Dodaj do ulubionych

To, co złe, polegnie nad Rospudą - do PiS!

03.03.07, 21:42
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3957396.html
Zwijamy obóz nad Rospudą i odchodzimy w poczuciu, że tę bitwę wygraliśmy.
Bitwę o dusze i umysły Polaków

"Prawie dwa tygodnie nad Rospudą dały mi poczucie, że nad tą małą rzeczką
dzieje się historia. Bo tego starcia nie można sprowadzać wyłącznie do starcia
technokratów z miłośnikami przyrody. Dla mnie, dla wielu moich przyjaciół z
obozu nad Rospudą, biją się dwie siły.

Jedna z nich, ta, dla której ta rzeczka to tylko nic nieznaczące błoto i
żabki, reprezentuje wszystko to, czego w Polsce nienawidzę. Ta siła nie ma
barwy politycznej. Jest na każdym poziomie władzy, jest też w wielu z nas. To
brak tolerancji dla innych, to ignorancja pozwalająca sądzić, że skoro ma się
tytuł naukowy, pozycję urzędową bądź rządową, to można robić, co się rzewnie
podoba.

Przecież problem Rospudy nie wziął się z tego, że raptem mamy rządy PiS.
Problem Rospudy wziął się stąd, że jakiemuś urzędnikowi było łatwiej
poprowadzić drogę przez tereny należące do państwa, czyli w jego mniemaniu
niczyje. Decyzje tego urzędnika podżyrował jakiś profesor, jakaś organizacja
przyrodnicza, która po prostu chciała zarobić. To wszystko też zaakceptował
jakiś polityk.

Na szczęście okazało się, że po drugiej stronie stoi też bardzo wielka siła.
To siła obywateli Polski wierzących w prawo, wierzących w to, że Unia
Europejska to nie tylko sponsor, ale również strażnik wartości, prawa i
obowiązków, których musimy przestrzegać."
Obserwuj wątek
    • hummer Minister zaś dalej swoje, dostał w łapę? 03.03.07, 21:47
      hummer napisał:

www.zm.org.pl/?a=rospuda-072-ptaki
      Minister Środowiska.
      DLOPiK-op/ogiz-4200/III-22/1767/07/jr

Decyzja

Na podstawie art. 104 par. 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks
      postępowania administracyjnego, art. 56 ust. 1 pkt 1 oraz ust. 4 pkt 4 ustawy z
      dniach 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody, po rozpatrzeniu wniosku
      Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Białymstoku

zezwalam

od dnia 1 marca do dnia 31 lipca każdego roku obowiązywania niniejszego
      zezwolenia na płoszenie oraz niszczenie siedlisk i ostoi wymienionych poniżej
      ptaków gatunków objętych ochroną ścisłą podczas budowy obwodnicy Augustowa w
      ciągu drogi krajowej Nr 8 od miejscowości Gotno w km 747+742, za skrzyżowanie
      dróg krajowych nr 8 i nr 61 w Augustowie:

1) orlik krzykliwy (Aquila pomarina) - 1 para

2) trzmielojad (Pernis apivorus) - 1 para

3) bielik (Haliaeetus albicilla) - 1 para

4) błotniak stawowy (Circus aeroginosus) - 2 pary

5) jarząbek (Bonasa bonasia) - 15 par

6) kropiatka (Porzana porzana) - 2 samce

7) derkacz (Crex crex) - 3 samce

8) żuraw (Grus grus) - 11 par

9) włochatka (Aegolius funereus) - 1 osobnik

10) dzięcioł czarny (Dryocopus martius) - 5 par

11) dzięcioł średni (Dendrocopus medius) - 1 para

12) dzięcioł białogrzbiety (Dendrocopus leucotus) - 1 para

13) jarzębatka (Sylvia nisoria) - 1 samiec

14) muchołówka mała (Ficedula parva) - 11 par

pod warunkiem powiadomienia Wojewódzkiego Konserwatora Przyrody o terminie
      realizowanego przedsięwzięcia związanego z płoszeniem oraz niszczeniem siedlisk
      i ostoi ptaków.

Zezwolenie jest ważne do dnia 31 lipca 2009 r.
      • wiewiorzasta W słowniku człowieka kulturalnego brak słów. 03.03.07, 21:57
        W słowniku człowieka wkurzonego jest wiele - ja użyję chyba najłagodniejszego, a i tak pewnie zostanę wycięta - SQRWIEL JEDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ave.duce Re: Nie obchodzi mnie, czy dostał w łapę! 03.03.07, 21:59
        Ptaki mają przerąbane > to mnie obchodzi!

Qr..ski przy sqr...Szyszce to pikuś!

;)
        • hummer W oparciu o prawo z roku 1960 :) 03.03.07, 22:00
          ave.duce napisała:

> Ptaki mają przerąbane > to mnie obchodzi!
          >
          > Qr..ski przy sqr...Szyszce to pikuś!

Jakoś to im nie przeszkadza?
          • wiewiorzasta Re: W oparciu o prawo z roku 1960 :) 03.03.07, 22:04
            hummer napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > Ptaki mają przerąbane > to mnie obchodzi!
            > >
            > > Qr..ski przy sqr...Szyszce to pikuś!
            >
            > Jakoś to im nie przeszkadza?

Nie chce mi się szukać konkretów, ale Kaczyński jako prezio Warszawy działał w oparciu o bierutowskie prawo w sprawie wysiedlania ludzi. Hipokryci pieprzeni :(
            • hummer Re: W oparciu o prawo z roku 1960 :) 03.03.07, 22:09
              wiewiorzasta napisała:

> hummer napisał:
              >
              > > ave.duce napisała:
              > >
              > > > Ptaki mają przerąbane > to mnie obchodzi!
              > > >
              > > > Qr..ski przy sqr...Szyszce to pikuś!
              > >
              > > Jakoś to im nie przeszkadza?
              >
              >
              > Nie chce mi się szukać konkretów, ale Kaczyński jako prezio Warszawy działał w
              > oparciu o bierutowskie prawo w sprawie wysiedlania ludzi. Hipokryci pieprzeni :
              > (

Ostatnio, we Wrocławiu wybrali zabójcę jako prezesa lokalnej bojówki PiS.
            • bard333 Re: W oparciu o prawo z roku 1960 :) 03.03.07, 23:28
              Jasne, jasne...;)) wszystko wiemy, zaraz zobacze jak zabijaja bila czyli kilim go i już tak łatwo nie będziesz miała...;))
    • frank_drebin Wajrak zwyczajnie klamie. 03.03.07, 22:00
      hummer napisał:
      "że Unia Europejska to nie tylko sponsor"
      Zaden sponsor oddaja nam tylko nasza kase wplacona do brukselki ..........
      • mike.recz Re: Wajrak zastosował skrót myślowy 03.03.07, 22:02
        frank_drebin napisał:

frank_drebin napisał:

> hummer napisał:
        > "że Unia Europejska to nie tylko sponsor"
        > Zaden sponsor oddaja nam tylko nasza kase wplacona do brukselki ..........

Bo jednak wielu ludzi uznaje UE jako sponsora dosłownie.

• frank_drebin Hyhy skrot myslowy ? A moze to bylo "naduzycie 03.03.07, 22:11
          semantyczne" ????
          P.S.
          Wspolczuje tym matolom, ktorzy uwazaja eurosojuz za sponsora ...
          mike.recz napisał:
          Bo jednak wielu ludzi uznaje UE jako sponsora dosłownie.
          • mike.recz Re: Hyhy skrot myslowy ? A moze to bylo "naduzyci 03.03.07, 22:25
            frank_drebin napisał:

> semantyczne" ????
            > P.S.
            > Wspolczuje tym matolom, ktorzy uwazaja eurosojuz za sponsora ...
            > mike.recz napisał:
            > Bo jednak wielu ludzi uznaje UE jako sponsora dosłownie.
            Ja zrozumiałem,ty zrozumiałeś.Jest to jednak wyrażenie potoczne,które na dobre
            zakorzeniło się już w potocznym słownictwie.

I za skrót myślowy i semantyczne nadużycie miałem ochotę obłożyć kaczkę i Antka
            też oczywiście przy okazji.
            • frank_drebin To walnij tez Wajrakowi ;) 03.03.07, 22:29
              mike.recz napisał:
              I za skrót myślowy i semantyczne nadużycie miałem ochotę obłożyć kaczkę i Antka
              też oczywiście przy okazji.
              ;)
              • mike.recz Re: To walnij tez Wajrakowi ;) 03.03.07, 22:33
                Dobra,dawaj go tu;)

• frank_drebin Biedaczek chyba jest zalamany, ze pala nie dostal 03.03.07, 22:42
                  ;) Zreszta jeszcze nie wyjechal a juz bredzil zatytulowal swoj pierwszy post na
                  blogu:
                  "Dziennikarz nad Rospudą"
                  zeby zaraz potem stwierdzic:
                  "Nie jadę jako dziennikarz, który obiektywnie obserwuje i przekazuje relację.
                  Nie chcę się chować za dziennikarską legitymacją, gdy przyjdzie policja."
                  Wiec jak dziennikarz, czy nie dziennikarz ???? ;)
                  adamwajrak.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3

mike.recz napisał:

> Dobra,dawaj go tu;)
                  >
                  • mike.recz Re: Biedaczek chyba jest zalamany, ze pala nie do 03.03.07, 22:48
                    Najlepszy typek jakiego widziałem w życiu,który dostawał policyjną pałką to
                    jedna z głównych twarzy MW.Może kojarzysz film,gość się popłakał.
                    • frank_drebin Re: Biedaczek chyba jest zalamany, ze pala nie do 03.03.07, 22:52
                      A co to ma do "kombatactwa" Wajraka i jego przeczeniom samemu sobie pod tytulem
                      wyjezdzam jako dziennikarz, ale "rzucam" legitymacje dziennikarska ?
                      mike.recz napisał:

> Najlepszy typek jakiego widziałem w życiu,który dostawał policyjną pałką to
                      > jedna z głównych twarzy MW.Może kojarzysz film,gość się popłakał.
                      • mike.recz Re: Biedaczek chyba jest zalamany, ze pala nie do 03.03.07, 22:58
                        frank_drebin napisał:

> A co to ma do "kombatactwa" Wajraka i jego przeczeniom samemu sobie pod
                        tytulem
                        > Jedyny związek to policyjna pałka.Pozdrawiam i idę imprezować.
                        PS Temat do wznowienia w razie chęci i możliwości.

> wyjezdzam jako dziennikarz, ale "rzucam" legitymacje dziennikarska ?
                        > mike.recz napisał:
                        >
                        > > Najlepszy typek jakiego widziałem w życiu,który dostawał policyjną pałką
                        > to
                        > > jedna z głównych twarzy MW.Może kojarzysz film,gość się popłakał.
                        • frank_drebin Re: Biedaczek chyba jest zalamany, ze pala nie do 03.03.07, 23:00
                          Zaloz o nim watek .............
                          mike.recz napisał:

> frank_drebin napisał:
                          >
                          > > A co to ma do "kombatactwa" Wajraka i jego przeczeniom samemu sobie pod
                          > tytulem
                          > > Jedyny związek to policyjna pałka.Pozdrawiam i idę imprezować.
                          > PS Temat do wznowienia w razie chęci i możliwości.
                          >
                          > > wyjezdzam jako dziennikarz, ale "rzucam" legitymacje dziennikarska ?
                          > > mike.recz napisał:
                          > >
                          > > > Najlepszy typek jakiego widziałem w życiu,który dostawał policyjną
                          > pałką
                          > > to
                          > > > jedna z głównych twarzy MW.Może kojarzysz film,gość się popłakał.
      • xkx2 Re: Wajrak zwyczajnie klamie. 04.03.07, 09:13
        I to jszcze nie cała z tego co wiem z uwagi na róznego rodzaju chwyty
        proceduralne itd itp. Polska i tak jest płatnikiem netto. Czyli wiecej daje do
        budżetu UE niż z niego wyciąga ale ponoć tak miało być.
      • hummer A jednak miał rację. 07.09.07, 19:38
        frank_drebin napisał:

> hummer napisał:
        > "że Unia Europejska to nie tylko sponsor"
        > Zaden sponsor oddaja nam tylko nasza kase wplacona do brukselki ..........

Co z Rospudą?
    • wsiowy_nostradamus Re: To, co złe, polegnie nad Rospudą - do PiS! 03.03.07, 22:06
      > Na szczęście okazało się, że po drugiej stronie stoi też bardzo wielka siła.
      > To siła obywateli Polski wierzących w prawo, wierzących w to, że Unia
      > Europejska to nie tylko sponsor, ale również strażnik wartości, prawa i
      > obowiązków, których musimy przestrzegać."

Nieźle jak na GW. Bijcie w dzwony aby spaloną sld orzywić zielonymi.
      • ave.duce Re: Sam się oRZyw, wykształCIOŁKU... w języku 03.03.07, 22:08
        polskim...

;)
        • wsiowy_nostradamus Re: Sam się oRZyw, wykształCIOŁKU... w języku 03.03.07, 22:23
          Dlaczego portal ukradł wpis?
          • ave.duce Re: Sam się oRZyw, wykształCIOŁKU... w języku 03.03.07, 22:27
            wsiowy_nostradamus napisał:

> Dlaczego portal ukradł wpis?

Maleszka wyciął?!

;)
          • wiewiorzasta Re: Sam się oRZyw, wykształCIOŁKU... w języku 03.03.07, 22:27
            wsiowy_nostradamus napisał:

> Dlaczego portal ukradł wpis?

Bo tu się nie bluzga w stronę dyskutantów, uciekinierze z forum radia Maryja.
            • wsiowy_nostradamus Re: Sam się oRZyw, wykształCIOŁKU... w języku 03.03.07, 22:42
              wiewiorzasta napisała:

> wsiowy_nostradamus napisał:
              >
              > > Dlaczego portal ukradł wpis?
              >
              > Bo tu się nie bluzga w stronę dyskutantów, uciekinierze z forum radia Maryja.
              >
              > Kolejna z GW dała głos. Gdzie ty gazetowy nicku forumujesz w radyjku?
    • ave.duce Re: To, co złe, polegnie nad Rospudą - do PiS! 03.03.07, 22:07
      ... Dla porównania w Hiszpanii dyrektywą siedliskową chronionych jest 22 procent
      powierzchni kraju u nas zaledwie około 4 proc. Oni mogą budować drogi, a my
      jakoś nie ...

adamwajrak.blox.pl/2007/03/Unia-zaskoczyla-drogowcow.html
      ;)
    • wiewiorzasta Ciekawe, ile za TO dostał w łapę: 03.03.07, 22:10
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070302/warszawa_a_4.html

Wkleję całość, bo zaraz zniknie w odmętach płatnego archiwum (Giwi! A spróbuj wyciąć :)):

Awantura o obwodnicę

Którędy przejdzie wschodnia obwodnica? Mieszkańcy Wesołej i Halinowa próbują podrzucać sobie trasę. Do CBA trafiło zawiadomienie przeciwko ministrowi środowiska

Dzisiaj o godz. 15 w Halinowie w zespole szkół przy ul. Okuniewskiej minister środowiska Jan Szyszko spotka się ze wzburzonymi mieszkańcami. Chce ich przekonywać, że wschodnia obwodnica Warszawy powinna biec przez ich gminę.

Halinów kontra Wesoła

Ta trasa nie była nigdy wcześniej przewidywana. Ale minister Szyszko sprzeciwia się planowanemu od 1987 roku wariantowi przez Wesołą, na terenie której mieszka.

-Jan Szyszko proponuje dłuższy i droższy wariant przez Halinów, żeby odsunąć trasę od swojego domu. To posunięty do absurdu przykład prywaty - przekonuje radny Halinowa Marcin Pietrusiński.

Mieszkańcy Halinowa grają ostro: we wtorek złożyli do Centralnego Biura Antykorupcyjnego zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez ministra środowiska. O nadużyciu uprawnień przez Szyszkę napisali też do premiera Jarosława Kaczyńskiego.

Mieszkańcy Wesołej szykują medialny kontratak. W poniedziałek o godz. 19 zaplanowali spotkanie w straży pożarnej przy ul. 1. Praskiego Pułku. Chcą argumentować, że wariant przez Wesołą wymaga wyburzenia większej liczby budynków, będzie oddziaływał na więcej ludzi, a dom ministra jest ponad 1 km od obwodnicy. -Wariant przez Halinów jest dłuższy, ale przejdzie przez zdegradowany teren poligonu i w korytarzu planowanej drogi wojewódzkiej do Wołomina-mówi radna Wesołej Irena Kuk.

W obu gminach powstały komitety protestacyjne. Nie brakuje teorii spiskowych, według których wyginaniu trasy miały pomagać wpływy mieszkańców. Na terenie Wesołej mieszkają m.in. minister sportu Tomasz Lipiec i były komisarz Warszawy Mirosław Kochalski. W Michałówku - na planowanej trasie przez Halinów - ma zaś swój dom zapaśnik Andrzej Supron.

Urzędnicy się pogubili

Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad wystąpiła do Ministerstwa Środowiska o zmianę decyzji w sprawie trasy. - Obwodnica miała służyć głównie warszawiakom, więc wyprowadzanie jej do Halinowa nie ma sensu - mówi szef GDDKiA na Mazowszu Wojciech Dąbrowski.

Sytuacja jest patowa: GDDKiA opowiada się za przebiegiem przez Wesołą z odgięciem w kierunku Sulejówka, wojewódzki inspektorat sanitarny też widzi trasę w Wesołej, ale w wariancie planowanym od 20 lat; Ministerstwo Środowiska lansuje z kolei Halinów. Tymczasem wojewoda Jacek Sasin powinien wydać poprzedzającą pozwolenie na budowę tzw. decyzję środowiskową w uzgodnieniu... z tymi trzema instytucjami.

Sprawa obwodnicy podzieliła nawet zarząd Warszawy. Wiceprezydent Wojciechowicz -były burmistrz Wesołej -powiedział "Rz", że najkorzystniejszy jest wariant przez Halinów.

-Jeśli rzeczywiście doszło do prywaty, trasa powinna pobiec przez Wesołą - mówi tymczasem prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz.

Obwodnica ma być częścią wartego 14 mld zł pierścienia dróg ekspresowych wokół Warszawy, na który będzie można wjechać z autostrady A2.
      KONRAD MAJSZYK

I opis tabelki:
      www.rzeczpospolita.pl/teksty/warszawa_070302/warszawa_a_4-1.F.jpg

Ile kosztowałaby zmiana trasy ekspresowej

Warianty przebiegu przez Wesołą wymagają wyburzenia większej liczby budynków. Ale jeśli trasa przecinałaby Halinów, korzystałoby z niej mniej kierowców. Ten wariant jest więc na progu opłacalności. Jest też najdroższy - nawet w wersji po dwa pasy w każdą stronę. Gdyby jednak w Wesołej budować część trasy w tunelu, a nie w wykopie, to ten wariant okazałby się najkosztowniejszy.
      • ave.duce Re: Za TO to chyba dał... :))) 03.03.07, 22:11

• wiewiorzasta Re: Za TO to chyba dał... :))) 03.03.07, 22:13
          No nie wiem: "Na terenie Wesołej mieszkają m.in. minister sportu Tomasz Lipiec i były komisarz Warszawy Mirosław Kochalski. W Michałówku - na planowanej trasie przez Halinów - ma zaś swój dom zapaśnik Andrzej Supron."
          • ave.duce Re: Dał i wziął > więcej... 03.03.07, 22:15
            No, faktycznie >>> może TYLKO wziął. Poszedł na skróty.

;)
            • wiewiorzasta Re: Dał i wziął > więcej... 03.03.07, 22:17
              ave.duce napisała:

> No, faktycznie >>> może TYLKO wziął. Poszedł na skróty.
              >
              > ;)

Minister ochrony środowiska :( Dupek, a nie minister.
          • hummer Re: Za TO to chyba dał... :))) 03.03.07, 22:18
            wiewiorzasta napisała:

> No nie wiem: "Na terenie Wesołej mieszkają m.in. minister sportu Tomasz Lipiec
            > i były komisarz Warszawy Mirosław Kochalski. W Michałówku - na planowanej trasi
            > e przez Halinów - ma zaś swój dom zapaśnik Andrzej Supron."

W podwrocławskich Łanach miał dom wojewoda Zaleski. Szła wielka woda. Dom był na
            terenach zalewowych. Wałów nie pozwolił przerwać, choć po to są te tereny.
            Zalało Wrocław.

Dalej stare nowe.
            Komuchów trzeba usunąć raz na zawsze. Zamaskowali się w IV RP.
            • ave.duce Re: Za TO to chyba dał... :))) 03.03.07, 22:20
              To mentalni PRLowcy.

;)
              • hummer Rospuda - Łany - Akcja Wisła (UPA) 03.03.07, 22:27
                ave.duce napisała:

I przy Łanach i przy Rospudzie mówi się o własności. Nie dam poprowadzić
                autostrady przez swoje poletko. Prowadźcie przez niczyje, przez lasy.

Tak się składa, że w Akcji Wisła wysiedlono tysiące ludzi Bogu ducha winnych.
                Ale tamto było dobre bo to byli prawosławni. Polska jest obrzydliwa i do czasu
                jak nie wyjaśni się, że jest obrzydliwa mało się zmieni. Rozerwałabyś komuś dom
                końmi lub spaliła kościół, tylko dlatego, że innego jest obrządku?
                • ave.duce Re: Hummerze, na litość boską! 03.03.07, 22:31
                  :))))

To już drugi post, który NIE ja napisałam...

;)
                  • hummer A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym jestem 03.03.07, 22:36
                    ave.duce napisała:

> :))))
                    >
                    > To już drugi post, który NIE ja napisałam...

nastroju?
                    • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 22:40
                      hummer napisał:

;)

>>> teraz chytasz, killerze?!
                      • bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:26
                        Za chwile sie włączę, tylko że Quentin to mój ulubiomy reżyser, mamy to samo poczucie humoru...;)))
                        • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:27
                          bard333 napisał:

> Za chwile sie włączę, tylko że Quentin to mój ulubiomy reżyser, mamy to samo po
                          > czucie humoru...;)))

Oglądam zaćmienie Księżyca! Przez lornetkę!
                          Mój też...

;)
                          • bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:29
                            "Był rok 1673 (albo cos koło tego:)) księzyć czerwony stał na sted stepem, ludzie mówili że to zły znak..." pamiętasz?? a póżniej Turki na nas napadły to co będzie teraz????;))
                            • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:41
                              bard333 napisał:

> "Był rok 1673 (albo cos koło tego:)) księzyć czerwony stał na sted stepem, ludz
                              > ie mówili że to zły znak..." pamiętasz??

Litości! Taka stara nie jestem!

:)))

> a póżniej Turki na nas napadły to co b
                              > ędzie teraz????;))

Szyszki nas zniszczą?!

;)
                          • bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:37
                            A no i Ave nie przesadzaj z tym filmem za mocno, wiem wiem Woman power i takie tam, ale jutro z tą parasolką ostroznie...;))) co by paru jeszcze zachowało głowy...;))
                            • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 03.03.07, 23:43
                              bard333 napisał:

> A no i Ave nie przesadzaj z tym filmem za mocno, wiem wiem Woman power i takie
                              > tam, ale jutro z tą parasolką ostroznie...;))) co by paru jeszcze zachowało gło
                              > wy...;))

"Czytaj ze zrozumieniem" >>> parasolek nie uznaję!
                              Zachowanie głów zależy od zachowania reszty.

;)

Lecę (na miotle, of koZ!) na końcówkę zaćmienia!

:)
                              • bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 00:04
                                etam u mnie się nic nie zaćmiewa...;))) a to nie turki tylko poczhańce na nas napadli i (ozgrozo!!!) bar wzieli!!!;)) Takiej zniewagi Rycerz Polski ścierpieć nie mógł i onego aż do Moskwy pogonił zajmując i wypijając co mógł po drodze;)))

A swoją droga ciekawe która z pań ma takie chody w polsacie, że przed manifa puszczaja kilabila..;) Jeszcze tylko porozdają jakieś japońskie szabelki robione w chinach, a sprzedawane na bazarze i będzie jak znalazł. Niech no tylko jakiś wszechpolak, ba nawet wszecheuropejczyk się napatoczy...;)) ależ będzie ubaw...:)))
                                • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 00:39
                                  bard333 napisał:

> etam u mnie się nic nie zaćmiewa...;))) a to nie turki tylko poczhańce na nas n
                                  > apadli i (ozgrozo!!!) bar wzieli!!!;)) Takiej zniewagi Rycerz Polski ścierpieć
                                  > nie mógł i onego aż do Moskwy pogonił zajmując i wypijając co mógł po drodze;))
                                  > )

I dlatego nie odpowiada RZECZOWO na maila... Stchórzył?

>
                                  > A swoją droga ciekawe która z pań ma takie chody w polsacie, że przed manifa pu
                                  > szczaja kilabila..;) Jeszcze tylko porozdają jakieś japońskie szabelki robione
                                  > w chinach, a sprzedawane na bazarze i będzie jak znalazł. Niech no tylko jakiś
                                  > wszechpolak, ba nawet wszecheuropejczyk się napatoczy...;)) ależ będzie ubaw...
                                  > :)))

Która? Tego nie mogę zdradzić, choćbyś mnie waść na pal wbijał, jak jaką Azję!

• ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 00:43
                                    A zaćmienie cudne!

P.S. Trzecie meble - dziurawe! Moda na dziury?

• bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 01:08
                                    teraz lepiej:)
                                    • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 01:27
                                      bard333 napisał:

> teraz lepiej:)

No ba!
                                      Zdecydowanie!
                                      Zaćmienie trwa, ale zmierza ku the end.
                                      Całkiem, jak mój pobyt na fk.
                                      gUd najT...

P.S. Jak zwyciężym, to żyć będziem >>> i odp. wyślem.

• bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 01:32
                                        więc dobrej zabawy, a mojego baru nikt nie weźmie, chyba że sam oddam...;)))

chateu du pin rocznik 2003, oczywiście czerwone wytrawne, poczekaj, mmmm ależ pachnie!!!

Na zdrowie i milej manify:))

Ciekawe kogo p. Szczuka jutro pobije, po kilubilu, to pewne jak w banku;))

aha i żeby nie było, mam poglądy wręcz zupełnie inne...;))) i u mnie nadal nic nie zaćmiewa!!!
                                        • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 01:43
                                          Lepszy był rocznik 2004.

www.wrzuta.pl/audio/bQMbHaTXR9/
                                          To po to, abyś nie zapomniał...

EOT
                                          THE END

serio.serio.

• bard333 Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 00:08
                                No i przewietrzyła sobie mózg... a mówia, że ludzie z otwarta głową żyją dłużej...;))
                                • ave.duce Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 04.03.07, 00:40
                                  bard333 napisał:

> No i przewietrzyła sobie mózg... a mówia, że ludzie z otwarta głową żyją dłużej
                                  > ...;))

Byle traktować to jak przenośnię, poetycką zresztą.

;)
                                  • hummer Re: A Jaśniej bo oglądam Kill Billa i w krwamym j 05.03.07, 10:40
                                    ave.duce napisała:

> bard333 napisał:
                                    >
                                    > > No i przewietrzyła sobie mózg... a mówia, że ludzie z otwarta głową żyją
                                    > dłużej
                                    > > ...;))
                                    >
                                    > Byle traktować to jak przenośnię, poetycką zresztą.

Jaja sobie robicie. :)
    • hummer I poległo. Wszak było referendum 29.05.07, 20:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka