslowych w Polsce kwikna jeszcze w Brukseli.....Bo jest on pokretny, tak jak caly ten chory, skorumpowany twor. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach To musi byc straszne 11.07.06, 15:31 mieszkac na obczyźnie i tak tego nie znosić ... A nie mozna to na ojczyzny łono powrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: To musi byc straszne 11.07.06, 16:21 jeszcze wieksza tragedia jest nie rozumiec panstwa w ktorym sie mieszka, majac w d... jego plusy i ...jatrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Poknij sie w czolko 11.07.06, 16:30 biedronka24 napisała: > historia nie ma nic wspolnego z poleceniami wladzy. Tym sobie Niemcy to > tlumacza. Ale jak sie dluzej tu jest to swietnie widac, ze to kraj ktory potraf > i > schrzanic sobie wszystko. Od wiary po rodzine. Ja mam gdzies ich problemy, niec > h > biegaja na go przed swoimi dziecmi, niech umieraja na serce z przetuczenia, > tylko niech sie odczepia od mojego kraju. > Musze przyznac ze naprawde ciesze sie z calego serca ze paru naszych profesorow > w roznych dziedzinach wspolpracujacych z USA wypielo sie na nich. Najlepiej > dowodza jakie sa tluki pancerne. A za monopol DB w gazach przemyslowych w Polsc > e > kwikna jeszcze w Brukseli.....Bo jest on pokretny, tak jak caly ten chory, > skorumpowany twor. Ależ, droga biedronko. Weź coś na uspokojenie. Ja wiem, że opieranie i sprzątanie po Niemcach przez lata zniszczyło ci nerwy, i że twoi panowie traktują ciebie źle, ale naprawde mimo wszystko opanuj się trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Gdybys sprzedawczyku 11.07.06, 15:16 chcial faktycznie aby cie rozumieli - choc oni to maja w powazaniu. To bys sie nauczyl sam szanowac. Bo powinnienes mieszkajac w Berlinie wiedziec ze Niemcy nie szanuja niczego dopoki ktos nie przylozy im ciezkim mlotem po glowie. Gdybys chcial - i potrafil napisalbys tekst o Waszyngtonie i porownal z Pilsudskim. Ale jestes tylko miernym, maluczkim hipokryta. A ja ci zycze zeby cie kopneli w odwlok twoi kochasie zza Odry.... Razem z ´ambasadorkiem´ przylizanym zelkiem, ktory nie rozumie do czego sluzy jego placowka..... Banda napuszonych pasozytow. Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re: Gdybys sprzedawczyku 11.07.06, 15:21 wlaczylem sie,choc nie pisalas do mnie.jednak kazda glupota zasluguje na komentarz.Dali ci mozg po to /moze nawet Maria z polskim paszportem/,zebys myslala samodzielnie. I potrafila wyciagac samodzielne wnioski.Caly cywilizowany swiat,nawet nasi przyjaciele od zawsze,smieja sie z nas.Tylko ty jestes madrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 twoj cywilizowany swiat 11.07.06, 15:28 zaczyna i konczy dzien w barze, w przerwach tluczac psa, cpajac, kopcac nawet w wodzie. Twoj cywilizowany swiat nie potrafi zmienic mokrych majtek dziecku, i w satelitarnych programach telewizyjnych puszcza cwokow, twierdzacych ( nie w swoim lecz kobiet imieniu) ze kobiety w haremach maja wiecej praw i wolnosci niz w zwiazkach partnerskich. Twoj cywilizowany swiat zaczyna poranek wyrzucajac setki spamow o przedluzaniu roznych czesci ciala, ma - a jakze, rowniez dzieci w beczkach co nasz dzielny szmatlawiec przemilczal. Zaczyna i konczy dzien na karczemnych awanturach bo nawet w celibatach ten cywilizowany swiat juz zyc nie potrafi.W twoim cywilizowanym swiecie problem otylosci dzieci jest problemem na skale narodowa, operacje plastyczne roznych dziwologow byly dotad finansowane z pieniedzy podatnikow. Ten cywilizowany swiat- potrwa jeszcze moze dwa, trzy lata. Ale takim gnidom jak Wartburgi ja czy przedtem czy potem w zyciu nie podam reki. Wyjedz kochasiu- to ci szczeka opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dobre! 11.07.06, 15:30 biedronka24 napisała: > Ten cywilizowany swiat- potrwa jeszcze moze dwa, trzy lata Dobre! Nie dośc że biedronka to jeszcze Kassandra. Często masz te widzenia? I czy to wszystko ci jakieś Głosy powiedziały, czy sama wykombinowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Dobre! 11.07.06, 15:56 dr.krisk napisał: > biedronka24 napisała: > > > Ten cywilizowany swiat- potrwa jeszcze moze dwa, trzy lata > Dobre! Nie dośc że biedronka to jeszcze Kassandra. > Często masz te widzenia? I czy to wszystko ci jakieś Głosy powiedziały, czy > sama wykombinowałaś? :))) To były głosy. Zawsze są głosy. Wszyscy wielcy ludzie słyszą głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: twoj cywilizowany swiat 11.07.06, 15:30 > Wyjedz kochasiu- to ci szczeka opadnie. Wyjechałem, byłem, wróciłem. Rozkładu cywilizacji nie widać. Za to faktycznie jakoś łatwiej oddychać, gdy zaduch mniejszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 A smrod 11.07.06, 15:34 w tym cywilizowanym swiecie zabija sie dezodorantami typu ktory nawet trudno porownac do Warsa. Bo lokalni mieszkancy procz zmyslu sluchu- zmysl powonienia rowniez zatracili. Nic dziwnego ze wala swoje psy, bo siebie i swoje dzieci tez tylko walic potrafia. Poza tym jeszcze wrzeszczec. Wszyscy pozostali - jakas taka mieciutka mniejszosc inteligencji jest tu jednak mocno pod pantoflem tej dominujacej supercywilizacji pod patronatem Spiegla.... Byles chyba na wyspach Bergamuta - hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Hi, hi 11.07.06, 15:35 Właściwie do tego redukuje się każda twoja wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja biedna,biedna biedronka.Teraz juz rozumiem.To 11.07.06, 15:35 projekcja twojego swiata na cala reszte.Zupelnie bledna.W tamtym swiecie,za zachodnia granica,rzeki sa czyste a lasy i laki zielone. Domy jak nowe i tona w kwiatach.Ludzie usmiechaja sie do siebie bez powodu,z sympatii. Zwierzeta sa pelnoprawnymi stworzeniami pod ochrona,a kotow jest juz wiecej niz psow. Po psach kazdy sprzata sam,nawet jak nikt nie patrzy. Taki wlasnie swiat widze,gdy jade do siebie do Monachium.Gdy wyjezdzam do Francji i do Hiszpanii. A gdy otwieram telewizor,to jest tylko pogoda i ewntualnie wiadomosc o katastrofie,jesli cos sie zdarzylo. Piekny,normalny swiat,gdzie wszyscy sa rowni,gdzie nie ma tematu zydow na codzien,gdzie aborcja i religia sa spreawa prywatna.Gdzie sa puste koscioly,do ktorych chodzi sie naprawde,a nie na pokaz. Gdzie nie ma Rydzyka ani kanalii takich jak Giertych itd itp. Zegnaj biedactwo,zycze ci szczescia,bo teraz jestes b. biedna Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Re: biedna,biedna biedronka.Teraz juz rozumiem.To 11.07.06, 15:41 forum-i-ja napisała: > > Zwierzeta sa pelnoprawnymi stworzeniami pod ochrona,a kotow jest juz wiecej niz > > psow. Ha,ha. Talent do robienia z siebie idioty masz wyjatkowy.... Nic dziwnego ze musisz sie chronic pod plaszczykiem czyichs interesow zupelnie odmiennych od tego co tobie sie wydaje. Popatrze jak ci mina zrzednie gdy ten super swiat upadnie i urojenia bedziesz musial skonfrontowac z rzeczywistoscia... Z frondlisiowymi grusami.... Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re: biedna,biedna biedronka.niestety 11.07.06, 15:44 ade,niebozatko.Dala bozia rozum i zaraz zabrala.B.nieladnie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 uwazaj niebozatko- bozia nie bozia 11.07.06, 16:01 zdrowko tez zabiera. I nie daj woodoo trafisz na wyciecie koncowego odcinka jelitka grubego pod narkoze, ktorej ceny nabijac bedzie ci DB- wtedy na pewno tez bedziesz w ekstazie...... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: biedna,biedna biedronka.Teraz juz rozumiem.To 11.07.06, 15:42 > projekcja twojego swiata na cala reszte Ktoś kiedyś napisał, że wśród polonusów różnej maści dominują dwa wzorce zachowań. Ci pierwsi czują ulgę, że wyrwali się z grajdoła i przeskoczyli do cywilizowanych krajów. Ojczyznę wspominają z sentymentem, jak dobrą przyjaciółkę, ale bez łez w oczach. Zresztą, w każdej chwili mogą wrócić a potem wyjechać znowu. Taka postawa istniała od dawna a teraz wśród młodej emigracji zdecydowanie dominuje. Druga grupa, to ci, którzy jeszcze silniej zasklepiają się mentalnie, biją w bogoojczyźniane tony, leją hektolitry śloz za ojczyzną i uważają że najlepiej wiedzą, kto tam powinien rządzić. Ta postawa dominowała dawniej (emigracja wojenna i późniejsza, tudzież nurt podhalański) ale i dziś się trafia... PS: Ta analiza nie jest mojego autorstwa. Pojawiła się kiedyś na forum Świat, ale nie mogę jej odszukać. Wygrzebałem z pamięci na ile mogłem. Autora przepraszam z góry, nie miałem intencji naruszenia praw autorskich... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk O, wściekła biedronka... 11.07.06, 15:23 biedronka24 napisała: > Banda napuszonych pasozytow. I tak nadęta patriotycznie..... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Nie bredz 11.07.06, 15:31 akurat nie ma mowy o patriotyzmie tylko tej dziwnej cywilizacji - o ktorej paszport ten zlom zwany wartburgiem walczy.. Hi, hi. Wcale nie jestem wsciekla. Niemcy lubia hardcore- to beda go mieli. W twardym wydaniu :)))))). Postaram sie byc bardziej systematyczna. Zaczne od wypiecia sie ostatecznego na pismo sprzedawczykow takich jak kolega ´mowiacy jeszcze po polsku´. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Hmm, tylko czy Niemcy się zorientują..... 11.07.06, 15:33 biedronka24 napisała: > Wcale nie jestem wsciekla. Niemcy lubia hardcore- to beda go mieli. W twardym > wydaniu :)))))). Może zanim wypowiesz wojnę Niemcom, postaraj się ich jakoś poinformować? Bo jest bardzo prawdopodobne, że twoje embargo oraz represje przejdą niezuważone... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Zrobie to prawnikami w Brukselce 11.07.06, 15:37 na temat gazow ktore sa kluczowe rowniez w anestezji i medycynie. Ciekawe co na to nasza i tak biedna sluzba zdrowia.... Na wszystko przyjdzie czas- to pa - milego oczekiwanie na forum niszowego szmatlawca ;) To osobliwe miejsce najwyzraniej gromadzi juz roznych odmiencow pozbawionych nawet nie tyle honoru co instynktu samozachowawczego, albo bezwladnych nieudacznikow, ktorzy poza krytyka tego co jest juz nic zrobic nie potrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Niemcy powalone na kolana! 11.07.06, 15:40 biedronka24 napisała: > To osobliwe miejsce najwyzraniej gromadzi juz roznych odmiencow pozbawionych > nawet nie tyle honoru co instynktu samozachowawczego, albo bezwladnych > nieudacznikow, ktorzy poza krytyka tego co jest juz nic zrobic nie potrafia... Fakt, to prawda :) Ale nie martw się, jesteśmy z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Gdybys sprzedawczyku 11.07.06, 15:28 Ty jestes "glupsza niz ustawa przewiduje" i radze dalej sie nie kompromitowac. Twoje fobie sa twoimi fobiami Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Gdybys sprzedawczyku 11.07.06, 15:32 jack20 napisał: > Ty jestes "glupsza niz ustawa przewiduje" i radze dalej sie nie kompromitowac. > Twoje fobie sa twoimi fobiami Głupota? Tego bym nie diagnozował. Prędzej jakieś zaburzenia albo natręctwa... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 ´kosmopolici ktorzy sa patriotami´ 11.07.06, 16:28 to szczegolnie natretna mysl- niestety zapodana przez kupke zlomu. Toz to poezja niczym Czeslawa Milosza.. Nobla jeszcze nie dostali? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: der Kartoffelkrieg 11.07.06, 15:25 Na marginesie artykułu Malzahna można poczytać odpowiedzi niemieckich internautów na pytanie "czy Polska zmierza ku izolacji?". W większości z nich przeważa ton zniecierpliwienia przemieszanego ze współczuciem dla pechowych sąsiadów zza Odry, którzy znowu stracili kilka lat i do następnych wyborów będą musieli się męczyć pod rządami braci Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Dobre chociaz to. 11.07.06, 15:28 W większości z nich > przeważa ton zniecierpliwienia przemieszanego ze współczuciem dla pechowych > sąsiadów zza Odry, którzy znowu stracili kilka lat i do następnych wyborów będą > > musieli się męczyć pod rządami braci Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 15:35 Niestety czytajac ich prase, nie tylko niemiecka tak jest. Polska mentalnie jest na ich poziomie sprzed lat 50. A ich zyczeniem jest mniej wiecej sie z nimi zrownac. Bylo jasne, ze przyjecie do UE bylo na wyrost pod wzgledem mentalnym i gospodarczym. Problem jest, ze my zamiast spoleczenstwo informowac o za i przeciw, udawalismy, ze wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach No tak, ale 11.07.06, 15:38 nie mozna było sie spodziewac tego, że my po komunie będziemy mieli taką mentalność, jakby jej nie było. Kiedyś mówiło się, że dwa pokolenia muszą wymrzeć - ale chyba o tym zapomnieliśmy. Może zresztą okazać się, że jest to tylko jedno pokolenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Po komunie 11.07.06, 15:44 buahahaha.... Kotus - podaj adres. Moze byc poste restante. Ulotke neokomuny (innej niz ta wspolrzadzaca) przesle ci poczta :)))))) Poprzedni rzadzacy - kanclerz z ramienia socjaldemokracji wslawil sie zas w szczegolnosci tym ze zainwestowal olbrzymie fundusze w powiekszenie napisu na arbeitsamcie. To byl jest gest na rozwiazanie problemu bezrobocia.... Ale dyskusja z zuczkami, ktore wyszly za chalupke faktycznie mija sie z celem..... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: No tak, ale 11.07.06, 15:45 > Kiedyś mówiło się, że dwa pokolenia muszą wymrzeć - ale chyba o tym > zapomnieliśmy. Może zresztą okazać się, że jest to tylko jedno pokolenie ... Pokolenie obecnych maturzystów nie ma zielonego pojęcia o komunie. Szczęśliwi ludzie, którzy obrazki pustych lad w jatkach (dla niepoznaki nazywanych niegdyś mięsnymi) uważają za obrazki SF. Może i mogliby ulepszyć ten kraj, ale za ich edukację (i ich następców) odpowiadają dyplomowani zatruwacze umysłów... Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No tak, ale 11.07.06, 15:48 Nawet 3. tak mowil Brzezinski Problemem jest, ze wylaniajace soe dopiero teraz znaki zapytania w polityce uni, jej ustawy (czy ta o karze smierci czy o homoseksualistach) tamte panstwa przezyle lat temu-dziesiat lub -nascie i ze swojego punktu widzenia maja sprawe "z glowy". Za wyjatkiem prawie bez znaczenia parti nacjonalistycznych nie roumieja modelu panstwa nacjonalistycznego o zacieciu wyznaniowym i maja w tym ugruntowany swiatopoglad. Nowi "dyplomaci" PiS i jego przywodcy maja o dyplomacji pojecie ograniczone. Ni umieja dyskutowac spokojnie, rzecz wagi 5-rzednej sprowadzaja do wagi o najwazniejszym znaczeniu dla panstwa, niezorientowani ani w histori ani w jej przebiegu w ostatnich la po wojnie popelniaja gafe za gafa. Zamiast troche sie uczyc i sluchac "rzna" pajacow na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: No tak, ale 11.07.06, 15:57 Prawdziwym problemem jest niezrozumienie, ze polityka Niemiec sluzy im celom narodowym, a "europejskosc" jest mirazem dla fantastow. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No tak, ale 11.07.06, 16:07 Niemcy jako jedno z nielicznych panstwe mysli perspektywicznie. Problemem bylo i jest w ta perspektywe sie wpasowac z obustronna korzyscia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: No tak, ale 11.07.06, 16:13 istotnie - Niemcy mysla perspektywicznie od czasow Bismarcka z krotka przerwa na szalenstwo Hitlera. Prawde mowiac w niemieckim mysleniu nie dostrzegam niczego, co Polsce moze w dluzszej perspektywie przyniesc korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No tak, ale 11.07.06, 16:17 jest jasne ze predzej czy pozniej Niemcy beda forsowac eurogieny na tereny panstw przyjetych zwlaszca tych z ktorymi ich historia jest polaczona i to przepchna za zgoda samej Polski. Co jest za co przeciw i co uhandlowac? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: No tak, ale 11.07.06, 16:01 Czasu nie cofniemy :) Dobre jest to, że coraz więcej ludzi podróżuje i widzi, jak wygląda Europa. W okopanej twierdzy siedzą tylko ci, którzy boją się innej rzeczywistości, niz ta, jaką znają. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 15:46 . Problem jest, ze my zamiast spoleczenstwo > informowac o za i przeciw, udawalismy, ze wszystko jest OK. pelna zgoda. nie informowano np. spoleczenstwa o tym, ze granice na Odrze Niemcy uznali tylko ze wzgledu na nacisk USA pod grozba braku zgody na zjednoczenie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 16:05 Miedzy innymi. Ale tez o histori uni, o szczegolnej roli w niej Francji i Niemiec, o tym tez jednak, ze unia za darmo pieniedzy nie rozdaje i jakie tego sa dla panstwa konsekwencje. O roznicy cywilizacyjnej jej mieszkancow. O tym jak czolowka uni wyobraza sobie "rozwoj" nowoprzyjetych panstw. Na jakich kopanych i lamanych zasadach sie tam pieniadze rozdziela i o wielu innych sprawach. Nie jezdzilismy w glab panstw typu grecji Hiszpani czy Portugali i widzielismy tylko ich pprzez pryzmat ich wybrzezy itp. itd. Wbito nam sobie w paly, EU to RECEPTA NA WSZYSTKO. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 16:09 znowu masz racje. zle strony UE (z puntu widzenia Polski - np. dominacja niemiecka) nie zostaly wskazane. to sie predzej czy pozniej zemsci. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 15:53 jack20 napisał: > Niestety czytajac ich prase, nie tylko niemiecka tak jest. > Polska mentalnie jest na ich poziomie sprzed lat 50. A ich zyczeniem jest mniej > > wiecej sie z nimi zrownac. Bylo jasne, ze przyjecie do UE bylo na wyrost pod > wzgledem mentalnym i gospodarczym. Chyba jesteś zbyt surowy. Ludzi z mentalnością porównywalną do europejskiej jest w Polsce coraz więcej. Problem w tym, że są mniejszością i często decydują się na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dobre chociaz to. 11.07.06, 16:11 O to chodzi. O to tez, ze przez "programowana" migracje pozostale w kraju spoleczenstwo coraz bardziej bedzie niodporna na populistow i mitomanow w wydaniu kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 niestety czytajac ich prase 11.07.06, 15:54 po polskiemu to moze i tak jest, a po polsku to co najwyzej mozna wyciagac glupie wnioski. Hi, hi... Ot najwyrazniej informacje o wiedzy historycznej spodobaly sie ´jackowi´ ktory nie posiada nawet wyksztalcenia jezykowego na poziomie, ktory pozwoliby uwazac sie za kulturalna osobe w Polsce :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 To jest kartoffel eintopf 11.07.06, 15:55 a w tej zupce procz mnie sami swoi.. Orgia zbiorowa....- hi,hi. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To jest kartoffel eintopf 11.07.06, 16:12 biedronka24 napisała: > Ale mamy juz wyjscie. Zamiast na Madagaskar naszych rodzimych roznej masci > federastow i Targowiczan trza wysylac za Odre. W gorace ramiona naszych > ucywilizowanych, wytatuowanych i wypiercingowanych braci. Niech zaznaja tego > raju do ktorego tesknia.. biedna biedronko dlaczego przytaczasz przyklady skraje ,marginalne w Niemczech jestes maniakalnie przewrazliwiona na literature BILDU ,wez od czasu do czasu i przeczytaj inna gazete . Obracasz sie wylacznie wsrod gwalcicieli psow ,homoseksualistow ,faszystow , narkomanow ,i innych skrajnych mniejszosci,palacych w wodzie ,grubych Hansow ,wsrod tepego niemickiego bydla ? snia ci sie po nocach ? Jak to sie dzieje ,ze wiekszosc forumowiczow ma inne doswiadczenia .Zaloz obiektywne okulary inaczej tylko ci psychiatra bedzie mogl pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja nie dyskutuj z biedna dziewczyna,bo tylko ja 11.07.06, 16:15 nakrecasz.Ona zyje w swiecie Hansa Klosa i juz z niego nie wyjdzie./bez dlugiego leczenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: nie dyskutuj z biedna dziewczyna,bo tylko ja 11.07.06, 16:19 forum-i-ja napisała: > nakrecasz.Ona zyje w swiecie Hansa Klosa i juz z niego nie wyjdzie./bez > dlugiego leczenia/ No właśnie. Szczególnie w upały ma nawroty... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 i zyczliwe opinie 11.07.06, 16:24 Keine Entschuldigung. Pressefreiheit gilt immer und überall. Ob für Islamisten oder für Polen. Mit rückwärtsgewandter Rhetorik und Politik werden diese Herren sich in der Tat schneller verabschieden, als Ihnen lieb ist. Alle Polen die ich kenne, sind patriotisch aber kosmopolitisch. Das Volk ist dort einmal mehr längst weiter als die Politik. __________________ Kapitalismus: Wirtschaftssystem, das durch Ausbeutung die Regale bis zum Bersten füllt, die Menschen bis zur Fettleibigkeit ernährt und alle mit Wahlmöglichkeiten erdrückt. Ungesund und deshalb böse. ------------------ dla ewentualnych patriotow polskich- zeby sie posmiac. Opinia pana ktory zna Polakow ktorzy sa cyt. ´jednoczesnie patriotami i kosmopolitami. W sygnaturce ma cos o kapitalizmie ktory jest zly i niezdrowy - hi, hi..... To sami walczacy z komuna- buahahaha... same wartburgi, maleszki, i wysublimowany Wissenschaft historyczno- filozoficzny Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Swiat Hansa klopsa 11.07.06, 16:22 Keine Entschuldigung. Pressefreiheit gilt immer und überall. Ob für Islamisten oder für Polen. Mit rückwärtsgewandter Rhetorik und Politik werden diese Herren sich in der Tat schneller verabschieden, als Ihnen lieb ist. Alle Polen die ich kenne, sind patriotisch aber kosmopolitisch. Das Volk ist dort einmal mehr längst weiter als die Politik. __________________ Kapitalismus: Wirtschaftssystem, das durch Ausbeutung die Regale bis zum Bersten füllt, die Menschen bis zur Fettleibigkeit ernährt und alle mit Wahlmöglichkeiten erdrückt. Ungesund und deshalb böse. Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja wtracanie tekstow w obcych jezykach ni w piec ni 11.07.06, 16:25 w dziewiec.Podrecznikowy objaw schizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 gratuluje mieszkancom mogacym aspirowac 11.07.06, 16:26 tylko do zupy- pomieszania zmyslow... ´Patrioci, ktorzy sa kosmopolitami´- chyba przesle znajomym. Usciski kupko zlomu bo bede miala ubaw na najblizszy weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re: gratuluje mieszkancom mogacym aspirowac 11.07.06, 16:30 ale najpierw odpicuj sobie kropki,bo sie nie zalapiesz.Ade,Liebchen,ade.Scheid' tut mir weh ! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: biedronka stukaj ...dalej czesc 11.07.06, 16:41 biedronka24 napisała: > ´Patrioci, ktorzy sa kosmopolitami´- chyba przesle znajomym. > Usciski kupko zlomu bo bede miala ubaw na najblizszy weekend... patriotami bo mimo wszystko kochaja swoj kraj,chca aby w Polsce bylo normalnie i lepiej . Kosmopolitami bo sa otwarci na swiat. Narod polski nie jest taki zdegenerowany jak ich politycy ,wymozdzony jak ich niektore elity ,zawsze tak bede twierdzil. Niemiec pisze ;,narod wyprzedza swych politykow widze ,ze twoje chore rojenia dalej umacniaja cie w twej prawdzie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Dzieki takim glupkom 11.07.06, 17:41 mielismy w kraju zaborcow wyrywajacym ludziom paznokcie... Hitler tez byl braterski- w mniejszym zakresie ale sie wielu podobal.. Izmy maja to do siebie ze jak sie nie wie gdzie sie jest to naogol idzie sie w cul de sac... Moje ty malenstwo engagee.... (to jedyne slowo ktore ostatnio jelity niemieckie i tzw Schikerie zna po francusku.. Inne sa zatrudne.. He, he- taki ten kosmopolo.....) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wartburg 4 ma światopogląd wyrosły na heglowskiej 11.07.06, 17:34 wizji swiata a dodatkowo jeszcze przesiąkniety jest wiarą w ludzki Rozum.Przypisuje wiec temu Rozumowi atrybuty należne Bogu. Wartburg 4 jest człowiekiem wiary nie majacej podstawy intelektualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 za duzo sie naspiewal o braterstwie 11.07.06, 17:38 ale to w Niemczech na spiewie sie konczy.. No ale jak kto zaslepiony to ma klapki i dopoki nie dostanie porzadnego kopa, a czasem nawet jak dostaje kopa (jak ten pies ktorego skamlanie slyszalam dzis caly ranek) to nadal wierzy, ze go kochaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Czasami odnoszę wrażenie,że On to robi nawet 11.07.06, 18:17 ze strachu przed koniecznościa zmian i tym samym krytycznego spojrzenia na swoja przeszłość. Wartburg4 kocha swoja przeszłosc i brak mu odwagi zeby spojrzec krytycznie na nia pomimo warunków jakie posiada, żeby tego wysiłku dokonac. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wartburg 4 ma światopogląd wyrosły na heglows 11.07.06, 19:26 homosovieticus napisał: > wizji swiata a dodatkowo jeszcze przesiąkniety jest wiarą w ludzki > Rozum.Przypisuje wiec temu Rozumowi atrybuty należne Bogu. > Wartburg 4 jest człowiekiem wiary nie majacej podstawy intelektualnej. jedni wierza w rozum inni w ksiedza wierzacy w Boga maja podstawy intelektualne inni to komunisci hahaha ales sie rozpedzil homos. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Czy Holzwagen to niejaki Rycho? 11.07.06, 19:34 alez tu tloczno. Tak karbatku. Nowys na Ursynowku.. Do szkolki warto pochodzic. Wiedze sie zdobywa i poznaje. Dlatego nie ma mowy o wierze w tym przypadku. Homosovieticus swietnie wychwycil lapsus Holzwagena. Ale w waszym klubie wzajemnej adoracji taka lapidarnosc to nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: Wartburg 4 ma światopogląd wyrosły na heglows 11.07.06, 19:45 POzornie wydaje sie ,że popełniłem głupstwo. Ale przyjecie atrybutów chrześcijańskiego Boga pozwala, dzięki logice śroziemno - europejskiej, doprowadzić do pełniejszego i jaśniejszego, bardziej zrozumiałego dla przecietnego umysłu ludzkiego, ROZUMIENIA otaczajacej człowieka rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Przyjmuje zaklady KTO wygra der Kartoffelkrie 11.07.06, 19:29 gdyby Polska byla zostawiona sama sobie na pastwe kaczek ... ale jest jeszcze unia i 3 mln Polakow ktorzy wyjechali za chlebem zobacza ,ze da sie zyc inaczej i zalatwia kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kaczyńscy prowadzą swój kraj w ślepą uliczkę 11.07.06, 19:29 "Bliźniacy Kaczyńscy prowadzą swój kraj w ślepą uliczkę. Bo przyszłość Polski leży w Europie, a nie w dąsaniu się w warszawskim kącie." serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3477632.html Znowu Niemiec madrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Kaczyńscy prowadzą swój kraj w ślepą uliczkę 11.07.06, 19:49 Niemcow sluchac nalezy, ale niekoniecznie im wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kaczyńscy prowadzą swój kraj w ślepą uliczkę 11.07.06, 19:55 michal00 napisał: > Niemcow sluchac nalezy, ale niekoniecznie im wierzyc. Za to koniecznie sie od nich uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoffel1 6 palczasty ? 11.07.06, 19:51 pl.indymedia.org/pl/2006/06/21491.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: wojna kartofli o korzenie kultury chrzescijan 11.07.06, 21:49 homosovieticus napisał: > POzornie wydaje sie ,że popełniłem głupstwo. Ale przyjecie atrybutów > chrześcijańskiego Boga pozwala, dzięki logice śroziemno - europejskiej, > doprowadzić do pełniejszego i jaśniejszego, bardziej zrozumiałego dla > przecietnego umysłu ludzkiego, ROZUMIENIA otaczajacej człowieka rzeczywistosci. spadkobiercami bezposrednimi cesarstwa rzymskiego w europie byli germanie niemcy chrzcili i wyzynali cale ludy w europie w imie Boga jedynego. "Nadawali sens i szersze spojrzenie i rozumienie otaczajacej czlowieka rzeczywistosci " ,mordowali bo z tego byla wladza i kasa ,Bogu tez sie chcieli przypodobac :o Nas przy okazji ochrzcili po czeskim biskupie . Naduzywano wiary ludu i imie Boga lud mordowal i sie bogacil na lupach zdobytych - wszystko w imie Boga to tyle o korzeniach chrzescijanskich europy Odpowiedz Link Zgłoś