Dodaj do ulubionych

Jelfa sie broni

10.11.06, 12:53
Krotki cytat:
"(...)Dyrektor generalny "Jelfy" zaznaczył też, że seria corhydronu, w której
nastapiła pomyłka, była wyprodukowana w momencie, gdy właścicielem spółki był
skarb państwa. Dodał, że gdy litewska firma Sanitas przejmowała firmę, była
zapewniana przez skarb państwa, że "Jelfa" spełnia wszelkiego rodzaju wymogi
jakościowe.(...)"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3728992.html
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 13:03
      czy potem sami sprawdzili procedury i nie widzieli potrzeby usprawnienia ?
      Czy ktoś im bronił powiadomienia mediów o błędzie ?
      • bryt.bryt Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 13:09
        maureen2 napisała:

> czy potem sami sprawdzili procedury i nie widzieli potrzeby usprawnienia ?
        > Czy ktoś im bronił powiadomienia mediów o błędzie ?

To jest logika typu: ja ci sprzedam i gwarantuje autorytetem panstwa, ze jest
        OK, a jesli nie bedzie OK, to bedzie twoja wina, bo mi uwierzyles.
        Przy okazji - kto odpowiada za sprzedaz Jelfy? Kazio i Religa, czy Jarek i Religa?
        • maureen2 Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 13:12
          a własnych fachowców to nie mają w tej fabryce ? Przecież Jelfę kupiła firma
          farmaceutyczna, a nie producent gwożdzi.
          • bryt.bryt Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 13:14
            maureen2 napisała:

> a własnych fachowców to nie mają w tej fabryce? Przecież Jelfę kupiła firma
            > farmaceutyczna, a nie producent gwożdzi.

Niewykluczone, ze sprawdzili metody pracy fabryki i je zmienili, ale nie
            wykryli, ze wczesniejsze metody spowodowaly to, co spowodowaly.
    • bryt.bryt Balicki: 10.11.06, 13:05
      Rozmowa z Tok FM.
      Balicki o Jelfie, o tym, co zafundowaly szpitalom wladze w stolicy (Kazio pewnie
      nic nie wiedzial) i co z tego wynika dla wiarygodnosci dzisiajszych tlumaczen
      Kwaczynskiego i Religi, o ludziach i procedurach:

(...)
      Balicki:-Ja nie mam zaufania do wszystkich informacji obecnych władz. Podam
      jeden przykład, dwa tygodnie temu w Warszawie o godzinie 2 w nocy z piątku na
      sobotę do mojego szpitala koordynator służby zdrowia w Warszawie przekazał
      polecenie o przygotowaniu szpitala na wypadek dużego wybuchu z ładunkiem
      groźnego gazu o nazwie Soman. Takie telefony zostały przekazane do wszystkich
      szpitali miejskich, podjęte zostały działania i następnego dnia usłyszałem w
      telewizji i usłyszeli to wszyscy moi pracownicy, że to była nieprawda, że
      takiego zagrożenia nie było i żadnych instrukcji nie wydano. Ja nie wiem czy w
      tym przypadku nie mamy do czynienia z podobną sytuacją.
      Żakowski:-Podobną w jakim sensie? Jak rozumiem, to były żarty?
      Balicki:-Nie, to były poważne działania ze strony władz miasta Warszawy.
      Natomiast opinia publiczna i moi pracownicy, którzy uczestniczyli w wykonywaniu
      tych poleceń usłyszeli z ekranu telewizora, że nic takiego nie było.
      Zakowski: Czyli władza okłamała.
      Balicki: Nas tak i opinię publiczną również.
      (...)
      Balicki:-To, co na pewno różni ten okres od poprzedniego to to, że zmienili się
      ludzie, którzy odpowiadają za stosowanie procedur. To jest pierwsze moje
      spostrzeżenie. Po drugie, każde procedury można doskonalić, ale wystarczyło
      stosować te procedury, które były stosowane wcześniej.
      (...)

calosc tutaj:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3728966.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3728966.html?as=2&ias=2&startsz=x
      • haen1950 Re: Balicki: 10.11.06, 13:11
        Ten kaczor najpierw chlapnie a później są tego idiotyczne konsekwencje. Walnął
        z grubej rury, że to wina IIIRP i że zamyka zakład, a potem już się potoczyło.
        Biedne urzędasy musiały do jego głupoty dostosować paragrafy.
    • biedronka24 gadzinowka raczej 10.11.06, 13:09
      a sprawa jest zwiazana zapewne ze sposobami prywatyzacji. Logistyka to wazna
      sprawa. Jak sie ja kladzie - przypadki sa takie jak w kolei niemieckiej gdzie
      zginelo kilkadziesiat osob. Ale od tego sa jednostki nadzoru ktore wlasnie
      zdymisjonowal prof. Religa a nie politycy typu Rokita i nie gadzinowki przed
      wyborami.
      • bryt.bryt Re: gadzinowka raczej 10.11.06, 13:10
        biedronka24 napisała:

> a sprawa jest zwiazana zapewne ze sposobami prywatyzacji. Logistyka to wazna
        > sprawa. Jak sie ja kladzie - przypadki sa takie jak w kolei niemieckiej gdzie
        > zginelo kilkadziesiat osob. Ale od tego sa jednostki nadzoru ktore wlasnie
        > zdymisjonowal prof. Religa a nie politycy typu Rokita i nie gadzinowki przed
        > wyborami.

Co to za belkot ...?
        • biedronka24 gabciu wrociles? 10.11.06, 13:14
          nie musisz sie przedstawiac.
          a teraz spytaj wujka czy wie ze polityka w informacji tez moze kosztowac zycie
          ludzkie. Mam nadzieje ze dobrze sie z tym czujesz.
          • bryt.bryt Re: gabciu wrociles? 10.11.06, 13:17
            biedronka24 napisała:

> nie musisz sie przedstawiac.
            > a teraz spytaj wujka czy wie ze polityka w informacji tez moze kosztowac zycie
            > ludzkie. Mam nadzieje ze dobrze sie z tym czujesz.

Za glupi jestem, zeby zrozumiec te wywody.
            • biedronka24 czy owa samokrytyka gabciu 10.11.06, 13:34
              pociagnie za soba czyny i przestaniesz robic wyklady dla mlodziezy 17 letniej?
              Dziekuje ci szalenie w imieniu mam w Polsce i wogole kobiet ale zapewniam ze
              zarowno np moje dzieci jak i moich przyjaciol obejda sie bez twoich wykladow i
              pomocy w dziedzinie ich rozwoju.
              Na chlebek tym nie zarobisz.
              • 1tomasz1 Re: czy owa samokrytyka gabciu 10.11.06, 13:42
                Sorry biedrona, ale ja też nie za wiele z tego co piszesz rozumiem. ;)
                • biedronka24 sorry 1tomasz1 przypuszczam ze jako nowe 10.11.06, 14:06
                  wcielenie gabcia bedziesz teraz dla odmiany mowil same ladne rzeczy? :)))))
                  • 1tomasz1 Re: sorry 1tomasz1 przypuszczam ze jako nowe 10.11.06, 14:10
                    biedronka24 napisała:

> wcielenie gabcia bedziesz teraz dla odmiany mowil same ladne rzeczy? :)))))
                    Myślałem, że obsesja już Ci minęła? Coś przecież sobie wytłumaczyliśmy kiedyś.
                    Nie mam innego nicka. Spytaj admina, upoważniam go do udzielenia Ci odpowiedzi. :)

To jak? Co chciałaś napisać, a czego ja nie zrozumiałem?
      • biedronka24 etykiety to sprawa informacji 10.11.06, 13:12
        jesli w tej dziedzinie jest korupcja i mamy Michnikowszczyzne, jesli nie ma
        uczciwych przetargow, to ´bledy logistyczne´ smiertelne dla wielu beda mialy
        miejsce.
    • maureen2 Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 13:09
      kontrola im nie zaszkodzi, będą mogli reklamować się pózniej,że produkują zgod-
      nie ze standardami i najwyższymi normami wszystkie leki.
    • jola_iza Re: Ok 10.11.06, 14:00
      broni sie i dobrze.Pewnie lek wyprodukowano w czasie gdy pracownicy nie wiedzieli co z nimi będzie. Niemniej jednak cała reszta działa się gdy Jelfa była w rękach Sanitasu. Mnie najpierw wychodziło, że to Jelfa mataczyła od stycznia, teraz mam wraźenie, że matyczyły PiSdziaki.
      A premierowi już nie uwierzę nigdy - "lek nie jest refundowany" powiedział.
      Najpierw mjyślałam, że coś się zmieniło bo od dawna kupowałam jako refundowany. Sośnierz potwierdził, jest refundowany .
      Dlaczego Bóg ne lubi Polaków i premierem nieudacznikiem Nas pokarał ?
    • kacza.republika.bananowa Pis stworzył problem 10.11.06, 14:15
      urzędnicy mianowani przez Pis zlekceważyli info o corhydronie, i to jest
      przyczyną obecnych problemów. Teraz pis przy pomocy drastycznych posunięć
      naprawia to co sam spieprzył. O ile byłoby łatwiej (i o ile taniej) załatwić
      sprawę gdyby pisourzędnicy posiadali odpowiedni kwalifikacje. Wystarczyło żeby w
      MZ w porę zastosowano odpowiednie procedury.

Kaczyński zamiast przeprosić za niekompetencję swoich ludzi, zwala winę na
      innych - żałosne. Relidze też nie starczyło honoru, żeby zrezygnować ze stołka.

• bryt.bryt Re: Pis stworzył problem 10.11.06, 14:30
        kacza.republika.bananowa napisała:

> urzędnicy mianowani przez Pis zlekceważyli info o corhydronie, i to jest
        > przyczyną obecnych problemów. Teraz pis przy pomocy drastycznych posunięć
        > naprawia to co sam spieprzył. O ile byłoby łatwiej (i o ile taniej) załatwić
        > sprawę gdyby pisourzędnicy posiadali odpowiedni kwalifikacje. Wystarczyło żeby
        > w MZ w porę zastosowano odpowiednie procedury.
        > Kaczyński zamiast przeprosić za niekompetencję swoich ludzi, zwala winę na
        > innych - żałosne. Relidze też nie starczyło honoru, żeby zrezygnować ze
        > stołka.

Premier Kwaczynski nie tylko zwla wine na innych, ale tez wrzuca do sprawy
        polityke najgorszego sortu, czyli oskarzenia pod adresem "praktyk wywodzacych
        sie z III RP". Zenujacy facet.
    • maureen2 Re: Jelfa sie broni 10.11.06, 16:38
      juz opowiadają,ze 161 leków zatrzymano w Polsce,a u nich nie,a pracownicy boją
      się o pracę. A co nas obchodzi wasza praca,bałaganiarze. Rozkręcają aferę,za-
      miast siedzieć cicho i zrobić u siebie porządek. Jeszcze robią z tego sprawę
      polityczną "przed wyborami samorządowymi". Leki też pomylili z powodów politycz
      nych ??
    • s.k.i.n w tej łże-fabryce trzeba zaprowadzić porządek! 10.11.06, 16:39
      • maureen2 Re: w tej łże-fabryce trzeba zaprowadzić porządek 10.11.06, 16:55
        pracownicy i związki pobiegli do władzy,żeby ich broniła. To jest dopiero
        polityka przed wyborami smorządowymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka