Dodaj do ulubionych

oderwanie polityki od rzeczywistości

31.10.06, 19:00
dziwnie się składa, ale równocześnie zauważa to wiele osób: polityce zatracili
się w swoich brzydkich zabawach. A życie sobie:
Jan Nowicki, Marek Kęskrawiec opisują nonsens dzisiejszej polityki i jej
bezwartościowość. Ja też od dłuższego czasu uważam, że polityka stała się
dziedziną autonomiczną - a jej uczestnicy mają taki wpływ na moje życie jak
Gulczas czy Manuela z Big Brothera. Kęskrawiec raczej porónuje te
medialno-polityczne występy z latynoską telenowelą - marny poziom i niczego
nie tracimy, gdy robimy sobie pauzę w jej oglądaniu.

Ja z kolei dopatrywałem się w naszej polityce karykaturalnych nawiązań do
Czystej Formy Witkacego.

Tekst o tym, że słowa w polityce nic nie znaczą napisał też Urban
www.nie.com.pl/art8133.htm
PS. Oczywiście tego typu poglądy to ciecz na młyn w pisuarze. Trudno - prawda
sprzyja niekiedy kłamcom.
Obserwuj wątek
    • imagiro Re: oderwanie polityki od rzeczywistości 31.10.06, 19:18
      mylisz sie .... przez cale dekady polityka byla o niczym i dla nikogo ...
      przyzwyczailes sie do tego, ze USSR bronilo twoich granic, ze milicja bila kogo
      popadnie i ze NRD nie zaatakuja Polski ... co sie okazuje ... obecni politycy
      nagle chca wyrzucic bandytow ze szkol, dobrac sie do skory zasiedzialym agentom,
      i walczyc ... tak ... walczyc o to, bys mogl pic czyta wodke z ziemniakow a nie
      z landrynek ... juz nie jestes w stanie pojac, ze ktos spoglada Niemcom na rece
      i dmucha na zimne ... ze Polska ma byc NAJPIERW polska a potem dopiero
      jewropejska ... za takim waldcami cale pokolenia tesknily i wreszcie, gdy te
      czasy nastaly, krytykujemy to, do czego tesknilismy, by ktos mogl carowi raz-
      Putinowi powiedziec co mysli i przypomniec Niemcom, ze jak chca nasz Ziemie
      Zachodnie, to niech oddadza najpierw zycie 6 milionom Polakow i ziemie zza
      Buga ...
      Pomysl troche ...
      • pandada to co napisałeś nie ma nic wspólnego z moim życiem 31.10.06, 19:23
        może dlatego, że wódki nie piję
        • imagiro Re: to co napisałeś nie ma nic wspólnego z moim ż 31.10.06, 19:38
          bardzo mozliwe, ze nie ma ... ale w takim razie stoj daleko od komentowania
          polityki, gdyz dla mnie to przypadek dla lekarza okulisty, skoro nic poza swoim
          nosem nie widzisz ...
          • pandada Re: to co napisałeś nie ma nic wspólnego z moim ż 31.10.06, 19:47
            widzę sporo - to co się w Polsce dzieje: schamienie, bieda, brud, bałagan,
            pijaństwo, braki organizacyjne. Jest czym się zajmować - nie trzeba snami i
            obsesjami Kaczyńskich czy Rokitów.
            • krystian10 Re: to co napisałeś nie ma nic wspólnego z moim ż 31.10.06, 19:49
              Niestety masz racje
              • pandada przy czym - dopowiem 31.10.06, 20:09
                nie chodzi mi o to, że politycy zajmują się nieodpowiednimy sektorami - to by
                małe piwo było. Ich słowa w ogóle są pozbawione znaczenia. Nieustannie przeczą
                sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka