basia.basia 30.11.06, 16:35 www.rmf.pl/fakty/?id=109635 Nie będzie dobrze w tym kraju, jeżeli tacy ludzie idą w odstawkę a ważniejsze są przystawki (ciężko strawne, dodajmy):( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen1950 Re: generał Rapacki niepotrzebny! 30.11.06, 16:41 To wcale wesołe nie jest. Dorn, Ziobro, Wasserman, Kaczyński wreszcie, myślą, że przerobia służby i polcję na posłuszne narzedzie ich politycznej koncepcji zastraszania wszystkich. Ostatnimi, którzy się ich boją, sa właśnie policjanci. Notują wszystko, kazde bezprawne działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa takiemu nie można zaufać 30.11.06, 16:57 może ujawnić nadużycia ekipy rządzącej Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny poniuchajcie troszke 30.11.06, 18:17 www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15834 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Baaaardzo interesujące! 01.12.06, 00:28 sanitarny napisał: > www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15834 Włos się jeży.... "Tiger11Offline Temat postu: gen. Adam Rapacki odwołany PostWysłany: 13 Wrz 2006 - 21:47 Właśnie przeczytałem pożegnalny faks gen. Rapackiego. Zestał przesłany do wszystkich jednostek garnizonu małopolskiego. Pozwólcie, że go wkleję w całości Cytat: Panie / Panowie Komendanci Powiatowi i Miejscy Policji Naczelnicy Wydziałów KWP Dowódcy OPP i SPAP Komendanci Komisariatów Specjalistycznych Policji Kierownicy Zespołów KWP Przewodniczący NSZZP i NSZZ Pracowników Policji Policjanci i Pracownicy Policji W związku z moim odejściem ze stanowiska Małopolskiego Komendanta Wojewódzkiego Policji pragnę serdecznie podziękować za harmonijną współpracę, życzliwość oraz wspólnie spędzone chwile. Czas, który poświęciłem służbie na stanowisku szefa małopolskiej Policji będzie zawsze ważnym okresem w moim życiu zawodowym i prywatnym. Miałem szczęście poznać wielu wspaniałych ludzi, którzy okazali mi pomoc i wspierali w realizowanych przedsięwzięciach. Jak to zwykle w życiu bywa, nie brakowało w mojej pracy momentów trudnych. Zawsze jednak wiedziałem, że obok mnie są ludzie o ogromnej wiedzy, doświadczeniu i poświęceniu dla spraw nad którymi pracowaliśmy, ludzi na których można polegać. To dzięki nim czułem, że ,, ... kładąc swoją cegłę biorę udział w budowaniu świata " - jak mówił Antoine de Saint - Exupery. Wiele rozwiązanych problemów, tworzenie nowych koncepcji pracy dało mi dużo satysfakcji i zadowolenia. W pełni doceniam Wasz trud i zaangażowanie. Serdecznie dziękuję za okazywaną mi sympatię i uznanie. Zapewniam, iż nasze kontakty zachowam w pamięci jako chwile szczególnie ważne, cenne i sympatyczne. Proszę więc, przyjmijcie wraz ze słowami podziękowań za owocną współpracę - serdeczne życzenia wszelkiej pomyślności, wielu wspaniałych osiągnięć i sukcesów, optymizmu na co dzień oraz samych słonecznych dni. nadinsp. Adam Rapacki (podpis) Kraków, 13 września 2006 r. Temat postu: heh uklady... PostWysłany: 13 Wrz 2006 - 21:47 Skąd: sztolica Zawód: dziennikarz Status: Offline nimbus napisał(a): Cytat: PiS nie ma dobrego kandydata na prezydenta Krakowa i potrzebuje dyspozycyjnego szefa policji, który ruszy ewentualne sprawy przeciwko aktualnemu prezydentowi miasta Jackowi Majchrowskiemu - twierdzi wysoki oficer KGP. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3614147.html i może w tym coś jest Nie wiem czy apropos ale niejakiemu Leszkowi Górakowi (ex 01 KMP) wręczono dziś wieczorem decyzję o wszczęciu postępowania dyscyplinarnego. Jeden z zarzutów brzmi, że pominął drogę służbową i uderzył do prokuratury (nieformalnie) kiedy informował o tym, że Adam Rapacki hamuje śledztwo dotyczące nineprawidłowości w miejskich inwestycjach. Generał Rapacki - wieść niesie - musiał się tłumaczyć przed Prokuraturą Krajową, że nie chciał zakładać masowo PT politykom krakowskiej opozycji. Myślę, że szef policji Marek Bieńkowski nie miał wyjścia - musiał odwołać generała. Prokuratura postawi małemu-wielkiemu generałowi zarzuty. Cieszę się jednak, że nie zapomniał wszcząć postępowania panu G. To chyba kończy spekulacje nt. czy zostanie on nowym KWP. A podobno takie sugestie płynęły z coraz ważniejszego ministerstwa. Oby też następny nie był Marek Bieńkowski. Temat postu: gen. Adam Rapacki odwołany PostWysłany: 14 Wrz 2006 - 08:45 Status: Offline Jesli ktoś nie czytał tego jeszcze to chyba wszystko wyjasnia, tajemnicą Poliszynela jest w Krakowie powołanie spec grupy "Gazeta Wyborcza": Komendant małopolskiej policji stracił pracę, bo nie chciał zgodzić się na założenie podsłuchów prezydentowi Krakowa i osobom z jego otoczenia. Oficjalnym powodem wtorkowej dymisji generała Adama Rapackiego jest to, że podpisał pozwolenie na broń dla Adama B. Gangster zastrzelił z niej dwie osoby, a potem popełnił samobójstwo. Tymczasem Według "Wyborczej" w tle tej dymisji jest konflikt generała Rapackiego z ministerstwem sprawiedliwości i krakowskimi prokuratorami. Domagali się oni, by policja mocniej wsparła ich w ściganiu urzędników miejskich i prezydenta Krakowa, Jacka Majchrowskiego. Prokuratura od kilku miesięcy prowadzi śledztwo w sprawie nieprawidłowosci przy inwestycjach na terenie miasta. W materiałach dochodzeniowych przewijają się nazwiska krakowskich urzędników, w tym także prezydenta Majchrowskiego. Kilku z nich postawiono już zarzuty. Ale do sformułowania czegokolwiek pod adresem Majchrowskiego jest daleko. Zdaniem "Gazety Wyborczej" to irytuje PiS, dla którego polityk SLD jest najpoważniejszym konkurentem w jesiennych wyborach samorządowych. W lipcu w ministerstwie sprawiedliwości odbyło się spotkanie z udziałem między innymi Zbigniewa Ziobry i generała Rapackiego, bo ten ostatni uznał, że nie ma wystarczających przesłanek, by założyć podsłuch telefoniczny krakowskim urzędnikom, w tym prezydentowi Majchrowskiemu. grulloOffline Temat postu: gen. Adam Rapacki odwołany PostWysłany: 14 Wrz 2006 - 17:15 Dołączył: 17.09.05 Status: Offline Miałem wątpliwą przyjemnośc oglądać konferencję prasową Z. Ziobro. Jak był łaskaw oświadczyc żaden z prokuratorów nie wystepowal do żadnej instancji policyjnej o podsłuch prezydenta Majchrowskiego. Tylko jakos z dziennikarzy nie zwrócił uwagi na pewien drobiazg - przeciez prokurator wnioskuje o podsłuch nie do policji akurat, bo to nie jest organ o tym decydujący. Natomiast Ziobro zasłonił sie tajemnica gdy zapytano go o czym było na spotkaniu krakowskich prokuratorów, wierchuszki prokuratury krajowej z Bieńkowskim. Ziobro może mówić że on mówi prawdę, bo rzeczywiście tak może być. Ale szkoda że nikt go nie zapytal czy nie wie o tym iż Rapacki odmówił podpisania wniosków w przedmiocie podsłuchów podsuwanych mu przez jego podwładnych, a potem ci podwładni polecieli sie pożalic do krakowskich prokuratorów. Bo o tym było w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia coraz gorzej... 01.12.06, 00:30 polecam lekturę z linku - kpalnia wiedzy o policji a przede wszystkim o tym co PiS ( i Dorn) wyprawia z policją:( dziennikario Online! Temat postu: gen. Adam Rapacki odwołany PostWysłany: 16 Wrz 2006 - 19:52 Skąd: sztolica Zawód: dziennikarz Status: Online! Ludwik Dorn w sygnałach dnia powiedział: PYTANIE: Tylko że w Warszawie też był taki przypadek i tutaj głowy nie poleciały. L.D.: Nie, nie, przypadek warszawski i przypadek krakowski – po pierwsze to są pewne wstępne rozeznania, jest między nimi pewna faktyczna różnica, ale o przypadku warszawskim nie chcę mówić, póki nie zakończy się postępowanie wyjaśniające, bo nie zamierzam opierać się na tym, co (nie zakładam tutaj złej woli) napiszą w prasie dziennikarze, bo oni mogą nie mieć złej woli, ale wszystkiego nie wiedzieć. Natomiast w przypadku krakowskim mieliśmy do czynienia z po prostu osobą powszechnie uznawaną za gangstera i to za gangstera z krakowskiej, że tak powiem, TOPLISTY. Nie chcę iść dalej, bo pan generał Rapacki po tym zwolnieniu ze stanowiska nie jest w dobrej sytuacji. Powtarzam, uważam, że popełnił bardzo ciężki błąd i należało go zwolnić, ale w żadnym razie to nie przekreśla tego, że w niektórych wymiarach to jest funkcjonariusz o dużych zasługach. A teraz moje kilka zdań: Adam B. - krakowski współpracownik CBŚ, który otrzymał pozwolenie na broń nie jest żadnym gangsterem! Był kierowcą niejakiego "marchewy", lichwiarzem. Niekarany. Informacje o jego rzekomej działalności gangsterskiej rozpowiadał sam "Marchewa". Tak czy inaczej, żadna TOPLISTA. W Warszawie zaś dostał broń KASJER MAFII PRUSZKOWSKIEJ JAnusz G. "Graf". Dokładnie w tym samym czasie kiedy otrzymywał pozwolenie na broń wylądował na PIERWSZYCH STRONACH gazet. Otóż balował na imprezie sylwestrowej z niejaką prokurator Katarzyną Sawicką, która prowadziła śledztwo dotyczące...wątku finansów mafii pruszkowskiej. Powtarzam w tym samym czasie my dziennikarze potrafiliśmy o nim bardzo dużo powiedzieć. Komenda stołeczna przy wydawaniu pozwolenia na broń, nic! Nie chcę się czepiać policjantów. Ale jeśli leci za pozwolenie na broń Adam Rapacki to co na stołku zastępcy komendanta głównego robi Ryszard Siewierski? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: coraz gorzej... 01.12.06, 00:54 Gorzej wszędzie. CIA oskarża się o zamach na Roberta Kennedy'ego. Ciekawe, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: coraz gorzej... 01.12.06, 01:04 Bylbym ostrozny z bronieniem w ciemno Rapackiego. miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3711567.html Rapacki osobiscie kazal zatrzymac Wieczerzaka na podstawie niezbyt mocnych dowodow, gdy ten zaczal bruzdzic Eureko. W BiG-banku, ktory razem z Eureko kupowal PZU pracowala zona Rapackiego. Rapacki mowil o tym przed komisja ds. PZU. Przypuszczam, ze prawdziwym powodem zwolnienia Rapackiego moze byc wlasnie ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: coraz gorzej... 01.12.06, 01:17 wieczerzak mowil o tym przed komisja ds. pzu - mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
gryziec Re: poniuchajcie troszke 01.12.06, 01:33 Jeden z postów na forum policji jest porażający: "czy Wy cywile tam czegoś nie widzicie.Że toco się dzieje to tak jak Hitler dochodził do władzy ,"... kto nie znami to przeciwko nam..." tylko w białych rękawiczkach, teraz ludzi się nie uśmierca , no chyba że politycznie .Zróbcie coś ludzie, ten glina to gość ,jeden z bardziej wartościowych fachowców w tym resorcie i nie uwierzę że byle padalcowi wydał (podpisał) decyzję na zakup bronii bo miał takie kaprycho.Zauważcie że przecież ten człowiek dostaje sterty takich kwitów na biurko a ktoś to sprawdza, weryfikuje i przedstawia do akceptacji.Rapacki sam go sprawdzał????? To wszystko to zasłona dymna by upodlić człowieka i innych jemu podobnych wystraszyć." - Może my naprawdę jesteśmy ślepi? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: poniuchajcie troszke 01.12.06, 01:42 gryziec napisała: > Jeden z postów na forum policji jest porażający: > > "czy Wy cywile tam czegoś nie widzicie.Że toco się dzieje to tak jak Hitler > dochodził do władzy ,"... kto nie znami to przeciwko nam..." tylko w białych > rękawiczkach, teraz ludzi się nie uśmierca , no chyba że politycznie .Zróbcie > coś ludzie, ten glina to gość ,jeden z bardziej wartościowych fachowców w tym > resorcie i nie uwierzę że byle padalcowi wydał (podpisał) decyzję na zakup > bronii bo miał takie kaprycho.Zauważcie że przecież ten człowiek dostaje sterty > > takich kwitów na biurko a ktoś to sprawdza, weryfikuje i przedstawia do > akceptacji.Rapacki sam go sprawdzał????? > To wszystko to zasłona dymna by upodlić człowieka i innych jemu podobnych > wystraszyć." > - > > Może my naprawdę jesteśmy ślepi? Na mnie największe wrażenie zrobił post kogoś, kto napisał że generała Rapackiego najpierw pozbyła się lewica (za Starachowice) teraz prawica i jest to dowód na to, że facet jest niezależny i nie chce się podporządkować politykom - chce być po prostu dobrym policjantem! Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: poniuchajcie troszke 01.12.06, 01:59 Rapackiego najpierw pozbyła się lewica (za Starachowice) teraz prawica > i jest to dowód na to, że facet jest niezależny i nie chce się podporządkować > politykom - chce być po prostu dobrym policjantem! Poczytaj sobie lepiej stenogramy z komisji ds. PZU (zeznania Wieczerzaka) to zobaczysz co ten "dobry policjant" wyprawial. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: poniuchajcie troszke 01.12.06, 01:45 > "czy Wy cywile tam czegoś nie widzicie.Że toco się dzieje to tak jak Hitler > dochodził do władzy ,"... kto nie znami to przeciwko nam..." tylko w białych > rękawiczkach, teraz ludzi się nie uśmierca , no chyba że politycznie . Jako cywil - PiSzę o tym od dawna! ;) Odpowiedz Link Zgłoś