Dodaj do ulubionych

Ale was podsumowala "dziewica" rzadzaca w IVRP

06.03.07, 19:09
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3965779.html
hej hołoto, to do was]
Socjalizm to był ustrój dla hołoty - tak ni mniej ni więcej rzekł wasz pan
premier. To był system budowany przez hołotę i dla hołoty, dodał. Innymi
wszyscy wy, którzy urodziliście się przed rokiem 1989, jesteście nie tylko
hołotą, ale również elementem wielce podejrzanym, żeby nie powiedzieć wrogim.
Jeśli zaś wasi rodzice w ten czy inny sposób budowali TAMTĄ Polskę, to już
skandal niebywały. Na dobrą sprawę, wymyślając jakiś wygodny przepis, można by
was jako spadkobierców złej tradycji, zamknąć w łagrze, a rodziców rzecz jasna
pozbawić niesłusznie pobieranej emerytury. W waszej ukochanej ojczyźnie z
numerkiem „4" w tytule, można więc całkowicie bezkarnie jak na razie, obrażać
waszych najbliższych i odbierać im sens całego życia. A wybitny myśliciel,
autor tej inwektywy, wraz z braciszkiem pochodzi oczywiście z Marsa i z
socjalizmem jak mniemam nigdy nie miał nic wspólnego. Na Marsie kończył
liceum, studia i zarabiał pierwsze pieniądze. Tam mieli oni willę, gosposię,
tatusia i mamusię, też z Marsa albo nawet z Wenus. I nikt rzecz jasna z nich,
nigdy i pod żadnym pozorem nie skumał się z czerwonym. Tatuś też.
revelstein.blox.pl/html;jsessionid=E5118E02ED9A969AA21EB8A6BD3EAC77.ib3tom2
Obserwuj wątek
    • indris Zhańbić można tylko siebie... 06.03.07, 19:14
      ...powiedział Diogenes. Swoim bełkotem Kaczor podsumował sam siebie.
      • sam_sob Re: Zhańbić można tylko siebie... 07.03.07, 08:07
        indris napisał:

> ...powiedział Diogenes.

To prawda ale prawdą jest i to, że winniście mieć więcej pokory drodzy
        intelektualiści i nie występować w roli dziennikarzy mając kwalifikacje
        bufetowych.:))
    • puls zapomniał kaczy cham kto dał mu wykształcenie 06.03.07, 20:03

Kaczy cham zapomniał kto dał mu wykształcenie, gdzie sie uczył i za czyje
      pieniądze
      • 1normalnyczlowiek Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewików 06.03.07, 23:26
        puls napisał: zapomniał kaczy cham kto dał mu wykształceni
        ---> ... to twój problem. Ale żeby o tym ... tak przy wszystkich mówić ... :)))
        • iza.bella.iza Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 06.03.07, 23:37
          1normalnyczlowiek napisał:

> puls napisał: zapomniał kaczy cham kto dał mu wykształceni
          > ---> ... to twój problem. Ale żeby o tym ... tak przy wszystkich mówić ...
          > :)))

A ty co? Gdzie żyłeś i gdzie zdobyłeś wykształcenie "bez lizania dupy"? Twoje
          posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne wykształcenie,
          żadnym Harwaredm one "nie zalatują".
          • dr.krisk Errata! 06.03.07, 23:40
            iza.bella.iza napisała:

> Twoje
            > posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne wykształcenie,
            Nie darmowe a domowe. Nie socjalistyczne a specjalistyczne. Nie wyształcenie a
            wyszkolenie. Do prostych prac domowych, niewymagających wiedzy oraz intelektu.
            • 1normalnyczlowiek Chyba już mówiłem,że należysz do jasnowidzów? 06.03.07, 23:48
              dr.krisk napisał: Errata!
              > Nie darmowe a domowe. Nie socjalistyczne a specjalistyczne. Nie wyształcenie a
              > wyszkolenie. Do prostych prac domowych, niewymagających wiedzy oraz intelektu.
            • iza.bella.iza Re: Errata! 06.03.07, 23:48
              dr.krisk napisał:

> iza.bella.iza napisała:
              >
              > > Twoje
              > > posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne wykształc
              > enie,
              > Nie darmowe a domowe. Nie socjalistyczne a specjalistyczne. Nie wyształcenie a
              > wyszkolenie. Do prostych prac domowych, niewymagających wiedzy oraz intelektu.

Nie zgdzam się z Twoją diagnozą doktorze - "normals" chodził do socjalistycznych
              szkół i socjalistyczną linijką dostawał po łapach za nieuctwo. Potem za
              socjalistyczne złotówki pracował w jakimś socjalistycznym zakurzonym biurze, bał
              się socjalistycznego szefa i nidgy się nie wychylał, żeby znów nie dostawać
              socjalistyczą linijką. Podejrzewam, że nawet dla świętego spokoju zapisał się do
              socjalistycznych związków zawodowych (i żeby móc jeździć do socjalistycznych
              ośrodków wypoczynkowych dla ludu pracującego miast i wsi na wakacje). Pewnikiem
              i na socjalistyczne pochody pierwszomajowe czasem chadzał - oczywiście tylko po
              to, żeby kupić socjalistyczne kubańskie pomarańcze.
              • 1normalnyczlowiek Errata! 06.03.07, 23:58
                iza.bella.iza napisała:
                > Nie zgdzam się z Twoją diagnozą doktorze - "normals" chodził do socjalistycznych
                > szkół i socjalistyczną linijką dostawał po łapach za nieuctwo. Potem za
                > socjalistyczne złotówki pracował w jakimś socjalistycznym zakurzonym biurze,
                >bał się socjalistycznego szefa i nidgy się nie wychylał, żeby znów nie dostawać
                > socjalistyczą linijką. Podejrzewam, że nawet dla świętego spokoju zapisał się
                >do socjalistycznych związków zawodowych (i żeby móc jeździć do socjalistycznych
                > ośrodków wypoczynkowych dla ludu pracującego miast i wsi na wakacje).
                >Pewnikiem i na socjalistyczne pochody pierwszomajowe czasem chadzał -
                >oczywiście tylko po to, żeby kupić socjalistyczne kubańskie pomarańcze.

--->
                "Daremne żale - próżny trud,
                Bezsilne złorzeczenia!
                Przeżytych kształtów żaden cud
                Nie wróci do istnienia.
                Świat wam nie odda, idąc wstecz,
                Znikomych mar szeregu
                - Nie zdoła ogień ani miecz
                Powstrzymać myśli w biegu.
                Trzeba z żywymi naprzód iść,
                Po życie sięgać nowe...
                A nie w uwiędłych laurów liść
                Z uporem stroić głowę.
                Wy nie cofniecie życia fal!
                Nic skargi nie pomogą
                - Bezsilne gniewy, próżny żal!
                Świat pójdzie swoją drogą."
                (Adam Asnyk)

Bez "uporu"...ale tylko dodam, że mam tytuł Mistrza Polski i Puchar Polski :)))
                • iza.bella.iza Re: Errata! 07.03.07, 00:14

> Bez "uporu"...ale tylko dodam, że mam tytuł Mistrza Polski i Puchar Polski :)))

Kiedy, gdzie i w jakiej dziedzinie zdobyty? No, nie wstydź się i powiedz
                  wszystko. Prawda Cię wyzwoli:)
                  • iza.bella.iza p.s. 07.03.07, 00:18
                    A wiersz Asnyka to chyba sam sobie dedykujesz, prawda? Ja socjalizmem i PRL-em
                    nigdy nie tęskniłam i nie tęsknię, co nie znaczy, że pozwalam ppremierowi na
                    obrażanie ludzi, którzy MUSIELI życ w tamtym ustroju. Apologetom socjalizmu też
                    na to nie pozwalam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58527101&a=58583216
                    • 1normalnyczlowiek Pomyśl.Jaki on miałby interes by obrazić zwykłych, 07.03.07, 00:26
                      iza.bella.iza napisała:
                      > Ja socjalizmem i PRL-em
                      > nigdy nie tęskniłam i nie tęsknię, co nie znaczy, że pozwalam ppremierowi na
                      > obrażanie ludzi, którzy MUSIELI życ w tamtym ustroju. Apologetom socjalizmu
                      >też na to nie pozwalam:
                      ---> ... normalnych ludzi? Ja zrozumiałem jego wypowiedź jednoznacznie, bez
                      takich podtekstów.

> A wiersz Asnyka to chyba sam sobie dedykujesz, prawda?
                      ---> Sobie też :)
                      • iza.bella.iza Re: Pomyśl.Jaki on miałby interes by obrazić zwyk 07.03.07, 00:28

> ---> ... normalnych ludzi? Ja zrozumiałem jego wypowiedź jednoznacznie, bez
                        > takich podtekstów.

Nie wiem jaki Jarosław ma interes i nie chcę wiedzieć. Sukcesy Andrzeja w
                        nasiennictwie też mnie nie iteresują.

> > A wiersz Asnyka to chyba sam sobie dedykujesz, prawda?
                        > ---> Sobie też :)
                  • 1normalnyczlowiek :))) 07.03.07, 00:21
                    iza.bella.iza napisała:
                    > Kiedy, gdzie i w jakiej dziedzinie zdobyty? No, nie wstydź się i powiedz
                    > wszystko. Prawda Cię wyzwoli:)
                    ---> Nie jestem od nikogo i niczego zależny, więc i nie muszę się wyzwalać... a
                    odrobinę prywatności należy zachować dla siebie.
                    • iza.bella.iza Re: :))) 07.03.07, 00:25

> > Kiedy, gdzie i w jakiej dziedzinie zdobyty? No, nie wstydź się i powiedz
                      > > wszystko. Prawda Cię wyzwoli:)
                      > ---> Nie jestem od nikogo i niczego zależny, więc i nie muszę się wyzwalać.
                      > .. a
                      > odrobinę prywatności należy zachować dla siebie.

A więc jednak budowałeś socjalizm! :)))
                      Jeśli zdobyłeś tytuł Mistrza Polski przed 1989 rokiem, to faktycznie zdobyłeś
                      tylko tytuł Mistrza PRL - wedle filozofii premiera. Hahaha!!!
                      • 1normalnyczlowiek Re: :))) 07.03.07, 00:34
                        iza.bella.iza napisała:
                        > A więc jednak budowałeś socjalizm! :)))
                        ---> Jeśli by to było w tamtym okresie, to podejrzewam że "budowanie socjalizmu"
                        zaczynałoby się dopiero na arenie międzynarodowej, bo indywidualny sukces byłby
                        interpretowany jako "wyższość socjalizmu nad zgniłym kapitalizmem".

> Jeśli zdobyłeś tytuł Mistrza Polski przed 1989 rokiem, to faktycznie zdobyłeś
                        > tylko tytuł Mistrza PRL - wedle filozofii premiera. Hahaha!!!
                        ---> Jednak chyba nie "tylko" - bez względu na to kiedy to było. Pokonałem
                        innych obiektywnie, w równej rywalizacji.
                        • iza.bella.iza Re: :))) 07.03.07, 00:42

> ---> Jeśli by to było w tamtym okresie, to podejrzewam że "budowanie socjal
                          > izmu"
                          > zaczynałoby się dopiero na arenie międzynarodowej, bo indywidualny sukces byłby
                          > interpretowany jako "wyższość socjalizmu nad zgniłym kapitalizmem".

Tak czy siak - umacnianie ustroju:)))))))))

> ---> Jednak chyba nie "tylko" - bez względu na to kiedy to było. Pokonałem
                          > innych obiektywnie, w równej rywalizacji.

A guzik - trenowałeś w socjalistycznym klubie na socjalistycznej bieżni. A
                          koszty związane z twoimi treningami ponosił lud pracujący maist i wsi. Zapytaj
                          się obecnej młodzieży ile forsy kosztuje wyczynowe uprawienie sportu w IV RP i
                          kto je ponosi. Ja Cię zapewniam, że napewno nie "solidarne państwo".
                • dr.krisk Jesteś kucharzem???? 07.03.07, 07:58

>> Bez "uporu"...ale tylko dodam, że mam tytuł Mistrza Polski i
                  > Puchar Polski :)))
                  Bo pisałeś że bywałes na salonach razem z Kwaśniewskim i jego świtą. Jesteś
                  albo kucharzem (Mistrz Polski w kategorii "bryzole"), albo kelnerem (Puchar
                  Polski w otwieraniu wódki na czas)?
          • 1normalnyczlowiek Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 06.03.07, 23:46
            iza.bella.iza napisała:
            > A ty co? Gdzie żyłeś i gdzie zdobyłeś wykształcenie "bez lizania dupy"? Twoje
            > posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne wykształcenie,
            > żadnym Harwaredm one "nie zalatują".
            ---> Wiem, że niektórym trudno zrozumieć, jak można coś osiągnąć "bez lizania
            dupy". Zapewniam, że można ...
            Tylko po Harwardzie można się wypowiadać? To niepoprawne politycznie, takie
            patrzenie na czyjąś przeszłość. Należy patrzeć tylko w przyszłość :)))
            • iza.bella.iza Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 06.03.07, 23:52

> ---> Wiem, że niektórym trudno zrozumieć, jak można coś osiągnąć "bez lizan
              > ia
              > dupy".

Ale gdzie osiągnąłeś to coś bez "lizania dupy" (przypominam, że to twój zwrot)?
              No, gdzie? wstydzisz się powiedzieć czy amnezji dostałeś?

> Tylko po Harwardzie można się wypowiadać?

A skąd ci takie pytanie przyszło do głowy?
              • 1normalnyczlowiek Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 00:18
                iza.bella.iza napisała:
                > Ale gdzie osiągnąłeś to coś bez "lizania dupy" (przypominam, że to twój
                zwrot)? No, gdzie? wstydzisz się powiedzieć czy amnezji dostałeś?
                ---> W Polsce.

> > Tylko po Harwardzie można się wypowiadać?
                > A skąd ci takie pytanie przyszło do głowy?
                ---> Z braku Harwardu uczyniłaś zarzut. Dla mnie jest ważne, co się pisze i mówi
                a nie kto pisze i mówi - poza oczywiście przypadkami, gdy wyczuwam nieszczere
                intencje, lub gdy ktoś kto nie zasługuje na miano np. autorytetu, a próbuje
                narzucać swoje zdanie. Wtedy mu nie wierzę (nie biorę pod uwagę) choćby nawet
                mówił, że ... białe jest białe.
                • iza.bella.iza Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 00:20

> ---> Z braku Harwardu uczyniłaś zarzut.

Gdzie? Możesz zacytować ten zarzut? I czego był to zarzut.
                  • 1normalnyczlowiek Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 00:37
                    iza.bella.iza napisała:
                    > Gdzie? Możesz zacytować ten zarzut? I czego był to zarzut.
                    --->
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=58563155&a=58581931
                    • iza.bella.iza Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 00:45
                      No, ale gdzie w moim poscie jest to, że z Harwardu uczyniłam zarzut? Pokaż mi to
                      zdanie z zarzutem od pierwszej litery do ostatniej. I przy okazji może wykaż na
                      czym ów zarzut polega.
                      • 1normalnyczlowiek Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 01:02
                        iza.bella.iza napisała:
                        > No, ale gdzie w moim poscie jest to, że z Harwardu uczyniłam zarzut? Pokaż mi
                        >to zdanie z zarzutem od pierwszej litery do ostatniej. I przy okazji może wykaż
                        >na czym ów zarzut polega.
                        --->
                        "Twoje posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne
                        wykształcenie, żadnym Harwaredm one "nie zalatują". "
                        ---> Zasugerowałaś, że poziom postów nie jest wysoki, a przyczyną jest:
                        - wykształcenie socjalistyczne
                        - brak Harwardu
                        Można by jeszcze ewentualnie doszukać się podtekstu, że człowiek, po "darmowym"
                        socjalistycznym, z definicji jest gorszy od człowieka po "płatnym" Harwardzie.
                        • iza.bella.iza Re: Że ty dostawałeś jałmużnę za lizanie bolszewi 07.03.07, 01:17

> --->
                          > "Twoje posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne
                          > wykształcenie, żadnym Harwaredm one "nie zalatują".

I gdzie tu zarzut?

> ---> Zasugerowałaś, że poziom postów nie jest wysoki,

Niczego takiego nie sugerowałam. Masz kompleks niższości, który narzuca ci taką
                          interpretację a nie inną, ale to twój problem nie mój.

> a przyczyną jest:
                          > - wykształcenie socjalistyczne
                          > - brak Harwardu

Naprwdę masz tfurczą wyobraźnię i niezwykle bujną. A mnie do napisania
                          cytowanego przez ciebie zdania natchnęło coś o wiele prosteszego - "noramals"
                          pisze po polsku, bez wtrętów z języków obcych (np. angielskiego), do
                          najmłodszych nie należy (to wniosek z całości twojej forumowej tfurczości), ma
                          tyle pretensji do PRL - a zatem: "noramals" żył w PRL i w PRL szkoły przyszło mu
                          kończyć. Ot i tyle.

> Można by jeszcze ewentualnie doszukać się podtekstu, że człowiek, po "darmowym"
                          > socjalistycznym, z definicji jest gorszy od człowieka po "płatnym" Harwardzie.

No, tak - twój komleks niższości sięga już do księzyca. Powinieneś coś z tym
                          zrobić. Wyżywanie się w sporcie jest pewnym ratunkiem na kompleksy, ale nie
                          chyba w twoim przypadku ten sposób zawiódł albo przestał działać.

Spadam - nie mam ochoty, żebyś zwalał na mnie swoje życiowe rozczarowania.
                          • 1normalnyczlowiek Uciekasz przed własnymi konfabulacjami? 07.03.07, 01:46
                            iza.bella.iza napisała:

> > "Twoje posty świadczą o tym, że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne
                            > > wykształcenie, żadnym Harwaredm one "nie zalatują".
                            > I gdzie tu zarzut?
                            ---> Tu:
                            " Re: Errata!
                            iza.bella.iza 06.03.07, 23:48 + odpowiedz
                            dr.krisk napisał:
                            > > Twoje posty świadczą o tym,że ty też zdobyłeś darmowe socjalistyczne
                            > > wykształcenie,

Nie zgdzam się z Twoją diagnozą doktorze - "normals" chodził do socjalistycznych
                            szkół i socjalistyczną linijką dostawał po łapach za nieuctwo. Potem za
                            socjalistyczne złotówki pracował w jakimś socjalistycznym zakurzonym biurze, bał
                            się socjalistycznego szefa i nidgy się nie wychylał, żeby znów nie dostawać
                            socjalistyczą linijką. Podejrzewam, że nawet dla świętego spokoju zapisał się do
                            socjalistycznych związków zawodowych (i żeby móc jeździć do socjalistycznych
                            ośrodków wypoczynkowych dla ludu pracującego miast i wsi na wakacje). Pewnikiem
                            i na socjalistyczne pochody pierwszomajowe czasem chadzał - oczywiście tylko po
                            to, żeby kupić socjalistyczne kubańskie pomarańcze. "

---> Wymyśliłaś naprędce, jak odwrócić kota ogonem i stąd ten brak logiki w
                            poszczególnych wypowiedziach.

> Niczego takiego nie sugerowałam. Masz kompleks niższości, który narzuca ci
                            >taką interpretację a nie inną, ale to twój problem nie mój.

> Naprwdę masz tfurczą wyobraźnię i niezwykle bujną. A mnie do napisania
                            > cytowanego przez ciebie zdania natchnęło coś o wiele prosteszego - "noramals"
                            > pisze po polsku, bez wtrętów z języków obcych (np. angielskiego), do
                            > najmłodszych nie należy (to wniosek z całości twojej forumowej tfurczości), ma
                            > tyle pretensji do PRL - a zatem: "noramals" żył w PRL i w PRL szkoły przyszło
                            > mu kończyć. Ot i tyle.

> No, tak - twój komleks niższości sięga już do księzyca. Powinieneś coś z tym
                            > zrobić. Wyżywanie się w sporcie jest pewnym ratunkiem na kompleksy, ale nie
                            > chyba w twoim przypadku ten sposób zawiódł albo przestał działać.
                            > Spadam - nie mam ochoty, żebyś zwalał na mnie swoje życiowe rozczarowania.

---> Nie martw się. Kiedyś się nauczysz tak czytać, by móc tekst analizować i
                            wyciągać logiczne wnioski z tego co przeczytałaś a nie z tego, co sobie
                            wymyśliłaś przed przeczytaniem.
                            • iza.bella.iza Projektujesz na mnie swoje problemy. 07.03.07, 01:54
                              To zwykły objaw tych, którzy uważaja się za jedynych normalnych. Ja niestety nie
                              mogę ci pomóc, bo po pierwsze pewnie nie chcesz żadnej pomocy i po drugie nie
                              mam do tego odpowiednich kwalifikacji. Gdybyś jednak doszedł do wniosku, że
                              potrzebujesz fachowej pomocy to odezwij się do mnie na priwa - podam Ci adresy
                              profesjonlnych placówek.
                              • 1normalnyczlowiek Nawet chorobę potrafisz wmawiać? :))) 07.03.07, 02:24
                                iza.bella.iza napisała: Projektujesz na mnie swoje problemy.
                                > To zwykły objaw tych, którzy uważaja się za jedynych normalnych.
                                ---> To skutek chyba zbyt bliskiego kontaktu z dr.kirskiem - on też ma dar
                                jasnowidzenia.
                                Natomiast ten brak spójnego myślenia, zdolności analizowania wypowiedzi i
                                logicznego wyciągania wniosków wynika z wieloletniej indoktrynacji, wtłaczania
                                do głów nawyku poprawnego myślenia. Nie jesteś w tym osamotniona. To cecha nie
                                tylko poprawnych politycznie liberałów, ale także przefarbowanej lewicy. Oni
                                wszyscy też zostali nauczeni postawy klęczącej - gdy mówi do nich mianowany
                                "autorytet" lub przedstawiciel innego kraju. Nawet gdy są wykorzystywani lub
                                opluwani, to mają odruch mówienia, że że to tylko "pada deszcz". W tych kręgach
                                wprost nie wypada nie zgadzać się z wypowiedziami niektórych osób, choćby plotły
                                największe bzdury. Natomiast drugą zasadą jest, zawsze się oburzać, bez względu
                                na to, co powiedzą przeciwnicy polityczni lub światopoglądowi.
                                • iza.bella.iza Nic ci nie wmawiam - stwierdzam fakt:) 07.03.07, 02:28
                                  A jak fakty są prawdziwe, to tym gorzej dla faktów.

Dobranoc "normalsie":))))))))

• dekaczyzacja PiSdolnięte kaczystowskie oszołomstwo to "norma"? 07.03.07, 09:14
                                  > To cecha nie tylko poprawnych politycznie liberałów,
                                  > ale także przefarbowanej lewicy.

Przefarbowana lewica to oczywiście czołowi PiSdolnięci kaczyści:
                                  - towarzysz Jasiński
                                  - prokurator Wassermann
                                  - sędzia Kryże
                                  i inni.

To ja już wolę "normalną" lewicę z SLD,
                                  od fałszywych przefarbowańców.
        • zablokowany1 Nie kradnij pisowski bolszewiku 06.03.07, 23:53
          a na dokładkę to co Ty robiłeś w 1982 roku? Donosiłeś do SB???
    • grzegorz1948 Re: Lechu 06.03.07, 21:35
      Ja nie czuje sie dotkniety!Niech czuja sie dotknieci ci co popierali to
      talatajstwo werbalnie na pochodach 1 Majowych i wplacaniem pieniedzy na konto
      PZPR( skladki czlonkowskie z pewnoscia nie byly przeznaczone na potrzeby partii
      bo byly za male ale tym symbolicznym gestem poparcia dla PRL i PZPR)
    • iza.bella.iza Re: Ale was podsumowala "dziewica" rzadzaca w 06.03.07, 23:19
      I nawet prryyy-mier nie zauważa, że swoja wypowiedzią najbardziej obraża swój
      elektorat - roszczeniowo nastawione sierpty po PRL, które nie potrafiły się
      odnależź w nowej rzeczywistości, a które on potrafił uwieść hasłami żywcem
      przniesionymi z socjalizmu: "darmowa służba zdrowia", "3 miliony mieszkań", itp
      i itd.
    • 1normalnyczlowiek Kolejny,który po polsku nie rozumie? 06.03.07, 23:23
      lechu112 napisał: Ale was podsumowala "dziewica" rzadzaca w
      ---> Naucz się lepiej polskiego, a później głos zabieraj.
      Ta hołota, to Elitka Czerwonych Gnojków, która dla siebie wymyśliła i zbudowała
      PRL rękami Polaków.
      • dr.krisk Dobra, dobra... 06.03.07, 23:30
        Nie wysilaj się, bo ci spodnie opadną. Mógłbyś coś bardziej oryginalnego
        wymyślec, niż tę twoją mantrę.
        • 1normalnyczlowiek Dobra, dobra...Nie ma dla kogo się wysilać 06.03.07, 23:33
          dr.krisk napisał:
          > Nie wysilaj się, bo ci spodnie opadną. Mógłbyś coś bardziej oryginalnego
          > wymyślec, niż tę twoją mantrę.
          ---> Dla uprawiających mantrę poprzez mnożenie wątków z bzdurnymi tezami?
          • dr.krisk Tak. Na przykład marudzących.. 06.03.07, 23:35

> ---> Dla uprawiających mantrę poprzez mnożenie wątków z bzdurnymi tezami?
            .... o jakiś Czerwonych Elitkach, salonikach itp. Ty naprawdę wierzysz w te
            swoje wyroby intelektualne?
            • 1normalnyczlowiek Jasnowidz,a nie odróżnia wątku od posta? :)) 06.03.07, 23:50
              dr.krisk napisał: Tak. Na przykład marudzących..
              > .... o jakiś Czerwonych Elitkach, salonikach itp. Ty naprawdę wierzysz w te
              > swoje wyroby intelektualne?
      • iza.bella.iza Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 06.03.07, 23:33

> Ta hołota, to Elitka Czerwonych Gnojków, która dla siebie wymyśliła i zbudowała
        > PRL rękami Polaków.

Gdzie i kiedy premier tak powiedział? Ja wiem, że powiedział tylko tak:
        "socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty", a twoja interpretacja jego słów
        jest tyle samo warta co każda inna.
        • lauriane Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 06.03.07, 23:57
          L. Ustroj holoty, dla holoty to nic innego jak ochlokracja dla rodzin
          panujacych i ich przydupasow.....
          Tymczasem pelno lumpow szaty z siebie zdziera z niejakim Szmajda na czele....
          J.C.
        • 1normalnyczlowiek Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 07.03.07, 00:08
          iza.bella.iza napisała:
          > Gdzie i kiedy premier tak powiedział? Ja wiem, że powiedział tylko tak:
          > "socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty", a twoja interpretacja jego słów
          > jest tyle samo warta co każda inna.
          ---> Jak ktoś cos mówi, to słucham, żeby wiedzieć, co powiedział, a nie by
          usłyszeć to co chcę usłyszeć.
          W polskim języku tak jest, że jak się mówi, że coś się wybudowało dla kogoś, to
          oznacza, że wybudowało się to "coś", by służyło tej osobie, dla której zostało
          wybudowane. A inna sprawą jest to, czyimi rękami to "coś" zostało wybudowane.
          I takie jest jednoznaczne znaczenie wypowiedzi.
          Ale nie dziwię się tej dyskusji, bo ostatnio stało się modne relatywizowanie nie
          tylko słów, nie tylko całych wypowiedzi, ale także relatywizowanie prawa.
          • iza.bella.iza Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 07.03.07, 00:12

> ---> Jak ktoś cos mówi, to słucham, żeby wiedzieć, co powiedział, a nie by
            > usłyszeć to co chcę usłyszeć.

Wprost przeciwnie, wprost przeciwnie "normalsie". :)

> W polskim języku tak jest, że jak się mówi, że coś się wybudowało dla kogoś, to
            > oznacza, że wybudowało się to "coś", by służyło tej osobie, dla której zostało
            > wybudowane. A inna sprawą jest to, czyimi rękami to "coś" zostało wybudowane.
            > I takie jest jednoznaczne znaczenie wypowiedzi.
            > Ale nie dziwię się tej dyskusji, bo ostatnio stało się modne relatywizowanie ni
            > e
            > tylko słów, nie tylko całych wypowiedzi, ale także relatywizowanie prawa.

Jeszcze raz powtarzam - twoja interpretacja jest dobra jak każda inna i nie
            ważne czym ją podpierasz.
          • logo.vlad Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 07.03.07, 00:27
            > W polskim języku tak jest, że jak się mówi, że coś się wybudowało dla kogoś,
            > to oznacza, że wybudowało się to "coś", by służyło tej osobie, dla której
            > zostało wybudowane. A inna sprawą jest to, czyimi rękami to "coś" zostało
            > wybudowane.

Czyli owo "przez hołotę" to nie o tym czyimi rękami? No wybacz, 1nc, może i w
            zamysle nie było, ale wyszło jak wyszło.

> Ale nie dziwię się tej dyskusji, bo ostatnio stało się modne relatywizowanie
            > nie tylko słów, nie tylko całych wypowiedzi

Spojrzenie w lustro proponuję.
            • 1normalnyczlowiek Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 07.03.07, 00:49
              logo.vlad napisał:
              > Czyli owo "przez hołotę" to nie o tym czyimi rękami? No wybacz, 1nc, może i w
              > zamysle nie było, ale wyszło jak wyszło.
              ---> Czy jak powiesz komuś, że zbudowałeś sobie dom i nie dodasz "sam własnymi
              rękami" , to on nie uważa jednoznacznie, że byłeś raczej pomysłodawcą (no i
              inwestorem), ale to firma wybudowała ten dom i to taki który będzie właśnie
              Tobie pasował - a nie murarzom?

> Spojrzenie w lustro proponuję.
              ---> Spojrzałem i nic takiego nie zauważyłem. Mógłbyś pomóc?
              • logo.vlad Re: Kolejny,który po polsku nie rozumie? 07.03.07, 01:17

> logo.vlad napisał:
                > > Czyli owo "przez hołotę" to nie o tym czyimi rękami? No wybacz, 1nc, może
                > > i w zamysle nie było, ale wyszło jak wyszło.

> ---> Czy jak powiesz komuś, że zbudowałeś sobie dom i nie dodasz "sam własn
                > ymi rękami" , to on nie uważa jednoznacznie, że byłeś raczej pomysłodawcą (no
                > i inwestorem), ale to firma wybudowała ten dom i to taki który będzie właśnie
                > Tobie pasował - a nie murarzom?

Wiesz, jest taka mała różnica między "jakiś *.* stawia tu chałupę" a "jakieś
                *.* stawiają tu chałupę". Pierwsze wyraźnie wskazuje na inwestora, drugie -
                może na inwestorów (grupę), ale równie naturalne jest odczytanie w odniesieniu
                do wykonawców. Z grubsza rozumiem co Jego Wysokość miał na myśli, ale udało mu
                się wyrazić wyjątkowo niezręcznie...
      • zablokowany1 Tatuś był w ZOMO? 06.03.07, 23:54
        Czy dla ideii współpracowałeś z komunistami ???
    • woda.woda Szczęśliwie 07.03.07, 00:13
      pan premier już tyle razy ludzi obrażał, że się zdewaluowało.

Jego opinia mnie nie interesuje.
    • pro_ego I pomyśleć że chołota na kogoś takiego zagłosowała 07.03.07, 00:15
      Nie rozumiem chołoty !!!
      • wislok1 Znam jednego fana kaczek i on uwielbia Gierka !!!! 07.03.07, 00:20
        Dla niego całe zło zaczęło się w 1989, popiera PiS, bo jego zdaniem PiS posadzi
        do ciupy złodzieji liberałów, mój znajomy słucha radia z Torunia
        • douglasmclloyd Re: Znam jednego fana kaczek i on uwielbia Gierka 07.03.07, 01:50
          wislok1 napisał:

> Dla niego całe zło zaczęło się w 1989, popiera PiS, bo jego zdaniem PiS posadzi
          >
          > do ciupy złodzieji liberałów, mój znajomy słucha radia z Torunia

Dla hołoty PiS jest ostatnią szansą na powrót komuny,
    • wislok1 Socjalizm to nie komunizm 07.03.07, 00:18
      Gdyby mówił o komunistach to OK.
      W Polsce po 1945 był komunizm.
      Ale socjalizm to m.in. Piłsudski, Daszyński, Ciołkosz, itd.- wrogowie komuny.
      Nie wiem po co obrażać zwykłych ludzi, którzy po 1945 roku w Polsce żyli.
      Skorzystali z komunizmu biorąc choćby ziemię z reformy rolnej, jeżdżąc na
      wczasy i nie byli hołotą
    • tezas tzw.IVRP-ustroj dla Kurskiego,Raczynskiej,Leppera, 07.03.07, 00:21
      Szyszki,Kalaty,Łyżwińskiego,Skrzypka - dłuuugo by jeszcze wymieniać.

Przy nich dawna holota to niemal arystokracja.
      ---------------------------------
      Jaroslaw Kaczyński, 2005: "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój
      brat Lech wygra wybory prezydenckie."
      • joannabarska Gra w palanta? 07.03.07, 00:56
        1normalnyczłowiek zmien nick, moze 1000nienormalnyczłowiek? Człowiek, a więc
        komplement. A te rekordy Polski to gra w palanta?
        • 1normalnyczlowiek Konfabulujesz, jak zwykle :) 07.03.07, 01:10
          joannabarska napisała: Gra w palanta?
          > 1normalnyczłowiek zmien nick, moze 1000nienormalnyczłowiek? Człowiek, a więc
          > komplement. A te rekordy Polski to gra w palanta?
          ---> Nie zawsze musi paść przy tym rekord Polski.
          Oświeć mnie, jak wygląda rekord Polski w grze w palanta i ile wynosi obecnie?
    • douglasmclloyd Premier, zawsze dziewica hahahaha nt 07.03.07, 01:55
      • iza.bella.iza I jego matka też:) n/t 07.03.07, 01:58
        • sztandar.prawicy Pan Premier to Samo Dobro ! Dobrze tak hołocie !!! 07.03.07, 08:14
          Ciężka jest niewola gospodarcza i polityczna, ale trzeba pamiętać, że bez
          porównania cięższa jest niewola duchowa, moralna, intelektualna i kulturalna,
          jaka występuje w każdym systemie w skrajnej ideologii nihilistycznej i
          ateistycznej - pisze ks. prof. Czesław Stanisław Bartnik.
    • ja.wars czyli premier tez holota? 07.03.07, 08:27
      • prof.penduszko Re: czyli premier tez holota? 07.03.07, 13:30
        Qtas na kaczych łapach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka