andrzej.sawa 22.03.07, 12:28 Ciekawe dlaczego nie chcą się przyznać,że nie kolaborowali z bezpieką. Czy to wstyd być uczciwym? Napewno to powód do chwały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cics Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:32 andrzej.sawa napisał: > Czy to wstyd być uczciwym? > Napewno to powód do chwały. W państwie,gdzie Kryże i Lepper są ministrami - uczciwość to nie powód do chwały, tylko dowód naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:37 No to cieszę się,że byłem taki naiwny i ubekom powiedziałem NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:39 andrzej.sawa napisał: > No to cieszę się,że byłem taki naiwny i ubekom powiedziałem NIE. a chociaz uslyszeli? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:40 Chyba tak,bo więcej nie proponowali. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:42 andrzej.sawa napisał: > Chyba tak,bo więcej nie proponowali. paczpan, wystraszyli sie..... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:43 Nie sądzę,jednak to ja ich się przynajmniej trochę bałem. Odpowiedz Link Zgłoś
roj_os WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:44 andrzej.sawa napisał: > Chyba tak,bo więcej nie proponowali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:46 Niestety nie jestem bohaterem,tacy w większości leżą na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:48 andrzej.sawa napisał: > Niestety nie jestem bohaterem,tacy w większości leżą na cmentarzu. co za skromnosc Odpowiedz Link Zgłoś
roj_os Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:52 andrzej.sawa napisał: > Niestety nie jestem bohaterem, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz, łune też nie na cmentarzu;P Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:33 --Uczciwy nie odpowiada na zaczepki. - - - - - - - - - - - - Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga. ( to czemu mi mówią żem idiota?) Odpowiedz Link Zgłoś
kacza.republika.bananowa nie chcą być w jednym szeregu z Łysiakiem 22.03.07, 12:34 andrzej.sawa napisał: > > Napewno to powód do chwały. z dekownikami i z rządowymi dziennikarzami, wspierającymi PiS tak jak niegdyś wspierali PZPR(co odważniejsi(Ziemkiewicz) milcząco:))), to na pewno nie jest powód do chwały Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 To bez znaczenia 22.03.07, 12:40 Ewa Milewicz zostanie zlustrowana przez Kurtykę w pierwszej kolejności. To będzie drugi Maleszka. A potem po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: To bez znaczenia 22.03.07, 12:42 Nie wiesz,to nie pisz.Może obrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: To bez znaczenia 22.03.07, 13:44 andrzej.sawa napisał: > Nie wiesz,to nie pisz.Może obrażasz. Dobrze wiem, co piszę. Zaraz po gazecie Kurtyka i jego prokuratorzy muszą wziąć pod lupę senat UW i wszystkich pracowników naukowych. Też im odbiło i nie chcą się lustrować. Zaraza rozszerza się błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: To bez znaczenia 22.03.07, 13:48 Napisałeś,że może Milewicz to drugi Maleszka i jeżeli to się nie potwierdzi,to jest to właśnie obraza. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Zaraza........................ 23.03.07, 10:15 Zaraza panuje w Granadzie............ Odpowiedz Link Zgłoś
figi.gov.pl napisz se to na czole, wyjdź na ulicę 22.03.07, 12:44 i będziesz miał gotową odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:54 Po prostu runal ich swiat z takim zaparciem przez michnika budowany i promowany. Pozostala naga prawda a ta jest jednoznaczna ...i wstydliwa dla wielu z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:29 Wyjaśnij mi w jaki sposób dziennikarz pełni funkcję publiczną. Nie zapomnij też o pracownikach wyższych uczelni przy tej okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:44 A co ma do tego funkcja publiczna? Mnie chodzi tylko o to,że nie widzę powodu,żeby na pytanie - jesteś uczciwy? - odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:46 Tylko kropką. Nie ma powodu do wstydu,żeby napisać - nie kolaborowałem z ubecją. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 14:56 andrzej.sawa napisał: > Tylko kropką. > Nie ma powodu do wstydu,żeby napisać - nie kolaborowałem z ubecją. dopisz: nie kradlem i nie mordowalem zaden wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 17:30 Niestety, nie potrafię z wami dyskutować. Bycie uczciwym,to nie jest dla mnie powód do wstydu,może dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:15 andrzej.sawa napisał: > Niestety, nie potrafię z wami dyskutować. > > Bycie uczciwym,to nie jest dla mnie powód do wstydu,może dla was. Andrzejku, bo to nie jest wstyd bycie uczciwym wstydem jest gdy musisz o tym przekonywac innych, a kazdy traktuje cie jak potencjalnego bandyte Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:24 Ja nie zamierzam przekonywać,ale gdy pytają odpowiadam.I innych chciałbym namówić do tego,żeby udzielali krótkiej odpowiedzi,a nie bili piany. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:35 andrzej.sawa napisał: > Ja nie zamierzam przekonywać,ale gdy pytają odpowiadam.I innych chciałbym > namówić do tego,żeby udzielali krótkiej odpowiedzi,a nie bili piany. a ja staram sie tak robic, zeby nikomu nawet do glowy nie przyszlo, ze moglabym byc nieuczciwa Odpowiedz Link Zgłoś
leasem Dlaczego nieuczciwi z ... muszą zapewniac 22.03.07, 14:52 o swojej lojalności i czystej przeszłości ? Czy bez oświadczenia wszyscy będą ich mieli za sprzedawczyków ? Czy złożyłeś już oświadczenie, że nie kradłeś i nie gwałciłeś małych dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:27 a czy to wstyd współpracować z legalnymi organami legalnego państwa?chyba tulko dla psychopatów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:19 PRL to było istniejące państwo,a UB istniejąca struktura,problem w tym,że nie za bardzo to była Polska i nie za bardzo legalna. To,że coś istnieje to nie znaczy,że jest legalna - np.mafia Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:23 andrzej.sawa napisał: > PRL to było istniejące państwo,a UB istniejąca struktura,problem w tym,że nie z > a > bardzo to była Polska i nie za bardzo legalna. nie jarze okreslenia "nie za bardzo legalna" - nie mozna byc troche w ciazy.... ale to jakby nie mialo znaczenia wg tamtego prawa i ustroju, SB (wczesniej UB) byla jak najbardziej legalna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:39 Czasami to nazywano ograniczoną suwerennością,a więc jednak mam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:15 Legalna władza pochodzi od Boga - monarchia,lub z wolnego wyboru obywateli - republika.To w skrócie. Władze prl-u nie miały takiej legitymizacji,a więc jak można je nazywać legalnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:50 andrzej.sawa napisał: > Legalna władza pochodzi od Boga - monarchia,lub z wolnego wyboru obywateli - > republika.To w skrócie. > Władze prl-u nie miały takiej legitymizacji,a więc jak można je nazywać legalny > mi? PRL to byla mieszanka: od Boga (bo zeslal z nieba komunizm) z wyboru obywateli (z wolnym wyborem nic wspolnego nie mialo), bo jakies wybory sie odbywaly to kpina z mojej strony, ale musialbys zakwestionowac w ten sposob WSZYSTKO co w ciagu tych lat powstalo: szkoly, uczelnie, szpitale, sady itd. a nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze generalnie WSZYSTKO bylo do bani np. takie domy nadal stoja i ludzie nadal w nich mieszkaja Odpowiedz Link Zgłoś
srul Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:56 scoutek, autostrady po Hitlerze nadal funkcjonują... dośpiewaj sobie morał Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:05 srul napisał: > scoutek, autostrady po Hitlerze nadal funkcjonują... czy to znaczy, ze nie nalezy po nich jedzic? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:05 mialo byc "jezdzic" Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Scoutek 24.03.07, 13:47 manny_ramirez napisał: > po co bronisz SB? manny, z calym szacunkiem, ale musiales cos zle zrozumiec NIE bronie esbe, nie zamierzam i nigdy nie zamierzalam nie zgadzam sie tylko z teoria, w ktorej podwaza sie legalnosc instytucji powstalych i istniejacych w PRL zgoda, ze PRL nie byl demokratycznym panstwem o ustroju nam narzuconym ale byl i nie wszystko co wtedy powstalo powstawalo pod grozba strzalu w tyl glowy jesli zakwestionujemy wiec legalnosc instytucji wtedy powstalych, to musielibysmy zakwestionowac wszystko: matury, dyplomy, uklady handlowe, cala gospodarke itd., Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:39 Cytujesz mnie,ale nie czytasz. Ja pisałem tylko o organizacji władzy,a nie o gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 13:00 andrzej.sawa napisał: > Cytujesz mnie,ale nie czytasz. > Ja pisałem tylko o organizacji władzy,a nie o gospodarce. uwazasz, ze to, jaka wladza jest u steru, nie ma wplywu na gospodarke? ze gospodarka dziala (albo nie) tak sobie a muzom? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 15:22 To jest zupełnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Twoj argument 23.03.07, 15:46 to skrajna demagogia. Czy kwestionujac kolonializm kwestinuje sie kazdy szpital i szkole ktore zostaly zbudowane przez kolonizatorow? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 15:44 Nie byla. Zalegalizowano SB dopiero pod schylek rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:10 Nie należy chwalić się. Odpowiedz Link Zgłoś