Dodaj do ulubionych

Jakie powinny być priorytety rządu?

19.07.06, 11:21
1. Gospodarka głupcze!

W szerokim rozumieniu - obniżka podatków, wykorzystywanie środków unijnych,
pozyskiwanie inwestycji, przeznaczanie możliwie największych środków na
infrastrukturę - także kosztem cięć socjalnych.

2. Polityka zagraniczna!

Głównie dla realizacji celów z pozycji 1. Rząd powinien aktywnie wspierać
przedsiębiorców, a jego członkowie być możliwie często w rozjazdach dla
promocji Polski, polskich towarów i dla ściągania inwestycji.

Reszta - w tym sprawy wewnętrzne - to prawdę mówiąc, małe i śmieszne pierdoły.
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 11:49
      Moim zdaniem ten rząd powinien sie podać do dymisji,to jedyny rozsądny krok.
      • alistair-p Euro nie będzie!! 19.07.06, 11:55
        Ze złotówki będziemy korzystac długie lata - fuerer sagte!!
      • xkx2 Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 16:17
        Wyprowadzenie Polski z UE i to jak najszybasze.
        Ponowna nacjonalizacja głownych gałezi gospodarki w tym banków.
        Wprowadzenie rządów autorytarnych.
    • joella.r ze złotówki będziemy korzystać jeszcze przez 19.07.06, 11:54
      wiele lat... powiedział
      • entefuhrer Numizmatyk-amator? ;-) 19.07.06, 15:06
        .
    • alistair-p Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 12:08
      Mój boże!! Nie wiedziałem że dożyje takiego za przeproszeniem premiera.
      To co on gada to stek jalichs koszmarnych radiomaryjnych komunałów.Zgroza.
      • sawa.com Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 21:58
        alistair-p napisał:

> Mój boże!! Nie wiedziałem że dożyje takiego za przeproszeniem premiera.
        > To co on gada to stek jalichs koszmarnych radiomaryjnych komunałów.Zgroza.

Przykro mi, ale to ty bzdury gadasz. Exspose mialo budowę klasycznej strategii
        rozwoju. To narzędzie jest stosowane przez menadżerów w zarządzaniu duzymi
        organizacjami gospodarczymi... ale i społecznymi też. Może dlatego wydalo ci
        się to wszystko tak niezrozumiałe.:(((
    • nautilus.pompilius Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 12:18
      Jak to jakie:

- walka z układami
      - walka z układami
      - walka z układami
      - walka z bezrobociem przez zrobienie z wszystkich bezrobotnych adwokatów i
      radców prawnych
      - walka z układami
      - ustawienie swoich kolesi
    • dixi.land Takie, jak sugeruje J. Kaczynski 19.07.06, 12:20
    • mariner4 Priorytetem jest słowo "będzie" 19.07.06, 12:24
      Słuchamy tego prawie od roku.
      M.
    • nautilus.pompilius Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 12:34
      Podsumowanie expose - chociaż jeszcze trwa - jest w sygnaturce.
      • incognitto Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 12:54
        nautilus.pompilius napisał:

> Podsumowanie expose - chociaż jeszcze trwa - jest w sygnaturce.

baran jestes, skoro zwykłe przejęzyczenie urasta do takiej rangi
        • capitalissimus [...] 19.07.06, 12:56
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • incognitto Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 13:06
            capitalissimus napisał:

> wszyscy mniej więcej wiemy co nalży zrobić więc komunały nie są potrzebne. ja
            > chciałbym aby premier zaczął mówić : JAK

sądzisz, ze 'premier z Krakowa' powiedziałby JAK i to dokładnie, w jaki sposob PO chcialaby poprawić stan polskiej gospodarki, skoro ci sami ludzie w innych układach, partiach tego dotąd nie zrobili?:))

a z przemowienia Kaczyńskiego wynika przynajmniej jedno: walka z korupcją, zaprowadzenie jakiegos ładu w zycie polityczne i spoleczne
            jak pozamykają przestępcow i złodziei może się to uda, to powinien być fundament, resztą zajmą sie młodzi, zdolni ekonomiści;)

• nautilus.pompilius Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 13:32
          Łże-premierowi przez przypadek udało się powiedzieć prawdę. Akurat to
          przejęzyczenie znakomicie oddaje istotę całej strategii jego partii.
          • ppppp7 Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 19:31
            Pomyłka (freudowska :), ale oddaje genialnie stosunek szefów PISu do
            rzeczywistości
        • jhbsk Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 15:56
          Coś za często zdarzają się te przejęzyczenia (jak choćby z hymnem).
    • haen1950 Faktycznie - Gomułka 19.07.06, 13:09
      Jedno mnie tylko zaniepokoiło ale może źle zrozumiałem - nie będziemy się
      trzymać tzw determinizmu budżetowego. Czy to oznacza dowolne przesuwanie
      środków ramach budżetu. Jeżeli tak to leżymy i kwiczymy.
      • karbat Re: Faktycznie - Gomułka 19.07.06, 13:33
        bredzil ,jak Gomolka
        Gomolka poslugiwal sie lepsza polszczyzna ,jak malem sie okazje przekonyc ze
        starych kronik
    • polonofil Dekomunizacja, dekomunizacja, dekomunizacja 19.07.06, 14:16
      • karbat Re: Dekomunizacja, dekomunizacja, dekomunizacja 19.07.06, 14:27
        kaczka udajaca premiera zaklinal w expose ;

na wsiach potrzebne sa drogi i energetyka aby powstawaly nowe fabryki ...

fale radiowe do internetu na wsiach do teo bedzeimy dazyli ....

3 mln mieszkan sa mozliwe za tanie raty po 500 zl na m-c .....

trzeba sie zaangazowac w Afryce tam sa szanse .....

stac nas na sukces pilkarzy ,nie jestesmy gorsi od Kroacji ....

elektrownia atomowa ,energie atomowa w Polsce ...

sily zbrojne beda kiedys na poziomie 10 mln Grecji ,to bedzie trudne ..

itd ,jak ludzie moga sluchac takiego p....... jest dla mnie tajemnica
      • elfhelm może zacząć od dekryminalizacji i dedebilizacji? 19.07.06, 15:07
        byłoby to bardziej przydatne
    • jhbsk Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 15:55
      elfhelm napisał:

> 1. Gospodarka głupcze!
      >
      > 2. Polityka zagraniczna!
      >
      >> Reszta - w tym sprawy wewnętrzne - to prawdę mówiąc, małe i śmieszne pierdoły.

Cała prawda. Tylko, że oni potrafią wyłącznie szukać układu, domniemanych afer i
      wrogów. Praca na rzecz państwa ich nie interesuje.
    • warka_strong PiS już ma "priorytety". 19.07.06, 16:10
      Walka z iluzorycznym "układem" jest najważniejszym z nich.
      • 12x1 Re: PiS już ma "priorytety". 19.07.06, 16:37
        jakim dawnym czy obecnym
        • warka_strong Re: PiS już ma "priorytety". 19.07.06, 17:40
          Każdym, który ma odwagę mieć inne zdanie niż PiS i jego liderzy.
    • kacza.republika.bananowa chyba nie było o tanim państwie 19.07.06, 17:52
      ten pomysł już nieaktualny
      • karbat Re: chyba nie było o tanim państwie 19.07.06, 18:15
        maly smieszny czlowiek oglosil gdzie Polska ma i bedzie szukac nowych
        przyjaciol

Polska bedzie ,nawiazywac nowe i utrzymywac scisle zwiazki z panstwami Am. PLD
        i Azji
        Polska bedzie szukac swych mozliwosci i expansji w Afryce

sasiedzi Polski nie godni wzmianki :o

• czerwony.kosynier Re: Jakie powinny być priorytety rządu? 19.07.06, 18:18
      Przede wszystkim troska o prostego i uczciwego człowieka. Należy rozliczyć
      bandyckie prywatyzacje i znacjonalizować rozkradzioną narodową gospodarkę.
      Kiedyś Polska była 10 potęgą świata. ludzie mieli chleb, mieszkania i pieniądze
      na leki. A teraz? Głodne dzieci i ludzie szukający jedzenia po śmietnikach!!!
      • kacza.republika.bananowa a kiedyś była od morza do morza :) 19.07.06, 18:22
        świat nie stoi w miejscu
        • czerwony.kosynier Re: a kiedyś była od morza do morza :) 19.07.06, 18:25
          Ja bardzo dziękuję za taki rozwój kiedy rodzice nie mają środków by nakarmić
          dzieci a emeryci po 40 latach uczciwej pracy mają wybór: jedzenie albo leki.
          • kacza.republika.bananowa za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:31
            okradała ich ze składek emerytalnych
            • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:35
              Komuna okradała??? Moi rodzice mieli godną starość bo państwo wypłacało im
              uczciwą emeryturę za lata pracy. A teraz co? Pareset złotych!
              • kacza.republika.bananowa no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 18:39
                czerwony.kosynier napisał:

> Komuna okradała??? Moi rodzice mieli godną starość bo państwo wypłacało im
                > uczciwą emeryturę za lata pracy. A teraz co? Pareset złotych!

państwo? - a skąd to państwo miało pieniądze

p.s. na leczenie na poziomie tego za czasów komuny stać każdego emeryta
                • czerwony.kosynier Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 18:43
                  Ty mnie zagranicę nie wysyłaj synku, ja swoje lata mam i chcę umrzeć wśród
                  swoich. Chce tylko godnej starości za lata ciężkiej i uczciwej pracy.
                  Państwo polskie było potęgą i stać je było na utrzymanie swoich obywateli,
                  danie im pracy i mieszkania. Dopiero warchoły z solidarności doprowadziły kraj
                  do nędzy.
                  • kacza.republika.bananowa Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 18:51

> Ty mnie zagranicę nie wysyłaj synku, ja swoje lata mam i chcę umrzeć wśród
                    > swoich. Chce tylko godnej starości za lata ciężkiej i uczciwej pracy.

toś się za późno tatuśku obudził - trzeba było walczyć z komuną od zarania -
                    może wtedy byłbyś bogaty jak niemiecki emeryt, a jak się nie chciało to trzeba
                    płacić za grzech zaniechania.

> Państwo polskie było potęgą i stać je było na utrzymanie swoich obywateli,
                    > danie im pracy i mieszkania. Dopiero warchoły z solidarności doprowadziły
                    kraj
                    > do nędzy.

jasne - to przez Solidarność cały świat się rozwijał gdy my budowaliśmy komunizm

p.s. mieszkania? - w 80-tych już nie
                    • czerwony.kosynier Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 18:56
                      Ja budowałem lepszą Polskę i widziałem tego efekty. Stać mnie było na godne
                      życie, mogłem wychować dzieci w szacunku dla starszych, którego Tobie brakuje.
                      Polska się rozwijała dopóki warchoły z solidarności za pieniądze kapitalistów
                      nie doprowadzili do katastrofy - obecnej nędzy i bezrobocia.
                      • kacza.republika.bananowa Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:01

> Ja budowałem lepszą Polskę i widziałem tego efekty. Stać mnie było na godne
                        > życie, mogłem wychować dzieci w szacunku dla starszych, którego Tobie
                        brakuje.

jak mogłeś wychować dzieci w szacunku do kogokolwiek skoro sam popisałeś się
                        (pierwszy ) brakiem szacunku do mnie, swojego rozmówcy?

Zwróciłeś się głupio do mnie synku chociaż nie masz pojęcia ile mam lat.
                        Wypadało również zwrócić uwagę, że jestem kobietą - jak już chciałeś się tak
                        spoufalać.

• czerwony.kosynier Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:03
                          zwróciłem się do ciebie w ten sposób bo kazałaś mi wynosić się z mojego kraju.
                          • kacza.republika.bananowa Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:05

> zwróciłem się do ciebie w ten sposób bo kazałaś mi wynosić się z mojego kraju.

wcale nie kazałam. Tęsknisz za komuną to podpowiedziałam ci gdzie ją możesz
                            dzisiaj znaleźć. Na szczęście nie w moim kraju.
                            • czerwony.kosynier Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:12
                              Pewnie się tobie powiodło. Większość nie miała tego szczęścia. Ja w 89 roku
                              byłem już zbyt stary by walczyć od zera. I teraz co, na śmietnik mnie wyrzucić?
                              Na Kubę albo Białoruś wysłać bym wam, ludziom sukcesu nie przeszkadzał?
                              • kacza.republika.bananowa Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:20

> Pewnie się tobie powiodło. Większość nie miała tego szczęścia. Ja w 89 roku
                                > byłem już zbyt stary by walczyć od zera. I teraz co, na śmietnik mnie
                                wyrzucić?
                                >
                                > Na Kubę albo Białoruś wysłać bym wam, ludziom sukcesu nie przeszkadzał?

Nie biadol. Emeryci to wcale nie najgorzej sytuowana grupa w Polsce. Ja użalam
                                się nad rodzinami z dziećmi, jak rodzice są bezrobotni.
                                Czasami na nasz los mają wpływ czynniki zewnętrzne - miałeś pecha, żeś się w
                                komunistycznej Polsce urodził, to tak jak z wojną, ludzie na niej wszystko
                                tracili i musieli pogodzic się z losem.

Drażni mnie twoja roszczeniowa postawa - napisałam już, jak chcesz mieć
                                pretensje to miej do siebie, żeś z komuną nie walczył lub do losu że łaskawy
                                się nie okazał.

• czerwony.kosynier Re: no cóż pozostaje ci Kuba lub Białoruś 19.07.06, 19:23
                                  No widzisz? Sama przyznałaś mi rację, że ludzie są bezrobotni, nie stać ich na
                                  dzieci a jak je mają to dzieci chodzą głodne!!! W XXI wieku - to hańba!!
                                  Ja na pecha urodzin w 'komunie' nie narzekam, chciałbym tylko by państwo mi
                                  zapłaciło za lata pracy godną starością a nie ochłapami. Niczego za darmo nie
                                  chcę, 40 lat na emeryturę pracowałem.
            • karbat Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:36
              no przeciez kaczka obiecala ,ze rozliczy i ukarze
              biednym tez obiecala ,ze o nich nie zapomni

na obiecankach sie nie znacie

o tworzeniu nowych miejsc pracy zapomniala :o
              • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:38
                Przed 89 rokiem nie było bezrobocia i każdy za swoją pracę miał chleb i nie
                musiał martwić się o jutro. Taka jest prawda.
                • kacza.republika.bananowa Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:43

> Przed 89 rokiem nie było bezrobocia i każdy za swoją pracę miał chleb i nie
                  > musiał martwić się o jutro. Taka jest prawda.

zawsze jest coś za coś - ale w 89 Polska była bankrutem i nawet ten podły stan
                  w jakim wtedy byliśmy był nie do utrzymania

• czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:49
                    Była bankrutem bo do bankructwa doprowadziła Polskę solidarność, która
                    podburzana przez CIA strajkowała zamiast pracować. Bez pracy nie ma kołaczy.
                    Majątek narodowy wciąż istniał, po 89 roku został rozkradziony.
                    • kacza.republika.bananowa Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 18:57

> Była bankrutem bo do bankructwa doprowadziła Polskę solidarność, która
                      > podburzana przez CIA strajkowała zamiast pracować. Bez pracy nie ma kołaczy.
                      > Majątek narodowy wciąż istniał, po 89 roku został rozkradziony.

chodzi też o to żeby ta praca miała sens tzn. trzeba produkować coś co na
                      świecie zechcą kupić - wymiękliśmy, komunizm nie był w stanie nadążyć za
                      kapitalizmem. W 80-tych większość naszych fabryk była przestarzała, do tego
                      długi i sytuacja w ZSRR. Właściwie nawet mi się nie chce pisać, chyba jesteś
                      zbyt głupi żeby zajarzyć o co w tym wszystkim chodzi. Sorry tatuśku.

• czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:00
                        Głupi to jesteś ty skoro nie widzisz tej biedy i beznadzieji dookoła.
                        Produkowaliśmy to co było potrzebne. Chyba nie powiesz, że niepotrzebna jest
                        stal, węgiel czy zboże?
                        • kacza.republika.bananowa Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:04

> Głupi to jesteś ty skoro nie widzisz tej biedy i beznadzieji dookoła.

beznadziei jeśli już
                          Widzę nowe mieszkania, domy, samochody, i piękniejące miasta i wsie. Miło
                          patrzeć jak powoli znika komunistyczny syf.

> Produkowaliśmy to co było potrzebne. Chyba nie powiesz, że niepotrzebna jest
                          > stal, węgiel czy zboże?

w obecnych czasach to grubo za mało na to żeby być bogatym krajem
                          • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:09
                            Ja szkoł nie kończyłem, nie wypominaj mi ortografii.

A starych ludzi wybierających ze śmietników też widzisz? I czy pamiętasz taki
                            widok przed 89 rokiem?

> w obecnych czasach to grubo za mało na to żeby być bogatym krajem

Wystarczy by godnie żyć i żeby było nas stać na wychowanie dzieci a nie jak
                            teraz - coraz nas mniej, młodych nie stać na dzieci a starych rodziców na
                            wspomożenie dzieci i wnuków.
                            • kacza.republika.bananowa Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:14

> Ja szkoł nie kończyłem, nie wypominaj mi ortografii.
                              >
                              > A starych ludzi wybierających ze śmietników też widzisz? I czy pamiętasz taki
                              > widok przed 89 rokiem?

wtedy się nic nie wyrzucało. Czego mieli biedni na śmietnikach szukać?.

>
                              > > w obecnych czasach to grubo za mało na to żeby być bogatym krajem
                              >
                              > Wystarczy by godnie żyć i żeby było nas stać na wychowanie dzieci a nie jak
                              > teraz - coraz nas mniej, młodych nie stać na dzieci a starych rodziców na
                              > wspomożenie dzieci i wnuków.

Porozmawiaj z młodymi dlaczego dzieci nie mają - otworzyły się przed nimi różne
                              możliwości - podróżują, bawią się. W komunie dzieci były jedyna radością w
                              szarym życiu.

• czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:19
                                Nie było ludzi tak biednych by po śmietnikach chodzili. Państwo każdemu
                                zapewniało byt. A dzieci zawsze są największą radością rodziców, niestety teraz
                                ludzi nie stać na dzieci. Teraz jest mało przedszkoli i żłobków, nie ma klubów
                                osiedlowych, mało jest bibliotek. Było dużo rozrywek, życie towarzyskie kwitło,
                                nie było takiego pędu i człowiek znał sąsiadów a nie odgradzał się od nich
                                murem jak teraz.
                                • kacza.republika.bananowa a poza tym byłeś piękny i młody 19.07.06, 19:21
                                  ta dyskusja jest już nudna. Pa!
                                  • czerwony.kosynier Re: a poza tym byłeś piękny i młody 19.07.06, 19:24
                                    Brak ci argumentów więc się żegnasz. Ja też mówię: do widzenia.
                                • wartburg4 Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 20:46

> Państwo każdemu zapewniało byt.

Za miliardowe pożyczki, ktorych potem nie było z czego spłacać.
                                  • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 21:52
                                    Gierek zaciągnął mniej pożyczek niż tzw. IIIRP po 89 roku.
                                    • wartburg4 Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 20.07.06, 11:35

> Gierek zaciągnął mniej pożyczek niż tzw. IIIRP po 89 roku.

a spłacił?
                            • inna_pora Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:30

>czerwony kosynier co nie kończył szkół no trudno , ale chwalić się tym jeszcze
                              to przesada, naprawdę

Tak ,żyliśmy w kraju cud: kartki na cukier od 76 roku, wieczne kolejki za
                              wszystkim dosłownie , wieczne braki towarów począwszy od papieru toaletowego po
                              brak sznurka do snopowiązałek, z tego mam być dumna???
                              • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 19:40
                                Kartki, kolejki i braki zaczęły się wtedy gdy warchoły strajkowały i niszczyły
                                kraj zamiast pracować.

A co do szkół: kiedyś kończyło się szkołę zawodową i była praca, mieszkanie i
                                godna płaca. Teraz kończy się studia i nie ma pracy albo są głodowe pensje i
                                życie w mieszkaniu rodziców, które wybudowała ta znienawidzona przez
                                ciebie 'komuna'!
                                • inna_pora Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 20:26

> Kartki, kolejki i braki zaczęły się wtedy gdy warchoły strajkowały i niszczyły
                                  > kraj zamiast pracować.
                                  >
                                  > A co do szkół: kiedyś kończyło się szkołę zawodową i była praca, mieszkanie i
                                  > godna płaca. Teraz kończy się studia i nie ma pracy albo są głodowe pensje i
                                  > życie w mieszkaniu rodziców, które wybudowała ta znienawidzona przez
                                  > ciebie 'komuna'!

Dla Ciebie czas zatrzymał się chyba faktycznie w 1976 roku , szkoda mi czasu i
                                  atłasu na jałowe dyskusje z kimś kto używa terminu "warchoły" ,nadajemy na
                                  innych falach , o komunie nic nie napisałam a mieszkam w kamienicy która ma 110
                                  lat, pozdrawiam serdecznie.
                                  • czerwony.kosynier Re: za emerytami trzeba się było ująć jak komuna 19.07.06, 20:31
                                    Widzę, że nie masz nic do dodania. Otóż to właśnie wraz z nastaniem
                                    solidarności zaczął się upadek Polski który skutkuje biedą i głodnymi dziećmi.
    • luci-c Gwarantujące sukces 19.07.06, 21:04
      Liberalizm gospodarczy i światopoglądowy.
      • inna_pora Re: Gwarantujące sukces 19.07.06, 21:17
        luci-c napisał:

> Liberalizm gospodarczy i światopoglądowy.

ale to nie ten rząd tym się będzie kierował, a szkoda i wielka strata dla nas
    • xtrin Gospodarka... 19.07.06, 21:41
      ... gospodarka i jeszcze raz gospodarka. Na chwilę obecną absolutnie
      najważniejsza kwestia, bez której nie sposób ruszyć się o krok dalej.
      Szkoda, że obecny rząd ma ją głęboko gdzieś.
      • basia.basia Re: Gospodarka... 19.07.06, 22:29
        xtrin napisała:

> ... gospodarka i jeszcze raz gospodarka. Na chwilę obecną absolutnie
        > najważniejsza kwestia, bez której nie sposób ruszyć się o krok dalej.
        > Szkoda, że obecny rząd ma ją głęboko gdzieś.
        >

Odniosłam wrażenie, że Kaczyński ma zamiar obniżyć bezrobocie i zahamować
        emigrację zarobkową przy pomocy budowy dróg i mieszakań. To ma ożywić gospodarkę
        i ożywi ale to będzie niskopłatna praca głównie dla niewykwalifikowanych i
        wykwalifikowanych robotników a co z resztą?
        • lucyperek2 Re: Gospodarka... 19.07.06, 22:58
          > i ożywi ale to będzie niskopłatna praca głównie dla niewykwalifikowanych i
          > wykwalifikowanych robotników a co z resztą?

Przecież reszta to banda skazanych na zagładę lumpeninteligentów, łżeliberałów,
          złodziei i całego plugastwa światowego. Zwróć uwagę na wyraźny zwrot w treściach
          postów pisdackiej klaki. Zaczynają byc groźne. Tak jak przewidywałem parę
          miesiecy temu czysty bolszewizm zaczyna obnażac kły. Za chwilę zmienia sobie
          ordynację samorządową, potem okaże się, że łżesejm to narośl i trzeba rządzić
          dekretami, końcówka obfitowac będzie wieloma aresztowaniami. Historia kołem sie
          toczy, ale to koło po pisdackim ścierwie przejedzie sie jak walec.
    • bryt.bryt kaplica 20.07.06, 11:39
      Rzad powinien zainwestowac rezerwe budzetowa w kaplice do odprawiania mszy w
      intencjach realizacji priorytetow. I realizacja ruszy z kopyta, a oszczednosci
      beda niezmierzone ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka