biedronka24 24.08.06, 11:29 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060824/kraj/kraj_a_18.html Wiadomo- sa ciekawsze skandale Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 11:30 a to pis zrobil??????? caly? czy tylko kawalek? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Prawo i Sprawiedliwosc dziubdzius 24.08.06, 11:32 oznacza ze wywala sie zlodzieji ulatwiajac funkcjonowanie panstwa. Sadzisz ze SLD teraz wywala skorumpowanych policjantow? :)))))) To przeczytaj notke.... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Prawo i Sprawiedliwosc 24.08.06, 11:35 kiciu, ja tylko zapytalam czy caly pis czy tylko kawalek? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 czytalam i wyrazasz sie nieprecyzyjnie 24.08.06, 11:40 nie wiem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 gdyby ci chodzilo o ´autorytarne rzady´ 24.08.06, 11:52 o ktorych tu non stop czytam to tak - autorytarnie PIS walczy z korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 11:52 biedronka24 napisała: > <a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060824/kraj/kraj_a_18.html" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060824/kraj/kraj_a_18.html</a> > Wiadomo- sa ciekawsze skandale "Białostocki sąd aresztował trzech byłych pracowników logistyki Komendy Głównej Policji podejrzanych o korupcję. Zatrzymani przez dwa dni opowiadali prokuratorom o szczegółach procederu. - Nie przyznali się do winy, ale w swoich wyjaśnieniach potwierdzili fakty, które im zarzucamy - mówi prokurator apelacyjny w Białymstoku Sławomir Luks. Zdaniem śledczych dzięki ustawieniu przetargu policja w 2004 r. kupiła rumuńskie terenówki Aro od warszawskiej firmy Damis. Wczoraj funkcjonariusze BSW przeszukali warszawską siedzibę spółki. Dwóm byłym pracownikom komendy zarzuca się też korupcję przy ustawianiu innego przetargu." A ja myślałem, że to zrobił niezawisły sąd. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 czyli sad tropi przestepcow? 24.08.06, 11:55 przeczytaj co odpowiedzialam scoutek. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: czyli sad tropi przestepcow? 24.08.06, 11:57 biedronka24 napisała: > przeczytaj co odpowiedzialam scoutek. W tej chwili nie jest ważne mnie co pisze scoutek. W każdym razie prokuratura też jest (niby) niezależna. Czy to, że wydano list gończy za bezdomnym, to też jest... zasługa PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 ´nie jest wazne mnie´? 24.08.06, 12:02 a po jakiemu to przepraszam? B. oryginalna skladnia...i gramatyka. Masz jakies argumenty? Owszem jesli struktura panstwa wyzwala sie z korupcji to zasluga bylej SLD :))))))) tak oczywiscie.... Masz problem tylko jeden. Poprzednio nie trzeba bylo pisac o autorytarnosci wladzy PISu. Znow problemy z logika i konsekwencja w mysleniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: ´nie jest wazne mnie´? 24.08.06, 12:09 biedronka24 napisała: > a po jakiemu to przepraszam? B. oryginalna skladnia...i gramatyka. "Dla" Biedrona. Skupiaj się na sprawach istotnych. Nie tylko ja zauważam u Ciebie pewną... gonitwę myśli. ;) > > Masz jakies argumenty? A Ty masz jakieś świadczące, że to zasługa PiS? > Owszem jesli struktura panstwa wyzwala sie z korupcji to zasluga bylej SLD > :))))))) tak oczywiscie.... Może to po prostu powrót do normalności po rządach skorumpowanych komuchów? > > Masz problem tylko jeden. Poprzednio nie trzeba bylo pisac o autorytarnosci > wladzy PISu. Znow problemy z logika i konsekwencja w mysleniu :) Dałaś jasno do zrozumienia (a nie to było Twoim zamiarem, prawda?), że ani sąd, ani prokuratura nie jest obecnie niezawisła. Czyli nic się nie zmieniło od czasu rządów Millera. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 dlatego nie piszesz do konca 24.08.06, 12:18 ze zauwazasz ´gonitwe mysli´? Bardzo ciekawe. Ale nadal nie odpowiedziales na pytanie. Moje argumenty sa w punktach. Poprosze o dyskusje na temat. Przepraszam ale to nie ja truje o ´autorytarnosci wladzy PIS´ skoro sam piszesz ze za rzadow PIS jest powrot do normalnosci to jest zle? Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. A to oznacza ze to co robi jest z korzyscia dla obywateli bo nareszcie ma miejsce faktyczna walka z korupcja. Tak trudno to pojac? Natomiast o ´autorytarnosci wladzy´ jest tu miliony watkow wiec bardzo przepraszam ale ja w takim razie domagam sie logiki i rzetelnosci. No wiec jest ten PIS autorytarny czy sa sady niezawisle. Bo jeden fakt pozostaje faktem. Za rzadow PIS ma miejsce walka z korupcja. I tego faktu cokolwiek nie napiszesz- nie zmienisz:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: dlatego nie piszesz do konca 24.08.06, 12:28 biedronka24 napisała: > ze zauwazasz ´gonitwe mysli´? > Bardzo ciekawe. > Ale nadal nie odpowiedziales na pytanie. > Moje argumenty sa w punktach. Poprosze o dyskusje na temat. Ano właśnie. Jak się miało do tematu zgubienie przeze mnie słowa "dla"? Skoro tak lubisz wycieczki osobiste, to może wrócimy do problemu nicków oraz do pewnych Twoich niefortunnych pomyłek? ;))) > > Przepraszam ale to nie ja truje o ´autorytarnosci wladzy PIS´ Ja też nie. > skoro sam piszesz ze za rzadow PIS jest powrot do normalnosci to jest zle? Wiesz, a jak mogło być po rządach paczki Millera? > Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. Tak. Napisałaś to przy okazji oceny pracy wymiaru sprawiedliwości - "PiS robi dobrze. Pytam więc czy chcesz dać do zrozumienia, że PiS wpływa na pracę polskiego wymiaru sprawiedliwości? Przypominam, że w artykule, który podałaś była mowa li tylko o sądach i prokuraturze. Mnie nie interesuje czy są oni członkami PiS, mają pracować rzetelnie. > A to oznacza ze to co robi jest z korzyscia > dla obywateli bo nareszcie ma miejsce faktyczna walka z korupcja. > Tak trudno to pojac? To jest truizm. Tak powinien działać sąd w normalnym kraju, niezależnie od sprawującej władzę siły politycznej. Tak trudno to pojąć? > > Natomiast o ´autorytarnosci wladzy´ jest tu miliony watkow wiec bardzo > przepraszam ale ja w takim razie domagam sie logiki i rzetelnosci. Niestety, nie biorę w nich udziału. Chyba, że jesteś przeciwnego zdania i dostarczysz przekonujących dowodów (np. na to, że stosuje wiele nicków). > No wiec jest ten PIS autorytarny czy sa sady niezawisle. To było pytanie? > Bo jeden fakt pozostaje faktem. > Za rzadow PIS ma miejsce walka z korupcja. I tego faktu cokolwiek nie napiszesz > - > nie zmienisz:))))) I za to PiS-owi należą się brawa. Mam nadzieję, że podczas kolejnej kadencji parlamentu normalnośc zostanie utrzymana. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 krotko bo sie spiesze 24.08.06, 12:39 1tomasz1 napisał: > > > Ano właśnie. Jak się miało do tematu zgubienie przeze mnie słowa "dla"? > Skoro tak lubisz wycieczki osobiste, to może wrócimy do problemu nicków oraz do > pewnych Twoich niefortunnych pomyłek? ;))) Twoja pomylka miala miejsce w odpowiedzi do mnie w tym watku i utrudniala zrozumienie tej odpowiedzi- czy to wystarczy? Reszta mnie w tym watku nie interesuje. > > > > > Przepraszam ale to nie ja truje o ´autorytarnosci wladzy PIS´ > > Ja też nie. Tego nie wiem - ale chyba czytasz inne posty? Czy mam do czynienia z tabula rasa ? > > > skoro sam piszesz ze za rzadow PIS jest powrot do normalnosci to jest zle > ? > > Wiesz, a jak mogło być po rządach paczki Millera? Odpowiadasz pytaniem na pytanie. Ja napisalam ze jest dobrze skoro wymiar sprawiedliwosci dziala a przestepy sa lapani Taki skrot jest raczej jasny i logiczny. A ty zadajesz pytanie odbiegajac od tematu. > > > Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. > > Tak. Napisałaś to przy okazji oceny pracy wymiaru sprawiedliwości - "PiS robi > dobrze. Pytam więc czy chcesz dać do zrozumienia, że PiS wpływa na pracę > polskiego wymiaru sprawiedliwości? Przypominam, że w artykule, który podałaś > była mowa li tylko o sądach i prokuraturze. Mnie nie interesuje czy są oni > członkami PiS, mają pracować rzetelnie. A czy ja napisalam ze sa czlonkami PIS? Napisalam ze gdy PIS robi dobrze w rozumieniu ´dzieje sie dobrze za jego wladzy´ to sa krotkie notki - nic wiecej i nic mniej. Masz problem ze zrozumieniem tego tekstu? > > > A to oznacza ze to co robi jest z korzyscia > > dla obywateli bo nareszcie ma miejsce faktyczna walka z korupcja. > > Tak trudno to pojac? > > To jest truizm. Tak powinien działać sąd w normalnym kraju, niezależnie od > sprawującej władzę siły politycznej. Tak trudno to pojąć? Niestety nie jest to truizm w naszym kraju. Do normalnosci musimy dochodzic. Piszesz z zagranicy? > > > > > Natomiast o ´autorytarnosci wladzy´ jest tu miliony watkow wiec bardzo > > przepraszam ale ja w takim razie domagam sie logiki i rzetelnosci. > > Niestety, nie biorę w nich udziału. Chyba, że jesteś przeciwnego zdania i > dostarczysz przekonujących dowodów (np. na to, że stosuje wiele nicków). To trudno mi z toba dyskutowac. Jesli jednak dotad nie brales udzialu to chyba jestes w stanie sie zorientowac co pisza inni uzytkownicy tudziez tuby propagandowe tego forum, do czego cie zachecam, moze to uzmyslowi ci kontekst mojej wypowiedzi. > > > No wiec jest ten PIS autorytarny czy sa sady niezawisle. > > To było pytanie? tak to bylo to czym jest. Ale skoro nie znasz innych wypowiedzi forum to zapoznaj sie z nimi by poznac kontekst mojej wypowiedzi i mojego pytania. > > > Bo jeden fakt pozostaje faktem. > > Za rzadow PIS ma miejsce walka z korupcja. I tego faktu cokolwiek nie nap > iszesz > > - > > nie zmienisz:))))) > > I za to PiS-owi należą się brawa. Mam nadzieję, że podczas kolejnej kadencji > parlamentu normalnośc zostanie utrzymana. Wlasnie o tym pisze i po to jest ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: krotko bo sie spiesze - ;)))) Jasne 24.08.06, 12:58 biedronka24 napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > > > > > Ano właśnie. Jak się miało do tematu zgubienie przeze mnie słowa "dla"? > > Skoro tak lubisz wycieczki osobiste, to może wrócimy do problemu nicków o > raz do > > pewnych Twoich niefortunnych pomyłek? ;))) > Twoja pomylka miala miejsce w odpowiedzi do mnie w tym watku i utrudniala > zrozumienie tej odpowiedzi- czy to wystarczy? Nie. Z kontekstu wynikało, że świetnie zrozumiałaś. :))))) Po prostu masz czepialski charakterek, prawda? ;) > Reszta mnie w tym watku nie interesuje. Gdzie więc porozmawiamy o moich rzekomych niezliczonych nickach? > > > > > > > > > > > Przepraszam ale to nie ja truje o ´autorytarnosci wladzy PIS´ > > > > Ja też nie. > Tego nie wiem - ale chyba czytasz inne posty? Czy mam do czynienia z tabula ras > a ? Dlaczego więc sugerujesz mi treści, których nie wypowiedziałem? > > > > > > > skoro sam piszesz ze za rzadow PIS jest powrot do normalnosci to je > st zle > > ? > > > > Wiesz, a jak mogło być po rządach paczki Millera? > Odpowiadasz pytaniem na pytanie. Ja napisalam ze jest dobrze skoro wymiar > sprawiedliwosci dziala a przestepy sa lapani > Taki skrot jest raczej jasny i logiczny. A ty zadajesz pytanie odbiegajac od te > matu. "(...) przestepy sa lapani (...)", załóżmy na moment, że posiadam podobne, jak Ty cechy charalterologiczne i zadam pytanie - a cóż to autor miał na myśli??? :))))))) Ale oczywiście tego nie uczynię... ;) Dodam od siebie - to dobrze, że PiS tak wpływa na sądownictwo, że przestępcy są łapani. Ciekawe jak on (ten PiS oczywiście) to robi...? ;) > > > > > > > Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. > > > > Tak. Napisałaś to przy okazji oceny pracy wymiaru sprawiedliwości - "PiS > robi > > dobrze. Pytam więc czy chcesz dać do zrozumienia, że PiS wpływa na pracę > > polskiego wymiaru sprawiedliwości? Przypominam, że w artykule, który poda > łaś > > była mowa li tylko o sądach i prokuraturze. Mnie nie interesuje czy są on > i > > członkami PiS, mają pracować rzetelnie. > A czy ja napisalam ze sa czlonkami PIS? > Napisalam ze gdy PIS robi dobrze w rozumieniu ´dzieje sie dobrze za jego wladzy > ´ > to sa krotkie notki - nic wiecej i nic mniej. Więc musisz zatrudnić rzecznika, który będzie tłumaczył co chciałaś nam przekazać. W przypadku Wałęsy to się świetnie sprawdziło. :) Póki co zostańmy przy tym - PiS robi dobrze, wpływając na jakość pracy wymiaru sprawiedliwości. > Masz problem ze zrozumieniem tego tekstu? Ty masz. I to ze zrozumieniem tego co sama napisałaś. Czy jeżeli PiS (jak kiedyś AWS) zacznie się degenerować (a każada władza, a szczególnie totalna deprawuje), sądownictwo jak za Millera zacznie działać gorzej? No bo jak tu łapać swoich? > > > > > > > > A to oznacza ze to co robi jest z korzyscia > > > dla obywateli bo nareszcie ma miejsce faktyczna walka z korupcja. > > > Tak trudno to pojac? > > > > To jest truizm. Tak powinien działać sąd w normalnym kraju, niezależnie o > d > > sprawującej władzę siły politycznej. Tak trudno to pojąć? > Niestety nie jest to truizm w naszym kraju. Do normalnosci musimy dochodzic. > Piszesz z zagranicy? Czasami. Teraz z Polski. Napatrzyłem się więc jak ta norma działa. Nigdzie jednak nie zauważyłem, że praca sądownictwa jest zależna od wyniku wyborczego. > > > > > > > > > > > Natomiast o ´autorytarnosci wladzy´ jest tu miliony watkow wiec bar > dzo > > > przepraszam ale ja w takim razie domagam sie logiki i rzetelnosci. > > > > Niestety, nie biorę w nich udziału. Chyba, że jesteś przeciwnego zdania i > > dostarczysz przekonujących dowodów (np. na to, że stosuje wiele nicków). > To trudno mi z toba dyskutowac. To jest pewna reguła (ale nie dlatego się spieszysz?). ;) > Jesli jednak dotad nie brales udzialu to chyba > jestes w stanie sie zorientowac co pisza inni uzytkownicy tudziez tuby > propagandowe tego forum, do czego cie zachecam, moze to uzmyslowi ci kontekst > mojej wypowiedzi. > Czyli sugerujesz, że nie jesteś tubą PiS-u? > > > > > > > No wiec jest ten PIS autorytarny czy sa sady niezawisle. > > > > To było pytanie? > tak to bylo to czym jest. Bo brak znaku zapytania na końcu. ;) > Ale skoro nie znasz innych wypowiedzi forum to > zapoznaj sie z nimi by poznac kontekst mojej wypowiedzi i mojego pytania. > Dlaczego jednak kontekst wypowiedzi innych forumowiczów odnosisz do mnie? > > > > > > Bo jeden fakt pozostaje faktem. > > > Za rzadow PIS ma miejsce walka z korupcja. I tego faktu cokolwiek n > ie nap > > iszesz > > > - > > > nie zmienisz:))))) > > > > I za to PiS-owi należą się brawa. Mam nadzieję, że podczas kolejnej kaden > cji > > parlamentu normalnośc zostanie utrzymana. > > Wlasnie o tym pisze i po to jest ten watek. > Więc brawo dla autorki, która absolutnie nie dała do zrozumienia, że wymiar sprawiedliwości jest upolityczniony. Wielkie brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Skoro jasne to nie przeciagaj bezpodstawnie 24.08.06, 14:07 i pisz konkretnie 1tomasz1 napisał: > Nie. Z kontekstu wynikało, że świetnie zrozumiałaś. :))))) > Po prostu masz czepialski charakterek, prawda? ;) Nie, nie zrozumialam, przede wszystkim oczekiwalam ze przeczytasz wyjasnienie do innej osoby - co zasugerowalam bo nie lubie sie powtarzac. W odpowiedzi otrzymalam belkot i brak ustosunkowania sie do tamtej mojej odpowiedzi. > > > Gdzie więc porozmawiamy o moich rzekomych niezliczonych nickach? Napisalam ze to mnie nie interesuje. > Dlaczego więc sugerujesz mi treści, których nie wypowiedziałem? Od pierwszego swojego postu ty mi je sugerujesz. Ja tylko wyjasniajac skierowalam do innej mojej odpowiedzi. Nie chcesz czytac- bo tak wyniak po poprawieniu twojej niefortunnej odpowiedzi znaczy ze nie chcesz zrozumiec. Twoj problem. Dyskusja nie ma sensu. > "(...) przestepy sa lapani (...)", załóżmy na moment, że posiadam podobne, jak > Ty cechy charalterologiczne i zadam pytanie - a cóż to autor miał na myśli??? > :))))))) Ale oczywiście tego nie uczynię... ;) Wlasnie ´nie uczynisz´. Literowka - przestepcy. Potepiasz cos najpierw insynuujac a potem sam to stosujesz? To maja byc twoje cechy charakterologiczne? Gratuluje... > > Dodam od siebie - to dobrze, że PiS tak wpływa na sądownictwo, że przestępcy są > łapani. Ciekawe jak on (ten PiS oczywiście) to robi...? ;) To juz twoje pytanie. Ale wlasciwie odpowiedziala tez gat ´rozumiejac to czego nie zrozumiala´ :)))) > > > > Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. > > > > > > Tak. Napisałaś to przy okazji oceny pracy wymiaru sprawiedliwości - Nie. Napisalam przy ocenie kryteriow ktorymi kieruje sie prasa- jak widac nadal. > > Więc musisz zatrudnić rzecznika, który będzie tłumaczył co chciałaś nam > przekazać. `nam to znaczy komu´? To ilu jest was tych nickow? Myslalam ze rozmawiam z jedna osoba. Nie musze. Jak widac niejaka gat zrozumiala i pare innych osob tez. Jesli ty masz problem- przezyje... Tym bardziej ze ze sposobu wypowiedzi jasno wynika iz nie interesuje cie juz temat- z ktorym sie zgadzasz tylko osobiste ataki. > > > Masz problem ze zrozumieniem tego tekstu? > > Ty masz. I to ze zrozumieniem tego co sama napisałaś. > Czy jeżeli PiS (jak kiedyś AWS) zacznie się degenerować (a każada władza, a > szczególnie totalna deprawuje), sądownictwo jak za Millera zacznie działać > gorzej? No bo jak tu łapać swoich? Tylko potem nie pisz ze nie robisz insynuacji. Zebys nie musial zatrudniac rzecznika. > > Piszesz z zagranicy? > > Czasami. Teraz z Polski. Napatrzyłem się więc jak ta norma działa. Nigdzie > jednak nie zauważyłem, że praca sądownictwa jest zależna od wyniku wyborczego Teraz wprowadzasz nowy element dyskusji? ´wynik wyborczy´? A co to ma do tego o czym pisalam? :) jak mam to rozumiec? Czyli twoim zdaniem praca sadownictwa nie zalezy ani od uczciwosci ludzi, ktorzy sa sedziami ani od sposobu sprawowania rzadow w panstwie? A slyszales o korupcji w sadownictwie? Nigdzie sie z tym nie spotkales? To bardzo ciekawe. Zdradz mi moze jakie panstwa odwiedzales...W kazdym razie w Polsce musialo cie dlugo nie byc. Tak z tego wnioskuje. > > To trudno mi z toba dyskutowac. > > To jest pewna reguła (ale nie dlatego się spieszysz?). ;) Regula ze trudno komus z toba dyskutowac? Nic dziwnego - nie prowadzisz dyskusji bo temat watku juz cie nie interesuje. Sam stwierdziles ze sie z nim zgadzasz. Czy zgadzasz sie tez z tym ze prasa zajmuje sie szkodzeniem dzialaniu panstwa o wiele wydajniej niz informowaniem rzetelnym o aferach korupcyjnych ktore mialy miejsce w 2004 roku a szkodzily gospodarce? > > > Czyli sugerujesz, że nie jesteś tubą PiS-u? Rozumiem ze dalszy ciag to kolejne insynuacje. W takim razie szkoda czasu. > Dlaczego jednak kontekst wypowiedzi innych forumowiczów odnosisz do mnie? Bo jest on merytorycznie zwiazany z tematem. Tematem jest stosunek prasy do dzialania panstwa, rzadu i demaskowania afer a przede wszystkim nie tylko moim jak widze zdaniem do rzetelnosci i sposobu przekazywania informacji. > Więc brawo dla autorki, która absolutnie nie dała do zrozumienia, że wymiar > sprawiedliwości jest upolityczniony. Wielkie brawa. Jezeli stosunek do korupcji jest twoim zdaniem polityka to brawa dla ciebie. Upolityczniony byl szanowny tomciu wtedy gdy nie dzialal i podlegal korupcji podobnie jak policja. Jezeli rzad w panstwie toleruje korupcje jak to mialo miejsce w 2004 roku to znaczy ze jest zlodziejski i skorumpowany. Oprocz kazdego obywatela w panstwie przed prawem odpowiadaja tez pracownicy sadow i prokuratury. W przeciwienstwie do ciebie nie podejrzewam by kiedykolwiek obywatele w wyborach wybrali ponownie zlodzieji, ktorzy tolerowali korupcje. Dlatego nie mam podobnych obaw co do ewentualnej zmiany rzadu w nastepnych wyborach. Wiec jesli brak tolerancji dla korupcji i lapowkarstwa jest twoim zdaniem polityka to tak- upolitycznionych znam bardzo wielu- w roznych sferach zycia. Niestety znam tez wobec tego ´nieupolitycznionych´ ktorzy w tym kontekscie sa bardzo nieciekawymi postaciami. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: jasne, że musisz lecieć ;) 24.08.06, 14:49 biedronka24 napisała: > i pisz konkretnie > 1tomasz1 napisał: > > > > Nie. Z kontekstu wynikało, że świetnie zrozumiałaś. :))))) > > Po prostu masz czepialski charakterek, prawda? ;) > Nie, nie zrozumialam, przede wszystkim oczekiwalam ze przeczytasz wyjasnienie d > o > innej osoby - co zasugerowalam bo nie lubie sie powtarzac. A jednak to nagminnie czynisz. Często robisz rzeczy, których nie lubisz? > W odpowiedzi otrzymalam belkot i brak ustosunkowania sie do tamtej mojej odpowi > edzi. Poproszę o cytat rzeczonego bełkotu. Poddamy (znów piszę my (sic!)) go analizie. > > > > > > Gdzie więc porozmawiamy o moich rzekomych niezliczonych nickach? > Napisalam ze to mnie nie interesuje. Od kiedy? Od momentu jak się zreflektowałaś? To może chociaż jakieś magiczne słowo? ;) > > > Dlaczego więc sugerujesz mi treści, których nie wypowiedziałem? > Od pierwszego swojego postu ty mi je sugerujesz. Ja tylko wyjasniajac > skierowalam do innej mojej odpowiedzi. Nie chcesz czytac- bo tak wyniak po > poprawieniu twojej niefortunnej odpowiedzi znaczy ze nie chcesz zrozumiec. > Twoj problem. Dyskusja nie ma sensu. Przeczytaj powyższą swoją wypowiedź i napisz czy można ją już zaliczyć do kategorii bełkotu, wg Twojej definicji oczywiście. ;))) > > > "(...) przestepy sa lapani (...)", załóżmy na moment, że posiadam podobne > , jak > > Ty cechy charalterologiczne i zadam pytanie - a cóż to autor miał na myśl > i??? > > :))))))) Ale oczywiście tego nie uczynię... ;) > Wlasnie ´nie uczynisz´. Literowka - przestepcy. Serio? Literówka, no proszę. Stosujesz podwójne standardy???? :))) A'propos Twojego 'wlasnie', musisz jeszcze łapnąć moje specyficzne poczucie humoru. ;) > Potepiasz cos najpierw insynuujac a potem sam to stosujesz? To maja byc twoje > cechy charakterologiczne? Gratuluje... Odpowiem tak ;))) - To mnie w tej dyskusji nie interesuje. :))) > > > > Dodam od siebie - to dobrze, że PiS tak wpływa na sądownictwo, że przestę > pcy są > > łapani. Ciekawe jak on (ten PiS oczywiście) to robi...? ;) > To juz twoje pytanie. Ale wlasciwie odpowiedziala tez gat ´rozumiejac to czego > nie zrozumiala´ :)))) Ależ ja oczekuję Twojej odpowiedzi - autorki wątku? Jak PiS wpływa na jakość pracy sądownictwa? Ciekawi mnie to niezmiernie... > > > > > > Ja tylko napisalam PIS robi dobrze. > > > > > > > > Tak. Napisałaś to przy okazji oceny pracy wymiaru sprawiedliw > ości - > Nie. Napisalam przy ocenie kryteriow ktorymi kieruje sie prasa- jak widac nadal > . > No właśnie. Jakimiż to kryteriami kieruje się prasa? > > > > > Więc musisz zatrudnić rzecznika, który będzie tłumaczył co chciałaś nam > > przekazać. > `nam to znaczy komu´? > To ilu jest was tych nickow? To już pytanie do Ciebie. Lubisz tego typu dywagacje, prawda? ;) > Myslalam ze rozmawiam z jedna osoba. Nie musze. Jak widac niejaka gat zrozumial > a > i pare innych osob tez. O właśnie. Tego typy dywagacje miałem na myśli. :)))))))))))))))))) > Jesli ty masz problem- przezyje... > Tym bardziej ze ze sposobu wypowiedzi jasno wynika iz nie interesuje cie juz > temat- z ktorym sie zgadzasz tylko osobiste ataki. Interesuje mnie tylko jedno - jak PiS wpływa na sądy. Reszta to bonus, rozrywka, darmowa zabawa. > > > > > > Masz problem ze zrozumieniem tego tekstu? > > > > Ty masz. I to ze zrozumieniem tego co sama napisałaś. > > Czy jeżeli PiS (jak kiedyś AWS) zacznie się degenerować (a każada władza, > a > > szczególnie totalna deprawuje), sądownictwo jak za Millera zacznie działa > ć > > gorzej? No bo jak tu łapać swoich? > Tylko potem nie pisz ze nie robisz insynuacji. Zebys nie musial zatrudniac > rzecznika. A co ja niby insynuuję? Że PiS się zdegeneruje? Żartujesz chyba???? Jeżeli będą przestrzegać wartości, nie zdegenerują się nigdy! > > > > Piszesz z zagranicy? > > > > Czasami. Teraz z Polski. Napatrzyłem się więc jak ta norma działa. Nigdzi > e > > jednak nie zauważyłem, że praca sądownictwa jest zależna od wyniku wyborc > zego > Teraz wprowadzasz nowy element dyskusji? ´wynik wyborczy´? Noooo, PiS rządzi w wyniku osiągniętego... wyniku wyborczego. Chyba... > A co to ma do tego o czym pisalam? :) jak mam to rozumiec? > Czyli twoim zdaniem praca sadownictwa nie zalezy ani od uczciwosci ludzi, ktorz > y > sa sedziami ani od sposobu sprawowania rzadow w panstwie? Rzecz w tym, że nie powinna zależeć od sprawowaniych rządów. Tak mówi, obowiązująca póki co, Konstytucja RP. > A slyszales o korupcj > i > w sadownictwie? Nigdzie sie z tym nie spotkales? To bardzo ciekawe. Zdradz mi > moze jakie panstwa odwiedzales...W kazdym razie w Polsce musialo cie dlugo nie > byc. Tak z tego wnioskuje. Zły wniosek. Z psychoanalizy pała. O polskich sądach (prokuraturze też) mam jak najgorsze zdanie. > > > > > > To trudno mi z toba dyskutowac. > > > > To jest pewna reguła (ale nie dlatego się spieszysz?). ;) > Regula ze trudno komus z toba dyskutowac? Nic dziwnego - nie prowadzisz dyskusj > i > bo temat watku juz cie nie interesuje. Sam stwierdziles ze sie z nim zgadzasz. Nie wiem dlaczego uciekasz od odpowiedzi na pytanie - jak PiS sprawił, że sądownictwo działa lepiej? Krótka jednozdaniowa, jednoznaczna odpowiedź i masz mnie z głowy. > Czy zgadzasz sie tez z tym ze prasa zajmuje sie szkodzeniem dzialaniu panstwa o > wiele wydajniej niz informowaniem rzetelnym o aferach korupcyjnych ktore mialy > miejsce w 2004 roku a szkodzily gospodarce? Prasa zajmuje się szkodzeniem? hmmmm czyli prasa jest na czyichś usługach. Bo przecież nie szkodzi bezinteresownie, prawda? Mam pytanie - kto za tym stoi i jaką prasę masz na myśli? > > > > > > > Czyli sugerujesz, że nie jesteś tubą PiS-u? > Rozumiem ze dalszy ciag to kolejne insynuacje. W takim razie szkoda czasu. I znów brak odpowiedzi. Dałaś do zrozumienia, że wielu na forum to tuby. Jako nowy spytałem czy Ty zaliczasz się do tub czy nie? Co w tym złego? ;) Odnoszę po prostu wrażenie, że trzymasz jedną stronę. > > > Dlaczego jednak kontekst wypowiedzi innych forumowiczów odnosisz do mnie? > Bo jest on merytorycznie zwiazany z tematem. Tematem jest stosunek prasy do > dzialania panstwa, rzadu i demaskowania afer a przede wszystkim nie tylko moim > jak widze zdaniem do rzetelnosci i sposobu przekazywania informacji. Słusznie. Tylko, że przy okazji przypadkiem wyszła druga sprawa z tym PiS-em i sądami. > > > Więc brawo dla autorki, która absolutnie nie dała do zrozumienia, że wymi > ar > > sprawiedliwości jest upolityczniony. Wielkie brawa. > Jezeli stosunek do korupcji jest twoim zdaniem polityka to brawa dla ciebie. W słowniku polityka nie powinno być w ogóle słowa "korupcja". Tym bardziej polityka z partii o nazwie "Prawo i Sprawiedliwość". ;) > Upolityczniony byl szanowny tomciu wtedy gdy nie dzialal i podlegal korupcji > podobnie jak policja. > Jezeli rzad w panstwie toleruje korupcje jak to mialo miejsce w 2004 roku to > znaczy ze jest zlodziejski i skorumpowany. Nic dodać, nic ująć! :) > Oprocz kazdego obywatela w panstwie > przed prawem odpowiadaja tez pracownicy sadow i prokuratury. Polecam przestudiować Konstytucję. Ich odpowiedzialność jest jakby mniejsza. > W przeciwienst Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Mam tylko jedno pytanie do Autorki watku 24.08.06, 13:27 W jaki sposob partia PiS wplynela na sad i prokurature ? Rozumiem, ze chodzilo o stworzenie przez rzad PiS odpowiedniego klimatu i zachety do podobnych dzialan, ale z zalozycielskiego postu wynikalo rowno, ze partia owa trzyma za pysk niezawisly sad i teoretycznie bezstronna prokurature. Moze i w szczytnym celu, ale TAK BYC NIE POWINNO. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Mam tylko jedno pytanie do Autorki watku 24.08.06, 13:29 gat45 napisała: > W jaki sposob partia PiS wplynela na sad i prokurature ? > > Rozumiem, ze chodzilo o stworzenie przez rzad PiS odpowiedniego klimatu i > zachety do podobnych dzialan, ale z zalozycielskiego postu wynikalo rowno, ze > partia owa trzyma za pysk niezawisly sad i teoretycznie bezstronna prokurature. > > Moze i w szczytnym celu, ale TAK BYC NIE POWINNO. Autorka tak bardzo chciała znaleźć jakiś pozytyw, że napisała zanim pomyślała i... zaczęła się spieszyć. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 szanowny tomaszu 24.08.06, 13:34 przeczytaj odpowiedz do gat- powinna ciebie tez zadowolic. Spiesze sie naprawde. Ale oczywiscie zapragniesz to tez kwestionowac. Przekaz jest jasny bo sama gat przyznala ze go rozumie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 problemy interpretacyjne 24.08.06, 13:32 sa naogol zwiazane z wola. Jak ktos ma zla wole zawsze zinterpretuje odwrotnie niz na to wskazuja intencje i przekaz autora. Skoro rozumiesz - to po co pytasz? TAK BYC POWINNO. Tzn rzad powinien dzialac tak by sady mogly wlasciwie funkcjonowac. Proste? Chyba jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: problemy konstytucjonalne 24.08.06, 13:47 biedronka24 napisała: > sa naogol zwiazane z wola. Jak ktos ma zla wole zawsze zinterpretuje odwrotnie > niz na to wskazuja intencje i przekaz autora. > > Skoro rozumiesz - to po co pytasz? > > TAK BYC POWINNO. Tzn rzad powinien dzialac tak by sady mogly wlasciwie > funkcjonowac. Proste? > Chyba jak drut. No popatrz, a Konstytucja mówi: "Sądy i Trybunały są władzą odrębną i niezależną od innych władz." "Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom. Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów." Specyficzne myślenie prezentujesz. Niczym prosto wyjęte z Millera i spółki... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 problemy logiczne 24.08.06, 14:14 niezaleznosc nie dotyczy wplywu posredniego jakim jest stosunek do korupcji. Sprawa jest oczywista - dyskutowac oczywistosci nie bede. Cytatow z konstytucji nie potrzebuje. Wystarcza z pamieci problemy z uczciwoscia sadow. Wladza niezawisla nie oznacza ze bezkarna wobec prawa. A teraz skoro masz tak wiele czasu proponuje przejrzyj cos co sie nazywa ´wskaznik wiarygodnosci´ ten dla inwestorow. Jaki to ma zwiazek z rzadem, sadownictwem, sejmem oraz korupcja. Poniewaz nie ustajesz w insynuacjach - koncze na tym dyskusje. Dales mi pewnosc ze temat watku cie nie interesuje a jedynie pyskowki. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: problemy logiczne 24.08.06, 14:53 biedronka24 napisała: > niezaleznosc nie dotyczy wplywu posredniego jakim jest stosunek do korupcji. > Sprawa jest oczywista - dyskutowac oczywistosci nie bede. Bo musiałbyś mieć argumenty. Sprawa jest prosta, polityk szczególnie ten rządzący nie ma prawa uzurpować sobie... prawa do wpływania na sędziego. Amen. Ty zasugerowałaś, że jest inaczej. > > Cytatow z konstytucji nie potrzebuje. Wystarcza z pamieci problemy z uczciwosci > a > sadow. Wladza niezawisla nie oznacza ze bezkarna wobec prawa. I znów masz rację. Tyle, że są pewne mechanizmy, które to właśnie umożliwiają. Do nich nie zalicza się bynajmniej polityków. > > A teraz skoro masz tak wiele czasu proponuje przejrzyj cos co sie nazywa > ´wskaznik wiarygodnosci´ ten dla inwestorow. Zapomniałbym. Lubisz ekonomię i wskaźniki. > Jaki to ma zwiazek z rzadem, sadownictwem, sejmem oraz korupcja. > Poniewaz nie ustajesz w insynuacjach - koncze na tym dyskusje. Co insynuuję? Jakiś konkret wreszcie? Na koniec może? Póki co Ty insynuujesz mi, że mam wiele nicków i takie tam... :))))) > Dales mi pewnosc > ze temat watku cie nie interesuje a jedynie pyskowki. Myślałem, że to konkretna i spokojna, powiedziałbym męska rozmowa... :(((( Wracając do tematu, skomentujesz rzeczony zapis w Konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: problemy interpretacyjne 24.08.06, 13:54 biedronka24 napisała: > sa naogol zwiazane z wola. Jak ktos ma zla wole zawsze zinterpretuje odwrotnie > niz na to wskazuja intencje i przekaz autora. > > Skoro rozumiesz - to po co pytasz? > > TAK BYC POWINNO. Tzn rzad powinien dzialac tak by sady mogly wlasciwie > funkcjonowac. Proste? > Chyba jak drut. Swietnie rozumiem chec znalezienia pozytywow w dzialaniu osob i ugrupowan, ktore popieramy i w ogole dla ktorych mamy zyczliwe uczucia. Jednak w zadnym przypadku NIE WOLNO pozwalac, zeby polityczne ugrupowanie wplywalo na instytucje, ktore ORGANICZNIE maja byc od niego niezalezne. Moze sie wiec Pani cieszyc, ale post byl bardzo niezreczny (lubie eufemizmy), bo sugerowal naduzycie wladzy. A nawet wiecej niz sugerowal. Proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 droga gat- zrozumialas przekaz 24.08.06, 14:17 a pytalas o niego. To juz samo swiadczy o manipulacjach. Teraz cos insynuujesz podobnie jak niejaki tomasz. Nie - nie chodzi tu o sympatie a satysfakcje z normalnosci - niezalezna od ewentualnych preferencji politycznych. Poza tym - oprocz tej satysfakcji jest uwaga wyrazna ze prasa owej satysfakcji zwyklego obywatela nie podziela bo obdarza go zainteresowaniem minimalnym, wiekszosc uwagi odbiorcow codziennych informacji koncentrujac na wszelkich mozliwych mniej istotnych informacjach ktore moga prace rzadow czy organow panstwowych dezorganizowac. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Biedroneczko 24.08.06, 14:21 Za to Ty najwyrazniej nie rozumiesz mojego przekazu. Uciekam wiec sobie (choc akurat sie nigdzie nie spiesze), bo nie mam zaciecia ani polemicznego, ani pedagogicznego i nigdy nie zalezalo mi szczegolnie na przekonywaniu osob przekonanych do racji innych niz moje. I to nas rozni zasadniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 zalezalo ci za to na zadawaniu pytan 24.08.06, 14:50 do tresci ktore zrozumialas? Ja tez uciekam bo sie spiesze. Mnie natomiast zalezy, tzn nie w ramach michnikowskiego ´nam nie jest wszystko jedno´ tylko w ramach tego - ze jest dla mnie jasne iz nie moge mieszkac w pieknym domu jesli wokol jest bloto. I tak ma wiekszosc normalnych ludzi. Jesli sady, policja, urzedy sa skorumpowane jak bylo dotad nie dawalo sie normalnie mieszkac. Moze moja radosc z normalnosci ciebie dziwi. Ale ta moja radosc jest szczera i jestem pewna ze wkrotce dzielic ja bedzie wielu obywateli mojego kraju. Jesli to sa inne racje niz twoje to trudno. Ja tez nie przekonuje i tez mi nigdy na tym nie zalezalo tylko zdaje sobie sprawe ze normalnosc jest potrzeba wiekszosci ludzi w moim kraju. I w kazdym kraju. Wiec jest sprawa naturalna iz spodziewam sie ze ciesza sie tak jak ja. A jak sie ktos nie cieszy. To trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 11:56 1tomasz1 napisał: > > A ja myślałem, że to zrobił niezawisły sąd. ;)))) W slowniku PiSiorow nie istnieja okreslenia typu: "niezawisly", "niezalezny", etc. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 troszke precyzji zabciu 24.08.06, 12:00 Fakty sa nastepujace: 1/sad aresztuje skorumpowanych - kiedy? Za przestepstwo dokonane kiedy? A teraz odpowiedz sobie na pytanie kiedy sad byl ´zawisly´ a kiedy ´niezawisly´ 2/ kto sciga przestepcow - sad? A dalej mi sie nie chce bo to jak grochem w sciane... Czy wszyscy macie argumenty takie jak kolega na dole, tzn PIS jest zly bo za jego rzadow aresztuje sie skorumpowanych? A moze jakies protesty za ingerencje w ekonomie? W koncu przetargi to ekonomia nieprawdaz? ach ten straszny PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk A komu PiS zrobil dobrze? 24.08.06, 11:54 Giertychowi, Lepperowi i Antkowi Macierewiczowi. Komus jeszcze? F. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 rozumiem ze popierasz korupcje w policji 24.08.06, 11:56 tylko pogratulowac... wyobraz sobie ze to dotyczy wszystkich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Cipeńko nie popieram komunizmu w wydaniu hołoty 24.08.06, 12:29 bolszewickiej z PiS. Minął prawie rok od przechwycenia władzy na zasadzie oszustwa wyborczego i ja grzecznie zapytam się gdzie jest obiecanych 3 mln mieszkań? Nie będe wymieniał dokonań bolszewickiej hołoty pisowskiej bo NIE MA ŻADNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Czy inaczej było przy innych rządach? 24.08.06, 12:09 Czy rząd Belki (wtedy wzrost przyspieszył) był traktowany lepiej? A nawet rząd Mazowieckiego? Pora przyzwyczaić się, że media nie są od propagandy sukcesu, ale polują na złe wiadomości. Przecież to media obrzydziły Polakom III RP pisząc głównie o skandalach, przekrętach, patologiach, a pomijając wszekie pozytywne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a 2004 w ktorym mialo miejsce przestepstwo 24.08.06, 12:19 to ktora RP byla? Pragne dodac ze notka wlasnie jest krotka. Duzo tam jeszcze tych krzykaczy etatowych? Jakies konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: a 2004 w ktorym mialo miejsce przestepstwo 24.08.06, 12:33 Dzisiaj wszyscy przestepcy są jedynie ofiarami reżimu, nie pojmujesz? Jedynymi złoczyńcami w tym kraju są znani bracia. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 tak to pojelam juz dawno taka dekadencja 24.08.06, 12:48 prasowo- pseudoelitarna. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra dzięki 24.08.06, 12:33 biedronka24 napisała: > Wiadomo- sa ciekawsze skandale dzięki temu wyborcza mogła stac się beznakładowo tabloidem :)) tylko, jeszcze nie dotarło to info :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 12:34 A który konkretnie z organów partii PiS to zrobił? A może prokurator i sąd należą do PiS? Jaki to ma w ogóle związek z PiS? A czytając słowa biedronki - rozumiem, że w III RP nie wykryto nigdy żadnej afery korupcyjnej tylko łże elity brały łapówki śmiejąc się w twarz prawdziwym Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 problem jest niestety w czym innym 24.08.06, 12:46 przeczytaj temat watku. Wyraznie napisalam. Jesli wykrywane sa afery korupcyjne co ma oczywiste skutki dla gospodarki to prasa zamieszcza tylko krotka notke. Wazniejsze jest przesiewanie przez sito kazdego slowa kazdego z ministrow w dodatku wyrwanego z kontekstu by utrudnic prace rzadu. A widac ze mimo to - mimo tego blokowania i przeszkod ma sie ku normalnosci. Z ludzi czytajacych prase trzeba jednak robic wariatow i mowic im ze jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: problem jest niestety w czym innym 24.08.06, 13:57 Co za brednie i na dodatek ewidentne kłamstwo. Akurat o aferze z ARO media pisały od dawna. Bodajże Superexpress jako pierwszy - na pierwszej stronie nazwał wprost zakupienie ARO skandalem, zmusił komendanta policji do przejechania się nim i zrobił test tego wyjątkowo wadliwego samochodu. To przecież dzięki mediom i samym policjantom, którzy jeździli tymi samochodami i zwrócili na tem temat uwagę dziennikarza SE na policyjnym forum ifp.pl sprawa została w ogóle nagłośniona i wykryta. A analizowanie słów ministra w mediach to normalna rzecz w każdym demokratycznym kraju. Do słów przedstawicieli rządu czasem bezpośrednio zależą kursy akcji, walut i wiarygodnośc kredytowa kraju. Gdy minister podważa wiarygodność kraju na arenie międzynarodowej to szkodzi swojemu krajowi. A rozumując po twojemu to TV TRWAM "utrudniła" w tym przypadku pracę rządowi bo wyemitowała wywiad z Macierewiczem. Twoje argumenty są więc tak dziecinne, że może udaj się na jakieś forum dla nastolatków? ----------------------------- to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło: www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Re: problem jest niestety w czym innym 24.08.06, 14:20 jestem-z-ukladu napisał: >Do słów przedstawicieli rządu czasem bezpośrednio zależą > kursy akcji, walut i wiarygodnośc kredytowa kraju. Doprawdy? a jakies konkrety moze? Raczej to probuje sugerowac prasa. Od slow wiarygodnosc raczej nie zalezy. Chyba ze chodzi o manipulacje prasowe. Prasa jako taka powinna umiec oceniac wartosc slow. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: problem jest niestety w czym innym 24.08.06, 15:25 >Doprawdy? a jakies konkrety moze? a prosze bardzo, dwa pierwsze przykłady z wyszukiwarki: w kraju pl.wikinews.org/wiki/Prezydent_szuka_nowego_szefa_NBP za granicą www.expander.pl/expander/index.jsp?place=Lead3&news_cat_id=21&news_id=8809&layout=2&page=text Oczywiście, to wszystko tylko manipulacja mediów. Rynek nie patrzy na politykę, a inwestorzy pakują pieniądze bądź gdzie, bo mają ich za dużo. Dobrze, że zaczyna się rok szkolny to może przestaniesz pisać bredni na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 zaprzestane nabijac kase agorze 24.08.06, 15:38 bo generalnie mam agorafobie. Rok szkolny nie ma z tym nic wspolnego. Jest na tyle duzo innych forow ze nie musze ryzykowac ´rozmowy´ z pacynkami agorowymi, bo normalni ludzie pracuja i inwestuja- ergo - sa zajeci.... Serdeczne pozdrowienia od niezawislych forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46153283&a=46238918 Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: zaprzestane nabijac kase agorze 25.08.06, 07:33 biedronka24 napisała: > bo generalnie mam agorafobie. > > Rok szkolny nie ma z tym nic wspolnego. > Jest na tyle duzo innych forow ze nie musze ryzykowac ´rozmowy´ z pacynkami > agorowymi, bo normalni ludzie pracuja i inwestuja- ergo - sa zajeci.... > > Serdeczne pozdrowienia od niezawislych > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=46153283&a=46238918 Biedroneczko czy to Ty zarzucałaś mi stosowanie wycieczek osobistych podczas dyskusji? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 12:46 to nastepny przyklad,jezdem zbulwersowanywww.nie.com.pl/art7852.htm Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 13:02 biedronka24 napisała: > <a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060824/kraj/kraj_a_18.html" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060824/kraj/kraj_a_18.html</a> > Wiadomo- sa ciekawsze skandale ******************************** Myślałem że prokuratura i sądy są niezależne.Z twojego postu wynika że już zostały "odzyskane".Zaraz dowiemy się że Jarosław odniósł sukces w akcjach GROMU Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk To tez PiS? : 24.08.06, 13:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3568847.html Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 14:29 A łaskę robi PiS,że rządzi? Wygrał wybory,to i rządzi - a jak ,to wkrótce ocenią wyborcy:). Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Jak PIS cos robi ŹLE to jest tylko krotka notka 24.08.06, 14:32 SAMORZĄD Oskarżony były burmistrz Pragi Północ Podpisywał fikcyjne umowy Akt oskarżenia przeciwko Robertowi Sosnowskiemu (do niedawna wpływowy polityk PiS i burmistrz Pragi Północ) trafi dziś do sądu. Prokuratura zarzuca mu wystawianie fikcyjnych zleceń dla swoich podwładnych. Sprawę północnoprascy śledczy badali od ponad roku. Udowodnili, że Robert Sosnowski wystawił i podpisał co najmniej 14 fikcyjnych umów związanych z wdrażaniem w urzędzie systemu ISO. Pieniądze za rzekome wykonanie prac trafiły na konta dwóch urzędników. W ten sposób dzielnica straciła według szacunków prokuratury 169 tys. zł. Do przestępstwa miało dojść między 28 marca 2003 r. a 30 września 2005 r. Wśród beneficjentów burmistrza był naczelnik sekretariatu zarządu dzielnicy, a potem były wiceburmistrz Kazimierz Konopka. Nie ma on wyższego wykształcenia, dlatego otrzymywał niską pensję. Burmistrz, aby podnieść jego dochody, wpadł na pomysł zlecania mu na papierze prac. Pieniądze trafiały też na konto innego urzędnika, Karola Krawczyka - był informatykiem w Urzędzie Dzielnicy. Prokuratura oskarża Roberta Sosnowskiego o przekroczenie uprawnień i spowodowanie znacznej szkody majątkowej w budżecie dzielnicy. Grozi mu od 6 miesięcy do 8 lat więzienia. Sosnowski nie przyznaje się do winy. W czasie przesłuchania odpowiadał tylko na pytania swojego obrońcy. Robert Sosnowski stracił stanowisko burmistrza w maju, gdy rekomendację cofnęło mu warszawskie PiS (stanowisko stracił też Kazimierz Konopka). Poparcie jego partia wycofała m.in. po doniesieniu mediów, że w 1999 r. przyszła żona Roberta Sosnowskiego otrzymała mieszkanie komunalne na Pradze Północ, gdy szefem komisji mieszkaniowej był oskarżony dziś samorządowiec. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060824/warszawa_a_3.html- Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Jak PIS cos robi ŹLE to jest tylko krotka no 24.08.06, 15:31 Z tymże Sosnowskim Kazio Marcienkiewicz wizytował urząd Pragi Północ.Przewodnik ze wszech miar słuszny.Kto inny wprowadzi ewentualnego Prezia w tajemnice przekrętów lepiej niż on ? Odpowiedz Link Zgłoś
bloomizm Re: Jak PIS cos robi dobrze to jest tylko krotka 24.08.06, 15:45 Czyli przyznajesz tym samym, że jeżeli "notatka jest długa" jest to usprawiedliwione, bo PiS robi źle. Wiesz, że nieźle się wpakowałaś akurat takim sformułowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś