bio.mum 18.02.07, 19:19 Młodzi, wyksztalceni, inteligentni, wrazliwi studenci nie muszą uciekać z Polski, przemycani przez granicę w nieludzkuch warunkach. Cofam. To nie podstawowa róznica. To jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bio.mum giwi - przykleiłabyś 18.02.07, 19:23 to bardzo wazny problem. Pokaż ze stać cie na obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: giwi - przykleiłabyś 18.02.07, 20:25 Po co szpilić komunistyczny bełkot? Udowodnij, że stać cię na obiektywizm i uzasadnij. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: komunistyczny? wiesz ile ja mam lat? 18.02.07, 20:34 capitalissimus napisał: > Po co szpilić komunistyczny bełkot? Udowodnij, że stać cię na obiektywizm i > uzasadnij. > podnica cie słuchanie bełkotu?> Włacz sobie przemówinie, któregoś z bonaparstków. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: komunistyczny? wiesz ile ja mam lat? 18.02.07, 20:59 A czym różnią się przemówienia socjalistów PRLowskich od obecnych? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: niczym, o to chodzi nt 18.02.07, 21:01 capitalissimus napisał: > A czym różnią się przemówienia socjalistów PRLowskich od obecnych? > Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil [...] 18.02.07, 19:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: ???a według was - jest jakas? 18.02.07, 20:43 bio.mum napisała: L. W Twoim przypadku to znaczy, ze w PRL-u moglas sie zrealizowac, no a teraz to sie zupelnie pogubilas.... J.C. > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: to opinia czy zarzuty? 18.02.07, 20:46 lauriane napisał: > bio.mum napisała: > L. W Twoim przypadku to znaczy, ze w PRL-u moglas sie zrealizowac, no a teraz > to sie zupelnie pogubilas.... > J.C. > > jesli zarzuty to poprosze o dowody. to, ze jestes mentalnym dzieckiem Macierewicza nie znaczy, ze bezkarnie mozesz rzucac oszczerstwa. jestem komunistką i przerabiam polskie dzieci na macę. stanął ci? Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: to opinia czy zarzuty? 18.02.07, 20:55 bio.mum napisała: > lauriane napisał: > > > bio.mum napisała: > > L. W Twoim przypadku to znaczy, ze w PRL-u moglas sie zrealizowac, no a t > eraz > > to sie zupelnie pogubilas.... > > J.C. > > > > > jesli zarzuty to poprosze o dowody. to, ze jestes mentalnym dzieckiem > Macierewicza nie znaczy, ze bezkarnie mozesz rzucac oszczerstwa. L. Jakie oszczerstwa dobra kobieto ? Dowody na to, ze sie pogubilas ? Wystarczy poczytac Twoje posty... > > jestem komunistką i przerabiam polskie dzieci na macę. stanął ci? > L. Hehe, oryginalne i z klasa.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 18.02.07, 21:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: to opinia czy zarzuty? 18.02.07, 20:55 bio.mum napisała: > lauriane napisał: > > > bio.mum napisała: > > L. W Twoim przypadku to znaczy, ze w PRL-u moglas sie zrealizowac, no a t > eraz > > to sie zupelnie pogubilas.... > > J.C. > > > > > jesli zarzuty to poprosze o dowody. to, ze jestes mentalnym dzieckiem > Macierewicza nie znaczy, ze bezkarnie mozesz rzucac oszczerstwa. L. Jakie oszczerstwa dobra kobieto ? Dowody na to, ze sie pogubilas ? Wystarczy poczytac Twoje posty... > > jestem komunistką i przerabiam polskie dzieci na macę. stanął ci? > L. Hehe, oryginalne i z klasa.... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 20:03 bio.mum napisała: > Cofam. To nie podstawowa róznica. To jedyna O nie, teraz są supermarkety, a wtedy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: nie korzystam 18.02.07, 20:21 wiktoriaka napisała: > bio.mum napisała: > > Cofam. To nie podstawowa róznica. To jedyna > > O nie, teraz są supermarkety, a wtedy nie było. moze dlatego zapomniałam. bojkotuję, nienawidzę i omijam- chyba blizej mi do IV RP niz do PRL:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 20:26 Ale za PRL w całym olbrzymim Tesco był tylko ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 20:31 Za czasów PRL młodzi ludzie chcieli wyjeżdżac, teraz zas muszą... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 20:45 Nie było Tesco to raz, a dwa w sklepach bywały nawet pomarańcze i cytryny,ale nie przez cały czas. Najlepsze zaopatrzenie było w 1971-1972 roku, w sklepie obok mnie stale były np. mandarynki. Rzecz w tym, ze polityka cenowa była księzycowa. Sprzedawano 1 l mleka za 2 zł (w butelce zwrotnej,fakt),a chlop dostawał za litr dwa razy wiecej.Nawet jesli mleko kupowane od chlopa i kupowane w sklepie nie bylo jednakowe, to gdzie koszta samego transportu? I naprawde tanio było w knajpach nieco gorszej kategorii, że o barach mlecznych nie wspomne. Opowiem tu autentyczna historię z połowy lat osiemdziesiatych. Pewien srednio uposazony kolega wydawal córke za mąż. Przyszły małzonek mieszkal w większej wiosce. Na wesele zamowił sale w miejscowym domu kultury. Kolega moj zaprosil na to wesele znajomego Belga.Obfitosc jadła na stole z miejsca porazila goscia, dosć szybko sobie podpił i poszedl spac. Rano wyszedl na dwór i zobaczyl jak kury dziobią bigos. Przyjęcie zaczęło sie od nowa. Na pozegnanie gosc z Belgii powiedzial do kolegi: "Wiesz, w naszych kosciolach są skarbonki z prosbą o pomoc pieniezną dla biedujących w Polsce i osobne dla glodujacych w Bangladeszu. Daruj,ale ja bede teraz wspomagac tych z Bangladeszu..... Słowo,ze to autentyk! Ale u nas wiadomo: zastaw sie,a postaw się! Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 21:02 No właśnie, bywały. A relacje z podróży statku z pomarańczami z 'bratniej' Kuby zajmowały poczesne miejsce w prasie. To Tesco to oczywiście żart, parafraza dość starego już dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Zapomniales jeszcze o chinskiej herbacie "Ulung" 18.02.07, 21:17 i zoltym serze amerykanskim z darow; babcia barska wydaje sie byc zasluzona komunistka, ktora kupowala w sklepach za zoltymi firanami capitalissimus napisał: > Ale za PRL w całym olbrzymim Tesco był tylko ocet. > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: silesiuz, mantysa, sexi-pisdzienka32 18.02.07, 21:20 silesius.monachijski22 napisał: > i zoltym serze amerykanskim z darow; babcia barska wydaje sie byc zasluzona > komunistka, ktora kupowala w sklepach za zoltymi firanami > > capitalissimus napisał: > > > Ale za PRL w całym olbrzymim Tesco był tylko ocet. > > i reszta haremu. zaczyna się. Odpowiedz Link Zgłoś
mantysa [...] 19.02.07, 10:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mintisa Re: silesiuz, mantysa, sexi-pisdzienka32 19.02.07, 15:57 Czy mi się wydaje, czy też bio.mum napisała: <spragniona jestem mantysy jak Arab Hurysy>. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: mam sporo na sumieniu 19.02.07, 21:41 mintisa napisała: > Czy mi się wydaje, > czy też bio.mum napisała: > <spragniona jestem mantysy jak Arab Hurysy>. > ale nie czyham na ponure, gotyckie nastolatki. najbardziej podniecajacym dla mnie organem jest mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Zapomniales jeszcze o chinskiej herbacie "Ulu 18.02.07, 21:45 Silesius, nawet nie wiedzialam, ze sa sklepy z zoltymi firankami, ale wykładow na Zachodzie nie miałam w ramach dzialalnosci społecznej. Jesli mieszkasz w Monachium ,to Ci powiem,ze dobrze sie w tym miescie czuję, zupełnie inaczej niz np w Hamburgu czy we Franfurcie...(Ktos tu wspomniał o herbacie ulung. Nie byla zła, czasem ją dzis znajduje jak dobrze poszukam!) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Zapomniales jeszcze o chinskiej herbacie "Ulu 18.02.07, 21:50 a mieszkam, mieszkam; ale ja cale zycie komuchow tepilem (podobnie zreszat jak nazistow), i kontakty z Polakami - jezeli je tutaj miewalem - to tylko ze srodowiskiem Wolnej Europy oraz z Misja Katolicka; niedawno placowke - konsul generalny - w Monachium opuscil niejaki Oleksy Waclaw; na jego pozegnanie poszedlem, i niezle popilem: z radosci, ze komuch stad zjezdza joannabarska napisała: > Silesius, nawet nie wiedzialam, ze sa sklepy z zoltymi firankami, ale wykładow > na Zachodzie nie miałam w ramach dzialalnosci społecznej. Jesli mieszkasz w > Monachium ,to Ci powiem,ze dobrze sie w tym miescie czuję, zupełnie inaczej niz > > np w Hamburgu czy we Franfurcie...(Ktos tu wspomniał o herbacie ulung. Nie byla > > zła, czasem ją dzis znajduje jak dobrze poszukam!) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 18.02.07, 21:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Zapomniales jeszcze o chinskiej herbacie "Ulu 18.02.07, 22:00 > ja cale zycie komuchow tepilem (podobnie zreszat jak > nazistow) W jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska A kpt.Czechowicza to nie wyniuchałes! 19.02.07, 00:35 Silesius rozsmieszasz mnie z tym tępieniem. A nie wyniuchałes w Fr.Europa kpt.Czechowicza? Zapewne nie było Cie wówczas na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Na swiecie bylem; a co wielkiego zrobil Czechowicz 19.02.07, 00:49 ze sie bolszewikom wyslugiwal? i co uzyskal? g...; sluchalas audycje RWE w latach 80-tych (juz dawno po "aferze" Czechowicza)? "Podwieczorek przy mikrofonie" z Panem Tadeuszem Nowakowskim? "Kwadrans Jacka Kaczmarskiego"? Cudowne komentarze zmarlej w zeszlym roku, mojej nieodzalowanej Przyjaciolki, Aliny Grabowskiej? itd., itp; co uzyskala bolszewicka sbecja dzieki Czechowiczowi? nic; na miasteczku studenckim w Krakowie RWE puszczano nawet z akademikow przez duze glosniki: "Olimp" czy "Akropol"; i SB-ecy z zomolami mogli nam naskoczyc; ja zas - jak tylko (rzadko) dostawalem paszport to pollegalnie czy nielegalnie dojezdzalem do rodziny w Monachium, a potem dzwonilem gdzie trzeba, i juz bylem w pieknych bialych budynkach przy Englischer Garten; co Ty komunistka o tym wiesz; a Czechowicz? glupi cienias: i tak niczego nie osiagnal; zas RWE po jego aferze kwitla joannabarska napisała: > Silesius rozsmieszasz mnie z tym tępieniem. A nie wyniuchałes w Fr.Europa > kpt.Czechowicza? Zapewne nie było Cie wówczas na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Powspominaj sobie! 19.02.07, 11:11 Silesius,w tej knajpce przy WE były na scianach dwóch sal wymalowane dwa obrazy w socrealistycznym stylu - Warszawy i Chicago, jak mnie pamięc nie myli. Tam sie spotykałeś z przyjaciółka AG (nie żyje)?? A Czechowicz za wiele rzeczywiscie nie zrobił, zresztą taki był z niego agent jak z Ciebie pisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Re: Powspominaj sobie! 19.02.07, 14:16 z komunistow zawsze byli mieni agenci: poza chamskim likwidowaniem przeciwnika nic nie potrafili; zas Czechowicza - te durna laze - top Ty wspomnialas; wykreowano go na "super agenta", zas zn moich rozmow z "wielkimi i szanowanymi" w RWE wynikalo, ze oni juz od dawna podejrzewali go, ze jest "lewy"; uciekl tak szybko, jak tylko mogl, zas RWE to nie zaszkodzilo; jedyna plama na RWE to "rzady" Najdera: do dzisiaj nikt nie jest w stanie do konca powiedziec, czy byl on "nagrany" czy tez nie joannabarska napisała: > Silesius,w tej knajpce przy WE były na scianach dwóch sal wymalowane dwa > obrazy w socrealistycznym stylu - Warszawy i Chicago, jak mnie pamięc nie > myli. Tam sie spotykałeś z przyjaciółka AG (nie żyje)?? A Czechowicz za wiele > rzeczywiscie nie zrobił, zresztą taki był z niego agent jak z Ciebie pisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomm751 Re: Zapomniales jeszcze o chinskiej herbacie "Ulu 19.02.07, 01:56 Silesiusie gwoli prawdy to były jeszcze herbaty: Madras, Cejlon,Popularna,Ulung Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: capitalissimus 19.02.07, 21:38 capitalissimus napisał: > Ale za PRL w całym olbrzymim Tesco był tylko ocet. Aż dziwne, że wyżyłeś na SAMYM occie. Ty i cała Twoja rodzina. Nawet rośliny potrzebują wody i słońca. A Wy w PRL na samym occie wyżyliście! Moje gratulacje! Propaganda IV RP zrobiła wam z mózgu miazgę! ----------------------------------------- IV RP PiSdolnie na durnia prezydenta i jego klona premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Re: Podstawowa róznica miedzy PRL -em a IV RP 18.02.07, 21:25 doskonale to ująłes. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: dziekuje, że dostrzegłeś 18.02.07, 21:29 roterupel napisał: > doskonale to ująłes. " w nieludzkuch warunkach". I że to jest klucz. Jako jeden z nielicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Re: dziekuje, że dostrzegłeś 18.02.07, 21:32 Włamywaczem jestem i znam sie i na kluczach i na zamkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: jesli "odzyskanym" przez PiS 18.02.07, 21:34 roterupel napisał: > Włamywaczem jestem i znam sie i na kluczach i na zamkach. to nic ci nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
roterupel Re: jesli "odzyskanym" przez PiS 18.02.07, 21:36 PISU nienawidzę. Kocham SLD i lubie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: a ja nie kocham zadnej partii 18.02.07, 21:37 roterupel napisał: > PISU nienawidzę. Kocham SLD i lubie PO. Kocham zdrowy rozsądek i dlatego serdecznie Cie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 "Kocham SLD"; buahaha! ale zboczenie 18.02.07, 21:52 bio.mum napisała: > roterupel napisał: > > > PISU nienawidzę. Kocham SLD i lubie PO. > > Kocham zdrowy rozsądek i dlatego serdecznie Cie pozdrawiam. > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 18.02.07, 21:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: jesli "odzyskanym" przez PiS 18.02.07, 21:40 Umiesz wymienić jakiekolwiek różnice pomiędzy tymi partiami? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re:jesli moge sie wtracić 18.02.07, 21:42 capitalissimus napisał: > Umiesz wymienić jakiekolwiek różnice pomiędzy tymi partiami? > jest ich o niebo wiecej niż miedzy PiSem a sSamoobroną. O LPR-ze nawet nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re:jesli moge sie wtracić 18.02.07, 21:55 Czym więc różnią się PiS, PO i SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re:ogladam finał snookera 18.02.07, 22:02 capitalissimus napisał: > Czym więc różnią się PiS, PO i SLD? > wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re:ogladam finał snookera 18.02.07, 22:05 Wybaczam. Ale wciąż chciałbym uzyskać tę informację o różnicach między socjalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: miedzy jakimi socjalistami? 18.02.07, 22:09 capitalissimus napisał: > Wybaczam. Ale wciąż chciałbym uzyskać tę informację o różnicach między > socjalistami. > moglabym ci powklejac, bo na niejednej takie rozmowie zeby zjadlam, ale nie chce mi sie szukac. nie obraź sie. no dobra. Roznica miedzy PiS A SLD jest taka, że SLD to komuchy, które straciły władze na rzecz bolszewików z PiS. Czy ta odpowiedzieć cie satyskacjonuje? Tak, byla na odp*** się. bez obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: miedzy jakimi socjalistami? 18.02.07, 22:21 Czyli frakcyjna walka wewnątrz czerwonej partii? Też tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: czerwona, partia, szara sieć 18.02.07, 22:30 capitalissimus napisał: > Czyli frakcyjna walka wewnątrz czerwonej partii? Też tak sądzę. > to moi rodzice chrzestni EOT Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 [...] 18.02.07, 22:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Przy okazji zabawny paradoks: 18.02.07, 22:07 gospodarka, która była za PRL w całości w rękach polskich, państwowa (dziś marzenie PiS i środowisk RM), zaczęła być wydolna i była w stanie wytworzyć nawet takie luksusy jak papier toaletowy, mięso w wystarczającej ilości, cukier czy papierosy dokładnie w momencie, kiedy zaczęła być "rozkradana"... Odpowiedz Link Zgłoś