t-800 12.02.07, 21:59 Bo coś tam z ekologią itp. Ale np. rura na dnie Bałtyku OK. Morskie flora i fauna niezagrożone, o rybach lądowych nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg Re: Eurofaszyści "zaniepokojeni" drogą nad Rospud 12.02.07, 23:36 t-800 napisał: > Bo coś tam z ekologią itp. Ale np. rura na dnie Bałtyku OK. Morskie flora i > fauna niezagrożone, o rybach lądowych nie wspominając. Albo nowymi spalarniami gdzie będzie się palić śmieci z całej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Przeniesc Augustow ! Za te pieniadze mozna ... 12.02.07, 23:37 .. domy najbardziej zagrozone ruchem wybudowac w innym miejscu, np. na palach na jeziorze, a nad trasa tranzytowa umiescic kladki dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Przeniesc Augustow ! Za te pieniadze mozna .. 12.02.07, 23:38 adalberto3 napisał: > .. domy najbardziej zagrozone ruchem wybudowac w innym miejscu, np. na palach > na jeziorze, a nad trasa tranzytowa umiescic kladki dla pieszych. A tobie pod domem tranzyt tirów puścić Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: Przeniesc Augustow ! Za te pieniadze mozna .. 12.02.07, 23:40 artsg napisał: > adalberto3 napisał: > > > .. domy najbardziej zagrozone ruchem wybudowac w innym miejscu, np. na pa > lach> > na jeziorze, a nad trasa tranzytowa umiescic kladki dla pieszych. >> A tobie pod domem tranzyt tirów puścić A tak by the way - jakie masz wykształcenie? Moze jakieś w kierunku ekologicznym aby wygłaszać takie zdecydowane opinie? A może nie masz odpowiedniej wiedzy na ten temat? Zadziwiasz mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Przeniesc Augustow ! Za te pieniadze mozna .. 12.02.07, 23:41 porannakawa napisała: > artsg napisał: > > > adalberto3 napisał: > > > > > .. domy najbardziej zagrozone ruchem wybudowac w innym miejscu, np. > na pa > > lach> > na jeziorze, a nad trasa tranzytowa umiescic kladki dla p > ieszych. > >> A tobie pod domem tranzyt tirów puścić > > A tak by the way - jakie masz wykształcenie? > Moze jakieś w kierunku ekologicznym aby wygłaszać takie zdecydowane opinie? > A może nie masz odpowiedniej wiedzy na ten temat? > Zadziwiasz mnie! Nie spamuj Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Przeniesc Augustow ! Za te pieniadze mozna .. 13.02.07, 00:02 artsg napisał: > > Nie spamuj Przyganiał kocioł garnkowi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: Eurofaszyści 12.02.07, 23:40 Tia... mieliśmy już "epokę pieców"; teraz mamy "epokę piecyków" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To jest naprawdę niezłe: niszczenie.... 12.02.07, 23:45 .. przyrody ojczystej na złość lewakom. Podobnego idiotyzmu dawno już nie słyszałem. Gdyby jakiś PiSowski kacyk wpadł na pomysł aby opiłowac Giewont na kształt Ojca Świętego też bylibyście za..... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: To jest naprawdę niezłe: niszczenie.... 12.02.07, 23:49 Ale np. niszczenie Bałtyku nikogo nie boli, a zwłaszcza lewaków i komunofaszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Dobra, dobra.... 12.02.07, 23:59 Nie kombinuj. Dlaczego wy nie potraficie odpowiedzieć wprost, tylko zawsze zmieniacie temat? Bo nie wiecie co odpowiedzieć, ot co. O Bałtyku innym razem, teraz o Rospudzie gwarzymy. Dlaczego ta cholerna obwodnica nie może omijać doliny rzeki? Bo będzie kilka kilometrow dłuższa? Już wiem, dlaczego w Polsce uluibionym sportem jest wywożenie śmieci do lasu - bo ten las to brzydki jest. Najładniej to wyasfaltować sobie podwórko, wystawić plasticzane mebelki i gryla rozpalić.... Gamonie głupie - zniszczycie te resztki przyrody które ocalały po szale industrialnym PRL-u. Spełni się sen Gomułki o zabetonowanej POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dobra, dobra.... 13.02.07, 00:00 Słyszałeś, żeby eurokomuniści na jakiś kraj nakładali karę za rurę? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Chłopie, zachowaj jakiś poziom dyskusji... 13.02.07, 00:10 Rozumiem, że się nie lubimy, ale możesz chociaż zachować jakiś poziom rozumowania poprzez minimalny szacunek dla adwersarza. Rurociągi podwodne pędzają po dnach rozmaitych mórz. Gorzej gdyby pływały po wierzchu - wtedy chyba rzeczywiście należałoby protestować :). Nie kombinuj, nie zasłaniaj się Unią, tylko odpowiedz mi na pytanie: dlaczego trzeba tę drogę akurat przeprowadzić tamtędy, dlaczego nie można parę kilometrow dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Chłopie, zachowaj jakiś poziom dyskusji... 13.02.07, 00:12 Jak można dyskutować z kimś z "GW" zamiast mózgu, który w dodatku uważa, że polskie lasy służą do wyworzenia śmieci? Idź na spotkanie demokratów.pl albo mityng Amwaya. Znajdziesz godnych siebie interlokutorów. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Chłopie, zachowaj jakiś poziom dyskusji... 13.02.07, 00:13 Wywożenia ofkoz. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Chłopie, zachowaj jakiś poziom dyskusji... 13.02.07, 00:15 dr.krisk napisał: > Rurociągi podwodne pędzają po dnach rozmaitych mórz. Gorzej gdyby pływały po > wierzchu - wtedy chyba rzeczywiście należałoby protestować :). Inteligencja bije od Ciebi niczym od Geremka i Frasyniuka... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ale cię wzięło... no, no.... 13.02.07, 00:18 Może jakies kropelki na uspokojenie? A ja taki spokojny jestem i grzeczny :) Jak juz się wytrzesz ze śliny, to może odpowiesz na moje nieskomplikowane przecież pytanie? Bez zwalania na Unię, oraz podobnych fikołków? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ale cię wzięło... no, no.... 13.02.07, 00:20 Uważasz, że rurociąg położony na dnie morza nie zagraża środowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Zagraża. 13.02.07, 00:25 Tak jak inne rurociągi, tankowce, zakłady przemysłowe, autostrady, ruch lotniczy, itp., itd. W ogóle cywilizacja zagraża środowisku - dlatego tam gdzie można staramy się to środowisko chronić. Dlaczego uważasz że zabetonowanie doliny Rospudy musi być naszym narodowym powodem do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Zagraża. 13.02.07, 00:27 Ja tak wcale nie uważam. Nie będę prostował Twoich imputacji. W taki sposób to gadaj sobie z Geremkiem albo innym Frasyniukiem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk To jak: betonować, czy nie? 13.02.07, 00:32 t-800 napisał: > Ja tak wcale nie uważam. Nie możesz się zdecydować. Najgorsze jest w tym twoim betoniarskim uporze, że gdyby Unia zaleciła owo zabetonowanie, to być własną piersią bronił tyhc wykpiwanych żab :)) Zdecyduj się. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Chłopie, zachowaj jakiś poziom dyskusji... 13.02.07, 07:58 dr.krisk napisał: > Rozumiem, że się nie lubimy, ale możesz chociaż zachować jakiś poziom > rozumowania poprzez minimalny szacunek dla adwersarza. > Rurociągi podwodne pędzają po dnach rozmaitych mórz. Gorzej gdyby pływały po > wierzchu - wtedy chyba rzeczywiście należałoby protestować :). dr kirsk zachowaj poziom rozumowania i pomyśl czym grozi popędzenie rury po dnie Bałtyku i ruszenie wszelkiego niebezpiecznego śmiecia pozostawionego po wojnie, Bardzo żal Doliny Rospudy, ale jak można bronić jej nietykalności pozostając obojetnym na zagrozenie o wiele większe? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Nie wiem jak eurofaszyści, pewnie jesteś lepiej 12.02.07, 23:51 poinformowany, bo to twoje kręgi, ale ja się np. niepokoję. Tzn. niepokoiłem się, bo przy tym betonie u władzy sprawa jest przesądzona i klamka zapdła. Teraz mi tylko żal To ciekawe, jak wszystkie autorytarne rządy, by podkreślic swoją siłę i bezkarność niszczą różne piękne i cenne rzeczy. To taki odruch jak wandala, niszczącego na oczach przechodniów przystanek autobusowy: "podskoczy mi który ?". Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nie wiem jak eurofaszyści, pewnie jesteś lepi 12.02.07, 23:53 apoplaws napisał: > poinformowany, bo to twoje kręgi, ale ja się np. niepokoję. Wszelkie lewactwo to nie moje kręgi. Ty się tam bardziej pozycjonujesz swoimi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Popatrzcie na plan miasta ! 13.02.07, 00:06 Komus chyba bardzo zalezy na tej bardzo drogiej inwestycji (wiadukt). Ruch tranzytowy mozna poprowadzic przez przedmiescia Augustowa z odpowiednim zabezpieczeniem przed halasem. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nie wiem jak eurofaszyści, pewnie jesteś lepi 12.02.07, 23:57 apoplaws napisał: > się, bo przy tym betonie u władzy sprawa jest przesądzona i klamka zapdła. Klamka zapadła 29 IX 2001 r., ale skąd taki utltrademokrata z "GW" zamiast mózgu może o tym widzieć?... Odpowiedz Link Zgłoś
priminpar Re: Eurofaszyści "zaniepokojeni" drogą nad Rospud 12.02.07, 23:59 Primo nie eurofaszyści tylko eurosocjaliści czy nawet eurokomuniści Secundo Różnica między będącą w sferze planów inwestycją pod Bałtykiem, którą i tak oprotestowuje większość krajów leżących wokół tego morza, a podjętą decyzją ze wszystkimi krajowymi drogami odwołania wyczerpanymi jest dosyć znaczna. Japonia, kraj przecież tak bardzo rozwinięty ma ponad dwa razy większą lesistość niż my. O czymś to chyba świadczy prawda? _ voxpopuli.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas Jakich planów? Umowa końcowa jest już podpisana 13.02.07, 00:15 Nie wspominając już o tym, iż rura od 6 lat znajduje się na liście PRIORYTETÓW eurosajuza. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson [...] 13.02.07, 00:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dowiedz się co znaczy słowo faszyzm polski de 13.02.07, 00:13 To taka lewicowowa ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W jakiej jeszcze kwestii twierdzisz że tylko 13.02.07, 00:15 ty masz rację a reszta swiata się myli?? t-800 napisał: > To taka lewicowowa ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: W jakiej jeszcze kwestii twierdzisz że tylko 13.02.07, 00:23 W żadnej. Ja nie jestem z "GW" czy PD. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_et_veritas BTW, co ci miłośnicy przyrody robili 13.02.07, 00:30 przez te wszystkie lata u siebie, skoro te rospudańskie chwasty i bajorka są ostatnimi takimi dziwami w Europie? :) Odpowiedz Link Zgłoś