kataryna.kataryna 31.03.03, 17:30 Ciekawe czy chodzi tylko o prezydencką notatkę czy o coś jeszcze. Prokuratura cedzi te informacje w sposób dla czytelnika dość męczący, za dużo się trzeba domyślać, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kura chamka Aż wrzody pękają !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 18:14 To co zaczyna się dziać w prokuraturze jest już wyraźnym sygnałem. Winnych nie będzie tak jak i prawdy w sprawie Rywina. Prokuratura wręcz się cieszy że są możliwe inne rozwiązania. Teraz już pełną parą pójdzie wątek: Rywin chciał sprzedać firmę a Agora wymyśliła spisek przeciwko rządzącym. Kwiatkowski, Czarzasty i Jakubowska wszystko potwierdzą i gra muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Aż wrzody pękają !!! 31.03.03, 18:17 Gość portalu: kura chamka napisał(a): > To co zaczyna się dziać w prokuraturze jest już wyraźnym > sygnałem. Winnych nie będzie tak jak i prawdy w sprawie Rywina. > Prokuratura wręcz się cieszy że są możliwe inne rozwiązania. > Teraz już pełną parą pójdzie wątek: Rywin chciał sprzedać firmę > a Agora wymyśliła spisek przeciwko rządzącym. Kwiatkowski, > Czarzasty i Jakubowska wszystko potwierdzą i gra muzyka. Nie jestem tego taka pewna. Może to przesłuchanie ma jkiś związek z wypowiedzią Nałęcza dla Rzcezpospolitej: Nałęcz: prokuratura być może postawi zarzuty nie tylko Rywinowi Tomasz Nałęcz, przewodniczący komisji śledczej badającej sprawę Rywina, powiedział na antenie radiowej Trójki, że "istnieje poważna szansa", iż prokuratura postawi zarzuty nie tylko Lwu Rywinowi, ale także innym osobom. Uznał on, że śledztwo prokuratury w tej sprawie nabrało wyraźnego przyspieszenia. Nałęcz spodziewa się też, że prokuratura najpóźniej jutro przekaże komisji akta z przesłuchania prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego. Powiedział, że lektura tych akt przesądzi o tym, czy komisja wezwie prezydenta na przesłuchanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura chamka Re: Aż wrzody pękają !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 18:23 Może to defetyzm ale ja już nie wierzę w prokuraturę w sprawach politycznych. No chyba że Kwaśniewski z Millerem powzieli decyzję że należy zacząć poświęcać pionki. W wyjaśnienie sprawy nie wierzę ale miło by było by następnymi oddanymi pionkami był Czarzasty, Pachowski i Jakubowska. Obu panom się to wyjątkowo należy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Aż wrzody pękają !!! 31.03.03, 18:26 Gość portalu: kura chamka napisał(a): > Może to defetyzm ale ja już nie wierzę w prokuraturę w sprawach > politycznych. No chyba że Kwaśniewski z Millerem powzieli > decyzję że należy zacząć poświęcać pionki. W wyjaśnienie sprawy > nie wierzę ale miło by było by następnymi oddanymi pionkami był > Czarzasty, Pachowski i Jakubowska. Obu panom się to wyjątkowo > należy!!! Podzielam zarówno Twój brak wiary w wyjaśnienie sprawy jak i nadzieję na poświęcenie wymienionych pionków. Dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Aż wrzody pękają !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 19:03 Oj, żebyś się nie zdziwiła, Katarynko, jak się okaże, że te zarzuty prokutatura przedstawi Michnikowi albo Rapaczyńskiej... I ja nie mogę jakoś, mimo najszczerszych chęci, uwierzyć w prawidłowe działania prokuratury. Po tym, co się już w tej sprawie działo, po prostu nie umiem. Natomiast co do tego usuwania "pionków" - to chyba też nie jest zbyt szczęśliwe rozwiązanie. Bo, niestety, poza niewielką garstką osób, większość uwierzy wtedy rzeczywiście w to, że tylko te "pionki" w tej sprawie maczały palce, presja społeczna na wyjaśnienie sprawy (która teraz mizerna, bo mizerna, ale zawsze jakaś jest) niechybnie minie - bo sprawa będzie już w oczach ludzi wyjaśniona. Wtedy pojawią się następne "pionki", a za rok nowy Rywin zastuka do gabinetu prezesa którejś z dużych firm - a takich, które jak Agora, łapówek nie dają, dużo chyba u nas nie uświadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Aż wrzody pękają !!! 31.03.03, 19:17 Gość portalu: franek napisał(a): > Oj, żebyś się nie zdziwiła, Katarynko, jak się okaże, że te zarzuty prokutatura przedstawi Michnikowi albo Rapaczyńskiej... Tego też nie wykluczam, chociaż na razie bardziej prawdopodobny wydaje mi się zarzut krzywoprzysięstwa wobec Kwaiatkowskiego bo na ten temat ktoś już coś przynajmniej przebąkiwał, no i to dzisiejsze przesłuchanie daje do myślenia. A o Michniku i Rapaczyńskiej mowy w kontekście zarzutów nie było, chyba, że prokuratura pichci coś po cichu, co jest całkiem prawdopodobne jeśli pamiętać co mówił na konferencji prasowej Kapusta o "dowodach tożsamych z tezami podanymi w oświadczeniu Rywina" (których to słów potem nie był łaskaw pamiętać jak go Olejnik dopytywała). > I ja nie mogę jakoś, mimo najszczerszych chęci, uwierzyć w prawidłowe działania > > prokuratury. Po tym, co się już w tej sprawie działo, po prostu nie umiem. Ja też nie. Zachowują się dość dziwnie. > Natomiast co do tego usuwania "pionków" - to chyba też nie jest zbyt szczęśliwe > > rozwiązanie. Bo, niestety, poza niewielką garstką osób, większość uwierzy wtedy > > rzeczywiście w to, że tylko te "pionki" w tej sprawie maczały palce, presja > społeczna na wyjaśnienie sprawy (która teraz mizerna, bo mizerna, ale zawsze > jakaś jest) niechybnie minie - bo sprawa będzie już w oczach ludzi wyjaśniona. > Wtedy pojawią się następne "pionki", a za rok nowy Rywin zastuka do gabinetu > prezesa którejś z dużych firm - a takich, które jak Agora, łapówek nie dają, > dużo chyba u nas nie uświadczysz... Usuwanie pionków to rzeczywiście leczenie objawowe i niewiele zmienia, gdyby jednak przy tej okazji odpadł Czarzasty, łatwiej byłoby przełknąć to co się wydaje nieuchronne - puszczenie sprawy w niepamięć z powodu niewykrycia sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleks Afera Michnikai SLD IP: *.dekra.priv / 172.19.1.* 03.04.03, 12:47 Odpierdolic sie od v-ce prezydenta Michnika. To autorytet nietykalny!! kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: franek napisał(a): > > > Oj, żebyś się nie zdziwiła, Katarynko, jak się okaże, że te zarzuty > prokutatura przedstawi Michnikowi albo Rapaczyńskiej... > > > Tego też nie wykluczam, chociaż na razie bardziej prawdopodobny wydaje mi się > zarzut krzywoprzysięstwa wobec Kwaiatkowskiego bo na ten temat ktoś już coś > przynajmniej przebąkiwał, no i to dzisiejsze przesłuchanie daje do myślenia. A > o Michniku i Rapaczyńskiej mowy w kontekście zarzutów nie było, chyba, że > prokuratura pichci coś po cichu, co jest całkiem prawdopodobne jeśli pamiętać > co mówił na konferencji prasowej Kapusta o "dowodach tożsamych z tezami > podanymi w oświadczeniu Rywina" (których to słów potem nie był łaskaw pamiętać > jak go Olejnik dopytywała). > > > > I ja nie mogę jakoś, mimo najszczerszych chęci, uwierzyć w prawidłowe > działania > > > > prokuratury. Po tym, co się już w tej sprawie działo, po prostu nie umiem. > > > Ja też nie. Zachowują się dość dziwnie. > > > > Natomiast co do tego usuwania "pionków" - to chyba też nie jest zbyt > szczęśliwe > > > > rozwiązanie. Bo, niestety, poza niewielką garstką osób, większość uwierzy > wtedy > > > > rzeczywiście w to, że tylko te "pionki" w tej sprawie maczały palce, presj > a > > społeczna na wyjaśnienie sprawy (która teraz mizerna, bo mizerna, ale zaws > ze > > jakaś jest) niechybnie minie - bo sprawa będzie już w oczach ludzi > wyjaśniona. > > Wtedy pojawią się następne "pionki", a za rok nowy Rywin zastuka do gabine > tu > > prezesa którejś z dużych firm - a takich, które jak Agora, łapówek nie daj > ą, > > dużo chyba u nas nie uświadczysz... > > > Usuwanie pionków to rzeczywiście leczenie objawowe i niewiele zmienia, gdyby > jednak przy tej okazji odpadł Czarzasty, łatwiej byłoby przełknąć to co się > wydaje nieuchronne - puszczenie sprawy w niepamięć z powodu niewykrycia > sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś