Dodaj do ulubionych

PiS = PZPR?

04.11.06, 20:25
"Czy będzie pierwszy proces polityczny w IV RP? Policja sprawdza, czy
pan Zbigniew próbował zakłócić demonstrację PiS, przejeżdżając obok niej
z transparentem PiS=PZPR. Śledczy rozważają skierowanie sprawy do sądu.
- Śmieszno i straszno - komentuje podejrzany."
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3718665.html

Czy PiS równa się PZPR? Moim zdaniem to zależy jak dla kogo. Dla ministra
skarbu Jasińskiego czy wiceministra Kryżego pewnie tak.
Obserwuj wątek
    • elfhelm Re: PiS = PZPR? proces za prawdę? 04.11.06, 20:25
      • w11mil poproś kogos starszego żeby opowiedział czym była 04.11.06, 20:28
        PZPR
        • wartburg4 poproś kogoś z PiSu, tam tylu byłych towarzyszy 04.11.06, 20:48
          z PZPR karierę teraz robi...
        • buffalo_bill To może o PZPR słowami wicepremiera IV RP: 04.11.06, 20:50
          "- Nie żałuję ani absolutnie nie mam powodu wstydzić się tego, że byłem
          w partii. Urodziłem się i żyłem w PRL-u, w realnych warunkach politycznych,
          kierownicze stanowisko wymagało żeby być. Jak każdy młody człowiek, Polak
          i patriota, chciałem coś dla Polski zrobić. PRL zlikwidował analfabetyzm,
          wykształcił ludzi, rozbudował fabryki, kopalnie, huty, budownictwo
          mieszkaniowe, rozwinął rolnictwo."
          Andrzej Lepper
        • buffalo_bill O Trybunie Ludu słowami ministra skarbu IV RP: 04.11.06, 20:54
          "- To była dobra szkoła dziennikarstwa. Sprawami politycznymi korespondenci
          się nie zajmowali."
          Wojciech Jasiński
          • wartburg4 Re: O Trybunie Ludu słowami ministra skarbu IV RP 04.11.06, 20:56
            buffalo_bill napisał:

> "- To była dobra szkoła dziennikarstwa. Sprawami politycznymi korespondenci
            > się nie zajmowali."
            > Wojciech Jasiński
            >
            >
            :))))))))

PiS wie, na kim się wzorować.
          • michal00 Re: O Trybunie Ludu słowami ministra skarbu IV RP 04.11.06, 20:58
            sprawami politycznymi zajmowali sie fachowcy - walterowiec Kuron i partyjny
            aparatczyk Geremek.
            • buffalo_bill A Rajmund Kaczyński i Henryk Dornbaum 04.11.06, 22:02
              jakimi sprawami się zajmowali?

"Z małżeństwa z Jadwigą z Jasiewiczów (od 1948) miał synów Jarosława i Lecha,
              polityków prawicy. Pracował na Politechnice Warszawskiej, gdzie prowadził
              wykłady. Swojego czasu prowadził też dwuletnie kursy marksizmu, które dawały
              tytuł równy tytułowi magistra, mimo tylko dwuletniej nauki."
              pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczyński

"Ojciec Ludwika - Henryk Dornbaum - był zegarmistrzem z Mokotowa pochodzenia
              żydowskiego. Przed wojną członek partii komunistycznej. Po wojnie lektor
              marksizmu-leninizmu na Politechnice Warszawskiej. Po rezygnacji z etatu optyk
              w Warszawie."
              pl.wikipedia.org/wiki/Ludwik_Dorn
        • buffalo_bill O ludziach PZPR słowami premiera IV RP: 04.11.06, 20:56
          "- Wolałbym, żeby ten wyjątkowo sprawny prawnik miał inny życiorys. Ale kogoś
          innego o takich kwalifikacjach i poziomie determinacji, co pan sędzia Kryże,
          nie mamy."
          Jarosław Kaczyński
          • wartburg4 Re: O ludziach PZPR słowami premiera IV RP: 04.11.06, 20:59
            I pomyśleć, że wtedy i teraz o to samo chodziło. O synekury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka