Dodaj do ulubionych

Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików.

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 22:56
W zeszłym roku przechodziłem parkiem na Dąbiu i zobaczyłem,że duża część
parku jest ogrodzona szczelnym płotem.Tak szczelnym,że nie było zza niego
nic widać.Nie zwróciłem na to specjalnej uwagi i dopiero dzisiaj, po
roku,idąc tym parkiem zobaczyłem w środku tego zadrzewionego pięknie parku
olbrzymią budowlę,o cechach bunkrowych,przewyższającą swoją wielkością
słynną kwaterę Hitlera w Kętrzynie.Widząc na szczycie tej budowli krzyż
zorientowałem się,że jest to nowy kościół,który wystrzelił nagle z
zieleni "pod niebiosa".Ponieważ stanął on w samym środku tego pięknego
parku,już tak nielicznej oazy zieleni,ze smutkiem zauważyłem,jak olbrzymia
częśc drzewostanu została wycięta i zniszczona bezpowrotnie,pod budowę
nowego kościoła a na remonty starych,księża podobno nie mają pieniążków i
żądają dotacji od Państwa.Czy naprawdę w Krakowie brakuje kościołów,żeby
trzeba było budować nowe i to w parkach?.Przecież te niewykorzystane "sroce"
stoją już prawie na każdym osiedlu.Jak tak dalej pójdzie,to możemy się
spodziewać następnego na Błoniach Krakowskich,miejsca wizyty J.P.,póżniej w
Parku Jordana i w centrum rezerwatu obok Zoo.Że nie odbiegam daleko swoimi
przypuszczeniami od faktów, informuję,że na obrzeżu Górek Bodzowskich,od
strony Tyńca,rezerwatu przyrody,stoi już kaplica z dzwonnicą,jako dobry
początek nowej budowy.Teren już jest zaklepany. Jestem przerażony
uzależnieniem władz miasta i Konserwatora Przyrody od Krakowskiej Kurii,że
do tak skandalicznych rzeczy mogło dość.Co to się dzieje w tym naszym
kraju?,że prawo stosowane jest selektywnie w zależności od zależności i
potrzeb.W tej sprawie należy napisać skargę do Organizacji
Międzynarodowych,bo inaczej nie będzie końca tych paranoi.

Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.multicon.pl 19.05.03, 08:43
      Juz Boy-Zelenski walczyl z tym krakowskim koltunstwem i bigoteria. Zycze
      powodzenia.
      • Gość: waldi Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 12:00
        Skandal, budują kościół!!! Zajebać ich za to!! jak oni mogli! Travolta jest
        przeciw!! Ustanowić zakaz budowania kościołów i stawiania krzyży!! Travolta na
        prezydenta!! Dlaczego grodzili płotem?!! Dlaczego nie prosili o zgodę
        Travolty?!! Dlaczego nikt tego nie nagłaśnia?!! Wszyscy są kupieni przez
        kler!! Travolta walcz!!
        • Gość: Kuku. Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 15:20
          Gość portalu: waldi napisał(a):

> Skandal, budują kościół!!! Zajebać ich za to!! jak oni mogli! Travolta jest
          > przeciw!! Ustanowić zakaz budowania kościołów i stawiania krzyży!! Travolta
          na
          > prezydenta!! Dlaczego grodzili płotem?!! Dlaczego nie prosili o zgodę
          > Travolty?!! Dlaczego nikt tego nie nagłaśnia?!! Wszyscy są kupieni przez
          > kler!! Travolta walcz!!
          >Jesteś typowym katolickim idiotą,nie rozumiejącym tego co czytasz.
          • Gość: Terry Dydek waldi IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:38
            Waldi dydku (nie mylić z dyduchem): idiota jest idiotą bez przymiotników.
            Jedynie ty jesteś dydkiem złąmanym. To jest wyjątek gramatyczny.
        • Gość: t Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 17:44

> Skandal, budują kościół!!! Zajebać ich za to!! jak oni mogli! Travolta jest
          > przeciw!! Ustanowić zakaz budowania kościołów i stawiania krzyży!! Travolta
          na
          > prezydenta!! Dlaczego grodzili płotem?!! Dlaczego nie prosili o zgodę
          > Travolty?!! Dlaczego nikt tego nie nagłaśnia?!! Wszyscy są kupieni przez
          > kler!! Travolta walcz!!
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          BRAWO WALDI - BRAWO !!! MASZ RACJE SZALETY I KOŚCIOŁY POWINNO SIĘ BUDOWAĆ CO
          500METRÓW - SZCZEGÓLNIE W PARKACH .
      • Gość: Terry Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:36
        A udało mu się z własnym syfilisem ? Pełny sukces leczenia czy mu odpadł był ?
    • Gość: Kraken Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.ipt.aol.com 19.05.03, 20:23
      Wyciety drzewostan bedzie sluzyl jako boazeria na plebanii,ktora NA PEWNO
      powstanie obok tego koscielnego paskudztwa-i tak dziwne to wielce,ze budowy nie
      rozpoczeto OD PLEBANII(jzk to zazwyczaj ma miejsce gdzie indziej)
      • Gość: waldi Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 20:41
        Gość portalu: Kuku. napisał(a):
        > >Jesteś typowym katolickim idiotą,nie rozumiejącym tego co czytasz.

O co Ci chodzi? Że nie uwzględniłem Ciebie? Sorry-pisz do Kurii. Przepraszam
        też za "zajebać", ale skoro w Dużym formacie jest już w dobrym tonie
        pisać "kurwa" (jebać lub pierdolić było też w art o Rumunach w Polsce) to też
        chcę być trendy. A w ogóle odpieprzcie się od Dąbia
        • Gość: Jerzy v. Trotta. Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 22:57

> Gość portalu: Kuku. napisał(a):
          > > >Jesteś typowym katolickim idiotą,nie rozumiejącym tego co czytasz.
          >
          > O co Ci chodzi? Że nie uwzględniłem Ciebie? Sorry-pisz do Kurii. Przepraszam
          > też za "zajebać", ale skoro w Dużym formacie jest już w dobrym tonie
          > pisać "kurwa" (jebać lub pierdolić było też w art o Rumunach w Polsce) to
          też
          > chcę być trendy. A w ogóle odpieprzcie się od Dąbia
          >Dlaczego chcesz,żebyśmy się odpieprzyli od Dąbia?.Przecież to nasze
          Dąbie,nasz Kraj,nasza Ojczyżna,którą nam te ścierwa wyrywają po kawałku i
          jeszcze każą sobie za to płacić.Przecież to paranoja,trwająca przez takich jak
          ty idiotów,nie rozumiejących czytanych tekstów,nie umiejących odróżnić wiary
          od bandytyzmu i złodziejstwa, ale zabierających wszędzie głos w obronie
          czarnej zarazy.Wasze przypadki wymagają gwałtownych interwencji
          lekarskich,jesteście chorzy i w chorobie swojej niebezpieczni i szkodliwi dla
          Państwa i Narodu.
      • Gość: Terry krakenowi się pokrakowało IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:40
        Boazerię robi się z innego drewna. To świeżo ścięte nadaje się na pal, na który
        trzeba cię wbić.
    • Gość: Ciekawski. Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 23:07
      Kiedy budowa następnego bunkra,najlepiej na środku Błoń Krakowskich?.Przecież
      tam był papież,to miejsce prawie już święte i powinno być "zaklepane" pod taką
      budowlę,zasłużyło na własciwą oprawę.Wierni będą tam ciągnąć jak "w dym" a do
      obsługi TACY trzeba będzie zatrudnić dywizję wojska.Gen.Głódż napewno stanie
      na wysokości zadania i nie odmówi przysłania do tej zaszczytnej misji
      żołnierzy.
    • Gość: Tomson Brakuje nam mieszkań,fabryk,stadionów,szkół, IP: *.ds.pg.gda.pl 20.05.03, 23:57
      szpitali, ale kościołów mamy aż nadto!
      Bankrutuje służba zdrowia,szkolnictwo, rodzima gospodarka,kluby sportowe, ale
      KK w Polsce ma się dobrze i jest bogatszy nawet od KK w USA.
      Samorządy za bezcen oddają "czarnej mafii" najlepsze grunty, na których ona
      zarabia potem miliony.
      Płacimy daninę Watykanowi,państwo miliardami wspiera czarno-fioletowych, a mamy
      ogromną dziurę nudrzetową i nie jesteśmy w stanie nic (poza kościołami) budować.
      Utrzymanie kapelana kosztuje więcej niż utrzymanie plutonu wosjka, a armia
      dostaje tyle pieniędzy, że jest już niezdolna stawić czoła nawet Białorusi.
      Mamy najbiedniejsze kluby piłkarskie w Europie, a nasi biznesmeni sponsorują
      budowę jakiś świątyń miłosierdzia bożego czy innych tego typu gówien gówiem.
      Za pieniądze podatnika kształcimy do niczego nieprzydatnych katonarodowców w
      kilkunastu uczelniach katolickich.
      Księża mogą bezkarnie gwałcić dzieci i rozjeżdrzać przechodniów, a my wciąż
      potępiamy komunę za dwa morderstwa (Popiełuszko i Przemyk). Morderstwa, których
      sprawcy zostali już osądzeni za komuny.

ŻYJEMY W KATOLAŃDZIE, KTÓRY TYM SIĘ RÓŻNI OD FUNDAMENTALIZMU IRAŃSKIEGO, ŻE TAM
      RZĄDZI ISLAM, A U NAS KOŚCIÓŁ KATOLICKI.
      • Gość: waldi Re: Brakuje nam mieszkań,fabryk,stadionów,szkół, IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 12:53
        E no co ty, u nas jest gorzej!! Powiem ci w sekrecie, że Kadafi to też klecha!
        I jeszcze skurwiel otacza się ochroną złożoną głównie z kobiet tfu!
        • Gość: Terry [...] IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Terry I znowu jakiś kretyn bełkoce IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:42
        Ciołas: mam budowac szpital dla jakiegoś prywaciarza ? Czy ty jesteś chory ? Ja
        dam kasę a oni sprywatyzują za 1.- zł. Kto oni ? A no towarzysze złodzieje
        czerwońcy.
        • Gość: Tomson Lepiej się schowaj katolu! IP: *.ds.pg.gda.pl 21.05.03, 15:51
          Gość portalu: Terry napisał(a):

> Ciołas: mam budowac szpital dla jakiegoś prywaciarza ? Czy ty jesteś chory ?
          Ja
          > dam kasę a oni sprywatyzują za 1.- zł. Kto oni ? A no towarzysze złodzieje
          > czerwońcy.

A co durny katonarodowcu, wolisz nowe kościoły tak? Ludzie mogą zdychać, ale
          muszą mieć się gdzie modlić, oto poglądy katoli. Z czarną mafią zrobi się w
          końcu porządek, po dobroci lub siłą.
          • Gość: Terry [...] IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:54
            • Gość: Tomson [...] IP: *.ds.pg.gda.pl 21.05.03, 18:11
          • Gość: Terry Re: Lepiej się schowaj katolu! IP: 167.178.112.* 23.05.03, 11:24
            Do cenzora:
            ===========
            Rozumiem, że obrzucanie katolików wyzwiskami, nawoływanie do burzenia
            kościołów, agresywne wypowiedzi pod adresem kościoła katolickiego, niedwuznaczne
            pogróżki jak w tym poście - to wszystko nie przekracza regulaminu tego forum
            i nie ma ani potrzeby ani konieczności zdejmowania wypowiedzi.

Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Gość portalu: Terry napisał(a):
            >
            > > Ciołas: mam budowac szpital dla jakiegoś prywaciarza ? Czy ty jesteś
            > > chory ? Ja dam kasę a oni sprywatyzują za 1.- zł. Kto oni ?
            > > A no towarzysze złodzieje czerwońcy.
            >
            > A co durny katonarodowcu, wolisz nowe kościoły tak? Ludzie mogą zdychać, ale
            > muszą mieć się gdzie modlić, oto poglądy katoli. Z czarną mafią zrobi się w
            > końcu porządek, po dobroci lub siłą.
            .. A co kmiotku ? Uważasz, że za mało jest szpitali w Polsce ? To dlaczego
            co niektóre zamykają ? Dlaczego jadą na olbrzymim deficycie ?
            Raczej zajmij się podczas wyborów twoimi czerwonymi idolami i spraw,
            aby mniej kradli a więcej dbali o kraj, w którym żyją.
            Jeszcze raz tępaku:
            1.daję na szpital,
            2.szpital bankrutuje,
            3.ogłaszają przetarg,
            4.wygrywa ten co dał najmniej ale był kolesiem o pardon towarzyszem,
            5.ten z pkt 5 jest prywatnym właścicielem.
            Dotarło o co mi biega ? Aaa, moje pieniądze, nie dać prywatny właściciel,
            aaa, poniał ?

• Gość: Terry Re: Brakuje nam mieszkań,fabryk,stadionów,szkół, IP: 167.178.112.* 23.05.03, 14:37
        A to nie jest sprzeczne z prawem czy też regulaminem tego forum ?
        ------------------------------------------------------------------
        Poniżej załaczam bełkot sukinsyna demagogicznie wypisującego bzdety.
        W przywoływanym przez niego Iranie wiadomo co by go czekało ale szczeka
        na porządnych ludzi w Polsce. Wypisuje takie głupoty, że szkoda się do tego
        gówna szczegółowo odnosić.
        Nie masz debilu pojęcia o pojęciu.

Gość portalu: Tomson napisał(a):

> szpitali, ale kościołów mamy aż nadto!
        > Bankrutuje służba zdrowia,szkolnictwo, rodzima gospodarka,kluby sportowe, ale
        > KK w Polsce ma się dobrze i jest bogatszy nawet od KK w USA.
        > Samorządy za bezcen oddają "czarnej mafii" najlepsze grunty, na których ona
        > zarabia potem miliony.
        > Płacimy daninę Watykanowi,państwo miliardami wspiera czarno-fioletowych, a
        mamy
        >
        > ogromną dziurę nudrzetową i nie jesteśmy w stanie nic (poza kościołami)
        budować
        > .
        > Utrzymanie kapelana kosztuje więcej niż utrzymanie plutonu wosjka, a armia
        > dostaje tyle pieniędzy, że jest już niezdolna stawić czoła nawet Białorusi.
        > Mamy najbiedniejsze kluby piłkarskie w Europie, a nasi biznesmeni sponsorują
        > budowę jakiś świątyń miłosierdzia bożego czy innych tego typu gówien gówiem.
        ============================================================================
        > Za pieniądze podatnika kształcimy do niczego nieprzydatnych katonarodowców w
        > kilkunastu uczelniach katolickich.
        > Księża mogą bezkarnie gwałcić dzieci i rozjeżdrzać przechodniów, a my wciąż
        > potępiamy komunę za dwa morderstwa (Popiełuszko i Przemyk). Morderstwa,
        których
        >
        > sprawcy zostali już osądzeni za komuny.
        >
        > ŻYJEMY W KATOLAŃDZIE, KTÓRY TYM SIĘ RÓŻNI OD FUNDAMENTALIZMU IRAŃSKIEGO, ŻE
        TAM
        >
        > RZĄDZI ISLAM, A U NAS KOŚCIÓŁ KATOLICKI.
    • Gość: Terry Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: 167.178.112.* 21.05.03, 15:35
      Cześć kacap. Wolałbyś aby budowali domy schadzek dla pedziów i lesb ? To
      dopiero byłby szczyt tolerancji co ? (powninni w tym przypadku zawrzeć jakiś
      kontrakt na ciągłe dostawy papieru toaletowego) A może zaczniesz wybrzydzać na
      meczety i buźnice w Polsce ? Co ? Brak odwagi ? Dlaczego ? Taki nowoczesny,
      tolerancyjny galon powinien bez obaw i bezkompromisowo zajmować jedynie słuszne
      stanowisko.
      • Gość: Tomson [...] IP: *.ds.pg.gda.pl 21.05.03, 18:13
        • Gość: Tomson Precz z katonarodową cenzurą!!!! IP: *.ds.pg.gda.pl 22.05.03, 00:30
    • Gość: marcepanna Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 18:23
      coz, wychodzi na to ze mamy tyle kosciolow co szpitali w NY
      okolo 100
      i dalej budujemy radosnie, sama nie wiem
      o ile w centrum to jest uzasadnione jako pozostalosc po minionych wiekach ,
      teraz zupelnie nie do wytlumaczenia taka architektura
      • Gość: waldi Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 21:59
        Ponieważ antyklerykałowie są mało inteligentni wyjaśniam co następuje:
        1. Nie przeszkadza mi budowanie kościołów. Stają się one potem zabytkowe i
        turyści z rozdziawioną gębą oglądają. Należy ich wtedy pilnować bo biedaków
        okradają.
        2.Lecz pomyślałem że aktywni tu antyklerykałowie dostają amoku więc może
        grzeszę swoimi postami. No to wyjaśniam, że moje posty nie tyle były poparciem
        dla KK co lubię jak czerwona chołota się wnerwia. No taki jestem i co poradzę :-
        )
        • Gość: marcepanna Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 15:48

> Ponieważ antyklerykałowie są mało inteligentni wyjaśniam co następuje:
          > 1. Nie przeszkadza mi budowanie kościołów. Stają się one potem zabytkowe i
          > turyści z rozdziawioną gębą oglądają.

ciekawe ktory ze wspolczesnie wybudowanych kosciolow stanie sie zabytkiem?
          czy budownictwo sakralne to juz zabytek?
          czy budownictwo sakralne to jakis nowy trend w swiatowej architekturze???

Należy ich wtedy pilnować bo biedaków
          > okradają.
          > 2.Lecz pomyślałem że aktywni tu antyklerykałowie dostają amoku więc może
          > grzeszę swoimi postami. No to wyjaśniam, że moje posty nie tyle były
          poparciem
          > dla KK co lubię jak czerwona chołota się wnerwia. No taki jestem i co
          poradzę :
          > -
          > )
    • Gość: obcy Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.dyn.optonline.net 22.05.03, 04:17
      Gość portalu: Jerzy v. Trotta. napisał(a):

> W zeszłym roku przechodziłem parkiem na Dąbiu i zobaczyłem,że duża część
      > parku jest ogrodzona szczelnym płotem.Tak szczelnym,że nie było zza niego
      > nic widać.Nie zwróciłem na to specjalnej uwagi i dopiero dzisiaj, po
      > roku,idąc tym parkiem zobaczyłem w środku tego zadrzewionego pięknie parku
      > olbrzymią budowlę,o cechach bunkrowych,przewyższającą swoją wielkością
      > słynną kwaterę Hitlera w Kętrzynie.Widząc na szczycie tej budowli krzyż
      > zorientowałem się,że jest to nowy kościół,który wystrzelił nagle z
      > zieleni "pod niebiosa".Ponieważ stanął on w samym środku tego pięknego
      > parku,już tak nielicznej oazy zieleni,ze smutkiem zauważyłem,jak olbrzymia
      > częśc drzewostanu została wycięta i zniszczona bezpowrotnie,pod budowę
      > nowego kościoła a na remonty starych,księża podobno nie mają pieniążków i
      > żądają dotacji od Państwa.Czy naprawdę w Krakowie brakuje kościołów,żeby
      > trzeba było budować nowe i to w parkach?.Przecież te niewykorzystane "sroce"
      > stoją już prawie na każdym osiedlu.Jak tak dalej pójdzie,to możemy się
      > spodziewać następnego na Błoniach Krakowskich,miejsca wizyty J.P.,póżniej w
      > Parku Jordana i w centrum rezerwatu obok Zoo.Że nie odbiegam daleko swoimi
      > przypuszczeniami od faktów, informuję,że na obrzeżu Górek Bodzowskich,od
      > strony Tyńca,rezerwatu przyrody,stoi już kaplica z dzwonnicą,jako dobry
      > początek nowej budowy.Teren już jest zaklepany. Jestem przerażony
      > uzależnieniem władz miasta i Konserwatora Przyrody od Krakowskiej Kurii,że
      > do tak skandalicznych rzeczy mogło dość.Co to się dzieje w tym naszym
      > kraju?,że prawo stosowane jest selektywnie w zależności od zależności i
      > potrzeb.W tej sprawie należy napisać skargę do Organizacji
      > Międzynarodowych,bo inaczej nie będzie końca tych paranoi.
      >
      >

Prozna Twoja jest mysl o przyrodzie i zabytkowych miejscach Krakowa;
      Znam to wszystko,bo stamtad pochodze i wiem ze w Krakowie jest chyba
      najwiecej kosciolow,niz w jakimkolwiek innym polskim miescie,niekiedy
      po kilka na jednej ulicy.
      Kiedy tam mieszkalem lubilem to,tzn,srodmiescie i otoczenie Rynku Glownego
      bo wprowadzalo to tak dziwna dla mnie atmosfere,i teraz tylko jest to moim
      wspomnieniem.
      Niestety,ale zlo nie ma swych granic i kiedy tylko zobaczy ze moze niszczyc
      bedzie to robic,takie sa prawa tego swiata i KK powinien o tym wiedziec,
      ale nie chce tego rozumiec,bo woli byc podlegly woli Szatana,ktory jest Panem
      tego swiata,i to dzieki Niemu buduje nowe koscioly,ktore beda sluzyc nie Bogu
      ale Jemu,gdyz on to uwielbia,byc rownym Bogu;a zatem wykorzystuje te sytuacje
      jak moze.
      Tylko jak mowisz rozsadek moze to zatrzymac,aby jakies miedzynarodowe
      organizacje zajely sie tym,ale wydaje mi sie to dosc trudna jak na razie sprawa
      i musimy chyba poczekac na koniec KK,tak jak kiedys czekalismy na koniec
      komunizmu,ktory niszczyl bezcenne palace i male dworki zamieniajac je na
      siedzibe biur tzw. PGR-ow. Teraz sytuacja sie zmienila,niemniej jednak Ten
      Potezny Wladca tego swiata dalej kroluje,bo on zna nature ludzka jak nikt
      inny i zawsze bedzie niszczyl,gdyz jest to Jego podstawowe zadanie.
      A zatem niech Bog Wszechmogacy w Przenajswietrzej Trojcy Jedyny sprawi,aby
      Szatan opuscil choc na chwile KK i podzwolil nam zyc normalnie.
      Mysle ze tylko czlowiek natchniony poprzez Boga Wszechmogacego jest zdolny
      do tego!
      A zatem Twoj glos jest pierwszym i zanim powinny pojsc inne.
      Miejmy taka nadzieje,bo to tylko na krotkim obszarze czasu wydaje sie
      przegrana;na dluzszym zas Bog nie moze przegrac i dlatego KK powinnien
      sie przemienic i wygnac ze siebie Szatana,a wtedy bedzie wolny!
      Jezeli nie zrobi tego umrze!!

Tak nam dopomoz Boze Ojcze Wszechmogacy i Wszyscy Swieci!
      Jezeli Bog jest z nami,ktoz moze byc przeciwko nas?

Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus i wszystko co poprzez Niego
      sie stalo; i niech odmieni On wspolczesny Kosciol Katolicki uwalniajac
      go od Szatana; Ciebie prosimy,wysluchaj nas Panie.

obcy,

• Gość: alicja Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.net.autocom.pl 22.05.03, 21:18
        Mówienie, że kośćiół tego nie chce wiedzieć jest stwierdzeniem infantylnym.
        Nietrafionym. Właśnie KrK wie i dlatego tak działa. Zna potęgę pieniądza.
        Nie wyobraża sobie, że mogłoby nie być pełnej michy. Byle dupek z tzw.
        powołaniem
        nosi łeb wyżej niż koń i wie, że jest bezkarny. Za 10 lat kościoły opustoszeją
        a naród będzie wierzący inaczej = bez kleru. Wtedy zaczniemy odbijać się od dna.
        Do tego czasu będzie odbywała się naturalna selakcja: naród będzie zdychał
        i finansoswał prymitywnych / w zdecydowanej większości/ księży. Czy w imię Boga?
        oczywiście, że nie. W imię 2000-letniej praktyki unicestwiania naroodów. Hej.
    • Gość: Cagan Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.lib.unimelb.edu.au 22.05.03, 06:21
      Znacie film DANGEROUS MOONLIGHTS z roku bodajze 1942? Jest on o polskim
      wirtuzozie i kompozytorze niejakim Stefanie Radetzky'm, (czyli Radeckim),
      kapitanie lotnictwa polskiego. Po klesce wrzesniowej przedostaje sie on
      samolotem do
      Rumunii, a pozniej do USA, gdzie z powodzeniem koncertuje i wykonuje nie tylko
      koncerty Chopin'a czy Beethoven'a, ale tez swoj doskonaly WARSAW CONCERTO
      (tak naprawde to napisal ten koncert angielski kompozytor Addinsell wlasnie dla
      tego filmu i jest ow koncert w stylu Rachmaninova). "Warsaw Concerto" jest
      bardzo popularny na swiecie, wykonuja go do dzis najlepsi pianisci i najlepsze
      orkiestry!
      Stefan Radetzky (nazwisko z "Marsza Ratetzky'ego" J. Straussa) jest 100%
      Polakiem, Slowianinem. Na dodatek nie chowa sie po zydowsku w dziurach jak
      Spiellmann z filmu Polansky'ego, ale po klesce Francji wstepuje do polskiego
      dywizjonu RAF i straca w jednym locie 3 niemieckie bombowce na samym poczatku
      Bitwy o Anglie (trzeci straca jak jakis sowiecki gieroj, mimo iz mu sie
      skonczyla amunicja).
      Tak wiec zamiast zachwycac sie zydowskim, a wiec nam obcym "Pianista" czyli
      Spiellmannem z filmidla Polansky'ego, przypomnijmy sobie naszego wlasnego,
      slowianskiego bohatera, kapitana Stefana Radeckiego (Radetzky'ego). Lepszy z
      niego pianista niz klezmer Spiellmann, a nade wszystko lepszy kompozytor
      (koncerty w stylu Rachmaninova a nie tanie zydowskio-klezmerskie szlagiery) i
      nie jakis tam szczur co sie chowa po norach, a wojownik, pilot mysliwski
      lotnictwa polskiego i RAF, nasz polski patriota i na dodatek maz obywatelki
      USA...
      Cagan
      • Gość: waldi Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 12:24
        Sie ma Kagan. Są posty za które Cię lubię. Jak leci?
    • Gość: ooo Jak mają za co to niech budują IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 00:28
      • Gość: Polak. Re: Jak mają za co to niech budują IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 11:55
        Kupili tą ziemię za swoje pieniądze,czy jak zwykle w pokrętny sposób przez
        oszustwo wydarli ją Narodowi,który od wieków tych pasożytów żywi i utrzymuje.
        • Gość: Terry Re: Jak mają za co to niech budują IP: 167.178.112.* 23.05.03, 15:52
          Czy w krakowie są galony ?
    • Gość: ks Re: Kraków. Ciekawostka nie tylko dla katolików. IP: *.sawan.com.pl 23.05.03, 14:48
      Kiedyś podsunąłem myśl, żeby zapytać księdza na co przeznaczyć pieniądze
      otrzymane od inwestora Plazy. Słyszę, że pomysł jest w realizacji. Zawsze tak
      róbcie jek nie wiecie co z pieniędzmi robić zwrócie sie do własciwej
      Instytucji, która je umie wydać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka