Dodaj do ulubionych

Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się???

22.03.07, 12:28
Ciekawe dlaczego nie chcą się przyznać,że nie kolaborowali z bezpieką.
Czy to wstyd być uczciwym?
Napewno to powód do chwały.
Obserwuj wątek
    • cics Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:32
      andrzej.sawa napisał:

> Czy to wstyd być uczciwym?
      > Napewno to powód do chwały.

W państwie,gdzie Kryże i Lepper są ministrami - uczciwość to nie powód do
      chwały, tylko dowód naiwności.
      • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:37
        No to cieszę się,że byłem taki naiwny i ubekom powiedziałem NIE.
        • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:39
          andrzej.sawa napisał:

> No to cieszę się,że byłem taki naiwny i ubekom powiedziałem NIE.

a chociaz uslyszeli?
          • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:40
            Chyba tak,bo więcej nie proponowali.
            • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:42
              andrzej.sawa napisał:

> Chyba tak,bo więcej nie proponowali.

paczpan, wystraszyli sie.....
              • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:43
                Nie sądzę,jednak to ja ich się przynajmniej trochę bałem.
            • roj_os WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:44
              andrzej.sawa napisał:

> Chyba tak,bo więcej nie proponowali.
              • andrzej.sawa Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:46
                Niestety nie jestem bohaterem,tacy w większości leżą na cmentarzu.
                • scoutek Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:48
                  andrzej.sawa napisał:

> Niestety nie jestem bohaterem,tacy w większości leżą na cmentarzu.

co za skromnosc
                • roj_os Re: WOW, toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz;P 22.03.07, 12:52
                  andrzej.sawa napisał:

> Niestety nie jestem bohaterem,

toś Bohatyr niczym obie kaczki na raz,
                  łune też nie na cmentarzu;P
    • kaczyjar Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:33

--Uczciwy nie odpowiada na zaczepki.
      - - - - - - - - - - - -
      Jestem stworzony na wzór i podobieństwo Boga.
      ( to czemu mi mówią żem idiota?)
    • kacza.republika.bananowa nie chcą być w jednym szeregu z Łysiakiem 22.03.07, 12:34
      andrzej.sawa napisał:

>
      > Napewno to powód do chwały.

z dekownikami i z rządowymi dziennikarzami, wspierającymi PiS tak jak niegdyś
      wspierali PZPR(co odważniejsi(Ziemkiewicz) milcząco:))), to na pewno nie jest
      powód do chwały
    • haen1950 To bez znaczenia 22.03.07, 12:40
      Ewa Milewicz zostanie zlustrowana przez Kurtykę w pierwszej kolejności. To
      będzie drugi Maleszka. A potem po kolei.
      • andrzej.sawa Re: To bez znaczenia 22.03.07, 12:42
        Nie wiesz,to nie pisz.Może obrażasz.
        • haen1950 Re: To bez znaczenia 22.03.07, 13:44
          andrzej.sawa napisał:

> Nie wiesz,to nie pisz.Może obrażasz.

Dobrze wiem, co piszę. Zaraz po gazecie Kurtyka i jego prokuratorzy muszą wziąć
          pod lupę senat UW i wszystkich pracowników naukowych. Też im odbiło i nie chcą
          się lustrować. Zaraza rozszerza się błyskawicznie.
          • andrzej.sawa Re: To bez znaczenia 22.03.07, 13:48
            Napisałeś,że może Milewicz to drugi Maleszka i jeżeli to się nie potwierdzi,to
            jest to właśnie obraza.
          • kikoo1 Zaraza........................ 23.03.07, 10:15
            Zaraza panuje w Granadzie............
    • figi.gov.pl napisz se to na czole, wyjdź na ulicę 22.03.07, 12:44
      i będziesz miał gotową odpowiedź
    • jack20 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 12:54
      Po prostu runal ich swiat z takim zaparciem przez michnika budowany i
      promowany. Pozostala naga prawda a ta jest jednoznaczna ...i wstydliwa dla
      wielu z nich.
      • woda.woda czyli co jest tą prawdą? 22.03.07, 13:31
    • kotek.filemon Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:29
      Wyjaśnij mi w jaki sposób dziennikarz pełni funkcję publiczną. Nie zapomnij też
      o pracownikach wyższych uczelni przy tej okazji...
      • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:44
        A co ma do tego funkcja publiczna?
        Mnie chodzi tylko o to,że nie widzę powodu,żeby na pytanie - jesteś uczciwy? -
        odpowiedzieć.
        • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 13:46
          Tylko kropką.
          Nie ma powodu do wstydu,żeby napisać - nie kolaborowałem z ubecją.
          • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 14:56
            andrzej.sawa napisał:

> Tylko kropką.
            > Nie ma powodu do wstydu,żeby napisać - nie kolaborowałem z ubecją.

dopisz: nie kradlem i nie mordowalem
            zaden wstyd
            • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 22.03.07, 17:30
              Niestety, nie potrafię z wami dyskutować.

Bycie uczciwym,to nie jest dla mnie powód do wstydu,może dla was.
              • torpeda.wulkaniczna Pogadałeś, Andrzeju, 22.03.07, 18:01
                prawda?

hehe.
              • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:15
                andrzej.sawa napisał:

> Niestety, nie potrafię z wami dyskutować.
                >
                > Bycie uczciwym,to nie jest dla mnie powód do wstydu,może dla was.

Andrzejku, bo to nie jest wstyd bycie uczciwym
                wstydem jest gdy musisz o tym przekonywac innych, a kazdy traktuje cie jak
                potencjalnego bandyte
                • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:24
                  Ja nie zamierzam przekonywać,ale gdy pytają odpowiadam.I innych chciałbym
                  namówić do tego,żeby udzielali krótkiej odpowiedzi,a nie bili piany.
                  • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:35
                    andrzej.sawa napisał:

> Ja nie zamierzam przekonywać,ale gdy pytają odpowiadam.I innych chciałbym
                    > namówić do tego,żeby udzielali krótkiej odpowiedzi,a nie bili piany.

a ja staram sie tak robic, zeby nikomu nawet do glowy nie przyszlo, ze moglabym
                    byc nieuczciwa
    • leasem Dlaczego nieuczciwi z ... muszą zapewniac 22.03.07, 14:52
      o swojej lojalności i czystej przeszłości ?

Czy bez oświadczenia wszyscy będą ich mieli za sprzedawczyków ?

Czy złożyłeś już oświadczenie, że nie kradłeś i nie gwałciłeś małych dzieci ?
    • venus99 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 08:27
      a czy to wstyd współpracować z legalnymi organami legalnego państwa?chyba tulko
      dla psychopatów.
      • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:19
        PRL to było istniejące państwo,a UB istniejąca struktura,problem w tym,że nie za
        bardzo to była Polska i nie za bardzo legalna.
        To,że coś istnieje to nie znaczy,że jest legalna - np.mafia
        • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:23
          andrzej.sawa napisał:

> PRL to było istniejące państwo,a UB istniejąca struktura,problem w tym,że nie z
          > a
          > bardzo to była Polska i nie za bardzo legalna.

nie jarze okreslenia "nie za bardzo legalna" - nie mozna byc troche w ciazy....
          ale to jakby nie mialo znaczenia
          wg tamtego prawa i ustroju, SB (wczesniej UB) byla jak najbardziej legalna
          • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:39
            Czasami to nazywano ograniczoną suwerennością,a więc jednak mam rację.
          • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:15
            Legalna władza pochodzi od Boga - monarchia,lub z wolnego wyboru obywateli -
            republika.To w skrócie.
            Władze prl-u nie miały takiej legitymizacji,a więc jak można je nazywać legalnymi?
            • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:50
              andrzej.sawa napisał:

> Legalna władza pochodzi od Boga - monarchia,lub z wolnego wyboru obywateli -
              > republika.To w skrócie.
              > Władze prl-u nie miały takiej legitymizacji,a więc jak można je nazywać legalny
              > mi?

PRL to byla mieszanka: od Boga (bo zeslal z nieba komunizm) z wyboru obywateli
              (z wolnym wyborem nic wspolnego nie mialo), bo jakies wybory sie odbywaly
              to kpina z mojej strony, ale musialbys zakwestionowac w ten sposob WSZYSTKO co w
              ciagu tych lat powstalo: szkoly, uczelnie, szpitale, sady itd.
              a nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze generalnie WSZYSTKO bylo do bani
              np. takie domy nadal stoja i ludzie nadal w nich mieszkaja
              • srul Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 11:56
                scoutek, autostrady po Hitlerze nadal funkcjonują... dośpiewaj sobie morał
                • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:05
                  srul napisał:

> scoutek, autostrady po Hitlerze nadal funkcjonują...

czy to znaczy, ze nie nalezy po nich jedzic?
                  • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:05
                    mialo byc "jezdzic"
                    • manny_ramirez Scoutek 23.03.07, 15:47
                      po co bronisz SB?
                      • scoutek Re: Scoutek 24.03.07, 13:47
                        manny_ramirez napisał:

> po co bronisz SB?

manny, z calym szacunkiem, ale musiales cos zle zrozumiec
                        NIE bronie esbe, nie zamierzam i nigdy nie zamierzalam
                        nie zgadzam sie tylko z teoria, w ktorej podwaza sie legalnosc instytucji
                        powstalych i istniejacych w PRL
                        zgoda, ze PRL nie byl demokratycznym panstwem o ustroju nam narzuconym
                        ale byl
                        i nie wszystko co wtedy powstalo powstawalo pod grozba strzalu w tyl glowy
                        jesli zakwestionujemy wiec legalnosc instytucji wtedy powstalych, to
                        musielibysmy zakwestionowac wszystko: matury, dyplomy, uklady handlowe, cala
                        gospodarke itd.,
              • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 12:39
                Cytujesz mnie,ale nie czytasz.
                Ja pisałem tylko o organizacji władzy,a nie o gospodarce.
                • scoutek Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 13:00
                  andrzej.sawa napisał:

> Cytujesz mnie,ale nie czytasz.
                  > Ja pisałem tylko o organizacji władzy,a nie o gospodarce.

uwazasz, ze to, jaka wladza jest u steru, nie ma wplywu na gospodarke?
                  ze gospodarka dziala (albo nie) tak sobie a muzom?
                  • andrzej.sawa Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 15:22
                    To jest zupełnie inny temat.
              • manny_ramirez Twoj argument 23.03.07, 15:46
                to skrajna demagogia.

Czy kwestionujac kolonializm kwestinuje sie kazdy szpital i szkole ktore
                zostaly zbudowane przez kolonizatorow?
          • manny_ramirez Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 15:44
            Nie byla. Zalegalizowano SB dopiero pod schylek rezimu.
    • pro.filutek1 Re: Dlaczego uczciwi z Wyborczej wstydzą się??? 23.03.07, 10:10
      Nie należy chwalić się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka