Dodaj do ulubionych

Rokitę pokręciło

25.09.06, 10:44
Wymyslił sobie nowa teorię, platforma będzie obrotową partią, jak wygra te na
90% prawdopodobne wybory. Może z PiS, może z SLD, może z Samoobroną. Uczy się
podobno na własnych błędach.
Czemu ten Tusk go nie wywali z platformy? Jasiu pasuje do swoich pisiorków
jak dwie krople święconej przez Rydzyka wody. Jeżeli naprawdę PiS chce kogoś
kupować, to za darmo bedzie miał Rokitę do dyspozycji.
Ta ciężka idiota, prawdopodobnie pod wpływem swojej głupawej żony rozwala nam
klarowny podział Polski, nurkuje w swoich kombinacjach. Ani słowa o
utrzymaniu w życiu politycznym propaństwowego PSL.
Apel do Tuska - wywal Rokitę, bo rozwali platformę.
Obserwuj wątek
    • loppe Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 10:45
      no ale Tusk to u Lisa parę dni temu powiedział - to samo, że z każdym może
      • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 10:55
        loppe napisał:

> no ale Tusk to u Lisa parę dni temu powiedział - to samo, że z każdym może

Z kazdym tylko nie z Jarosławem Kaczyńskim. Wywalą Jarosława z PiSu pomyśli się
        o POPiSie...Skoro Waszym zdaniem to jest polaryzacja, to ja nie mam więcej
        pytań.
        .
        • loppe Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 10:59
          Tusk powiedział że z każdym kto bla bla bla będzie słuchał PO może robić
          koalicję (o Kaczorku nic nie mówił)

polaryzacja?
          • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:03
            loppe napisał:

> Tusk powiedział że z każdym kto bla bla bla będzie słuchał PO może robić
            > koalicję (o Kaczorku nic nie mówił)

Mowił w innym wywiadzie;-)

>
            > polaryzacja?

No niby miała być. Podział sceny politycznej na dwa obozy, populisci i narodowa
            konserwa zgromadzona wokół PiS a liberałowie wokoł PO..i że powoli inne partie
            zaczną znikać ze sceny, wchłaniane przez te dwa jamochłony. Przecież o to
            chodzi Kaczynskiemu, do tego dązy, to mu się marzy. Nie wiedziałeś?:P
            • loppe Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:06
              Otóż tak jak tu piszesz o polaryzacji to ja owszem wiem, rozumiem i zgadzam się
              (nb. niedopuszczenie - nie wiem przez kogo w końcu - do koalicji PiS i PO
              genialnie wykluczyło inne partie z marzeń o władzy przynajmniej w perspektywie
              kilku lat)
              • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:17
                loppe napisał:

> Otóż tak jak tu piszesz o polaryzacji to ja owszem wiem, rozumiem i zgadzam
                się
                >
                > (nb. niedopuszczenie - nie wiem przez kogo w końcu - do koalicji PiS i PO
                > genialnie wykluczyło inne partie z marzeń o władzy przynajmniej w
                perspektywie
                > kilku lat)

Nie wierzysz w polską lewicę?:)
                • loppe Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:23
                  wydaje mi się że w ciagu 8 lat od pierwszej kampanii wyb. post-rywinowskiej
                  Polska nie potrzebuje SLD u władzy, jest wręcz niezwykle ważne by tak
                  skompromitowane partie nie wracały w Polsce po 4 latach wakacji do włądzy
                  • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:26
                    loppe napisał:

> wydaje mi się że w ciagu 8 lat od pierwszej kampanii wyb. post-rywinowskiej
                    > Polska nie potrzebuje SLD u władzy, jest wręcz niezwykle ważne by tak
                    > skompromitowane partie nie wracały w Polsce po 4 latach wakacji do włądzy

Czy według Ciebie lewica do tylko SLD? Nie umiesz spojrzeć na to szerzej?
                    • loppe Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 14:37
                      Szerokie spojrzenie to moja specjalność. Lewicą jest też, a de facto bardziej
                      niż SLD (SLD to de facto liberałowie centrolewicowi, PO liberałowie
                      centroprawicowi) otóż SAmoobrona nia jest, spośród partii mających szansę
                      walczyć o władze w w/w 8 latach. Poza Sejmem są też przepiękni lewicowcy. Mi
                      nie przeszkadza żadna partia u demokratycznej władzy, owszem nie lubię jak
                      złodziei wybierają.
                      • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 22:43
                        loppe napisał:

> Szerokie spojrzenie to moja specjalność.

nono;-)

Poza Sejmem są też przepiękni lewicowcy.

Prawda? Też tek myslę...jest na kim oko zawiesić;-)

Mi
                        > nie przeszkadza żadna partia u demokratycznej władzy, owszem nie lubię jak
                        > złodziei wybierają.

Najsmutniejsze jest to, że po raz kolejny okazuje się, że "wszyscy kradną";-).
                        Nie lubię generalizować, ale ile można się oszukiwac. I nie przekonuje mnie
                        opinia, że wszędzie są czarne owce, w kazdej partii. Czego jednak wymagać,
                        skoro legalnie mozna kupić miejsce na liście. Ja juz chyba nie mam złudzeń:(
            • haen1950 Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:15
              praaya napisała:

> No niby miała być. Podział sceny politycznej na dwa obozy, populisci i
              narodowa konserwa zgromadzona wokół PiS a liberałowie wokoł PO..i że powoli
              inne partie
              > zaczną znikać ze sceny, wchłaniane przez te dwa jamochłony. Przecież o to
              > chodzi Kaczynskiemu, do tego dązy, to mu się marzy. Nie wiedziałeś?:P

Jak dla mnie, wyborcy, to właśnie o to chodzi. Nie od dzisiaj życzę sobie
              klarownego podziału politycznego Polski pomiędzy takich, jak Rydzyk, Kaczyńscy
              i Giertych, a takich jak Tusk, Olejniczak, Pawlak. Rokita pasuje mi do tych
              pierwszych, im prędzej się do nich przeniesie, tym lepiej.
              • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:25
                haen1950 napisał:

> praaya napisała:
                >
                > > No niby miała być. Podział sceny politycznej na dwa obozy, populisci i
                > narodowa konserwa zgromadzona wokół PiS a liberałowie wokoł PO..i że powoli
                > inne partie
                > > zaczną znikać ze sceny, wchłaniane przez te dwa jamochłony. Przecież o to
                >
                > > chodzi Kaczynskiemu, do tego dązy, to mu się marzy. Nie wiedziałeś?:P

>
                > Jak dla mnie, wyborcy, to właśnie o to chodzi. Nie od dzisiaj życzę sobie
                > klarownego podziału politycznego Polski pomiędzy takich, jak Rydzyk,
                Kaczyńscy
                > i Giertych, a takich jak Tusk, Olejniczak, Pawlak. Rokita pasuje mi do tych
                > pierwszych, im prędzej się do nich przeniesie, tym lepiej.

Tylko zauwaz, że Tusk powiedział, że on nie ma nic przeciwko PiSowi tylko że
                bez Jarosława Kaczynskiego. Może z kazdym zrobić niedzwiedzia tylko nie z nim.
                Więc dupa a nie polaryzacja, skoro im w zasadzie tak blisko do siebie. Dla mnie
                to jest bardzo sztuczny i naciagamy podział. Scena polityczna powinna się
                dzielić na prawicę, lewicę i centrum. Chociaż to też nie jest podział doskonały
                ale duzo bardziej klarowny. Nie jest powiedziane, że prawica nie moze byc
                oswiecona;-) Naszej to raczej nie grozi, ale przeciez teoretyzujemy:)
                • haen1950 Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 11:55
                  praaya napisała:

to jest bardzo sztuczny i naciagamy podział. Scena polityczna powinna się
                  > dzielić na prawicę, lewicę i centrum. Chociaż to też nie jest podział
                  doskonały
                  >
                  > ale duzo bardziej klarowny. Nie jest powiedziane, że prawica nie moze byc
                  > oswiecona;-) Naszej to raczej nie grozi, ale przeciez teoretyzujemy:)

Wcale nie sztuczny i nie całkiem nie oświecony. PiS, Samoobrona, Giertych
                  zostali wykreowani przez kościół katolicki i na populistycznych hasłach
                  otrzymali władzę prawie absolutną. Dziś już widać, że poniesli cieżką kleskę,
                  głównie dlatego że łgali podczas kampanii bez umiaru.
                  Rokita natomiast szykuje nam plan Balcerowicza - bis, powtórke z historii i
                  mercedesa dla kazdego klechy w tym kraju. Już to przerobiliśmy.
                  • praaya Re: Rokitę pokręciło 25.09.06, 15:07
                    haen1950 napisał:

>
                    > Wcale nie sztuczny i nie całkiem nie oświecony. PiS, Samoobrona, Giertych
                    > zostali wykreowani przez kościół katolicki i na populistycznych hasłach
                    > otrzymali władzę prawie absolutną. Dziś już widać, że poniesli cieżką kleskę,
                    > głównie dlatego że łgali podczas kampanii bez umiaru.
                    > Rokita natomiast szykuje nam plan Balcerowicza - bis, powtórke z historii i
                    > mercedesa dla kazdego klechy w tym kraju. Już to przerobiliśmy.

Nie mówmy o klęsce jeszcze przed wyborami...Nie zapeszajmy.
                  • wan4 co masz przeciwko planowi Balcerowicza? 25.09.06, 18:57
                    haen1950 napisał:
                    > Rokita natomiast szykuje nam plan Balcerowicza - bis, powtórke z historii i
                    > mercedesa dla kazdego klechy w tym kraju. Już to przerobiliśmy.

Szanuję Twoje poglądy, jesteś inteligentnym i kulturalnym dyskutantem, ale
                    unikasz rzeczowej konfrontacji z moimi argumnetami w tym względzie...?

Po za tym prezentujesz pociąg do gry dla samej gry. Celem polityki nie jest
                    klarowny podział, tylko tworzenie optymalnych warunków do rozwoju danej
                    społeczności. Musimy nadrabiać zacofanie cywilizacyjne wobec zachodniego swiata
                    wynikłe z koszmaru komunistycznego eksperymentu. Jak to zrobić? Jaką ścieżkę
                    wybrać?
                    Optymalną pod względem stabilnego wzrostu PKB, wzrostu liczby miejsc pracy,
                    wydajnosci i płac. Gdy zarobki, warunki pracy i standardy wolności
                    obywatelskich - państwa prawa będą zbilizone do Irlandii... nie będą młodzi
                    uciekać z tego kraju. To jest celem strategicznym polityki, a nie klarowny
                    podział
    • reakcjonista1 Janek zaprzedał się "faszyzmowi"? 25.09.06, 10:46

• kacza.republika.bananowa to dobra strategia 25.09.06, 10:50
      osłabia możliwośc budowania kampanii Pis jedynie na sloganach III RP kontra IV
      RP i na nadmiernym wykorzystywaniu istniejącej jeszcze w ludziach niechęci do
      SLD jako partii afer
      • loppe Re: to dobra strategia 25.09.06, 11:00
        to bełkot nie strategia bo 180 stopni zaprzecza linii sprzed 6 miesięcy

tak sie nie robi "strategii" jeśli chcesz wiedzieć:)
      • haen1950 Re: to dobra strategia 25.09.06, 11:03
        kacza.republika.bananowa napisała:

> osłabia możliwośc budowania kampanii Pis jedynie na sloganach III RP kontra
        IV
        > RP i na nadmiernym wykorzystywaniu istniejącej jeszcze w ludziach niechęci do
        > SLD jako partii afer

Ja niestety pamiętam tę jego małżonkę, jak przed wyborami przed rokiem
        obwiesciła Polsce, że platforma nie jest jeszcze gotowa do rzadzenia Polską.
        Może i miała rację, patrząc na histeryczne zachowanie się swego męża.
        Uważam, że Rokita ma kłopoty z pryncypiami, albo jesteś liberałem, albo
        popierasz ten szmatławy klerykalny faszyzm w wykonaniu Kaczyńskch. Ideologię
        tego faceta można określić jako liberalny, kościelny zamordyzm. To samo, co
        Kaczyńscy, tylko bardziej łagodna forma.
        • praaya Re: to dobra strategia 25.09.06, 11:14
          haen1950 napisał:

>
          > Ja niestety pamiętam tę jego małżonkę, jak przed wyborami przed rokiem
          > obwiesciła Polsce, że platforma nie jest jeszcze gotowa do rzadzenia Polską.
          > Może i miała rację, patrząc na histeryczne zachowanie się swego męża.
          > Uważam, że Rokita ma kłopoty z pryncypiami, albo jesteś liberałem, albo
          > popierasz ten szmatławy klerykalny faszyzm w wykonaniu Kaczyńskch. Ideologię
          > tego faceta można określić jako liberalny, kościelny zamordyzm. To samo, co
          > Kaczyńscy, tylko bardziej łagodna forma.

Zastanawiające jest dlaczego znalazł się w PO a nie w PiSie. Chyba tylko
          dlatego, że ilość oszołomów w tej partii skutecznie go odstrasza. Rokita
          świetnie funkcjonowałby jako przeor. On powinien założyć zakon a nie być
          przywódcą partii politycznej.
          • loppe Re: to dobra strategia 25.09.06, 11:21
            ha ha ha - przeor:) - wyśmienite, tak celnie a przynajmniej błyskotliwie:)
            jeszcze nikt Go nie scharakteryzował (ja Go zawsze miałem za publicystę
            telewizyjno-radiowego zadowolonego już z samej emisji, bez względu na
            polityczne efekty)
            • praaya Re: to dobra strategia 25.09.06, 11:27
              loppe napisał:

> ha ha ha - przeor:) - wyśmienite, tak celnie a przynajmniej błyskotliwie:)
              > jeszcze nikt Go nie scharakteryzował (ja Go zawsze miałem za publicystę
              > telewizyjno-radiowego zadowolonego już z samej emisji, bez względu na
              > polityczne efekty)

kłaniam się:)
    • karlin Te publiczne jęki Platformaliny 25.09.06, 10:53
      mają świadczyć o tym, że NZ 2 jeszcze nie została dogadana?
    • sainbois kapelusz z moheru 25.09.06, 12:17
      Krakowscy mieszczanie noszą kapelusze z moheru. A drobnomieszczanki mają do
      kompletu jeszcze moherowe rękawiczki, stąd nie zawsze zręczne chwyty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka