joannabarska 06.09.06, 14:34 Mecenas p.Piotr,obrońca p. Gilowskiej, mowi o swym doswiadczeniu, ale mocno przesadza, gdy twierdzi, ze czyjaś praca w SB była "ścisłą tajemnicą". Skąd on czerpie takie "rewelacje"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowytor3 No właśnie, nie mógłby zapytać kogoś kto dla SB 06.09.06, 14:37 pracował? Czy mogę do niego napisać i dać mu twoje namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska [...] 06.09.06, 14:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 14:38 Kazdy pracownik SB w legitymacji slużbowej miał pieczatke widoczną, ze pracuje w komendzie woj milicji d/s Slużby bezpuieczenstwa i poza niejawnymi nikt z oficjalnych nie krepował sie za bardzo z tymi informacjami. A wydział II nie byl niejawny. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 14:56 Legitymacji nie wolno było nikomu pokazywać. To,ze była widoczna nie szkodzi. "Blachą" można było tylkom mignąć w czasie wejścia na rewizję.Nigdy nie pokazywano jej nikomu z bliska, a już absolutnie nikomu nie wolno było odczytywać czegokolwiek z jej zawartości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 14:41 A ty chwaliłaś się gdzie prcujeesz? Pewnie, że to była tajemnica. Dzieci nie wiedziały co rodzice robią. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 14:43 Ja kur(jedno z ostatnich słow alfabetu)a tak! Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 15:00 Znów mnie usiłujesz obrazić w ten sam sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 15:03 Zrozum kurko -jej świat się wali! Odpowiedz Link Zgłoś
kapucynka9 A no była tajemnicą. Ja o tym, że mój sąsiad 06.09.06, 14:43 drzwi w drzwi w klatce schodowej był SB'ekiem dowiedziałem się i to od niego w 2003 roku. Całkiem miłym był sąsiadem przez ostatnie 30 lat. Nawet go tyrochę lubię, no i mam pewność, że nie kapuje dla nowej SB'ecji, która wszak jest i nikt z tych nowych SB'eków tą swoją profesją też się nie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 To trzeba im przyznać, kulturalni, inteligentni 06.09.06, 14:55 i stosunkach sąsiedzkich i towarzyskich naprawdę przeuroczy ludzie. Znałem takich i nawet wiedząc sporo na ich temat, na temat konkretnych osób, trudno było mi uwierzyć w to co oni rzeczywiscie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
kapucynka9 A robili jedno w służbie PZPR'u. 06.09.06, 14:59 Nie ruszaj socjalizmu, sojuszu z CCCP i przewodniej roli partii. Kto nie ruszał miał spokój, a kto ruszył to mu gnaty łamali. Uprzedzali, że połamią i łamali. To było na swój sposób uczciwe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Nie przesadzaj, bo dzis... 06.09.06, 15:02 To "łamanie" to litentia poetica! Nie przesadzaj, bo oglupiasz nie znajacych tych czasów. Indywidulanie ktos palka dostał. Dziś tez dostaje! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Nie przesadzaj, bo dzis... 06.09.06, 15:09 Pałką dostać w tamtych czasach to pieszczota. Były znacznie większe pieszczoty - wywalanie z pracy (mam sąsiadkę byłą nauczycielkę, którą wywalono z pracy, bo ośmieliła się dzieciom w szkole mówić o Katyniu), rozwalanie rodzin, np aresztowania rodziców i oddawanie dzieci do domów dziecka, drobne szykaniki jak przebijanie opon w samochodach czy włamania nieznanych sprawców, że już o ścieżkach zdrowia nie wspomnę. Władza dopieszczała jak mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
kura56 . Erudyta za dychę. 06.09.06, 21:51 > To "łamanie" to litentia poetica! Nie przesadzaj, bo oglupiasz nie znajacych Jak widać z powyższego cytatu, joannabarska z łaciny zna tylko słowa na k. Nie piszę się litentia tylko licencia. tak jak po polsku. To zapożyczenie z łaciny. Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym uczył Marcin Marcina.... 06.09.06, 22:03 a sam głupi jak świnia - jak mówi przysłowie portalwiedzy.onet.pl/51882,,,,licentia_poetica,haslo.html Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: . Erudyta za dychę. 07.09.06, 00:50 licentia poetica...Jak ,kurko56, poprawiasz, to poprawiaj prawidłowo. Za chwilę napiszesz moze ...obiat? Odpowiedz Link Zgłoś
cichociemnym [...] 06.09.06, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Mecenas przesadza! 06.09.06, 15:01 Jedyny SBek którego poznałam do dziś stara się twierdzić, że ścigał przestępstwa gospodarcze. Nb niektórym działaczom opozycji wtryniano zarzuty gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada praca jak praca 07.09.06, 01:05 nie ma co demonizować. Wtedy świnie można było spotkać wszędzie. Takich, co kariery łamali, na kłamstwie i wazelinie wypływali. Ale czasy się zmioeniają, ludzie wolniej. Nie pozbędzimy się ohydy pokazując na esbeków. Tak się ohydę ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Swin nie brakuje 07.09.06, 01:44 Dzis takich, co nazywasz świnmi, tez nie brakuje. W dodatku mają bardzo luksusowe chlewnie.To nie sierżmiężny socjalizm Gomułki! Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Trudno spokojnie 07.09.06, 19:27 Tutaj trudno dyskutowac spokojnie. Chyba trzeba po prostu prać po pyskach - słownie chociaż! Odpowiedz Link Zgłoś