andrzejg 14.09.06, 20:05 własnie w TVN24 właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt interesów A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potodno Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:06 merytorcznie to niestety baba jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:06 andrzejg napisał: > własnie w TVN24 > > właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt interesów W koncu ktos to Zawiszy wytlumaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 I to nie pierwszy raz 14.09.06, 20:08 Zawisza sie tlumaczy:))) www.radiozet.com.pl/index.php?page=rozmowy&id=3736&year=2006&month=7 Odpowiedz Link Zgłoś
peer2 Re: I to nie pierwszy raz 14.09.06, 20:11 Ten wywiad z zetki był boski, nigdy nie widziałem, żeby ktoś u Moniki aż tak się pogubił.... Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: I to nie pierwszy raz 14.09.06, 20:11 bebe255 napisała: > Zawisza sie tlumaczy:))) Zawisza sie nie tlumaczy, on atakuje, jak na aferzyste przystalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:13 Obecnie słyszymy w czym rzecz -prywatne oskarzenia,które p.Zawisza lekceważy ewidentnie. Red.Olejnik zadaje trudne pytania,na które poseł Zawisza nie odpowiada. Gratulujemy PiS-owi posła. Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:14 milicjantka daje ciała Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:15 Wrecz przeciwnie, Zawisza sie totalnie zaplatal w swoje klamstwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:17 jakie kłamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:44 Nie zrozumiesz :-))) potodno napisał: > jakie kłamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:16 i wychodzi ignorancja tej pani Odpowiedz Link Zgłoś
daria_nowak Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:30 Abstrahując od poglądów politycznych - bądź obiektywny. Pan poseł atakuje na oślep, język mu się plącze... a Olejnik spokojna... Odpowiedz Link Zgłoś
potodno Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:34 kpisz czy o zdrowie pytasz milicjantka wyszła na kompletna ignorantke a na koncu było swietne monisia nie byłam w klatce nie byłam w klatce o mało sie nie popłakała Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Bycie milicjantem jest w IV RP powodem do wstydu? 14.09.06, 20:24 A od kiedy to? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:15 Nie jestem bezkrytyczna wielbicielka harcerstwa, ale jednak na taki emblemat chyba sobie ta organizacja nie zasluzyla ? Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson A tam nie ma 14.09.06, 20:20 SKOK-i (Spółdzielcze Kasy Oszczędnościowo-Kredytowe) pozostają w "zażyłych związkach" z obecnymi działaczami PiS-u (Kaczyński, Gosiewski, Gosiewska, Jędrych, Kościelniak). Są to instytucje parabankowe, które tak jak banki prowadzą konta i dają kredyty, ale nie płacą podatku dochodowego (bo gdy powstawały, miały nie zarabiać pieniędzy) i nie podlegają nadzorowi bankowemu (o dodatkowe przywileje w 2004 zabiegali w Sejmie posłowie PiS-u, m.in. Przemysław Gosiewski, proponując korzystne dla SKOK-ów zapisy w ustawie antylichwiarskiej oraz o upadłości konsumenckiej). Działają one nawet na terenie niektórych komend policji (płacąc grosze lub wcale za lokale), a oprócz nich działalność tam prowadzić mogą tylko ajenci bufetów i kiosków – a ponieważ zarobki policjantów nie są duże, więc SKOK-i mają na miejscu klientów, chętnych na pożyczki gotówkowe. SKOK-i zrodziły się dzięki Fundacji na rzecz Polskich Związków Kredytowych (FPZK), której rady pierwszym przewodniczącym był Lech Kaczyński (wyróżniony przez SKOK-i nagrodą Feniksa). Jego córka, Marta Kaczyńska-Smuniewska jest aplikantem adwokackim w kancelarii, w której jednym z dwóch wspólników jest Adam Jedliński, przewodniczący rady nadzorczej Krajowej SKOK, która całym tym biznesem steruje. Natomiast mąż córki prezydenta Kaczyńskiego, Piotr Smuniewski, pracuje w tejże Krajowej SKOK w dziale monitoringu i kontroli. Powołana przez Sejm komisja śledcza do spraw banków i nadzoru bankowego, mająca zbadać cały rynek bankowo-finansowy w Polsce, prześwietli – wg zapowiedzi panów Gosiewskiego (wyróżnionego przez SKOK-i nagrodą Feniksa) i Zawiszy (wyróżnionego przez SKOK-i nagrodą Feniksa w 2006, roku powołania bankowej komisji śledczej, której Zawisza przewodniczy) – wszystko poza sprawą SKOK-ów. Jednym z członków tej komisji jest zresztą Jacek Kościelniak (PiS), wielokrotny audytor SKOK-ów. Nieczyste sprawy związane ze SKOK-ami opisywały w serii artykułów (i wciąż wracają do tych spraw) "Polityka" i "Gazeta Wyborcza" – kierownictwo SKOK-ów prowadzi z tymi pismami prawdziwą wojnę, wykazując się zastanawiającymi wpływami w prokuraturach, które żądają od dziennikarzy dostępu do twardych dysków i ujawnienia tożsamości ich informatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa To co powiedzieć o posłach PO 14.09.06, 20:24 którzy byli i są ściśle powiązani z Bankami. A przeciez sejm tworzył prawo Bankowe i liczne ustawy sprzyjające Bankom. alexanderson napisał: > SKOK-i (Spółdzielcze Kasy Oszczędnościowo-Kredytowe) pozostają w "zażyłych > związkach" z obecnymi działaczami PiS-u (Kaczyński, Gosiewski, Gosiewska, > Jędrych, Kościelniak). Są to instytucje parabankowe, które tak jak banki > prowadzą konta i dają kredyty, ale nie płacą podatku dochodowego (bo gdy > powstawały, miały nie zarabiać pieniędzy) i nie podlegają nadzorowi bankowemu > (o dodatkowe przywileje w 2004 zabiegali w Sejmie posłowie PiS-u, m.in. > Przemysław Gosiewski, proponując korzystne dla SKOK-ów zapisy w ustawie > antylichwiarskiej oraz o upadłości konsumenckiej). Działają one nawet na > terenie niektórych komend policji (płacąc grosze lub wcale za lokale), a oprócz > > nich działalność tam prowadzić mogą tylko ajenci bufetów i kiosków – a po > nieważ > zarobki policjantów nie są duże, więc SKOK-i mają na miejscu klientów, chętnych > > na pożyczki gotówkowe. SKOK-i zrodziły się dzięki Fundacji na rzecz Polskich > Związków Kredytowych (FPZK), której rady pierwszym przewodniczącym był Lech > Kaczyński (wyróżniony przez SKOK-i nagrodą Feniksa). Jego córka, Marta > Kaczyńska-Smuniewska jest aplikantem adwokackim w kancelarii, w której jednym z > > Według Pana są takie momenty, gdy władza zmuszona jest strzelać do obywateli? Michnik: Tak. Tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: To co powiedzieć o posłach PO 14.09.06, 20:25 Czy Ci poslowie zasiadaja teraz w bankowej komisji sledczej? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:20 andrzejg napisał: > właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt interesów Też konflik interesów jak u Balcerowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:22 t-800 napisał: > andrzejg napisał: > > > właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt intere > sów > > Też konflik interesów jak u Balcerowiczów? być może jak u Balcerowiczów A. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Monika Olejnik niszczy harcerza Zawiszę 14.09.06, 20:25 Zawisza ma wbudowana opcje samodestrukcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam228 Re: Nie wiem kto tu kogo niszczy? 14.09.06, 20:24 Zawisza ją uśmiechem załatwił. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:27 A sygnałem jest rytualny skowyt - "Olejnik niszczy!". Trudno chyba o lepszą rekomendację. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:28 pocieszaj sie,pocieszaj A. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:49 Panicznie się boimy hucpiarza? Daj se luz, ludek :-))) andrzejg napisał: > pocieszaj sie,pocieszaj > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:28 Nie nalezy sie temu dziwic. Kazdy by sie bal osoby chorej psychicznie i nieobliczalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:32 Olejnik nie jest w najwyższej formie (programy w TVN 24 są o klasę słabsze od poprzednich), ale Twoje posty świetnie oddają oślizły charakterek Zawiszy - rozpieszczonego bezkarnego polityczka-prawiczka. Tylko proszę nie obrażać chorych psychicznie!;) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:40 Przepraszam wszystkich chorych psychicznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:33 bebe255 napisała: > Nie nalezy sie temu dziwic. Kazdy by sie bal osoby chorej psychicznie i > nieobliczalnej. Obliczalny, nieobliczalny, ale przywalic lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:32 karlin napisał: Nie umiesz odroznic strachu od obrzydzenia ? I przerazenia, ze cos takiego dochrapalo sie waznych badz co badz funkcji panstwowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Jak oni się panicznie boją tego Zawiszy:) 14.09.06, 20:35 gat45 napisała: > karlin napisał: > > Nie umiesz odroznic strachu od obrzydzenia ? I przerazenia, ze cos takiego > dochrapalo sie waznych badz co badz funkcji panstwowych ? patrzylem ,i s]nie strach w oczkach Moniki widziałem. ale ona patrzyla na to cos, jakby metrowa glista na stole lezała Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Mnie się aż żal Zawiszy robiło... ____nt 14.09.06, 20:34 andrzejg napisał: > własnie w TVN24 > > właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt interesów > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Tylko przprosic. Juz sie poswięce... 14.09.06, 20:39 Jako jedna z lublinianek przepraszam internautów chociaz za to, ze zarówno pp. Kruk i Zawisza pochodzą z Lublina. Ale nie ja tę dwójke wychowywałam... "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSKI Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Tylko przprosic. Juz sie poswięce... 14.09.06, 20:42 joannabarska napisała: > Jako jedna z lublinianek przepraszam internautów chociaz za to, ze zarówno pp. > Kruk i Zawisza pochodzą z Lublina. Ale nie ja tę dwójke wychowywałam... > > "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSK > I ******************************* Ja wybaczam :-)) Ale jednak KUL podjął ryzyko ich immatrykulacji.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Tylko przprosic. Juz sie poswięce... 14.09.06, 20:45 alistair-p napisał: > joannabarska napisała: > > > Jako jedna z lublinianek przepraszam internautów chociaz za to, ze zarówn > o pp. > > Kruk i Zawisza pochodzą z Lublina. Ale nie ja tę dwójke wychowywałam... > > > > "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁ > CZYŃSK > > I > ******************************* > Ja wybaczam :-)) Ale jednak KUL podjął ryzyko ich immatrykulacji.Niestety. > Jaki KUL tacy absolwenci,widać ,ze ta szkołka na pisy schdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Pani Joanno, nie Pani wina, że Lubelską Ziemię pan 14.09.06, 21:08 Boh takem czemś znawoził!:) joannabarska napisała: > Jako jedna z lublinianek przepraszam internautów chociaz za to, ze zarówno pp. > Kruk i Zawisza pochodzą z Lublina. Ale nie ja tę dwójke wychowywałam... > > "Chcieliście Polski? No to ja macie. Skumbrie w tomacie, pstrąg." K.I.GAŁCZYŃSK > I Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Mnie się aż żal Zawiszy robiło... ____nt 14.09.06, 20:44 snajper55 napisał: > andrzejg napisał: > > > własnie w TVN24 > > > > właśnie na przykładzie Zawiszy dowiadujemy się co to jest konflikt intere > sów > > > > A. > ******************* Daj spokój,ZERO TOLERANCJI dla bydląt i wszelkiego innego robactwa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Mnie się aż żal Zawiszy robiło... 14.09.06, 21:19 No bo taki ładny chłopcyk... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mnie się aż żal Zawiszy robiło... 14.09.06, 21:28 belkot_belkot_belkot napisał: > No bo taki ładny chłopcyk... Ziobro, Zawisza - urzekli Jarka urodą ? S. Odpowiedz Link Zgłoś