Dodaj do ulubionych

bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pytania

26.04.07, 10:37
Za dziennik.pl:
"(...)Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego nawet nie wiedziała, że Blida ma
broń. ABW mogła łatwo się tego dowiedzieć. Takie dane są w policyjnym
rejestrze, ale Agencja celowo tego nie sprawdziła, bo - jak się tłumaczy -
bała się dekonspiracji akcji.(...)"

To jak to jest? ABW nie potrafi sprawdzic danych w rejestrze policji bez
ryzyka dekonspirowania akcji? Nie chodzi o jakies trzeciorzedne informacje,
ale o rzecz zupelnie podstawowa, czyli posiadanie broni.
ABW naraza celowo zycie swoich ludzi z powodu czego? Czy dlatego, ze ABW jest
az tak nieudolna? Czy moze policja jest tak skorumpowana, ze nie da sie z nia
wspolpracowac? Moze w zwiazku z tym procedura weryfikacji informacji jest tak
narazona na przecieki, ze zagraza tez wielu innym postepowaniom? A moze
tlumaczenie ABW jest zwyczajnym klamstwem?

Obserwuj wątek
    • bryt.bryt (link) 26.04.07, 10:38
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=315&ShowArticleId=41914
      • www.nasznocnik.pl Rozumiem, że ABW mogła się bać dekonspiracji... 26.04.07, 18:22
        ...ale w takim wypadku powinni założyć najgorszy wariant (tzn. że "obiekt" ma
        broń)
    • mike.recz Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 10:39
      bryt.bryt napisał: A moze
      > tlumaczenie ABW jest zwyczajnym klamstwem?

Palą głupa moim zdaniem.
    • loppe Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 10:39
      rozumiem że chodzi ci o zagrożenie życia funkcjonariuszy w akcji

była informacja na ten temat wczoraj - funkcjonariusze zostali poinstruowani by
      do każdego z tych 12 czy 14 podejrzanych wchodzic przy założeniu że mogą mieć
      broń
      • bryt.bryt Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 10:43
        loppe napisał:

> rozumiem że chodzi ci o zagrożenie życia funkcjonariuszy w akcji
        > była informacja na ten temat wczoraj - funkcjonariusze zostali poinstruowani by
        > do każdego z tych 12 czy 14 podejrzanych wchodzic przy założeniu że mogą mieć
        > broń

Moze do tych pozostalych podejrzanych tak, ale ponoc w kwestii Blidy mieli byc
        nadzwyczaj przyjemni i usluzni, bo media histeryzuja. Zapewne dlatego tez nie
        zostala przeszukana lazienka zanim Blida tam weszla. Gdyby mieli zakladac
        posiadanbie broni, to tym bardziej powinni wykonac przeszukanie.
        To jednak nie zmienia faktu, ze przyczyna niesprawdzenia danych jest kpina z
        opinii publicznej.
        • loppe Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 10:45
          owszem, łazienka powinna zostac przeszukana, ale to jest szczegół techniczny a
          nie polityczny
          • bryt.bryt Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:00
            loppe napisał:

> owszem, łazienka powinna zostac przeszukana, ale to jest szczegół techniczny a
            > nie polityczny

Lazienka powinna zostac przeszukana, ale nie jest to tylko szczegol techniczny.
            W obliczu domniemanego (bo nie zostalo zweryfikowane,a le ponoc zwrocono agentom
            ABW uwage) zagrozenia uzyciem broni to nabiera zupelnie innegoznaczenia.
            Ale lazienka to jedno, a brak sprawdzenia rejestrow to drugie, moim zdaniem
            wazniejsze.
            • loppe Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:05
              wybierasz sobie za temat doskonalenie techiki policyjnej, gdy śmierc Blidy ma
              bez porownania ważniejsze aspekty:)
              • bryt.bryt Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:15
                loppe napisał:

> wybierasz sobie za temat doskonalenie techiki policyjnej, gdy śmierc Blidy ma
                > bez porownania ważniejsze aspekty:)

Moim zdaniem smierc Blidy ma zrodlo w tym, co sie dzieje w ABW, na lini
                ABW-policja, w polityce (domniemany wplyw mediow i lagodnosc ABW). Calosc
                wyglada bardzo niepokojaco.
      • bubba49 Re:a ty to jesteś z abw.kto dzwoni do papugi i 26.04.07, 10:44
        w chwilę póziniej strzela 1-2 razy w pierś,nonsens,
    • oszolompolski Bo Blida może wszystko. 26.04.07, 10:40
      Oni wiedzieli, co z niej za zawodniczka - szybka jak Flash. Zdąży się ostrzelać
      w mgnieniu oka, a nie zdąży się na czas dowiedzieć, co się święci?
      • maureen2 Re: Bo Blida może wszystko. 26.04.07, 10:43
        szybcy byli tez ci,co podali,że amunicja była typu dum-dum i rozerwała aortę.
        Sekcję robi się najwcześniej po 12 godzinach od zgonu.
        • sierzant_nowak Re: Bo Blida może wszystko. 26.04.07, 19:07
          > szybcy byli tez ci,co podali,że amunicja była typu dum-dum i rozerwała aortę.
          > Sekcję robi się najwcześniej po 12 godzinach od zgonu.

ale magazynek z pistoletu wyciaga sie szybko. Rownie niewiele czasu potrzeba na rzucenie okiem na pociski w owym magazynku. Nie zapedzaj sie szerloku :D
    • mietowe_loczki Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 10:52
      Nie wierzyłam własnym uszom, kiedy usłyszałam wczoraj
      tę informację. Taka wypowiedź to nie tylko kompromitacja
      policji, ale przede wszystkim jej autora i służb, którymi
      dowodzi.

Dziwię się, że gazety tego nie podchwyciły.

Chociaż chyba po wczorajszym 'festiwalu' postów w wykonaniu
      osób, których nicków szkoda tutaj wymieniać, a także tych,
      którzy specjalnie na tę 'okazję' zarejestrowali nowe loginy,
      bo przecież na co dzień deklarują otwarcie, że są prawdziwymi
      katolikami, nic już nie powinno dziwić. W ramach mojego prywatnego
      protestu, dla higieny psychicznej, nie zamierzam z tymi osobami
      podejmować kiedykolwiek dyskusji. Tylko tyle można zrobić

Lub aż tyle.
    • leniak Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:03
      to moze zebrać też pytania?
      mam kilka:
      1. po jakim czasie przyjechały karetki i czy była to jedna karetka czy kilka?
      2. jak długo i gdzie reanimowano denatkę?
      3. dlaczego ABW było obecne nadal (po przekazaniu sprawy) na miejscu zdarzenia
      i kto o tym zdecydował?
      4. jakiego rodzaju akcję wykonywało ABW przeszukanie czy zatrzymanie?
      5. co dzieje się od chwili wejscia ABW do mieszkania denatki z jej mezem
      Henrykiem?
      6. o której zabezpieczono taśme z nagraniem akcji?
      7. dlaczego rzecznik ABW wczoraj wprowadzała dziennikarzy i nas w bład co do
      niemal wszystkich faktów?
      zapewne jest tych pytań wiecej...
      • tomek6665 Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:12
        dlatego miał rację MARTYNIUK - zginęła zaszczuta, lub zamordowana
      • bryt.bryt Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:16
        leniak napisał:

> to moze zebrać też pytania?
        > mam kilka:
        > 1. po jakim czasie przyjechały karetki i czy była to jedna karetka czy kilka?
        > 2. jak długo i gdzie reanimowano denatkę?
        > 3. dlaczego ABW było obecne nadal (po przekazaniu sprawy) na miejscu zdarzenia
        > i kto o tym zdecydował?
        > 4. jakiego rodzaju akcję wykonywało ABW przeszukanie czy zatrzymanie?
        > 5. co dzieje się od chwili wejscia ABW do mieszkania denatki z jej mezem
        > Henrykiem?
        > 6. o której zabezpieczono taśme z nagraniem akcji?
        > 7. dlaczego rzecznik ABW wczoraj wprowadzała dziennikarzy i nas w bład co do
        > niemal wszystkich faktów?
        > zapewne jest tych pytań wiecej...

-Co sie dzieje z watkiem adwokata Blidy (byl telefon do niego, nie wiadomo czy i
        kiedy przyjechal, co robil)?

• leniak Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:38
          zupełnie kluczowym pytaniem jest też czy przy sekcji zwłok znajduja sie
          jacykolwiek obserwatorzy niezależni?
          dotychczasowy przebieg sprawy nie wskazuje na to że ABW mataczy w sprawie,
          nawet wasserman zdaje się to potwierdzać, nie wolno zapomnieć że to nie byle
          jaka słuzba lecz polski kontrwywiad, sprawa jest bardzo poważna
          • tomek6665 Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 11:40
            454. [patron nauczył]
            Robi się coraz bardziej wesoło. Z zaciekawieniem obserwuję, jak gorliwi wyznawcy
            talentów generała Pinocheta (takich w Pis zadaje się jest większość), z
            powodzeniem wcielają w życie metody uprawiania polityki swego patrona.
            Zastraszenia, terror, zwyczajowe już pukanie do drzwi ofiar bladym świtem
            (ulubiony zwyczaj gestapo, jak również potem politycznej policji pana generała),
            jak trzeba to niby przez przypadek samo-odstrzelenie przeciwnika, bez
            jakiejkolwiek ingerencji z zewnątrz rzecz jasna, opluwanie elit..., i brakuje
            nam tylko stadionów zamienionych w więzienie. No, ale wiadomo, stadionów u nas
            zdecydowanie brak. Świetlana przyszłość przed nami.
            10:20, revelstein
            • mike.recz Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 11:44
              Zemke chce komisji śledczej
              Sejmowa komisja ds. służb specjalnych chce spotkać się w południe z szefem ABW -
              mówi jej przewodniczący Janusz Zemke (SLD). Będzie chciała m.in. obejrzeć film
              z akcji w domu Barbary Blidy. Nie może jednak przesłuchać agentów ABW, gdyż nie
              ma uprawnień komisji śledczej. Zemke liczy, że parlament wyrazi zgodę na
              powołanie takiej komisji.
              www.tvn24.pl/-1,1504422,wiadomosc.html
              • maureen2 Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 11:51
                komisje,to widowiska dla publiczności a nie rzeczowość
              • leniak Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 11:52
                Zemke ma racje nie popada w agresję i nie ulega emocjom to dobrze...
                nie mniej ocenam ze szanse na wyjasnienie sprawy sa minimalne pomimo zapewnień
                Wassermana i Ziobry, to nie jest sprawa jednowątkowa, dotyka prokuratury, ABW,
                a nawet premiera, im wiecej niejasności tym gorzej dla wyjaśnienia...
                jednocześnie bowiem z zapewnieniami trwa cos zdumiewajacego a mianowicie
                tłumaczenie sytuacji w ten sposób iz by nawet zabójstwo wydawało sie uzasadnione
                w ten własnie sposób rozumiem poranną wypowiedź Wassermana w radiowej trójce
                celnie to wczoraj podsumował Frasyniuk odpowiadając w TVN24 jakieś gnidzie
                która podnosiła iż jest super gdyż w odróznieniu od czasów UB teraz o sprawie
                sie mówi, szkoda że głos Frasyniuka (a wku..ił sie zdrowo) został zapomniany
                jakby...
                • mike.recz Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 11:56
                  leniak napisał:celnie to wczoraj podsumował Frasyniuk odpowiadając w TVN24
                  jakieś gnidzie
                  > która podnosiła iż jest super gdyż w odróznieniu od czasów UB teraz o sprawie
                  > sie mówi, szkoda że głos Frasyniuka (a wku..ił sie zdrowo) został zapomniany
                  > jakby...

Widziałem to.Frasyniuk zamknął tym mordę Orzechowskiemu.
              • bryt.bryt Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 11:53
                "(...)Zemke liczy, że parlament wyrazi zgodę na powołanie takiej komisji.(...)"

PiS powinno zaglosowac za, przynajmniej tak na zdrowy rozum.
                • leniak Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 12:02
                  też tak uważam... w przeciwnym wypadku słusznie bedzie mozna mówić nawet o
                  zabójstwie politycznym, wyjaśnianie sprawy przez bezpośrednio podległą Ziobrze
                  prokuraturę czyli instytucję która niewiadomo czemu zleciła akurat
                  kontrwywiadowi przeszukanie czy też inna jakąś czynność nie jest wiarygodne
                  zwyczajnie, ABW kolejnymi wersjami zdarzenia sie skompromitowała ogólniej niż
                  tylko jako instytucja wiarygodna w tej sprawie i Wasserman słusznie chce
                  zawieszenia jej szefa, w interesie rzadu jest więc unikanie wszelkich
                  niejasności bo kazda obciąza rząd oraz dogłębne wyjasnienie sprawy, to może
                  zrobić komisja, oczywiście jeśli nie zmieni sie w polityczny cyrk czego za
                  wszelka cenę nalezy unikać
                  • bryt.bryt Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 12:11
                    leniak napisał:

> (...)zleciła akurat kontrwywiadowi przeszukanie(...)

To jest ciekawa sprawa. Dlaczego nie CBS na przyklad?
                    Przy okazji wpadlem na strone ABW, a tam szef pisze "(...)Agencja Bezpieczeństwa
                    Wewnętrznego jest strukturą złożoną, z precyzyjnie wyznaczonym celem, jakim jest
                    zapewnienie bezpieczeństwa wewnętrznego Polski. Wiem, i chciałbym abyście
                    Państwo również nabrali takiego przekonania, że w ABW służą ludzie, którzy
                    posiadają wysokie kwalifikacje w analizowaniu, tropieniu i eliminowaniu
                    wszelkich zagrożeń, w obliczu jakich może stanąć państwo demokratyczne. Ich
                    wspólną cechą jest ponadto niezachwiana wiara w prawo każdego obywatela do
                    bezpieczeństwa.(...)"
                  • leniak Re: Zemke chce komisji śledczej 26.04.07, 12:15
                    i tu warto powiedzieć że cyrk może powstać z powodu dowolnego i może wywołac go
                    zarówno prawica jak i lewica - i w kazdym wypadku byłby to taki sam skandal
                    jak na razie postawa Zemkego moze być przykładem odpowiedzialnego podejścia
                    również Wasserman zachowuje sie odpowiednio... ( to znaczy nie widzę powodów by
                    coś mu konkretnie zarzucać)
                    nie mniej po jak ktoś napisał Orzechowskim, a i częsci lewicy widać że pokusa
                    istnieje...
                    • verbaveritatis Dziennik Zachodni czyli nowe fakty! 26.04.07, 12:21

www.dz.com.pl/?tekst,181 Koniecznie przeczytaj!
                      Dwa razy dwa to nie jest pięć!
                      • maureen2 Re: Dziennik Zachodni czyli nowe fakty! 26.04.07, 12:42
                        przeczytałem,brednie, zmiana zeznań ABW dotycząca miejsca zdarzenia ma zwięk-
                        szyć wiarygodność /3 świadków - funkcjonariuszy ABW/,zamiast tajemniczego
                        zdarzenia w łazience,gdzie była prawdopodobnie sama.
                        • mike.recz Re: Dziennik Zachodni czyli nowe fakty! 26.04.07, 12:45
                          Rozmowa z Barbarą Kmiecik, domniemaną szefową śląskiej mafii węglowej

Dziennik Zachodni: Czy w swoich zeznaniach obciążyła pani Barbarę Blidę?

Barbara Kmiecik: Bzdura. Nic na jej temat nie mówiłam. Nie mogę otrząsnąć się
                          po wiadomości o śmierci Basi. Jestem w głębokim szoku. W ostatnim czasie wiele
                          razy pytano mnie o nią w prokuraturze; ani razu jej jednak nie obciążyłam, bo
                          nie miałam powodów. Byłyśmy przyjaciółkami. Ostatnio nasze kontakty właściwie
                          się urwały, bo przyklejono mi łatkę jakiejś "Alexis" górnictwa. Widziałyśmy się
                          po raz pierwszy od ponad 2 lat 13 kwietnia br. na mojej rozprawie sądowej.
                          Basia wyglądała wówczas fatalnie - była wychudzona, załamana. Miałyśmy
                          się "zdzwonić". Nie zdążyłyśmy.
                          www.dz.com.pl/?tekst,181
                          maureen2 napisała:

> przeczytałem,brednie, zmiana zeznań ABW dotycząca miejsca zdarzenia ma zwięk-
                          > szyć wiarygodność /3 świadków - funkcjonariuszy ABW/,zamiast tajemniczego
                          > zdarzenia w łazience,gdzie była prawdopodobnie sama.
                          • leniak śmierć i inne sprawy 26.04.07, 12:56
                            warto zauważyć że jest tu kilka spraw:
                            śmierć Barbary Blidy w niejasnych okolocznościach to ta która budzi najwieksze
                            kontrowersje
                            inną jest działanie ABW po tej smierci - sa to sprawy powiazane ale jednak inne
                            kolejna jest kwestia polityczna - dotyczaca działań wymiaru sprawiedliwości nie
                            tylko w sprawie mafii weglowej lecz i innych sprawach - czyli kwestia działań
                            prokuratury w tym również sposobów uzywanych
                            inna wrerszcie sprawą jest sama sprawa mafii weglowej
                            tak sobie to zauwazam by było nieco jasniej
                            myśle że każda wymaga wyjasnienia ale warto zauważyć iz nie jest to jedna sprawa
                          • bryt.bryt z tego sie robi jakis absurd ... 26.04.07, 14:01
                            mike.recz napisał:

> Rozmowa z Barbarą Kmiecik, domniemaną szefową śląskiej mafii węglowej
                            > Dziennik Zachodni: Czy w swoich zeznaniach obciążyła pani Barbarę Blidę?
                            > Barbara Kmiecik: Bzdura. Nic na jej temat nie mówiłam.(...)

Z GW:
                            "(...)Ziobro potwierdził informacje, do których dotarła katowicka "Gazeta
                            Wyborcza". Kmiecik twierdziła, że miała płacić posłance SLD za lobbing w sejmie
                            i pomoc w zdobywaniu lukratywnych kontraktów na handel węglem. Przyznała
                            śledczym, że częściowo miała sfinansować Blidzie budowę willi w Szczyrku. Miała
                            jej także kupować luksusowe kosmetyki i ubrania.(...)"

I kto tu klamie?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4090530.html
    • piglowacki kto KŁAMIE ? 26.04.07, 13:15

Czyba najlepszy materiał o śmierci Barbary Blidy w katowickim Dzienniku Zachodnim.

Zwróćcie uwagę na rekonstrukcję wydarzeń, informacje lekarza, czas postrzału i
      przyjazd karetki, ….., ….. a szczególnie na wywiad z Barbarą Kmiecik.

…”Barbara Kmiecik: Bzdura. Nic na jej temat nie mówiłam. Nie mogę otrząsnąć się
      po wiadomości o śmierci Basi. Jestem w głębokim szoku. W ostatnim czasie wiele
      razy pytano mnie o nią w prokuraturze; ani razu jej jednak nie obciążyłam, bo
      nie miałam powodów. Byłyśmy przyjaciółkami.

Przed dwoma laty zerwałyśmy między sobą umowę na budowę basenu w jej domu w
      Szczyrku, w której ja partycypowałam, a w zamian za co korzystałam z części jej
      mieszkania. Cała inwestycja kosztowała 100 tysięcy złotych i była zawarta na 10
      lat. Termin jednak nie upłynął. Po moim pierwszym zatrzymaniu w 2005 roku, które
      nie miało zresztą nic wspólnego z aferą węglową, ale z pracami nad udrożnieniem
      Rawy, spotkałyśmy się i po wypłaceniu przez nią ekwiwalentu w wysokości 40
      tysięcy złotych rozwiązałyśmy umowę.

DZ: Czy w trakcie śledztwa pytano panią również o związki z innymi politykami
      lewicy?

BK: Padały takie pytania, ale przede wszystkim osoby, które mnie przesłuchiwały
      zainteresowane były postacią Barbary Blidy.”…

www.dz.com.pl/?tekst,181

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
      już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
      jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
      dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie
      w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu.
      Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
      • bryt.bryt Re: kto KŁAMIE ? 26.04.07, 16:00
        piglowacki napisał:

> (...)przede wszystkim osoby, które mnie przesłuchiwały
        > zainteresowane były postacią Barbary Blidy.(...)

Ciekawe dlaczego, skoro podobno materialy ja obciazajace byly watle?
        Z racji znanego nazwiska?
        • mike.recz Re: kto KŁAMIE ? 26.04.07, 16:03
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61425313&a=61428875
        • tomek6665 Re: kto KŁAMIE ? 26.04.07, 18:15
          myślę ,że jednak mogło tam dojść do szamotaniny
          pamiętajmy że Blida już raz uniknęła śmierci
          więc jaka reakcja niewinnej kobiety o 6 rano- widzi gangsterów w kominiarkach
          , nie zastanawia się , próbuje wyciągnąć pistolet, ABW jest szybsze
    • leniak Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 17:14
      Sekcja odbyła się w naszym zakładzie pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w
      Gliwicach. Uczestniczył w niej prokurator prowadzący sprawę, funkcjonariusze
      policji z komendy wojewódzkiej i laboratorium kryminalistycznego. Nic bliższego
      nie mogę powiedzieć ze względu na tajemnicę śledztwa - to cytat ze strony tvn24
      hmm cóz nie było zatem obserwatora choćby od RPO? hmm cóz nie ufam...
    • tomek6665 Re: bron Blidy: ABW, policja, dekonspracja - pyta 26.04.07, 17:34
      na marginesie - nie wierzę w ani jedno słowo w sprawie wydarzeń z Blidą
      powody
      1- bez przerwy zmieniane wersje
      - wersja nr 1 wg ABW ,że weszli w 3 , a Blida po chwili poprosiła o
      skorzystanie z łazienki i tam się zastrzeliła
      2- wersja nr 2 wg ABW - było 4 w tym kobieta - i ona poszła z Blidą do wc
      panowała spokojna atmosfera ,a ona się zastrzeliła / nieoczikwanie
      3 - wersja nr 3 wg ABW - Blida zdesperowana strzeliła sobie w pierś / a więc już
      nie była spokojna?/
      4 - Wasserman - jest film , ABW - nie ma filmu
      5 - jest film ale 10 s , dlaczego nie ma dalej ?
      Czy jest tak ,że czekali by filmować teatralne wyjście , czy po prostu film
      został dalej zniszczony ?
      6- kobieta umiera ponoć na rękach funkcjonariuszy , a ci przesłuchują męża
      wiozą go do Katowic , separują od umierającej żony
      Dziś mąż milczy - zakazali mówić , a jest to jedyny świadek nie mundurowy
      lekarze wczoraj jeszcze twierdzili ,że mogło dojść do szamotaniny , że było
      więcej niż jeden strzał
      dziś wersja już tylko "poprawna" o jednym strzale
      wreszcie mówi się o łazience ,a druga wersja o przedpokoju
      pomijam ,że z z prawie 60 letniej kobiety robi się rewolwerowca , która
      potrafiła w mgnieniu oka wyciągnąć broń i się postrzelić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka