z_pis_ja 02.12.06, 22:39 czyni! O Borze, O Panie Stanisławie Lemie, polski sci-fi'sta na P(i)Sy zeszedł był! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_pis_ja Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezentera 02.12.06, 22:58 > czyni! > O Borze, O Panie Stanisławie Lemie, polski sci-fi'sta na P(i)Sy zeszedł był! i Dutkiewicza z Wrocławia niecnie w 'to' wciągnął!! A Wy Wrocławianie, co na to? Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Nie łapiesz koleżko? 02.12.06, 23:13 Twój Dutkiewicz ostatnim był, któren się P(i)Som nie kłaniał! albo się mnie coś z Jego Niezależnością POmyliło! Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja De gustibus non est disputandum! ? 02.12.06, 23:25 To ja wysiadam! Uwaga: ŁŻE PSY Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Tylko nie we Włoszczowej 02.12.06, 23:35 z_pis_ja napisała: > To ja wysiadam! > Tam daleko od ludzi, a o tej porze jeszcze jakiś wampir może.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Mnie Edgar z Włoszczowej nie straszny! 02.12.06, 23:42 Martw ty się hummer-ze o dobre imię Wrocławia i Prezydenta Jego! Nic bowiem na zawsze nie jest dane... jakoś tak! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Mnie Edgar z Włoszczowej nie straszny! 02.12.06, 23:50 z_pis_ja napisała: > Martw ty się hummer-ze o dobre imię Wrocławia i Prezydenta Jego! > Nic bowiem na zawsze nie jest dane... jakoś tak! Wiem. Ale pewnie to był warunek: nagroda wasza, prezenterzy nasi :) O polityce nie gadano. Poszło na całą europę środkową. Ziemkiewicza nie będą pamiętać - nagrodę tak. A co Dutkiewicza, wybory się skończyły, jak coś się będzie wychylał, między oczy - ślubował pracować dla dobra Wrocławia, a przysięga rzecz święta. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Jak coś się Dutkiewicz nie tak wychyli, to nie ty 03.12.06, 00:38 hummer-ze mu za skórę zajdziesz, myślę! Niech Dutkiewicz bacznie na wrocławskie myszy leppiej zważa! hummer napisał: > między oczy Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ach Ci wrocławianie 03.12.06, 00:52 z_pis_ja napisała: > hummer-ze mu za skórę zajdziesz, myślę! > Niech Dutkiewicz bacznie na wrocławskie myszy leppiej zważa! Za to kocham to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ach Ci wrocławianie 03.12.06, 01:04 Niby chaos a jednak. Każdy tutaj ma możliwość robic to co chce. Ale Wrocław ponad wszystko. Nawet Dutkiewicz utonie jak nie będzie myślał o Wrocławiu. Kieres to pięknie opisał: "Nasze muzealia zostały potraktowane jako wojenne łupy. Czas już chyba skończyć wojnę, wrócić do stanu z 1945 roku i zacząć wszystko od nowa. Miarą patriotyzmu wobec narodu i ojczyzny jest utożsamianie się mieszkańców z ich gminą czy miastem, z małą ojczyzną. Odbierając nam historię, odebrano także prawo do tożsamości lokalnej. Jaki to może mieć skutek? Nie zawaham się powiedzieć, że to może osłabić poczucie naszego związku z dużą ojczyzną. Skoro ona dzieli dzieci na lepsze i gorsze... Jak z Warszawy, to lepsze, a jak z Dolnego Śląska, to gorsze. Ja proszę, żeby mnie nie pozbawiano historii." miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35762,929369.html A historia jest taka, że do tej pory żadne miasto nie dało światu więcej noblistów :) priv.twoje-sudety.pl/~bonczek/NOBEL/wstep.htm Dutkiewicz wywalczył całkiem niezłe diengi na naukę wrocławską. Rozliczać będzie można nas tak za 10-15 lat. A powinno być z czego :) Oczywiście pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:00 I co jest z nim nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:09 humbak napisał: > I co jest z nim nie tak? Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezentera!!!! humbak-u, gdyby moja Latorośl(25l.) o tym usłyszała, pewnie Jego twórczość(niegdyś ceniąca) w pisdu by wywaliła!! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:11 No tak, ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:20 No tak, ale dlaczego PiS "Smrodzi i Pierdzi", "Sprząta i S'ra", "Spieprza i Powraca"... eh, humbak-u, za lotniejszego Cię miałam! humbak napisał: > No tak, ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:25 POglądów od czasu pojawienia się w tefaupe zdaje się nie zmienił- już po był na forum "omawiany" jeden z jego felietonów do posunięć Kaczorów krytyczny. Więc w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:35 humbak-u, ja PiSzę o Ziemkiewiczu, ulubionym autorze Mojego Dzieciaka niegdyś! Ty zaś mi pi(ep)szesz o POglądach PSICH Jego?! EOT; B/T; B/O i co tam jeszcze chcesz na Dobranoc!!!!! humbak napisał: > POglądów od czasu pojawienia się w tefaupe zdaje się nie zmienił- już po był na > forum "omawiany" jeden z jego felietonów do posunięć Kaczorów krytyczny. Więc > w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:40 No jak na mój gust to jest wyznacznik jego wartości jako owego dziennikarza czy, jak wolisz prezentera- oprócz oczywiście jego sprawności zawodowej. A jako pisarza należy go chyba oceniać na podstawie książek, które napisał, nieprawdaż? Niech będzie, że dobranoc. Może być i tak. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 02.12.06, 23:53 Haha! Nie tyle nielotny (w tym przypadku), co niedoczytany. Nie wiedziałem o czym mowa, z racjji braku oglądania telewizyi:) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Najpierw to radze wrocic szybko do szkoly: 02.12.06, 23:42 z_pis_ja napisała: "O Borze" A ogolnie to nie za bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka ? - Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Ty się Franek_o Borze_ Nieborze_OMC Polycjant NY 02.12.06, 23:55 nie wySiLaj LePPiej! frank_drebin napisał: > "O Borze" > A ogolnie to nie za bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka ? ..w stanie permanentnego niezrozumienia zapewne wiecznie będziesz TRWAĆ(M), franuś! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jak sie odmianow nie zna to sie potem sciemnia jak 02.12.06, 23:57 ty emerytko pod kolejnym nickiem ............ z_pis_ja napisała: > nie wySiLaj LePPiej! > > frank_drebin napisał: > > > "O Borze" > > A ogolnie to nie za bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka ? > > ..w stanie permanentnego niezrozumienia zapewne wiecznie będziesz TRWAĆ(M), > franuś! > :-)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Dobra franuś, na dziś-wieczór mogie być dla ciebie 03.12.06, 00:05 łemerytkom nawet, zóhu z NY!! frank_drebin napisał: > ty emerytko pod kolejnym nickiem ............ > nie wySiLaj LePPiej się! > franuś!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A badz se kim chcesz bylebys az tak nie kaleczyla 03.12.06, 00:08 jezyka polskiego. z_pis_ja napisała: > łemerytkom nawet, zóhu z NY!! > > frank_drebin napisał: > > > ty emerytko pod kolejnym nickiem ............ > > nie wySiLaj LePPiej się! > > franuś!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja e:A co franeczku z NY, nielerzem jurz ciebie jako 03.12.06, 00:20 łemerydka od polskiego jenzyka? frank_drebin napisał: > jeżyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja eh, franóś z NY, gybyź ty jeszcze umniał gotować 03.12.06, 00:30 jeżyka polskiego? :-)))))))))))) frank_drebin napisał: > jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: eh, franóś z NY, gybyź ty jeszcze umniał goto 03.12.06, 01:06 z_pis_ja napisała: > jeżyka polskiego? > :-)))))))))))) Jakaż to perwersja :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Drugi watek poświęcony Ziemkiewiczowi .. 02.12.06, 23:43 w ciagu jednego dnia? ... znaczy trzeba ogladać i czytać!!! zwłaszcza, że własnie ukazała sie jego nowa książka "Michnikowszczyzna. Zapis choroby" ...:))) www.merlin.com.pl/frontend/towar/490725 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Okres się RAZ przedłuża... 03.12.06, 05:58 Niech uny lePPiej już przy sci-fi zostanie, biedaczyna zakompleksiony. ;) paczula8 napisała: Drugi watek poświęcony Ziemkiewiczowi .. > w ciagu jednego dnia? ... znaczy trzeba ogladać i czytać!!! zwłaszcza, że > własnie ukazała sie jego nowa książka "Michnikowszczyzna. Zapis choroby" ...:)) > ) > > www.merlin.com.pl/frontend/towar/490725 > Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 03.12.06, 00:57 Zestaw sobie to z faktem że RAZ jest człowiekiem przyzwoitym i wyciągnij wniosek :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 03.12.06, 05:59 andrzejzb napisał: > Zestaw sobie to z faktem że RAZ jest człowiekiem przyzwoitym i wyciągnij wniose > k :) Z faktem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 03.12.06, 10:24 Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 03.12.06, 10:38 andrzejzb napisał: > Tak. Ok, zostań przy swojej wierze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
z_pis_ja Re: Ludzie, Sci-Fi Ziemkiewicz w TV1PiS za Prezen 03.12.06, 10:40 img245.imageshack.us/img245/946/faktmj4.jpg > Tak. andrzejzb napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Zanczy Gawryluk szykuje sie do strip-teasu!!?? 03.12.06, 10:50 Bronek - nie Gawryluk, nie ona!!! Gargas! Gargas miała być!! Anita!!!! - Jak pojdzie Gawryluk to widownia spadnie jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Kiczowaty Ziemkiewicz 03.12.06, 11:13 Ziemkiewicz to nudziarz i tandeciarz, Ziemkiewicz o infantylny konferansjer telewizyjny Odpowiedz Link Zgłoś
dziwka_marchewka Re: Kiczowaty Ziemkiewicz 03.12.06, 11:18 Flejtuchowaty grubas. Odpowiedz Link Zgłoś