capitalissimus 22.01.07, 12:04 Ja nie, nie lubię esbeckich kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawian_oktawian Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 12:20 Do mnie przyszedł młody ksiądz, nie mógł być esbeckim kapusiem - no chyba, że dziadek albo ojciec, ale to musiałby sprawdzić poseł Kurski. Bardzo sympatyczny ten ksiądz, i wcale nie żebrał. Odpowiedz Link Zgłoś
limex Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 13:02 Nie wiem co klecha robi z pieniędzmi wiec nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 18:54 >> Nie wiem co klecha robi z pieniędzmi wiec nie daję. Nie wiesz?To ci wyjasniam,ze dochod z koledy,mszy wypominkowych za tzw.dusze,za sluby,chrzty,pogrzeby-kasa idzie do kieszeni ksiedza.To jest jego prywatny dochod. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 19:13 wanda43 napisała: > Nie wiesz?To ci wyjasniam,ze dochod z koledy,mszy wypominkowych za tzw.dusze,za > sluby,chrzty,pogrzeby-kasa idzie do kieszeni ksiedza.To jest jego prywatny doc > hod. Dokładnie. Zastanawiające jest, jak długo jeszcze sukienkowi będą poza kontrolą organów skarbowych. Wszak to najbogatsza grupa biznesmenów w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 19:26 Skarbowych to jedno,mnie dodatkowo zastanawia jak dlugo jeszcze ludzie dadza sie tak tumanic. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 19:43 wanda43 napisała: > Skarbowych to jedno,mnie dodatkowo zastanawia jak dlugo jeszcze ludzie dadza si > e tak tumanic. Na to już chyba nie ma lekarstwa. Głupota ludzi i naiwność poraża.I to nie tylko mohery wiodą tutaj prym. P.S. Pozdrawiam sąsiadkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 20:34 ??????ze sie tak zapytam? Zoliborz masz na mysli? czy moze ...... Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 20:44 wanda43 napisała: > ??????ze sie tak zapytam? Zoliborz masz na mysli? czy moze ...... Żoliborz, a jakże. Okolice kaczora :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:05 A to witaj sąsiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:12 wanda43 napisała: > A to witaj sąsiedzie. Nio :-) Widząc Twojego diabełka, pewnie Cię napotkam któregoś dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:36 nessuno napisał: > Nio :-) Widząc Twojego diabełka, pewnie Cię napotkam któregoś dnia. Uważaj nessuno, p. derduch jest, nie powiem, wyrazistym człowiekiem:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:39 ofiara_spelniona napisał: > nessuno napisał: > > > Nio :-) Widząc Twojego diabełka, pewnie Cię napotkam któregoś dnia. > > Uważaj nessuno, p. derduch jest, nie powiem, wyrazistym człowiekiem:-))))))))) > Uuupsss, to to jest derduch? Ja pierdzielę, kiedyś z derduchem się forumowo starłem, ale potem sobie nawzajem wytłumaczyliśmy i wybaczyliśmy. Albo mnie w maliny wpuszczasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Albo mnie w maliny wpuszczasz:-) 22.01.07, 21:41 Kto zacz derduch, nie mnie wjaśniać, no nie p. Wando? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:47 derduch,to moj syn. Z zażenowaniem to wyznaje, bo mnie postarza.Nie dosc,ze duzy,to jakos lat ma co raz wiecej. A diabełka nie spotkasz,choc jedna noga na Zoliborzy jeszcze,to druga wraz z reszta ciala juz w podwarszawskich lasach jestem.Wypinam sie na stolice,bo schamiala ostatnimi laty. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Gości sam sobie dobieram :)))) 22.01.07, 21:54 wanda43 napisała: Wypinam sie na stolice,bo schami > ala ostatnimi laty. To prawda, niestety. Gdzież te czasy, gdy łatwo było spotkać człowieka życzliwego i uśmiechniętego....byli tutaj tacy. Dziś pustynia. Pozdrawiam szczerze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Dla jasności! 22.01.07, 21:55 Matka ma teraz takie kontakty z Zoliborzem jak kaczyńskie z uczciwością... :-)) Wpada tu do nas czesto, nawet i 2 razy do roku się trafia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Dla jasności! 22.01.07, 21:59 Witaj derduch. Dobrego w Nowym Roku życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Dla jasności! 22.01.07, 22:03 Cześć Nessuno. Dzięki za życzenia i wzajemnie. Przypominam obecnym że Szkło Kontaktowe się zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Dla jasności p. derduch, ja z p. nie gadam, no bo 22.01.07, 22:02 niby skąd mógłbyś p. wiedzieć, kto właśnie z p. gada?;P derduch napisał: > Wpada tu.. czesto Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Dla jasności p. derduch, ja z p. nie gadam, n 22.01.07, 22:05 Jak mam to rozumiec, he? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona ę p. derduch! gdybym ja p. naPiSał z kim p.PiSzesz 22.01.07, 22:19 to p. Wanda musiałaby swojego diabła na mnie lub na p. wypuścić, albo na odwrót, chociaż i vice versa niewykluczone..:P derduch napisał: > he? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Dla jasności p. derduch, ja z p. nie gadam, n 22.01.07, 22:19 no wlasnie p.ofiara - ktos p.zacz?zapewne wczesniej pod innym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Re: Dla jasności p. Wando..:-) 22.01.07, 22:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55943853&a=55981816 Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Dla jasności p. Wando..:-) 22.01.07, 22:39 babska ciekawosc mnie teraz zeżre,spac nie bede mogla. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Re: Dla jasności p. Wando..:-) 22.01.07, 23:32 ech, to może lepiej będzie , gdy wydam się w skrzynce pocztowej?:) wanda43 napisała: > babska ciekawosc mnie teraz zeżre,spac nie bede mogla. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Też Gości sam sobie chętnie dobierał'bym :)))) 22.01.07, 19:57 "..lecz...w domu ona Żona, tralala..tralala..";) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Mijasz się z prawdą. Twoi koledzy i rodzinka są 22.01.07, 13:11 tego dowodem. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Mijasz się z prawdą. Twoi koledzy i rodzinka 22.01.07, 13:41 Jak zwykle konfabulujesz, człowieczku radziecki. Nie wiesz o mnie i moich bliskich nic co oczywiście nie powstrzymuje cię od okazywania rewolucyjnej czujności. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 13:56 capitalissimus napisał: > Ja nie, nie lubię esbeckich kapusiów. akurat nas nie było podczas koledy. Co do kapusiów i ich prowadzących - rozumiem że nie przepadasz za przystaniami tychże, typu: NIE, WSI 24, GW, Polityka... no, oby tak dalej w dziele rozpoznawania kto gdzie i jak :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 13:59 Do nas wcale sie nie pofatygowal i to juz trzeci raz, wiec nie mialam problemu z decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 14:20 capitalissimus napisał: > Ja nie, nie lubię esbeckich kapusiów ------ ja również nie lubię durniów udających mądrych! wyrazy współczucia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 18:41 dealerzy samochodowi zacierają ręce. idą żniwa :))) -- www.apostazja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
roto A ja tam lubię ich wpuszczać 22.01.07, 19:22 zwłaszcza jednego , jest nim mój brat i zawsze po kolędzie mi przynosi niezłą kasę i wspólnie rozmawiamy o hojnych darczyńcach, oby braciszek żył jak najdłużej to nie zginiemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: A ja tam lubię ich wpuszczać 22.01.07, 19:46 roto napisał: > zwłaszcza jednego , jest nim mój brat i zawsze po kolędzie mi przynosi niezłą > kasę i wspólnie rozmawiamy o hojnych darczyńcach, oby braciszek żył jak > najdłużej to nie zginiemy ! Nie na próżno ktoś kiedyś stwierdził" kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie". Gratuluję "udanego" księżula w rodzinie. Faktycznie jest się czym szczycić. Tfu, czarna zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: A co gulik skoczył ? 22.01.07, 20:46 roto napisał: > czy może zawiść przebija ? Spoko, gulik mi nie skoczył, zawiści też nie uswiadczysz. Mierzi mnie to tylko, bo księża podobno ślubują m.in. życie w ubóstwie. Ale wiem, to baardzo odległe czasy. Dziś sukienkowi idą z duchem czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No i jak, wpuściliście żebrzącego klechę za p 22.01.07, 19:25 Ja nie wpuściłem... ale to dlatego że mnie w domu nie było. Wpuszczał kto inny. Odpowiedzialności zbiorowej nie stosuję, a z tego co czytałem donosiło zastraszające 10% księży. Każdy ma ponad to prawo zbłądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 ja wpuszczam, zapraszam do stołu.... 22.01.07, 19:49 wyjmuję flaszkę i pytam czy czytał ostatni nr NIE. I zawsze qrva wychodzi - nie wiem dlaczego. W trzeciej parafii z kolei mieszkam i to samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ja wpuszczam, zapraszam do stołu.... 22.01.07, 19:57 Uważaj, bo jak spotkasz jakiegoś co czuje misję to możesz się nie opędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 Re: ja wpuszczam, zapraszam do stołu.... 22.01.07, 20:06 już raz spotkałem ale nie "po kolędzie" tylko na Mazurach, na żaglach. Piliśmy 3 dni - płacił po równo. Porzadny klecha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ja wpuszczam, zapraszam do stołu.... 22.01.07, 22:41 Miałem na myśli to Nie, ale niech Ci będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Forumowa ...cja i tak wie swoje n/t 22.01.07, 19:50 humbak napisał: > donosiło > zastraszające 10% księży. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954 świetlist szlaku - powiedz..... 22.01.07, 20:08 czy rydzyjni radiowcy też posuwają na żebry o tej porze roku? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Do mnie chyba nie przyszedł... 22.01.07, 19:51 Nie mam zarejestrowanego mieszkania, a nikt nie pukał. Był u rodziców, gdzie i ja go zastałem. Nowy ksiądz, całkiem sympatyczny, nawet nie wiedziałem, że doszedł kolejny już do naszej parafii. Chociaż ten w porównaniu z 3 z 4 pozostałych jawi się całkiem do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Do mnie wpadł, nie przyszedł... 22.01.07, 19:54 20 zet zaliczył i na wyższe piętra 'nawpadał';) Odpowiedz Link Zgłoś
reakcjonista1 Ja tak 22.01.07, 20:09 i wcale nie żebrał... mój klecha to porządny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Ty tak, reaktorze? 22.01.07, 20:12 Cóż, idiotów nie sieją, sami na Rycykowej niwie się namnożyli!;) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ja tak 22.01.07, 20:12 w jakich krajach w Europie poza Polska chodzi ksiadz po domach za kasa ? pytam bo nie slyszalem o takich zwyczajach w krajach europejskich Odpowiedz Link Zgłoś
roto Re: Ja tak 22.01.07, 20:32 A co nas obchodzą inne kraje europejskie ? oni tam zarabiają 5000 euro my góra 500 i też gó.. to ich obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re: Wpuściliśmy 22.01.07, 20:54 zobacz "artsg" co wyrabia firma od której kupowanie świeczek "wigilijne dzieło ,coś tam" tak reklamujesz. poczytaj co na ich temat piszą ludzie -------------------- Na co wydano miliony złotych? Poniedziałek, 22 stycznia (06:48) Gdy w gruzach hali MTK ratownicy szukali ciał, w całym kraju trwała wielka akcja pomocy dla ofiar i ich rodzin. Pieniądze płynęły szerokim strumieniem. Co się z nimi stało i w jakiej sytuacji są ci, którzy stracili najbliższych i zdrowie? - stawia pytanie "Rzeczpospolita". 28 stycznia 2006 r., późne popołudnie. W hali MTK trwa wystawa gołębi. Na gości i wystawców wali się ważąca setki ton konstrukcja budynku. Ginie 65 osób, 173 zostają ranne. Niemal natychmiast instytucje państwowe i największe organizacje pozarządowe deklarują pomoc dla poszkodowanych i rodzin tych, którzy zginęli. Ale to nie wszystko. Poruszeni tragedią Polacy wysyłają esemesy na specjalne numery. Każdy to 2,44 zł. Część pieniędzy zabiera fiskus, bo Ministerstwo Finansów nie zwolniło charytatywnych esemesów z 22-proc. VAT. - W ciągu miesiąca nasi abonenci wysłali blisko milion esemesów. Całkowity dochód netto, czyli prawie 2 miliony złotych, przekazany został Caritas Polska - mówi Marcin Gruszka z sieci Orange. Podobne sumy na konto Caritas Polska wpłacili pozostali operatorzy, Plus i Era. Były też spontaniczne inicjatywy, choćby koncerty solidarności z ofiarami MTK. Czy pieniądze trafiły do poszkodowanych? Nie wiadomo. - To kwestia uczciwości organizatorów, my nie mamy żadnych rozliczeń - mówi rzecznik wojewody śląskiego Marta Malik. Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP Biuletyn Fakty Zobacz dzisiejsze wydanie biuletynu Fakty » * Drukuj stronę * Wyślij link * Kanały RSS Oceń artykuł * Kiepski * Poniżej średniej * Średni * Powyżej średniej * Bardzo dobry kliknij aby ocenić AKTUALNA OCENA 4.00 Zobacz najwyżej oceniane artykuły » Wasze komentarze (78) Dodaj komentarz * zamiast ... (3) ( 2007-01-22 10:49) ~KATOLK ...PISAĆ KOMENTARZE PO PROSTU NIE DAWAJCIE NA TĘ INSTYTUCJĘ ŻADNYCH PIENIĘDZY I JUŻ. A CO DO ROZL... o Re: Re: zamiast ... ( 2007-01-22 20:18) ~RIVER NIE PAJACUJ PAJACU !!! I szerokiej drogi!!! * Nie bądźmy śmieszni , nawet akcje ( 2007-01-22 20:13) ~reakcje na akcje ? charytatywne podlegają biznesowym prawom . Czyjaś tragedia jest tu tylko "wzniosłym" bodźcem do r... * SKANDAL ( 2007-01-22 20:03) ~brzoza Ludzie dają ostatni "Wdowi grosz" a bogacą się Ci którzy mają najwięcej- wysłałem kilka sms-ów al... * Czy pamiętacie???? ( 2007-01-22 20:01) ~heja rządowe pieniądze dla poszkodowanych powodzią , w ubiegłym roku, pan minister zadeklarował przeka... * Ja juz nie daje ( 2007-01-22 19:58) ~emeryt po tym jak opowiadali mi kuzyni jak caritas bawil sie w Karwi kilka lat temu.Teraz wplacam na kon... * wysyłajmy powyże info e -mailami do operatorów ... ( 2007-01-22 19:26) ~Andrzej niech firmy komórkowe wiedzą w jakim procederze uczestniczyli. popieracie mój pomysł ? proszę... * Mam pomysł! ( 2007-01-22 19:01) ~jeden z okradanych Wszyscy niewierzący i innych wyznań powinni solidarnie złożyć wnioski do sądów z pozwem o zwrot c... * Caritas (4) ( 2007-01-22 16:11) ~Marianna Ludzie czy wyście oszaleli? Może w waszej diecezji jest inaczej, ale w gdańskiej tylko Caritas na... o Re: Caritas ( 2007-01-22 18:48) ~po Wielki Caritas i jego ludzie. Robią wigilie z biednymi za biedne grosze. Niech zbiorą forse i roz... * nasze podatki ( 2007-01-22 18:01) ~niu nasze podatki idą nie tylko na państwo ale na wiele innych instytucji nie państwowych i nie muszą... * Caritas Polska kubły pomyj (2) ( 2007-01-22 09:23) ~:-(( wylewa za pomocą swych popleczników na akcje Owsiaka który w necie publikuje rozliczenia swoich a... o Re: Re: Caritas Polska kubły pomyj ( 2007-01-22 16:38) ~:-)) Jak się czuję teraz klakierzy którzy tu na forum odsądzali Owsiaka od czci i wiary? * prawdopodobmnie na stolki dla kolesiow ( 2007-01-22 16:34) ~Jan prawdopodobmnie na stolki dla kolesiow * Nigdy na Caritas!!! ( 2007-01-22 16:31) ~kiha Oczywiście że nie !lepiej by mi ręka uschła * Skandal (2) ( 2007-01-22 13:32) ~oburzona-oszukana Dlaczego pieniądze przekazywane na pomoc dla poszkodowanych muszą przechodzić przez łapy Caritasu... o Re: Skandal ( 2007-01-22 16:29) ~katolik Mam wiele do oddania ,ale nigdy przez Caritas-zlodzieje * Kto rozlicza ( 2007-01-22 16:19) ~Jeszcze polak PIS rozlicza przeszlosc,a przekrety robi z terazniejszoscia. PIS nie panuje nad niczym.Duzo obi... * taaaaa...na pewno trafily......... ( 2007-01-22 15:49) ~m Kolejni zlodzieje, ot co!!!!!!!!!! * Przykro to pisać ale znam kilka przykładów na n... ( 2007-01-22 15:29) ~obserwator To zgroza aby kościelna fundacja tak bezczelnie okradała ludzi. Nienawidzą Owsiaka za jego uczciw... * To dobrze , ze poruszyliście ten temat.Caritas ... (1) ( 2007-01-22 10:43) ~meg To dobrze , ze poruszyliście ten temat.Caritas otrzymal olbrzymie pieniadze dla poszkodowanych i ... o Niestety ( 2007-01-22 15:19) ~Maleniak Niestety tylko Bóg. Są niezależni nawet od Papieża. * Caritas? ( 2007-01-22 14:40) ~kutwa no to ile fur kler sobie kupił? * A złodziejski fiskus to nawet na największej tr... ( 2007-01-22 14:26) ~kura chce się dorobić. Ale Stokłosie pozwolono oszukac i zniknąc. To ptwierdza stare przysłowie: ma... * Nigdy nie daję na Caritas jak już daję to ludzi... ( 2007-01-22 14:19) ~aga albo takim fundacjom jak Anny Dymnej czy Ofsiakowi zawsze się solidnie rozliczają i jeszcze prześ... Dodaj koment Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Wpuściliśmy 22.01.07, 21:07 > zobacz "artsg" co wyrabia firma od której kupowanie świeczek "wigilijne dzieło > ,coś tam" tak reklamujesz. poczytaj co na ich temat piszą ludzie > Internet każdą bzdurę przyjmie. Lepiej zobacz co Caritas robi dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
roto Jakby Ci wykształciuchu Caritas dał dolę 22.01.07, 21:24 to byś nie narzekał na nich Ty jesteś z pewnością przyzwyczajony do tego że Ci PZPR dawał jak te wszystkie peegerusy którym ciągle się coś należy Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_spelniona Wpuścilł ciołek z Piaseczna klechę po 2 zet:-))) 22.01.07, 21:39 Panie Prezesie, My Twój Lud.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek A czemu nie? 22.01.07, 21:18 Ja wpuszczam każdego. Świadków Jechowy także i Żyda, i muzułmanina, i buddystę ... Nie wpuszczam tylko PiSdzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: A czemu nie? 22.01.07, 21:44 Zapraszam wszystkich z ktorymi mozna pogadac o wszystkim.Nasz dobrodziej oznaj- mil ze "bez pytan o polityce i Abp Wielgusie i ze wydatki wzrastaja" nie dostal na tace/i nie dostanie/a czas kolendy spedzilem z sasiadem na piwie-ewakuacja na wlasne zyczenie.A chcialem tylko zapytac o zdanie,jako obywatel obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
sanitarny przyslowia madroscia narodow 22.01.07, 22:13 Kto chce, by dom mu był jak przystań cicha, Niech doń nie wpuszcza ni klechy ni mnicha. Odpowiedz Link Zgłoś